Stormfront

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Stormfront
Посилання stormfront.org
Тип вебфорум (листопад 1996) і BBS (1990-ті)
Мови англійська і африкаанс
Власник Don Blackd
Започатковано 1990-ті
Рейтинг Alexa 35 500[1]
Логотип Stormfront із зміненим Сонячним хрестом і девізом «Біла гордість над усім світом»

Stormfront (Штормфронт) — міжнародний Інтернет-форум для білих націоналістів, що пропагує ідеї переваги білих, заперечення Голокосту та антисемітизму.

Сайт структурований як тематичний дискусійний форум, де обговорюються численні повідомлення за різними темами, в тому числі ідеології, науки, ревізіонізму, самоосвіти і самооборони. Stormfront також містить новини, рекламу товарів магазинів, контент, призначений для дітей, а також широкі зв'язки з націоналістичними організаціями. Логотип сайту представлений у вигляді кельтського хреста, загального для неофашистських іконографії, оточеного девізом «White Pride World Wide» (укр. Біла гордість над усім світом).

Історія[ред. | ред. код]

Stormfront розпочався і діяв як «електронна дошка оголошень» (англ. bulletin board system — BBS) з початку 1990 до створення у 1995 інтернет-сайту колишнім лідером Ку-клукс-клану і білим націоналістичним активістом Доном Блеком[en].

У 2001 в статті в газеті USA Today журналіст Тара Маккелві називає Stormfront «найвідвідуванішим інтернет-сайтом білого панування (англ. white supremacist) в мережі».[2].


У 2002 інтернет-сайт «Stormfront» був видалений з німецької індексації Google за заперечення Голокосту[3].

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Alexa.com — 1996.
  2. McKelvey, Tara (16 липня 2006). Father and Son Team on Hate Site. USA Today. Gannett Company. Архів оригіналу за 3 травня 2012. Процитовано 28 грудня 2008.
  3. Архівована копія. Архів оригіналу за 6 січня 2012. Процитовано 29 червня 2011.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)

Див. також[ред. | ред. код]