Мінестроне

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мінестроне
Походження Стародавній Рим і  Італія
Необхідні компоненти овочі
Мінестроне у відомому міланському ресторані «Peck»

Мінестро́не (італ. minestrone, від minestra [суп] + — one [збільшувальний суфікс], тобто «великий суп», суп з великою кількістю інгредієнтів) — страва італійської кухні, легкий суп із сезонних овочів, іноді з додаванням пасти або рису. Мінестроне — одна з найпоширеніших в Італії страв.

Як правило, традиційний рецепт передбачає, що овочі ріжуться, варяться до готовності, а потім половина їх подрібнюється в блендері до пюре, котре потім додається назад в суп. Можна приготувати мінестроне із соусом, наприклад, з песто.

В італійців існує також кілька секретів приготування мінестроне:

  • Бульйон — важливий компонент в мінестроне. В італійській кухні зазвичай використовують овочевий бульйон, рідше м'ясний. Часто використовують бульйон, що зварений з окосту на кістках і панчетти, з додаванням спецій і виноградного вина.
  • Обсмажування овочів — тільки повільне і поступове на невеликому вогні в оливковій олії. Італійці обсмажують цибулю, селеру, часник, моркву і фенхель. Також використовують цукіні та гарбуз. Тільки така неспішна технологія готування овочів дозволяє приготувати насичений ароматний мінестроне.
  • Сезонність — італійці використовують для приготування мінестроне тільки ті овочі, котрі можна купити на місцевому базарі в цей момент.

Етимологія[ред. | ред. код]

Слово minestrone, що значить густий овочевий суп, з'явилося в англійській в 1871 році. Від італійського minestrone, збільшувальна форма від minestra, «суп», або більш літературно, «той, що подається», від minestrare, «подавати»[1][2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Harper, Douglas. Online Etymology Dictionary: Minestrone. Архів оригіналу за 25 вересня 2015. Процитовано 29 квітня 2016.
  2. minestrone. Merriam-Webster. 2012. Архів оригіналу за 6 травня 2016. Процитовано 29 квітня 2016.

Посилання[ред. | ред. код]