Жирний Тоні

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Персонаж мультфільму
Жирний Тоні
Стать чоловіча
Вперше з'явився «Bart the Murderer»
Озвучення Джо Мантенья
Вік за 45
Колір волосся сиве
Робота мафіозі
Родичі Син: Майкл Д'Аміко
Дружина: Анна-Марія Д'Аміко
Кузен: Стрункий Тоні/Жирний Тоні

Меріон Ентоні "Жирний Тоні" Д'Аміко (англ. Marion Anthony "Fat Tony" D'Amico) — один з вигаданих персонажів мультсеріалу «Сімпсони». Тоні очолюває італійську мафію в місті Спрінґфілд.

Загальні відомості[ред. | ред. код]

Меріон Ентоні Д'Аміко, більш відомий як Жирний Тоні — італійський мафіозі, який оселився у Спрингфілді приблизно 20 років тому. Точне місце його проживання невідоме, оскільки він увесь час переховується від правосуддя. Зате його завжди можна знайти у «Клубі бізнесменів у законі», де він проводить майже увесь свій час. Він також має десятирічного сина Майкла. Ім'я його дружини — Анна-Марія.

Жирний Тоні контролює цілу гілку свого кримінального угрупування, у якому понад 200 бандитів, проте у серіалі фігурують тільки декілька наближених до Тоні осіб: Ноги, Луї, Джоні, Джой, Джої (що у перекладі означає «дитинча кенгуру») та «стукач» Френкі.

Жирний Тоні помер від серцевого нападу у 9-й серії 22-го сезону («Donnie Fatso») і був замінений своїм кузеном Струнким Тоні. Згодом той розжирів і його так само стали називати Жирний Тоні.

Клуб бізнесменів у законі[ред. | ред. код]

«Клуб бізнесменів у законі» — бар у центрі Спрінгфілда у напівпідвалі біля автозаправки. Це сумнозвісне місце і кожен із сім'ї Сімпсонів не раз там побував. Наприклад, в епізоді 3 сезону «Bart the Murderer» Барт там працював барменом, а Гомера туди часто притягували на розбірки до мафії за борги.