Сімпсони (сезон 30)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сімпсони (сезон 30)
Країна США США
Кількість епізодів 23
Трансляція
Телеканал Fox
Перший показ 30 вересня 201812 травня 2019
Трансляція в Україні
Телеканал Україна НЛО TV
Перший показ 10 серпня  — 5 листопада 2019
Сезони
← Попередній
Сезон 29
Наступний →
Сезон 31
Список серій мультсеріалу «Сімпсони» (з 21 сезону)

Тридцятий сезон мультсеріалу «Сімпсони» транслювався у США на телеканалі «Fox» з 30 вересня 2018 до 12 травня 2019 року. Серіал продовжено на 30 сезон 4 листопада 2016 року[1].

У сцені на дивані серії «My Way or the Highway to Heaven» персонажі «Бургерів Боба» зібралися разом із Сімпсонами[2][3].

Запрошеними зірками сезону були: Галь Гадот («Bart's Not Dead»), RuPaul («Werking Mom»), Біллі Ейхнер («Krusty the Clown»), Петті Люпон («The Girl on the Bus») тощо[4].

Також:

  • була сатира на шоу «The Amazing Race» (укр. «Великі перегони»), де Мардж і Гомер — пара учасників, яка наполегливо бореться за перемогу, але відразу програє («Heartbreak Hotel»)[5];
  • шоуранер Ел Джін написав серію «Daddicus Finch», де Ліса дивиться фільм «Убити пересмішника» і починає бачити в Гомері дещо від Грегорі Пека і дійсно захоплюється ним[6];
  • було показано передісторію діда Сімпсона, де він згадує, що був моделлю для іграшкових солдатиків («Mad About the Toy»)[6];
  • Ліса знайшла нову найкращу подругу і намагалася жити подвійним життям, ділячи свій час між своєю родиною та новою, більш культурною сім'єю («The Girl on the Bus»), а також закохалася в Канаду, при цьому всіляко висловлюючи любов до США у ненормальному політичному кліматі («D'oh Canada»)[7];
  • Гомер переглядав спільний з Мардж серіал типу «Дивних див» без своєї дружини, що розсердило її та напружило відносини («I'm Dancing as Fat as I Can»)[8];
  • також у серії «101 Mitigations» продавець коміксів подає в суд на Гомера за викрадення його машини з метою покататися на ній, при цьому Ґільєрмо дель Торо був запрошеною зіркою в ролі самого себе[9][10].

У лютому 2019 року сценаристка Стефані Гілліс виграла премію Гільдії сценаристів Америки в області анімації 2018 року за прем'єрну серію сезону «Bart's Not Dead»[11].

Сезон отримав премію «Еммі». Серія «Mad About the Toy» отримала нагороду в категорії «Найкраща анімаційна передача» 2019 року[12]. Генк Азарія також номінувався за «Найкраще озвучування» у серії «From Russia Without Love»[13].

Список серій[ред. | ред. код]

№ серії
(загалом)
№ серії
(в сезоні)
Назва серіїРежисер(и)Сценарист(и)Оригінальна дата показуКод серіїГлядачів в США
(млн)
6401«Bart's Not Dead»
«Барт не помер»
Боб АндерсонСтефані Гілліс30 вересня 2018XABF193,24[14]

Барт потрапляє до лікарні і отримує струс мозку. Щоб покрити себе і Гомера, він вдає, що був у раю і зустрів Ісуса. Продюсери християнського кіно пропонують зняти фільм за мотивами розповіді хлопчика, на що Гомер погоджується. Однак, Барт не може впоратися з почуттям провини і говорить правду Мардж після закінчення зйомок фільму.

Запрошені зірки: Дейв Аттел в ролі Люка, Піт Голмс в ролі Меттью, Галь Гадот і Емілі Дешанель в ролі самих себе, Джонатан Ґрофф — виконавець ролі Барта у фільмі «Барт не помер»
6412«Heartbreak Hotel»
«Готель розбитих сердець»
Стівен Дін МурМетт Селман і
Рене Ріджлі
7 жовтня 2018XABF154,6[15]

Шлюб Мардж і Гомера піддається перевірці, коли вони відправляються на тропічний острів змагатися за мільйон доларів беручи участь в улюбленому реаліті-шоу Мардж.

Запрошені зірки: Різ Дарбі в ролі Теґа Такерберга, Джордж Сігал в ролі Ніка, Рене Ріджлі в ролі Хані
6423«My Way or the Highway to Heaven»
«Мій шлях або шосе до неба»
Роб ОліверДеб Лакуста,
Ден Кастелланета та
Вінс Вальдрон
14 жовтня 2018XABF172,52[16]

Бог і Святий Петро розмірковують про те, хто саме з людей заслуговує потрапити на небеса, в той час, як жителі Спрінґфілда розповідають про релігійні розбіжності християн, атеїстів і буддистів

Запрошені зірки: Гаррі Джон Бенджамін, Ден Мінц, Євген Мірман, Джон Робертс і Крістен Шаал в ролі Боба, Тіни, Джина, Лінди та Луїзи Белчер відповідно (сцена на дивані); Джон Ловітц і Трейсі Морган в ролі самих себе
6434«Treehouse of Horror XXIX»
«Будинок жахів на дереві XXIX»
Метью ФонанДжоел Коен21 жовтня 2018XABF162,95[17]

«Intrusion of the Pod-Y Switchers» (укр. «Вторгнення викрадачів Под-людей») — Спрінґфілд переповнений рослинами-викрадачами тіл через те, що жителі загіпнотизовані своїми телефонами…

«Multiplisa-ty» (укр. «Багатоліса») — У Ліси проявляється дисоціативний розлад ідентичності і вона бажає вбити Барта.

«Geriartric Park» (укр. «Парк пенсійного періоду») — Містер Бернс відкриває будинок для літніх з деякими оновленнями юрського періоду, які включають ввід всім пенсіонерам ДНК динозаврів.

Запрошені зірки: Кевін Майкл Річардсон в ролі Ктулху
6445«Baby You Can't Drive My Car»
«Дитинко, ти не можеш вести мій автомобіль»
Тімоті БейліРоб Лазебник4 листопада 2018XABF185,08[18]

Стартап, який спеціалізується на безпілотних автомобілях, приїжджає до Спрінґфілда. Ця компанія приймає на роботу вкотре звільненого зі Спрінґфілдської АЕС Гомера, за яким ідуть всі працівники станції зі своєю веселою атмосферою, але кращим робочим середовищем…

Запрошені зірки: Трейсі Морган в ролі водія вантажівки
6456«From Russia Without Love»
«З Росії без любові»
Метью НастюкМайкл Ферріс11 листопада 2018XABF202,35[19]

Влаштовуючи жорстокі розіграші, Барт, Нельсон і Мілгаус отримують для Мо російську наречену, замовлену у темній мережі.

Запрошені зірки: Джон Ловітц в ролі віртуальних Хаккі та Тхора Стукотуна, Ксенія Соло в ролі Анастасії Алекової
6467«Werking Mom»
«Мама, яка працює»
Майкл ПолчіноКеролін Омайн і
Робін Сейерс
18 листопада 2018XABF214,34[20]

Мардж невдало починає продавати пластикові судки для зберігання їжі. Її друг Хуліо робить їй макіяж, щоб збільшити її впевненість і заробити більше грошей. Вона стає успішною, не усвідомлюючи, що всі думають, що вона дреґ-королева. Тим часом Ліса, як Амелі, робить дрібниці, щоб ощасливити людей.

Запрошені зірки: Скотт Томпсон в ролі Ґрейді, RuPaul в ролі Королеви Шанте, Raja в ролі самого себе
6478«Krusty the Clown»
«Красті — клоун»
Метью ФонанРаян Кох25 листопада 2018XABF222,11[21]

Гомер знаходить своє покликання телерекапера, але його жорстка градація викликає бійку з Красті. Останній, після того, як ледь не вбив Гомера, переховується у справжньому цирку і стає справжнім цирковим клоуном. Незважаючи на те, що глядачі ненавидять його через те, що вони ненавидять клоунів з телебачення, Красті знаходить своє щастя. Тим часом Ліса стикається з новим редактором «Щоденного чотирикласника», Біллі.

Запрошені зірки: Біллі Ейхнер в ролі Біллі, Пітер Серафинович в ролі гендиректора корпорації «Google-Disney»
6489«Daddicus Finch»
«Таттікус Фінч»
Стівен Дін МурЕл Джін2 грудня 2018YABF01[22]4,33[23]

Ліса дивиться фільм «Убити пересмішника» і починає бачити в Гомері дещо від Грегорі Пека і дійсно захоплюється ним. Їхній зв'язок посилюється, коли вони починають проводити разом час з користю, що змушує Барта заздрити і відчувати себе знехтуваним. Через це Мардж намагається допомогти Гомеру збалансувати свою увагу між дітьми.

Запрошені зірки: Джей Кей Сіммонс в ролі доктора Джессапа; Джон Ловітц в ролі Ллевелліна Сінклера і рабина; Грегорі Пек, Мері Бедхем, Філліп Елфорд і Джон Мегна в ролі Аттікуса, Джин Луїзи, Джема Фінч і Ділла Гарріса відповідно (архівні кадри)
64910«'Tis the 30th Season»
«Це — тридцятий сезон»
Ленс КрамерСюжет: Джефф Вестбрук
Сценарій: Джоел Коен і Джон Фрінк
9 грудня 2018YABF027,53[24]

Після невдалого шопінгу у Чорну п'ятницю Мардж налаштована рішуче відзначити Різдво. Однак, Гомер та діти дивують її відпусткою на курорті Флориди, яка не дуже вдається.

Запрошені зірки: Джейн Лінч в ролі Джині
65011«Mad About the Toy»
«Божеволіти від іграшки»
Роб ОліверМайкл Прайс6 січня 2019YABF032,33[25]

Мардж і Гомер залишають дідуся Сімпсона доглядати за дітьми. Після того, як Барт у підвалі знаходить іграшкових солдатиків, у дідуся викликається посттравматичний стресовий розлад. Поринаючи в минуле, він починає згадувати про фотографії, зробленими з нього у 1940-х роках, коли він був післявоєнною моделлю для цих солдатиків. Коли Ейб зрозумів, що міг зруйнувати життя фотографа Філіпа Хеффліна після ненавмисної втрати його роботи, разом із сім'єю Ейб відвідує його.

Запрошені зірки: Браян Ботт в ролі Філіпа, Лоуренс О'Доннелл і Білл де Блазіо в ролі самих себе
65112«The Girl on the Bus»
«Дівчинка в автобусі»
Кріс КлементсДжоел Коен13 січня 2019YABF048,2[26]

Коли Ліса знайомиться з новою найкращою подругою Сем з вікна автобуса, вона відчуває, яким може бути життя в іншій, більш культурній сім'ї. Ліса починає намагатися жити подвійним життям, ділячи свій час між своєю родиною і сім'єю своєї подружки…

Запрошені зірки: Петті Люпон в ролі Шеріл Монро, матері Сем; Террі Гросс в ролі самої себе
65213«I'm Dancing as Fat as I Can»
«Я танцюю так жирно, як можу»
Метью НастюкДжейн Беккер10 лютого 2019YABF061,75[27]

Гомер намагається не дивитися спільний з Мардж серіал без неї, але йому цікаво, оскільки його дружина дивиться серіали, коли його немає. Гомер переглянув спільний з Мардж серіал типу «Дивні дива» без своєї дружини, що сердить її і напружило відносини. Щоб виправитися, Гомер повинен опанувати мистецтво танцю… Тим часом Барт готується змагатись в «Іграшкоштовханині Красті» за кошик, повний товарів Красті.

Запрошені зірки: Тед Сарандос в ролі самого себе
65314«The Clown Stays in the Picture»
«Клоун залишається на картинці»
Тімоті БейліМетт Селман17 лютого 2019YABF052,75[28]

Красті розкриває нерозказану історію свого минулого у своєму фільмі «Космічні піски». Барт і Ліса дізнаються про перші роки відносин своїх батьків, коли ті працювали помічниками по фільму.

Запрошені зірки: Марк Марон в ролі самого себе
65415«101 Mitigations»
«101 пом’якшення»
Марк КіркландСюжет: Роб Лазебник
Сценарій: Браян Келлі та Ден Веббер
3 березня 2019YABF072,25[29]

Продавець коміксів подає в суд на Гомера за викрадення його машини з метою покататися на ній. Останній повинен або довести свою невинність у суді за допомогою відео для пом'якшення обставин, або примиритися з обдуреним ботаном.

Запрошені зірки: Ґільєрмо дель Торо в ролі самого себе
65516«I Want You (She's So Heavy)»
«Я хочу тебе (вона така важка)»
Стівен Дін МурДжефф Вестбрук10 березня 2019YABF082,21[30]

Коли романтична ніч закінчується травмами, Мардж відновлюється займаючись кайтсерфінгом, а Гомер зв'язується з галюцинованою грижею… Ліса намагається виправити напружені стосунки своїх батьків.

Запрошені зірки: Воллес Шон в ролі Воллеса Грижі
65617«E My Sports»
«Мій кіберспорт»
Роб ОліверРоб Лазебник17 березня 2019YABF092,08[32]

Після того, як Гомер купує сину новий ігровий комп'ютер Барт починає досягати успіхів у змаганнях з кіберспорту. Коли у команди Барта є шанс виграти на ігровому турнірі в Сеулі, Гомер виявляє пристрасть до його тренування. Ліса намагається повернути Гомера до реальності, але план викликає хаос…

Запрошені зірки: Наташа Лайонн в ролі Софі, Кен Джонг в ролі корейських монахів, Девід Терлі в ролі коментатора змагань[31]
65718«Bart vs. Itchy & Scratchy»
«Барт проти Чуха і Сверблячки»
Кріс КлементсМеган Амрам24 березня 2019YABF101,99[33]

Красті випускає повністю жіноче перезавантаження «Чуха і Сверблячки», таке що Барт і його команда з усіх друзів-хлопців вирішили бойкотувати шоу. Після того, як його друзі починають сміятися над перезавантаженням, Барт приєднується до групи шестикласниць, які скоюють злочини проти патріархату.

Запрошені зірки: Аквафіна в ролі Кармен, Ніколь Байєр в ролі Еріки, Челсі Перетті в ролі Пайпер
65819«Girl's in the Band»
«Дівчинка у групі»
Дженніфер МоллерНенсі Картрайт[34]31 березня 2019YABF112,07[35]

Ліса розшукується директором Столичної філармонії, Віктором Класиковим, до жаху вчителя її групи. Гомер працює на станції у додаткові зміни, щоб дівчинка могла грати, що напружує сім'ю.

Запрошені зірки: Джей Кей Сіммонс в ролі Віктора, Дейв Меттьюс в ролі Ллойда
65920«I'm Just a Girl Who Can't Say D'oh»
«Я — просто дівчина, що не каже „Д'оу“»
Майкл ПолчіноДжефф і Дженна Мартін7 квітня 2019YABF121,61[36]

Коли незадоволені актори і знімальна група усувають Ллевелліна Сінклера від режисури «Оклахоми!», Мардж стає директором місцевого театру Спрінґфілда. Вона озброєна сценарієм Ліси про Джебедайя Спрінґфілда, що нагадує мюзикл «Гамільтон». Тим часом Гомер приєднується до класу «Татусь і я» з Меґґі, де йому подобається керівниця Хлоя…

Запрошені зірки: Джон Ловітц в ролі Ллевелліна Сінклера, Джош Ґробан в ролі голосу співаючого професора Фрінка, Джон Літгоу в ролі самого себе, Okilly Dokilly — виконавці пісні в кінцевих титрах
66021«D'oh Canada»
«Чорт, Канада»
Метью НастюкТім Лонг і
Міранда Томпсон
28 квітня 2019YABF141,93[37]

Під час сімейного відпочинку на Ніагарському водоспаді Ліса випадково падає й опиняється на Канадській стороні водоспаду. Дівчинці помилково надають політичний притулок у Канаді. Коли Мардж відправляється рятувати Лісу, вони змушені переглянути свою любов до США в ненормальному політичному кліматі, коли вони орієнтуються у ввічливому канадському пейзажі…

Запрошені зірки: Лукас Мейер в ролі Джастіна Трюдо, Аквафіна в ролі доктора Ченг, Джуді Блум в ролі самої себе
66122«Woo-Hoo Dunnit?»
«Ву-ху, детектив?»
Стівен Дін МурБраян Келлі5 травня 2019YABF151,79[38]

Коли секретну пачку грошей — так званий фонд коледжу Ліси — Мардж залишає під раковиною, вона пропадає безвісти. Документальний кримінальний серіал «Будні Спрінґфілда» (англ. «Dateline: Springfield») заглиблюється в розкриття справи, не залишаючи каменя на камені…

Запрошені зірки: Вілл Форте в ролі Короля Тут, Джекі Мейсон в ролі Хайма Крастовскі, Лієв Шрайбер в ролі диктора, Кен Бернс в ролі самого себе
66223«Crystal Blue-Haired Persuasion»
«Кришталево синьоволосий доказ»
Метью ФонанМеган Амрам12 травня 2019YABF161,5[39]

Після того, як на роботі Гомера скасовують медичну страховку для дітей працівників, Мардж звертається до покупки лікувальних кристалів в якості більш дешевого рішення для БАД для Барта. Хлопчик починає досягати успіху в школі, спонукаючи Мардж відкрити свою власну імперію кристалів і продавати їх наївним матерям.

Запрошені зірки: Вернер Герцог в ролі Волтера Хотенхоффера, Іллеана Дуглас в ролі касирки крамниці «FAO Quartz», Дженні Слейт в ролі Пайпер Пейслі


Показ в Україні[ред. | ред. код]

В Україні прем'єрний показ сезону здійснював телеканал «НЛО TV» з 10 серпня до 5 листопада 2019 року.

Назва серії Показ в Україні
640 Bart's Not Dead 10 серпня 2019
641 Heartbreak Hotel
642 My Way or the Highway to Heaven 11 серпня 2019
643 Treehouse of Horror XXIX
644 Baby You Can't Drive My Car 17 серпня 2019
645 From Russia Without Love
646 Werking Mom 18 серпня 2019
647 Krusty the Clown
648 Daddicus Finch 24 серпня 2019
649 'Tis the 30th Season
650 Mad About the Toy
651 The Girl on the Bus 25 серпня 2019
652 I'm Dancing as Fat as I Can
653 The Clown Stays in the Picture
654 101 Mitigations 26 серпня 2019
655 I Want You (She's So Heavy)
656 E My Sports 4 листопада 2019
657 Bart vs. Itchy & Scratchy 5 листопада 2019
658 Girl's in the Band 14 вересня 2019
659 I'm Just a Girl Who Can't Say D'oh
660 D'oh Canada 15 вересня 2019
661 Woo-hoo Dunnit?
662 Crystal Blue-Haired Persuasion 21 вересня 2019

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Porter, Rick (4 листопада 2016). ‘The Simpsons’ is forever: Series renewed through Season 30 on FOX. TV By The Numbers (англ.). Архів оригіналу за 7 липня 2018. Процитовано 5 вересня 2018.
  2. 'Simpsons' Creator Says Owner Asked for Nicer Treatment After "Racist" Fox News Joke. The Hollywood Reporter (англ.). Архів оригіналу за 12 червня 2018. Процитовано 5 вересня 2018.
  3. Al Jean [@AlJean] (10 жовтня 2018). .@TheSimpsons Watch First Man Saturday and new Simpsons Sunday. Featuring #BobsBurgers couch gag! https://pic.twitter.com/bjbVFHwnEV (Твіт) (англ.). Процитовано 1 вересня 2023 — через Твіттер.
  4. Schneider, Michael (21 липня 2018). ‘The Simpsons’: Gal Gadot and Netflix Boss Ted Sarandos Among Next Season’s Guest Stars. IndieWire (амер.). Архів оригіналу за 23 липня 2018. Процитовано 5 вересня 2018.
  5. 'The Simpsons' Showrunner Al Jean Addresses Disney Merger, Composer Shake-up and Returning Characters [Interview]. /Film (амер.). 20 лютого 2018. Архів оригіналу за 9 вересня 2018. Процитовано 5 вересня 2018.
  6. а б 'The Simpsons' Showrunner Al Jean Addresses Apu Controversy and Series Milestones [Interview]. /Film (англ.). 26 вересня 2018. Архів оригіналу за 28 вересня 2018. Процитовано 28 вересня 2018.
  7. Media, Kurt Anthony Krug For Digital First. “Simpsons” show-runner Al Jean and Lisa herself bask in its success. TheOaklandPress.com (англ.). Архів оригіналу за 28 вересня 2018. Процитовано 28 вересня 2018.
  8. 'Simpsons' showrunner on Homer's 'cheating' on Marge, RuPaul's guest spot, Apu controversy. EW.com (англ.). Архів оригіналу за 29 вересня 2018. Процитовано 29 вересня 2018.
  9. The Simpsons Producers At Comic-Con 2018 | THE SIMPSONS на YouTube
  10. Al Jean on Twitter. Twitter. Архів оригіналу за 22 липня 2020. Процитовано 8 жовтня 2018.
  11. McNary, Dave (18 лютого 2019). WGA Awards 2019: ‘Can You Ever Forgive Me?,’ ‘Eighth Grade’ Win Screenplay Awards. Variety (англ.). Архів оригіналу за 18 лютого 2019. Процитовано 13 травня 2019.
  12. Creative Arts Emmy Awards Full Winners List: ‘Game Of Thrones’, ‘Chernobyl’, ‘Mrs. Maisel’ Among Top Honorees. Deadline (англ.). 15 вересня 2019. Архів оригіналу за 2 грудня 2021. Процитовано 16 вересня 2019.
  13. TV Academy Announces 71st Primetime Emmy Award Nominations. Animation World Network (англ.). 16 липня 2019. Архів оригіналу за 9 серпня 2019. Процитовано 16 вересня 2019.
  14. Welch, Alex (2 жовтня 2018). ‘Sunday Night Football’ adjusts up, ‘The Simpsons,’ ‘Bob’s Burgers,’ and more adjust down: Sunday final ratings. TV By The Numbers (англ.). Архів оригіналу за 2 жовтня 2018. Процитовано 2 жовтня 2018.
  15. Welch, Alex (9 жовтня 2018). ‘Bob’s Burgers’ and ‘Sunday Night Football’ adjust up, ‘Family Guy’ adjusts down: Sunday final ratings. TV By The Numbers (англ.). Архів оригіналу за 9 жовтня 2018. Процитовано 9 жовтня 2018.
  16. Welch, Alex (16 жовтня 2018). ‘DWTS: Juniors’ and ‘Family Guy’ adjust up, ‘Alec Baldwin Show’ and ‘God Friended Me’ adjust down: Sunday final ratings. TV By The Numbers (англ.). Архів оригіналу за 16 жовтня 2018. Процитовано 16 жовтня 2018.
  17. Welch, Alex (23 жовтня 2018). ‘The Simpsons’ and ‘Bob’s Burgers’ adjust up, ‘Madam Secretary’ and ‘Alec Baldwin Show’ adjust down: Sunday final ratings. TV By The Numbers (англ.). Архів оригіналу за 23 жовтня 2018. Процитовано 23 жовтня 2018.
  18. Welch, Alex (6 листопада 2018). ‘Sunday Night Football’ adjusts up, ‘Madam Secretary,’ ’60 Minutes,’ and more adjust down: Sunday final ratings. TV By The Numbers (англ.). Архів оригіналу за 6 листопада 2018. Процитовано 6 листопада 2018.
  19. Final Adjusted TV Ratings for Sunday 11th November 2018. SpoilerTV. 13 листопада 2018. Архів оригіналу за 13 листопада 2018. Процитовано 13 листопада 2018.
  20. Welch, Alex (20 листопада 2018). ‘Sunday Night Football’ adjusts up: Sunday final ratings. TV By The Numbers (англ.). Архів оригіналу за 20 листопада 2018. Процитовано 20 листопада 2018.
  21. Welch, Alex (28 листопада 2018). ‘Sunday Night Football’ adjusts up, ‘The Simpsons’ and ’60 Minutes’ adjust down: Sunday final ratings. TV By The Numbers (англ.). Архів оригіналу за 28 листопада 2018. Процитовано 28 листопада 2018.
  22. Al Jean [@AlJean] (1 березня 2018). .@TheSimpsons Read 1 season 30! https://pic.twitter.com/6KGt6e0rtj (Твіт) (англ.). Архів оригіналу за 2 березня 2018. Процитовано 1 вересня 2023 — через Твіттер.
  23. Final Adjusted TV Ratings for Sunday 2nd December 2018. SpoilerTV. 4 грудня 2018. Архів оригіналу за 4 грудня 2018. Процитовано 4 грудня 2018.
  24. DarkUFO. Final Adjusted TV Ratings for Sunday 9th December 2018. SpoilerTV. Архів оригіналу за 12 грудня 2018. Процитовано 11 грудня 2018.
  25. Welch, Alex (8 січня 2019). Golden Globes adjust up: Sunday final ratings. TV By The Numbers (англ.). Архів оригіналу за 8 січня 2019. Процитовано 8 січня 2019.
  26. Welch, Alex (15 січня 2019). ‘The Simpsons,’ ‘REL,’ ‘Bob’s Burgers,’ and ‘Family Guy’ adjust down: Sunday final ratings. TV By The Numbers (англ.). Архів оригіналу за 15 січня 2019. Процитовано 15 січня 2019.
  27. Welch, Alex (12 лютого 2019). Grammy Awards adjusts up, ‘The Simpsons’ adjusts down: Sunday final ratings. TV By The Numbers (англ.). Архів оригіналу за 12 лютого 2019. Процитовано 12 лютого 2019.
  28. DarkUFO. Final Adjusted TV Ratings for Sunday 17th February 2019. SpoilerTV. Архів оригіналу за 21 лютого 2019. Процитовано 20 лютого 2019.
  29. Welch, Alex (5 березня 2019). ’60 Minutes,’ ‘The Simpsons’ adjust down: Sunday final ratings. TV By The Numbers (англ.). Архів оригіналу за 5 березня 2019. Процитовано 5 березня 2019.
  30. Welch, Alex (12 березня 2019). ‘World of Dance,’ ‘Aretha! A Grammy Celebration’ adjust down: Sunday final ratings. TV By The Numbers (англ.). Архів оригіналу за 28 березня 2019. Процитовано 12 березня 2019.
  31. LaZebnik, Rob (2019T20:25). That was @RiotPhreak announcing at the World Championship. @Rlazebnik (англ.). Процитовано 18 березня 2019.
  32. Welch, Alex (19 березня 2019). ‘Good Girls,’ ‘God Friended Me,’ ‘The Simpsons,’ everything else unchanged: Sunday final ratings. TV By The Numbers (англ.). Архів оригіналу за 27 березня 2019. Процитовано 19 березня 2019.
  33. Welch, Alex (26 березня 2019). ‘Madam Secretary,’ ’60 Minutes’ adjust down, ‘Shark Tank’ adjusts up: Sunday final ratings. TV By The Numbers (англ.). Архів оригіналу за 26 березня 2019. Процитовано 26 березня 2019.
  34. Al Jean [@AlJean] (28 червня 2018). .@TheSimpsons Very funny read today; first Simpsons script by @nancycartwright https://pic.twitter.com/Z0eBGWOp5E (Твіт) (англ.). Процитовано 1 вересня 2023 — через Твіттер. {{cite web}}: |archive-url= вимагає |archive-date= (довідка)
  35. Welch, Alex (2 квітня 2019). ‘Good Girls,’ ‘NCIS: Los Angeles,’ and others adjust up: Sunday final ratings. TV By The Numbers (англ.). Архів оригіналу за 2 квітня 2019. Процитовано 2 квітня 2019.
  36. Welch, Alex (9 квітня 2019). ‘Ellen’s Game of Games,’ ‘The Simpsons’ repeats adjust down: Sunday final ratings. TV By The Numbers (англ.). Процитовано 9 квітня 2019.[недоступне посилання]
  37. Welch, Alex (30 квітня 2019). ‘American Idol,’ ‘The Simpsons’ adjust up, ‘The Red Line’ adjusts down: Sunday final ratings. TV By The Numbers (англ.). Архів оригіналу за 30 квітня 2019. Процитовано 30 квітня 2019.
  38. DarkUFO. Final Adjusted TV Ratings for Sunday 5th May 2019. SpoilerTV. Архів оригіналу за 7 травня 2019. Процитовано 7 травня 2019.
  39. DarkUFO. Final Adjusted TV Ratings for Sunday 12th May 2019. SpoilerTV. Архів оригіналу за 14 травня 2019. Процитовано 14 травня 2019.

Посилання[ред. | ред. код]