Glory Hole

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Глорі хоул)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Glory Hole в туалеті.
Чоловіки, які практикують
секс із чоловіками
Прояви

Гомосексуальна орієнтація
Ситуативна гомосексуальна поведінка
ВІЛ/СНІД і інші ЗПСШ
Чоловіча проституція
Тюремна сексуальність
Гомосексуальна порнографія
Сексуальні практики між чоловіками
Barebacking і Bugchasing

Пошук партнера

Гейдар • Круїзинг • Гей-бар • Даркрум
Гей-сауна • Котеджінг • Glory Hole • Ханкі-код

Glory Hole (від англ. glory — слава, гордість, захват; англ. hole — діра, отвір) — отвір у стіні для пеніса, який використовують із метою вчинення анонімних сексуальних контактів.

Термін[ред. | ред. код]

В англійській сленговій мові терміном glory hole позначається отвір у стіні між приватними відео-кабінами в секс-кінотеатрі або між кабінками в громадських туалетах, призначений для анонімних сексуальних контактів, в першу чергу — між чоловіками[1][2].

Саме словосполучення glory hole в англійській мові має й інші значення та позначає, наприклад, комору для звалища непотрібного сміття або оглядове вікно в скловарній печі[3].

Призначення та використання[ред. | ред. код]

Glory hole виникли в гомосексуальному середовищі в часи кримінального переслідування геїв. Сьогодні, коли великий розвиток отримали знайомства через інтернет, glory hole втратили своє значення, ними користуються, зазвичай, лише чоловіки, які заперечують свою гомосексуальність і тому віддають перевагу задовольняти свої таємні бажання за допомогою анонімних контактів, при яких вони можуть не показувати своє обличчя; а також чоловіки, які не витримують конкуренції при інших способах пошуку партнера в силу своєї непривабливості, віку та інших причин.[4] Для деяких чоловіків такий вид сексу носить характер сексуальної субкультури.

Glory hole найчастіше знаходяться в громадських туалетах (наприклад, на вокзалах, в бібліотеках, в університетах, на паркувальних та заправних станціях) або в відео-кабінах в секс-шопах. Такі дірки проламуються підручними засобами та служать для анонімних сексуальних контактів — в першу чергу для мінета, а також для проникаючих (вагінальних та анальних) контактів. Крім того, через такі діри свій інтерес можуть задовольняти та вуаєристи. Сцени з використанням glory hole часто є сюжетами порнографічних фільмів. Останнім часом glory hole вийшли за межі гомосексуальної субкультури.[5] Вони трапляються, наприклад, в свінг-клубах та секс-кінотеатрах, які відвідуються і жінками.

В австрійській столиця Відні glory hole використовуються в так званих «Секс-кабінах», в яких свої послуги пропонують повії. Секс-кабіни розташовуються в спеціальному приміщенні, розділеному перегородками з дірами, розташованими на рівні геніталій. На рівні плечей при цьому часто організується демонстрація порнофільмів[6][7].

Юридичні та медичні проблеми[ред. | ред. код]

Публічний секс будь-якого роду є незаконним у багатьох країнах світу, а поліція як і раніше використовується в цілях забезпечення дотримання таких законів[8]. Побічними особистими наслідками для учасників glory hole є публічне приниження в пресі і судимість. Потенційними ризиками є побиття геїв, грабіж, і навіть тілесні ушкодження. З міркувань особистої безпеки, а також етикету, люди, зазвичай, чекають сигнал від пасивного партнера, перш ніж вставити будь-яку частину своїх геніталій через glory hole.

Подібного роду анонімні сексуальні контакти надзвичайно небезпечні, оскільки несуть великі ризики зараження хворобами, що передаються статевим шляхом, особливо у випадку незахищеного сексу без використання презервативів.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Eric Partridge. The New Partridge Dictionary of Slang and Unconventional English [Архівовано 27 жовтня 2014 у Wayback Machine.]. Volume I. — 2006. — P. 876 (англ.)
  2. Dennis E. Adonis. A Guide to Better Sex: A Sexual Improvement Guide [Архівовано 27 жовтня 2014 у Wayback Machine.]. — 2013. — P. 73 (англ.)
  3. Glory Hole [Архівовано 27 жовтня 2014 у Wayback Machine.] в англо-русском онлайн словаре o-db.ru
  4. Maximilian Kloes. (3 травня 2012). Einlochluke: Auf der Spur des Glory Holes (нім.). STUZ. Архів оригіналу за 5 квітня 2013. Процитовано 25 березня 2013.
  5. Арсений Виноградов. (24 серпня 2010). То, что ты хочешь. Men’s Health. Архів оригіналу за 5 квітня 2013. Процитовано 25 березня 2013.(рос.)
  6. Sigrid Neudecker: Sex in Wien. Historisches, Bars, SM, Straßenstrich, Swingerclub, Sexshop, Schwule, Lesben — Porträts aus der Wiener Szene und unzählige Adressen. 3., aktual. Aufl., Falter Verl., Wien 2004 (= Die kleinen Schlauen), S. 75 ff («Kabinensex») (нім.)
  7. Kurioses aus dem Ausland: Kabinensex in Wien (нім.)
  8. Jaffe, Harold (2005). Terror-Dot-Gov. Raw Dog Screaming Press. с. 28. ISBN 1-933293-09-8. Процитовано 31 грудня 2007.(англ.)

Література[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Вікісховище має мультимедійні дані за темою: Glory Holes