Феї: Таємниця піратського острова

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Феї: Таємниця піратського острова
англ. The Pirate Fairy
Виданімаційний
Жанрфентезі
пригоди
сімейний
РежисерПеґґі Голмс
ПродюсерДженні Маґі-Кук
СценаристДжеффрі М. Говард
Кейт Конделл
На основіп'єси «Пітер і Венді»
Ролі озвучувалиМей Вітман
КомпозиторДжоел МакНілі
МонтажМарк Розенбаум
КінокомпаніяDisneyToon Studios
Дистриб'юторСША США: Walt Disney Studios Home Entertainment
Україна Україна: B&H
Тривалість78 хв.
Моваанглійська
Локалізаціядубляж, «LeDoyen»
КраїнаСША США
Рік2014
Дата виходуСША США: 1 квітня 2014
Україна Україна: 20 березня 2014
Касові збори63,9 млн. $
IMDbID 2483260
Рейтинг0+
ПопереднійТаємниця магічних крил
НаступнийФеї і легенда загадкового звіра
Офіційний сайт

«Феї: Таємниця піратського острова» (англ. The Pirate Fairy) — повнометражний комп'ютерний анімаційний фільм знятий компанією «DisneyToon Studios» в 2014 році.

Сюжет

[ред. | ред. код]

Вже протягом чотирьох частин «Фей Діснея» головною героїнею була фея Дінь-Дінь, навколо якої відбувалося багато незвичайних історій, провиною чому часто і була вона сама. І ось ця нова п'ята частина оповідає про нову фею.

Фея Заріна є простою берегинею пилку. Не дуже, мабуть, цікава робота. Ця фея відрізняється від всіх інших своїх побратимів по пилку тягу до пізнання чогось нового і незвичайного, до того, що ще ніхто не дізнався. Вона є такою ж, як і в свій час була Дінь-Дінь, і, звичайно ж, цей інтерес призводить до нових пригод.

Фея Заріна залишає жовтий пилок, що видається їй для польоту, і проводить свої незвичайні досліди. Але всі її спроби були марні, до тих пір, поки вона не знайшла маленьку порошинку синьою пилку. За допомогою цих двох видів пилку і інших інгредієнтів їй вдається створити помаранчевий пилок, за допомогою якого можна керувати світлом, не будучи феєю світла, а також пурпурову, що дає здатність феї швидкого польоту.

Цими дослідами вона із задоволенням ділиться з Дінь-Дінь, але подальші досліди не привели до чогось доброго. Ненавмисно Заріна спотикається і висипає величезну порцію рожевого пилку на квітку, який розростається на стільки, що руйнує цілу частину села, включаючи сховище пилку. Розуміючи яку заподіяла шкоду і що досліди над пилком заборонені Заріна йде з Долини фей.

Через багато часу Заріна повертається в піратському костюмі на змагання у Долині фей. За допомогою магічного пилку вона вирощує величезні маки, які присипляють всіх, за винятком Дінь-Дінь і її подруг, яким вдається втекти, і Кленка, який вийшов до туалету. Заріна краде всі запаси синьою пилку, без яких долина не проживе. Дінь-Дінь з подругами залишають Кленка доглянути за поснувшими феями, а самі летять за Заріною. Наздогнавши її крадуть пилок, однак за допомогою свого чарівного пилку вона перемагає їх.

Коли феї прокидаються, вони дізнаються, що Заріна, кинувши в них пилком всіх кольорів, поміняла їх здібностями (майстриня Дінь-Дінь стає феєю води, фея швидкого польоту Відія — майстринею (що їй доводиться не дуже по душі), фея води Сріблянка — феєю швидкого польотуі, фея квітів Розетта — феєю тварин, фея світла Ірідесса — феєю квітів, а фея тварин Фауна — феєю світла). Тепер їм доводиться вчитися новим здібностям. Вони наздоганяють корабель піратів і намагаються непомітно протягом всього шляху вкрасти пилок, що у них не виходить. Коли вони припливають на острів у формі черепа, вони дізнаються, що Заріна виростила своє дерево пилку. Завдяки йому створить величезну кількість пилку і підніме піратський корабель в небо. Коли їм це вдається, фея Заріна дізнається, що пірати її використовували. Її в ліхтарику кидають у море, але, на щастя, феям вдалося її врятувати. Після цього вона вибачається за все і вони летять за кораблем, щоб перешкодити піратам і це їм вдається.

Після того, як пірати були повалені, Заріна хоче полетіти, але Дінь-Дінь каже, що вони всі хочуть, щоб Заріна залишилася з ним, після чого всі обіймаються. Вони прилітають на кораблі в долину фей, будячи всіх від сну. Феї показують Заріну, повернення якої село дуже зраділо, і розповідають про її нові відкриття з пилком і про чарівне дерево. І, звичайно ж, нова подруга повертає феям їх минулі здібності.

Ролі озвучували

[ред. | ред. код]
Персонаж Оригінал Український дубляж
Дінь-Дінь Мей Вітман Марина Локтіонова
Заріна Крістіна Гендрікс Інна Бєлікова
Джеймс Том Гіддлстон Володимир Остапчук
Срібляночка Люсі Лью Анна Кузіна
Ірідеса Рейвен-Сімоне Катерина Качан
Розета Меґан Гілті Тетяна Пиріжок
Відія Памела Едлон Світлана Шекера
Фауна Анджела Бартіс Наталія Романько
Опенгеймер Джим Каммінґс Юрій Висоцький
Боніто Карлос Понсе Дмитро Гарбуз
Лівий Джим Каммінґс Євген Лунченко
Правий Мік Вінґерт Михайло Кришталь
Янґ Кевін Майкл Річардсон Олександр Ігнатуша
Смі Джеф Беннетт Дмитро Вікулов
Бобл Роб Полсен Іван Розін
Бряц Джеф Беннетт Сергій Солопай
Ґері Микола Боклан
Фея Мері Джейн Горрокс Тетяна Антонова
Теренс Джессі МакКартні Іван Оглоблін
Королева Кларіон Анжеліка Г'юстон Ольга Радчук

Інформація про дубляж

[ред. | ред. код]

Дубльовано студією «LeDoyen» на замовлення «Disney Character Voices International» у 2014 році.

  • Переклад Тетяни Коробкової
  • Режисер дубляжу — Іван Марченко
  • Музичний редактор — Тетяна Піроженко
  • Переклад пісень Тетяни Коробкової та Романа Дяченка
  • Мікс-студія — Shepperton International
  • Творчий консультант — Aleksandra Sadowska
  • Диктор — Наталія Ярошенко

Пісні:

  • «Хто я є», «Хто я є» (реприза) — виконує Шаніс.
  • «Летючий фрегат» — виконують Євген Анишко, Олександр Ігнатуша, Дмитро Гарбуз, Михайло Кришталь, Євген Лунченко та Юрій Висоцький.

Приквели та сиквели

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]


Посилання

[ред. | ред. код]