Gorgeous Grampa

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Серія «Сімпсонів»
«Чудовий дідусь»
англ. Gorgeous Grampa
Дід Сімпсон — реслер
Дід Сімпсон — реслер
Дід Сімпсон — реслер
Сезон № 24
Серія № 522
Перший показ 3 березня 2013
Сценарій Метт Селман
Режисер(и) Чак Шітс
Виконавчий продюсер Метт Селман і
Ел Джін
Код виробника RABF06
Особливості серії
Сцена на дивані Починаючи з Меґґі, Сімпсони, а незабаром та інші другорядні персонажі танцюють під «Homer Shake»
Хронологія
Попередня Наступна
Hardly Kirk-ing Black-Eyed, Please
Сезон 24
Список серій

«Gorgeous Grampa» (укр. «Чудовий дідусь») — чотирнадцята серія двадцять четвертого сезону мультсеріалу «Сімпсони», прем'єра якої відбулась 3 березня 2013 року у США на телеканалі «Fox».

Сюжет[ред. | ред. код]

Гомер підсідає на телевізійне реаліті-шоу «Складські бійки» і в результаті вирішує взяти участь в аукціоні сховищ. Він виграє контейнер за тисячу доларів.

Коли сім'я вивчає його вміст, то виявляє, що в ньому повно жіночого одягу та журналів про культуризм, які належать дідусю Сімпсону. Мардж приходить до висновку, що дідусь — таємний гей, змушений бути гетеросексуальним протягом більшої частини свого життя…

Гомер і Мардж влаштовують «побачення наосліп» дідуся з Вейлоном Смізерсом. Однак, план зазнає невдачі, коли до парку приходить містер Бернс і відлякує Смізерса. Мардж зізнається Ейбу, що вона думала, через що останній лютує. Містер Бернс розкриває, що насправді дідусь колись був реслером «Грандіозний Годфрі», чий радикальний стиль бою базувався на надмірній зневазі. Хоча це і принесло Ейбові славу, але водночас через це він змушений був кинути реслінг.

Бернс говорить, що був найбільшим шанувальником Годфрі. Він переконує дідуся повернутися на ринг, що дідусь і робить. Хоча Ейба знову зустрічають з огидою, дідусь продовжує битися під маніпуляцією Бернса.

Незабаром Барт захоплюється дідом і починає імітувати його манери, які старий використовує на рингу. Однак, він також притягує ненависть, і це хвилює Гомера і Мардж, але подобається дідусю і Бернсу. Під наглядом Бернса дідусь і Барт беруть участь у командному поєдинку.

Перед початком бою Мардж намагається звернутися до Ейба, але той відмовляється від її вмовлянь. У цей час, Годфрі спостерігає, як Барт зневажає своїх фанатів, тож змінює свої переконання. На рингу Ейб змінює свій образ, і називає себе «Чесним Ейбом», щоб переконати Барта («Хлопча свободи») припинити свій шлях. Коли Бернс протестує проти цього, дідусь і Барт перемагають його на рингу. Після цього обидва кидають боротьбу.

У фінальній сцені Бернс закриває все, пов'язане з «Грандіозним Годфрі» назад у контейнері.

Виробництво[ред. | ред. код]

Для сцени на дивані через авторські права шоу не могло використати оригінальну мелодію «Harlem Shake»[1].

Є дві версії заставки: 30-секундна для Інтернету і 20-секундна версія для епізода. За словами музичного редактора серіалу Кріса Ледезми, «Ден Кастелланета [актор, що озвучує Гомера] не співав їх під жодний ритм мелодії чи попередньо записаний трек». Після того, як Ледезма записав треки, складені Скоттом Клаузеном, він вставив у пісню весь спів Дена і вклав «Д'оу!» з різними ритмами та синкопуванням[1].

Водночас, заставка транслювалась лише під час прем'єрного показу у США і вирізана у повторах серії, а також показу у Великій Британії. Режисером заставки є Тімоті Бейлі.

Цікаві факти і культурні відсилання[ред. | ред. код]

Ставлення критиків і глядачів[ред. | ред. код]

Під час прем'єри серію переглянули 4,66 млн осіб з рейтингом 2.2, що зробило її найпопулярнішим шоу на каналі «Fox» тієї ночі[3].

Роберт Девід Салліван з «The A.V. Club» дав серії оцінку B-, сказавши, що «цей сезон уже був багатий на ностальгію та появу дідуся, тому вже не є приємним сюрпризом, знахідка Сімпсонами сховища з написом „Власність Ейба Сімпсона“»[2].

Тереза Лопес з «TV Fanatic» дала серії три з п'яти зірок, сказавши, що, «серія продовжила тенденцію нарощування передісторії дідуся Сімпсона, і я думаю, що це заходить занадто далеко»[4].

Згідно з голосуванням на сайті The NoHomers Club більшість фанатів оцінили серію на 4/5 із середньою оцінкою 3,02/5[5].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Couch Gags | Simpsons Music 500. web.archive.org. 21 лютого 2022. Архів оригіналу за 21 лютого 2022. Процитовано 21 лютого 2022.
  2. а б в г The Simpsons: “Gorgeous Grampa”. The A.V. Club (англ.). Архів оригіналу за 10 листопада 2021. Процитовано 21 лютого 2022.
  3. Sunday Final Ratings: ‘Once Upon a Time’, ‘The Amazing Race’, ‘Celebrity Apprentice’, ‘Red Widow’, ‘The Cleveland Show’, ‘America’s Funniest Home Videos’ Adjusted Up; ’60 Minutes’, ‘The Simpsons’ Adjusted Down - Ratings | TVbytheNumbers. web.archive.org. 12 березня 2013. Архів оригіналу за 13 жовтня 2013. Процитовано 21 лютого 2022.
  4. Lopez, Teresa (3 березня 2013). The Simpsons Review: High to Be Loathed. TV Fanatic (англ.). Архів оригіналу за 21 лютого 2022. Процитовано 21 лютого 2022.
  5. Rate and Review: "Gorgeous Grampa" (RABF06). The No Homers Club (англ.). Процитовано 21 лютого 2022.

Посилання[ред. | ред. код]