Тур WTA 2004

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з WTA тур 2004)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Тур WTA 2004
Ліндсі Девенпорт виграла найбільше за сезон 7 титулів, завершивши його на сьомому місці в рейтингу WTA.
Ліндсі Девенпорт виграла найбільше за сезон 7 титулів, завершивши його на сьомому місці в рейтингу WTA.
Деталі
Період 5 січня - 13 листопада
За ліком 34
Турнірів 60
Категорії Великий шолом (4)
Чемпіонат WTA
Літні Олімпійські ігри
Турніри 1-ї категорії (10)
Турніри 2-ї категорії (15)
Турніри 3-ї категорії (16)
Турніри 4-ї категорії (5)
Турніри 5-ї категорії (8)
Досягнення
Найбільше титулів США Ліндсі Девенпорт (7)
Найбільше фіналів США Ліндсі Девенпорт (9)
Франція Амелі Моресмо (9)
Лідер за призовими Росія Марія Шарапова
($2,506,263)
Лідер рейтингу США Ліндсі Девенпорт (4,760)
Нагороди
Гравець року Росія Марія Шарапова
Найбільший прорив року Росія Марія Шарапова
Новачок року Франція Татьяна Головін
Повернення року США Серена Вільямс
2003
2005

Тур WTA 2004 - серія елітних професійних жіночих тенісних турнірів, організованих Жіночою тенісною асоціацією (WTA) упродовж сезону 2004 року. Календар складався з турнірів Великого шолома (під егідою Міжнародної тенісної федерації (ITF)), турнірів WTA від 1-ї до 5-ї категорії, Кубка федерації (організованого ITF), літніх Олімпійських ігор і Чемпіонату кінця року.

Ліндсі Девенпорт завершила сезон в ранзі 1-ї ракетки світу втретє за кар'єру, після 1998 і 2001 року, хоча й не досягнула фіналу жодного турніру Великого шолома. Амелі Моресмо показала непогані результати, досягнувши 1-го місця у вересні і завершивши сезон в ранзі 2-ї ракетки WTA. Росіянки показали приголомшливий підйом до еліти світового тенісу: Анастасія Мискіна, Марія Шарапова і Світлана Кузнецова виграли свої перші турніри Великого шолома, а Олена Дементьєва двічі виходила у фінал. Бельгійська пара Кім Клейстерс і Жустін Енен-Арденн, які піднялись на вершину жіночого тенісу в сезоні 2003, обидві зазнали травм упродовж сезону. Також зменшилося домінування сестер Вільмс, які обидві завершили сезон за межами провідної п'ятірки рейтингу.

Підсумки сезону[ред. | ред. код]

Одиночний розряд[ред. | ред. код]

1-ша ракетка світу Жустін Енен-Арденн розпочала сезон на високій ноті, вигравши титул у Сіднеї й потім вигравши свій третій турнір Великого Шолома на Відкритому чемпіонаті Австралії, у фіналі перемігши Кім Клейстерс. Фабіола Сулуага і Патті Шнідер обидві потрапили в перші для себе півфінали турнірів Великого шолома в одиночному розряді. Шнідер скористалася тим, що Ліза Реймонд розчистила для неї шлях у сітці, в третьому колі вибивши Вінус Вільямс. Сулуага пройшла завдяки тому, що Олена Дементьєва і Надія Петрова рано вибули в її частині сітки, а Амелі Моресмо відмовилася грати у чвертьфіналі. Чинна чемпіонка Серена Вільямс знялась з турніру, оскільки продовжувала реабілітацію після операції на коліні.

Енен-Арденн виграла в Дубаї в рамках 16-матчевої переможної серії, яку обірвала Світлана Кузнецова в Досі. У фіналі Кузнецова поступилася чинній чемпіонці Анастасії Мискіній. Ліндсі Девенпорт виграла свій четвертий титул у Токіо, зрівнявшись за цим покзаником з Мартіною Хінгіс. Клейстерс виграла турніри на закритих кортах у Парижі та Антверпені, але мала травму впродовж решти сезону.

Анастасія Мискіна виграла свій перший і єдиний турнір Великого шолома на Відкритому чемпіонаті Франції.

Ґрунтовий сезон розпочався з перемоги Девенпорт на турнірі в Амелія-Айленд. Вінус Вільямс виграла підряд турніри в Чарлстоні та Варшаві. Амелі Моресмо виграла два найбільші розігрівчі турніри на червоному ґрунті в Берліні та Римі. До неї це змогли зробити Штеффі Граф і Моніка Селеш і обидві вони виграли Відритий чемпіонат Франції того самого року.

Однак у чвертьфіналі Відкритого чемпіонату Франції Моресмо у чвертьфіналі поступилася Олені Дементьєвій. Клейстерс знялася з турніру через травму зап'ястка,[1] тоді як чинна чемпіонка та її співвітчизниця Енен-Арденн знялася в другому колі через травму коліна під час її матчу проти Татьяни Гарбін. Це було найбільш раннє вибування 1-ї сіяної починаючи з 1925 року. Ця несподівана поразка дозволила Паолі Суарес досягнути свого першого півфіналу в одиночному розряді, де вона програла Дементьєвій. У верхній половині сітки Анастасія Мискіна пройшла у фінал після перемог над Вінус Вільямс і Дженніфер Капріаті. Перший чисто російський фінал турнірів Великого шолома завершився швидкою перемогою Мискіної над знервованою Дементьєвою. Таким чином Мискіна стала першою росіянкою, яка виграла турнір Великого шолома.

Домінація росіянок продовжилася на розігрівчих турнірах на трав'яних кортах, Марія Шарапова перемогла в Бірмінгемі, а Світлана Кузнецова - в Істбурні. Марі П'єрс також здобула свою першу перемогу починаючи з Відкритого чемпіонату Франції чотирирічної давнини, вигравши турнір у 'с-Гертогенбосі. Клейстерс і Енен-Арденн пропустили Вімблдон через ті самі травми, що змусили їх припинити боротьбу на Відкритому чемпіонаті Франції. Вінус Вільямс припинила боротьбу вже в другому колі, зазнавши поразки від Кароліни Шпрем, а обидві фіналістки Відкритого чемпіонату Франції не змогли успішно змінити покриття з ґрунту на траву: Дементьєва поступилася Сандрі Клейновій, а Мискіна - Емі Фрейзер. У фіналі зійшлися Серена Вільямс і Марія Шарапова. Обидві вони змогли відігратися у своїх півфіналах, поступаючись сетом і тай-брейком.[2][3] Шарапова несподівано перемогла дворазову чинну чемпіонку, вигравши свій перший титул, ставши третьою наймолодшою переможницею Вімблдону за історію.[4]

Марія Шарапова виграла Вімблдон і Чемпіонат кінця року, а також три інші турніри за сезон.

Девенпорт успішно розпочала літній сезон на жорсткому покритті, вигравши турніри в Стенфорді, Лос-Анджелесі, Сан-Дієго і Цинциннаті, здобувши приголомшливу серію перемог напередодні останнього турніру Великого шолома року. Ніколь Вайдішова стала наймолодшою володаркою титулу Туру в історії, вигравши менший турнір у Ванкувері. Моресмо виграла турнір першої категорії в Торонто, у фіналі перемігши Олену Лиховцеву. Енен-Арденн повернулася після травми, щоб зіграти на Олімпійських іграх в Афінах, де в матчі за золоту медаль перемогла Моресмо. У матчі за бронзову медаль Алісія Молік перемогла Мискіну.

Девенпорт вважали найвірогіднішою претенденткою на здобуття свого другого титулу на Відкритому чемпіонаті США, але в півфіналі її зупинила Світлана Кузнецова. Енен-Арденн поступилась Петровій. Мискіна і Шарапова також вибули рано. Поразка Енен-Арденн означала, що Моресмо уперше в своїй кар'єрі досягне першого рядку рейтингу WTA. У ще одному повністю російському фіналі Кузнєцова здобула перемогу і стала третьою підряд тенісисткою з цієї країни, яка виграла свій перший титул Великого шолома.

Моресмо недовго посідала перший рядок рейтингу. Через місяць Девенпорт повернула його собі, вигравши титул у Штутгарті. Втім Моресмо продовжила свою успішну серію, перемігши на турнірах у Лінці та Філадельфії. Алісія Молік виграла найбільший титул у своїй кар'єрі в Цюриху і менший у Люксембурзі, тоді як Мискіна захистила свій титул у Москві. Світлана Кузнецова виграла титул на Балі й досягнула фіналу в Пекіні, де поступилась Серені Вільямс. Марія Шарапова виграла Чемпіонат Туру WTA, перемігши Вільмс, після того як здобула менші титули в Сеулі та Токіо і досягнула Фіналу в Цюриху. Надія Петрова і Меган Шонессі виграли в парному розряді.

Графік[ред. | ред. код]

В таблиці нижче наведено повний розклад Туру WTA 2004.

Легенда[ред. | ред. код]

Турніри Великого шолома
Літні Олімпійські ігри
Чемпіонат закінчення року
Турніри 1-ї категорії
Турніри 2-ї категорії
Турніри 3-ї категорії
Tier IV and V events
Командні змагання

Січень[ред. | ред. код]

Тиждень Турнір Чемпіонки Фіналістки Півфіналістки Чвертьфіналістки
5 січня Кубок Гопмана
Перт, Австралія
Hopman Cup
Хард (п) – 8 команд (ГР)
США США
2–1
Словаччина Словаччина
Програли в круговому турнірі (група A)
Франція Франція
Росія Росія
Чехія Чехія
Програли в круговому турнірі (група B)
Австралія Австралія
Бельгія Бельгія
Угорщина Угорщина
Uncle Tobys Hardcourts
Голд-Кост, Австралія
Турнір 3-ї категорії
$170,000 - Хард - 30S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Японія Ай Суґіяма
1–6, 6–1, 6–4
Росія Надія Петрова Австралія Саманта Стосур
Франція Наталі Деші
Болгарія Магдалена Малеєва
Іспанія Магі Серна
Росія Світлана Кузнецова
Росія Дінара Сафіна
Росія Світлана Кузнецова
Росія Олена Лиховцева

6–3, 6–4
ПАР Лізель Губер
Болгарія Магдалена Малеєва
ASB Classic
Окленд, Нова Зеландія
Турнір 4-ї категорії
$140,000 - Хард - 32S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Греція Елені Даніліду
6–3, 6–2
США Ешлі Гарклроуд Аргентина Паола Суарес
Франція Маріон Бартолі
Пуерто-Рико Крістіна Бранді
США Мейлен Ту
США Шенай Перрі
Німеччина Анка Барна
Боснія і Герцеговина Мервана Югич-Салкич
Хорватія Єлена Костанич

7–6(8–6), 3–6, 6–1
Іспанія Вірхінія Руано Паскуаль
Аргентина Паола Суарес
12 січня Medibank International
Сідней, Австралія
Турнір 2-ї категорії
$585,000 - Хард - 28S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Бельгія Жустін Енен-Арденн
6–4, 6–4
Франція Амелі Моресмо США Ліндсі Девенпорт
Італія Франческа Ск'явоне
США Чанда Рубін
Росія Олена Дементьєва
Росія Анастасія Мискіна
Ізраїль Анна Смашнова-Пістолезі
Зімбабве Кара Блек
Австралія Ренне Стаббс

7–5, 3–6, 6–4
Росія Дінара Сафіна
США Меган Шонессі
Moorilla Hobart International
Гобарт, Австралія
Tier V event
$110,000 - Хард - 32S/32Q/14D
Одиночний розряд - Парний розряд
США Емі Фрейзер
6–3, 6–3
Японія Асагое Сінобу Пуерто-Рико Крістіна Бранді
Аргентина Марія Емілія Салерні
Японія Морігамі Акіко
Колумбія Фабіола Сулуага
Італія Марія Елена Камерін
Німеччина Анка Барна
Японія Асагое Сінобу
Японія Окамото Сейко

2–6, 6–4, 6–3
Бельгія Елс Калленс
Австрія Барбара Шетт
Canberra Women's Classic
Канберра, Австралія
Tier V event
$110,000 - Хард - 32S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Аргентина Паола Суарес
3–6, 6–4, 7–6(7–5)
Італія Сільвія Фаріна-Елія Україна Юлія Вакуленко
Хорватія Кароліна Шпрем
Іспанія Марія Санчес Лоренсо
Італія Флавія Пеннетта
Франція Емілі Луа
Іспанія Аранча Парра Сантонха
Хорватія Єлена Костанич
Люксембург Клодін Шоль

6–4, 7–6(7–3)
Франція Каролін Денін
Австралія Ліза Макші
19 січня
26 січня
Відкритий чемпіонат Австралії
Мельбурн, Австралія
Великий шолом
$5,590,310 - Хард - 128S/96Q/64D/32X
Одиночний розряд - Парний розряд - Змішаний парний розряд
Бельгія Жустін Енен-Арденн
6–3, 4–6, 6–3
Бельгія Кім Клейстерс Колумбія Фабіола Сулуага
Швейцарія Патті Шнідер
США Ліндсі Девенпорт
Франція Амелі Моресмо
США Ліза Реймонд
Росія Анастасія Мискіна
Іспанія Вірхінія Руано Паскуаль
Аргентина Паола Суарес

6–4, 6–3
Росія Світлана Кузнецова
Росія Олена Лиховцева
Союзна Республіка Югославія Ненад Зімоньїч
Росія Олена Бовіна

6–1, 7–6(7–3)
Індія Леандер Паес
США Мартіна Навратілова

Лютий[ред. | ред. код]

Тиждень Турнір Чемпіонки Фіналістки Півфіналістки Чвертьфіналістки
2 лютого Toray Pan Pacific Open
Токіо, Японія
Турнір 1-ї категорії
$1,300,000 - Хард - 28S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
США Ліндсі Девенпорт
6–4, 6–1
Болгарія Магдалена Малеєва США Чанда Рубін
Союзна Республіка Югославія Єлена Докич
США Вінус Вільямс
Японія Ай Суґіяма
Росія Тетяна Панова
Словаччина Даніела Гантухова
Зімбабве Кара Блек
Австралія Ренне Стаббс

6–0, 6–1
Росія Олена Лиховцева
Болгарія Магдалена Малеєва
9 лютого Open Gaz de France
Париж, Франція
Турнір 2-ї категорії
$585,000 - Хард (п) - 28S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Бельгія Кім Клейстерс
6–2, 6–1
Франція Марі П'єрс Росія Дінара Сафіна
Франція Татьяна Головін
Італія Сільвія Фаріна-Елія
Італія Франческа Ск'явоне
Росія Олена Бовіна
Росія Олена Дементьєва
Австрія Барбара Шетт
Швейцарія Патті Шнідер

6–3, 6–2
Італія Сільвія Фаріна-Елія
Італія Франческа Ск'явоне
16 лютого Proximus Diamond Games
Антверпен, Бельгія
Турнір 2-ї категорії
$585,000 - Хард (п) - 28S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Бельгія Кім Клейстерс
6–3, 6–0
Італія Сільвія Фаріна-Елія Хорватія Кароліна Шпрем
Швейцарія Міріам Казанова
Чехія Деніса Хладкова
Швейцарія Патті Шнідер
Чехія Клара Коукалова
Болгарія Магдалена Малеєва
Зімбабве Кара Блек
Бельгія Елс Калленс

6–2, 6–1
Швейцарія Міріам Казанова
Греція Елені Даніліду
Cellular South Cup
Мемфіс, США
Турнір 3-ї категорії
$190,000 - Хард (п) - 30S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Росія Віра Звонарьова
4–6, 6–4, 7–5
США Ліза Реймонд Росія Марія Шарапова
США Лора Гренвілл
Аргентина Хісела Дулко
США Емі Фрейзер
Пуерто-Рико Крістіна Бранді
США Ліндсей Лі-Вотерс
Швеція Оса Свенссон
США Мейлен Ту

6–4, 7–6(0)
Росія Марія Шарапова
Росія Віра Звонарьова
AP Tourism Hyderabad Open
Хайдерабад, Індія
Турнір 4-ї категорії
$140,000 - Хард - 32S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Австралія Ніколь Пратт
7–6(7–3), 6–1
Росія Марія Кириленко Таїланд Тамарін Танасугарн
Франція Маріон Бартолі
Індонезія Анжелік Віджайя
КНР Чжен Цзє
Хорватія Єлена Костанич
Боснія і Герцеговина Мервана Югич-Салкич
ПАР Лізель Губер
Індія Саня Мірза

7–6(7–1), 6–4
КНР Лі Тін
КНР Сунь Тяньтянь
23 лютого Dubai Tennis Championships
Дубай,, ОАЕ
Турнір 2-ї категорії
$585,000 - Хард - 28S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Бельгія Жустін Енен-Арденн
7–6(7–3), 6–3
Росія Світлана Кузнецова США Меган Шонессі
Японія Ай Суґіяма
Іспанія Кончіта Мартінес
Росія Анастасія Мискіна
Греція Елені Даніліду
США Вінус Вільямс
Словаччина Жанетта Гусарова
Іспанія Кончіта Мартінес

6–0, 1–6, 6–3
Росія Світлана Кузнецова
Росія Олена Лиховцева
Copa Colsanitas Seguros Bolivar
Богота, Колумбія
Турнір 3-ї категорії
$170,000 - ґрунт - 30S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Колумбія Фабіола Сулуага
3–6, 6–4, 6–2
Іспанія Марія Санчес Лоренсо Словаччина Любомира Курхайцова
Франція Емілі Луа
Колумбія Каталіна Кастаньйо
Словаччина Людмила Черванова
Хорватія Lana Popadić
Іспанія Кончіта Мартінес Гранадос
Австрія Барбара Шварц
Німеччина Ясмін Вер

6–1, 6–3
Іспанія Анабель Медіна Гаррігес
Іспанія Аранча Парра Сантонха

Березень[ред. | ред. код]

Тиждень Турнір Чемпіонки Фіналістки Півфіналістки Чвертьфіналістки
1 березня Qatar Total Open
Доха, Катар
Турнір 2-ї категорії
$600,000 - Хард - 28S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Росія Анастасія Мискіна
4–6, 6–4, 6–4
Росія Світлана Кузнецова Бельгія Жустін Енен-Арденн
США Дженніфер Капріаті
Франція Наталі Деші
США Меган Шонессі
КНР Чжен Цзє
Італія Сільвія Фаріна-Елія
Росія Світлана Кузнецова
Росія Олена Лиховцева

7–6(7–4), 6–2
Словаччина Жанетта Гусарова
Іспанія Кончіта Мартінес
Abierto Mexicano Telcel
Акапулько, Мексика
Турнір 3-ї категорії
$170,000 - ґрунт - 30S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Чехія Івета Бенешова
7–6(7–5), 6–4
Італія Флавія Пеннетта Іспанія Марта Марреро
Іспанія Марія Санчес Лоренсо
Австралія Саманта Стосур
Франція Емілі Луа
Україна Юлія Вакуленко
Чехія Ніколь Вайдішова
Австралія Ліза Макші
Венесуела Мілагрос Секера

2–6, 7–6(7–5), 6–4
Чехія Ольга Благотова
Чехія Габріела Навратілова
8 березня
15 березня
Pacific Life Open
Індіан-Веллс, United States
Турнір 1-ї категорії
$2,100,000 - Хард - 96S/48Q/32D
Одиночний розряд - Парний розряд
Бельгія Жустін Енен-Арденн
6–1, 6–4
США Ліндсі Девенпорт Росія Анастасія Мискіна
Франція Наталі Деші
Росія Світлана Кузнецова
Іспанія Кончіта Мартінес
Аргентина Хісела Дулко
Колумбія Фабіола Сулуага
Іспанія Вірхінія Руано Паскуаль
Аргентина Паола Суарес

6–1, 6–2
Росія Світлана Кузнецова
Росія Олена Лиховцева
22 березня
29 березня
NASDAQ-100 Open
Маямі, United States
Турнір 1-ї категорії
$3,060,000 - Хард - 96S/48Q/32D
Одиночний розряд - Парний розряд
США Серена Вільямс
6–1, 6–1
Росія Олена Дементьєва Греція Елені Даніліду
Росія Надія Петрова
США Джилл Крейбас
Хорватія Кароліна Шпрем
Франція Наталі Деші
США Вінус Вільямс
Росія Надія Петрова
США Меган Шонессі

6–2, 6–3
Росія Світлана Кузнецова
Росія Олена Лиховцева

Квітень[ред. | ред. код]

Тиждень Турнір Чемпіонки Фіналістки Півфіналістки Чвертьфіналістки
5 квітня Bausch & Lomb Championships
Амілія, United States
Турнір 2-ї категорії
$585,000 - Ґрунт (зелений) - 56S/16Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
США Ліндсі Девенпорт
6–4, 6–4
Франція Амелі Моресмо Бельгія Жустін Енен-Арденн
Росія Надія Петрова
Росія Віра Звонарьова
Італія Сільвія Фаріна-Елія
Аргентина Паола Суарес
США Серена Вільямс
Росія Надія Петрова
США Меган Шонессі

3–6, 6–2, 7–5
Швейцарія Міріам Казанова
Австралія Алісія Молік
GP SAR La Princesse Lalla Meryem
Касабланка, Марокко
Tier V event
$110,000 - ґрунт - 32S/32Q/16D
Одиночний розряд - Doubles Draw
Франція Емілі Луа
6–2, 6–2
Словаччина Людмила Черванова Італія Ріта Гранде
Чехія Клара Коукалова
Іспанія Марта Марреро
Словаччина Любомира Курхайцова
Польща Марта Домаховська
Італія Марія Елена Камерін
Франція Маріон Бартолі
Франція Емілі Луа

6–4, 6–2
Бельгія Елс Калленс
Словенія Катарина Среботнік
12 квітня Family Circle Cup
Чарлстон, United States
Турнір 1-ї категорії
$1,300,000 - Ґрунт (зелений) - 56S/32Q/28D
Одиночний розряд - Парний розряд
США Вінус Вільямс
2–6, 6–2, 6–1
Іспанія Кончіта Мартінес Хорватія Єлена Костанич
Швейцарія Патті Шнідер
Угорщина Петра Мандула
Росія Віра Звонарьова
США Ліндсі Девенпорт
Росія Надія Петрова
Іспанія Вірхінія Руано Паскуаль
Аргентина Паола Суарес

6–4, 6–1
США Мартіна Навратілова
США Ліза Реймонд
Estoril Open
Ештуріл, Portugal
Tier V event
$110,000 - ґрунт - 32S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Франція Емілі Луа
7–5, 7–6(7–1)
Чехія Івета Бенешова Іспанія Марта Марреро
Франція Стефані Коен-Алоро
Австрія Барбара Шетт
Чехія Клара Коукалова
Чехія Деніса Хладкова
Словаччина Мартина Суха
Швейцарія Еммануель Гальярді
Словаччина Жанетта Гусарова

6–3, 6–2
Чехія Ольга Благотова
Чехія Габріела Навратілова
19 квітня Fed Cup: 1-ше коло
Amiens, Франція, ґрунт (п)
Лечче, Італія, ґрунт
Murcia, Іспанія, ґрунт
Bree, Бельгія, ґрунт
Москва, Росія, Килим (i)
Буенос Айрес, Аргентина, ґрунт
Sankt Pölten, Австрія, ґрунт
Порторож, Slovenia, ґрунт
перемогли в 1-му колі
 Франція 5–0
 Італія 3–1
 Іспанія 3–2
 Бельгія 3–2
 Росія 4–1
 Аргентина 4–1
 Австрія 3–2
 Сполучені Штати Америки 4–1
програли в 1-му колі losers
 Німеччина
 Чехія
  Швейцарія
 Хорватія
 Австралія
 Японія
 Словаччина
 Словенія
26 квітня J&S Cup
Варшава, Poland
Турнір 2-ї категорії
$585,000 - ґрунт - 28S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
США Вінус Вільямс
6–1, 6–4
Росія Світлана Кузнецова Італія Франческа Ск'явоне
Росія Віра Звонарьова
Франція Амелі Моресмо
Італія Сільвія Фаріна-Елія
Ізраїль Анна Смашнова-Пістолезі
Болгарія Магдалена Малеєва
Італія Сільвія Фаріна-Елія
Італія Франческа Ск'явоне

3–6, 6–2, 6–1
Аргентина Хісела Дулко
Аргентина Патрісія Тарабіні
Budapest Grand Prix
Будапешт, Угорщина
Tier V event
$110,000 - ґрунт - 32S/23Q/14D
Одиночний розряд - Парний розряд
Союзна Республіка Югославія Єлена Янкович
7–6(7–4), 6–3
Словаччина Мартина Суха Італія Флавія Пеннетта
Чехія Івета Бенешова
Хорватія Санда Мамич
Словаччина Людмила Черванова
Угорщина Аніко Капрош
Угорщина Петра Мандула
Угорщина Петра Мандула
Австрія Барбара Шетт

6–3, 6–2
Угорщина Virág Németh
Угорщина Агнеш Савай

Травень[ред. | ред. код]

Тиждень Турнір Чемпіонки Фіналістки Півфіналістки Чвертьфіналістки
3 травня Qatar Total German Open
Berlin, Germany
Турнір 1-ї категорії
$1,300,000 - ґрунт - 56S/48Q/28D
Одиночний розряд - Парний розряд
Франція Амелі Моресмо
Без гри
США Вінус Вільямс Хорватія Кароліна Шпрем
США Дженніфер Капріаті
Колумбія Фабіола Сулуага
Аргентина Паола Суарес
Росія Світлана Кузнецова
Росія Анастасія Мискіна
Росія Надія Петрова
США Меган Шонессі

6–2, 2–6, 6–1
Словаччина Жанетта Гусарова
Іспанія Кончіта Мартінес
10 травня Internazionali BNL d'Italia
Рим, Італія
Турнір 1-ї категорії
$1,300,000 - ґрунт - 56S/48Q/28D
Одиночний розряд - Парний розряд
Франція Амелі Моресмо
3–6, 6–3, 7–6(8–6)
США Дженніфер Капріаті США Серена Вільямс
Росія Віра Звонарьова
Росія Світлана Кузнецова
Ізраїль Анна Смашнова-Пістолезі
Італія Франческа Ск'явоне
Італія Сільвія Фаріна-Елія
Росія Надія Петрова
США Меган Шонессі

2–6, 6–3, 6–3
Іспанія Вірхінія Руано Паскуаль
Аргентина Паола Суарес
17 травня Internationaux de Strasbourg
Страсбург, France
Турнір 3-ї категорії
$170,000 - ґрунт - 30S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Люксембург Клодін Шоль
2–6, 6–0, 6–3
США Ліндсі Девенпорт Італія Сільвія Фаріна-Елія
Франція Емілі Луа
Словенія Катарина Среботнік
Венесуела Мілагрос Секера
Чехія Барбора Заглавова-Стрицова
Японія Ай Суґіяма
Австралія Ліза Макші
Венесуела Мілагрос Секера

6–4, 6–1
Словенія Тіна Кріжан
Словенія Катарина Среботнік
Wien Energie Grand Prix
Відень, Austria
Турнір 3-ї категорії
$170,000 - ґрунт - 30S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Ізраїль Анна Смашнова-Пістолезі
6–2, 3–6, 6–2
Австралія Алісія Молік Хорватія Єлена Костанич
США Емі Фрейзер
Росія Аліна Жидкова
Німеччина Марлен Вайнгартнер
Словаччина Любомира Курхайцова
Іспанія Магі Серна
США Мартіна Навратілова
США Ліза Реймонд

6–2, 7–5
Зімбабве Кара Блек
Австралія Ренне Стаббс
24 травня
31 травня
Відкритий чемпіонат Франції
Париж, France
Великий шолом
$5,982,126 - ґрунт - 128S/96Q/64D/32X
Одиночний розряд - Парний розряд - Змішаний парний розряд
Росія Анастасія Мискіна
6–1, 6–2
Росія Олена Дементьєва Аргентина Паола Суарес
США Дженніфер Капріаті
Росія Марія Шарапова
Франція Амелі Моресмо
США Вінус Вільямс
США Серена Вільямс
Іспанія Вірхінія Руано Паскуаль
Аргентина Паола Суарес

6–0, 6–3
Росія Світлана Кузнецова
Росія Олена Лиховцева
Франція Рішар Гаске
Франція Татьяна Головін

6–3, 6–4
Зімбабве Вейн Блек
Зімбабве Кара Блек

Червень[ред. | ред. код]

Тиждень Турнір Чемпіонки Фіналістки Півфіналістки Чвертьфіналістки
7 червня DFS Classic
Бірмінгем, United Kingdom
Турнір 3-ї категорії
$170,000 - Трава - 56S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Росія Марія Шарапова
4–6, 6–2, 6–1
Франція Татьяна Головін Франція Емілі Луа
Швейцарія Патті Шнідер
Люксембург Анна Кремер
Таїланд Тамарін Танасугарн
Австралія Алісія Молік
Японія Обата Саорі
Росія Марія Кириленко
Росія Марія Шарапова

6–2, 6–1
Австралія Ліза Макші
Венесуела Мілагрос Секера
14 червня Hastings Direct International Championships
Істборн, United Kingdom
Турнір 2-ї категорії
$585,000 - Трава - 28S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Росія Світлана Кузнецова
2–6, 7–6(7–2), 6–4
Словаччина Даніела Гантухова Франція Амелі Моресмо
Росія Віра Звонарьова
Болгарія Магдалена Малеєва
Японія Ай Суґіяма
Іспанія Марія Санчес Лоренсо
Словенія Тіна Писник
Австралія Алісія Молік
Іспанія Магі Серна

6–4, 6–4
Росія Світлана Кузнецова
Росія Олена Лиховцева
Ordina Open
'с-Гертогенбос, Нідерланди
Турнір 3-ї категорії
$170,000 - Трава - 32S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Франція Марі П'єрс
7–6(8–6), 6–2
Чехія Клара Коукалова Росія Ліна Красноруцька
Іспанія Анабель Медіна Гаррігес
Союзна Республіка Югославія Єлена Янкович
Люксембург Анна Кремер
Австрія Барбара Шетт
Люксембург Клодін Шоль
Австралія Ліза Макші
Венесуела Мілагрос Секера

7–6(7–3), 6–3
Хорватія Єлена Костанич
Люксембург Клодін Шоль
21 червня
28 червня
Вімблдон Championships
Вімблдон, United Kingdom
Великий шолом
$6,063,070 - Трава - 128S/96Q/64D/32X
Одиночний розряд - Парний розряд - Змішаний парний розряд
Росія Марія Шарапова
6–1, 6–4
США Серена Вільямс Франція Амелі Моресмо
США Ліндсі Девенпорт
США Дженніфер Капріаті
Аргентина Паола Суарес
Хорватія Кароліна Шпрем
Японія Ай Суґіяма
Зімбабве Кара Блек
Австралія Ренне Стаббс

6–3, 7–6(7–5)
ПАР Лізель Губер
Японія Ай Суґіяма
Зімбабве Вейн Блек
Зімбабве Кара Блек

3–6, 7–6(8), 6–4
Австралія Тодд Вудбрідж
Австралія Алісія Молік

Липень[ред. | ред. код]

Тиждень Турнір Чемпіонки Фіналістки Півфіналістки Чвертьфіналістки
5 липня Чвертьфінал Кубка федерації
Rimini, Італія, ґрунт
Jerez, Іспанія, ґрунт
Буенос Айрес, Аргентина, ґрунт
Innsbruck, Австрія, ґрунт
Перемогли у чвертьфіналах
 Франція 3–2
 Іспанія 3–2
 Росія 4–1
 Австрія 4–1
Програли у чвертьфіналах
 Італія
 Бельгія
 Аргентина
 Сполучені Штати Америки
12 липня Bank of the West Classic
Стенфорд , United States
Турнір 2-ї категорії
$585,000 - Хард - 28S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
США Ліндсі Девенпорт
7–6(7–4), 5–7, 7–6(7–4)
США Вінус Вільямс США Емі Фрейзер
Венесуела Марія Венто-Кабчі
Ізраїль Анна Смашнова-Пістолезі
Швейцарія Патті Шнідер
Італія Франческа Ск'явоне
США Машона Вашінгтон
Греція Елені Даніліду
Австралія Ніколь Пратт

6–2, 6–4
Чехія Івета Бенешова
Люксембург Клодін Шоль
19 липня JPMorgan Chase Open
Лос-Анджелес, United States
Турнір 2-ї категорії
$585,000 - Хард - 56S/16Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
США Ліндсі Девенпорт
6–1, 6–3
США Серена Вільямс Росія Олена Дементьєва
США Вінус Вільямс
Росія Віра Звонарьова
Росія Світлана Кузнецова
Росія Надія Петрова
Італія Франческа Ск'явоне
Росія Надія Петрова
США Меган Шонессі

6–7(2–7), 6–4, 6–3
Іспанія Кончіта Мартінес
Іспанія Вірхінія Руано Паскуаль
Internazionali Femminili di Palermo
Palermo, Італія
Tier V event
$110,000 - ґрунт - 32S/29Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Іспанія Анабель Медіна Гаррігес
6–4, 6–4
Італія Флавія Пеннетта Словенія Катарина Среботнік
Чехія Деніса Хладкова
Чехія Клара Коукалова
Словаччина Людмила Черванова
Італія Антонелла Серра-Дзанетті
Німеччина Анна-Лена Гренефельд
Іспанія Анабель Медіна Гаррігес
Іспанія Аранча Санчес Вікаріо

6–3, 7–6(7–4)
Словаччина Любомира Курхайцова
Словаччина Генрієта Надьова
26 липня Acura Classic
Сан-Дієго, United States
Турнір 1-ї категорії
$1,300,000 - Хард - 56S/16Q/24D
Одиночний розряд - Парний розряд
США Ліндсі Девенпорт
6–1, 6–1
Росія Анастасія Мискіна Росія Віра Звонарьова
Росія Олена Дементьєва
США Серена Вільямс
Росія Марія Шарапова
Японія Ай Суґіяма
США Емі Фрейзер
Зімбабве Кара Блек
Австралія Ренне Стаббс

4–6, 6–1, 6–4
Іспанія Вірхінія Руано Паскуаль
Аргентина Паола Суарес

Серпень[ред. | ред. код]

Тиждень Турнір Чемпіонки Фіналістки Півфіналістки Чвертьфіналістки
2 серпня Rogers AT&T Cup
Монреаль, Canada
Турнір 1-ї категорії
$1,300,000 - Хард - 56S/32Q/28D
Одиночний розряд - Парний розряд
Франція Амелі Моресмо
6–1, 6–0
Росія Олена Лиховцева Росія Анастасія Мискіна
Росія Віра Звонарьова
Болгарія Магдалена Малеєва
США Дженніфер Капріаті
Франція Татьяна Головін
Хорватія Кароліна Шпрем
Японія Асагое Сінобу
Японія Ай Суґіяма

6–0, 6–3
ПАР Лізель Губер
Таїланд Тамарін Танасугарн
Nordea Nordic Light Open
Стокгольм, Sweden
Турнір 4-ї категорії
$140,000 - Хард - 32S/26Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Австралія Алісія Молік
6–1, 6–1
Україна Тетяна Перебийніс Чехія Сандра Клейнова
Італія Сільвія Фаріна-Елія
Словаччина Генрієта Надьова
Італія Марія Елена Камерін
Чехія Деніса Хладкова
Франція Северін Бремон
Австралія Алісія Молік
Австрія Барбара Шетт

6–3, 6–3
Швейцарія Еммануель Гальярді
Німеччина Анна-Лена Гренефельд
9 серпня Idea Prokom Open
Sopot, Poland
Турнір 3-ї категорії
$300,000 - ґрунт - 30S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Італія Флавія Пеннетта
7–5, 3–6, 6–3
Чехія Клара Коукалова Росія Анастасія Мискіна
Польща Марта Домаховська
Чехія Івета Бенешова
Словаччина Любомира Курхайцова
Іспанія Нурія Льягостера Вівес
Іспанія Марта Марреро
Іспанія Нурія Льягостера Вівес
Іспанія Марта Марреро

6–4, 6–3
Польща Клаудія Янс
Польща Аліція Росольська
Vancouver Women's Open
Ванкувер, Canada
Tier V event
$110,000 - Хард - 32S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Чехія Ніколь Вайдішова
2–6, 6–4, 6–2
США Лора Гренвілл Франція Каміль Пен
Росія Аліна Жидкова
Болгарія Сесил Каратанчева
США Ліндсей Лі-Вотерс
Італія Ріта Гранде
Венесуела Мілагрос Секера
США Бетані Маттек-Сендс
США Абігейл Спірс

6–3, 6–3
Бельгія Елс Калленс
Німеччина Анна-Лена Гренефельд
16 серпня Літні Олімпійські ігри
Афіни, Греція
$0 - Хард - 64S/32D
Одиночний розряд - Парний розряд
 Золото Срібло Бронза Четверте місце Франція Марі П'єрс
Італія Франческа Ск'явоне
Японія Ай Суґіяма
Росія Світлана Кузнецова
Бельгія Жустін Енен-Арденн
6–3, 6–3
Франція Амелі Моресмо Австралія Алісія Молік
6–3, 6–4
Росія Анастасія Мискіна
КНР Лі Тін
КНР Сунь Тяньтянь

6–3, 6–3
Іспанія Кончіта Мартінес
Іспанія Вірхінія Руано Паскуаль
Аргентина Паола Суарес
Аргентина Патрісія Тарабіні
6–3, 6–3
Японія Асагое Сінобу
Японія Ай Суґіяма
W&S Financial група Women's Open
Мейсон, United States
Турнір 3-ї категорії
$170,000 - Хард - 30S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
США Ліндсі Девенпорт
6–3, 6–2
Росія Віра Звонарьова Франція Маріон Бартолі
США Емі Фрейзер
Італія Флавія Пеннетта
США Лора Гренвілл
Туніс Селіма Сфар
КНР Пен Шуай
США Джилл Крейбас
Німеччина Марлен Вайнгартнер

7–5, 7–6(7–2)
Швейцарія Еммануель Гальярді
Німеччина Анна-Лена Гренефельд
23 серпня Pilot Pen Tennis
Нью-Гейвен, United States
Турнір 2-ї категорії
$585,000 - Хард - 28S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Росія Олена Бовіна
6–2, 2–6, 7–5
Франція Наталі Деші США Ліза Реймонд
Росія Олена Дементьєва
Словаччина Даніела Гантухова
США Дженніфер Капріаті
США Машона Вашінгтон
Союзна Республіка Югославія Єлена Янкович
Росія Надія Петрова
США Меган Шонессі

6–1, 1–6, 7–6(7–4)
США Мартіна Навратілова
США Ліза Реймонд
Forest Hills Tennis Classic
Форест-Гіллс, USA
Tier V event
$65,882 - Хард - 16S
Одиночний розряд
Росія Олена Лиховцева
6–2, 6–2
Чехія Івета Бенешова Іспанія Анабель Медіна Гаррігес
Бельгія Кірстен Фліпкенс
Франція Маріон Бартолі
Пуерто-Рико Крістіна Бранді
Словенія Катарина Среботнік
Франція Емілі Луа
30 серпня
6 вересня
Відкритий чемпіонат США
Flushing Meadows, Нью-Йорк, United States
Великий шолом
$7,017,780 - Хард - 128S/96Q/64D/32X
Одиночний розряд - Парний розряд - Змішаний парний розряд
Росія Світлана Кузнецова
6–3, 7–5
Росія Олена Дементьєва США Ліндсі Девенпорт
США Дженніфер Капріаті
Росія Надія Петрова
Японія Асагое Сінобу
США Серена Вільямс
Франція Амелі Моресмо
Іспанія Вірхінія Руано Паскуаль
Аргентина Паола Суарес

6–4, 7–5
Росія Світлана Кузнецова
Росія Олена Лиховцева
США Боб Браян
Росія Віра Звонарьова

6–3, 6–4
Австралія Тодд Вудбрідж
Австралія Алісія Молік

Вересень[ред. | ред. код]

Тиждень Турнір Чемпіонки Фіналістки Півфіналістки Чвертьфіналістки
13 вересня Wismilak International
Балі, Індонезія
Турнір 3-ї категорії
$225,000 - Хард - 30S/16Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Росія Світлана Кузнецова
6–1, 6–4
Німеччина Марлен Вайнгартнер Італія Марія Елена Камерін
Росія Надія Петрова
Аргентина Хісела Дулко
Південна Корея Чо Юн Чон
Італія Татьяна Гарбін
Індонезія Анжелік Віджайя
Росія Анастасія Мискіна
Японія Ай Суґіяма

6–3, 7–5
Росія Світлана Кузнецова
Іспанія Аранча Санчес Вікаріо
20 вересня China Open
Пекін, China
Турнір 2-ї категорії
$585,000 - Хард - 28S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
США Серена Вільямс
4–6, 7–5, 6–4
Росія Світлана Кузнецова Росія Віра Звонарьова
Росія Марія Шарапова
Росія Надія Петрова
Іспанія Анабель Медіна Гаррігес
Союзна Республіка Югославія Єлена Янкович
Аргентина Хісела Дулко
Швейцарія Еммануель Гальярді
Росія Дінара Сафіна

6–4, 6–4
Аргентина Хісела Дулко
Венесуела Марія Венто-Кабчі
27 вересня Gaz de France Stars
Hasselt, Belgium
Турнір 3-ї категорії
$170,000 - Хард (п) - 30S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Росія Олена Дементьєва
0–6, 6–0, 6–4
Росія Олена Бовіна Італія Марія Елена Камерін
Бельгія Кім Клейстерс
Чехія Деніса Хладкова
Іспанія Вірхінія Руано Паскуаль
Італія Франческа Ск'явоне
Болгарія Магдалена Малеєва
США Дженніфер Расселл
Італія Мара Сантанджело

6–3, 7–5
Іспанія Нурія Льягостера Вівес
Іспанія Марта Марреро
Guangzhou Women's Open
Гуанчжоу, China
Турнір 3-ї категорії
$170,000 - Хард - 30S/29Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
КНР Лі На
6–3, 6–4
Словаччина Мартина Суха Чехія Барбора Заглавова-Стрицова
КНР Лі Тін
Росія Дінара Сафіна
Таїланд Тамарін Танасугарн
КНР Пен Шуай
Пуерто-Рико Крістіна Бранді
КНР Лі Тін
КНР Сунь Тяньтянь

6–4, 6–1
КНР Yang Shujing
КНР Yu Ying
Hansol Korea Open Tennis Championships
Сеул, Південна Корея
Турнір 4-ї категорії
$140,000 - Хард - 32S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Росія Марія Шарапова
6–1, 6–1
Польща Марта Домаховська Люксембург Анна Кремер
США Абігейл Спірс
Австралія Саманта Стосур
Хорватія Санда Мамич
Хорватія Сільвія Талая
Ізраїль Шахар Пеєр
Південна Корея Чо Юн Чон
Південна Корея Чон Мі Ра

6–3, 1–6, 7–5
Китайський Тайбей Чжуан Цзяжун
Китайський Тайбей Сє Шувей

Жовтень[ред. | ред. код]

Тиждень Турнір Чемпіонки Фіналістки Півфіналістки Чвертьфіналістки
4 жовтня Porsche Tennis Grand Prix
Filderstadt, Germany
Турнір 2-ї категорії
$650,000 - Хард (п) - 28S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
США Ліндсі Девенпорт
6–2 ret.
Франція Амелі Моресмо Росія Світлана Кузнецова
Росія Анастасія Мискіна
США Ліза Реймонд
Колумбія Фабіола Сулуага
Росія Олена Лиховцева
Союзна Республіка Югославія Єлена Янкович
Зімбабве Кара Блек
Австралія Ренне Стаббс

6–3, 6–2
Німеччина Анна-Лена Гренефельд
Німеччина Юлія Шруфф
Відкритий чемпіонат Японії з тенісу
Токіо, Japan
Турнір 3-ї категорії
$170,000 - Хард - 30S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Росія Марія Шарапова
6–0, 6–1
США Машона Вашінгтон Таїланд Тамарін Танасугарн
Чехія Клара Коукалова
Франція Юлія Федосова
Угорщина Аніко Капрош
Росія Євгенія Лінецька
Чехія Ніколь Вайдішова
Японія Асагое Сінобу
Словенія Катарина Среботнік

6–1, 6–4
США Дженніфер Гопкінс
США Машона Вашінгтон
11 жовтня Кубок Кремля
Москва, Росія
Турнір 1-ї категорії
$1,300,000 - Хард (п) - 28S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Росія Анастасія Мискіна
7–5, 6–0
Росія Олена Дементьєва Росія Олена Бовіна
США Ліндсі Девенпорт
США Вінус Вільямс
Росія Світлана Кузнецова
Росія Віра Звонарьова
Італія Франческа Ск'явоне
Росія Анастасія Мискіна
Росія Віра Звонарьова

6–3, 4–6, 6–2
Іспанія Вірхінія Руано Паскуаль
Аргентина Паола Суарес
Tashkent Open
Ташкент, Узбекистан
Турнір 4-ї категорії
$140,000 - Хард - 32S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Чехія Ніколь Вайдішова
5–7, 6–3, 6–2
Франція Віржіні Раззано Німеччина Анка Барна
США Меган Шонессі
Італія Антонелла Серра-Дзанетті
Іспанія Марта Марреро
Іспанія Аранча Парра Сантонха
Україна Ольга Савчук
Італія Адріана Серра-Дзанетті
Італія Антонелла Серра-Дзанетті

1–6, 6–3, 6–4
Франція Маріон Бартолі
Італія Мара Сантанджело
18 жовтня Swisscom Challenge
Zurich, Швейцарія
Турнір 1-ї категорії
$1,300,000 - Хард (п) - 28S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Австралія Алісія Молік
4–6, 6–2, 6–3
Росія Марія Шарапова Швейцарія Патті Шнідер
Росія Олена Дементьєва
Аргентина Паола Суарес
Росія Надія Петрова
США Вінус Вільямс
Японія Ай Суґіяма
Зімбабве Кара Блек
Австралія Ренне Стаббс

6–4, 6–4
Іспанія Вірхінія Руано Паскуаль
Аргентина Паола Суарес
25 жовтня Generali Ladies Linz
Лінц, Austria
Турнір 2-ї категорії
$585,000 - Хард (п) - 28S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Франція Амелі Моресмо
6–2, 6–0
Росія Олена Бовіна Союзна Республіка Югославія Єлена Янкович
Росія Надія Петрова
Японія Ай Суґіяма
Росія Віра Звонарьова
США Меган Шонессі
Росія Аліна Жидкова
Словаччина Жанетта Гусарова
Росія Олена Лиховцева

6–2, 7–5
Франція Наталі Деші
Швейцарія Патті Шнідер
SEAT Open
Люксембург, Люксембург
Турнір 3-ї категорії
$225,000 - Хард (п) - 30S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Австралія Алісія Молік
6–3, 6–4
Росія Дінара Сафіна Італія Сільвія Фаріна-Елія
Іспанія Анабель Медіна Гаррігес
Союзна Республіка Югославія Ана Іванович
Мадагаскар Даллі Рандріантефі
Чехія Квета Пешке
Франція Татьяна Головін
Іспанія Вірхінія Руано Паскуаль
Аргентина Паола Суарес

6–1, 6–7(1–7), 6–3
США Джилл Крейбас
Німеччина Марлен Вайнгартнер

Листопад[ред. | ред. код]

Тиждень Турнір Чемпіонки Фіналістки Півфіналістки Чвертьфіналістки
1 листопада Advanta Championships
Philadelphia, США
Турнір 2-ї категорії
$585,000 - Хард (п) - 28S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Франція Амелі Моресмо
3–6, 6–2, 6–2
Росія Віра Звонарьова Росія Марія Шарапова
Росія Надія Петрова
США Вінус Вільямс
Австралія Алісія Молік
США Дженніфер Капріаті
Росія Анастасія Мискіна
Австралія Алісія Молік
США Ліза Реймонд

7–5, 6–4
ПАР Лізель Губер
США Коріна Мораріу
Bell Challenge
Квебек, Канада
Турнір 3-ї категорії
$170,000 - Килим (i) - 32S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Словаччина Мартина Суха
7–5, 3–6, 6–2
США Абігейл Спірс Росія Аліна Жидкова
Аргентина Марія Емілія Салерні
Франція Марі П'єрс
Словаччина Любомира Курхайцова
Болгарія Сесил Каратанчева
Канада Melanie Gloria
США Карлі Галліксон
Аргентина Марія Емілія Салерні

7–5, 7–5
Бельгія Елс Калленс
Австралія Саманта Стосур
8 листопада Чемпіонат Туру WTA
Los Angeles, США
Чемпіонат кінця року
$3,000,000 - Хард - 8S (Круговий турнір)/4D
Одиночний розряд - Парний розряд
Росія Марія Шарапова
4–6, 6–2, 6–4
США Серена Вільямс Росія Анастасія Мискіна
Франція Амелі Моресмо
США Ліндсі Девенпорт
Росія Олена Дементьєва
Росія Світлана Кузнецова
Росія Віра Звонарьова
Росія Надія Петрова
США Меган Шонессі

7–5, 6–2
Зімбабве Кара Блек
Австралія Ренне Стаббс
22 листопада Фінал Кубка федерації
Москва, Росія, Килим (i)
 Росія
3–2
 Франція  Іспанія 0–5
 Бельгія 0–5

Статистика[ред. | ред. код]

Список тенісисток які перемагали на турнірах:

Тенісистки які здобули перший титул:

Титули за країнами:

Рейтинги[ред. | ред. код]

Рейтинг на кінець року:

Ранг Тенісистка Країна Пункти 2003 Зміна
1 Ліндсі Девенпорт США 4,760 5 +4
2 Амелі Моресмо Франція 4,546 4 +2
3 Анастасія Мискіна Росія 4,012 7 +4
4 Марія Шарапова Росія 3,536 32 +28
5 Світлана Кузнецова Росія 3,533 36 +31
6 Олена Дементьєва Росія 3,448 8 +2
7 Серена Вільямс США 3,128 3 –4
8 Жустін Енен-Арденн Бельгія 2,884 1 –7
9 Вінус Вільямс США 2,400 11 +2
10 Дженніфер Капріаті США 2,359 6 –4
11 Віра Звонарьова Росія 2,299 13 +2
12 Надія Петрова Росія 2,022 12 =
13 Алісія Молік Австралія 1,971 35 +22
14 Патті Шнідер Швейцарія 1,638 23 +9
15 Олена Бовіна Росія 1,598 21 +6
16 Паола Суарес Аргентина 1,535 14 –2
17 Ай Суґіяма Японія 1,469 10 –7
18 Кароліна Шпрем Хорватія 1,452 59 +41
19 Франческа Ск'явоне Італія 1,403 20 +1
20 Сільвія Фаріна-Елія Італія 1,334 24 +4

Перші номери рейтингу[ред. | ред. код]

Утримувачка Коли здобула Коли втратила
Бельгія Жустін Енен-Арденн (BEL) Кінець 2003 року 12 вересня 2004
Франція Амелі Моресмо (FRA) 13 вересня 2004 17 жовтня 2004
США Ліндсі Девенпорт (USA) 18 жовтня 2004 Кінець 2004 року

Full 2004 Year-End Rankings (PDF). Sony Ericsson WTA Tour.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Coach: No chance Clijsters will be ready for French Open.
  2. Newbery, Piers (7 січня 2004). Sharapova into final. BBC News. Процитовано 6 червня 2010.
  3. Crowther, Nick (7 січня 2004). Serena wins Mauresmo battle. BBC News. Процитовано 6 червня 2010.
  4. Cheese, Caroline (7 березня 2004). Sharapova storms to Wimbledon glory. BBC News. Процитовано 6 червня 2010.

Шаблон:2004 у тенісі