Юридична фірма "Юрлайн"

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Юридична фірма "Юрлайн"
Тип Юридична фірма
Галузь Фінанси, M&A (злиття та поглинання), Due diligence, White-Collar Crime, міжнародний арбітраж, транспортне та морське право, сімейне право, податкове та митне право, міжнародна торгівля та ін.
Засновано 1994 рік
Засновник(и) Кутателадзе Олег Джумберович
Штаб-квартира Україна, 65062, Одеса, Французький бульвар, 66/1, БЦ "Королівські сади", офіс 801-В
Ключові особи Зубар Володимир Михайлович (керуючий партнер)
jurline.ua

Юридична фірма «Юрлайн» — українська юридична фірма, спеціалізується у сферах фінансів, корпоративного права, M&A (злиття та поглинання), Due diligence (виявлення та оцінка ризиків), міжнародного арбітражу, транспортного та морського право, сімейного права, кримінального захисту (White-Collar Crime), податкового та митного права, антимонопольного права, міжнародна торгівля тощо.

Заснована у 1994 році, провідна юридична фірма Південного регіону України, офіс базується у місті Одесі.

Про компанію[ред. | ред. код]

Історія фірми починається ще з 1994 року, коли декілька молодих юристів (в тому числі керуючий партнер Володимир Зубар) об'єдналися під керівництвом досвідченого та амбіціозного правознавця Олега Кутателадзе[1]. У 2004 році фірма була реорганізована в партнерську організацію та отримала назву — Юридична фірма «Юрлайн».

Юрлайн фокусує свою увагу на надання послуг на півдні України. Регіональний статус фірми не обмежує можливості клієнтів фірми, якщо виникає необхідність в правовій допомозі за межами регіону і за кордоном.

Адвокати фірми мають міжнародний досвід у Великобританії, Швейцарії, Швеції, Монако, Ліхтенштейні, Кіпрі, Румунії, Туреччині.

Ґрунтуючись на високих стандартах адвокатської діяльності та надання якісних юридичних послуг, юридичній фірмі «Юрлайн» довіряють компанії-лідери з різних секторів економіки України, серед яких:

ТОВ «ТрансІвестСервіс» (включає в себе «ТІС-Зерно», «ТІС-МІНДОБРИВА»[2], «ТІС-Руда», «ТІС-Вугілля» та «ТІС-КТ»), «KADORR Group», будівельна компанія «ЗАРС», ТРЦ «Fontan Sky center», ТОВ «ПТК Шабо», ПАТ «Банк Восток», «Ресторани Савви Лібкіна»[3], ТОВ «Итис Флауверс Кафе», ТОВ «Сармонт Менеджмент Юкрейн» та інші.

Професійна діяльність[ред. | ред. код]

Практики[ред. | ред. код]

Юридична фірма «Юрлайн» пропонує як підприємцям, так і громадянам, юридичні консультації та послуги в різних галузях, зокрема:

Індустрії[ред. | ред. код]

Крім широкого спектру юридичних послуг у різних галузях, Юрлайн також надає правову допомогу в чисельних сферах промисловості, а саме:

Резонансні/ Сенсаційні/ Значливі справи; Визначальні кейси[ред. | ред. код]

Юрлайн неодноразово входила у рейтинги за найбільш публічні судові та арбітражні спори, а також спори у сфері оподаткування, зокрема:

Нагороди[ред. | ред. код]

2008 — 2016 роки

2017 рік

2018 рік

2019 рік

2020 рік

2021 рік

Соціальна діяльність[ред. | ред. код]

Центр правових досліджень імені Савіньї[ред. | ред. код]

З ініціативи партнерів «Юрлайн» у 2011 році був створений Центр правових досліджень імені Фрідріха Карла фон Савіньї, оскільки наукові роботи німецького юриста, доктора права, засновника історичної школи права Фрідріха Карла фон Савіньї відрізнялися ясністю викладу, багатством матеріалу, повнотою висновків та були присвячені теорії володіння («Das Recht des Besitzes», 1803) і вивчення історії («Geschichte des römischen Rechts im Mittelalter», Bd 1-6, 1815-31), і системи римського права («System des heutigen rӧmischen Rechts», Bd 1-8, 1840-49; «Das Obligationenrecht als Theil des heutigen römischen Rechts», Bd 1-2, 1851-53), і принесли йому заслужену репутацію класика сучасної цивілістики, що зробили його одним з найвідоміших представників історичної школи права та найвидатніших юристів свого часу. На жаль, велика кількість праць пана Савіньї ніколи не перекладалася на українську або російську мови.

Центром правових досліджень ім. Савіньї придбані практично всі роботи видатного юриста XIX століття Фрідріха Карла фон Савіньї і організований їх переклад, щоб національні теоретики й практикуючі юристи мали доступ до такої літератури.

До того ж, Центр постійно поповнює та збільшує обсяг своєї бібліотеки унікальними екземплярами, зокрема:

  • Книга «Право володіння», перше видання німецького правознавця, професора Фрідріха Карла фон Савіньї, на українській мові.
  • Книги «Система сучасного римського права», І — VIII томи німецького видання основоположної праці творця базової догматики сучасного приватного права, засновника історичної школи права Фрідріха Карла фон Савіньї.
  • Збірник «Вибрані праці» (1964—2012 рр.) праці видатного українського науковця-цивіліста, доктора юридичних наук, професора, академіка НАПрН України Я. М. Шевченко.
  • Цивільний кодекс Східної Галіції 1797 р. (видання латинського тексту з паралельним перекладом на українську та російську мови).
  • Книга «Малінін М. І. Праці з цивільного процесу» (зібрання праць з цивільного процесу правознавця — М. І. Малініна). До книги увійшли пять основних робіт: «Переконання судді в цивільному процесі» (1873); «Судове визнання в цивільних справах» (1878); «Коментар до ст. 366 Статуту цивільного судочинства» (1878); «Теорія цивільного процесу. Випуск 1; Випуск 2» (1881, 1884).
  • Збірник матеріалів «Євген Володимирович Васьковський: правознавець, літератор, критик. До 150-річчя від дня народження». Видання збірнику відбулось за підтримки Міністерства культури України.
  • Книга «Памяти учителя: к 90-летию со дня рождения Ю. С. Червоного», сумісний проект кафедри цивільно-правових дисциплін Одеського національного університету ім. І. І. Мечникова та Центру дослідження права ім. Савіньї.
  • Книга з нової серії робіт «Класика цивільного процесу» — праці професора Євгенія Володимировича Васьковського.
  • Книги «Приватне право як концепт. Том І. Витоки: монографія», «Приватне право як концепт. Том 2. Пошуки парадигми (до історії питання)», «Приватне право як концепт. Том 3. Концепт приватного права і рекодифікації цивільного законодавства в Україні: рефлексії фронтиру» (автори: Харитонов Є. О., Харитонова О. І.).
  • Книга «Корпоративне право крізь призму судової практики» (редакція професора І. В. Спасибо-Фатєєва).

Комітет з цивільного та сімейного права Ради адвокатів Одеської області[ред. | ред. код]

В листопаді 2014 року при Раді адвокатів Одеської області був створений Комітет з цивільного та сімейного права[44], який став майданчиком для обговорення найбільш важливих питань правозастосовчої практики за участю суддів, нотаріусів, співробітників органів юстиції та адвокатів.

Зазначений комітет, з моменту його утворення, очолює керуючий партнер ЮФ «Юрлайн» Володимир Зубар[45].

Зазвичай, кожного року голова Комітету з цивільного та сімейного права Володимир Зубар ініціює проведення заходів з актуальних питань в галузі цивільного та сімейного права[46][47][48][49][50], що проводяться за участю суддів різних судових інстанцій, нотаріусів, співробітників органів юстиції, адвокатів, практикуючих юристів тощо.

Стипендіальний конкурс[ред. | ред. код]

Переможці Стипендіального конкурсу у 2021 році[51]

Починаючи з 2014 року Юридична фірма «Юрлайн» організовує проведення стипендіального конкурсу[52] серед студентів-правників.

Стипендіальний конкурс надає можливість студентам юридичних спеціальностей вищих навчальних закладів показати свої знання та навички в юридичній сфері. Переможці конкурсу отримують можливість стажування в Юридичній фірмі «Юрлайн» та заохочувальну стипендію.

Стипендіальний конкурс відбувається у три етапи: (1) заповнення анкети; (2) виконання письмових завдань; (3) співбесіда з юристами Юрлайн. Письмові завдання готуються з використанням реальних прикладів з практики юристів фірми.

За результатами проведення конкурсу Стипендіальна комісія своїм рішенням обирає переможців, які отримують іменні стипендії Юридичної фірми «Юрлайн» та можливість стажування у фірмі.

Стажування в Юрлайн надає можливість студентам отримати практичний досвід застосування теоретичних знань, необхідні ділові навички, ознайомитися з принципами роботи юридичної фірми, а також визначитися зі сферою професійних інтересів.

School of American Law in Odesa[53][54]

Школа американського права в Одесі[ред. | ред. код]

Юрлайн у 2017—2019 роках з метою підтримання професійної компетенції та освіти своїх юристів, виступила партнером запровадження в Одесі унікальної програми «Школа американського права в Одесі»[55]. Зазначена програма презентована спільно з Центром американського права (Center for American and International Law[en]) та Chicago-Kent College of Law[en] (IIT).

Школа американського права в Одесі надає практикуючим юристам, адвокатам, нотаріусам, прокурорам, суддям, державним урядовцям, представникам юридичної науки та бізнесу і всім зацікавленим особам можливість поглибити знання в області американського та міжнародного права, прослухавши pre-LL.M. курс в Україні, з подальшим отриманням LL.M. в США лише за 5 місяців.

Джерела[ред. | ред. код]

  1. Юридическая фирма «Юрлайн» в г. Одесса, адрес: бул. Французский, 66/1 в 2022: отзывы, сайт, телефоны, горячая линия, режим работы, цены и стоимость услуг. prostopravo.com.ua. Процитовано 3 лютого 2022.
  2. ТІС МІНДОБРИВА. www.tismindobriva.com (укр.). Процитовано 3 лютого 2022.
  3. Юристи, борд і шановні друзі | Blank Website. jurline.ua (англ.). Процитовано 3 лютого 2022.
  4. а б Топ-50 юрфирм Украины. top50.com.ua. Архів оригіналу за 19 січня 2022. Процитовано 25 січня 2022.
  5. Топ-50 юрфирм Украины. top50.com.ua. Архів оригіналу за 19 січня 2022. Процитовано 25 січня 2022.
  6. а б в г Топ-50 юрфирм Украины. top50.com.ua. Архів оригіналу за 25 січня 2022. Процитовано 25 січня 2022.
  7. а б Топ-50 юрфирм Украины. top50.com.ua. Архів оригіналу за 25 січня 2022. Процитовано 25 січня 2022.
  8. а б Топ-50 юрфирм Украины. top50.com.ua. Архів оригіналу за 25 січня 2022. Процитовано 25 січня 2022.
  9. Criminal Law / Business Crime - Ukranian Law Firms. 2014.ukrainianlawfirms.com. Процитовано 28 грудня 2021.
  10. Топ-50 юрфирм Украины. top50.com.ua. Архів оригіналу за 28 грудня 2021. Процитовано 28 грудня 2021.
  11. Топ-50 юрфирм Украины. top50.com.ua. Архів оригіналу за 28 грудня 2021. Процитовано 28 грудня 2021.
  12. Топ-50 юрфирм Украины. top50.com.ua. Архів оригіналу за 28 грудня 2021. Процитовано 28 грудня 2021.
  13. Юридична фірма “Юрлайн” була визнана в міжнародному рейтингу юридичних фірм Legal 500 | Blank Website. jurline.ua (англ.). Процитовано 28 грудня 2021.
  14. Юридична фірма «Юрлайн» відзначена в міжнародному рейтингу Chambers & Partners | Blank Website. jurline.ua (англ.). Процитовано 28 грудня 2021.
  15. ЮФ «Юрлайн» увійшла до рейтингу провідних юридичних фірм України за версією видання Kyiv Post | Blank Website. jurline.ua (англ.). Процитовано 28 грудня 2021.
  16. Топ-50 юрфирм Украины. top50.com.ua. Архів оригіналу за 28 грудня 2021. Процитовано 28 грудня 2021.
  17. Топ-50 юрфирм Украины. top50.com.ua. Архів оригіналу за 28 грудня 2021. Процитовано 28 грудня 2021.
  18. ЮФ «Юрлайн» увійшла до Топу-50 провідних юридичних фірм України 2013 і в трійку лідерів Одеського регіону | Blank Website. jurline.ua (англ.). Процитовано 28 грудня 2021.
  19. Топ-50 юрфирм Украины. top50.com.ua. Архів оригіналу за 28 грудня 2021. Процитовано 28 грудня 2021.
  20. Топ-50 юрфирм Украины. top50.com.ua. Архів оригіналу за 28 грудня 2021. Процитовано 28 грудня 2021.
  21. Топ-50 юрфирм Украины. top50.com.ua. Архів оригіналу за 22 січня 2020. Процитовано 28 грудня 2021.
  22. Топ-50 юрфирм Украины. top50.com.ua. Архів оригіналу за 28 грудня 2021. Процитовано 28 грудня 2021.
  23. Топ-50 юрфирм Украины. top50.com.ua. Архів оригіналу за 28 грудня 2021. Процитовано 28 грудня 2021.
  24. Лідери ринку. Рейтинг юридичних компаній України – 2017 - Юридична Газета. yur-gazeta.com. Процитовано 28 грудня 2021.
  25. Топ-50 юрфирм Украины. top50.com.ua. Архів оригіналу за 28 грудня 2021. Процитовано 28 грудня 2021.
  26. Ukrainian Law Firms 2018. A Handbook for Foreign Clients is now available in print – UkrainianLawFirms. ukrainianlawfirms.com. Процитовано 28 грудня 2021.
  27. Топ-50 юрфирм Украины. top50.com.ua. Архів оригіналу за 28 грудня 2021. Процитовано 28 грудня 2021.
  28. Топ-50 юрфирм Украины. top50.com.ua. Архів оригіналу за 28 грудня 2021. Процитовано 28 грудня 2021.
  29. Топ-50 юрфирм Украины. top50.com.ua. Архів оригіналу за 28 грудня 2021. Процитовано 28 грудня 2021.
  30. Юридична практика. Facebook (укр.). Процитовано 28 грудня 2021.
  31. Dispute resolution in Ukraine | Law firm and lawyer rankings from The Legal 500 Europe, Middle East & Africa guide. www.legal500.com. Процитовано 28 грудня 2021.
  32. а б в Лідери ринку. Рейтинг юридичних компаній — 2019 - Юридична Газета. yur-gazeta.com. Процитовано 28 грудня 2021.
  33. Kyiv Post announces top 50 law firms in Ukraine - KyivPost - Ukraine's Global Voice. KyivPost. 2 квітня 2019. Процитовано 28 грудня 2021.
  34. UkrainianLawFirms. 2020.ukrainianlawfirms.com. Процитовано 28 грудня 2021.
  35. ВИБІР КЛІЄНТА - 2020. Юристи-лідери практик - Юридична Газета. yur-gazeta.com. Процитовано 28 грудня 2021.
  36. Лідери ринку. Рейтинг юридичних компаній - 2020 | Blank Website. jurline.ua (англ.). Процитовано 31 січня 2022.
  37. 50 провідних юридичних фірм Україна 2020 | Blank Website. jurline.ua (англ.). Процитовано 28 грудня 2021.
  38. Топ-50 юрфирм Украины. top50.com.ua. Архів оригіналу за 28 грудня 2021. Процитовано 28 грудня 2021.
  39. Лідери ринку. Рейтинг юридичних компаній-2020 - Юридична Газета. yur-gazeta.com. Процитовано 28 грудня 2021.
  40. Лідери ринку. Рейтинг юридичних компаній - 2021 | Blank Website. jurline.ua (англ.). Процитовано 31 січня 2022.
  41. UkrainianLawFirms. ukrainianlawfirms.com. Процитовано 28 грудня 2021.
  42. Вибір клієнта. 100 найкращих юристів України – 2021 - Юридична Газета. yur-gazeta.com. Процитовано 28 грудня 2021.
  43. 50 провідних юридичних фірм України 2021 року. PRAVO.UA (укр.). Процитовано 28 грудня 2021.
  44. Комітет з цивільного та сімейного права Ради адвокатів Одеської області | Рада адвокатів Одеської області. unba.odessa.ua (укр.). Процитовано 31 січня 2022.
  45. Голова комітету | Рада адвокатів Одеської області. unba.odessa.ua (укр.). Процитовано 31 січня 2022.
  46. 11 жовтня 2019 року відбулася робоча зустріч із питань організації ефективного судочинства, в якій узяли участь заступник голови Ради адвокатів Одеської області Олександр Козлов та голова Комітету з цивільного та сімейного права Ради адвокатів Одеської області Володимир Зубар | Рада адвокатів Одеської області. unba.odessa.ua (укр.). Процитовано 31 січня 2022.
  47. 18 квітня 2019 року о 16:00 розпочнеться засідання Комітету з цивільного та сімейного права Ради адвокатів Одеської області | Рада адвокатів Одеської області. unba.odessa.ua (укр.). Процитовано 31 січня 2022.
  48. 1 листопада 2018 року о 16.00 розпочне роботу засідання Комітету з цивільного та сімейного права Ради адвокатів Одеської області | Рада адвокатів Одеської області. unba.odessa.ua (укр.). Процитовано 31 січня 2022.
  49. 2 березня 2018 року відбудеться засідання Комітету з цивільного та сімейного права Ради адвокатів Одеської області на тему: «Новели цивільного процесуального законодавства України» | Рада адвокатів Одеської області. unba.odessa.ua (укр.). Процитовано 31 січня 2022.
  50. Шановні колеги! 23 листопада 2019 року о 10.00 у приміщенні Ізмаїльського державного гуманітарного університету Рада адвокатів Одеської області спільно з Комітетом по роботі з молодими адвокатами РАОО проведуть семінар із підвищення кваліфікації адвокатів. За результатами участі кожен адвокат отримає 4 залікових бали  | Рада адвокатів Одеської області. unba.odessa.ua (укр.). Процитовано 31 січня 2022.
  51. Юрлайн | Стипендіальний конкурс. jurline.ua (англ.). Процитовано 15 лютого 2022.
  52. Юрлайн | Стипендіальний конкурс. jurline.ua (англ.). Процитовано 17 січня 2022.
  53. Center of American Law. www.sal.in.ua (англ.). Процитовано 15 лютого 2022.
  54. Юрлайн | Школа американського права в Одесі 2017-2018. jurline.ua (англ.). Процитовано 15 лютого 2022.
  55. ШКОЛА АМЕРИКАНСЬКОГО ПРАВА В ОДЕСІ 2018-2019 | Blank Website. jurline.ua (англ.). Процитовано 31 січня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]