Євтушенко Євген Вячеславович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Євген Євтушенко
Голова Нікопольска РВА
Нині на посаді
На посаді з 5 березня 2021
Президент Володимир Зеленський
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль
Народився 18 листопада 1977

Євтушенко Євген Вячеславович (нар. 18 листопада 1977, Дніпро) — український управлінець, голова Нікопольської районної військової адміністрації[1], Дніпропетровської області з 5 березня 2021 року. Весь час перебуває у Томаківці та Нікопольського району попри російські обстріли[2][ангажоване джерело][3][недоступне посилання].

Біографія[ред. | ред. код]

Євтушенко Євген Вячеславович народився у 18 листопада 1977 року в місті Дніпро.

У 2000 році отримав повну вищу освіту в Дніпропетровській державній медичній академії, за фахом «Лікувальна справа»; лікар.

Прийняв Присягу посадової особи місцевого самоврядування 13 листопада 2015 року[4][5][6].

Стаж державної служби понад 5 років. Також є депутатом Томаківської селищної ради[7].

Діяльність[ред. | ред. код]

Євтушенко Євген працював на різних посадах. З серпня 2000 по січень 2002 року він працював лікарем-інтерном у міській клінічній лікарні № 7 в місті Дніпро. З лютого 2002 до грудня 2015 року він працював лікарем-хірургом у Комунальному закладі «Томаківська центральна районна лікарня» Дніпропетровської обласної ради, що розташована в селищі Томаківка, Дніпропетровській області. З грудня 2015 до грудня 2016 року він обіймав посаду заступника селищного голови з питань діяльності виконавчого комітету та першого заступника селищного голови Томаківської селищної ради. З січня 2017 по грудень 2019 року він обіймав посаду першого заступника селищного голови виконавчого комітету Томаківської селищної ради. З грудня 2019 до березня 2021 року він виконував обов'язки голови Томаківської районної державної адміністрації в селищі Томаківка, Дніпропетровській області. З 5 березня 2021 року і до теперішнього часу він обіймає посаду голови Нікопольської районної державної адміністрації у місті Нікополь, Дніпропетровській області[8][9][10][11].

У своєму посту голови Нікопольської районної державної адміністрації, Євтушенко Євген Вячеславович виявився керівником, який працює на благо місцевої громади[12]. Він активно підтримує громадські проєкти та ініціативи, спрямовані на покращення інфраструктури для постраждалих від обстрілів людей та ВПО, соціальної допомоги, економічної підтримки та інших аспектів життя району[13]. Під його керівництвом реалізуються військово-волонтерська співпраця, спрямовані на підтримку місцевих мешканців, біженців, підприємств та поліпшення якості життя громади[14][15][16][17][18][19].

Крім того, Євтушенко підтримує розвиток місцевої культури та історії. Він підтримує культурних діячів та організаторів культурних заходів, благодійних зустрічей та виставок, сприяючи популяризації мистецтва та національної спадщини району[20][21]

Критика[ред. | ред. код]

Євген Євтушенко не уникав критики з боку опозиції та громадськості. Критики висловлювали занепокоєння, стосовно його управлінського підходу, ефективності використання коштів, та розподілу ресурсів між громадами[22][23][24][25].

Критики також наголошували на недоліках у соціальному забезпеченні тощо. Вони висловлювали занепокоєння станом екології, якістю життя мешканців та іншими проблемами, які ще залишалися нерозв'язаними у зв'язку з не припинюваними обстрілами тощо[26][27][28][29].

Визнання[ред. | ред. код]

Багато місцевих жителів та представників громадськості відзначали його енергію, вміння приймати важкі рішення та прагнення до покращення умов життя у районі не дивлячись на близькість до фронту та обстріли. Також Євтушенко за зусилля та досягнення, отримував похвальні відгуки від різних структур, громадських організацій та державних установ. Його роботу характеризували як активну, ефективну та спрямовану на розвиток та покращення умов життя громади[30][31][32][33].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Зеленський призначив голову Дніпровської райдержадміністрації. Суспільне (укр.).
  2. Євген Євтушенко. Нікопольська РВА. Офіційний. Telegram (укр.).
  3. Євтушенко Євген Вячеславович. Нікопольска Районна Державна Адміністрація (укр.).{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)
  4. Уряд затвердив голів РДА у 6 областях. Гончаренко показав список. Епресо (укр.).
  5. Євтушенко Євген Вячеславович; Нікопольська райдержадмін., голова (з 03.2021). Офіційна Україна Сьогодні (укр.).
  6. Евгений Евтушенко Политик, Чиновник. My.Рейтинги (укр.).
  7. Голова Нікопольської РДА Євтушенко Євген Вячеславович. Сайт Президента України (укр.).
  8. Євген Євтушенко про ДРГ, ротацію в Енергодарі та життя Нікопольського району. ГО "Прихист"и (укр.).
  9. Продовжуючи розповідь про себе, сьогодні публікую свою автобіографію. Євген Євтушенко - Фейсбук (укр.).
  10. Євтушенко Євген Вячеславович. ЄОпендатабот (укр.).
  11. Євтушенко Євген Вячеславович. Томаківський район (укр.).
  12. Нікополь виглядає чистіше ніж до війни – Євген Євтушенко (відео). Nikopol News (укр.). {{cite web}}: |archive-date= вимагає |archive-url= (довідка)
  13. «Є добрі новини» – Євген Євтушенко про рівень води у Каховському водосховищі. Nikopol News (укр.). {{cite web}}: |archive-date= вимагає |archive-url= (довідка)
  14. Євген Євтушенко провів нараду з керівниками громад Нікопольщини: подробиці. Nikopol News (укр.). {{cite web}}: |archive-date= вимагає |archive-url= (довідка)
  15. Начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко про ситуацію на Нікопольщині в ефірі телемарафону. Nikopol City (укр.).
  16. Російські окупанти обстріляли Нікополь - Євтушенко (укр.).
  17. У Нікопольському районі комендантська година розпочинатиметься о 21:00 - розпорядження Євтушенко. Interfax-Україна (укр.).
  18. Ворог знову обстріляв Нікополь - Євген Євтушенко. Українська Правда (укр.).
  19. Внаслідок обстрілів у Дніпропетровській області постраждали двоє людей - голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко. НВ (укр.).
  20. «Небо – решето, з якого може прилетіти смерть». Як живе прифронтовий Нікополь. Радіо Свобода (укр.).
  21. Голова Нікопольської РВА зустрівся з переможницею фотоконкурсу. Радіо Свобода (укр.).
  22. Бригади ДТЕК відключатимуть світло в будинках за скаргами сусідів, — Нікопольська РВА. ФОКУС (укр.). {{cite web}}: |archive-date= вимагає |archive-url= (довідка)
  23. “Не верьте сплетням” – глава РВА Евгений Евтушенко успокоил никопольчан относительно “обстрелов”. Nikopol News (укр.). {{cite web}}: |archive-date= вимагає |archive-url= (довідка)
  24. [:ru]Новый глава Никопольского района: что в декларации? Новий голова Нікопольського району: що в декларації?[. Nikopol News (укр.). {{cite web}}: |archive-date= вимагає |archive-url= (довідка)
  25. Ризикнув оформити свою автівку HYUNDAI COUPE 2008 року на себе. Юридичний портал Томаківщини (укр.). {{cite web}}: |archive-date= вимагає |archive-url= (довідка)
  26. Загарбники обстрілюють Нікополь старими снарядами, частина яких не вибухає - голова РВА. Укрінформ (укр.). {{cite web}}: |archive-date= вимагає |archive-url= (довідка)
  27. my.рейтинги - Персони. Євтушенко Євген Вячеславович: голова Нікопольскої РВА (укр.). {{cite web}}: |archive-date= вимагає |archive-url= (довідка)
  28. "Наше місто" - Новини Дніпра. Спостерігав за обстрілами з балкону: у Нікополі від снаряду загинув молодий чоловік (укр.). {{cite web}}: |archive-date= вимагає |archive-url= (довідка)
  29. Чат Нікопольський район. https://t.me/nikrajon/297979 (укр.). {{cite web}}: |archive-date= вимагає |archive-url= (довідка)
  30. Голова Нікопольської РВА спростував ворожий фейк про «здачу» міста. Укрінформ (укр.).
  31. Ворожі ІПСО в Нікопольському районі: приклади і роз'яснення від начальника РВА Євгена Євтушенка. Nikopol City (укр.).
  32. Начальник Нікопольської ВА Євген Євтушенко про заходи військово-патріотичного виховання громадян. Nikopol City (укр.).
  33. ЄВГЕН ЄВТУШЕНКО: «МИ ВЖЕ ПРОБІГЛИ «100-МЕТРІВКУ», АЛЕ МАЄМО ДІСТАТИСЯ ДО ПЕРЕМОЖНОГО ФІНІШУ МАРАФОНУ». АТ Покровський ГЗК (укр.).{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]