Користувач:Rayan Riener/Червоний

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Червоний
ЖанрБойовик
Історія
РежисерЗаза Буадзе
ПродюсерВолодимир Філіппов,
Кестас Драздаускас
СценаристАндрій Кокотюха
КінокомпаніяТОВ "ІнсайтМедіа",
Одеська кіностудія,
ARTBOX
Моваукраїнська, російська
КраїнаУкраїна Україна
Рік2017


«Червоний» — український історичний фільм, одноіменна екранізація роману Андрія Кокотюхи. Кінофільм «Червоний» створений за фінансової підтримки Державного агентства України з питань кіно[1]. Прем'єра стрічки запланована на весну 2017 року[2].

Фільм є результатом спільного виробництва компаній: «ІнсайтМедіа» - продюсерський центр (Київ, Україна), «Одеська кіностудія ім. Довженко» (Одеса, Україна) та кінокомпанії «ARTBOX» (Вільнюс, Литва).

Сюжет

[ред. | ред. код]

Сюжет стрічки розповідає про двох українців, які одночасно воювали за різні ідеали. Але доля звела їх в одному таборі. Тепер вони на каторзі: український повстанець Данило Червоний та радянський льотчик Віктор Гуров. Червоний - із Заходу України. Гуров - зі Сходу. Але Батьківщина в них одна, попри розбіжності в ідеалах. Зрозумівши це, тільки домовившись між собою, двоє українських в`язнів змогли протистояти репресіям начальника табору майора Абрамова, підступності ватажка злодіїв Колі Тайги та зробили відчайдушну але відважну спробу вирватися на волю, піднявши справжнє повстання в таборі.

Див. також

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]

Джерела

[ред. | ред. код]

Категорія:Фільми українською мовою Категорія:Українські фільми 2017 Категорія:Історичні фільми України Категорія:Фільми про історію України Категорія:Фільми-драми України