Вікіпедія:Запити до адміністраторів/Архів 93

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Видалення

Сьогодні вже 100 сторінок очікують на видалення, шановні адміністратори! Нумо ж почистимо нашу вікі від всілякого мотлоху.--Manefon1989 (обговорення) 09:03, 18 лютого 2018 (UTC)

YesТак Зроблено--Piramidion 13:34, 19 лютого 2018 (UTC)

Прошу адміністраторів розмістити оголошення, що сьогодні Прощена неділя. Це надзвичайно актуально для спільноти нашої Вікіпедії. Коли в житті хтось ненароком зачепить нас у автобусі, ми на автоматі говоримо: "Вибачте, але Ви були необережні". І у відповідь теж чуємо вибачення. Християнська етика вважає, що найбільший гріх — це гординя, тобто коли хтось починає вважати себе непогрішимим, зокрема не вибачається перед іншими, лише вимагає. Це говорить не лише хистиянство. Іслам у перекладі означає "покора". Кожен робить помилки, більше чи менше. Але вибачення за помилкову дію — це закон існування суспільства. Хто не робить цього, перетворює і своє життя, і життя оточуючих у пекло. Не ображайтесь, якщо тоді Ваші права будуть, чи вже є обмежені. Якщо етичну помилку робить адміністратор, вона вдесятеро сильніше руйнує Вікіпедію. Тому вибачення від адміністратора теж вдесятеро важливіше. Адміністраторів, які порушують етику, потрібно розуміти, але вони повинні бути обмежені, інколи роботою в основному просторі, це необхідно обговорити. Друга частина це прощення. ВП:ПДН, зрозумійте і щиро простіть інших. Це заспокоїть і очистить душу. Ми спільнота волонтерів, тут усі небайдужі, тому у нас неетичність викривається, і викликає осуд. Приношу вибачення усім, кого ненароком зачепив, і вчасно не помітив. Вибачте, якщо не зміг донести краще ці свої роздуми. І дякую усім, хто все-таки, незважаючи на усе, почув мене. — Юрій Дзядик в) 07:01, 18 лютого 2018 (UTC).

Вибачте, але я не з тих людей, які вважають, що подарунки слід робити лише на свята (я навіть дні народження через це не святкую, бо ненаявність чи невідповідність подарунка/привітання часто стає причиною для сварок), а вибачати — на Прощену неділю. Я розумію, що Ви намагаєтесь передати, але якщо людина вибачає комусь провину лише тому, що сьогодні Прощена неділя — мені це здається лицемірством. Я знав одного дядька, який ходив до церкви по кілька разів на тиждень, щоб відмолювати свої гріхи. По житті ж був він ще тією, перепрошую, скотиною. Але це вже офтоп. Сподіваюсь, на цей запит відреагує інший адміністратор — вважаю, що особисті переконання не дають мені права прийняти рішення по ньому.--Piramidion 08:27, 18 лютого 2018 (UTC)
та ні, сьогодні неділя, день Хорса. Тому сьогодні, до опівдня, потрібно все розділяти з Сонцем. Треба було дати про це оголошення.--SitizenX (обговорення) 09:04, 18 лютого 2018 (UTC)

Прошу зробити об'яву. Розпочато обговорення змін до ВП:КШВ#Статей. Останні події загострили необхідність уточнити процедуру швидкого вилучення статей. — Юрій Дзядик в) 21:26, 17 лютого 2018 (UTC).

YesТак Зроблено--Piramidion 08:18, 18 лютого 2018 (UTC)

Патрулювання повністю захищених сторінок

Прошу адміністраторів відпатрулювати (або зняти захист) безстроково захищені сторінки (ось із основного простору ще є шаблони і т. д.) Дякую! --Shmurak (обговорення) 19:48, 17 лютого 2018 (UTC)

YesТак Зроблено. Воно-то просто, але займає трохи часу. Захист не знімав, бо не знаю, які там причини його встановлення, і в більшості випадків, якщо не у всіх, статті таким чином захищені від неконсенсусних перейменувань та перенесення вмісту. Зняв захист лише зі статті Соціоніка, бо стаття дуже неякісна, а захист невиправдано тривалий — треба, щоб користувачі мали змогу її переписати. Тим більше, що користувач, який наче вносив туди суперечливі зміни, наразі неактивний. @Yakudza та Brunei:, гляньте, будь ласка, що там із тією статтею. --Piramidion 10:29, 18 лютого 2018 (UTC)

Неконструктивні редагування

Прошу пояснити Oleg неконструктивність його правок на Підривник і Підривник (значення). Оскільки термін «підривник» може вживатися з приблизно однаковою частотою в двох значеннях, перенаправленням робити його не можна. Прошу вилучити і перейменувати сторінку неоднозначності. Зі зрозумілих причин спроби самостійного діалогу з користувачем вважаю наперед марними. З повагою. --В.Галушко (обговорення) 20:38, 16 лютого 2018 (UTC)

Krupski Oleg, з чого ви взяли, що користувач за вами стежить? Він створив рік тому статтю, ви її зараз перейменували. Очевидно, що це буде відображено у його списку стеження. Які претензії ви маєте? --VoidWanderer (обговорення) 00:41, 17 лютого 2018 (UTC)
В.Галушко, тут для адміністративного втручання немає підстав. Те, що ви не бажаєте викласти аргументи на СО, пояснюючи спроби «наперед марними» — це нічого хорошого. Ви перекладаєте цю роботу на когось іншого. Звісно, Krupski Oleg абсолютно недоречно, на мій погляд, вирішив ситуацію — подібне перенаправлення є невиправданим. Я б ще двічі подумав чи було б логічним перенаправлення Підривник (фах) на Вибухові роботи, а прирівнювати двозначний термін і поготів двино. --VoidWanderer (обговорення) 00:51, 17 лютого 2018 (UTC)
@VoidWanderer: Ваші доводи логічні. Але Ви ж розумієте, що не всі визнають логічні доводи вагомими, вважаючи за краще особисті випади? Зі мною можна гратися у війну редагувань, але з адміністраторами це не проходить. Тому й звернувся сюди, розраховуючи, що Ви звернете на це увагу. Дякую. --В.Галушко (обговорення) 01:00, 17 лютого 2018 (UTC)
А я й не просив вас займатися війною редагувань. Позиція та аргументи кожної зі сторін має бути наведена на сторінці обговорення — це демонструє як бажання сторін відстояти свою точку зору цивілізовано, так і дає якесь підгрунтя для подальшої дискусії і висновків з них. Без цього ви обоє перекладаєте ці дії на когось третього, хто має розбиратися зі статтею, з якою раніше не мав справ. --VoidWanderer (обговорення) 01:17, 17 лютого 2018 (UTC)
@VoidWanderer: прошу Вас закрити це обговорення. Krupski Oleg настроєний на конфронтацію й не бажає помічати будь-які аргументи проти обгрунтуваності його дій. Це його стиль спілкування. Я запропонував йому обговорити проблему на Обговорення:Підривник (значення), він проігнорував пропозицію. --В.Галушко (обговорення) 08:09, 18 лютого 2018 (UTC)

Грається вандальчик

Прошу змінити видимість редагувань ред. № 22041758, ред. № 22041768 на сторінці Джон Девіс через нецензурщину, а вандальчика блокувати на день, хай подумає. --АВШ (обговорення) 19:56, 15 лютого 2018 (UTC)

Заблокуйте вандала

95.67.123.90 і Illya k.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 15:06, 15 лютого 2018 (UTC)

Анонім заблокований, зареєстрованого попередив, у разі продовження буде блокування — NickK (обг.) 15:32, 15 лютого 2018 (UTC)
Це ж один і той самий.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 15:41, 15 лютого 2018 (UTC)

Хогварц

176.120.111.148 (обговорення • внесок • WHOIS • RDNS • RBLs • заблокувати • блокування) Дамболдору не подобаються дії вандала на сторінках його учнів, тому прохання його покарати. Якщо він використовує адресус статистикус, то прохання надовго. Дякую! --くろねこ Обг. 13:35, 15 лютого 2018 (UTC)

YesТак Зроблено--Piramidion 13:50, 15 лютого 2018 (UTC)

Підбити підсумик

Прохання врешті підбити підсумки номінацій на вилучення, які вже висять більше 2-х місяців. Напрклад, Вікіпедія:Статті-кандидати на вилучення/8 грудня 2017.--PsichoPuzo (обговорення) 13:02, 15 лютого 2018 (UTC)

масові неконсенсусні дії

Пишу тут, бо іншим шляхом не достукатися

На пустопорожні теревені, бачу, в усіх часу хвата ( Хтось може зайнятись крім цього ділом? Прошу уклінно перенести файли Файл:Михайло Мельник на виставі Гріх.jpg, Файл:Театр одного актора (Дніпропетровськ).jpg, Файл:Театр одного актора 1 (Дніпропетровськ).jpg бо бот спить вже два місяці точно. @Antanana, Ahonc, RLuts та SteveR: І «українських агентів» ОТРС: нарешті проставте перевірку Файл:Mykhailo Melnyk Father Vasil.jpg OTRS очікується від 14 грудня 2017 року. @Ahonc, Tohaomg та Krassotkin: вам на permissions-uk листа писали! --Павло (обговорення) 19:41, 14 лютого 2018 (UTC)

@Pavlo1: З файлами Tttaaannne. В мене сумнів щодо першого файлу (власна робота, автор Валерій Чалий, а на сторінці користувача лінки на профілі, де інше ім'я). Щодо решти загалом можна перенести, але мабуть варто зберегти локальну копію — NickK (обг.) 20:39, 14 лютого 2018 (UTC)
То перенесіть хоч два. З авторством Чалого тоді краще видалити (як не прикро) або залишити локально. Tttaaannne вже рік не активний — навряд чи відгукнеться. Штурхніть своїх знайомих вікімедійців-ОТРСників. Я, блін, місяць дозвіл на публікаціію файлу випрошував, а через їх абсолютну бездіяльність його видалять за десять днів. --Павло (обговорення) 20:50, 14 лютого 2018 (UTC)
Реакція очікувана ))) Спробував сам перенести CommonsHelper'ом. @Ykvach, Mr.Rosewater, Lystopad та Antanana: перевірте хоча б і локальні при потребі вилучіть. Дякую --Павло (обговорення) 11:19, 19 лютого 2018 (UTC)
Гречно дякую, буду знати ) Я листа Агонку дублював і Антона просив особисто... --Павло (обговорення) 21:48, 14 лютого 2018 (UTC)

Вандал

176.120.111.148 (обговорення • внесок • WHOIS • RDNS • RBLs • заблокувати • блокування) --В.Галушко (обговорення) 05:44, 14 лютого 2018 (UTC)

Перейменувати Єбаі в Йобаі

  1. Прошу перейменувати сторінку Єбаі в Йобаі :). Сам не можу. Пише: "Не можна перейменувати "Єбаі" на "Йобаі", бо назва "Йобаі" є забороненою. Вона підпадає під наступний запис із списку заборонених назв: .*йоб.*"
  2. Чи не можна в те повідомлення вставити інструкцію з ліном, типу "пишіть запит до адміністраторів". І взагалі, де можна поправити те повідомлення?
  3. Чи не можна в список ролей, які можуть робити такі "відповідальні" перейменування крім адміністраторів додати патрульних? Бо чомусь сторінки патрулювати і помилки виправляти нам дозволено, а от перейменовувати - зась :).

--Alex Blokha (обговорення) 18:37, 13 лютого 2018 (UTC)

А там точно "і" в кінці? За правописом наче мало б бути "ї", але може для японської мови існують якісь інші правила?--Piramidion 18:41, 13 лютого 2018 (UTC)
Добре, хай буде "ї". --Alex Blokha (обговорення) 18:46, 13 лютого 2018 (UTC)
YesТак Зроблено Поправити можна тут: translatewiki:MediaWiki:Titleblacklist-forbidden-move/uk, але лише виправити формулювання, вставити лінк на ЗА можна лише локально, бо те повідомлення є глобальним, для усіх вікі. Що ж до останнього — то це питання радше в технічну Кнайпу, бо Titleblacklist є окремою функцією, яка наче не має безпосереднього зв'язку з правами користувачів, за винятком адміністраторів. Але може це якось можна прописати через css, не знаю, як воно працює.--Piramidion 18:57, 13 лютого 2018 (UTC)
І створіть будь-ласка СО, що це проект Японія, бо викликається фільтр. Щодо назви, то так повинна бути "ї", хоча у деяких системах може бути "й". Дякую!--くろねこ Обг. 07:57, 14 лютого 2018 (UTC)
Створив порожню сторінку: не знаю, який там шаблон ставити.--Piramidion 08:00, 14 лютого 2018 (UTC)

Місячник Олімпійських ігор

Я принципово поставив на швидке дві статті, яке за правилами не підлягають під нього Біатлон на зимових Олімпійських іграх 2018 — гонка переслідування (жінки) та Біатлон на зимових Олімпійських іграх 2018 — гонка переслідування (чоловіки). Можете мене за це блокувати, настрою в мене писати статті все-одно вже немає. Мені не подобається те, що відбувається на місячнику Олімпійських ігор. Користувач @Lexusuns: постворював стабів майже на всі олімпійські статті (кілька хвилин роботи) і жодного з них не хоче заповнювати результатами. І інші за нього не дуже хочуть це робити. Я звернувся до нього на його сторінці обговорення, а також звернувся до організаторки місяця @Antanana:. Вони ніяк не реагують. Замість цього Lexusuns сьогодні створив ще нових стабів на майбутні змагання. За вчорашній день тільки я заповнював результатами вже наявні стаби інших людей. Наступного разу я за місяць до ігор сам постворюю собі заготовок і буду їх заповнювати.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 09:44, 13 лютого 2018 (UTC)

Якщо якийсь адміністратор бере на себе відповідальність і так само принципово ці дві статті вилучає, то одразу ж створюю їх заново і заповнюю результатами.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 09:54, 13 лютого 2018 (UTC)
@Lexusuns: Будь ласка, поясніть, чи плануєте ви доповнювати ці статті? — NickK (обг.) 10:35, 13 лютого 2018 (UTC)
@Oleksandr Tahayev: Чому ви не можете додати результати до вже створеної статті? — NickK (обг.) 10:35, 13 лютого 2018 (UTC)
@NickK: Причин кілька. По-перше у нас це все відбувається в рамках не лише внутрішнього місячника, а й міжнародного конкурсу. Як я з цими статтями можу брати в ньому участь? Все-одно вже вони вже числяться на тому, хто їх створив. По-друге мене давить жаба і думаю, що не тільки мене. Створення таких однотипних стабів до статей займає кілька хвилин, досить взяти готовий і змінити в ньому назву змагання, дату проведення і місце проведення, ну може ще кілька речей. А заповнення результатів займає години. Він за день постворював стаби до всіх статей, а я буду цілий місяць заповнювати таблиці результатів і будуть ці статті в рамках місяця і міжнародного конкурсу числитися на цій людині. Я бачу, що інші люди ще позавчора після нього доповнювали ці статті, а вже вчора ніхто крім мене до них не торкнувся. Якщо ця людина скаже, що вона через тиждень їх заповнить чи через рік, то мене таке не влаштовує, бо росіяни це роблять оперативно і читачі йдуть читати російську Вікіпедію. Автор навіть не виправив, що змагання вже відбулося, а шаблон про майбутнє змагання так і залишається. Організаторка його запросила на місяць на сторінці обговорення, а мене вона не запрошувала. Нехай з ним розбирається.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 11:01, 13 лютого 2018 (UTC)
Підтримую Олександра... Це як мінімум не коректно: створити сотню заготовок, бажаючі нехай доповнюють, а статистика відвідувань статей, статей у конкурсі та інші лаври залишаться автору. Також, як зазначено вище, це обман потенційних читачів, що не зустрінуть у статтях бажаної інформації.--Стефанко1982 (обговорення) 11:25, 13 лютого 2018 (UTC)
  • Вбачаю, що статті-таки підпадають під ВП:КШВ Статті, що складаються з одних внутрішніх чи зовнішніх посилань. Сюди включаються статті без тексту, але з проставленими категоріями, інтервікі, розділом «Див. також» зі списком зовнішніх посилань тощо. Цілком підходить і Дуже короткі статті без смислу або з дуже невеликим змістом... Якщо стаття не підходить під формальний критерій, але є надто короткою, можна скористатися шаблоном {{Deleteslow}}--Brunei (обговорення) 14:11, 13 лютого 2018 (UTC)
Враховуючи результати обговорення, вилучаю ці 2 статті, але за умови що швидко будуть створені нові і якісні. @Oleksandr Tahayev: --visem (обговорення) 18:22, 13 лютого 2018 (UTC)
@Visem: Дякую. Створив заново обидві статті і зараз оформлюю результати.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 18:45, 13 лютого 2018 (UTC)
Добре... Тим більше, що тут є консенсус трьох адмінів.--Стефанко1982 (обговорення) 20:32, 13 лютого 2018 (UTC)
@Стефанко1982: Всі створив заново, вказавши призерів. Починаю оформляти результати.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 21:34, 13 лютого 2018 (UTC)
@Lexusuns: Я звертався до вас на вашій сторінці обговорення і від моменту мого звернення пройшла більш як доба. Статті треба одразу заповнювати, максимум через годину-дві після завершення змагань. Я міг би ці стаби ще раніше за вас поробити і вчасно їх заповнювати, на відміну від вас. Я чекав, що інші люди візьмуть собі змагання, які вони збираються вчасно писати. Навіть та стаття, про яку ви кажете, її заповнював duce-pnf. Який сенс у такому створенні стабів, які ви все-одно вчасно не збираєтеся заповнювати. Ви ж у всіх відбили охоту заповнювати, ще перший день після вас дороблювали, а в другий вже ніхто. Так можна ботом взагалі за всі роки понароблювати, вони всі мають стандартну форму. Я можу вам такий варіант запропонувати. Ви собі залишаєте тільки ті статті, які вчасно будете заповнювати, нехай ненабагато повільніше, ніж англійці з росіянами, наприклад змагання на вихідних. Всі решту власних статей ви самі ставите на швидке. Потім я їх сам постворюю і оперативно буду заповнювати, змагаючись з росіянами. І вони мені будуть йти в залік місячника і міжнародного конкурсу. Для української Вікіпедії і мене так буде набагато краще. Я можу наступного разу ще за півроку до змагань понастворювати таких стабів, тільки на відміну від вас їх вчасно заповняти.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 04:56, 14 лютого 2018 (UTC)
Шановний @Lexusuns:! Я не прихильник вилучення статей, тим більше у такий спосіб, але не можу не погодитись, що ці статті є болванками і Ви їх не доповнили своєчасно необхідною інформацією, тим більше, що Олександр звертався до Вас. Тому у даному випадку, вилучення було доцільним, враховуючи що пан Олександр дотримав свого слова і швидко привів їх до пристойного вигляду. Єдине, що закликаю Вас, @Oleksandr Tahayev:, бути більш ввічливим і припускати добрі наміри у обговоренні з іншими, та не допускати прояву надмірних емоцій. Користуючись нагодою, хочу висловити особисту подяку обом користувачам за внесок у розвиток спортивної тематики. Сподіваюсь, що Ви зможете знайти спільну мову і разом давати хороший кількісний та якісний результат! --visem (обговорення) 07:18, 14 лютого 2018 (UTC)
я щось не розумію для чого видаляти статтю якщо її можно оновити, повністю переписавши? Фактично це була видалена, хоч і маленька, але робота іншого редактора. Для чого нищити? Можна було перенести все це в підсторінку статі чи в чернетку користувача, видалити стаб, та потім об'єднати історії "чернетки" та оновлено, не загубивши при цьому внесок іншого редактора. У випадку якщо не можливо переписати. І доба? Куди так спішити? І у конкурсі рахуються байти більше чим створена стаття. І взагалі ми пишемо статті не для якихось конкурсів, а для українського народу. Чи що без конкурсів не писати статті? --くろねこ Обг. 08:20, 14 лютого 2018 (UTC)
@AlexKozur: Ці статті треба заповнювати зразу після завершення змагань, тому що український народ йде читати російську Вікіпедію, в якій це записують зразу.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 09:11, 14 лютого 2018 (UTC)
@Oleksandr Tahayev: з цим я погоджусь. Але заповнювати не в такому форматі (мені такий формат вилучення не сподобався, та же як і створення таких стабів (якщо подивитися в рувікі, то наприклад Скелетон на зимових Олімпійських іграх 2018 — жінки, то там є вже і список учасників і багато чого іншого, а в англійській є інформація про кваліфікацію (хоч і створена аж 18.01))). Я просто не бачу в цьому моменті співпраці. І мені не хочеться, щоб за таку ситуацію хтось покинув проект. Для мене внесок Вас обох цінний. Тож краще наділі про щось домовтесь з користувачем @Lexusuns:. І ще дещо прохання: відокремлюйте дробову частину комою, а не крапкою. Дякую за увагу! --くろねこ Обг. 10:11, 14 лютого 2018 (UTC)
@AlexKozur: По-дурному якось вийшло. Я почуваюсь повністю безпорадним і розгубленим. У нас про інші види спорту, крім футболу, пише лише кілька людей. Я не хвалюся, але основний внесок про окремі дисципліни за останніх років півтора, мій. Я не знаю точно який це обсяг тексту, але може це десь 5 відсотків від загального наповнення української Вікіпедії за цей період. Я навчився пришвидшувати свою роботу, але все-одно витрачаю в середньому годин по вісім-десять на день. Літні Олімпійські ігри 2016 здебільшого писав я сам. Ви можете подивитися окремі дисципліни і в цьому пересвідчитися. Таких затримок як під час цієї Олімпіади не було. Я сам створював статті і сам їх наповнював і для мене було стимулом, що я їхній автор. Виходило швидше за росіян. І я був організатором того Місячника. Мені допомагали ще кілька людей і я започатковував статті переважно коли бачив, що ніхто за цю тему не береться. Ще сильно допоміг Jpwra, який на жаль полишив Вікіпедію у зв'язку з закордонною роботою. Він зіграв велику роль у координації. Чесно кажучи я вже давно втомився від Вікіпедії і хотів був зробити перерву, трохи ще виснажився під час Вікімарафону. Мене просто в реальному житті деякі вікіпедисти попросили взяти участь, хоча й не ті, від кого я це найбільше хотів би почути. І що виходить. Lexusuns понастворював стабів майже на всі дисципліни і сам їх оперативно не заповнює. Я після нього дописував ті, які відбулись уже майже два дні тому. Першу свою статтю він справді оформив результатами тільки сьогодні вночі. Для мене внутрішніх стимулів писати Вікіпедію давно вже не залишилося. Зовнішніх два стимули - участь у міжнародному конкурсі як автор і писати з такою самою швидкістю як росіяни, бо черствих пампушок ніхто їсти не буде. Автором я вже бути не можу. Якби він взяв собі не майже всі статті, а відсотків 30, то я би і своїх постворював би і після нього ще й дописував би. А не так, що він сам усі швиденько постворював, а я сам їх всі заповнюю. Чекати вечора і випрошувати адміністраторів, щоб вони вилучили ці статті, показуючи, що він вчасно не справляється, а потім сидіти цілу ніч, мені також не хочеться. Тут два варіанти. Перший - він собі залишає тільки ті статті, які зможе вчасно оформляти результатами, нехай максимум через кілька годин після завершення змагань. Може хай там 30 відсотків залишить. Решту повилучає і я швиденько тоді їх буду створювати і оперативно оформляти. Другий варіант - статті так і залишаються у вигляді заготовок і люди читають російську Вікіпедію, а я вчасно заповнюю лише ті приблизно 10 статей, які сам встиг створити. Мені цієї поразки дуже не хочеться, але як білка в колесі бігати все життя я також не можу. Я цього разу припустився помилки. Мені треба було, знаючи наперед, що результатами буду займатися тільки я сам, створити відсотків 50 стабів з якими брати участь у міжнародному конкурсі і мене би вже не давила жаба заповнювати решту після когось. Наступного разу я так і зроблю.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 13:59, 14 лютого 2018 (UTC)
Раз такі порядки, раз це нормально, постворюйте стаби на кілька майбутніх олімпіад. Колись допишете.--Aeou 14:14, 14 лютого 2018 (UTC)
@Aeou: Не буду доводити до абсурду. Просто собі зроблю на майбутнє висновок. Ще 11 днів залишилося, якось потерплю.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 19:31, 14 лютого 2018 (UTC)
@Oleksandr Tahayev: Якщо проблема в міжнародному конкурсі, давайте напишемо його організаторам і спитаємо їх позицію щодо таких заготовок. Я розумію, що порожні заготовки дають 2 Кб і відповідну кількість балів до заліку, і це не дуже правильно (в українських конкурсах такий внесок не враховується до заліку) — NickK (обг.) 14:22, 14 лютого 2018 (UTC)
@NickK: Та не лише в цьому справа. Я вище вже все написав і просто не хочу повторювати. Хто організатор?--Oleksandr Tahayev (обговорення) 19:31, 14 лютого 2018 (UTC)
@Oleksandr Tahayev: Конкурс міжнародний, офіційні організатори з іспаномовної Вікіпедії, підрахунок балів ведуть вони, правила теж пишуть вони. Але ж ви зрозумійте й інший бік: Lexusuns з абсолютно добрими намірами створив заготовки в січні, зв'язав з іншомовними версіями. Нічого суттєво більшого він на тоді написати не міг. Зараз з певних причин (не всі ж можуть бути у Вікіпедії цілими днями) він не може додати туди результати, а ви просите вилучити його заготовку. Lexusuns не розуміє вилучення (бо його внесок не був шкідливим) і хоче залишити проект. Чи зробили ваші дії суттєво краще? Ні, на одну людину, яка пише про Олімпіаду, стане менше, і, наприклад, статті Сноубординг на зимових Олімпійських іграх 2018 — хафпайп (чоловіки) не було б. Я розумію, що вам приємніше бути першим автором і отримати +3 бали, але чи адекватна ціна за це? — NickK (обг.) 20:26, 14 лютого 2018 (UTC)
Я не припускаю з його боку добрих намірів. Після того, як я звернувся до нього на його сторінці обговорення, він не став дописувати зазтарілі статті, а на зло створив ще нових заготовок про змагання, які відбудуться наприкінці Олімпіади. Я повторюю, що борюсь не лише за міжнародні бали, а й за читачів для української Вікіпедії, які шукають актуальну інформацію. Якби він сам отак пояснив, то я б тоді пішов назустріч.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 21:13, 14 лютого 2018 (UTC)
  • Я думав, що вже нічому не здивуюсь у Вікіпедії, однак вилучення статті, тільки тому що це — стаб, який не дописали протягом доби, виглядає сюрреалізмом… Такі методи розширення нашої енциклопедії підтримати не можу. Якщо его одного з дописувачів переконало двох адміністраторів вилучити статті-стаби, я, певне знаходжусь у паралельній реальності. Visem, Стефанко1982, продовжуйте «розширювати» Вікіпедію й надалі. --Lexusuns (обговорення) 19:54, 14 лютого 2018 (UTC)
    @Lexusuns: Давайте тоді "розширимо" Вікіпедію стабами як це зробили себуанці і подивимося, чи буде хтось потім ці стаби дописувати. Я загалом не проти стабів про села Мексики, але не тоді коли йдеться про поточні події, треба швидко ці статті дописувати, а автор сам не хоче їх вчасно дописувати. --Oleksandr Tahayev (обговорення) 20:03, 14 лютого 2018 (UTC)
@Lexusuns:, я сам часто створюю стаби і нічого в цьому поганого не вбачаю, але погодьтесь, що стаби про конкретні змагання мали би бути доповнені. Тут я абсолютно погоджусь з аргументами Олександра, в тому числі і щодо того, що люди підуть читати російською, бо оперативність даної інформації є досить важливою. Інша справа створити стаб наприклад про спортсмена. На жаль, часто буває, що більше ніж на стаб інформації важко знайти. З приводу цих конкретних змагань, я би радив все ж таки разом з @Oleksandr Tahayev: спробувати знайти консенсусне рішення. Приношу вибачення, що довелося видалити Ваші статті. Сподіваюся, що порозуміння буде знайдено. --visem (обговорення) 20:40, 14 лютого 2018 (UTC)
@Visem: Насправді цивілізоване рішення існує: додавання результатів до вже створених статей. Проблема в тому, що Lexusuns не може цього робити вчасно (він зараз активний лише рано вранці та пізно ввечері), а Oleksandr Tahayev не хоче цього робити, бо створення з нуля принесло б йому додаткові бали. Я бачу проблему в тому, що після вилучення статті Біатлон на зимових Олімпійських іграх 2018 — гонка переслідування (чоловіки) Oleksandr Tahayev скопіював додану Lexusuns'ом заготовку (заповнення картки і вступу ідентичні, навіть ті самі відступи й те саме форматування), але наполіг, щоб автором Lexusuns не був. Мені здається, що тут боротьба за рейтингові бали зайшла занадто далеко, тож справді давайте шукати якесь рішення, яке влаштувало б усіх — NickK (обг.) 20:50, 14 лютого 2018 (UTC)
@NickK: Я запропонував рішення. Він сам залишає тільки ті заготовки, які зможе вчасно оформлювати результатами, а решту ставить на вилучення. Я би може і може не проти був би їх заповнювати, якби він не був одним автором на майже всі заготовки, а я не був єдиним дописувачем на майже всі з них. Він відбив і інших людей, які в перший день після нього дописували. а потім подивилися, що він сам не збирається цього робити і собі припинили. Тут не тільки міжнародний конкурс, але й все зразу, про що я написав. І організаторка мене не запрошувала, а його запросила.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 21:04, 14 лютого 2018 (UTC)
Oleksandr Tahayev скопіював додану Lexusuns'ом заготовку (заповнення картки і вступу ідентичні, навіть ті самі відступи й те саме форматування), але наполіг, щоб автором Lexusuns не був — узагалі-то це порушення умов ліцензії CC-BY-SA. Але це легко вирішується відновленням вилучених версій.--Анатолій (обг.) 21:38, 14 лютого 2018 (UTC)
Вони всі стандартні. Я на Олімпіаді 2016 точно такі самі писав і дієслово "відбулись" до змагання також у множині писав. Можливо така форма йде звідти. Припускаю, що саме я є її автором від літа 2016 року.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 21:46, 14 лютого 2018 (UTC)
@Oleksandr Tahayev:, чому одразу неправоту? Просто людина має свої аргументи і своє бачення ситуації. Проте, це не відміняє необхідність пошуку консенсусу. --visem (обговорення) 20:43, 14 лютого 2018 (UTC)
Ну добре. Він відмовляється давати пояснення своїх дій.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 21:51, 14 лютого 2018 (UTC)
Якщо ви не помітили, він вирішив залишити Вікіпедію через цю ситуацію. Тож уже і не дасть.--Анатолій (обг.) 21:53, 14 лютого 2018 (UTC)
@Lexusuns: Я згоден вчасно дописувати ці статті, тільки щоб Ви не полишали Вікіпедію.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 22:07, 14 лютого 2018 (UTC)
Не розумію претензій Тагаєва. Вікіпедія — не Вікіновини. Якщо результати з'являться на добу пізніше — нічого страшного. Зрештою редагувати стаби теж ніхто не забороняє.--Анатолій (обг.) 21:40, 14 лютого 2018 (UTC)
Олімпіада проводиться раз на чотири роки і до неї прикута величезна увага. Неактуальність інформації в цьому випадку завдає величезної шкоди українській Вікіпедії.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 21:50, 14 лютого 2018 (UTC)
Якщо я хочу дізнатися результати під час Олімпіаду, я йду на її офіційний сайт. А от після Олімпіади вже можна читати і у ВП.--Анатолій (обг.) 21:55, 14 лютого 2018 (UTC)
@Ahonc: Це Ви особисто так робите, а я під час Олімпіади 2016 слідкував за читачами і на день конкретної дисципліни припадає різкий пік відвідувань, наступного дня вже набагато менше.
І ви ще встигаєте дивитися змагання при цьому?--Анатолій (обг.) 22:08, 14 лютого 2018 (UTC)
Цих змагань я не дивлюсь, вони мене давно не цікавлять. Я дивлюсь час од часу тільки НБА. Хоча влітку тоді трохи дивився деякі дисципліни, але зараз ще жодної не бачив, в мене й телевізора немає. Крім написання статей я ще трохи повторюю фарсі. --Oleksandr Tahayev (обговорення) 22:12, 14 лютого 2018 (UTC)
Але таким чином у вас виходять сухі результати. Триразовий олімпійський чемпіон Фелікс Лох вигравав у трьох заїздах, їхав до 4-го «золота» і лише в останньому заїзді на останніх віражах втратив медалі через помилку в одному з поворотів. Фелікс плакав після фінішу, це була трагедія всієї німецької команди (можливо крім Людвіга). У статті ж просто сухі результати, чому і коли Лох втратив лідерство, неясно.--Анатолій (обг.) 22:31, 14 лютого 2018 (UTC)
Як на мене все очевидно: у критеріях швидкого вилучення статей є пункт «Дуже короткі статті без смислу або з дуже невеликим змістом». Вищезазначені болванки після проведення відповідних змагань повністю підпадають під це визначення і виставити їх на швидке вилучення цілком можна. Тому нічого поганого не бачу, що статтю без реального змісту вилучають, бо на це є відповідне правило вікіпедії. Але проблема не в цьому, це вже наслідки. Всі причини вкотре в цих конкурсах і іншій дурні, яка повністю протирічить самій ідеї вікіпедії як добровільному і безкоштовному наповненю сайта інформацією. Не було б необхідності набирати легкі байти для конкурсу, то і не створювались би всі ці пустопорожні болванки. Я дивуюсь чого всіх це вкотре влаштовує, жоден конкурс на моїй пам'яті не проходив гладко, без якихось скандалів, але розуміння того, що це і є корінь проблеми ніяк не приходить. Ну не можна поєднувати ідею спільної роботи з елементом конкуренції. Ця суперечка це наочно показує. --YarikUkraine (обговорення) 21:57, 14 лютого 2018 (UTC)
Покажіть, де змагання в кількості статей? Тагаєв собі щось придумав, роздмухав суперечку, а деякі підіграли. Місячник не є конкурсом. Навіть сувенірів на сторінці не обіцяють! Чи я якось неправильно розумію значення слова змагання, що тут використовують? Чому Тагаєв задвигає так, наче нечесний конкурент поїздку на Сейшели відбирає? Міжнародна ж ініціатива дає однакові бали за покращення та нові статті:
  • +1 point for each 1000 bytes of content added.
  • +1 point if the article is new.
  • +1 point if the article is about the Paralympics or an athlete who participate or participated in the past.

Про те, що там якась шкода для читачів, коли одразу максимально не наповнити статті — це ж очевидний бред. --Anntinomyобг 10:54, 15 лютого 2018 (UTC)

@Anntinomy: Ти вважаєш, що немає шкоди якщо читач прийде дізнатися результати, побачить що їх немає і піде читати російську Вікіпедію, а наступного разу вже зразу туди піде?--Oleksandr Tahayev (обговорення) 19:07, 15 лютого 2018 (UTC)
@Anntinomy: Це не так. Якщо взяти Біатлон на зимових Олімпійських іграх 2018 — гонка переслідування (жінки), то початково було так: Lexusuns створив стаб і отримав +3 (+1 нова і +2 за 2Кб), Rina.sl додала порожню таблицю й отримала +4 (4 Кб порожньої таблиці). Якби Oleksandr Tahayev просто заповнив би цю таблицю, він отримав би +6 (+6 Кб). Коли Oleksandr Tahayev створює цю сторінку з нуля, він отримує +13 (+1 за нову та +12 за 12 Кб), тобто в нього прямий інтерес видалити заготовку й отримати вдвічі більше балів. Як на мене, це проблема правил, напишу організаторам. Приз там 50 євро, не Сейшели, але щось — NickK (обг.) 13:44, 15 лютого 2018 (UTC)
ой, та ніхто, кого ти згадав, там не підписався навіть, не кажучи вже про підрахунок балів (який самим треба вести). скоріш за все і не уявляли тої системи поки ти/ми тут все не розтлумачили :) --Anntinomyобг 18:28, 15 лютого 2018 (UTC)
@NickK: Основні мотиви були іншими, а точний опис призів я не знав. Давайте цю тему вже закриємо. Я вже ж погодився дописувати статті і не робити запитів на вилучення. Якщо хочете, то можете об'єднати історії вилучених статей Тілька прослідкуйте будь ласка, щоб нічого там не наплуталося і вони залишилися в такому вигляді, як зараз.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 14:35, 15 лютого 2018 (UTC)

Я зрозумів, що пан Lexusuns гониться за кількістю статей у надії, що інші доповнять стаби? Це так? Якщо так, то це порушує логіку змагань, тож якщо стаття не допрацьовується відразу, її треба видаляти і натомість створювати повноцінну, а не стаб (лише задля кількості). У такому випадку, якщо я все правильно зрозумів, пан Oleksandr Tahayev має рацію. --Goo3 (обговорення) 22:16, 14 лютого 2018 (UTC)

Вибачте, може все це перенести кудись та обговорювати далі? А то ця сторінка не для дискусій та флуду. А проблема конкурсів вона така завжди. Тож краще пишіть для читачів, а не для конкурсів. --くろねこ Обг. 13:20, 15 лютого 2018 (UTC)
@AlexKozur: Дискусія вже завершилася. Я погодився дописувати заготовки.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 14:38, 15 лютого 2018 (UTC)

Доповнення

@Oleksandr Tahayev:, @Lexusuns:, @NickK:, @Стефанко1982:, @Brunei:, @Visem:, @AlexKozur:, @Aeou:, @Ahonc:, @YarikUkraine:, @Anntinomy:, @Goo3:.

На мій погляд Олімпіадою цікавляться відносно багато дописувачів вікіпедії. Якщо в цій темі немає особливого бажання доповнювати невеличкі стаби, то як бути зі сторінками, що цікавлять 2-3 користувачів і ці змагання будуть відбуватися через три-чотири роки. Наприклад:

Навряд, щоб у когось було бажання їх доповнювати, якщо про цей вид спорту на Олімпіаді практично не додається інформація з серпня 2017 року:

А в чому запит?--Brunei (обговорення) 12:09, 19 лютого 2018 (UTC)
Roman333, Brunei. Думаю, стаби в актуальних статтях треба зносити і натоммість створювати повноцінні статті. Зносити — щоб учасники могли брати участь у перегонах (саме автори тексту, а не ті, хто формально створив стаб). Тож пропоную звертатись до мене (або будь-якого іншого адміна) на СО, щоб ми могли швидко знести стаб і дати вам можливість працювати над статтею. --Goo3 (обговорення) 12:13, 19 лютого 2018 (UTC)
Треба створити обговорення та прийняти таке рішення спільнотою, бо це буде втрата авторства, а багато користувачів за цим пріоритетом ганяються. Ось якраз сьогодні вранці надибав на заготовочку по темі: Східний Тимор на зимових Олімпійських іграх 2014.--Brunei (обговорення) 12:19, 19 лютого 2018 (UTC)
Коли з'явилася функція «Перекладач» — я спробував перекласти одну сторінку, але через певні обставини так і не залив її до вікіпедії. Через місяць-два інший користувач вирішив її перекласти, але «Перекладач» йому не дозволяв цього зробити, писав: «Це поточний переклад користувача Roman333. Будь ласка, переконайтеся, чи зміни узгоджені з перекладачем поточного перекладу» [3].
Ніхто не знає на скільки вперед піде прогрес за три-чотири роки. І можливо саме такі стаби будуть стримувати швидке і якісне створення статистичних сторінок. --Roman333 (обговорення) 12:39, 19 лютого 2018 (UTC)
@Roman333: Дякую, що нарешті хтось крім мене на всю цілу українську Вікіпедію звернув увагу. Це вже після того як я цілий тиждень сам доповнював заготовки, які створив Лексусунс. Я вже погодився це робити для для цієї Олімпіади, тільки щоб він не покидав Вікіпедію. Щоправда командні види не встигаю, тому вони й залишаються пустими. Вже якось між собою домовтеся і подописуйте ці статті про командні види спорту на цій Олімпіаді, або Ви візьміть особисто це на себе, Ви ж і так багато пишете на цю тему.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 13:05, 19 лютого 2018 (UTC)
@Oleksandr Tahayev: Раніше я робив декілька сторінок з статистики, але це не моє. Краще робити те, що вмієш і подобається. І домовлятися немає з ким — пішов автор.
Необхідність створення випливає із зацікавленності. Наприклад, сторінку Абраменко Олександр Володимирович за два дні редагували понад 50 разів. А чи є сенс у трьох сторінках про хокей на Олімпіаді (з величезним об'ємом) без інтересу до цього хоча б невеликої кількості дописувачів? Ну а сторінки про майбутні спортивні змагання — це взагалі потьомкінські села (за виключенням футболу). Їх краще спалити, ніж відбудувати. ) --Roman333 (обговорення) 19:14, 19 лютого 2018 (UTC)
@Roman333: Ви вважаєте, що все-таки в цьому випадку я був правий, що ставив ті статті на вилучення, які автор не спішив дописувати? Просто якби я знав, що він полишить Вікіпедію, то не робив би цього, а тихенько сам їх дописував би. Він же думав, що робить щось добре. Мабуть звик, що в футболі знаходиться кому дописувати стаби. А тут от зовсім недобре вийшло. Я вже себе картаю. Не знаю, що робити. Ви його не знаєте в реальному житті? Я майже певен, що він їх сам не дописав би й через тиждень, але якось недобре все-одно.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 19:26, 19 лютого 2018 (UTC)
@Oleksandr Tahayev: На мій погляд — правила на його боці, а здоровий глузд — на вашому. Вікіпедія — це колективна співпраця і потрібно якось розраховувати свої сили і час, а також бажання інших. І в конкурсі мають бути більш-менш рівні умови. Навряд щоб він взагалі їх поліпшував, але все одно гіркий присмак буде певний час. І мені шкода, якщо він покинув проект. Будемо сподіватися, що через тиждень-два заспокоїться і повернеться. Врешті-решт, ви поступилися на його користь. --Roman333 (обговорення) 20:33, 19 лютого 2018 (UTC)
@Roman333: Тут же доволі інформативні статті (у Чемпіонат світу з хокею із шайбою 2021, наприклад, є нетривіальна інформація про вибір господарів), автор яких Jphwra теж залишив проект, і, відповідно, навряд чи оновить їх. З точки зору правил їх потрібно винести на ВП:ПОЛ, і якщо й там ніхто не поліпшить, то на ВП:ВИЛ. Або простіше рішення — ВП:БР, доповніть їх. Не можете доповнити — зверніть увагу інших дописувачів з цієї тематики, не адміністраторів на ВП:ЗА, а інших дописувачів хокейної тематики, наприклад, на їх сторінках обговорення.
А значно конструктивніше тим дописувачам, хто лишився (а ми втратили менш ніж за рік двох дуже активних дописувачів з цієї теми), спробувати якось скоординувати зусилля, а не боротися за вилучення статей, бо поки над цією Олімпіадою більше сварок за авторство, ніж співпраці. Адже всі ці перегони не матимуть жодного сенсу, коли всі опоненти зійдуть з дистанції й залишать найсильнішого в цих джунглях на самоті з тисячами статей, які потрібно оновлювати — NickK (обг.) 19:43, 19 лютого 2018 (UTC)
@NickK: Я вважаю це продовженням теми. Плюс — це одна з найбільшою відвідуванністю службових сторінок, що дає змогу показати проблему.
Як можна поставити сторінку на поліпшення, якщо до появи будь-якої інформації три роки чекати?
Час покаже, чи будуть бажаючі доповнювати інформацію. Зараз іде Олімпіада, навесні буде чемпіонат світу. --Roman333 (обговорення) 20:24, 19 лютого 2018 (UTC)
@Roman333: Ця сторінка для запитів на адміндії. З адміндій можна хіба вилучити ці сторінки, більше адміністратори навряд чи чимось зможуть допомогти саме як адміністратори. Це один варіант, не впевнений, що він оптимальний, бо це означатиме лише те, що тема геть нікому у Вікіпедії не цікава.
Інший варіант — зацікавити інших працювати над цією темою. Якщо через те, що з проекту пішов Jphwra, в нас помирає хокейна тема, можете слізно попросити його повернутися та врятувати Вікіпедію, а можете спробувати знайти інших користувачів, які працюватимуть над цією темою. Зрештою, недороблені статті про поточні спортивні події теж можуть привернути чиюсь увагу — скажімо, саме таким було моє перше редагування у статтях Вікіпедії (про Євро-2008). Але це вже не є запитом до адміністраторів — NickK (обг.) 21:09, 19 лютого 2018 (UTC)

 Коментар @NickK: не хочу пропонувати спалити всі мої статті які я започаткував, але навіщо так радикально до них підходити? Давайте вилучимо всі статті про Кубок Шпенглера, Стенлі, попередні чемпіонати. І буде всім свято!!!! Краще вже розвивати те що є без погляду на авторство, я не ставлюсь так хворобливо до свого авторства, тим більше енвікі все одне нас випереджає за цими показниками...., а так звичайно ламати не будувати (тобто писати не знищувати).... --Jphwra (обговорення) 11:31, 22 лютого 2018 (UTC)

@Jphwra: Поясню контекст. Два тижні тому Lexusuns написав кілька статей про змагання Олімпійських ігор ще до їх початку. Після того, як змагання відбулися, Oleksandr Tahayev попросив Lexusuns'а додати до цих статей результати. Lexusuns не відреагував (як я розумію, не був онлайн і пропустив повідомлення), Oleksandr Tahayev номінував ці статті на вилучення, щоб написати з нуля вже з результатами, Visem вилучив ці статті, Lexusuns образився і залишив проект. У цьому контексті й розглядайте допис Roman333 та мій коментар до нього — NickK (обг.) 11:38, 22 лютого 2018 (UTC)
@NickK: в даному випадку я за твою пропозицію. Вікіпедія від цих вилучень не виграє взагалі. Бо як бачу хокейна тематика (окрім біографій з ХІ) не просувається вперед взагалі, а коротше кажучи чемпіонати (будь-які) геть пішли в небуття... --Jphwra (обговорення) 11:49, 22 лютого 2018 (UTC)
@Jphwra: То, може, ти візьмешся за них? Як я бачу, за твоєї відсутності хокей на Олімпійських іграх нікого й не зацікавив — NickK (обг.) 14:04, 22 лютого 2018 (UTC)
@NickK: два дні відпочину і на вихідних зроблю. --Jphwra (обговорення) 14:24, 22 лютого 2018 (UTC)
@NickK: Що значить кілька? Десь 4/5 дисциплін цієї Опімпіади, може 80. І за три дні не ввів результати для жодної з них. В перший день за нього інші робили. Потім вони перестали. І тільки я цим займався.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 12:53, 22 лютого 2018 (UTC)
@Oleksandr Tahayev: Якщо ви з ним знайдете спільну мову, можливо, він повернеться й доповнить. Конструктивнішої альтернативи не бачу — NickK (обг.) 14:04, 22 лютого 2018 (UTC)
@NickK: Та якось уже сам допишу, три дні залишилося. Але я дуже хотів би, щоб він повернувся.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 15:05, 22 лютого 2018 (UTC)
@Oleksandr Tahayev: То напишіть про це йому, може, захоче. Я йому писав, він не захотів, чекає серед іншого на вибачення від вас, напевно — NickK (обг.) 16:39, 22 лютого 2018 (UTC)

Користувач Merlin2203 і його права

Пан ReAl надав права автопатрульного користувачеві Merlin2203 5.01.2018. Користувач не відповідав правилам подачі (статус в українській Вікі складав 14 днів). Окрім того, жодного «консенсусу в обговоренні» не було, щоб надати права автопатрульного згідно того, що користувач патрульний в рувікі. Зараз користувач подається на патрульного, при цьому у його текстах безліч помилок (стилістика, граматика тощо). Пане ReAl, поясніть будь ласка, на чому ґрунтувалося ваше рішення? Чи могли б ви його переглянути? Дякую. --Goo3 (обговорення) 20:39, 11 лютого 2018 (UTC)

  • Користувач:Goo3 якщо ви про слово "угрупування", замість "угруповання" в статті Тяп-ляп, то дійсно помилився, але думаю не можна це назвати безліччю граматичних помилок, тим паче що після мене статті редагували і ніхто не докоряв наявнісю помилок, з чого можу зробити висновок, що якщо помилки і є, то скоріше це поодинокі випадки, від яких не застрахований ніхто, а не систематичність. Тож якщо ви зможете бути більш конкретним у своїх зауваженнях, то я зможу виправити свої помилки,і для проекту від цього буде більша користь. Про "безліч помилок" я висловився вам в обговоренні моєї кандидатури на права патрульного. Там є відповідь і для Користувач:Piznajko. Процес присвоєння статусу Автопатрульного пройшов відповідно правил проекту.--Merlin2203 (обговорення) 01:15, 12 лютого 2018 (UTC)
  •  За Згоден з Goo3. Нажаль у внеску користувача численні русизми, стилістичін та граматичні помилки тому маючи автопатрулювання такі редагування легітимізуютья як "перевірені".--Piznajko (обговорення) 21:33, 11 лютого 2018 (UTC)
  • Merlin2203, присвоєння статусу Автопатрульного пройшов відповідно правил проекту – ні, не пройшов, почитайте, що я писав вище. Ви знайшли одну помилку в тексті, натомість останніх не бачите. Я дуже радий, що у нас з'явля.ться нові дописувачі, проте, мені вкрай прикро, коли вони не воложіють мовою, якою пишуть. Я пропонував би вам відмовитись від статуса, витратити кілька місяців на вдосконалення навичок мови, а пілся того податись знову. --Goo3 (обговорення) 16:59, 12 лютого 2018 (UTC)
    • ні, не пройшов, почитайте, що я писав вище - Goo3, я ж написав, відповідно правил проекту, які знаходяться ось тут ВП:АПАТ, а не того, що ви написали. Доречі ви написали з помилками свою відповідь, як тепер оцінювати ваше знання мови? --Merlin2203 (обговорення) 14:14, 13 лютого 2018 (UTC)

фільтр вп:е

Глумування над померлими користувачами

https://uk.wikipedia.org/w/index.php?title=Вікіпедія:Кнайпа_(адміністрування)&diff=21997922&oldid=21997223 Конкретна фраза: «особливе хвилювання мерзотника». Прошу відреагувати. --Червона Троянда (обговорення) 00:18, 11 лютого 2018 (UTC)

213.24.127.204

213.24.127.204 (обговореннявнесокінфостаттіжурналиблокуваннязаблокувати), попередження не допомогло. --TheStrayCat (обговорення) 15:31, 9 лютого 2018 (UTC)

Додати в загальне оголошення

Голосування з обговоренням щодо права голосу користувачів з персональним обмеженням. Обговорення мною започатковане на місяць, в оголошення ж прошу додати на якись резонний термін, менше чим місяць. — Alex Khimich 21:30, 8 лютого 2018 (UTC)

YesТак Зроблено. Як на мене, місяць - то задовго.--Piramidion 22:32, 8 лютого 2018 (UTC)

Захист на редагування всім окрім адмінів для Короленко Володимир Галактіонович

Повторне прохання поставити захист від редагувань для всіх окрім адмінів для Короленко Володимир Галактіонович. Як показує історія укрвікі, у схожих випадках починається епічна війна редагувань (непотрібна, адже АД все вказують чітко) тому аби її попередити - прохання захисту. Попередження користувачеві який стабільно займається POV Pushing очікувано нічого не дало.--Piznajko (обговорення) 17:49, 8 лютого 2018 (UTC)

Прізвище = Імя Прізвище?

Звертаю увагу на дії аноніма на протязі більше року з проставляння пари шаблонів DisambigF DisambigN на сторінках Ім'я Прізвище замість цілком доречного єдиного для імені. Приклад Аваков Арсен (значення) — це прізвище «Аваков Арсен» на його думку, тоді як це ім'я, частина повного імені. Через такі дії категорія Сторінки зі списками осіб з однаковим прізвищем (там можна знайти з півсотні таких прикладів системної війни редагувань анона) практично стає дублем Сторінки-неоднозначності людських імен і хламить двома повідомленнями сторінки, але головне!, повідомлення DisambigF прямо так і пише ця сторінка перелічує осіб із прізвищем Аваков Арсен. Я не знаю, чи розуміє анонім українську, але його прапорець трудівника із позначання «Ім'я Прізвище» прізвищами «Ім'я Прізвище» перехопив Shmurak.--Avatar6 (обговорення) 17:11, 8 лютого 2018 (UTC)

Ви праві, у проекті настанови Вікіпедія:Неоднозначність зазначено, що неоднозначність ім'я-прізвище має бути позначена шаблоном DisambigN. Для зареєстрованих користувачів цього посилання має вистачити для розв'язання суперечки, для аноніма — навряд. --VoidWanderer (обговорення) 17:39, 8 лютого 2018 (UTC)

Бюрократам

@Aced, Lystopad, MaryankoD, Yakudza та YarikUkraine: будь ласка, зробіть підсумок номінації на ВП:ЗППА --Helixitta (t.) 12:30, 8 лютого 2018 (UTC)

Захист на редагування всім окрім адмінів для Короленко Володимир Галактіонович

Не можу відпатрулювати

Вандал

Прошу адміністраторів

Прошу перевірити правомірність дій користувача VoidWanderer, що перебирає на себе функції адміністратора, чи, може, ще й Папи Римського. Роздає усім вказівки. як кому жити.--Ejensyd (обговорення) 20:20, 6 лютого 2018 (UTC)

Він і є адміністратором.--Piramidion 20:30, 6 лютого 2018 (UTC)
@Piramidion: І звідки те видно? У нього немає сторінки користувача.--Ejensyd (обговорення) 20:48, 6 лютого 2018 (UTC)
@VoidWanderer: це якраз те, про що ми говорили на ВП:ЗПА.--Piramidion 20:56, 6 лютого 2018 (UTC)
Так, є така ситуація. Щодо неї є кілька думок:
  • Не існує вимоги для адміністратора мати сторіку користувача;
  • Не існує вимоги для адміністратора мати відповідний юзербокс; (і цим, до речі, деякі адміністратори користуються, не у всіх є подібні юзербокси)
  • Єдине місце для перевірки активних адміністраторів є Спеціальна:Список_користувачів/sysop.
--VoidWanderer (обговорення) 21:07, 6 лютого 2018 (UTC)
Цю сторінку не призначено для: ...Скарг на дії адміністраторів і коментарів щодо їхніх дій. Для цього існують різні способи вирішення конфліктів і як останній засіб запит на арбітраж. Втім, можна скаржитися на користувача та просити виконати адміндію відносно нього.--Brunei (обговорення) 20:32, 6 лютого 2018 (UTC)
Цікаво, а де звернути увагу і користувачів і админістраторів на дії користувача, який має права адміністратора, питання риторичне. Мабуть в запитах на коментар, про яку в нас ніхто не знає.--Avatar6 (обговорення) 17:21, 8 лютого 2018 (UTC)

Грубе порушення ВП:НО, ВП:Е

Статтю треба захистити, бо вона як мед приманює сепаратистів, що приводить до вандалізму.--Парус (обговорення) 18:58, 6 лютого 2018 (UTC)

YesТак Зроблено Хоча такі запити не зовсім сюди.--Fessor (обговорення) 19:42, 6 лютого 2018 (UTC)

«Козачок» з Росії

Цццв23 (обговорення • внесок • WHOIS • RDNS • RBLs • заблокувати • блокування) Переписує статті на користь кремлівській пропаганді!--Парус (обговорення) 15:21, 6 лютого 2018 (UTC)

Парус, особа вже має попередження і блокування. Зараз прогляну новий внесок після блокування, дякую. --Goo3 (обговорення) 15:43, 6 лютого 2018 (UTC)
@Goo3: Ось це, наприклад, варте уваги. Як на мене, це зареєструвався анонім зі Ставрополя, який писав про Зюганова — NickK (обг.) 16:14, 6 лютого 2018 (UTC)
Парус, отримав 1 тиждень. --Goo3 (обговорення) 16:50, 6 лютого 2018 (UTC)
NickK, можливо, але ми не можемо цього стверджувати. Маєте якісь докази, що ця людина обходить блокування? --Goo3 (обговорення) 16:50, 6 лютого 2018 (UTC)
@Goo3: Я не здійснював перевірки, але характер внеску дуже вже схожий на характер внеску тих анонімів, до того ж дата реєстрації відповідає даті блокування аноніма — NickK (обг.) 20:06, 6 лютого 2018 (UTC)

Підсумок ЗППП

Поламаний шаблон {{Картка компанії}}

Щонайменше поламано відображення логотипів\зображень. приклад: Артилерійське озброєння (конструкторське бюро). Також трапляється паралельне відображення з вікіданих і локальне, хоча має бути лише одне з них. Прохання відновити стабільну версію.--PsichoPuzo (обговорення) 11:58, 5 лютого 2018 (UTC)

C14

Ще один вандал

Вандал

Прошу змінити назву зображення

Файл:Автограф Чепіли Інни Петрівни.jpg на Файл:Автограф Чепіги Інни Петрівни.jpg. Прошу вибачити мені, помилився. --Ejensyd (обговорення) 16:13, 3 лютого 2018 (UTC)

Дякую. --Ejensyd (обговорення) 16:19, 3 лютого 2018 (UTC)

Війна редагувань

Вандал

94.204.86.209 Заблокуйте.--KHMELNYTSKYIA (обговорення) 10:31, 31 січня 2018 (UTC)

Green tickТак --Helixitta (t.) 10:39, 31 січня 2018 (UTC)
86.98.153.225 Ще один.--KHMELNYTSKYIA (обговорення) 19:05, 31 січня 2018 (UTC)
Green tickТак Туди ж, куди й того. --ReAlв.о. 19:25, 31 січня 2018 (UTC)

Росіяни не здаються

"Росіяни не здаються" (рос. русские не здаются) це стереотипна фраза з Російського світу, присутнє у висловах агресивних персонажів російськомовної кіноіндустрії. Що на мою номінацію (патрульного) відбувся зліт проросійськи налаштованих (вже україномовних) вікіпедистів? Це нормально для УкрВікі нікнейм Користувач:Russians Don`t give up? З повагою --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 17:45, 29 січня 2018 (UTC)

  • Так, це просто подарунок для номінації. Аж ніби хтось спеціально зробив. А якої адміндії Ви просите?--Brunei (обговорення) 19:10, 30 січня 2018 (UTC)
  • По перше, фраза звучить "Руські не здаються", а не "росіяни", просто англійська мова не така багата, як слов`янські. По друге, вам як номінанту в патрульні варто було б знати правило ВП:Е і ВП:НТЗ. По третє, я люблю і поважаю Україну. -Russians Don`t give up (обговорення) 21:27, 30 січня 2018 (UTC)
      • Russians Don`t give up, НЕ достатньо написати "я люблю і поважаю Україну" (аналогічні фрази можна зустріти навіть в текстах авторства великих ворогів української нації, якщо зробити вікі-партію з ніками її членів на кшталт вашого ніку але традиційно українські гасла та висадити такий десант в інформаційний простір російськомовних вікіпедистів з подібно вашій репліці "рос. мы любим великий могучий русский язык, мы любим великую русскую культуру, чтим честь русского офицерства й т.п.", то там не забаряться... )). --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 12:11, 31 січня 2018 (UTC)
        • Користувач:Krupski Oleg ви бачу полюбляєте троллинг, як засіб лобіювання інтересів. Ви вже були патрульним і вас позбавили цього статусу. І досі не можете хочаб вивчити елементарні правила, які пропонуються новачкам, куди вже говорити про відповідність формальним параметрам на патрулюючого.--Russians Don`t give up (обговорення) 11:54, 5 лютого 2018 (UTC)
    • А як глобально перейменуватися?
    Правильно Ruthenians Don`t give up --くろねこОбг. 22:13, 30 січня 2018 (UTC)
      • Ruthenians - це русини, руські все таки Russians. Руські - це прикметник (відповідає на питання "Які?"). І сама фраза звучить не Росіяни не здаються, як заявлено, а "Руські не здаються" -Russians Don`t give up (обговорення) 22:21, 30 січня 2018 (UTC)
        • Ruthenians це руські\русичі\русини, подивіться як названа Русь, руська мова на англійській (наприклад, Rus' people). Правильно писати Ruthenians по відношенню до Русі та Russians по відношенню до Росії.--くろねこ Обг. 13:39, 5 лютого 2018 (UTC)
  • Brunei, я вважаю, що потрібно дати шанс це виправити, а ні, то блокувати по ВП:ІК/Провокаційні/Тролінг, ми більш толерантні, чим наші сусіди, які вкотре полізли до нас не з миром, подорослішає — сам переіменується глобально.
  • Уважаемый гражданин, если это так, измените свой псевдоним на нейтральный в настройках подписи для ukwiki, так как РФ у нас признана страной агрессором[5], ваш псевдоним расценивается как провокация. — Alex Khimich 21:53, 30 січня 2018 (UTC)
  • дуже цікава інтерпретація слова "працювати". В дусі "нєздавшіхся" --SitizenX (обговорення) 22:52, 30 січня 2018 (UTC)

Користувачу, якщо Ви «прийшли статті писати», то покажіть, як Ви це робите. У спільноти щонайменше скептично-недовірливе ставлення до користувачів (і то незалежно від імені користувача), які першим же редагуванням ідуть у якісь голосування. Ви можете скільки завгодно міркувати про бідність англійської мови та різні значення слова Russian, але:

  1. Словники його потрактовують однозначно (і якраз так, як це було сприйняте) [6] [7] [8] [9]
    спробуйте перекласти слово "руський" на англійську, через тіж перекладачі, якщо все так однозначно у вас. Ви бачу не працювали з громадянами із США, так от вони українців називають руськими (Russians)--Russians Don`t give up (обговорення) 11:54, 5 лютого 2018 (UTC)
  2. А для чого ж тоді було використані така бідна мова і таке неоднозначне слово (яке, втім, однозначно доволі сприймається як словниками, так і спільнотою)?

З урахуванням того що нік сприйнятий як провокаційний, краще б Вам як мінімум змінити підпис. --ReAlв.о. 23:54, 30 січня 2018 (UTC)

  1. Ви тут в волонтерському проекті будете вирішувати кому яку мову для підпису обирати? Достатньо подивитися мій внесок в рувікі, щоб зрозуміти мою віддаленість від політики, це має бути зрозуміло будь-якому адміністратору. Це питання я постараюсь підняти на Вікіконференції.--Russians Don`t give up (обговорення) 11:54, 5 лютого 2018 (UTC)
Історія здається підозрілою: перше редагування в обговоренні заявки на права патрульного, новачок начебто не повинен знати номінанта… Чи не можна перевірити IP-адреси учасників обговорення? --В.Галушко (обговорення) 19:59, 31 січня 2018 (UTC)

p.s вибачти, але глобальне перейменування буде відображатися на кількості моїх редагувань. Мені прикро що досвідчені користувачі, танцюють під сопілку користувача, який захищає свою спробу стати патрульним, хоча не відповідає цьому статусу. І замість того щоб виправляти свої недоліки, кидається на користувачів. Сподіваюсь я ще зможу тут працювати, серед цивілізованого суспільства, яке розуміє, що сервери вікіпедії знаходяться на территоріїї США, як російської, так і української Вікіпедій, і можуть редагуватися будь-яким користувачем, з будь-якої точки Світу.І ще, робота в рувікі, не означає що я із РФ.-Russians Don`t give up (обговорення) 11:54, 5 лютого 2018 (UTC)

я нічого не розумію з цього "хто на ком стоїть"... Одного разу американець назвав мене russian, після того, як я навзаєм назвав його мексиканцем, ми одне одного зрозуміли. Все інше (стосовно вас) - компетенція та обов'язок адмінів. Не бачу сенсу в подальшому спілкуванні. --SitizenX (обговорення) 15:01, 5 лютого 2018 (UTC)

Переслідування


Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 07:57, 14 лютого 2018 (UTC)

Підведення підсумку

Швидке вилучення

Вітаю. Прошу попрацювати над Категорія:Сторінки до швидкого вилучення, бо там вже впродовж тижня знаходиться півсотні статей, зокрема постійно висять порожні сторінки. Заздалегідь дякую.--Brunei (обговорення) 14:07, 25 березня 2018 (UTC)

Чи є даний нік провокаційним? Як на мене, його необхідно перейменувати. --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 06:56, 26 березня 2018 (UTC)

написав на СО --Goo3 (обговорення) 13:43, 27 березня 2018 (UTC)

Схожа стаття вже вилучалася раніше як спам, автор прибрав шаблон ШВ.--Ерідан (обговорення) 15:15, 28 березня 2018 (UTC)

Села Карабаха

У нас є мила Категорія:Села Нагірно-Карабаської Республіки де 300 сіл позначено як приналежні до НКР, в той час як їх формальний статус - приналежні до Азербайджану, окуповані НКР, на всіх селах висить плашка про ненейтральність. Чи можна якимось ботом або вручну переписати всі статті позначивши що вони азербайджанські? --August (обговорення) 11:48, 25 березня 2018 (UTC)

Запит до ботоводів зробіть і Вам все скажуть розкажуть. Можна зробити багато чого. Он у приклад себуанська вікі =) --Чорний Кіт Обг. 10:50, 26 березня 2018 (UTC)
А ботом там не вийде, бо там треба виправляти трохи більше. Приклад виправлення можна побачити, наприклад, на Агавнатун (Нагірний Карабах): там не можна написати, що це азербайджанське село, бо Азербайджан не вважає його ні селом, ні взагалі Агавнатуном. Я десь сотню з 300 виправив, лишилося ще ~200 — NickK (обг.) 14:36, 27 березня 2018 (UTC)

Визначте статус Нагірно-Карабаська Республіка (К:Нагірно-Карабаська Республіка (26) — клас-наслідувач ознак), а потім закривайте запити від користувачів, які підіймають питання, але не пропонують його рішення.--Avatar6 (обговорення) 15:33, 29 березня 2018 (UTC)