Eldrine

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Eldrine
Гурт під час виступу на Євробаченні
Гурт під час виступу на Євробаченні
Основна інформація
Жанр Альтернативний рок
Альтернативний метал
Репкор
Роки 2007 - до сьогодні
Країна Грузія Грузія
Місто Грузія
Мова англійська, грузинська
Склад Софі Торошелідзе (вокал)
Miken (гітара)
Bibo (бас-гітара)
Chango (ударні)
Тамара Шакеладзе (клавішні)
DJ Be$$ (ді-джей)
eldrine.com

Eldrine (ƎLDRINE) — грузинський рок-гурт, учасник міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення 2011» від Грузії. До складу гурту входять: Софі Торошелідзе, Михаїл Челідзе (Miken), Іраклій Бібілашвілі (Bibo), Давид Чангошвілі (Chango), Тамара Шакеладзе та DJ Бесо Цахелашвілі (DJ Be$$).[1] 14 лютого 2011 стало відомо, що гурт виступить як представник Грузії на конкурсі Євробачення 2011. Пісню «One More Day» («Ще один день») гурт виконав в першому півфіналі Євробачення 10 травня, набравши достатню кількість балів, щоб потрапити в фінал конкурсу. У фіналі 14 травня гурт здобув найвищі бали від України, Литви та Білорусі та зайняв 9 місце.

Історія[ред. | ред. код]

Гурт був створений у 2007 році трьома нинішніми учасниками колективу під назвою «Bios». Незабаром до гурту приєдналась Тамар Вадачкорія, та затвердила свій псевдонім (Eldrine) як нову назву гурту. У 2011 році гурт виграв місцевий відбір на Євробачення 2011, який відбувся в Дюссельдорфі, Німеччина. 28 лютого 2011 року склад гурту був змінений. Замість солістки Тамар Вадачкорії пісню виконуватиме Софі Торошелідзе.[2] Софі вже має певний досвід на конкурсі, адже саме вона співала на бек-вокалі в торішньої представниці Грузії Софо Ніжарадзе, тоді Грузія зайняла 9 місце. Також вона готувала до Дитячого Євробачення 2009 гурт «Princesses». Софі — постійна учасниця різноманітних шоу на провідних телеканалах Грузії.

Альбоми[ред. | ред. код]

  • Fake Reality (2011)

Сингли[ред. | ред. код]

  • Haunting (2010)
  • One More Day (2011)

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 17 серпня 2011. Процитовано 14 травня 2011.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  2. Архівована копія. Архів оригіналу за 2 травня 2011. Процитовано 14 травня 2011.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)

Посилання[ред. | ред. код]