Mitsubishi

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Mitsubishi Corporation)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Mitsubishi Group
Тип конгломерат
приватна компанія
бізнес і мережа АЗСd
Форма власності публічна компанія і конгломерат
Галузь конгломерат компаній
Засновано початок 1870
Засновник(и) Івасакі Ятаро
Штаб-квартира Токіо Японія
Продукція видобування корисних копалин
машинобудування
телекомунікація
фінансові послуги
страхування
будівництво[d]
девелопмент нерухомості
Операційний прибуток (EBIT) $3.3 млрд. (2013 рік)
Співробітники 350 000 осіб (2010)
Дочірні компанії
  • AGCd, Kirin Holdingsd, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Estated, Mitsubishi Heavy Industries, Mitsubishi Logisticsd, Mitsubishi Materialsd, Mitsubishi Motors Corporation, Mitsubishi Paper Millsd, Mitsubishi UFJ Financial Group, Nikon, NYK Line, Mitsubishi Corporation[d] і Mitsubishi Steeld
  • www.mitsubishi.com
    Мапа
    CMNS: Mitsubishi у Вікісховищі
    Mitsubishi Zero Model 52 (A6M5)
    Mitsubishi Lancer WRC X

    Mitsubishi Group (яп. 三菱グループ, みつびしグループ, міцубіші ґурӯпу)японська група підприємств. Штаб-квартира міститься в Токіо.

    Історія[ред. | ред. код]

    Компанію «Міцубіші» заснував на початку 1870-х років Івасакі Ятаро. Перших три роки компанія мала назву «Цукумо Шьокай Шіпінґ» Tsukumo Shokai Shipping Co. З 1873 року назву змінили на Mitsubishi. Зі злиття родинних гербів засновників виникла всесвітньовідома торгова марка Mitsubishi — три ромби (яп. 三菱, Міцубіші). Ще на початку 20-го століття Mitsubishi перетворилася на величезну корпорацію, яка до закінчення Другої світової війни належала одній родині.

    Друга світова війна[ред. | ред. код]

    У роки Другої світової війни «Міцубіші» використовувала примусову працю. Робітничий персонал включав військовополонених сил Союзників, а також громадян Китаю. У повоєнний період судові позови та вимоги про компенсації були пред'явлені проти корпорації, зокрема колишніми китайськими працівниками. 24 липня 2015 року компанія погодилася офіційно вибачитися за примусову працю у воєнний час і виплатила компенсацію 3765 китайським працівникам, які були змушені до роботи в гірничодобувній промисловості[1].

    Післявоєнна епоха[ред. | ред. код]

    Після завершення війни в 1946 під тиском союзників «батьківська»-компанія власник Міцубісі хонся була реорганізована. Замість однієї компанії з'явилося 44 незалежні фірми.

    Компанії групи «Міцубісі» брали участь у безпрецедентному економічному зростанні Японії 1950—1960-х років. Коли Японія модернізувала енергетичну промисловість, були створені дочірні компанії Mitsubishi Atomic Power Industries, Mitsubishi Liquefied Petroleum Gas та Mitsubishi Petroleum Development. Традиційний акцент у технологічному розвитку робився в таких галузях, як освоєння космосу, авіація, освоєння океану, передача даних, комп'ютери та напівпровідники. Компанії Mitsubishi також активно займалися споживчими товарами та послугами.

    Примітки[ред. | ред. код]

    Посилання[ред. | ред. код]