Обговорення користувача:Yakudza/Архів 14

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Yakudza у темі «Orestsero» 11 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Прохання перевірити назву статті Сян’ян

Доброго Вам дня, шановний пане Анатолію.

Перепрошую, що турбую Вас у Вашій Вікі-відпустці, але бачу, що Ви нині плідно попрацювали, перевіривши статтю Сяньян, та й думаю собі, а чому б Ви не перевірили іще один Сян’ян? (ну, хоча б тільки правильність написання назви, бо я ще буду її дописувати). А то я звертався до --虎 , а від нього – ні слуху, ні духу!

По-перше, чи вірно писати українською Сян’ян (спрощ.: 襄阳; кит. трад.: 襄陽; піньїнь: Xiāngyáng) з апострофом, чи краще через дефіс, чи ще як, аби тільки було вірно, і щоб не плутали із Сяньяном!

По-друге, чи не варто змінити назву статті на, наприклад, Сян’ян (Хубей), бо цих Сян’янів по світу як у Сірка бліх! Один міжнародний аеропорт у Південній Кореї чого вартий, який, до-речі, у деяких мовних розділах Вікіпедії «приписали» до Сян’яну, хоча у того аеропорту немає взагалі! Є там недалечко один маленький колгоспний аеропортик (трішки менший від Борисполя і набагато ліпший від Жулян), але він має свою назву і не є Сян’янівським та ще й міжнародним!

З найкращими у світі вибаченнями за турботу і найліпшими побажаннями, В. Білецький --Biletsky Volodymyr (обговорення) 09:44, 18 листопада 2012 (UTC)

Вітаю. Можу сказати тільки декілька загальних міркувань, бо не є фахівцем. Наскільки я знаю, в академічних україномовних виданнях використовують Систему Палладія адаптовано до української мови. Тому, якщо в російській мові це слово пишеться через ъ, то напевне в українській варто використати апостроф. --yakudza 19:42, 25 листопада 2012 (UTC)
Дуже Вам вдячний за таку підтримку, бо я вже сумнівався щодо того, а чи не поставити замість апострофа дефіс. Але тепер "душа моя співає", бо це місто є для мене дорогим, і не тільки тому, що там є мені пам'ятник! Це, звичайно, жарт, але він "як дві каплі води" на мене схожий - козацькі шаровари, шаблюка при боці, шевченківські вуса, ще є вузлик на голові дуже схожий на немитий та нерозчісаний козацький оселедець.
Ще проситиму Вас подивитися на сторінку Сяньян авторства --虎. У нього одразу ж після заголовка, у першому ж рядочку статті, це слово подавалося із апострофом після я перед н - тобто, Сянья'н. Чому він так зробив - я від нього не добився. Він не відповів мені ні на жартівливі, ні на серйозні звернення, то я взяв і сам підправив - ніякої реакції. Це, мабуть істинний монах та ще й самурай, який прийняв обітницю мовчання. Якщо я зробив неправильно, то прохання виправити.

Пропозиція щодо патрулювання

Шановний пане Анатолію, вельми вдячний за високу честь - отримати пропозицію взяти участь у патрулюванні. З величезною радістю вже давно долучився би до СИСТЕМАТИЧНОЇ роботи у Вікіпедії, але звик усякі обов'язки виконувати на відповідному рівні. А не маючи достатньо часу для такої систематики, лише принагідно затуляю якісь дірочки, якщо побачу. Отож не наважуюся братися до виконання якихось регулярних функціональних обов'язків, щоби їх не занехаяти. Що ж до того, що патрульні перевіряють мої редагування, то що ж тут поганого? Ніхто не святий, я теж. Успіх англійської, російської тощо Вікіпедій стосовно високого рівня контенту саме й забезпечує висока щільність редагувань.

Щодо згаданих Вами мінімальних вимог до статей, то, наскільки можливо, й досі намагався їх дотримуватися.

Ще раз дякую за пропозицію,

з повагою

Kvandr (обговорення) 02:16, 23 листопада 2012 (UTC)

  • Річ у тім, що у нас зараз досить велике відставання у патрулюванні, однією із причин якого, на мою думку, є те, що патрульним доводиться переглядати також редагування досвідчених користувачів, які з якихось причин не мають прапорця патрульного, замість того, щоб зосередитись на перевірці редагувань потенційних вандалів. --yakudza 19:37, 25 листопада 2012 (UTC)
    • Шановний пане! Прошу мені пояснити, чи пан Користувач:Lexusuns із Кременчука, рідна мова - російська, є вашим патрульним? Якщо так, то прошу пояснити мені його дивну й затяту війну проти літери ґ (див. перегляд історії статті Артур Гротгер - бачите? цей пан заблокував створену мною статтю так, що не можу віддзеркалити її в своїх текстах, хоч реально вона існує). Не досить, що ця війна, як бачите, перетворилася на війну особисто проти мене, але не можу сприймати її інакше як вияв запеклої українофобії. А з українофобами жодної справи мати не хочу.

Kvandr (обговорення) 23:46, 25 листопада 2012 (UTC)

Загальні збори ВМУА 15 грудня 2012 11:00

Доброго дня,

Інформую про рішення правління Громадської організації «Вікімедіа Україна» про проведення Загальних зборів Організації 15 грудня 2012 в Києві з початком об 11:00. Місце проведення поки остаточно не визначене. Якщо Ви можете запропонувати місце проведення зборів, зробіть це тут .

Прошу, при наявності, вносити пропозиції до проекту порядку денного, а також реєструватися для участі в зборах.

Пропозиції щодо організації роботи зборів можна внести і обговорити тут.

Ознайомтеся, та при можливості доповніть чи відкорегуйте Звіт про роботу в 2012.

Також прошу прийняти до відома, що у зв'язку зі змінами правил домену org.ua робота пошти в домені wikimediaukraine.org.ua буде відновлена в понеділок, 3 грудня 2012.

З повагою, --Perohanych (обговорення) 21:38, 1 грудня 2012 (UTC)

Блоки на головній

Вітаю. Не знаєте, чи є якийсь спосіб так урегулювати Головну сторінку, щоби не міняти кожного разу розміри лівого боку залежно від розмірів правого? Бо виходить не надто естетично, чесно кажучи, коли один бік набагато більший за інший, а видаляти/додавати текст кожного дня — не вихід. --Acedtalk 12:57, 10 грудня 2012 (UTC)

Може є якесь технічне рішення, яке б давало можливість зсунути пропорції блоків? Але перш за все, я вважаю, що потрібно завжди дотримуватись однакових стандартів блоків із Добрими статтями, Вибраними списками, бо дуже часто перекіс буває саме через перевищення розміру цих блоків. Розмір блоку "Цей день..." за декілька років вже стабілізувався, тому його краще не дописувати, а лише при потребі (в залежності від формату фото) закоментовувати менш важливі дати. Зараз глянув на сторінки інших вікі - у німців, поляків та французів також перекошено, а англійці зробили зображення єдиним блоком на всю ширину сторінки --yakudza 13:19, 10 грудня 2012 (UTC)
Просто коли я у п'ятницю оновлював блок із добрими статтями, розмір правого і лівого боку вийшов повністю рівним (таке, взагалі-то, рідко буває), а вчора і сьогодні виник суттєвий перекіс. Отже, цього разу справа саме в правому боці, а саме у блоці «День в історії», який не має стабільних розмірів (наприклад, сьогоднішній випуск приблизно на 2000 байтів менший за три попередні), і «Цікавинки» (вони теж деколи неоднакові за розміром). Тому й цікаво, чи можна знайти універсальний вихід для цієї проблеми. --Acedtalk 13:39, 10 грудня 2012 (UTC)
та ні. найбільша справа у малюнку, який може бути різного розміру. а день в історії якраз і служить інструментом для вирівнювання. його можна доповнити чи закоментити за потреби --アンタナナ 13:42, 10 грудня 2012 (UTC)

Категорія:Ринок праці

віднови--Albedo (обговорення) 09:54, 7 листопада 2012 (UTC)

ти ще не відновив?--Albedo (обговорення) 18:20, 11 грудня 2012 (UTC)

Статті без джерел

Вітаю! Ваш внесок у Вікіпедію дуже цінний, проте у деяких зі статей, створених вами, не вказано жодних джерел. Пам'ятайте, що матеріал без посилань на авторитетні джерела і який неможливо верифікувати, може бути підданний сумніву та вилучений:

  1. Левін Борис Наумович
  2. Качура Яків Дем'янович
  3. Ґаблі
  4. Ґавот
  5. Диктатор
  6. Війна
  7. Ядерна війна
  8. Громадський діяч
  9. Нюношк
  10. Флогістон
  11. Трип
  12. J2000.0
  13. Червоний зсув
  14. Лужні метали
  15. Естляндія
  16. Ґламур
  17. Сибірська говірка
  18. Землерийки
  19. Фітнес-функція

Зауважте, що, можливо, деякі статті вже мають джерела, проте шаблон {{без джерел}} був залишений випадково у статті. У такому випадку достатньо просто вилучити вказаний шаблон зі статті. --DixonDBot (обговорення) 14:45, 15 грудня 2012 (UTC)

Шаблон:Сталий розвиток

віднови--Albedo (обговорення) 11:21, 17 грудня 2012 (UTC)

Кілька питань

Добридень, пане Анатолію!

Як буде час, гляньте, будь-ласка, Про шаблон (ru) НП-Украина.

Написав Вам листа.

Щиро Ваш,

Юpiй Дзядuк в), 14:02, 20 грудня 2012 (UTC).

Запрошення до участі у тижні статей, яких не вистачає УкрВікі

--KuRaG (обговорення) 10:35, 21 грудня 2012 (UTC)

Клуб Олега Блохіна

Шановний Yakudza, звертаюся до вас з проханням про наведення ладу у статті Клуб Олега Блохіна через неправильну поведінку патрульного Lexusuns, який видалив всі посилання у статті Клуб Олега Блохіна, особливо дивно та незрозуміло, чому видаленні опитування авторитетних статистиків футболу??? Я постійно слідкував за цією статтею та вносив відповідні зміни. Я можливо не зовсім правильно оформлюю на Вікіпедії статтю, але робив це виключно із великого інтересу до цього бомбардирського клубу. Але все ж таки зовсім не згодний з діями патрульного Lexusuns! Заздалегідь вдячний за відповідь та наведення ладу при патрулюванні. --Двигун (обговорення) 17:06, 21 грудня 2012 (UTC)

Репліка

Вітаю. Чи порушує ця репліка ВП:НО? --Lexusuns (обговорення) 13:00, 24 грудня 2012 (UTC)

Dghoooo → Dghooo

Доброго дня, Якудзо! Як побороти це: [1] ? Дякую за допомогу.--Dghooo (обговорення) 13:47, 27 грудня 2012 (UTC)

Спробуйте зайти на Спеціальна:MergeAccount --yakudza 19:27, 27 грудня 2012 (UTC)
А що робити з "не приєднані" ?--Dghooo (обговорення) 10:28, 28 грудня 2012 (UTC)
Узурпувати. На російську ви вже зробили запит, треба за їх правилами почекати тиждень, на англійську, напевне, також потрібно зробити запит. --yakudza 23:09, 29 грудня 2012 (UTC)

Цитування

Доброго дня! Мабуть я чогось не розумію. Думаю, що це природно, бо я не так давно у Вікі і не спеціалізуюся на авторському праві.

По-перше, хочу пояснити, чому я наводжу цитати:
Цитату неможливо спростувати чи перекрутити. А, як ви знаєте, чимало користувачів української вікіпедії цим займаються, тобто редагують статті з метою змінити смисл тих частин статті, котрі їм з різних причин не подобаються. Коли ж не можуть перекрутити, то намагаються видалити, свідченням чого і є діі відносно цієї цитати.
По-друге, не розумію, хто визначає, що «цитування в даному випадку не є необхідним», як Ви пишете.
По-третє, дивлюся у Вікіпедії інформацію щодо авторського права і читаю ось таке:


Вільне використання літературних творів дозволяється без згоди автора твору, але з обов'язковим вказанням імені автора та джерела запозичення у таких випадках[1]: використання цитат (коротких уривків) з опублікованих творів в обсязі, виправданому поставленою метою, в тому числі цитування статей з газет і журналів у формі оглядів преси, якщо воно зумовлено критичним, полемічним, науковим або інформаційним характером твору, до якого цитати включаються; вільне використання цитат у формі коротких уривків з виступів і творів, включених до фонограми (відеограми) або програми мовлення;

Я цитую точно вказуючи джерело в усіх випадках

Прошу, по можливості, знайти час відповісти на мої питання.
Ejensyd (обговорення) 14:04, 30 грудня 2012 (UTC)

Ну ви самі дали відповідь на це питання, навівши цитату із закону про авторське право. Ключові фрази у цьому фрагменті: "в обсязі, виправданому поставленою метою" та "якщо воно зумовлено критичним, полемічним, науковим або інформаційним характером твору, до якого цитати включаються". Скажімо, включення цитати із закону про авторське право у нашу дискусію буде цілком відповідати цим нормам, бо це обумовлено тим, що тут необхідна точна цитата із закону, а включення великого фрагменту однієї публікації у іншій з метою заміни власного тексту чужим є порушенням норм авторського права. Детальніше про це можна дізнатись зі статті Сумлінне використання, там де йдеться про прецедент Фолсом проти Маршу. Зрештою, запропонований вами принцип використання цитат неприйнятний ще й тому, що у разі його втілення, статті у Вікіпедії можуть перетворитись замість зручних для читання статей у еклектичний набір цитат, які мають деякий стосунок до теми статті. Гляньте у будь-яку іншу енциклопедію чи підручник і ви там не побачите подібного. Тому вилучення зі статті цієї цитати було цілком виправданим як з точки зору авторського права, так з точки зору здорового глузду та загальних принципів написання статей. --yakudza 22:37, 30 грудня 2012 (UTC)
Дякую за відповідь. Ejensyd (обговорення) 22:47, 30 грудня 2012 (UTC)
Шановний Ejensyd, ви не цитуєте, а на власний розсуд видираєте уривки з книжки, при цьому навіть не обтяжуєте себе атрибуцією передертого тексту. А якби ви ще прочитали уважніше, то зауважили б наступне: цитата - порівняно короткий уривок з літературного, наукового чи будь-якого іншого опублікованого твору, який використовується, з обов'язковим посиланням на його автора і джерела цитування, іншою особою у своєму творі з метою зробити зрозумілішими свої твердження або для посилання на погляди іншого автора в автентичному формулюванні;--Geohem 21:18, 30 грудня 2012 (UTC)

щось ти, друже, розгулявся.

відхили свої зміни в

  1. державна статистика → розділи та дані перенесено зі загальної статті статистика у окремішню, вказану. Крім того, твоїми редагуваннями втрачено дану ЕУ, наведені у статті.
  2. Дисемінація — у статті чітко вказано джерела, немає підстав у вказанні копіва
  3. іще раз наполягаю, щоб ти відновив статті, що я вказав у твоєму обговоренні. --Albedo (обговорення) 18:10, 5 січня 2013 (UTC)

Запрошення до участі у Місячнику Швеції

--Glorin (обговорення) 08:04, 9 січня 2013 (UTC)

Щодо патрулювання

Вельмишановний Якудза-сан!
Вибачте, будь-ласка! Ви не образитесь, якщо і цього разу я відмовлюсь від Вашої пропозиції. Мабуть це переходить межі пристойності, але я не можу взятися за таку відповідальну справу, адже я не відчуваю себе достойним цього. Я просто боюся, що я не впораюся з такою роботою. До того ж я не схильний когось повчати. І ще - мені не хотілося б відмовлятися від того, що мене перевіряють - я не завжди дуже вправний і коли Максим Гаврилюк чи хтось інший мене поправляє, я тільки вдячний їм за це.
Ще раз щиро дякую--Orestsero (обговорення) 10:50, 9 січня 2013 (UTC)
Біда в тому, що може так статись, що ваші статті ніхто з патрульних не читатиме. Я, наприклад, зараз не читаю, бо знаю, що ви фахівець своєї справи, і зробите все як слід. Єдине, що можу спробувати щось підказати з точки зору вікіпедиста але, на жаль, не завжди вистачає часу. Глянув на одну із ваших недавно створених статей Кам'яниста пустеля - так і є, фактично все гаразд. Єдине, що стаття поки що не зв'язана і не має жодного інтервікі. Щодо зв'язності, то це питання можна легко вирішити, вікіфікуючи посилання на цю статтю в інших статтях, які знаходяться за допомогою внутрішнього пошуку [2], то з інтервікі якось складніше. Простий пошук по англійській та російській вікіпедії не знаходить відповідної статті. У той же час словники дають одне із значень Кам'яниста пустеля - Hamada. Як вважаєте, чи є сенс об'єднати статті Гамада та Кам'яниста пустеля? У всіх інших вікіпедіях - це одна стаття, а у сербській Вікіпедії вона має подібну назву sr:Каменита пустиња. А те, що ваші статті залишаються непатрульовані - не дуже добре, крім того, що в них не виправлені такі огріхи, вони ще залишаються незахищеними від вандалізму, бо за ними фактично ніхто не спостерігає. --yakudza 12:40, 9 січня 2013 (UTC)

Стаття Жид

Шановний пане Якудза, хотів би вас попросити виступити посередником у статті Жид. У зв'язку з останніми подіями у політиці, навколо цієї статті вже певний час вирують емоції. На жаль із 20 адмінів готовність допомогти ситуації виявив лише один, який нажаль не має достатньо досвіду і знань правил Вікіпедії, таких як неможливість сумісництва прав адміністратора із редагуванням у статті. Стаття потребує адміністратора, який би мав досвід і сумлінно виконував адміністративні дії і слідкував за дотриманням правил спільноти. Дуже просив би вас допомогти. Щиро --Гриць (обговорення) 16:00, 12 січня 2013 (UTC)

Добре, я гляну трохи підзніше на обговорення статті жид. Зрештою, допомога посередника потрібна тоді, коли сторони обговорення не можуть самостійно домовитись щодо певних формулювань. Я б хотів обмежити своє втручання на певному етапі лише як консультаційне, якщо це дозволить розвиток ситуації. Що стосується неможливості суміщення прав адміністратора із редагуванням у статті, то це не зовсім так. Важливо, щоб у адміністратора не було гострого конфлікту інтересів та щоб він не порушував інших правил. Річ у тім, що будь який посередник, який підключається до статті, зрештою доволі часто стає одним із співавторів (не стаючи при цьому стороною конфлікту), також посередник може виступити проти редагувань тієї чи іншої сторони, якщо її дії суперечать правилам. --yakudza 14:58, 14 січня 2013 (UTC)

Куїнджі Архип Іванович

Допоможіть, будь-ласка. Ситуація: на головній сторінці у розділі «15 січня в історії» наведена інформація «1841 — Архип Куїнджі, український маляр», а у статті Куїнджі Архип Іванович вказано видатний російський живописець-пейзажист грецького походження, педагог. Знаю, що Ви редагували дану статтю. Дякую.--Sachkot (обговорення) 14:10, 15 січня 2013 (UTC)

Піддорбітальний канал, перейменування

Допоможіть, будь-ласка, перейменувати новостворену сторінку Піддорбітальний канал в Підорбітальний канал, в мене не вийшло створити таку сторінку із-за поєднання букв. Наперед дякую.--Astrazx (обговорення) 13:15, 17 січня 2013 (UTC)

Лінія Бертелемі

Вибачайте, що втручаюся. Але зараз працюю над УГА і ЗУНР, тому мило просив би не вилучати "Лінію Бертелемі". Закладу основу і далі нарощуватиму. З повагою --Л. Панасюк (обговорення) 19:19, 18 січня 2013 (UTC)

Експедиція на дирижаблі «Італія»

Дякую за виправлення назви, але, на жаль, саме в цей час я поновлював сторінку і мав місце збій сервера. Стаття подвоїлася. При цьому остання вже проіндексована. --Ветер (обговорення) 23:03, 18 січня 2013 (UTC)

Зараз, схоже вже все гаразд. Не хотів робити цього перейменування, бо бачив ваш шаблон "в роботі" але не втримався , бо такі одруки інколи залишаються непоміченими. --yakudza 08:40, 19 січня 2013 (UTC)
Дякую. З повагою. --Ветер (обговорення) 17:51, 20 січня 2013 (UTC)

Белз

В статтi «Белз» на мапi неправильно вказане розташування мiста. Будь ласка, виправте. ДЯКУЮ!!!

Написав про цю проблему у Вікіпедія:Кнайпа (технічні питання) ‎. --yakudza 19:24, 21 січня 2013 (UTC)

Війна патрульних

Ти позначив перевіреною це редагування, в якому скасовується редагування іншого патрульного, до того ж є порушенням НТЗ (зайвий ненейтральний епітет, якого у цій ситуації можна уникнути), тепер інший патрульний знову скасував це редагування, відпатрулювавши цю версію. Тобто фактично ми маємо війну редагувань, при якій усі редагування патрульовані. І це в статті, яка має шанс стати доброю. Прохання ретельніше перевіряти редагування, перед тим як позначити перевіреними. Узагалі я не вперше помічаю за тобою помилки при ботопатрулюванні, наприклад ось тут також неправильно відпатрульоване (я писав про це у скайпі в чаті патрульних): в результаті в тексті з'явився «червоний» шаблон. Тож прохання утриматися від патрулювань ботом, а перевіряти редагування вручну.--Анатолій (обг.) 00:43, 19 січня 2013 (UTC)

Патрульована мною версія повністю відповідає вимогам до патрулювання статей, яке робиться з метою виявлення й усунення найсерйозніших порушень правил і можливих підстав для юридичних претензій. Серед вимог до статей відсутня вимога абсолютного дотримання НТЗ, у той же час зняття вами позначки про патрулювання і справді є серйозним порушенням правил і прохання надалі утримуватись від подібного і уважніше ознайомитись із правилами патрулювання та не зловживати інструментом розпатрулювання статей [3] --yakudza 19:53, 21 січня 2013 (UTC)
Так у правилах не написано, коли позначку можна знімати. Там тільки написано, коли її ставити.--Анатолій (обг.) 20:14, 21 січня 2013 (UTC)

запрошення до ВП:ЗСП

привіт! Ви ж це стандартним повідомленням робите, правда? тоді додайте у нього ред.№ 11358959 файли --アンタナナ 10:25, 19 січня 2013 (UTC)

Я використовую чужий текст Користувач:Aced/Запрошення стати патрульним --yakudza 19:35, 21 січня 2013 (UTC)
Принагідно скажу, що 14 січня я доповнив цей текст (ред.№ 11409078) на прохання RLuts, тож повідомлення, розіслані після того часу, уже мають згадку про файли. --Acedtalk 21:32, 21 січня 2013 (UTC)
а, кул. дякую)) --アンタナナ 21:49, 21 січня 2013 (UTC)

Ґ, Г, Х та інше

Доброго дня, Анатолію! Знову хочу підняти питання, яке вже неодноразово обговорювалося, але цього разу хочу дати конкретні пропозиції. Я для себе виробив правила запозичення слів з англійської мови, які не суперечать чинному правопису, а радше уточнюють його. До того ж, вони є досить компромісними. Перегляньте їх, будь ласка, та висловіть свою думку. Якщо вони справді хороші, можливо, варто їх винести на обговорення спільноти щоб перетворити на правила Вікіпедії. Якщо ж ні, то вони в будь-якому разі залишаться моїми правилами. --Severnyi (обговорення) 19:40, 19 січня 2013 (UTC)

Нашвидкуруч глянув на вашу розробку, думаю, що там існує певна кількість прямих суперечностей із правописом. Гляньте, будь ласка, на текст правопису [4]. Наприклад, «чикагський» - це помилка, МакКой - також помилка, за правописом Мак-Кой (у деякий випадках за традицією пишеться разом, наприклад Маккартні). Щодо іншого, то в ваші пропозиції переважно відповідають правопису, є декілька моментів, які не зафіксовані прямо в ньому і пишуться за традицією (тобто словниками, енциклопедіями тощо). Крім того, ваші пропозиції стосуються лише вибіркових питань, тобто меншого кола питань, ніж зафіксовано у правописі і не спираються на якісь джерела. Можливо самого правопису недостатньо для передачі загальних та власних назв з англійської і потрібні інші джерела. Мені сподобалось як до цього підійшли росіяни, вони створили на основі джерел статтю ru:Англо-русская практическая транскрипция. Аналогічна наша дещо їй поступається, бо опирається лише на одне джерело. --yakudza 19:24, 21 січня 2013 (UTC)
Ідея в тому і полягала, щоб конкретизувати окремі питання ;) Правопис, звісно, читав. Намагався від нього відштовхуватися. Десь вичитав (але зараз, на жаль, не можу знайти джерело, тож, мабуть, воно не варте уваги), що в словах іншомовного походження при додаванні суфіксу -ськ- спрощення не відбувається, звідси і "чикагський", хоча цей варіант мені і не подобається. А "МакКой" - це за принципом наближення до оригіналу, якого, начебто, треба дотримуватися при кирилізації. Тим паче, що в правописі це питання висвітлено досить суперечливо. --Severnyi (обговорення) 06:15, 23 січня 2013 (UTC)

Архівування вашої сторінки обговорення

Вітаю! Раніше ваша сторінка обговорення архівувалася ElimBot'ом, який на даний час є неактивним, тож, можливо, вам видасться корисною інформація, що зараз ви можете налаштувати архівацію за допомогою іншого бота. Інструкції щодо того, як це можна зробити, знаходяться на сторінці Користувач:DixonDBot II/Інструкції. Дякую! --DixonDBot (обговорення) 08:18, 25 січня 2013 (UTC)

Стаття Neverwinter Nights: Witch's Wake

Шановний yakudzо , я взялася доповнювати українську вікіпедію статтями про ігри тому що, цей сегмент майже неопрацьований і більшість посилань взагалі нікуди не ведуть. І мені хотілося б щоб користувач українського варіанту енциклопедії міг знайти бодай ті краплини інформації, які узагалі існують про ту чи іншу гру. Невевінтер, одна з тих ігор, де про основні компанії є безліч інформації, а про невеличкі додаткові модулі майже жодної, хоча вони теж потребують уваги. (Так наприклад на світ Пенультими не має навіть посилання, а це два великих модулі на які обов'язково слід звернути увагу.)І я не кажу не тільки про ua-нет, тому, що про модуль Witch's Wake ніде не має інформації і у рідному англомовному сегменті також. Якщо користувач звернеться до посилання на цей модуль, то хай дізнається бодай те, що мені вдалося витягти із англомовної вікіпедії (доречі, це вся інформація, що там була) і деяких інших ресурсів. Я спробую знайти для цього матеріалу додаткові данні та посилання, але дуже сумніваюся, що знайдеться хоч щось суттєве. Тому хоч ця стаття і мало нагадує енциклопедичну, та я не згодна з рішенням видаляти ту частку інформації, яку взагалі удалося віднайти. Українська вікі і так не дуже багата, будь-ласка не робіть її іще біднішою через те, що деякі матеріали хоча і можуть бути комусь важливі і потрібні, але за браком інформації, ніколи не дотягнуть до енциклопедичної статті.
Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 15:22, 25 січня 2013 (UTC)

Видалення статті

Привіт Анатолій! Не знаю як ще можна з Вами зв'язатись. Мене цікавить чому Ви видалили статтю про музичний гурт BruD? Невже колектив не має права на існування у Вікіпедії???
Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 15:22, 25 січня 2013 (UTC)

Чому видалив статтю про 8gamers.ru?

А інші сайти? Наприклад, mmorpg.ua чому не видалив? В них навіть українського контенту нема.
Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 15:22, 25 січня 2013 (UTC)

Запрошення до участі у тижні зв'язності


Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 15:22, 25 січня 2013 (UTC)

Транспортна система

Почитайте, будь-ласка, тему в обговоренні "транспортна система" у цієї людини - Dim Grits і цієї - Teodret.(sansampli@i.ua)
Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 15:22, 25 січня 2013 (UTC)

Нагорода

Заслуженому патрульному
За визначні результати досягнуті під час Тижня Патрулювання. З повагою, --Geohem 10:34, 27 січня 2013 (UTC)

Боцюрків Богдан-Ростислав Іларіонович

Вітаю! Якщо Ваша ласка, гляньте в історію цієї статті. Там водиться анонім, який по колу править одне й те ж, незважаючи на дії патрульних, причому і мені, і ще товаришу, котрий патрулював статтю після мене, дописує на сторінку обговорення, ніби ми вандали. Підкажіть, будь ласка, як краще чинити в цьому випадку. Чи, може, у цьому випадку варто накласти певні обмеження на редагування статті?.. З повагою, Sergento 12:32, 28 січня 2013 (UTC)

Написав на сторінку обговорення адреси, з якої велись редагування, прохання зареєструватись. Загалом, у цього користувача конструктивні редагування, він вступає в обговрення але деякі тонкощі необхідно розтлумачити, а робити це на сторінці обговорення різних динамічних ай-пі адрес дуже важко. Зараз поверну на місце та напишу пояснення на сторінці обговорення статті. --yakudza 15:03, 28 січня 2013 (UTC)
А незареєстрованим користувачам теж показує жовте повідомлення, що на сторінці обговорення їм щось написали? Та й здалося мені, що до всього у нього IP-адреса змінюється. Звісно, був би зареєстрований, було б простіше: хоч зрозуміло було б, де дискусію вести, а так... незрозуміло куди він наступного разу подасться. Однаково дякую за втручання. З повагою, Sergento 15:20, 28 січня 2013 (UTC)
Так показує, користувач десь писав, що він редагує із бібліотеки, можливо тому не реєструється, хоча насправді це не є жодною перепоною для реєстрації. --yakudza 15:23, 28 січня 2013 (UTC)

Вітаю! Я не розумію, чому Sergento вилучає герб Галичини. Він не любить його, чи може він вважає себе докою в історії Галичини чи є персональним біографом Боцюркова Б.-Р.? Якщо так, то чому не написав сам цю статтю, а тепер ще й заваджає! Я не маю свого комп'ютера, тому пишу з бібліотечного. А на рахунок ІР-адреси - я не спец . Я не впевнений в тому, що надалі зможу постійно редагувати, тому не реєструюсь - не можу розібратись, як це зробити - пробував безуспішно. І чому він не написав мені повідомлення напряму, а позаочі жаліється? Хай пише статті про Галичину сам або хай НЕ ЗАВАДЖАЄ!!!! Я- майже новачок, але намагаюсь не робити помилок та дурниць. Мені - 40, я не хлопчик, щоб бавитись в комп'ютерні забавки, а інформації в УКРВІКІ, яка мене (і моїх знайомих істориків) не знайшов! Дякую за розуміння! Побачив, що ви вилучили знак Галичини? Навіщо? Ви не хочете, щоб табличка виглядала веселіше? Хотів би ще додати, що тема історії Галичини дуже слабко висвітлена, вона в період приблизно з 1340 тісно пов'язана з історією Польщі та Великого Князівства литовського. Будете мати час, почитайте статті поляків та литовців і деякі навіть російською - самі побачите різницю. Питання авторства, думаю, справа другорядна - у великі історики не мічу (хоча історію люблю, осбливо коли почав читати видані в еміграції - у ВІЛЬНОМУ СВІТІ, книги - наприклад, ЕНЦИКЛОПЕДІЮ УКРАЇНОЗНАВСТВА КУБІЙОВИЧА). Україна - це і Галичина, і Донбас, і Закарпаття, треба писати про тих, хто вкладав енергію, а деколи віддавав життя для неї. Дякую!

Вітаю. Реєстрація у Вікіпедії надає певні переваги, докладніше можна ознайомитись у Довідка:Реєстрація, перш за все ви матимете постійну сторінку обговорення користувача, яку зможете використовувати, щоб спілкуватися з іншими користувачами, бо зараз ваша адреса кожного дня змінюється і відповідно сторінка обговорення також. Через те інші користувачі не можуть написати вам повідомлення напряму, бо наступного дня ви його не прочитаєте. Що стосується прапорця (чи герба) біля графи національність, то у Вікіпедії не прийнято прапором чи гербом позначати етнічне походження людини. Я бачив вашу зацікавленість до історії Галичини, як на мене, ви робите досить грамотні (я маю на увазі відповідність правилам вікіпедії) редагування, проте час від часу робите деякі помилки в оформленні, які інші користувачі, в т.ч. я або Sergento якщо знаходимо час, то виправляємо. Загалом, Вікіпедія - це спільний проект, в якому спільними зусиллями пишуться статті, система правил може бути досить складною для нових редакторів, то якщо маєте запитання, можете звернутись до будь-кого або у Вікіпедія:Кнайпа. --yakudza 19:30, 29 січня 2013 (UTC)
Дякую!!!

Щодо безпідставного вилучення тексту зі статті Митний кодекс України

Що це за якийсь незрозумілий неформатований текст ви, дорогий друже, вилучаєте зі статті Митний кодекс України ??? Я ж не "кромсаю" Ваших статей , і Вас просив би робити те саме. А то редагуеш, редагуеш, а тут якийсь товариш - раз, і все перекреслив !!!!!
Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 06:09, 30 січня 2013 (UTC)

Що за?

http://uk.wikipedia.org/w/index.php?title=Polandball&diff=11535220&oldid=11528120

Чому лінки на іноземні ресурси неформального контенту залишаються, а на вітчизняні прибираються? Я розумію що це в стилі українців таке робити, та хіба українці не гідні користуватися власними нічим не гіршими ресурсами?
Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 06:09, 30 січня 2013 (UTC)

користувач:Yakudza поставлений на позбавлення адміністратора

власне, сабж. ВП:А--Albedo (обговорення) 11:32, 1 лютого 2013 (UTC)

Ґаджет

Привіт. А де у сабжевій статті АД? --Baseобг.вн. 17:22, 31 січня 2013 (UTC)

Звідки я знаю, може вам щось про це відомо? ВП:БР. --yakudza 18:13, 31 січня 2013 (UTC)
Є 2 варіанти — або проставляється джерело або повідомлення про його відсутність і патрулюється, або ж просто пропускається. Але ніяк не патрулюється те, що патрулювати за правилами не можна. --Baseобг.вн. 17:50, 1 лютого 2013 (UTC)
Власне ви так само могли б це й зробити... Щодо моїх дій, то якщо б були більш детально знайомі із ВП:ПАТ або були більш уважними та менш самовпевненими, то звернули б увагу, що я не патрулював статтю, а позначав патрульованою лише останню зміну. --yakudza 18:03, 1 лютого 2013 (UTC)

Orestsero

Вітаю, Анатолію. Бачив, Ви декілька разів пропонували Orestsero стати патрульним. Судячи з цих дій, як на мене, редактор до цього ще не готовий. --Олег (обговорення) 07:56, 1 лютого 2013 (UTC)

Я пропоную номінуватись більшості із тих, хто має значний внесок і десь відсотків 10-20% і справді до цього не готові. Але дехто набуває досвіду й в процесі номінування, бо пропозиція містить декілька порад, які можуть бути корисні та й при номінації бувають досить корисні для номінанта обговорення. Що стосується користувача Orestsero, то тут трохи складніше через те, що він є людиною, яка як в мене склалось враження, повністю відбулась як фахівець і йому не вистачає розуміння деяких особливостей Вікіпедії, в т.ч. й названих вами. Можливо це потребуватиме трохи більшого часу, можливо більш обережного підходу у роз'ясненны, ніж собі інколи дозволяють наші більш досвідчені патрульні. --yakudza 18:13, 1 лютого 2013 (UTC)