World Outgames

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

World Outgames - міжнародні спортивні змагання та культурні заходи ЛГБТ-спрямованості. Ігри відкриті для всіх, хто бажає в них брати участь, незалежно від сексуальної орієнтації. Захід об'єднує спортсменів, атлетів, року також діячів культури з різних куточків планети. Багато учасників приїжджають з країн, де гомосексуальні відносини переслідуються[1][2].

Перші ігри відбулися в 2006 році в Монреалі. В них брало участь більш ніж 18 500 чоловік з 111 країн світу, що зробило їх наймасовішим міжнародною подією в місті з часів Олімпіади 1976[3][4] World Outgames не слід плутати з Гей-іграми, спортивним ЛГБТ-заходом, відомим як «гей-олімпіада»[5][6].

Історія[ред. | ред. код]

Церемонія відкриття, Монреаль 2006 рік

Сьомі гей-ігри мали відбутися в 2006 році в Монреалі. Однак, Федерація гей-ігор (FGG) і адміністрація міста Монреаль не змогли домовитися з питання кількості учасників. Таким чином було прийнято рішення провести їх в Чикаго. Монреаль ж оголосив, що має намір організувати і провести власні ігри в обхід FGG. Вони отримали назву World Outgames і відбулися в тому ж році в Монреалі за фінансової підтримки міжнародних спортивних ЛГБТ-асоціацій, адміністрації Монреаля, уряду Канади, року також численних національних і міжнародних компаній, в тому числі Air Canada, GlaxoSmithKline та інших. Перші Outgames не були настільки успішними, як сподівалися організатори, і закінчилися дефіцитом в 5,3 мільйона доларів. Багато поставок залишилися неоплаченими[7][8]

Другі Outgames пройшли в Копенгагені в 2009 році[9] [10]. Рішення було прийнято після того, як Берлін відмовився прийняти їх у себе через тривалий конфлікт між двома спортивними ЛГБТ-організаціями.

Ігри за роками[ред. | ред. код]

Рік Місто Країна
I 2006 Монреаль Канада Канада
II 2009 Копенгаген Данія Данія
III 2013 Антверпен Бельгія Бельгія

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]