Євлогій (Гутченко): відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][перевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Немає опису редагування
Рядок 25: Рядок 25:
[[Категорія:Єпископи Російської православної церкви]]
[[Категорія:Єпископи Російської православної церкви]]
[[Категорія:Персоналії за алфавітом]]
[[Категорія:Персоналії за алфавітом]]
[[Категорія:Єпископи Української православної церкви Московського патріархату]]
[[Категорія:Персоналії:Суми]]
[[Категорія:Персоналії:Суми]]
[[Категорія:Уродженці Одеси]]
[[Категорія:Уродженці Одеси]]

Версія за 19:12, 30 січня 2018

Євген Анатолійович Гутченко (в церковній адміністрації — Євлогій; *21 березня 1967, Одеса) — релігійний діяч в Україні, який належить до Московської патріархії. Єпископ Російської православної церкви; архієрей релігійного об'єднання «Українська православна церква» з титулом Сумський та Охтирський.

Біографія

Євген Анатолійович народився в Одесі, наприкінці 1980-тих став активним парафіянином церков Московської патріархії, де його помітив місцевий росісйський архієрей Лазар Швець (з 2015 скандально відомий освяченням російської зброї в окупованому Криму). Згодом Гутченку протегував одеський єпископ Агафангел Саввов. З серпня 1991 він уже викладач Одеської духовної семінарії Московської патріархії. А 20 жовтня 1991 — чернець Московської патріархії; 27 жовтня 1991 — диякон, 19 серпня 1992 — ієрей. Тоді ж і сам закінчив Одеську духовну семінарію 1992.

1994-1998 — благочинний Свято-Успенського чоловічого монастиря в Одесі.

З 10 серпня 1998 ректор Одеської духовної семінарії. Член комісії з канонізації при Священному Синоді Київської митрополії РПЦ. 1999 року закінчив Московську духовну академію у Російській Федерації.

Єпископ Московської патріархії

14 листопада 2007 призначений єпископом новоствореної Кременчуцької і Хорольської єпархії РПЦ. 8 травня 2008 призначений Головою Синодальної богословсько-канонічної комісії МП в Україні. 17 листопада 2008 призначений єпископом Сумським і Охтирським РПЦ після низки скандалів у цій російській єпархії.

З початком агресії Російської Федерації в Україну, перебуває в епіцентрі численних конфліктів, спричинених проросійською діяльністю та організацією підривних парамілітарних угруповань.

Джерела