The Fat Blue Line

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Серія «Сімпсонів»
«Жирна синя лінія»
англ. The Fat Blue Line
Шеф Віґґам намагається визволити Жирного Тоні
Шеф Віґґам намагається визволити Жирного Тоні
Шеф Віґґам намагається визволити Жирного Тоні
Сезон № 31
Серія № 665
Перший показ 13 жовтня 2019
Сценарій Білл Оденкерк
Режисер(и) Майкл Полчіно
Виконавчий продюсер Ел Джін
Код виробника YABF22
Запрошені зірки
Джо Мантенья в ролі Жирного Тоні, Боб Оденкерк в ролі адвоката Жирного Тоні, Донн Льюіс в ролі Ленори Картер, Джейсон Момоа в ролі самого себе
Особливості серії
Сцена на дивані Сім'я Сімпсонів виходить на сцену для відтворення виступу Queen на «Live Aid»: Гомер — Фредді Мерк'юрі, Ліса — Джон Дікон, Мардж — Браян Мей, Барт — Роджер Тейлор, а Меґґі — операторка. Гомер кричить: «Дей-о!», і публіка кричить у відповідь. Потім він сідає на шпагат, від чого його штани розриваються, через що він каже: «Д'оу», і публіка так само кричить у відповідь: «Д'оу».
Хронологія
Попередня Наступна
Go Big or Go Homer Treehouse of Horror XXX
Сезон 31
Список серій

«The Fat Blue Line» (укр. «Жирна синя лінія») — третя серія тридцять першого сезону мультсеріалу «Сімпсони», прем'єра якої відбулась 13 жовтня 2019 року у США на телеканалі «Fox».

Сюжет[ред. | ред. код]

Сімпсони їдуть на вуличний фестиваль «Сан-Кастелланета», присвячений італійській культурі. Жирний Тоні зустрічається зі своїм дядьком. Мер Квімбі представляє Джейсона Момоа, який розповідає історію Ігнатія Кастелланети — християнського священномученика, на честь якого проводять фестиваль.

При зборі грошей для «грошового Ісуса» люди виявляють, що їх пограбували і викрали гаманці. До поліцейського відділку вривається Ленора Картер, яка бере справу до своїх рук, відсторонюючи від роботи шефа Віґґама. В якості приманки для грабіжника беруть Гомера за його велику дупу, що є найбільшою в місті. Вони встановлюють у гаманець пристрій для відстеження в кишені. Після того, як Гомера кишеньково грабують у метро, поліція слідкує за пристроєм до сховища, повного гаманців. Коли ж відчиняються двері, то зустрічають Жирного Тоні та його дядька. Першого звинувачують, а Віґґам, який за цим спостерігав, впадає у депресію.

Віґґам дивиться старе інтерв'ю з Тоні, де той говорить, що через сімейну трагедію він ніколи не вчинить кишенькове пограбування. Відчуваючи, що це була підстава, Кленсі потрапляє до в'язниці і каже Тоні, що витягне його, якщо він переконає його в невинності. Тоні показує йому, що він робить щодня, у час, коли скоїли злочин — він співаючи у своїй кімнаті наодинці. Тоні погоджується надягати прослушку і їде до Луїджі, щоб дізнатися, хто його підставив. Френкі Стукач бовкає Тоні, що саме Джонні Мовчун зрадив його і став новим босом Спрінґфілдської мафії. У цей час Гомер помилково потрапляє в кімнату. Коли на місце події втручається поліція, Мовчун влучає кулею у… Гомерову дупу. Віґґам висмоктує кулю. У поліцейському відділку Віґґам відновлює свою впевненість.

У фінальній сцені Жирний Тоні, Гомер і Віґґам виголошують тости за успішну операцію і обговорюють, що вони — не такі вже і різні.

Виробництво[ред. | ред. код]

Тарифний лічильник адвоката Жирного Тоні зазнав зміни між промо-зображенням та серією. На промо-зображенні лічильник показував як час, так і вартість. Однак в епізоді — лише вартість.

Цікаві факти і культурні відсилання[ред. | ред. код]

  • Боб Оденкерк, який зіграв адвоката Жирного Тоні, є старшим братом сценариста серії Білла Оденкерка[1].
  • Назва фестивалю «Сан-Кастелланета» (англ. «San Castellaneta») є відсиланням до актора озвучення Гомера Дена Кастелланети (англ. Dan Castellaneta).

Ставлення критиків і глядачів[ред. | ред. код]

Під час прем'єри серію переглянули 5,63 млн осіб з рейтингом 2.1, що зробило її найпопулярнішим шоу на каналі «Fox» тієї ночі[2].

Денніс Перкінс з «The A.V. Club» дав серії оцінку B-, сказавши: «На жаль, „The Fat Blue Line“, не є одним з тих рідкісних самоцвітів, але він, безсумнівно, володіє деякою теплотою та прихильністю до персонажів та предмету… Якщо ця конкретна історія про Жирного Тоні, зображеному як „Спрінґфілдський кишеньковий злодій № 1“ (незважаючи на те, що він однозначно винен у тому, що є номером один у всіх інших видах шахрайства у Спрінґфілді), ніколи не піднімається над якоюсь своєю затишною фамільярністю, вона принаймні заробляє собі місце як серія „Сімпсонів“, яка, здається, нагадує, що про Сімпсонів варто пам'ятати»[3].

Тоні Сокол з «Den of Geek» дав серії чотири з п'яти зірок, сказавши, що серія — «майже ідеальна» за винятком швидкоплинності жартів[4].

Згідно з голосуванням на сайті The NoHomers Club більшість фанатів оцінили серію на 3/5 і 4/5 із середньою оцінкою 3,09/5[5].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. 'Better Call Saul' star Bob Odenkirk to play lawyer on 'The Simpsons': First look. EW.com (EN) . Архів оригіналу за 12 грудня 2019. Процитовано 24 листопада 2020.
  2. DarkUFO. Final Adjusted TV Ratings for Sunday 13th October 2019. SpoilerTV. Архів оригіналу за 15 жовтня 2019. Процитовано 24 листопада 2020.
  3. Old pros have a decent day, as Fat Tony and Chief Wiggum are gifted a Simpsons from Bill Odenkirk. The A.V. Club (англ.). 14 жовтня 2019. Архів оригіналу за 13 листопада 2020. Процитовано 5 вересня 2023.
  4. The Simpsons Season 31 Episode 3 Review: The Fat Blue Line. Den of Geek (англ.). 14 жовтня 2019. Архів оригіналу за 30 серпня 2020. Процитовано 24 листопада 2020.
  5. Rate & Review: "The Fat Blue Line" (YABF22). The No Homers Club (англ.). 11 жовтня 2019. Процитовано 5 вересня 2023.

Посилання[ред. | ред. код]