Монархія Тувалу

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Король Тувалу
англ. King of Tuvalu
Очолює Тувалу Тувалу
Форма звернення Високість
Сайт thecommonwealth.org

Тувалу — конституційна монархія і королівство Співдружності, король Чарльз III є главою держави, з офіційним титулом «Король Тувалу»[1]. Представлений генерал-губернатором.

Спадкування престолу[ред. | ред. код]

Спадкування престолу здійснюється відповідно до Акту про престолонаслідування 1701 року зі змінами від 2011 року. Порядок престолонаслідування визначається за принципом абсолютної прімогенітури (відомої також як шведська система престолонаслідування), тобто престол передається по низхідній лінії незалежно від статі. Крім того, спадкоємець до моменту вступу на престол повинен бути протестантом і складатися в євхаристійному спілкуванні з англіканською церквою, але може вступати в шлюб з католиком.

Станом на зараз спадкоємцем престолу є Вільям, принц Уельський, спадкоємцем другої черги — його старший син принц Джордж Уельський, спадкоємцем третьої черги — друга дитина принца Вільяма принцеса Шарлотта Уельська.

Титул[ред. | ред. код]

  • англ. Charles the Third, by the Grace of God King of Tuvalu and of His other Realms and Territories, Head of the Commonwealth

Список монархів[ред. | ред. код]

Ім'я Портрет Роки правління Примітки
Єлизавета II (англ. Elizabeth II) 1978 — 2022 Дочка Георга VI, голова Співдружності націй, королева Австралії, Канади, Нової Зеландії, Антигуа і Барбуди, Багамських Островів, Белізу, Гренади, Папуа Нової Гвінеї, Сент-Вінсент і Гренадин, Сент-Кіттс і Невісу, Сент-Люсії, Соломонових Островів, Тувалу та Ямайки.
Чарльз III (англ. Charles III) з 2022 Син Єлизавети II, голова Співдружності націй, король Австралії, Канади, Нової Зеландії, Антигуа і Барбуди, Багамських островів, Барбадосу, Белізу, Гренади, Папуа Нової Гвінеї, Сент-Вінсенту і Гренадин, Сент-Кіттсу і Невісу, Сент-Люсії, Соломонових островів, Тувалу та Ямайки.

Посилання[ред. | ред. код]

  1. The Realms | British Monarchist Society and Foundation. bmsf.org.uk. Архів оригіналу за 17 жовтня 2016. Процитовано 7 листопада 2016.