Візова політика Узбекистану

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Візова політика Узбекистану (узб. Oʻzbekistonning viza siyosati / Ўзбекистоннинг виза сиёсати) один з напрямків зовнішньої політики цієї країни.

Карта[ред. | ред. код]

Візова політика Узбекистану
   Узбекистан
   Не потрібна віза (90 днів)
   Не потрібна віза (60 днів)
   Не потрібна віза (30 днів)
   Електронна віза та транзит без візи
   Електронна віза
   Транзит без візи
   Потрібна віза

Не потрібна віза[ред. | ред. код]

Громадяни наступних 17 країн можуть відвідати Узбекистан без візи:

90 днів

60 днів

30 днів

Безвізовий режим також поширюється на власників дипломатичних паспортів Бразилії, Китаї та В'єтнаму. Був підписаний у лютому 2017 року угоду про взаємних безвізових поїздок для власників дипломатичних паспортів з Кувейтом і досі не ратифікований.

Спрощена візова політика[ред. | ред. код]

Відвідувачі з правомочних країн і територій можуть отримати багаторазові візи на термін до 1 місяця і не вимагає туристичний ваучер або запрошення з Узбекистану. Візи видаються протягом наступних 2 робочих днів. Спрощена форма візової політики поширюється громадянам наступних країн:

Візову анкету можна заповнити онлайн, роздрукувати і подати через дипломатичну місію. Транзитна віза також доступна для всіх національностей на строк до 72 годин, для яких немає запрошення або туристичного ваучера не потрібно[2].

Власники підтвердження візи (штампа), видана Міністерством закордонних справ Узбекистану, можуть отримати візи по прильоту в Ташкентський Міжнародний аеропорт. Узбекистан планує ввести систему електронних віз з 1 липня 2018. В Узбекистані планується ввести 72-годинний безвізовий транзит з 1 травня 2018 року. Список країн буде затверджено постановою Уряду.

Посилання[ред. | ред. код]

  1. С ВИЗАМИ И БЕЗ…. Архів оригіналу за 5 лютого 2018. Процитовано 27 березня 2018.
  2. Evisa mfa.uz. Архів оригіналу за 25 січня 2018. Процитовано 27 березня 2018.