Обговорення користувача:Krupski Oleg/Архів 2017

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Новыя шаблёны

З Новым годам і Калядамі, спадар Алег! Прапаную зацаніць новыя карыстальніцкія шаблёны:

З павагай, Yaraslau Zubrytski (обговорення) 21:28, 1 січня 2017 (UTC)

З Різдвом Христовим!

З Різдвом Христовим!
Веселих свят! Куті смачної, коляди гучної, щасливого Різдва і на весь рік добра! Наснаги і натхнення, колего, для нових звершень у справі творення вільної української енциклопедії в новому році! Dim Grits 18:01, 6 січня 2017 (UTC)


Христос ся рождає! Перепрошую, так виглядає, ніби варто розділити намісників ВКЛ та старост Речі Посполитої. вже давно хтів то з Вами обговорити. Намісництво на це наштовхує. --Д-D (обговорення) 08:16, 12 січня 2017 (UTC)

Д-D, славімо Його. Вважаю логічним старост ВКЛ не чіпати в межах теренів ВКЛ та в межах дат існування ВКЛ 1236–1795 рр. відповідно Староство+Староста+Староста генеральний в Категорія:Старости Великого князівства Литовського, а старост Речі Посполитої котрі адміністрували поза кордонами ВКЛ вносити в Категорія:Старости Королівства Польського+Категорія:Старости генеральні Великопольщі тощо. Врешті якщо ви створите категорію "Старости Речі Посполитої", то туди може бути внесена Категорія:Старости Великого князівства Литовського. Для відповідно Намісництво+Намісник існує Категорія:Намісники Великого князівства Литовського+Категорія:Намісники Царства Польського. Також логічним є ретельне вияснення в біографії особи точної назви його посади "староста" чи "намісник" для уникнення плутанини, із врахуванням юридичного використання даної назви щодо адміністративної одиниці "староство" чи "намісництво". --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 09:36, 12 січня 2017 (UTC)
Наразі трохи не згідний. --Д-D (обговорення) 10:00, 12 січня 2017 (UTC)

«Тиждень Дніпропетровщини — 2017» у січні. Долучайтесь

Тиждень Дніпропетровщини — 2017
Ви активний учасник Порталу Дніпропетровщини. 19 — 30 січня 2017 в українській вікіпедії триватиме Тиждень Дніпропетровщини — 2017 з написанні і покращення енциклопедичних статей про цей чудовий край. Долучайтесь. Хто ж як не ми ;) --Павло (обговорення) 18:14, 16 січня 2017 (UTC) P.S. До речі, взяти участь у вікі-тижні — гарний спосіб відзначити 13-річчя вікіпедії )

Запрошення на Вікімарафон 2017

Привіт! 30 січня Українській Вікіпедії виповниться 13 років. Запрошуємо долучитися до Вікімарафону, який відбудеться 28—30 січня 2017 — це гарна нагода створити нову статтю разом із сотнями інших користувачів. Охочі учасники акції зможуть отримати невеличкі сувеніри. Також приходьте на вікізустріч у Києві!
Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 18:03, 30 січня 2017 (UTC)

Вітаю Вас, пане Олеже!
У свій час був у Жешові. А оце заглянув до УрВікі і побачив там Ряшів. Аж смішно стало! Однак, а може це вірно? Тільки на Вас і «уповаю» — просвтіть, якщо зможете! Дякую, --Biletsky Volodymyr (обговорення) 19:37, 30 січня 2017 (UTC)

  • Ви достатньо розумні - розберетеся. І всім у світі (навіть без освіти) людям зрозуміло, що назва міста Рим має першу літеру Р, але полякам хочеться триматися правила казати Жим (Rzym) зі звуком Ж щодо міста Риму. Це не значить триматися такого польського правила в українській мові, особливо щодо етнічних русинських топонімів на поки-що підпольських етнічно українських землях, з садистично систематичним польським ополяченням українців-русинів (аналогічне садистичне зросійщення москалями відбувалося). Деяких вікіпедистів можна "вичислити" за такими ознаками. Особливо беріть до уваги відсутність академічного абстрагування, наукового способу мислення у польських націоналістів із останнім часом в новинах ЗМІ відомими їх закликами вбивати українців у Польщі-Євросоюзі, порівнюйте з аналогічним агресивним ставленням до українського питання росіян РФ - у них однакові імперські претензії, однакові вимоги переписувати українські підручники проти УПА і т.п.. Раджу вам триматися українського погляду на українську історію, мати українську візію на історію Польщі та Росії (особливо зверніть увагу на підросійських зрадників поляків у створеній мною статті написано як постраждали від того українці та білоруси з литовцями - Тадеуш Рейтан). У цій ситуації помітні навіть жиди-вікіпедисти: зустрічав такого громадянина Ізраїлю служившого в ЦАХАЛ з СРСР, котрий проявив себе з шовіністичною ментальністю росіян в РосВікі на проукраїнське редагування (і жидом не став, і москалем не є, але мутант совка з патологічною ненавистю до українства й істериками якщо є його природи прояви ненависті але до жидівства). З цього - справа не у національності, варто вікіпедистам не хворіти отою заразою стереотипів політиканства, позитивно дбати за інтереси багатостраждального українства (вказані дрібноти як писати є виразом ідеологій або філології). Я спробував створити Польсько-українська практична транскрипція - читайте, редагуйте. З повагою --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 08:32, 31 січня 2017 (UTC)
Щиро дякую!
По-перше, що так високо поцінували мої здібності! (скажу відверто – без Вашої допомоги таки б не розібрався, бо стосовно «Жиму» - перший раз чую!) )
По-друге, (тут не перехвалити б себе) у мене талант звернутися саме до того, хто мені може допомогти найкращим чином! Серйозно! Це є тому черговим підтвердженням! Я й не сподівався на таку допомогу! Звернувся по «руб-двадцять», а отримав «мільйон»!
По-третє, Ваша праця викликає захоплення! Я вчив польську за такою методикою: Читав у 5-му класі Майна Ріда польською на горищі у бабусі (із врятованої нею тієї частини сільської бібліотеки, яка мало не згоріла 24-25 червня 1941), розгойдуючись на сидінні з підбитого німецького бронетранспортера, і, разом із тим, слухав із транзисторного приймача на «довгих хвилях» передачу «Канікули із радіоприймачем» польською, та й «відкривав» (як криптолог) для себе такі «вивороти» «єнзика польскєґо» як «бєндже» замість «буде», «ренком» замість «рукою» і тільки пізніше мене поляки поправили, що не «ренком», а «ренков»… Я тоді щось схоже на таку собі транслітерацію писав «у – ен», «ю – ом ов» на слух. А тут – цілий скарб! Тепер із Вашою допомогою ще й вивчу польську «бардзо добже». Я ж тоді тільки Майна Ріда «Млодзє жеґляже» осилив. Пізніше – «Радіо і телевізія – алє ж то бардзо просте!» (а ще пізніше взнав, що цю книгу Айсберга видано майже 100 мовами світу – як Вікіпедію!). А ще пізніше – Потоп і Пан Володиєвскі. Пан Тадеуш лежить і чекає на своє, бо незнання транскрипції кидало тінь на красу поезії – вона ж у моїй транскрипції була кострубата. Але тепер…! Красно Вам дякую! І дай Вам Боже здоров’я! --Biletsky Volodymyr (обговорення) 16:10, 31 січня 2017 (UTC)
За Вашої допомоги відважився створити статтю Жимська політехніка. Якщо щось не так, чи щось Вам не до вподоби - моя сторінка обговорень до Ваших послуг! ) Ще раз дякую, --Biletsky Volodymyr (обговорення) 10:17, 3 лютого 2017 (UTC)

Прохання висловитись

Шановний, прошу Вас долучитись до обговорення щодо Перейменування статей/Польсько-радянська війна 1920 → Україна у польсько-радянській війні --Hmarskiy II (обговорення) 21:36, 2 лютого 2017 (UTC+2)

Прохання підказати

Вітаю Вас, пане Олеже! Зацікавився я, а чи є у Вікіпедії «критерії значимості спортсменів»? Шукав, шукав – і не знайшов. Вирішив проконсультуватися, та й думаю собі – найкращих консультантів знайду на порталі «Спорт». Відкрив портал, та й заглянув у історію редагувань, та й знайшов фахівця у Вашій особі, як користувача, який останнім часом найбільше редагував цю сторінку. Ви може й не повірите, що відчував, що знайду саме Вас! Тож перепрошую за те, що так часто до Вас звертаюсь, але вже нікуди не дінетесь – якщо зможете, то підкажіть, чи є такі критерії в УкрВікі або у інших розділах? Бо хочу написати про мотоспортсмена, якого не стало пришлого року, із яким вчився, і який був багатократним призером багатьох змагань, майстром спорту, та, навіть, і чемпіоном СРСР, знімався в кіно в якості дублера, і … Скоро роковини по ньому і після цієї сумної дати хочу попробувати «встановити йому пам’ятник» у Вікіпедії. Дякую, --Biletsky Volodymyr (обговорення) 19:54, 6 лютого 2017 (UTC)

Вітаю! Дякую, хоча дещо розчарований. Я надіявся, що десь є такі критерії, як, скажімо, про освітян та науковців чи діячів мистецтв - чемпіони світу, Європи, України, врешті-решт, СРСР, майстри спорту, призери, ... Жаль, але і так непогано - дякую! Перепрошую, що забарився із відповіддю. На все найкраще, --Biletsky Volodymyr (обговорення) 12:05, 12 лютого 2017 (UTC)

Можете создать статью?--Станислав Савченко (обговорення) 13:20, 19 лютого 2017 (UTC)

Словѣ́ньскъ ѩꙁꙑ́къ

Hello Krupski Oleg, I'm busy contributing for the Old Church Slavonic Wiktionary, but need some help for an small translation work. I see you're good at that. Do you have the time to help me with? I'll be very happy! -- Vēnī‧vīdī‧scrīpsī [DM] 20:55, 27 лютого 2017 (UTC)

Карта для міст і сіл Білорусі

Доброго дня. Маю до вас прохання як до учасника Вікіпедія:Проект:Білорусь. До українських статей про міста і села Білорусі треба додати координати з білоруської вікіпедії. В наших статтях слід замінити шаблонні рядки типу:

| розташування = Belarus location map.svg
| опис розташування = Орша на карті Білорусі

на рядки з координатами з білоруської вікіпедії типу (або подібні):

|lat = 54.4666667
|long = 30.3166667

Така дія автоматично додасть: (1) цифрову карту з вказівником населеного пункту замість мальованої карти; (2) координати населеного пункту.

Я пододавав ці координати у деяких статтях, але без вашої помочі не справлюся. Прошу вашої допомоги, коли матиме час і натхнення. З повагою!--Cumanian (обговорення) 05:05, 17 березня 2017 (UTC)

Запрошення до тижня В'ячеслава Липинського

--Arxivist (обговорення) 16:35, 30 березня 2017 (UTC)

Дуже важливо: ви вже проголосували на виборах Ради повірених Фонду Вікімедіа?

До 23:59 14 травня 2017 (UTC) відбуваються вибори трьох представників спільноти до Ради повірених Фонду Вікімедіа. Усього є 9 кандидатів.

Чому ці вибори важливі? Тому що вони стосуються й нас. Саме через ці вибори спільнота може впливати на прийняття рішень Фондом Вікімедіа. Вони дозволяють нам вплинути на те, в якому напрямку розвиватиметься спільнота й Фонд, якою буде стратегія всього руху Вікімедіа. На минулих виборах вперше від спільноти до Ради були обрані не тільки представники Західної Європи та США — це допомогло Фонду мати краще представництво спільноти.

Нижче — коротка таблиця витягів із програм кандидатів, знанням мов, активністю у вікіпроектах та у русі Вікімедіа. Ви можете також прочитати повні біографії та програми кандидатів (українською!) тут: m:Wikimedia Foundation elections/2017/Board of Trustees/Candidates/uk.

Натисніть тут, щоб проголосувати.

Коротка таблиця витягів із програм кандидатів, знанням мов, активністю у вікіпроектах та у русі Вікімедіа
Фото Псевдонім Ім'я Країна Рідна мова Вік К-сть редагувань У вікі Поза вікі Програма
The Land Кріс Кітинг (Chris Keating) Велика Британія англійська 36 9.594, найактивніша — англ. ВП (7.524) колишній голова правління «Вікімедіа Велика Британія»; організатор тренінгів для правлінь відділень Фонду; адміністратор і автор вибраних статей англ. Вікіпедії організатор кампаній пожертв для громадських організацій зосередження Фонду Вікімедіа на місії та спільнотах, відкритість, прислухання до думки спільноти й ефективність Ради повірених
Millosh Милош Ранчич (Milos Rancic) Сербія сербська 43 12.860, найактивніша — Мета-вікі (5.044) співзасновник і колишній член правління «Вікімедіа Сербія»; ініціатор AfroCROWD; член Мовного комітету; колишній стюард, колишній бюрократ і чек'юзер серб. ВП власник малого підприємства, яке зокрема надає сервери та обслуговує веб-сайти Вікімедіа Сербія та AfroCROWD демократизація, інтеграція редакторів, які не належать до організованих груп, та солідарність у межах руху
Pundit Даріуш Ємельняк (Dariusz Jemielniak) Польща польська 42 14.662, найактивніша — пол. ВП (10.306) чинний член Ради; чек'юзер, адміністратор і бюрократ пол. ВП; колишній стюард;
був членом Комісії Омбудсменів і головою Комітету з розподілу коштів (FDC); автор книги про етнографію Вікіпедії.
професор теорії управління, автор досліджень про рухи вільного й відкритого ПЗ й альтернативної науки, колишній член правління Наукового центру Коперніка продовження досягнень першого терміну: спілкування зі спільнотою, конструктивний член Ради, який може висловити свою думку, має досвід, шукає консенсус
Doc James Джеймс Гейлман (James Heilman) Канада англійська 37 221.479, найактивніша — англ. ВП (209.219) член Ради у 2015; адмін в англійській Вікіпедії;
активний дописувач вікіпроєкту Медицина та керівник WikiProject Med Foundation, співзасновник і член правління «Вікімедіа Канада», працює над медичними перекладами
лікар швидкої допомоги, викладач факультету медицини розуміння наших спільнот; працювати разом як рівним, визначати наші цілі разом і підтримувати нашу незалежність
عباد ديرانية Аббад Діранейя (Abbad Diraneyya) Йорданія арабська 20 29.996, найактивніша — араб. ВП (25.148) автор вибраних статей у арабській Вікіпедії; автор історії арабської ВП;
член-засновник групи «Вікімедіа Левант»; віце-директор ВікіАрабії-2016
студент має багато ідей на майбутнє і хоче про це заявити; трохи нових точок зору із відносно погано представленої частини світу
Raystorm Марія Сефідарі (María Sefidari) Іспанія іспанська 34 26.043, найактивніша — іспан. ВП (20.956) чинний член Ради; бюрократ і адмін іспан. ВП;
засновник вікіпроєкту ЛГБТ; організатор конкурсів статей; член-засновник «Вікімедіа Іспанія»; колишній член Комітету приєднання та Комітету індивідуальних грантів.
викладач магістерської програми з цифрових комунікацій, культури і громадянства повернути Фонд Вікімедіа назад до підсилення нашої спільноти; продовжити застосовувати свій досвід, натхнення та вміння для цілей Руху
Pgallert Петер Галлерт (Peter Gallert) Намібія німецька 46 17.205, найактивніша — англ. ВП (15.949) відкочувач, патрульний в англ. ВП
автор експерименту з усними джерелами; автор доповідей і публікацій про Вікіпедію і Вікімедіа.
викладач в Намібійському науково-технологічному університеті зробити Раду повірених прозорою, чесною і відкритою, щоб отримати довіру від найвищої цінності компанії — її редакторів
Yurik Юрій Астрахан (Yuri Astrakhan) США російська 40 31.977, найактивніші — пол. ВП (3.053), рос. ВП (3.033) розробник, входить до п'ятірки головних авторів коду MediaWiki, розробник графів для Вікіпедії; колишній працівник Фонду;
виступав з доповідями про Вікіпедію у Вірменії, Україні, Росії та США
працює в Elastic, розробнику технології з відкритим кодом, на основі якої працює пошук Вікімедіа кращі шляхи для спілкування, управління та створення для успішності спільноти; більш інтерактивний контент; технічний досвід зробить Раду ефективною / сфокусованою
BamLifa Абель Ліфаелі Мбула (Abel Lifaefi Mbula) Демократична Республіка Конго лінгала 25 1.081, найактивніша — франц. ВП (749) виправляє, патрулює й перекладає статті у французькій Вікіпедії вчитель, викладає учням основи Вікіпедії враховувати певні аспекти спільнот (чорних) африканських та інших південних країн, які зараз ігноруються

На попередніх виборах українська Вікіпедія показала найвищу явку серед великих вікі (25%). Впевнений, що цього року ми можемо показати не гірший результат, щоб нашу думку знову почули.

Детальніше у Вікіпедія:Кнайпа (різне)#Дуже важливо: вибори Ради повірених Фонду Вікімедіа. (Якщо ви вже проголосували, дякую за вашу активність та перепрошую за зайве нагадування)NickK (обг.) 12:40, 12 травня 2017 (UTC)

Курсив

Попрошу вас товариш користувач пройтись по своїм статтям і повидаляти усі слова і речення які ви надрукували курсивом. Якщо вам так хочеться це робити заведіть бложик і там робіть таке. А на даному ресурсі статті повинні бути стилістично однаковими. Зробив б це сам але певно воно займе не один день. З повагою August (обговорення) 15:49, 9 червня 2017 (UTC)

Пропозиція

✍ Крупскі Алег вітаю! можливо вас зацікавить Вікіпедія:Проект:Тематичний тиждень/Неолімпіада (Тижні неолімпійських та дефлімпійських видів спорту).

чи Вікіпедія:Проект:Тематичний тиждень/Пропозиції/Тиждень Української діаспори.--Yasnodark (обговорення) 15:02, 21 липня 2017 (UTC)

Вікіконференція-2017

Вітаю! Запрошую відвідати Вікіконференцію-2017, що відбудеться 25-26 серпня у Херсоні. --visem (обговорення) 20:46, 25 липня 2017 (UTC)

Сторінку Смірнов Ігор Вікторович номіновано на вилучення

Стаття Смірнов Ігор Вікторович, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 13 вересня 2017. Що ще можна зробити? Wanderer777 (обговорення) 06:09, 13 вересня 2017 (UTC)

Прибирання шаблонів

Вітаю! Звертаю Вашу увагу на те, що прибирання шаблонів недосконалості на сторінці Вендський хрестовий похід (вони стояли там обґрунтовано) недопустимо, доки не усунуті недоліки. Текст статті не відповідає енциклопедичному стилю, бажано прибрати надмірну вікіфікацію: незручно читати, коли половина слів виділена синім, які до того ж, повторюються. Сподіваюся, Ви зрозуміли свою помилку. З повагою --В.Галушко (обговорення) 20:16, 29 листопада 2017 (UTC): Маю ще одне зауваження: Ви створили перенаправлення Піна (ріка), яке є грубою помилкою. По-перше, існує стаття Піна (річка), по-друге, нема українських джерел, які б засвідчували подібну назву, є тільки польські і чеські, що засвідчують топоніми своїми мовами. --В.Галушко (обговорення) 20:18, 29 листопада 2017 (UTC)

    • В.Галушко, таким менторським тоном якщо з недосвідченими новачками в Вікіпедії тренувалися спілкуватися то одна справа… :-) Бо варто вам себе постримати. Вважаю вашою грубою помилкою ставити подібні шаблони не розвиваючи дану тематику і не допомагаючи, заважати іншим вікіпедистам з метою звернути на себе увагу коли вже не відповідає число зареєстрованих вікіпедистів реальній цифрі безкоштовно пишучих статті, з-за таких втручань. Наголошую, що в історії (а саме до цієї царини відноситься згадана тема) так само як в біології та ін. науках аналогічно, важливо принципово розкрити явище, подію (як в фізиці та хімії формули). Саме це присутнє в статті, викладено енциклопедично. Позбавляти матеріалу згадану статтю нав'язаним вами одноосібно і суб'єктивно шаблоном «чистити» і т. ін. не припустимо, і видає відсутність розуміння гуманітарної галузі. Прошу також не маніпулювати «ріка» та зменшувальним — «річка». Щодо вказаного (Піна=Пене) презирства до джерел іншими мовами («польські і чеські»), то я на відміну від мого опонента не маю такої зверхності :-) Україномовне інформаційне поле не відображає всі терміни в світі порівняно з російськомовними, польськомовними, англомовними, німецькомовними і т. ін.. Бо напр. назва м. Відень (замість «Вєна=Wien=Wean») стало припустиме саме відстоюванню слов'янознавчої позиції (Відень=лат. Vindobona пов'язане з вінди-венеди-слов'яни). Як до прикладу Лемберг=Львів, Кенігсберг=Калінінград і т. ін., так і ріка (рос. река в РосВікі) Піна=Пене. Якщо існує Піна (річка) на Поліссі, то Піна (ріка) у землі Мекленбург-Передня Померанія (що може відрізнятися «ріка-річка» або додаванням зазначеної додаткової географічної назви для ідентифікації). --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 17:04, 30 листопада 2017 (UTC)
Проте, 1) текст статті був не зовсім енциклопедичним, і всякий мав право поставити шаблон; 2) не можна вилучати шаблон без обговорення; 3) не слід робити посилання на всякому іменнику в реченні; 4) у назвах статей має бути присутній тільки нейтральний термін «річка», а не «ріка», який доречний тільки в художніх творах; 5) оскільки є «Піна (річка)», то не можна створювати синонімічне перенаправлення на іншу статтю; 6) передавання пол. топоніма Piana як «Піна» — це ОД; 7) Ваші твердження не відповідають ВП:ІС, ВП:НС, Ви повинні їх чудово знати, дивно, що їх не додержуєте. З Вашого дозволу я поверну шаблони, але якщо Ви вважаєте, що я таки неправий, можете звернутися до адміністраторів. У разі прибрання Вами шаблонів недосконалості зі статті я мушу це зробити сам. Олеже, шановний мій колего, скажу Вам щиро. Ми ж працюємо разом вже три роки, в цілому солідарні в наших поглядах і переконаннях, хоча і маємо деякі дрібні розбіжності. Вже пора навчитися компромісів й мистецтву уникання конфліктів. У нас ще стільки роботи, а Ви замість того, щоб взятися за роботу і виправити статтю, суперечаєтеся. Тут діла на півгодини, не більше. З повагою --В.Галушко (обговорення) 17:59, 30 листопада 2017 (UTC)

Список

Добрий вечір пане Krupski Oleg! Було б чудово якби ви добавили в ваш список сторінок, яких невистачає на Єгипетську тематику ще й посилання на такі самі(зроблені сторінки) англ. чи рос. зразку(хоч половину списку). Це було б дуже чудово! Також прочитав, що ви професійно володієте англійськой. Маю ще одне прохання. Ось сторінка Храм Сета вона має для мене дуже велике значення. Зверніть на нею будь ласка свою увагу та доповніть відповідно англ. зразку. Я був би вам щиро вдячний. З повагою --Professor Senkler (обговорення) 18:12, 13 грудня 2017 (UTC)

А щодо храму? Це мене саме більше турбує пане Krupski Oleg. На рахунок сторінок потім розберемось. Мені просто шкода, що такій організації і так мало опису вділили. Я вже до багатьох звертався та результату 0. Сподіваюсь хоч ви допоможите. З повагою --Professor Senkler (обговорення) 19:11, 13 грудня 2017 (UTC)