Обговорення користувача:Maxim Gavrilyuk/Архів 5

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

User:EGalvez (WMF)/Sandbox/MassMessageTest

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey (revised heading)

Дятли

Вітаю. Власне, про дятла пухнастого є одна згадка, не дуже-то релевантна отут. На рисунку явно Picoides pubescens. Є ще кілька підписаних українською мовою фотографій на сайтах стокових фото, де також є "дятел пухнастий. Чи цього достатньо щоб вважати видовий епітет прийнятим? Важко сказати. Однак родова назва все-таки має бути не "дятел", а "трипалий дятел", оскільки є доволі однозначне тлумачення назви роду в словнику Маркевича/Татарка. З гасла "Дятел" іде посилання на "трипалий дятел", де однозначно вказано Picoides - трипалий дятел і Picoides tridactylus - трипалий дятел лісовий. Тобто, маючи не зовсім точну видову назву Picoides pubescens - дятел пухнастий і уточнивши родову назву згідно зі словником Маркевича - отримуємо «Трипалий дятел пухнастий». До речі у Фесенка, 2014 (Назви родів у вітчизняному іменуванні птахів світу. Негоробині. Частина 2) рід Picoides однозначно названий «Трипалий дятел». Там, правда, минулого року роди дятлів знов було пересортовано, і саме Picoides pubescens переміщений до Driobates. Звичайно краще було б, щоб і рід, і вид були десь однозначно наведені в списку в академічному виданні чи в словнику, тоді сумніви взагалі б відпали. Наразі маємо те що маємо. Якщо вам мої міркування і натяжки не подобаються, можете перейменувати назад на латинку, воювати не буду. Мені кортіло зробити цю малу статтю, оскільки буквально минулого тижні вдалося зробити кілька гарних фотографій, плюс одна "якісна" дворічної давності, хотілось їх кудись повісити. З повагою, Mykola Swarnyk (обговорення) 00:22, 16 січня 2017 (UTC) P.S. І також sorry за mess в картках, той перекладач вмісту так обробляє шаблони. Mykola Swarnyk (обговорення) 05:44, 16 січня 2017 (UTC)

Добридень! Щодо Picoides = трипалий дятел, тут однозначно немає проблем. Звідки взяли «дятел трипалий пухнастий» тепер зрозуміло. Формально словник Маркевича/Татарка є АД, проте словник має багато русизмів і необгрунтованих використань назв, тому нині на нього, як правило, не посилаються. Виходячи з цього, я б не рекомендував уводити в обіг «трипалий дятел волохатий» та «трипалий дятел чорноспинний». Недоречним є використання назви «трипалий дятел лісовий», адже є сучасні АД, що це «дятел трипалий». Рекомендую краще називати статті латиною за відсутності надійних АД українською. Успіхів, --Maxim Gavrilyuk (обговорення) 11:21, 16 січня 2017 (UTC)
Ну якраз чорноспинного я не створював, бачу ви самі правили цю статтю в 2010-11 рр. Я лишив латинку для Spicelloides arborea, де нічого не гуглиться цілком, а на волохатого і чорноспинного щось по мінімуму є як і на пухнастого. Проблема що Орнітологічне товариство крім Picoides там ввело цілу купу нових родів, а наш один-одним Фесенко за ними ніяк не вженеться. Mykola Swarnyk (обговорення) 05:25, 19 січня 2017 (UTC)

Запрошення на Вікімарафон 2017

Привіт! 30 січня Українській Вікіпедії виповниться 13 років. Запрошуємо долучитися до Вікімарафону, який відбудеться 28—30 січня 2017 — це гарна нагода створити нову статтю разом із сотнями інших користувачів. Охочі учасники акції зможуть отримати невеличкі сувеніри. Також приходьте на вікізустріч у Черкасах!
Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 18:02, 30 січня 2017 (UTC)

Було б розумним замінити і основну фотографію в цій статті, так як на ній птах з Британських островів, сильно відрізняється від українських. Hunu (обговорення) 18:33, 22 лютого 2017 (UTC)

Віківишкіл

Привіт. Додав сюди наш віківишкіл. Знаю, що ти фотографував, то ж додай фотки. --Вальдимар 06:05, 13 лютого 2017 (UTC)

YesТак Зроблено--Maxim Gavrilyuk (обговорення) 18:43, 22 лютого 2017 (UTC)

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey

(Sorry to write in English)

Союз

Ці запуски відбуваються 3-4 рази на рік, навіщо щотри-чотири місяці вивішувати це на головну. Це вже не новина, а рутина виходить. --Igor Yalovecky (обговорення) 07:30, 18 листопада 2016 (UTC)

Добридень! Кожний запуск - це вагома подія в науці та технології, тому вартий уваги (на мій погляд). Три-чотири події на рік на головній - це не так багато. Крім того, новини на головній у нас не так активно оновлються. У даному випадку ми також привертаємо увагу до трьох статей, які існують в укрВікі, а не тільки до події як такої.--Maxim Gavrilyuk (обговорення) 15:39, 18 листопада 2016 (UTC)
Добрий день! Погоджуся, щодо вагомої події. І не погоджуся, що не активно. Останні 3-4 місяці - і новин багато, і серед них важливих і значимих багато. І... БАГАТО користувачів, що почали додавати новини на Головну. Слава Богу, хоч війни редагувань не часто бувають - якось мирно розрулюємо. ;-) --Nickispeaki (обговорення) 11:31, 3 березня 2017 (UTC)

Перейменування.

Доброго дня! Сподіваюся, що Ви не проти перейменування? Я перейменував Прогрес МС-04. Справа у тому, що так в оригіналі, у росіян. І в більшості (інтервікі) так само. Тобто я забрав один дефіс і додав 0. До речі, в попередньому поколінні ТЕЖ саме було. З 0 і без дефісу. Див. Прогрес М-27М і шаблон {{Космічний корабель Прогрес}} (обг. · викор. · ред.). Чому? Тому що в більшості мов не вживають лапки. Хоча я особисто нічого проти не маю проти вживання лапок, але така тенденція зараз. Крім того, це ускладнює редагування. Особливо новачкам. Ну і самому важко їх набирати.... Якщо звичайні лапки "" шіфт+2,3, то отакі навіть не знаю, як набрати! Або вікіфікатором, або шукати де-інде! ;-( Ок. Сподіваюся, що Ви підтримаєте. Шаблон вже виправив (0 і -). Тепер всі назви однотипні. Знаю, як збиває з пантелику новачків різнобій із написанням нових статей. І не всі ж одразу зрозуміють чому так і ДЕ виправити? Дякую за Ваші статті і закликаю до наповнення укр-вікі космічними статтями! :-) --Nickispeaki (обговорення) 11:41, 3 березня 2017 (UTC)

Дякую, я бачив цю невідповідність але перейменовувати потрібно було скрізь, тому руки не доходили. Не зрозімів тільки, де були лапки.--Maxim Gavrilyuk (обговорення) 18:23, 3 березня 2017 (UTC)
Лапки були тут - Шаблон:Космічний корабель Прогрес. Дивіться Переглянути історію. ;-) --Nickispeaki (обговорення) 21:51, 3 березня 2017 (UTC) Забрав лапки "Прогрес" - написав прогрес без лапок. Були типографічні (чи як їх там?) лапки. Я просто їх забрав і назва стала Шаблон:Космічний корабель Прогрес (без лапок). До речі, шаблон ТАК і використовувався у всіх статтях, де я дивився... Не знаю хто перейменував шаблон, але я зробив без лапок, бо у всіх вікі так і у більшості статей, що я дивився стоїть без лапок і виходила незручність, коли хотів щось змінити у шаблоні - відкривалося редагування перенаправлення, а не того шаблону! Ну, теперечки все ок. :-) --Nickispeaki (обговорення) 21:54, 3 березня 2017 (UTC)
Зрозуміло. Успіхів, --Maxim Gavrilyuk (обговорення) 18:59, 4 березня 2017 (UTC)

Примітки

  1. Це опитування перш за все має на меті отримати відгук про поточну роботу Фонду Вікімедіа, а не довгосторокову стратегію.
  2. Юридичні примітки. Не потрібно нічого купувати. Для участі в опитуванні треба бути повнолітнім/ьою. Спонсором є Фонд Вікімедіа, адреса: 149 Нью-Монтґомері, Сан-Франциско, Каліфорнія, США, 94105. Закінчення: 31 січня 2017 року. Недійсно де заборонено. Натисніть тут, щоб прочитати правила.
  3. Це опитування перш за все має на меті отримати відгук про поточну роботу Фонду Вікімедіа, а не довгосторокову стратегію.
  4. Юридичні примітки. Не потрібно нічого купувати. Для участі в опитуванні треба бути повнолітнім/ьою. Спонсором є Фонд Вікімедіа, адреса: 149 Нью-Монтґомері, Сан-Франциско, Каліфорнія, США, 94105. Закінчення: 31 січня 2017 року. Недійсно де заборонено. Натисніть тут, щоб прочитати правила.


Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 19:13, 20 березня 2017 (UTC)

Користувач Nikolay.sinitskiy

Вітаю. Які думки з приводу користувача чи є сенс пропонувати йому подати заявку на патрульного? Бобачу Ви останній хто робив йому зауваження з приводу оформлення статей. --Jphwra (обговорення) 09:06, 14 квітня 2017 (UTC)

Добридень! У цілому статті відповідають вимогам. Проте в усіх статтях, які я патрулював, однотипні недоліки в оформленні. Не розумію, чому користувач тривалий час не помічає цього та не вносить змін до наступних статей. Наприклад, статті вчора: ред.№ 20115923, ред.№ 20116225. Не використовує вікіфікатор. Треба його про це запитати. --Maxim Gavrilyuk (обговорення) 09:14, 14 квітня 2017 (UTC)
Він їх так і не використовує, я йому так само робив зауваження. Значить ще зарано пропонувати. --Jphwra (обговорення) 09:17, 14 квітня 2017 (UTC)

Ірдинське болото (заказник)

Вітаю. В чому сенс створювати статтю "Ірдинське болото (заказник)", якщо є стаття "Ірдинське болото"? Чи не варто їх об'єднати у одну статтю? Якщо вони не співпадають по площі і, скажімо, заказник займає лише частину всіх боліт, то варто це підкреслити у статтях. Якщо це не так, то має бути одна стаття. Те саме стосується категорій у Вікіджерелах Category:Irdyn swamp (Hydrological Preserve) і Category:Irdyn marshes. Fototraveller (обговорення) 15:47, 5 травня 2017 (UTC)

Добридень! Думаю, що краще мати окремі статті. Ірдинске болото - це про болото загалом, а заказник - це чітко окреслена територія, об'єкт ПЗФ. У розвинених країнах кожному об'єкту ПЗФ присвячена серія публікацій, яка описує флору, фауни тощо. Те саме з Вікісховищем. Якщо когось цікавить заказник, він може зайти до відповідної категорії і подивитись, як виглядає ця територія (а не болото загатом з його різними біотопами). Практика створення окремих статей широко поширена в Укр Вікі. Якщо змінювати, треба приймати рішення по всіх таких статтях. Перше, що знайшов: Кінбурнська коса-Кінбурнська коса (регіональний ландшафтний парк), Холодний Яр-Холодний Яр (пам'ятка природи) тощо.--Maxim Gavrilyuk (обговорення) 14:28, 7 травня 2017 (UTC)

Дуже важливо: ви вже проголосували на виборах Ради повірених Фонду Вікімедіа?

До 23:59 14 травня 2017 (UTC) відбуваються вибори трьох представників спільноти до Ради повірених Фонду Вікімедіа. Усього є 9 кандидатів.

Чому ці вибори важливі? Тому що вони стосуються й нас. Саме через ці вибори спільнота може впливати на прийняття рішень Фондом Вікімедіа. Вони дозволяють нам вплинути на те, в якому напрямку розвиватиметься спільнота й Фонд, якою буде стратегія всього руху Вікімедіа. На минулих виборах вперше від спільноти до Ради були обрані не тільки представники Західної Європи та США — це допомогло Фонду мати краще представництво спільноти.

Нижче — коротка таблиця витягів із програм кандидатів, знанням мов, активністю у вікіпроектах та у русі Вікімедіа. Ви можете також прочитати повні біографії та програми кандидатів (українською!) тут: m:Wikimedia Foundation elections/2017/Board of Trustees/Candidates/uk.

Натисніть тут, щоб проголосувати.

Коротка таблиця витягів із програм кандидатів, знанням мов, активністю у вікіпроектах та у русі Вікімедіа
Фото Псевдонім Ім'я Країна Рідна мова Вік К-сть редагувань У вікі Поза вікі Програма
The Land Кріс Кітинг (Chris Keating) Велика Британія англійська 36 9.594, найактивніша — англ. ВП (7.524) колишній голова правління «Вікімедіа Велика Британія»; організатор тренінгів для правлінь відділень Фонду; адміністратор і автор вибраних статей англ. Вікіпедії організатор кампаній пожертв для громадських організацій зосередження Фонду Вікімедіа на місії та спільнотах, відкритість, прислухання до думки спільноти й ефективність Ради повірених
Millosh Милош Ранчич (Milos Rancic) Сербія сербська 43 12.860, найактивніша — Мета-вікі (5.044) співзасновник і колишній член правління «Вікімедіа Сербія»; ініціатор AfroCROWD; член Мовного комітету; колишній стюард, колишній бюрократ і чек'юзер серб. ВП власник малого підприємства, яке зокрема надає сервери та обслуговує веб-сайти Вікімедіа Сербія та AfroCROWD демократизація, інтеграція редакторів, які не належать до організованих груп, та солідарність у межах руху
Pundit Даріуш Ємельняк (Dariusz Jemielniak) Польща польська 42 14.662, найактивніша — пол. ВП (10.306) чинний член Ради; чек'юзер, адміністратор і бюрократ пол. ВП; колишній стюард;
був членом Комісії Омбудсменів і головою Комітету з розподілу коштів (FDC); автор книги про етнографію Вікіпедії.
професор теорії управління, автор досліджень про рухи вільного й відкритого ПЗ й альтернативної науки, колишній член правління Наукового центру Коперніка продовження досягнень першого терміну: спілкування зі спільнотою, конструктивний член Ради, який може висловити свою думку, має досвід, шукає консенсус
Doc James Джеймс Гейлман (James Heilman) Канада англійська 37 221.479, найактивніша — англ. ВП (209.219) член Ради у 2015; адмін в англійській Вікіпедії;
активний дописувач вікіпроєкту Медицина та керівник WikiProject Med Foundation, співзасновник і член правління «Вікімедіа Канада», працює над медичними перекладами
лікар швидкої допомоги, викладач факультету медицини розуміння наших спільнот; працювати разом як рівним, визначати наші цілі разом і підтримувати нашу незалежність
عباد ديرانية Аббад Діранейя (Abbad Diraneyya) Йорданія арабська 20 29.996, найактивніша — араб. ВП (25.148) автор вибраних статей у арабській Вікіпедії; автор історії арабської ВП;
член-засновник групи «Вікімедіа Левант»; віце-директор ВікіАрабії-2016
студент має багато ідей на майбутнє і хоче про це заявити; трохи нових точок зору із відносно погано представленої частини світу
Raystorm Марія Сефідарі (María Sefidari) Іспанія іспанська 34 26.043, найактивніша — іспан. ВП (20.956) чинний член Ради; бюрократ і адмін іспан. ВП;
засновник вікіпроєкту ЛГБТ; організатор конкурсів статей; член-засновник «Вікімедіа Іспанія»; колишній член Комітету приєднання та Комітету індивідуальних грантів.
викладач магістерської програми з цифрових комунікацій, культури і громадянства повернути Фонд Вікімедіа назад до підсилення нашої спільноти; продовжити застосовувати свій досвід, натхнення та вміння для цілей Руху
Pgallert Петер Галлерт (Peter Gallert) Намібія німецька 46 17.205, найактивніша — англ. ВП (15.949) відкочувач, патрульний в англ. ВП
автор експерименту з усними джерелами; автор доповідей і публікацій про Вікіпедію і Вікімедіа.
викладач в Намібійському науково-технологічному університеті зробити Раду повірених прозорою, чесною і відкритою, щоб отримати довіру від найвищої цінності компанії — її редакторів
Yurik Юрій Астрахан (Yuri Astrakhan) США російська 40 31.977, найактивніші — пол. ВП (3.053), рос. ВП (3.033) розробник, входить до п'ятірки головних авторів коду MediaWiki, розробник графів для Вікіпедії; колишній працівник Фонду;
виступав з доповідями про Вікіпедію у Вірменії, Україні, Росії та США
працює в Elastic, розробнику технології з відкритим кодом, на основі якої працює пошук Вікімедіа кращі шляхи для спілкування, управління та створення для успішності спільноти; більш інтерактивний контент; технічний досвід зробить Раду ефективною / сфокусованою
BamLifa Абель Ліфаелі Мбула (Abel Lifaefi Mbula) Демократична Республіка Конго лінгала 25 1.081, найактивніша — франц. ВП (749) виправляє, патрулює й перекладає статті у французькій Вікіпедії вчитель, викладає учням основи Вікіпедії враховувати певні аспекти спільнот (чорних) африканських та інших південних країн, які зараз ігноруються

На попередніх виборах українська Вікіпедія показала найвищу явку серед великих вікі (25%). Впевнений, що цього року ми можемо показати не гірший результат, щоб нашу думку знову почули.

Детальніше у Вікіпедія:Кнайпа (різне)#Дуже важливо: вибори Ради повірених Фонду Вікімедіа. (Якщо ви вже проголосували, дякую за вашу активність та перепрошую за зайве нагадування)NickK (обг.) 12:40, 12 травня 2017 (UTC)

Добрий день! Запрошую Вас долучатися до проведення тематичного тижня — у переліку запропонованих статей, у розділі «Фауна», є статті про місцеві види птахів. Можливо Вас щось зацікавить. Буду радий, якщо приєднаєтеся! З повагою, — Шиманський હાય! 07:40, 5 червня 2017 (UTC)

Тиждень покращення статей з біології розвитку

--Helixitta (ut) 15:01, 17 червня 2017 (UTC)

Стосовно категоризації країн на чемпіонатах світу

Не спішіть додавати категорії "роки в таких то країнах". Я пороблю категорії "роки у спорті таких то країн", а самі "роки в країнах" будуть до них батьківськими категоріями.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 10:09, 20 червня 2017 (UTC)

Добре, я розумію, що такий шлях правильний. Але у такому випадку треба переглядати статті, які зараз у категоріях по роках (напр., Категорія:2015 у Польщі), де більшість статей про спортивні події.--Maxim Gavrilyuk (обговорення) 10:12, 20 червня 2017 (UTC)
Я заміню категорії в цих статтях.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 10:14, 20 червня 2017 (UTC)
Успіхів, тому що це потужний пласт роботи. З повагою, --Maxim Gavrilyuk (обговорення) 10:15, 20 червня 2017 (UTC)
Я подивився, що це переважно лише за кілька останніх років, тож там ще не дуже багато роботи. Просто для України вже так зроблено Категорія:2015 в українському спорті.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 10:18, 20 червня 2017 (UTC)
У англійців так зроблено по всіх країнах.--Maxim Gavrilyuk (обговорення) 10:24, 20 червня 2017 (UTC)
Зроблю. В майбутньому буде менше перероблювати.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 10:52, 20 червня 2017 (UTC)

Пропозиція

Maxim Gavrilyuk вітаю! можливо вас зацікавить Вікіпедія:Проект:Тематичний тиждень/Пропозиції/Тиждень Української діаспори. Тиждень не мій та тема актуальна, тож варто відродити. До речі, не підкажете посилання на УРЕ та Енциклопедію кібернетики в електронному вигляді.--Yasnodark (обговорення) 12:52, 16 липня 2017 (UTC)

Дякую за запрошення, але тема не моя. Нажаль, не можу підказати посилання на згадані джерела.--Maxim Gavrilyuk (обговорення) 19:15, 17 липня 2017 (UTC)

Вибори арбітрів

Вітаю! Запропонував Вас в арбітри. Дайте будь ласка відповідь. --Basio (обговорення) 10:19, 10 серпня 2017 (UTC)

Вибори до Арбітражного комітету

Вітаю! Нагадую вам, що вашу кандидатуру було висунуто на виборах Арбітражного комітету наступного скликання. Вашу кандидатуру автоматично буде відхилено, якщо до опівночі 15 серпня ви не підтвердите згоду на участь у виборах у якості кандидата. Прошу висловитися тут. Дякую! --Lystopad (обговорення) 09:20, 15 серпня 2017 (UTC)

Привітання та інше

Доброго дня Maxim Gavrilyuk! Хочу привітати вас з прийдешніми Днем Прапора та Днем Незалежності і хай буде з нами сила! До речі, не хочете трохи перемкнути фокус уваги і у зв`язку з початком Універсіади написати про якісь види спорту на цих змаганнях в рамках Неолімпіади?--Yasnodark (обговорення) 14:51, 20 серпня 2017 (UTC)

Щиро дякую за вітання! На жаль, не пишу статті зі спортивної тематики - не вистачає часу. Щасти, --Maxim Gavrilyuk (обговорення) 17:51, 22 серпня 2017 (UTC)

Роки в Україні

Вітання! Пропоную вам узятися також до статей про роки в Україні, бо навіть у англійській Вікіпедії наразі є більше статей, ніж у нас. Я вже започаткував 2016, 2017 і 2018, але то трохи не моя тема, а більше ваша ). Тим паче, що планується Місяць поліпшення хронології. --Микола Василечко (обговорення) 08:04, 11 вересня 2017 (UTC)

Добридень! Наразі я намагаюсь підтримувати сторінки новин (напр., Серпень 2017, Вересень 2017), а вже звідти значущі події переношу до статті 2017 в Україні. Також доповнюю щодо науки. Розвивати окремо цю статтю, на жаль, не маю можливості. З повагою, --Maxim Gavrilyuk (обговорення) 10:38, 11 вересня 2017 (UTC)

Вітаю, триває реєстрація щодо участі у місячнику фантастики, що офіційно розпочався 20 вересня, для участі в тематичнику запрошую зареєструватися на його сторінці. Можу підібрати необхідні статті біологічної фантастики та фантастики контакту з позаземними істотами. Під час можливої відповіді прошу пінгувати.--Yasnodark

Макиме Також прошу вас також висловитися щодо банера для проекту на сторінці Вікіпедія:Кнайпа (пропозиції) у відповідній рубриці знизу.--Yasnodark (обговорення) 14:16, 21 вересня 2017 (UTC)

Понора (притока Горині)

Вітання! Прошу Вас перейменувати вказану статтю в « Понора (притока Припутинки)». І це буде відповідати історичним фактам. Є два аргументи на підтвердження моєї пропозиції. 1). Річка Понорна згадується у Ізяславській волості (http://elib.shpl.ru/ru/nodes/22801-vyp-3-gubernii-malorossiyskie-i-yugo-zapadnye-harkovskaya-poltavskaya-chernigovskaya-kievskaya-volynskaya-podolskaya-1885#page/209/mode/inspect/zoom/8 // Припупні // № 604). 2). Річка Припутинка (Припутенька) згадуєьтся як притока Горині нижче села Припутні (О. М. Цинкаловський Стара Волинь і Волинське Полісся. Краєзнавчий словник — від найдавніших часів до 1914 року. — Вінніпег: Т-во «Волинь», 1984. — Т. 2. — С. 271) Крім того, на мапі Шуберта (аркуш 23-5-1) взагалі стосовно цих річок нічого не вказано. Разом з тим Каталог річок України від 1957 року стосовно річки Припутинка зазначає її як Б/н. Вважає інформацію Хмельницького управління водних ресурсів по басейну річки Дніпра № 22 відповідає історичному фактажу. З повагою, --Nikolay.sinitskiy (обговорення) 07:27, 1 листопада 2017 (UTC)

Добридень! Якщо є АД для перейменування - перейменовуйте самостійно. Якщо з якоїсь причини Ви це зробити не можете, необхідно звернутися до адміністраторів. Успіхів, --Maxim Gavrilyuk (обговорення) 11:14, 1 листопада 2017 (UTC)

Роки в Україні

Вітаю. Звернув увагу на Ваші статті про роки в Черкаській області. Думаю подібні створювати про Миколаївщину. Є такий корисний інструмент. За його допомогою доповнив трохи статті про роки в Черкаській області. Раджу, він не складний. Якщо не користувались, можу допомогти. Не додавав до Ваших статей уродженців Черкащини, що працювали і померли в інших регіонах. Можливо, варто було — хотів порадитись. --Олег (обговорення) 06:51, 12 грудня 2017 (UTC)

Добридень! Я з цим інструментом не знайомий. Буду вдячний за підказку. Уродженців області, напевно, треба додавати.--Maxim Gavrilyuk (обговорення) 06:54, 12 грудня 2017 (UTC)
В полі «Language» ставте uk, в полі «Depth» — можна із запасом, щоб врахувало всі підкатегорії, наприклад, 5, в полі «Categories» ставте назви тих, що Вас цікавлять — наприклад, Померли 2014 і під нею Персоналії:Черкаська область. У полі «Negative categories» можна поставити, наприклад, Загинули в боях російсько-української війни 2014—2017, щоб виключити їх зі списку для його скорочення, бо загиблих воїнів АТО я всіх, начебто, повносив, яких Ви пропустили. Інші поля можна не чіпати — тисніть «Do it!» Через кілька секунд внизу отримаєте список. Зверніть увагу — у лівому верхньому кутку можна вибрати мову інтерфейсу. Також можна отримати перетин більш загальних категорій, наприклад 1917 і Черкаська область — отримаєте список зі 104 статей, де будуть люди, пов'язані з Черкащиною, що народились або померли 100 років тому, об'єкти, що з'явились, або зникли того року і т. ін. --Олег (обговорення) 08:38, 12 грудня 2017 (UTC)
Дякую, гарний інструмент!--Maxim Gavrilyuk (обговорення) 19:58, 12 грудня 2017 (UTC)

Щодо Avialae

Добрий день!

Шановний пане Максиме, подивіться, будьте так ласкаві, статтю Avialae.
Наперед вдячний--Orestsero (обговорення) 25 грудня 2017 (UTC)
Добридень! Потрібна стаття, добре, що написали. Я трохи підправив оформлення. Успіхів, --Maxim Gavrilyuk (обговорення) 15:07, 25 грудня 2017 (UTC)

Подяка за участь у проекті

Золота зірка Цей користувач — 1-разовий герой проєкту «Чи ви знаєте?» 2017 року

З новорічними і різдвяними святами! --Олег (обговорення) 18:05, 15 січня 2018 (UTC)

Україномовні джерела

Використовуйте, будь ласка, україномовні джерела новин замість російськомовних, якщо це можливо. Той же портал Слово і діло має в правому верхньому кутку перемикач. Натиснувши на нього можна отримати версію статті українською. --Yakiv Glück 07:58, 22 січня 2018 (UTC)

Вітаю, пане Maxim Gavrilyuk! З 22 січня по 4 лютого в Українській Вікпедії проходить тематичний тиждень, присвячений Сумщині, до якого я запрошую Вас долучатися! З повагою --Андрій Гриценко (обговорення) 18:08, 24 січня 2018 (UTC)

Вдячність за участь у Місячнику хронології

За участь у Місячнику поліпшення хронології
Дякуємо Вам за участь у Місячнику поліпшення хронології у Вікіпедії! Завдяки вашій наполегливій праці врятовані від зникнення десятки надкоротких статей, а Вікіпедія збагатилася новими статтями про роки й десятиліття. Maxim Gavrilyuk, ця стародавня зірка — символічна вдячність за ваш внесок. Принагідно запрошую Вас до новоствореного Вікіпроекту з історії. Наснаги Вам, пишіть ще!
--Brunei (обговорення) 21:14, 4 лютого 2018 (UTC)

@Maxim Gavrilyuk: прошу вибачення, що видалила вашу правку про незаплановану траекторію польоту. Знайшла твіт Маска, де він пише про це, але ж, звісно, не подає це, як помилку. Якщо Ваша ласка, напишіть знову ту правку, бо мені не хочеться робити відкіт і знищувати іншу правку. Допишіть, будь ласка, що планувалося відправити авто на геліоцентричну орбіту МІЖ ЗЕМЛЕЮ І МАРСОМ. На своє виправдання, чому я засумнівалася у статті УНІАН - це фраза "Наразі ракета з автомобілем Маска вийшла за межі орбіти Марсу", а це, як Ви розумієте, неправда. Тому і інше поставила під сумнів. Іще раз прошу вибачення! --Вікторія Проценко (обговорення) 16:04, 8 лютого 2018 (UTC)

Доброго дня! Нічого страшного. Якщо зробили помилкову правку - надалі самостійно виправляйте її. Успіхів!--Maxim Gavrilyuk (обговорення) 18:16, 8 лютого 2018 (UTC)

Водні птахи

Вітаю, Максиме. Підкажіть, будь ласка. Тут досить часто розрізняють ниркових (diving) і ...як би це сказати... (dabbling). Мається на увазі, що останні харчуються не пірнаючи, а просто занурюючи верхню частину тіла на мілководді - як крижень, нерозень, свищ, лебеді тощо. Чи є якийсь український відповідник? Mykola Swarnyk (обговорення) 00:14, 8 квітня 2018 (UTC)

Христос Воскрес! Щодо diving duck особливих проблем немає — є така стаття Ниркові качки (є тільки плутатина - чи цей таксон підродина родини Качкових, чи триба підродини Качиних). А от щодо «не пірнаючих» чіткого терміну немає. Як правило, вживають качки (мається на увазі птахи цього роду), але в такому випадку гуси та лебеді сюди не входять.--Maxim Gavrilyuk (обговорення) 15:51, 9 квітня 2018 (UTC)
Воістину Воскрес. Ага, ясно. Ну, напишіть щось на цю тему, запропонуйте якийсь термін. Там ще, до речі, є Wading Birds, "бродячі" - але не в сенсі позбавлені місця, а ті що бредуть по мілководдю. Може, "бродники"? Я тут зробив свою першу спробу популяризації птахолюбства. Mykola Swarnyk (обговорення) 18:48, 9 квітня 2018 (UTC)
Wading Birds - це будуть прибережні птахи (із синонімами, наведеними у статті).--Maxim Gavrilyuk (обговорення) 19:13, 9 квітня 2018 (UTC)

Добрый день! Добавьте АИ, пожалуйста--Станислав Савченко (обговорення) 09:09, 7 травня 2018 (UTC)

Доброго дня! Я не автор цієї статті, на жаль джерел у мене немає.--Maxim Gavrilyuk (обговорення) 14:35, 7 травня 2018 (UTC)
Уся інформація — з МСОП, посилання — у картці. --Sehrg (обговорення) 14:40, 7 травня 2018 (UTC)
Спасибо всем за помощь!--Станислав Савченко (обговорення) 21:19, 7 травня 2018 (UTC)

Фінал Ліги чемпіонів УЄФА 2018

Максиме передмову дарма перероблював, бо я їх роблю і завжди лишаю в оригіналі, тобто буде, а не був, бо на те вона і передмова. --Jphwra (обговорення) 14:24, 27 травня 2018 (UTC)

Якось дивно виглядає, адже матч вже пройшов, а у статті пишеться, що це буде 16-й фінал. Якщо ввжажаєте за потрібне, можете повернути ці правки, я не заперечую.--Maxim Gavrilyuk (обговорення) 14:35, 27 травня 2018 (UTC)
Я ж писав це задовго да матчу і розділ має назву Передмова. Повертати не буду хай так лишається. --Jphwra (обговорення) 15:01, 27 травня 2018 (UTC)

Питання

Чи не маєте бажання спробувати себе в статусі адміністратора? --Jphwra (обговорення) 20:06, 6 червня 2018 (UTC)

Дякую за пропозицію, але вважаю, що я більше користі приношу як дописувач.--Maxim Gavrilyuk (обговорення) 20:08, 6 червня 2018 (UTC)

видатні

Вітаю Maxim Gavrilyuk прошу вас залишити ваш голос у "пропоновані зміни" цієї сторінки щодо змісту фотоколлажу з метою урізноманітнення його особового складу задля урівноваження представленості різних сфер діяльності та статей і зменшення надто явного перекосу у бік політиків та чоловіків, мета змін - урівноваження представлення внеску осіб різного фаху та статі та збільшення кількості осіб з конкретними здобутками - передовсім вченими та митцями різного профілю світового рівня, попередні розділи захаращені і призводили до результату, а тут конкретна пропозиція і чітко буде видно проявив спільноти.--Yasnodark (обговорення) 16:57, 19 червня 2018 (UTC)

Запрошення

Запрошую Вас взяти участь у Місячник упорядкування української Вікіпедії 2. Ви також можете не лише усувати якісь із запропонованих недоліків української Вікіпедії, а й сміливо пропонувати свої аспекти у вигляді розділів місячника.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 10:03, 1 листопада 2018 (UTC)

Птахи Польщі

Доброго дня! Почав писати статтю в себе на чернетці №2 про птахів Польщі. Перегляньте, будь ласка, та встановіть відповідники українською там, де я їх не поставив. І початок статті також перегляньте. Переклав поки-що лише до сивкоподібних. До речі, іноді трапляються статті і укрвікі з назвою латинською. Це нормально? Може їх слід перейменувати? Я їх позначив написом "У ВІКІ Є ЛИШЕ ЛАТИНСЬКОЮ", а ті, до яких я відповідника не знайшов і у вікіпедії навіть латинською немає, я просто пропустив. Дякую!--DiMon2711 19:20, 15 грудня 2018 (UTC)

Поки що Ви на вірному шляху. Назви українською можете брати зі статті Список птахів України, якщо виду там немає, потім допоможу з назвою. Розташейте ряди у такій послідовності, як у згаданій статті, це загальноприйнятий систематичний порядок. Дайте знати після заверешення перекладу. Успіхів, --Maxim Gavrilyuk (обговорення) 09:58, 16 грудня 2018 (UTC)
Добрий день! Переклав. Але представники деяких рядів в Україні не мешкають. Я їх поставив у кінець. Також не знайшов українських відповідників до деяких родин, тому прошу Вас перевірити і їх. І ще одне, Bucerotiformes- це хто такі? До цього ряду входять одуди. Хоча я думав, що то одудоподібні. Але полвікі вважає інакше. Я написав їх як птахи-носороги, але не знаю, чи то вірно. Подивіться, будь ласка. Наперед дякую!--DiMon2711 18:44, 17 грудня 2018 (UTC)
Добридень! Яку класифікацію Ви взяли за основу і чому саме її? Вона дещо відрізняється від широковживаної, тому одуд опинився у маловідомому таксоні. Перевірте послідовність рядів, наприклад, чомусь соколоподібні у Вас виявилися наприкінці. Приберіть зайві перенапрвлення (наприклад nawałnikowate-Качуркові). Назвирядуів, родин і видів українською виправте з великої літери. --Maxim Gavrilyuk (обговорення) 19:55, 17 грудня 2018 (UTC)
Добрий день! Порядок як був, так і є таким самим як у "Списку птахів України". Можливо, у Вас сторінка не оновилася. Класифікацію я брав в полвікі. Якщо Ви впевнені, що лише одуд у маловживаному ряду чи родині опинився, то виправте, будь ласка, а якщо ж ні, то вже або виправляти усі види, які не там де прийнято, або залишати як є. Малі літери на великі я виправив.--DiMon2711 17:35, 18 грудня 2018 (UTC)
Треба обов'язково додати тлумачення категоріям А, В, С і D. Бажано уточнити у примітках, що означає "під суворим захистом"? Треба вказати, за якою класифікацією наведено список, адже він відрізняється від загальноприйнятої (або переробити на загальноприйняту). Ряд Bucerotiformes не має назви українською, оскільки це новий таксон, це точно не птахи-носороги.--Maxim Gavrilyuk (обговорення) 19:28, 18 грудня 2018 (UTC)
Дякую! Можна Вас попросити самим переробити на загальновживану класифікацію. Я зробив би сам, проте боюся викинути у вікно ноутбук. Я знаю з орнітології не так багато як Ви. І серед того, що я не знаю, і є класифікації (причому всі). Дякую!--DiMon2711 21:01, 18 грудня 2018 (UTC)
Вибачте, але переробка статті не входить у мої плани. Я Вам уже пропонував - візьміть за зразок порядок рядів і родин у статті Список птахів України.--Maxim Gavrilyuk (обговорення) 19:31, 19 грудня 2018 (UTC)
Я все прекрасно розумію. Тоді чи можна статтю зараз викладати у тому стані, у якому вона є? Я лише доперекладу захист і все.--DiMon2711 17:09, 20 грудня 2018 (UTC)
Тільки якщо буде вказано автора класифікації. Але краще переробити.--Maxim Gavrilyuk (обговорення) 21:37, 22 грудня 2018 (UTC)
Я ж кажу, що не знаю звичайної класифікації. І вважаю, що вчити її заради однієї статті - це неправильно. Але я знайшов, за якою класифікацією ц еробилося. Вона називається "Філогенічна кладограма". До речі, знайшо у Вашій ж статті "Птахи". Можливо, це і не класифікація. Не знаю. Але більше ніде цих Bucerotiformes не знайшов.--DiMon2711 23:02, 22 грудня 2018 (UTC)