Коломієць Дар'я Юріївна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Коломієць Дарʼя Юріївна
Дата народження 9 серпня 1988(1988-08-09) (35 років)
Місце народження Черкаси, УРСР, СРСР
Громадянство Україна Україна
Alma mater КНУКІМ
Професія діджейка, музична селекторка, продюсерка, ведуча, культурна активістка
kolomiec.com

Дар'я Юріївна Коломієць (нар.. 9 серпня 1988, Черкаси) — українська культурна активістка, музична продюсерка, діджейка, засновниця музичного додатку MusiCures, авторка медіапроєкту Diary of War, теле-, радіоведуча.

Життєпис[ред. | ред. код]

Дар'я Коломієць народилася 9 серпня 1988 року в Черкасах. Навчалася в гуманітарно-правовому ліцеї, займалася в музичній студії «Арт Майстер»[1]. Тяга до публічних виступів визначила її професію. У 16 років переїхала до Києва і вступила до Київського національного університету культури і мистецтв на спеціальність «диктор та ведучий телепрограм»[2].

Перша поява на телебаченні відбулась в ролі учасниці шоу «Фабрика Зірок»[3], а кар'єру телеведучої почала у розважальній телепередачі «Teen Time»[4].

З 2008 до 2019 працювала ведучою проєктів на телебаченні та радіо – зокрема, на Новому каналі, М1, НЛО ТВ та Радіо Аристократи.

Восени 2019 року Дарʼя запустила сайт kolomiec.com[5] і мобільний додаток MusiCures з музичними плейлистами: спершу на iOS, а з початку 2020 – на Android[6][7][8][9].

З початком пандемії COVID-19 і карантину, Дарʼя запустила регулярні музичні ефіри на своїй сторінці в Instagram, аби підтримати музикою своїх підписників, які опинились у вимушеній домашній ізоляції. Аудиторію ефірів і сам проєкт Дарʼя назвала #моїпіджеїОнлайн[10].

Також на карантині Дарʼя самостійно почала випускати щоденний музичний подкаст MusiCures at Home, що виходив у прямому ефірі на її сайті та в додатку MusiCures. Після закінчення прямих ефірів їх можна було послухати на подкаст-платформах[11][12]. Як і #моїпіджеїОнлайн, проєкт спонукав слухачів залишатись вдома, знаходити розраду в музиці та мав на меті боротьбу з тривожністю. Загалом у цьому "домашньому" форматі Дарʼя випустила 66 епізодів подкасту[13].

У квітні 2020 року мобільний додаток MusiCures перейшов на формат мовлення 24/7[14]: відтоді тут цілодобово лунає музична селекція Дарʼї, а в дні запису епізодів подкасту в додатку можна почути їх у прямому ефірі.

З травня 2020 року почав виходити новий сезон подкасту Дарʼї – тепер із назвою MusiCures. На відміну від MusiCures at Home, нові епізоди було записано в різних цікавих локаціях: у київському парку Шевченка, на даху будинку, в аеропорту "Жуляни", на одеському пляжі, в барі, на яхті тощо[15][16][17]. Також у цьому сезоні до Дарʼї вперше приєдналась гостя – співачка Марина Круть.

У серпні 2020 року Дарʼя запустила новий сезон подкасту MusiCures. Як і раніше, епізоди виходили в прямому ефірі, але тепер записувались у кафе ETER у київському Довженко-центрі, а побачити запис наживо могли всі охочі щонеділі[18]. У такому форматі вийшло 13 нових епізодів, а до ефірів приєднувались гості: Jonathan Livingston, Brunettes Shoot Blondes, Bahroma, Blooms Corda, DakhaBrakha та інші[13][19][20].

Згодом через запровадження в Києві "карантину вихідного дня" та інших обмежень, повʼязаних з пандемією, записи нових епізодів подкасту частково відбувалися в закритому форматі.

Загалом на початок 2022 року Дарʼя Коломієць випустила 127 епізодів подкасту MusiCures[21].

Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну[ред. | ред. код]

24 лютого 2022 року, коли росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, Дарʼя Коломієць знаходилась у Києві[22]. У перші дні вона перебувала у сховищі неподалік свого дому. Тоді ж Коломієць почала вести свій щоденник війни у соціальних мережах, згодом він перетворився на медіа-проєкт «Щоденник війни»[23].

«Перші 10 днів була в укритті в центрі Києва. Я була шокована, емоції змінювалися щогодини. Тоді вирішила, що мені потрібно про це обов’язково говорити, маючи аудиторію в інстаграмі»[24].

Дар’я не розглядала варіант говорити з російською аудиторією, а українська і сама бачила на власні очі, що відбувалося. Тому почала вести онлайн-щоденник англійською[25].

«Я записала сама себе на телефон — голосовим повідомленням розповіла, як розпочалася війна для мене. Дуже добре запам’ятала свої емоції, свій стан, а запис допоміг усе усвідомити. Коли я виговорилася, стало якось легше. Я ні з ким до того не ділилася. Бо коли щохвилини відбуваються події на межі життя і смерті, на рефлексію або на десятихвилинний спогад, як я зустріла війну, зовсім немає часу. Потім я записала повідомлення Джамалі, а вона  — мені, написала Ніні Гаренецькій з DakhaBrakha та послухала її історію. Мені особисто було так цікаво це слухати, що вирішила — потрібно поширювати» [24].

За перші місяці повномасштабного вторгнення Дарʼя випустила 41 історію проєкту, який отримав назву Diary of War. Це голосові повідомлення різних людей, що розповідають про свій досвід переживання російського вторгнення без купюр та будь-якої участі ведучого. Окрім Джамали та Ніни Гаренецької своїми історіями поділились телеведучий Євген Синельников, журналістка Алла Кошляк, блогер Олексій Дурнєв, ресторатор Євген Клопотенко, телеведучий Денис Христов, співачка та парамедикиня Стасік. Також до проєкту увійшли історії художниці Ольги Штейн, директорки Одеського художнього музею Олександри Ковальчук, парамедикині Ірини Цибух, волонтерок Насті Тихої та Алли Мартинюк, дружини захисника "Азовсталі" Олени Нікуліної, породілля з Бучі Анни Тимченко, маріупольської поліцейської Євгенії Іванченко, нечуючої дівчини Олени Білої та інших[23].

«Це монолог героя. З інтонаціями і паузами. Сльозами та криками. Живими емоціями, які кожен з нас проживає.

Декілька героїв подкасту відтермінували наразі запис свого щоденника, бо …неймовірно важко, боляче і поки немає моральних сил озвучити…

Кожна історія - це біль, втрата, віра, любов, розгубленість, розчарування, надія…та мільярд інших глибинних відчуттів, досвіду, емоцій, які ще не пережиті і не перетравлені…

Слухати щоденники непросто. Особливо нам, українцям.

Тому цей подкаст живий. Тому він назавжди актуальний.

Це новітня історія України, яку ми зараз переживаємо усім народом» [26] – Дарʼя Коломієць про Diary of War.

Завдяки знайомим та підписникам у соцмережах Дарʼї вдалося залучити волонтерів, які переклали епізоди проєкту на різні мови, включаючи мову жестів[24].

Водночас, додаток MusiCures перейшов на мовлення лише української музики. Також до ефіру додавались нові епізоди проєкту Diary of War[27].

Культурно-волонтерська місія у США[ред. | ред. код]

Перша поїздка[ред. | ред. код]

19 червня 2022 року Дарʼя Коломієць вирушила з Києва до Нью-Йорка, взявши з собою валізу з українською музикою на вінілі. Ця поїздка мала на меті популяризацію української музики та культури, поширення правди про російські воєнні злочини в Україні, а також промоцію реальних історій героїв проєкту Diary of War[28].

За словами Дарʼї, історії Diary of War – «холодний душ» для іноземців і постійне нагадування про російську війну в Україні навіть попри зменшення уваги до цієї теми в новинах. Вона говорить, що головна місія кожного українця сьогодні – «нагадувати світові, що ми зараз переживаємо, чому не може бути миру без конкретно нашої перемоги, що ми є тим щитом, який захищає світ»[29].

Під час свого майже п’ятитижневого перебування у Нью-Йорку Дарʼя Коломієць брала участь у численних акціях і місцевих заходах на підтримку України, зіграла сети на Нью-Йоркському ЛГБТІК-прайді[30] та в легендарному клубі Le Bain[31], а також давала інтерв’ю великим медіа[32], зокрема для The New York Times[33].

31 липня Дарʼя Коломієць зіграла сет в етері нью-йоркського The Lot Radio[34] — відомій незалежній електронній радіостанції. Її сет складався виключно з української музики, і це перший такий виступ в історії The Lot Radio. Дарʼя поєднала музику різних часів: фолк, поп 1970-х, сучасників. Частина треків, у яких немає цифрових версій, були зіграні з вінілових платівок[35].

14 серпня, після повернення до Києва, Дарʼя зіграла сет української музики на заході від благодійного фонду Сергія Притули в Києві для закупівлі мілітарної допомоги полку «Азов»[36]. Триденна подія обʼєднала виставку фоторобіт захисника «Азовсталі» Дмитра Козацького, виступ Сергія Жадана та музичний вечір від гурту ТНМК і Дарʼї Коломієць.

Друга поїздка[ред. | ред. код]

12 вересня 2022 року Дарʼя Коломієць оголосила про продовження своєї місії у США і знову вирушила до Нью-Йорку[37].

1 жовтня відбувся перший виступ Дарʼї у Торонто спільно з Balaklava Blues. Усі зібрані кошти передано громадській організації Second Front Ukraine Foundation для купівлі автомобіля для Збройних Сил України. За вечір вдалося зібрати близько 10 тисяч доларів. Логістикою та передачею опікувався фонд "Культурний опір"[38][39][40].

12 жовтня в одній з найстаріших театрально-мистецьких спільнот Нью-Йорку The Naked Angels відбулися публічні читання однієї з історій проєкту Diary of War. Американський актор Ніколас ДіПіерро прочитав англійський переклад історії режисера Євгена Синельникова про його досвід перебування в окупованій росіянами Бучі та виїзд із міста[41]. Деяким глядачам, що були присутні на читаннях у залі, було складно повірити в те, що історії "Щоденника" – не художні, а документальні тексти[42].

У жовтні 2022 року журнал Time включив Дарʼю Коломієць до свого щорічного списку "Лідери наступного покоління" за 2022 рік за її боротьбу в культурній площині, присвятивши темі сторінку в друкованому номері[43][44].

30 жовтня Дарʼя виступила з промовою та діджей-сетом на акції підтримки України у Філадельфії – там розгорнули прапор України, завбільшки в половину футбольного поля[45][46].

7 листопада Коломієць виступила з благодійним діджей-сетом в Нью-Йорку, у Sky Wise Lounge. Доходи з виступу було передано організації Help Ukraine Center USA на закупівлю теплого одягу для жінок-військовослужбовиць[47][48][49].

20 листопада в рамках Нью-Йоркської виставки робіт Євгена Малолєтки та Мстислава Чернова про перші тижні війни в Україні відбулись публічні читання текстів з проєкту Diary of War. Актори мистецької спільноти Yara Arts Group прочитали історії поліцейської з Маріуполя Євгенії Іванченко та паралімпійця Ярослава Семененка про їхній досвід переживання повномасштабного вторгнення росіян. Всі благодійні пожертви було спрямовано організації Razom for Ukraine[50][51][52].

3 грудня разом із HARDI Дарʼя Коломієць зіграла благодійний діджей-сет української музики в Чикаго. Увесь дохід з події було передано на потреби захисників України[53].

5 грудня в Нью-Йорку відбулись публічні читання тексту з проєкту Diary of War. Акторка з театральної спільноти The Naked Angels Рене-Мішель Брюне прочитала історію Анастасії Шевченко – військовослужбовиці та парамедикині, що служила в зоні бойових дій у 2014 році і після 24 лютого 2022 року знову приєдналася до лав захисників України[54].

30 грудня Дарʼя приєдналась до благодійної ініціативи фонду Razom for Ukraine і зіграла українську музику на їхній події в Brooklyn Bowl, виступивши на одній сцені з Gogol Bordello та Balaklava Blues[55].

31 грудня Коломієць вирушила до України. Загалом за три місяці поїздки вона виступила з музичною програмою 11 разів – у Нью-Йорку, Торонто, Чикаго, Філадельфії та Вашингтоні, допомагаючи різним благодійним організаціям та фондам зібрати понад 100 тисяч доларів для України[56]. Також Дарʼя відвідала 7 офіційних вуличних акцій протесту в різних містах США.

Третя поїздка[ред. | ред. код]

В січні 2023 року Дарʼя Коломієць взяла участь у найбільшій європейській музичній конференції та шоукейс-фестивалі Eurosonic Noorderslag у Гронінгені, Нідерланди[57]. 20 січня, окрім виступу з українською музикою на одній з найбільших нічних сцен фестивалю й міста, Дарʼя взяла участь у двох панелях конференції. Перша була присвячена культурному активізму і промоції України через музику, а друга, спільна з Music Export Ukraine – найяскравішим культурним артефактам України та досягненням українських креативних індустрій[58][59].

Після ESNS Дарʼя знову вирушила до США.

24 лютого, в роковини повномасштабного вторгнення росії в Україну, в Лос-Анджелесі відбулася презентація виставки українського мистецтва “Sonya: The Sunflower Network Project” з роботами Анни Москалець, Нікіти Кадана, BURENKO, ALJOSCHA, Саші Курмаза та інших українських художників. На події культурна активістка Дарʼя Коломієць читала власну історію з проекту Diary of War про свій досвід перших днів повномасштабного вторгнення, а також грала діджей-сет української музики. Ця подія громадської організації Sunflower Network зібрала 204 тисячі доларів США за один вечір для закупівлі гуманітарної допомоги для України[60][61][62][63][64][65].

У березні Дарʼя провела 2 благодійних аукціони в рамках поетичних вечорів Сергія Жадана в Нью-Йорку та Бостоні, розігруючи підписані бойові прапори від українських захисників, поетичні збірки, підписані головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним, та інші памʼятні лоти. Загалом вдалося зібрати понад 14 тис. доларів на потреби українських військових[66][67][68].

З 10 до 19 березня в Нью-Йорку відбулися премʼєрні покази джазового мюзиклу “Radio 477!” від мистецької спільноти Yara Arts Group, події якого відбуваються у Харкові 1929 року. Автором тексту є поет і письменник Сергій Жадан, а культурна активістка і музична продюсерка Дарʼя Коломієць написала до вистави аутро-перформанс. “Radio 477!” створено на основі джаз-ревю “Алло на хвилі 477” легендарного харківського театру Леся КурбасаБерезіль”, премʼєра якого відбулася в 1929 році. Музику до ревю написав український композитор і один з перших радянських джазменів Юлій Мейтус, а вірші — поет і прозаїк Майк Йогансен. Для сучасного прочитання мюзиклу американський композитор і джазовий музикант Ентоні Коулмен представив нову обробку для раніше втраченої оркестрової партитури Мейтуса — її шоуранерка проєкту Вірляна Ткач віднайшла у харківському архіві під час поїздки Україною[69][70][71]. На один з показів мюзиклу завітав відомий американський історик та амбасадор платформи United24 Тімоті Снайдер[72].

23 березня у програмі Drive Time на американському радіо KEXP Дарʼя Коломієць презентувала підбірку українських пісень, які наразі є актуальними для неї. У переддень виходу програми легендарний американський діджей, ведучий Drive Time та старший програмний директор KEXP Кевін Коул анонсував підбірку, назвавши Дарʼю “невтомною активісткою, що віддана поширенню української музики та культури у світі перед обличчям неспровокованої агресії росії”. До підбірки увійшло три пісні: Володимир Івасюк – "Пісня буде поміж нас", Balaklava Blues – YOU SHOOT ME та КRUTЬ – "Воля"[73][74][75].

28 березня в Нью-Йорку відбулися публічні читання тексту з проєкту Diary of War. На цей раз для читань було обрано історію Олени Нікуліної – дружини Максима Нікуліна, бійця полку Азов, який знаходиться в російському полоні після оборони "Азовсталі". З початком повномасштабного вторгнення Олена мала самотужки виїжджати з Маріуполя з малолітнім сином, а коли її чоловік був на "Азовсталі", дізналась, що вагітна вдруге. Історію Олени було прочитано акторкою The Naked Angels Емі Еміс Марголс[76][77].

27 квітня в Українському музеї в Нью-Йорку відбулася презентація експозицій українських художниць – “Воєнний час” Джанет Собель, а також “Зображення і Присутність” Лесі Хоменко. Для презентації виставок було підготовано спеціальний музичний перформанс. Він став результатом колаборації української продюсерки Дарʼї Коломієць із Ukrainian Village Voices – Нью-Йоркським музичним колективом, що має на меті збереження української традиційної музики, зокрема автентичного багатоголосого співу. В залі музею відбулася справжня джем-сесія, що поєднала в собі сучасну українську музику та народні пісні, виконані в традиційній манері[78][79][80].

30 квітня Дарʼя провела благодійний аукціон на концерті українського гурту "Океан Ельзи" в Madison Square Garden в Нью-Йорку. Зібрані 24 тисячі доларів США було спрямовано неприбутковій організації Liberty Ukraine Foundation[81].

З 5 по 14 травня в Українському музеї в Нью-Йорку з успіхом пройшли премʼєрні покази документального театрального проєкту Undesirable Elements: Ukraine. Сюжет вистави повністю складається з реальних історій її учасників про геноциди, депортації, репресії, вимушену еміграцію і війну. Всі пʼятеро учасників проєкту мають українське походження і розповідають про те, як їхні сімʼї переживали найскладніші часи. Культурна активістка та музична продюсерка Дарʼя Коломієць – єдина з учасників, хто не проживає у США постійно, а здійснює поїздки до Нью-Йорка із власною культурною волонтерською місією. У виставі Дарʼя розповідає історію своєї прабабусі Катерини, що пережила Голодомор. Аби врятувати 14-річну Катерину від голодної смерті, мама відправила її в Білорусь – так дівчина розлучилася з батьками, братами та сестрами. На шляху додому її маму вбили за хліб. Коломієць розповідає: процес роботи над проєктом змусив її багато рефлексувати щодо історії своєї сімʼї, власної ідентичності і памʼяті. Тепер герої вистави закликають до цього глядачів[82][83].

У червні 2023 Дарʼя Коломієць розповіла, що повертається до Києва. За третю поїздку їй вдалося долучитися до зборів більш ніж 250 тис. доларів для різних організацій та фондів, що допомагають Україні[84].

Четверта поїздка[ред. | ред. код]

Частину літа Дарʼя Коломієць провела в Києві, де встигла взяти участь у кількох подіях із лекціями про культурну дипломатію[85].

22 вересня 2023 року вона виступила на найбільшому щорічному міському фестивалі в Барселоні La Mercè з ексклюзивним сетом української музики на вінілах і сучасними електронними треками українських виконавців[86]. Інтро-частиною до музичного сету став фрагмент її власного щоденника з проєкту Diary of War[87]. Після фестивалю Коломієць знову виїхала до Нью-Йорку.

У жовтні в Нью-Йорку Naked Angels провели чергове публічне читання Diary of War[88].

Пʼята поїздка[ред. | ред. код]

Пʼяту поїздку до Нью-Йорку Дарʼя розпочала в середині січня 2024 року.

23 лютого гурт Our Atlantic випустив альбом-подкаст "На глибині", який складається із 12 треків, що містять пісні та розповіді історій від барабанщика гурту Олексія Бикова, який з перших днів вторгнення долучився до лав ЗСУ, брав участь у захисті Київщини й зараз продовжує службу в війську. Концепція альбому інспірована рефлексією Олексія про події початку повномасштабного вторгнення для подкасту Дарʼї Коломієць Diary of War, а сам альбом містить фрагменти "щоденника" Бикова, записаного для проєкту Дарʼї[89].

24 лютого 2024 року, в другу річницю повномасштабного російського вторгнення, Дарʼя Коломієць організувала в Нью-Йорку благодійний захід на підтримку України.

Подія розпочалася з монологу від американської акторки Сюзанни Шадковскі[en], відомої за участю в серіалах «Пліткарка», «Позолочене століття», «Дівчата», «Три жінки» та інших. Сюзанна читала історію Олени Нікуліної – дружини бійця полку «Азов», захисника Маріуполя Максима Нікуліна, який зараз все ще перебуває в російському полоні. Олена записала її навесні 2022 року для проєкту Diary of War, розповідаючи, як разом із пʼятирічним сином їхала з Маріуполя, як дізналась про другу вагітність, коли її чоловік був на «Азовсталі», про віру в перемогу і очікування Максима з полону.

Окрім публічних читань цього вечора Дарʼя Коломієць грала DJ-сет української музики – від естради 1960х до сучасної електроніки. Зі своїм сетом також виступав діджей і електронний продюсер Зенон Марко, із музичними виступами – нью-йоркський колектив Ukrainian Village Voices, що досліджує та зберігає український традиційний багатоголосий спів, і музикант Андрій Ковальов.

На події також продавали благодійні арт-роботи та мерч – за цей напрямок відповідала американська художниця українського походження Майя Гаюк і українська тату-студія Black Hearts Club, у чиїх стінах відбувався захід.

Усі кошти від події спрямовано громадській організації «Жіночий ветеранський рух» на закупівлю комплектів зимової форми та закриття інших потреб захисниць України.

Також до другої річниці повномасштабного російського вторгнення, Дарʼя Коломієць ініціювала глобальний музичний флешмоб Ukrainian Music Playlist для активістської спільноти KLYCH. Це ініціатива, що пропонує локаціям з різних країн цілий день грати українську музику, де б вони не знаходились, на знак солідарності з Україною. Для реалізації задуму Дарʼя створила дві селекції української музики на Spotify довжиною 5 та 17 годин, а також запропонувала транслювати музику зі свого мобільного додатку MusiCures. Ініціатива стала частиною всесвітньої активістської кампанії від спільноти KLYCH – Believe in Ukraine[90].

24 лютого 2024 вийшло есе Дарʼї для Time, в якому вона розповіла, як два роки повномасштабної війни змінили її життя, а також розповіла історії декількох героїв Diary of War[91].

З кінця 2023 року Дар’я працювала над документальним театральним перформансом, присвяченим історіям Diary of War з Маріуполя – українського міста, зруйнованого та окупованого Росією. Перформанс став частиною проекту Mariupol: Diary of War and the Tree of Life у співпраці з Yara Arts Group та журналістами-лауреатами Пулітцерівської премії Мстиславом Черновим та Євгеном Малолєткою. У перформативній частині звучать історії Ярослава Семененка, члена паралімпійської збірної України з плавання; Євгенії Іванченко, пані капітана поліції Маріуполя; Олени Нікуліної, дружини азовця Максима Нікуліна, який зараз перебуває в російському полоні та Валерії Михайловської, яка на момент 24 лютого 2022 року працювала в Чехії та вирішила повернутися додому в Маріуполь, щоб врятувати матір. Окремою візуальною лінією перформансу є мозаїчне панно Алли Горської "Дерево життя", створене в Маріуполі у 1967 році спільно з Віктором Зарецьким, Галиною Зубченко, Борисом Плаксієм, Григорієм Пришедьком, Василем Прахніним та Надією Світличною. Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну панно було зруйноване обстрілами росіян[92][93].

Премʼєра проєкту Mariupol: Diary of War and the Tree of Life відбулася в нью-йоркському мистецькому центрі Howl! Art на Мангеттені з 15 до 24 березня 2024 року[94].

3 квітня 2024 року стало відомо, що українська журналістка Юлія Кочетова стала однією з переможців регіонального етапу міжнародної фотопремії World Press Photo з її мультимедійним проєктом War Is Personal. Цей проєкт поєднує фотографічні зображення з поезією, аудіокліпами та музикою. Його музичною продюсеркою виступила Дарʼя Коломієць[95][96]. 18 квітня стало відомо, що Юлія Кочетова та її проєкт War Is Personal – серед глобальних переможців World Press Photo 2024[97].

Кар'єра в медіа[ред. | ред. код]

Новий Канал (2008—2012)[ред. | ред. код]

  • У 2007 році брала участь в проєкті Нового Каналу «Фабрика Зірок»
  • З 2008 по 2011 роки вела молодіжну програму про серіали «Teen Time»
  • З 2009 по 2011 роки працювала у розважальному шоу «Живчик — Старти»[98]. Перші два сезони вела зі Славою Вардою, а наступні з братами Борисенками
  • У 2011 році стала редактором екстрім-шоу «Я — герой».[99]
  • З 2011 по 2012 роки — редакторка шоу «Мрії Збуваються».[100]

М1 (2011—2015)[ред. | ред. код]

  • З 2011 по 2012 роки вела денну програму «Hello Show».[101]
  • Влітку 2011 і 2012 років стала ведучою і редактором спецпроєкту на Юрмалі «Нова Хвиля. Як це було»
  • З 2011 по 2015 роки працювала співведучою ранкового шоу «Guten Morgen».

НЛО TV (2016—2017)[ред. | ред. код]

  • У вересні 2016 року починає вести ранкове шоу «Пробуддись»[102] спільно з Олексієм Дурнєвим, Євгеном Галичем, Олександрою Шульгіною та Владом Іваненком.

Радіо Аристократи (2016—2019)[ред. | ред. код]

  • У вересні 2016 року починає вести ранкове шоу на радіо Аристократи[103] у компанії Данила Хомутовського, Ярослава Лодигіна, Андрія Пелюховського та Дар'ї Мангубі.
  • У 2016 році випускала авторську музичну передачу «#музыкалечи»[104] на інтернет-радіостанції «Аристократи».
  • У вересні 2017 року починає вести передачу «Нова музика Даші Коломієць»[105].

Власні проєкти[ред. | ред. код]

MusiCures (2020-2021)[ред. | ред. код]

  • MusiCures at Home – щоденний подкаст, запущений в перші дні локдауну COVID-19 у мобільному додатку MusiCures 24/7 та на подкаст-майданчиках. Випущено 66 епізодів[11].
  • MusiCures – щотижневий подкаст, що виходив у різних форматах на тих само майданчиках до кінця 2021 року. Випущено 61 епізод[13].

Проєкт призупинено з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Щоденник війни (Diary of War) (2022)[ред. | ред. код]

Документальний подкаст про досвід переживання повномасштабного вторгнення росіян. Станом на 2023 рік, випущено 41 епізод проєкту.

Епізоди переведено на декілька мов, включаючи жестову мову. Історії, озвучені героями, також використовуються в форматі публічних читань задля поширення правдивої інформації про російську війну в Україні.

Діджеїнг[ред. | ред. код]

З 2015 року активно грає діджей-сети. Виступала на розігріві у Софі Елліс-Бекстор[106], на вечірках Playboy, Marie Claire, OhMyLook, Pandora, Kiehl’s, Kerastase, BMW, відкритті першого магазину H&M в Україні, ресторанів Bootleger, BAO тощо.

Співробітництво з брендами[ред. | ред. код]

Знімалася для американського бренду Bonfolk[107] і Krewe, українського мас-маркету Must Have[108], українських дизайнерів Ksenia Schnaider[109], Ksenia Gospodinova[110], FlowerChic[111], pepe jeans[112] тощо. Влітку 2020 Дар'я бере участь у міжнародній рекламній кампанії спортивного бренду Adidas, амбасадором якого є вже протягом багатьох років. В цей же час вона знімається для масштабної кампанії бренду Nivea, що проходить під слоганом "Не бійся дивувати".

Як діджейка, музична селекторка та продюсерка співпрацювала також з Dior, BMW, Samsung, Uber, McKinsey та багатьма іншими[21].

Дарʼя співпрацює з українськими брендами одягу – зокрема, неодноразово знімалась для бренду хусток Oliz. У своїх інтервʼю Дарʼя зазначає, що цікаві деталі її гардеробу та українські мотиви в образах часто стають предметом компліментів і small-talk, коли вона перебуває за кордоном. Тож коли вона бачить увагу і захоплення перехожих, розповідає їм більше про свою місію та Україну у війні.

Події[ред. | ред. код]

Крім роботи на ТБ, Дарʼя Коломієць працювала ведучою для різних публічних заходів. Наприклад, Pepsi, UNICEF[113], Z-Games[114], Atlas Weekend[115], Mark від Avon, UltraShop[116].

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • З лютого 2015 року, після звільнення з М1, Дарʼя випускала влог на YouTube «Телеведуча без Телебачення». У блозі Дарʼя показувала своє насичене життя і наочно ілюструвала важливість тайм-менеджменту. Загалом випустила 33 епізоди блогу з середньою тривалістю 10 хвилин.
  • У 2015 році Дарʼя стала лекторкою в школі телеведучих «ShowMax».
  • Знялася в кліпі Pianoбой на пісню «Лучшее что есть»[117] та в кліпі Jamala на пісню «Новий рік з тобою»[118].
  • Вела Національний відбір дитячого «Євробачення»[119] з Тимуром Мірошниченком.
  • Влітку 2022 знялася в короткометражному ролику The Soul of Ukraine (реж. Роман Островський) для благодійної організації Razom for Ukraine. Головний посил відео – не дати людям забути про війну[120][121]. 20 грудня 2022 року ролик отримав нагороду в номінації Best War Film на Barcelona Indie Awards.
  • Дарʼя Коломієць – одна з двох українок, яких було включено до списку Next Generation Leaders 2022 журналу Time. Окрім Дарʼї, до списку включили Ольгу Руденко, головну редакторку The Kyiv Independent[122].
  • Дарʼя Коломієць вважає композитора Володимира Івасюка українським генієм і популяризує його в світі. Під час її культурної місії до США пісні Івасюка лунали на кожному її виступі, а про самого композитора з подачі Дарʼї написали The New York Times[33] і Time[43]. У березні 2023 року Дарʼя включила його композицію "Пісня буде поміж нас" до своєї підбірки української музики для відомої американської радіостанції KEXP, і вона пролунала в ефірі[74][75].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Коломієць Даша — TeleProstir.com — ТелеПростір знає про телебачення все | Новини телекомпаній, новини супутникового ТБ, аналітика ТБ, онлайн ТБ, галерея ТБ, досьє, інтерв'ю. teleprostir.com. Архів оригіналу за 8 листопада 2016. Процитовано 27 квітня 2017.
  2. Даша Коломиец. Кто это?. ru.telekritika.ua. Архів оригіналу за 17 травня 2017. Процитовано 27 квітня 2017.
  3. Даша Коломиец вернула Воксу кольцо (ru-RU) . Архів оригіналу за 29 січня 2019. Процитовано 27 квітня 2017.
  4. На "Новом" появилась программа для тинейджеров. Процитовано 27 квітня 2017.[недоступне посилання з Октябрь 2018]
  5. DJ сети | Музичний журнал Дар'ї Коломієць. MusiCures. Процитовано 25 червня 2023.
  6. Вхід • Instagram. www.instagram.com. Процитовано 25 червня 2023.
  7. Вхід • Instagram. www.instagram.com. Процитовано 25 червня 2023.
  8. ‎MusiCures. App Store (амер.). 6 вересня 2022. Процитовано 25 червня 2023.
  9. MusiCures – Додатки в Google Play. play.google.com (укр.). Процитовано 25 червня 2023.
  10. Вхід • Instagram. www.instagram.com. Процитовано 25 червня 2023.
  11. а б Mixcloud. www.mixcloud.com. Процитовано 25 червня 2023.
  12. Вхід • Instagram. www.instagram.com. Процитовано 25 червня 2023.
  13. а б в Mixcloud. www.mixcloud.com. Процитовано 25 червня 2023.
  14. Вхід • Instagram. www.instagram.com. Процитовано 25 червня 2023.
  15. Вхід • Instagram. www.instagram.com. Процитовано 25 червня 2023.
  16. Вхід • Instagram. www.instagram.com. Процитовано 25 червня 2023.
  17. Вхід • Instagram. www.instagram.com. Процитовано 25 червня 2023.
  18. Вхід • Instagram. www.instagram.com. Процитовано 25 червня 2023.
  19. Вхід • Instagram. www.instagram.com. Процитовано 25 червня 2023.
  20. Вхід • Instagram. www.instagram.com. Процитовано 25 червня 2023.
  21. а б Про мене | Музичний журнал Дар'ї Коломієць. MusiCures. Процитовано 25 червня 2023.
  22. Вхід • Instagram. www.instagram.com. Процитовано 26 червня 2023.
  23. а б Diary of WAR (with sign language translation) - YouTube. www.youtube.com. Процитовано 26 червня 2023.
  24. а б в «Людина може використати будь-яку лексику, поділитися своєю найтонкішою емоцією». Дар'я Коломієць про подкаст «Щоденник війни» – Divoche.Media (укр.). 3 квітня 2022. Процитовано 26 червня 2023.
  25. Вхід • Instagram. www.instagram.com. Процитовано 26 червня 2023.
  26. Вхід • Instagram. www.instagram.com. Процитовано 26 червня 2023.
  27. Вхід • Instagram. www.instagram.com. Процитовано 26 червня 2023.
  28. Вхід • Instagram. www.instagram.com. Процитовано 26 червня 2023.
  29. "Не шукайте зраду серед своїх": Даша Коломієць про кар'єру, подкасти для іноземців та війну. 24 Канал (укр.). 26 липня 2022. Процитовано 26 червня 2023.
  30. Вхід • Instagram. www.instagram.com. Процитовано 26 червня 2023.
  31. Вхід • Instagram. www.instagram.com. Процитовано 26 червня 2023.
  32. Eustice, Kyle. MUSICURES: HOW UKRAINIAN DJ/PRODUCER DARIA KOLOMIEC IS SPREADING AWARENESS ABOUT THE RUSSIAN INVASION. HITS Daily Double (англ.). Процитовано 26 червня 2023.
  33. а б Leland, John (19 липня 2022). Ukrainian D.J. Spins Rare Music in N.Y.C. The New York Times (амер.). ISSN 0362-4331. Процитовано 26 червня 2023.
  34. Daria Kolomiec play unique and modern Ukrainian music on @The Lot Radio (Jul 31, 2022) (uk-UA) , процитовано 26 червня 2023
  35. Валерій, Лавровський (9 серпня 2022). Дивіться cет Дар’ї Коломієць в етері нью-йоркського The Lot Radio. СЛУХ — медіа про музику та все, що навколо неї. Процитовано 26 червня 2023.
  36. НЕБАЧЕНА АЗОВСТАЛЬ. ВИСТАВКА ФОТОРОБІТ ДМИТРА КОЗАЦЬКОГО. concert.ua. 14 серпня 2022.
  37. Вхід • Instagram. www.instagram.com. Процитовано 26 червня 2023.
  38. Увійти у Facebook. Facebook (укр.). Процитовано 29 червня 2023.
  39. Увійти у Facebook. Facebook (укр.). Процитовано 29 червня 2023.
  40. 4U: Fundraising Concert for Ukraine | Balaklava Blues w special guest Daria Kolomiec. www.facebook.com (укр.). Процитовано 29 червня 2023.
  41. Вхід • Instagram. www.instagram.com. Процитовано 29 червня 2023.
  42. ‘Great Russian culture’ – I tell Americans how Russians destroyed or appropriated Ukrainian culture for centuries, – cultural activist Daria Kolomieс. Ukraine news - # Bukvy. 21 березня 2023. Процитовано 29 червня 2023.
  43. а б This DJ Is Making Sure the World Hears Ukrainian Stories. Time (англ.). 13 жовтня 2022. Процитовано 29 червня 2023.
  44. https://www.the-village.com.ua/users/1209521 (17 жовтня 2022). Українська диджейка Дар’я Коломієць у списку «лідерів нового покоління» від журналу Time. The Village Україна. Процитовано 29 червня 2023.
  45. Вхід • Instagram. www.instagram.com. Процитовано 29 червня 2023.
  46. Вхід • Instagram. www.instagram.com. Процитовано 29 червня 2023.
  47. Fundraising event with Ukrainian DJ Daria Kolomietc | Listen Ukrainian song – Support Ukraine! When: Monday, 7 November, 7-11 PM 📍 New, York, Sky Wise Lounge 🎵 Daria Kolomiec 🤝 Help Ukraine Center USA 💲 40... | By Help Ukraine Center USA | Facebook. www.facebook.com (укр.). Процитовано 29 червня 2023.
  48. Fundraising Event with Daria Kolomiec. Eventbrite (en-us) . Процитовано 29 червня 2023.
  49. Warm clothes for women soldiers in Ukraine!. Help Ukraine Center USA (амер.). Процитовано 29 червня 2023.
  50. Вхід • Instagram. www.instagram.com. Процитовано 29 червня 2023.
  51. Mariupol (2022). www.yaraartsgroup.net (англійська) . 9 листопада 2022.
  52. Mariupol (2022). UAAL (англ.). 13 листопада 2022. Процитовано 29 червня 2023.
  53. HARDI & Daria Kolomiec | CHICAGO | Charitable LIVE Set. AllEvents.in (англ.). Процитовано 29 червня 2023.
  54. Вхід • Instagram. www.instagram.com. Процитовано 29 червня 2023.
  55. Holiday Wishes from Razom – Razom (амер.). Процитовано 29 червня 2023.
  56. Вхід • Instagram. www.instagram.com. Процитовано 29 червня 2023.
  57. Вхід • Instagram. www.instagram.com. Процитовано 29 червня 2023.
  58. Вхід • Instagram. www.instagram.com. Процитовано 29 червня 2023.
  59. Daria Kolomiec. esns.nl. Процитовано 29 червня 2023.
  60. Бізнес і війна. Щотижневий дайджест добрих справ | Тренди на mmr.ua. mmr.ua (укр.). Процитовано 29 червня 2023.
  61. Вхід • Instagram. www.instagram.com. Процитовано 29 червня 2023.
  62. SONYA: A SUNFLOWER NETWORK PROJECT, LA. Average Socialite (амер.). 16 лютого 2023. Процитовано 29 червня 2023.
  63. Sonya LA: Closing Reception. Sunflower Network (амер.). Процитовано 29 червня 2023.
  64. Вхід • Instagram. www.instagram.com. Процитовано 29 червня 2023.
  65. muzvarua (6 березня 2023). Найцінніший перформанс: Дарʼя Коломієць та американські благодійники зібрали для України понад 200 тисяч доларів за чотири години. МУЗВАР (укр.). Процитовано 29 червня 2023.
  66. Вхід • Instagram. www.instagram.com. Процитовано 29 червня 2023.
  67. Горлач, Поліна (6 березня 2023). Жадан у Нью-Йорку продав для потреб ЗСУ прапори з фронту. Суспільне (українська) .
  68. Вхід • Instagram. www.instagram.com. Процитовано 29 червня 2023.
  69. Присвячений Харкову: у Нью-Йорку відбулася прем'єра мюзиклу 'Radio 477!'. UaPost - Ukrainian American Media. Процитовано 29 червня 2023.
  70. У Нью-Йорку пройшла прем'єра джазового мюзиклу "Radio 477!", присвяченого Харкову. vogue.ua (укр.). 15 березня 2023. Процитовано 29 червня 2023.
  71. Кілька солд-аутів: у Нью-Йорку відбулася прем’єра вистави про Харків. tophit.com (ua) . 14 березня 2023. Процитовано 29 червня 2023.
  72. Вхід • Instagram. www.instagram.com. Процитовано 29 червня 2023.
  73. KEXP 90.3 FM - Where the Music Matters. www.kexp.org. Процитовано 29 червня 2023.
  74. а б Горлач, Поліна (23 березня 2023). Володимир Івасюк прозвучав на американському радіо у підбірці Дарʼї Коломієць. Суспільне (українська) .
  75. а б Володимир Івасюк прозвучав у програмі американського радіо. LIGA (укр.). 24 березня 2023. Процитовано 29 червня 2023.
  76. Вхід • Instagram. www.instagram.com. Процитовано 29 червня 2023.
  77. Olena Nikulina - waits for her husband to get released from captivity / Diary of WAR (uk-UA) , процитовано 29 червня 2023
  78. ukraineartnews. Новости : Виставку Джанет Собель і Лесі Хоменко в Нью-Йорку відкрили джем-перформансом Дарʼї Коломієць. ukraineartnews.com (ru-ru) . Процитовано 29 червня 2023.
  79. Горлач, Поліна (4 травня 2023). Виставку Джанет Собель і Лесі Хоменко в Нью-Йорку відкрили джем-перформансом Дарʼї Коломієць. Суспільне (українська) .
  80. Вхід • Instagram. www.instagram.com. Процитовано 29 червня 2023.
  81. Вхід • Instagram. www.instagram.com. Процитовано 29 червня 2023.
  82. У Нью-Йорку відбувся показ вистави, у якій вихідці з України розповідають свої історії. www.ukrinform.ua (укр.). 15 травня 2023. Процитовано 29 червня 2023.
  83. «Ви боретеся все життя» – у Нью-Йорку пройшла премʼєра документальної вистави про геноциди українців. Новини України - #Букви. 16 травня 2023. Процитовано 29 червня 2023.
  84. Вхід • Instagram. www.instagram.com. Процитовано 29 червня 2023.
  85. Instagram. www.instagram.com. Процитовано 25 лютого 2024.
  86. Dj set ‘Daria Kolomiec’ | La Mercè 2023 | Barcelona City Council. www.barcelona.cat (англ.). Процитовано 25 лютого 2024.
  87. Instagram. www.instagram.com. Процитовано 25 лютого 2024.
  88. Instagram. www.instagram.com. Процитовано 25 лютого 2024.
  89. Яковленко, Катерина (23 лютого 2024). "Назва відсилає до процесу декомпресії": Фронтмен Our Atlantic Віктор Байда про альбом "На глибині". Суспільне Культура (українська) . Процитовано 25 лютого 2024.
  90. Українська музика лунатиме в усьому світі: на честь 10-ї річниці стійкості України запустили флешмоб | Креатив на mmr.ua. mmr.ua (укр.). Процитовано 25 лютого 2024.
  91. Two Years of War Helped Me Understand What It Means to Be Ukrainian. Time (англ.). 24 лютого 2024. Процитовано 25 лютого 2024.
  92. У Нью-Йорку відбулася премʼєра мистецького проєкту про окупацію Маріуполя. vogue.ua (укр.). 19 березня 2024. Процитовано 18 квітня 2024.
  93. У Нью-Йорку презентували проєкт про Маріуполь. Він створений, щоб нагадати про воєнні злочини росіян. Свої.City (укр.). Процитовано 18 квітня 2024.
  94. Горлач, Поліна. Фотовиставка та документальний перформанс: у Нью-Йорку презентували мистецький проєкт про Маріуполь (ФОТО).
  95. Українська фотожурналістка Юлія Кочетова стала однією з переможців фотопремії World Press Photo. imi.org.ua (uk-UA) . Процитовано 18 квітня 2024.
  96. Горлач, Поліна. World Press Photo 2024: серед переможців — українська фотографка та світлина, присвячена зруйнованій росіянами ГЕС. Суспільне.
  97. Проєкт української фотографки Юлії Кочетової переміг у World Press Photo 2024. babel.ua (укр.). 18 квітня 2024. Процитовано 18 квітня 2024.
  98. «Живчик-Старты» снова в телеэфире! (рос.). www.pivnaya.ru. Архів оригіналу за 22 лютого 2017. Процитовано 27 квітня 2017.
  99. «Я – герой!»: «Банкиры» против «Ведущих Нового канала». Видео. Ladypost.net. Архів оригіналу за 1 травня 2017. Процитовано 27 квітня 2017.
  100. Зверев признался, что занимается сексом в самолетах. МедиаНяня — таблоид для и про медиа. Архів оригіналу за 29 січня 2019. Процитовано 27 квітня 2017.
  101. Даша Коломиец мигрировала с Нового на М1. МедиаНяня — таблоид для и про медиа. Архів оригіналу за 29 січня 2019. Процитовано 27 квітня 2017.
  102. Даша Коломиец стала ведущей еще одного утреннего шоу. МедиаНяня — таблоид для и про медиа. Архів оригіналу за 17 вересня 2016. Процитовано 27 квітня 2017.
  103. Утреннее Шоу — Радио Аристократы. aristocrats.fm. Архів оригіналу за 24 квітня 2017. Процитовано 27 квітня 2017.
  104. #музыкалечи — Радио Аристократы. aristocrats.fm. Архів оригіналу за 3 травня 2017. Процитовано 27 квітня 2017.
  105. Нова музика Даші Коломієць — Радио Аристократы. aristocrats.fm. Архів оригіналу за 7 березня 2018. Процитовано 26 лютого 2018.
  106. СОБЫТИЕ Marie Claire Summer Party — JetSetter.ua. jetsetter.ua. Архів оригіналу за 6 травня 2017. Процитовано 27 квітня 2017.
  107. Публикация BONFOLK в Instagram • Апр 24 2017 в 2:26 UTC (рос.). Instagram. Процитовано 27 квітня 2017.
  108. Интервью с Дашей Коломиец: «Я очень люблю то, что делаю» — MustHave Блог. musthave.ua. Архів оригіналу за 5 квітня 2017. Процитовано 27 квітня 2017.
  109. Даша Коломиец в эксклюзивной фотосессии Maincream — Main Cream. Main Cream (ru-RU) . Архів оригіналу за 29 січня 2019. Процитовано 27 квітня 2017.
  110. Даша Коломиец стала лицом капсульной коллекции Ksenia Gospodinova. viva.ua (ru-RU) . Архів оригіналу за 9 травня 2017. Процитовано 27 квітня 2017.
  111. FlowerChic Studio (англ.). NKV DIARY. Процитовано 27 квітня 2017.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)
  112. Inache production (3 жовтня 2016). pepe jeans | Dasha Kolomiec | autumn `16. Процитовано 27 квітня 2017.
  113. Дэвид Бекхэм и [[Pianoбой]] призвали молодежь изменять мир к лучшему. viva.ua (ru-RU) . Архів оригіналу за 30 вересня 2016. Процитовано 27 квітня 2017. {{cite news}}: Назва URL містить вбудоване вікіпосилання (довідка)
  114. Шоу Z-Games @ Одесса, Затока (Z-Games @ Odessa, Zatoka) День 2 Даша Коломиец (рос.). MEGOGO. Архів оригіналу за 29 січня 2019. Процитовано 27 квітня 2017.
  115. Впечатления от Atlas Weekend: Даша Коломиец (англ.). Процитовано 27 квітня 2017.
  116. от bit.ua. Фоторепортаж: как прошло открытие выставки Denim Icons — bit.ua. bit.ua. Архів оригіналу за 8 травня 2017. Процитовано 27 квітня 2017.
  117. girl (7 лютого 2017). Дарья Коломиец в клипе Pianoбой. The Devochki. Архів оригіналу за 9 лютого 2017. Процитовано 27 квітня 2017.
  118. JAMALA — Новий рік з тобою [mood video] (uk-UA) , процитовано 26 червня 2023
  119. Національний відбір на юніорське «Євробачення»: совок ховається в деталях. stv.detector.media. Архів оригіналу за 15 травня 2017. Процитовано 27 квітня 2017.
  120. The soul of Ukraine. FilmFreeway (англ.). Процитовано 26 червня 2023.
  121. https://www.the-village.com.ua/users/1222555 (8 вересня 2022). Razom For Ukraine створили соціальний ролик про війну з Дашею Коломієць. The Village Україна. Процитовано 29 червня 2023.
  122. Горлач, Поліна (18 жовтня 2022). Українська діджейка та редакторка Kyiv Independent потрапили до списку Next Generation Leaders від TIME. https://suspilne.media (українська) . Суспільне. Процитовано 29 червня 2023.

[1]

  1. Горлач, Поліна (18 жовтня 2022). Українська діджейка та редакторка Kyiv Independent потрапили до списку Next Generation Leaders від TIME. Суспільне (українська) .