Обговорення користувача:Yakudza/Архів 19

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Олег.Н у темі «Висування на ВС» 8 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Станіслав ВольскийСтаніслав Вольський

Христос Воскрес! Не додивився, прохання перейменувати. Дякую!--Бучач-Львів (обговорення) 10:12, 20 квітня 2015 (UTC) Вже перейменували - перепрошую.
1) Користувач а…у отримує задоволення від обзивань мене, що сам підтверджував. Які добрі наміри від такого стосовно мене можуть бути? Там ще й проросійські, «закиди кохання» були і так дальше. 2) З цим чоловіком теж був конфлікт, тепер він каже так [1]. Тому й назвав його чоловіком. А цей…--Бучач-Львів (обговорення) 11:35, 12 травня 2015 (UTC)
трохи ще подумав на ту тему. Занадто багато наплював в душу той «користувач», щоб тепер без бодай формального перепрошення з його боку мав би з ним бодай формальну розмову. З його боку також є ознаки переслідування. От ви ж мене не обзивали паскудними словами, хоч думок моїх не поділяєте (вважаю, іноді неслушно). Не здіймаєте «ґвалту» після мого переходу на ти (мені за 40). Надіюсь, пропозиція якудзи стосовно «ВП:ПДН» від а…у (такими методами добрі справи не роблять - про це я йому казав, кажу і якудзі) - це не витончена насмішка. Якщо ж все-таки вона - то воно якудзі треба?--Бучач-Львів (обговорення) 09:01, 13 травня 2015 (UTC) Додам, що взагалі-то мені байдужі його непотріб - от тільки за вікі прикро, що так відкрито хамлять - і не перепрошують. Надіюсь, що якудза так само не тримає на мене зла за мої різкості. Про всяк трафунок, якщо дійсно де провинився - перепрошую. Надіюсь, то навзаєм.--Бучач-Львів (обговорення) 09:05, 13 травня 2015 (UTC)

Дякую. Щодо ваших із Аеоу стосунків, то мені здається, що найкраще просто вам обом забути те, що наговорити один одному (якщо не вийде з'ясувати особисті стосунки десь в особистому листуванні чи спілкуванні, в чому я сумніваюсь). Принаймі, я так в більшості випадків поступаю. Не знаю, чи підходить вам таке. --yakudza 09:34, 13 травня 2015 (UTC)

Я ще раз повторю - він грубо порушив ВП:НО, самовпевнено казав «сатисфакції не буде», «з вами інакше не можна». Ще раз повторю: нічого особистого, грубе нехтування ним правил вікі. Маю право ставитись до нього, так як він себе поводить. http://music.i.ua/player/4315431/89639/ --Бучач-Львів (обговорення) 09:39, 13 травня 2015 (UTC)

Пуччині

Див. Обговорення користувача:NickK#Пуччині. --Микола Івкі (обговорення) 10:55, 19 травня 2015 (UTC)

йо, вижу певні зрушення

Видко ситуація в країні і "місце сидіння":) таки дають взнаки. Та от пане підскажіт →

Гм-м-м, а де ж тоте обговорення персонального обмеження, щодо мене... що мстивий молодик-адміністратор (мстячи свого брата і за себе... а може за діда кому...:) закрив мені доступ до усіх сторінок спільноти?--Когутяк Зенко (обговорення) 06:13, 19 травня 2015 (UTC) га???
Чого ж? Ось є і ось --93.73.177.52 06:30, 19 травня 2015 (UTC)
йо-йо, в стилі "даунбасо-януковичів" - задекларували що закрили одну сторінку..... а по ходу перекрили усі та ще й цинічно насміхаючись "можуть проголосувати" - знаючи фільтр все виштовхує...

Ще раз повторюю - ДЕ ОБГОВОРЕННЯ НА ПЕРЕКРИТТЯ МЕНІ ВСІХ СТОРІНОК СПІЛЬНОТИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!--Когутяк Зенко (обговорення) 06:42, 19 травня 2015 (UTC)

те обговорення пам'ятаю, навіть сам, здається, був його ініціатором. В якому це стані зараз навіть не знаю, не так часто сюди заходжу. Поки що не бачу причин для продовження. Ваші декілька останніх дописів були куди стриманішими. --yakudza 08:54, 19 травня 2015 (UTC)
еге ж, запамятували.... так то ж опісля шкандалю з "галереєю НЕслави":)... тілько то заблоковували одну кнайпу чи то вікі-пропозиції..... а НЕ УСІ СТОРІНКИ СПІЛЬНОТИ!!!! навіть діти мої, не мають можливості звернутися за якоюсь порадою, бо вся айпі-лінійка блокована...... Бігме, ця цензура мене починає злити..... якщо в часи Овоща не мав часу на це (оскільки був переслідуваним), а потім і революційно-військовий період.... то тепер ТАКИ ВИКРОЮ хвилинку ..... і виясню, який криворукий і мстивий віртуал - маніпулює правилами!!!!
ТОЖ, хочу побачити зсилку, ОБОВЯЗКОВО!!!!, де відбувалося обговорення, щодо блокування всієї лінійки сторінок вікі-спільноти..... якщо не буде вказано, залишаю за собою право звертатися до спільноти щодо зняття повноважень тотих звитяжців вікі-овочівників.--Когутяк Зенко (обговорення) 20:24, 19 травня 2015 (UTC)
Якщо виявились заблокованими всі члени родини, то скоріш за все ви натрапили на одне із блокувань діапазону ай-пі, яке так люблять робити стюарти не розбираючи де проксі, а де ні.. --yakudza 03:35, 20 травня 2015 (UTC)
Вікіпедія:Запити до адміністраторів/Архів 32#Що це?. Тоді, у 2012, було накладене блокування простору „Вікіпедія“. Приблизно через рік обмеження звузили до Кнайпи, а потім додали ще сторінку голосування на адмінів. --ASƨɐ 21:07, 19 травня 2015 (UTC)

Якою Yakudza бачить укрвікі?

Питання ніби складне, але може почую відповідь? Поточню, чи це має бути Укрвікі, чи вікі укрмовою, чи філія ПТНвікі?--Бучач-Львів (обговорення) 07:20, 21 травня 2015 (UTC) На жаль, чіткіше бачу певну набундюченість тих, хто хоче філію ПТНвікі, не чує жодних аргументів. Поки що вас до таких не зараховую, але ви не дуже то й зважаєте на багато обєктивних речей.--Бучач-Львів (обговорення) 07:29, 21 травня 2015 (UTC)

Українську Вікіпедію я бачу як енциклопедію українською мовою, в якій діють всі основні принципи Вікіпедії. В принципі, я й російську такою хотів бачити але, на жаль, це нездійсненна мрія. --yakudza 08:56, 21 травня 2015 (UTC)
Тобто пан хоче бачити російську вікіпедію на такому ж низькому рівні розвитку, як і українська?--Ragnarok (обговорення) 09:02, 21 травня 2015 (UTC)

1)Якудза, а як розуміти, що у нашому най-най виші - жовтнева революція. І це ще й досі? Ну де ж ви?--Бучач-Львів (обговорення) 09:47, 21 травня 2015 (UTC) 2) Тебе таваріщь, що не пам'ятає червоного терору, сюди не запрошували (я принаймні, бо задав питання). Завдяки таким, як ти, вона така і є. То моя приватна розмова з якудзою. Дозволу варто запитатися у Якудзи і мене.
А чим це Мелвік підривав нормальне функціонування Вікіпедії? Не розумію - прохання пояснити. наперед дєкую.--Бучач-Львів (обговорення) 11:26, 21 травня 2015 (UTC)

Дуже важливо: вибори Ради повірених Фонду Вікімедіа

До 23:59 31 травня 2015 (UTC) відбуваються вибори трьох представників спільноти до Ради повірених Фонду Вікімедіа. Усього є 20 кандидатів. Ці вибори дуже важливі тому, що вони можуть змінити те, як спільноти розглядаються за межами США та Західної Європи, а також в цілому вплинути на стратегію руху Вікімедіа. Зазначу, що до Ради завжди проходили тільки представники країн Західної Європи та США.

Ви можете також прочитати повні програми кандидатів тут: m:Wikimedia Foundation elections/Board elections/2015/Candidates/uk.

Натисніть тут, щоб проголосувати.

Постарайтеся підійти до цього вибору серйозно, адже через Раду спільнота може впливати на прийняття рішень Фондом. У 2013 році у цих виборах узяли участь лише 9 користувачів української Вікіпедії, цього року нам потрібна активніша участь у виборах, які нас теж стосуються.

Коротка таблиця витягів із програм кандидатів, знанням мов, активністю у вікіпроектах та у русі Вікімедіа
Псевдонім Ім'я Країна Рідна мова Вік К-сть редагувань У вікі Поза вікі Програма
Csisc Хусемеддін Туркі (Houcemeddine Turki) Туніс туніський діалект арабської 21 2.407, найактивніша — франц. ВП (1.041) учасник конкурсів статей студент-медик оцінка проектів малими мовами; створення посібників з правил Вікіпедії; вдосконалення найважливіших й найголовніших статей Вікіпедії
Saileshpat Саїлеш Патнаїк (Sailesh Patnaik) Індія орія 18 2.959, найактивніша — ВП орія (1.194) член «Вікімедіа Індія», організатор фотоконкурсу та вишколів для Вікіпедії мовою орія. студент I курсу промоція Вікіпедій індійськими мовами; зменшення розриву між Фондом і спільнотою; переведення неактивних Вікіпедій у активні через очолення їх спільноти та моніторингу волонтерів
Pundit Даріуш Ємельняк (Dariusz Jemielniak) Польща польська 40 13.943, найактивніша — пол. ВП (10.144) стюард; чек'юзер, адміністратор і бюрократ польської Вікіпедії;
Голова Комітету з розподілу коштів (FDC) Фонду Вікімедіа; був членом Комісії Омбудсменів; проводив семінари зі стратегії для регіональних відділень Фонду; автор книги про етнографію Вікіпедії.
професор теорії управління, завідувач кафедри міжнародного менеджменту, член експертних комісій наукового центру та грантових програм, засновник найбільного польського онлайн-словника Сприяння зміні стратегії руху Вікімедіа та підходів до управління; пошук ролей для Фонду Вікімедіа і регіональних відділень Фонду; налагодження контактів з науковою спільнотою; усунення бюрократії в русі Вікімедіа
Mohamed Ouda Мухамед Уда (Mohamed Ouda) Єгипет арабська 29 20.114, найактивніша — араб. ВП (18.508) адміністратор і бюрократ арабської Вікіпедії;
член-засновник групи «Вікімедіа Єгипет»
не зазначив Підтримка спільноти Вікімедіа, особливо на Близькому Сході та в Африці; співпраця з освітніми і культурними групами; експерименти з програмним забезпеченням, правами користувачів і процедурами спільноти
Sky Harbor Джош Лім (Josh Lim) Філіппіни / Сінгапур / США англійська, тагальська 24 27.052, найактивніші — англ. ВП (13.311), тагал. ВП (6.671) адміністратор англ. ВП і тагальського словника, бюрократ тагальської Вікіпедії;
член правління «Вікімедіа Філіппіни» з 2010, член Комітету приєднання з 2013
був менеджером зі зв'язків з громадськістю сингапурського стартапу Viddsee підтримка спільнот у країнах, що розвиваються; посилення ролі відділень Фонду Вікімедіа; конструктивний діалог між Фондом Вікімедіа і спільнотою
Smerus Девід Конвей (David Conway) Велика Британія / Словаччина / Україна англійська 65 30.063, найактивніша — англ. вп (29.359) патрульний англ. Вікіпедії працював експертом або керівником проектів розвитку в колишньому СРСР, був незалежним директором у радах системи охорони здоров'я Великобританії та британських коледжів, організатор музичного фестивалю в Словаччині співпраця із якнайширшим колом людей, з усіма, хто може бодай якось долучитися до нас
Francis Kaswahili Френсіс Касвахілі Кагуна (Francis Kaswahili Kaguna) Танзанія суахілі, сукума 54 4.882, найактивніші — Мета (3.939), англ. ВП (255) Автор невдалої заявки на проведення Вікіманії в м. Аруша Танзанійська асоціація власників авторських прав інтеграція африканської спільноти зі світовою; проведення концертів
CristianCantoro Крістіан Консонні (Cristian Consonni) Італія італійська 28 7.268, найактивніша — італ. ВП (5.636) автопатрульний в італ. ВП
член правління «Вікімедіа Італія» з 2010 (скарбник з 2014), член Комітету з розподілу коштів (FDC) з 2013, член міжнародної команди «Вікі любить пам'ятки-2013»
аспірант з комп'ютерних наук в Університеті Тренто (Італія), активіст руху вільного програмного забезпечення побудова довіри між учасниками руху; позбутися менталітету «наші проти ненаших», який мав місце у багатьох випадках
Pgallert Петер Галлерт (Peter Gallert) Намібія німецька 44 14.570, найактивніша — англ. ВП (13.659) відкочувач, патрульний в англ. ВП
досліджує феномен Вікіпедії, автор презентацій та публікацій про Вікіпедію і Вікімедіа.
викладач комп'ютерних наук у Політехніці Намібії, розробник і керівник програми бакалавра комп'ютерних наук, головний розробник намібійської програми ІКТ подолання розриву між Фондом Вікімедіа та спільнотою та редакторів; повернення Фонду від роботи над питаннями медіаграмотності, управління Інтернетом чи освіти до його головної задачі
Raystorm Марія Сефідарі (María Sefidari) Іспанія іспанська 32 22.976, найактивніша — іспан. ВП (18.423) бюрократ і адмін іспан. ВП;
засновник вікіпроекту ЛГБТ (про рух лесбійок, геїв, бісексуалів і транссексуалів); член-засновник «Вікімедіа Іспанія» та міжнародної ради Iberocoop; колишній член Комітету приєднання та Комітету індивідуальних грантів;
поточний член Ради повірених Фонду Вікімедіа (з 2013).
магістр психології забезпечення того, щоб різноманітність була у центрі стратегічних зусиль Фонду зі збільшення кількості дописувачів; збільшення способів участі спільноти у керівництві і розробці правил Фонду Вікімедіа
Phoebe Фібі Аєрс (Phoebe Ayers) США англійська 34 27.072, найактивніші — англ. ВП (15.247), Вікідані (5.436) патрульна в англ. ВП
організатор «Вікіманії-2006» та WikiSym 2010, активна в співпраці з бібліотеками, галереями, музеями та архівами (БоГеМА), організатор віківишколів, співавтор книги про Вікіпедію;
поточний член Ради повірених Фонду Вікімедіа (з 2013, попередній термін у 2010—12).
бібліотекар науково-технічної бібліотеки вирішення проблем падіння кількості редакторів і читачів; робота з виконавчим директором Фонду Вікімедіа над розробкою і втіленням стратегічних планів Фонду Вікімедіа, зокрема, щодо поліпшення розробки програмного забезпечення, співпраці з партнерами та реагування на поточні потреби редакторів
Denny Денні Врандечич (Denny Vrandečić) США німецька, хорватська 37 24.235, найактивніші — Вікідані (10.742), хорв. ВП (9.377) Перший адмін і бюрократ хорв. ВП
Засновник Вікіданих (розробив пропозицію, зібрав 2 млн. $ пожертв, набрав команду), співавтор першого європейського гранту «Вікімедіа Німеччина» (4 млн. €), співзасновник Семантичного МедіаВікі
працює в Google, де допомагає публікувати контент Freebase у Вікіданих, автор понад 100 наукових статей, керівник комітету Асоціації вільних семантичних даних. зміни проектів Вікімедіа для успішної їх роботи; підвищення ефективності кожного дописувача; правильне впровадження змін (так, як це було з Вікіданими)
Ali Haidar Khan Алі Гайдар Хан (Ali Haidar Khan) Бангладеш бенгальська 29 4.145, найактивніша — бенгал. ВП (2.395) патрульний у бенгальській Вікіпедії
член-засновник і скарбник «Вікімедіа Бангладеш», колишній член Комітету з розподілу коштів (FDC) організатор вікіконференцій
7 років досвіду у фінансовому секторі (начальник відділу кредитів на нерухомість банку), автор публікацій з фінансів принести до Ради повірених інший погляд і більше різноманітності
అహ్మద్ నిసార్ Нісар Ахмед С'єд (Nisar Ahmed Syed) Індія урду, телугу 50 21.549, найактивніша — ВП мовою телугу (17.648) адмін у Вікіпедіях мовами телугу й урду
організатор групи вікіпедистів мовою урду
пенсіонер, колишній викладач англійської літератури та літератури урду протягом 23 років, колишній директор школи. допомога спільнотам індійських мов у створенні контенту та програмах промоції проектів; реклама Вікіпедії через медіа; співпраця між групами користувачів і Фондом Вікімедіа
Doc James Джеймс Гейлман (James Heilman) Канада англійська 35 137.713, найактивніша — англ. ВП (130.046) адмін в англійських Вікіпедії і Вікімандрах
активний дописувач вікіпроекту Медицина та керівник WikiProject Med Foundation, колишній голова правління «Вікімедіа Канада», працює над медичними перекладами
лікар швидкої допомоги, викладач факультету медицини пріоритет — поліпшення відносин між спільнотами редакторів та Фондом Вікімедіа; співпраця між Фондом Вікімедіа і спільнотою у вирішенні проблем скорочення кількості редакторів, непідтримки спільнотою змін до програмного забезпечення, поганого охоплення тем тощо
Carrite Тім Девенпорт (Tim Davenport) США англійська 53 57.985, найактивніша — англ. ВП (57.704) патрульний, відкочувач в англ. ВП
активний учасник обговорень на сторінках Арбітражного комітету та Запитів до адміністраторів, а також на форумі Wikipediocracy
власник і директор взуттєвого магазину спільноті неодмінно потрібен уважний, критичний, допитливий голос на її місця серед 10 членів Ради повірених
Sj Семюел Кляйн (Samuel Klein) США англійська 37 43.165, найактивніші — англ. ВП (19.346), Мета-вікі (14.873) Адміністратор англ. ВП, ВП мовою суахілі та Мета-вікі, колишній стюард;
організатор «Вікіманії-2006»;
поточний член Ради повірених Фонд. Вікімедіа (з 2009).
науковий співробітник у Гарвардському Центрі Беркмана, керівник технічного комітету Державної цифрової публічної біблотеки Америки скорочення розриву між Фондом Вікімедіа та спільнотою; заміна централізованих програм розподіленими; розробка потрібного користувачам програмного забезпечення замість експериментів з ПЗ; залучення дописувачів, а не лише донорів
Hindustanilanguage С'єд Музамілуддін (Syed Muzammiluddin) Індія гінді, урду 41 47.754, найактивніші — Вікісховище (27.498), ВП мовою гінді (10.657) Адміністратор ВП мовою урду;
брав активну участь у запуску Вікіпедії мовою майтхалі, автор блогів про Вікіпедію, організатор віківишколів для студентів
викладач протягом понад 10 років розробка більш сфокусованого підходу, особливо для індійських та південноазійських спільнот
EdSaperia Едвард Саперія (Edward Saperia) Велика Британія англійська 30 1.836, найактивніші — вікіманія2014 (962), Мета-вікі (561), англ. ВП (149) неактивний як дописувач, але слідкує за обговореннями;
координатор «Вікіманії-2014», автор гранту на Open Access Reader
працює над стратегіями зв'язків з громадськістю у третій за розміром політичній партії Великобританії, власник креативного агентства. переробка вікі-платформи (MediaWiki) до сучасних норм досвіду користувача; співпраця з науковою, освітньою, політичною, урядовою, журналістстькою спільнотами
Taketa Майк Ніколає (Mike Nicolaije) Нідерланди нідерландська 28 98.355, найактивніші — нідерл. ВП (38.917), Вікідані (20.586) стюард, адміністратор Вікіданих, бюрократ і колишній член Арбкому нідерландської Вікіпедії
член «Вікімедіа Нідерланди» та «Вікімедіа Бельгія», організатор віквишколів, співпраці з бібліотеками, галереями, музеями і архівами (БоГеМА) та інших заходів
медик-інтерн, працює в департаменті пластичної хірургії та інструктором з надання першої допомоги підтримка дописувачів понад усе; прямі обговорення спільноти з членами Ради повірених; зменшення бюрократії; залучення розробників для виконання запитів спільноти


Детальніше у Вікіпедія:Кнайпа (різне)#Дуже важливо: вибори Ради повірених Фонду Вікімедіа. Якщо ви вже проголосували, дякуємо за вашу активність та перепрошуємо за зайве нагадування)NickK (обг.) 23:34, 27 травня 2015 (UTC)

Янукович Віктор Федорович

колишній Президент України (2010–2014), позбалений звання рішенням Верховної Ради України, самоусунувся втечею до Росії від здійснення конституційних повноважень внаслідок подій Євромайдану, з 12 січня 2015 року — фігурант розшуку Інтерполу[1]. Які проблеми? Невже фейк?--Бучач-Львів (обговорення) 12:59, 5 червня 2015 (UTC)

Запрошення до участі у тижні Вікіцитат

--Сергій Липко (обговорення) 12:20, 9 червня 2015 (UTC)

3326 доба блокування

Привіт. Зверніть увагу на те, що багато користувачів чекають якихось дій від членів арбкому тут. — Green Zero обг 15:42, 11 червня 2015 (UTC)

Згущені вершки
За сумлінну працю з нагоди 10-річчя творчої діяльності у Вікіпедії А1 22:58, 13 червня 2015 (UTC)

Велесова книга

Шановний Якудза,

Звертаюся до Вас, як до свого наставника. Помітив ВП:ЗА цей запит, чи можу я переписати преамбулу цієї статті згідно з ВП:НТЗ?

З повагою, MelVic (обговорення) 00:51, 18 червня 2015 (UTC)

  • Там напрочуд складна тема, яка потребує дуже виваженого підходу до оцінки джерел, що в свою чергу вимагає попереднього обговорення потенційно суперечливих питань на СО статті. Існує дуже велика ймовірність війни редагувань, тому напевне, краще буде написати на СО ваш варіант преамбули, і якщо не буде заперечень, перенести згодом у статтю. --yakudza 07:02, 18 червня 2015 (UTC)

Безпідставне блокування Бучач-Львів адміном Асом, ефемерні «переслідування» адміна Аса

1) Ви, певне, неуважно (чи погано) читаєте мій текст. Що від вас, бачу, й не дивно, знаючи наші напружені стосоунки через вашу - на мою думку - упередженість і - бувало - некваліфкованість, про яку ви не любите згадувати (нагадаю - то, зокрема, ваше АД стосовно Історії Галичини). 2) З аеоу в мене взагалі не може бути ніяких «стосунків» через дикі прораховані (моя думка) «виходки» останнього, яким немає виправдання - і якудза це добре знає - але вдає вигляд, жи ніц сє не стало. А от якби я когось от-такими словами - цікаво, скільки би мені вліпили (насправді, слава Всевишньому, розумію, що так не можна - за себе потім буде соромно). Я веду мову про прецедент хамського безнаказаного ставлення к-ча. Всоте повторю: його перепрошення мені не треба, бо воно нічого не варте. Але має бути дотримана процедура - бо інакше то наразі дасть вагомий привід, мені, зокрема, вважати дикість нормою. Власне, дикість. Бо помилитись може кожен - і я не без помилок. Але помилки треба визнавати (як визнав Ас). 3) Стосовно НПК. Чи я не маю права сказати все, що думаю з того приводу? Маю. Оскільки я вже ніби все йому сказав, тому ваше НПК - не що інше, як таке собі «малчать!» 5) А у мене більше року прохання до адмінів: поки будь-хто не перепросить за пряме обзивання - не допускати до редагувань. І що - якудза & Co мене почули? Ні. А я ж чую, як багато хто з адмінів про себе підсмішковується з ситуації - замість міняти правила. І з якої радості я про аеоу маю казати добре? Чому я маю казати добре про того рівермена після от цього тут І чому якудза цього не побачив, раз він ткий пильний? Ви мене чуєте - не крутіть світом. Досить. Краще подивіться уважно на внесок аоеу за якийсь термін - там же ж прямі образи. На відміну від мене. Але ж якудза не хоче цього бачити. Тому прохання побачити йому свою колоду - а тоді мою скалку. І можна без вітань - не біда. Досить мені ваших «пустопорожніх пояснень». Досить.--Бучач-Львів (обговорення) 11:13, 15 червня 2015 (UTC) Досить подивитись на наш конфлікт (досить лише пригадати безпідставне - як на мене - формулювання «систематична вставка недостовірної інформації» замість «численні порушення норм існуючого правопису») і порівняти його з моїм із аеоу. при всіх перипетіях ні якудза, ні я не називали нікого паскудними словами, додаючи, що це приносить задоволення. Так зрозуміліше, Анатолію?

Насправді у Вікіпедії не має значення ніщо крім написання енциклопедії. Тому безкінечні з'ясування хто-кому-що-коли сказав лише заважають цьому. І всі правила Вікіпедії направлені саме на те, щоб сприяти написанню Вікіпедії, і відшукування реальних або надуманих образ їм суперечить. Іншими словами, правила Вікіпедії направлені не на відновлення справедливості, а на сприяння подальшій безконфліктній роботі. --yakudza 10:18, 16 червня 2015 (UTC)


А мені гидко «співпрацювати» з особами, які не вміють перепрошувати за дикість. Незважачи на їх вагомий загальний внесок. І справа не в мені - так не має бути, щоб хтось розпускав язика, знаючи, що мине безкарно. Покриваючи (може, мимоволі) таких, ви тільки зайвий доводите, що вам байдужі дійсно нормальні стосунки серед дописувачів. Можу впевнено сказати, що є й такі, яким приємно бачити конфлікти (надіюсь, їх дуже мало). Врешті, якудза - уяви ситуацію на захисті дисертації чи іншому зібранні науковців, до прикладу, де опоненти один одного обізвали (може, колись таке й було - свят-свят, милуй) - і не перепросили. Вікіпедія - не науковий продукт. Але ж і не відстій непотребу.--Бучач-Львів (обговорення) 13:01, 17 червня 2015 (UTC) Чи вікіпедія - це просто місце, де хтось заробляє, а наївні шось хочуть? Бачу, якудза - ще й член арбкому. А над арбкомом є хтось вищий?--Бучач-Львів (обговорення) 10:07, 19 червня 2015 (UTC)

Запрошення до участі в тижні народів Росії

Поневолених народів Росії? --yakudza 15:01, 26 червня 2015 (UTC)
Тиждень поневолених народів Росії - це третій тиждень липня, а у нас тільки перші два :) Але так, мова переважно про політичну історію народів. Долучитеся? --Тутовий (обговорення) 20:22, 26 червня 2015 (UTC)

Хрвоє

Вітаю. Думаю, що вже можна номінацію знімати, стаття нарешті має той вигляд який повинна мати. --Jphwra (обговорення) 08:22, 27 червня 2015 (UTC)

«Словакія»

Книжка, на яку ви посилаєтеся є перекладом з російської (ми обидва знаємо, як російською буде Словаччина). Наведіть, будь ласка, ще приклад, але щоб він був в оригіналі українською і тоді ми зможемо визначити застарілу норму. Дякую. --Fessor (обговорення) 14:40, 26 червня 2015 (UTC)

[2] [3] Чесно кажучи, детально не аналізував. Очевидно, більшість або російська дореформенна або помилки. Але є багато діаспорових видань та видань закарпатською говіркою. Тобто все одно декілька десятків набираєтсья. Не зміг знайти у словниках, у Голоскевича також Словаччина [4]. Але я б все одно залишив. Це не стаття, а редирект, який ніхто із читачів ніколи не знайде, ніде у статтях Вікіпедії помилкове слово не зустрічається але може комусь допоможе при пошуку у Гуглі. Власне, я завжди був прихильником залишати подібні перенаправлення, див. ВП:П#Потрібність перенаправлень. --yakudza 15:00, 26 червня 2015 (UTC)
Ну тут таке, ми ж пишемо літературною мовою. СУМ, до речі, теж подає «Словаччина». А не зустрічається, бо навмисне пройшлися і виправили.
І дивним чином, «Словакія» мала пріоритет, бо коли я починав у полі пошуку вводити «С-л-о-в-а», мені запропонували список, де була «Словакія», не «Словаччина». Що мені дуже не сподобалося. Зараз з цим наче все добре.
Моя позиція трохи інакша: перенаправлення на кшталт «Словакія» можуть створити хибну впевненість, що так писати правильно і з'являться статті, де буде купа «Турцій» і подібного. Вікі, зрештою, освітній проект і нас читають не тільки носії мови, тому, як на мене, ми маємо дбати про такі речі. Ось тому я за вилучення. --Fessor (обговорення) 15:40, 26 червня 2015 (UTC)
Турція зустрічається в Огієнка але більше ні в кого :). В принципі, можна вважати помилкою. Зі Словакією навіть не знаю. Але якщо це якийсь із варіантів, який зустрічається в історичних джерелах, як от З'єднані Стейти Америки, то я за збереження такого перенаправлення. --yakudza 15:59, 26 червня 2015 (UTC)
«З'єднані Стейти Америки»... Жах. Серйозно, хто з широкого загалу шукав «З'єднані Стейти Америки»? Я розумію, що ви б хотіли передбачити якомога більше варіантів, але це ведмежа послуга: треба вгадати кілька літер і якось піде.
А щодо джерел, 1-2 десятки (може менше) порівняно з назвою Словаччина — статистична похибка помилок перекладу абощо. Я — проти того, аби перетворювати Вікі на звалище найбільш ймовірних та неймовірних варіантів. Сподіваюся, що ви прислухаєтеся. --Fessor (обговорення) 16:34, 26 червня 201м5 (UTC)
В принципі, редиректи для того й існують, щоб представити всі ймовірні варіанти. До речі, вони допомагають ще й при гугл-пошуку. --yakudza 07:00, 28 червня 2015 (UTC)

Статтю Українство (значення) номіновано на вилучення

Стаття Українство (значення), значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 30 червня 2015. Що ще можна зробити? Glovacki (обговорення) 09:45, 30 червня 2015 (UTC)

Othernames

Вітаю адміне! Тут треба Ваше слово, а то усе скінчиться моїм блокуванням або війною редагувань з боку адміна (з однієї сторони і моєї з іншої). мова йде про дві статті: перша та друга. --Jphwra (обговорення) 04:27, 9 липня 2015 (UTC)
я чесно кажучи не бачу криміналу якщо даний шаблон буде на початку статті у будь-якої особи (терміну) і веде на неоднозначність, бо часи змінились, якщо порівнювати з 2007 і виросла кількість статей. І для статей корисно, коли редактор буде бачити кількість статей наприклад на Шевченко. Тобто треба уточнення використання шаблону. --Jphwra (обговорення) 05:59, 9 липня 2015 (UTC)

  • Я тут повністю поділяю думку НікКа. Єдине що, я чудово розумію, що дуже.важко зупинити вантажний потяг на повному ходу. Свого часу, ця ідея не була вчасно зупинега, від нас вона перекочувала в рувікі, а звідти вже знову до нас як масове явище. --yakudza 14:00, 9 липня 2015 (UTC)
    Вже порозумілись з Нікком. --Jphwra (обговорення) 19:56, 9 липня 2015 (UTC)

Русло => Річище

Доброго дня, скажіть будь-ласка, на основі чого було відхилене редагування [5] без обговорення, яке, по суті, розпочато раніше внесення правки? Швидкий пошук фраз в Google станом на 27.06.15 має видачу 'русло річки' => 14100 точних співпадінь 'річище річки' => 1 470 точних співпадінь. Ви не праві, прошу повернути так, як це було зроблене користувачем @DegoleX: т.я. русло більш вживаний термін, крім того, русло і річище різні слова. [6] [7] Alex Khimich (обговорення) Дякую наперед.

Ви б ще спитали, що я їв на сніданок 22 січня 2013 року ;-) Судячи з історії статті, я відкинув лише некоректний шаблон, він точно там ні до чого і використовується для інших випадків, напр. якщо потрібно дати назву статті з маленької літери. --yakudza 06:36, 28 червня 2015 (UTC)
Будь-ласка, переіменуйте назад. Я цього зробити не можу, а неправильність назви я вам довів, тим більше, про це йшлась мова в обговоренні не тільки мною. Alex Khimich (обговорення) 08:57, 14 липня 2015 (UTC)
Я б сказав, що це було б досить суперечливе перейменування, бо в УРЕ основна стаття Річище, а з Русло перенаправлення на Річище, див [8]. В ГЕУ - також [9]. --yakudza 13:54, 17 липня 2015 (UTC)

Повідомлення

Відповідно пункту 3 розділу "1.2 Процедура прийняття справи до розгляду" з "1 Арбітражний регламент" (Вікіпедія:Арбітражний комітет) повідомляю, що подано позов де фігурує ваш нік. --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 13:19, 12 серпня 2015 (UTC)

Ще раз про шелесні

У статті Шиплячі приголосні Ви додали альтернативну назву «шелесні». Однак, у словниках та інших доступних джерелах «шелесні» або «шелестівки» мають значення не «шиплячі приголосні», а просто «приголосні» (тобто, не лише ж, ш, ч, а й усі решта: б,в,г,д,з,к,л тощо). Чи не могли б Ви навести цитату, яка б підтверджувала можливість застосування слова «шелесні» саме в значенні «шиплячі»? P.Y.Python (обговорення) 18:41, 19 серпня 2015 (UTC)

Власне, початкова назва статті "шелесні" виникла тому, що ця стаття (автор Ю,Шевельов) була взята з Енциклопедії українознавства [10] "Шелесні (інакше, з рос. — шиплячі)..." Також шелесний (у значенні шиплячий) вживається у Правописі 1928 р. [11] Коли Ь не пишеться § 15. 1. Ніколи після губних (б, в, м, п, ф) та шелесних (ж, ч, ш, щ, дж). Цікаво, що під шелестівкою джерела тих часів розуміють приголосний звук [12]. Але, звісно, зараз обидва терміни є застарілими. --yakudza 19:48, 19 серпня 2015 (UTC)

Стосовно вилучення статті "Авіаносці типу «Кітті Гок»"

Доброго дня. Ви відкотили мій запит на швидке вилучення сторінки Авіаносці типу «Кітті Гок», вказавши у коментарях, що це є варіант правопису. З приводу даної статті (і пов'язаних з нею) була війна редагувань та тривале обговорення. Адміністратор Piramidion підвів підсумок обговорення стосовно назви статті:

  • варіант «Кітті-Хок» є усталеним;
  • у назві потрібен дефіс (відповідно до правопису і наведених джерел);

Тобто, варіант «Кітті Гок» неприйнятний з обох мотивів. Тому пропоную все-таки вилучити дану статтю, тим більше, що на неї є посилання тільки на вищенаведеній сторінці обговорення та у "Запитах до адміністраторів". --V Ryabish (обговорення) 14:34, 17 серпня 2015 (UTC)

Це не стаття, а перенаправлення. Чому не варто вилучати подібні перенаправлення можна глянути на Довідка:Перенаправлення#Потрібність перенаправлень --yakudza 15:15, 17 серпня 2015 (UTC)
Я розумію, навіщо існують перенаправлення. Але в даному випадку один користувач зі своєрідним розумінням правопису та законів лінгвістики поміняв був початкову назву сторінки на варіант Авіаносці типу «Кітті Гок». Проте такий варіант - це лише плід його фантазій. Він не зустрічається в джерелах, на нього не посилаються жодні інші сторінки у Вікіпедії (крім вищенаведених сторінок обговорень). Тобто, фізично мені ця сторінка-перенаправлення не заважає, але користі з неї ніякої. Тому я й був номінував її на швидке вилучення.--V Ryabish (обговорення) 12:16, 18 серпня 2015 (UTC)
Погуглив - зустрічаються в джерелах [13], крім того, ця сторінка має певну історію (обговорення перейменування), на неї можуть бути посилання за межами Вікіпедії та зрештою, така транслітерація не суперечить правопису (я не про дефіс, а про Г). Перенаправлення саме й слугують для того, щоб дати можливість використовувати рідковживані або екзотичні назви. --yakudza 19:56, 19 серпня 2015 (UTC)

скасоване редагування.

вітаю! Ви скасували моє редагування в статті Рагуль. в цій фразі перекручено, що це "Одне зі зневажливих прізвиськ українців", такого немає в джерелах. і одне джерело там не працює. до того ж ця фраза не прекручена є в розділі сучасні дослідження. --VaeVictis (обг) 21:51, 15 серпня 2015 (UTC)

От давайте глянемо одне із основних джерел для цієї статті, дослідження Ілька Лемка: http://zaxid.net/news/showNews.do?raguli_i_antiraguli&objectId=1075816

Після окупації Західної України Радянським Союзом росіяни, які сюди приїхали, почали зневажливо називати галичан спочатку "вуйками", з кінця шістдесятих років "рагулями", а вже з середини вісімдесятих - "биками".

Я не знаю чи є це в Наконечного, якщо нема, то можна прибрати посилання на нього. --yakudza 21:59, 15 серпня 2015 (UTC)

у вказаній Вами фразі сказано "зневажливо називати галичан", а це зовсім різне значення ніж у фразі "Одне зі зневажливих прізвиськ українців". до того ж Ілько Лемко в тій же статті каже, що і росіяни рагулі і євреї рагулі. хоча насправді там є різні дослідження, щодо виникнення і вживання. я спочатку думав їх всі коротко вносити згори сторінки, але це получиться каша. до того ж це не зі словників. мабуть краще такі дослідження розміщати в розділі сучасні дослідження. --VaeVictis (обг) 22:21, 15 серпня 2015 (UTC)
Річ у тім, що це не йдеться про дослідження походження, а саме про вживання. "Корінні" росіяни Львова й досі так називають українців. Я сам був цим шокований коли із цим стикнувся. Бо раніше, зустрічав це слово як означення сільської малокультурної людини (перевавжно в публікаціях Пост-Поступу та Андруховича, якими на початку 90-х захоплювався. --yakudza 22:28, 15 серпня 2015 (UTC)
у джерелі вказано "називали галичан", а не "прізвиськ українців", тобто значення регіональне. мабуть і про українців можна знайти дослідження, але загалом в різних дослідженнях і в тому, наскільки ці дослідження можна вважати авторитетними джерелами складно розібратись. до того ж словникове значення інше. --VaeVictis (обг) 22:53, 15 серпня 2015 (UTC)
А хіба галичани не українці? Хохол - це прізвисько переважно східних українців; "рагуль", "бэндэровец" - західних. Зараз он ще й "укр" і "укроп" з'явилось. Ці вже нерегіональні. Щодо джерел, то я думаю, що "дослідник історії Львова" Ілько Лемко може вважатись авторитетним джерелом для визначення цього терміну. Я перепрошую, що повторююсь але у перших рядках статті він пише:

Після окупації Західної України Радянським Союзом росіяни, які сюди приїхали, почали зневажливо називати галичан спочатку "вуйками", з кінця шістдесятих років "рагулями" ... Віднедавна деякі галицькі українці, мешканці міст, почали цими словами називати своїх же побратимів, але вихідців зі села.

Далі він дає власне визначення терміну:

"рагуль" - це термін, яким ми будемо окреслювати людей пересічних, доволі примітивних, малоосвічених, далеких від моральних, духовних та інтелектуальних істин

В принципі, всі ці три визначення тією чи іншою мірою приведені у преамбулі статті. Можна дещо підправити стиль, порядок але по суті все більш-менш сходиться. --yakudza 23:44, 15 серпня 2015 (UTC)
галичани це регіональна назва, яка стосується не всіх українців, а тих, що з Галичини. ще не все тут получається написати, щось не пропускає фільтр ВП:Е --VaeVictis (обг) 05:28, 16 серпня 2015 (UTC)
Галичани може стосуватись не лише українців але й євреїв, поляків та ін. етнічних меншин, що мешкають у Галичині, тому уточнення "галицькі українці" є бажаним. --yakudza 19:58, 19 серпня 2015 (UTC)

MelVic

Привіт! Чи можеш ти якось вплинути на свого підопічного? Мова передусім про це редагування: здається, він просто випрошує блокування або фільтр на простір Вікіпедія:. Якщо ти не можеш на нього вплинути, мені доведеться або звертатися на ВП:ЗА для встановлення фільтру, або звертатися до АК з проханням скасувати наставництво як недієве, але я дуже сподіваюся, що ти зможеш владнати це — NickK (обг.) 12:50, 22 серпня 2015 (UTC)

Вибори до Арбітражного комітету

Вітаю. Вас номінована як кандидата до нового скликання Арбітражного комітету. Будь ласка, знайдіть себе у списку кандидатів та підтвердіть, чи готові ви брати участь у виборах. -- Максим Підліснюк (обговорення) 09:42, 23 серпня 2015 (UTC)

сьогодні точно великий звір дав дуба

Коли я це ще років ..ацять тому сказав, і вказав на статті - Толік мене за те блокував, і захищав тотих хто за гроші підредаговували... видно тоді Толіка не було в обоймі:)... тепер Толіку, Ви на папірці... геби не довелося теж до Словаччини чи Польщі тікати... з часом.... службові архіви не горять, і хто зна', чи якомусь недорікуватому особісту-чину не захочеться на тобі собі карєрну поступ зробити.... покажу тобі свої стежки:) і як тих карєристів посадити.--Когутяк Зенко (обговорення) 13:02, 4 вересня 2015 (UTC) ну й там "аванс" арбітражний - сподіваюся Ви ще мінятиметеся й далі

Запит як до бюрократа

Вітаю. У Вікіпедія:Вибори арбітрів/2015/Голосування/Brunei, пані Nina Shenturk, напевно, трохи не там поставила свій голос. Через те, мабуть, на сторінці, де голоси за всіх кандидатів її голосу не видно. Я намагався це якось виправити, але потім все відкотив, бо, напевно, не мав права там щось виправляти. Виправите? --Олег (обговорення) 07:35, 5 вересня 2015 (UTC)P.S. З голосуванням за Mykola Swarnyk — те саме, тільки там я вже не влазив. --Олег (обговорення) 07:41, 5 вересня 2015 (UTC)

Так як я беру участь у виборах, то я в них не можу виконувати функції бюрократа. --yakudza 12:05, 5 вересня 2015 (UTC)

Куруківський договір

Може, заблокуєм Якудзу за систематичну вставку недостовірної інформації ([14] Мацей Лєсньовский)? Чи - по Агонку - аткуда у вікіпєдіста совєсть?--Бучач-Львів (обговорення) 07:37, 14 вересня 2015 (UTC) Якудза, будь ласка, не вважайте за надокучливість, але не відповідати на питання - то не найкраще підтвердження високого етикету укрвікі. Чи ніц пан не має шо мувити?

Ваша надокучливість у вигадуванні дрібних провокацій інколи вражає. Я такі речі, зазвичай, якщо це стосується особисто мене, просто ігнорую, думав, що ви вже зрозуміли. --yakudza 13:09, 16 вересня 2015 (UTC)
Як і припускав у гіршому варіанті відповіді якудзи, все, на що він погодиться - то тільки вчергове безпідставно в чомусь мене звинуватити. За своїми діями теж варто слідкувати, адміне якудза. Себто, свої орфопомилки виправляти - а тоді блокувати інших. Думав, ви вчините інакше - но нє тут та била… Ваше безсоромне звинувачення мене у якійсь там «провокації» тільки вчергове мене у чомусь переконало. Віз і нині там…--Бучач-Львів (обговорення) 10:58, 17 вересня 2015 (UTC) Ви не ігноруєте - ви просто не маєте що сказати, бо неправі. І не визнаєте провини. Чи це не ви [15]? Зневага до інших - то… І велич то, велич… От тепер точно до спотканя.

Людмила Казімірова (див. останні слова преамбули)

Ну що скажеш? Тепер ясно, що мене ні за що блокував? --Бучач-Львів (обговорення) 08:27, 14 вересня 2015 (UTC)

У мене був колега на прізвище Сіманенко, він народився під час еміграції його батьків десь в Саратовській області і місцеві чиновники не надто переймались правописом українських прізвищ. Але якщо він за паспортом Сіманенко, то змінити це можна лише помінявши паспорт. Для тих у кого нема паспорта громадянина України діють зовсім інші правила, які зафіксовані у правописі. --yakudza 10:29, 14 вересня 2015 (UTC)
ну а як же ж інакше! Тільки правило совармії про сєржанта та інших, про чугуній та люміній тут не підходить. --Бучач-Львів (обговорення) 13:14, 17 вересня 2015 (UTC)

Арбітражний комітет

Доброго вечора! За результатами голосування ви були вчергове переобрані до нового скликання Арбітражного комітету. Нагадую, що згідно з правилами він набуде своїх повноважень вже в суботу 19 вересня. Вітаю та бажаю злагодженої роботи і успішного вирішення конфліктів. --Acedtalk 22:19, 17 вересня 2015 (UTC)

Пропозиція поміняти місцями ліву і праву колонки на головній сторінці

Вітаю. Ви проголосували «Утримався» щодо цієї пропозиції: Вікіпедія:Кнайпа (пропозиції)#Пропозиція поміняти місцями ліву і праву колонки на головній сторінці

Пропоную перечитати обговорення і можливо перенести свій голос до разділу «За» або «Проти». Дякую. --Perohanych (обговорення) 15:31, 22 вересня 2015 (UTC)

Критерії значимості

Це стосується не стільки підсумків, скільки я хочу знати, як треба. Дайте, будь ласка, докладну відповідь тут. Дякую. --Fessor (обговорення) 16:37, 22 вересня 2015 (UTC)

Адмінство

Вітаю Анатолію! Є питання про ще одну кандидатуру на адміна, це (пропінгую) @Динамо-фан:, наче все добре + технічно підкований. І сам Динамо-фан, хай висловить своє бачення відносно пропозиції. --Jphwra (обговорення) 09:53, 23 вересня 2015 (UTC)

Дякую за пропозицію, мені дуже приємно! Але мені здається, що мені просто не вистачатиме часу на адмінство, бо я почитав перелік прав адміна, то єдине, що мене дійсно зацікавило - це захист та вилучення сторінок. Але це мені потрібно лише для тем футбольної та географічної тематики, бо намірів передивлятися нові редагування, запити на вилучення, у мене, якщо чесно, немає. Я з задоволенням можу допомагати іншим користувачам (в т.ч. адмінам) у будь-яких справах. Ще раз дякую за те, що вважаєте мене достойною кандидатурою, мені дуже приємно, якщо відверто! Динамо-фан (обг.) 11:45, 23 вересня 2015 (UTC)

Статтю Шаблон:Orphan номіновано на вилучення

Стаття Шаблон:Orphan, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 24 вересня 2015. Що ще можна зробити? --Юрій Булка (обговорення) 17:29, 24 вересня 2015 (UTC)

Назви Кіровограда

В умовах майбутнього перейменування Кіровограда вимагають оновлення сторінки Кіровоград, Історія Кіровограда та Назви Кіровограда, оскільки там зустрічається помилкова, непідтверджена джерелами та застаріла інформація. Я почав зі статті Назви Кіровограда, однак адміністратори не виявляють до неї інтересу у плані партулювання. Так стабільна версія згаданої статті датована аж 5 серпня 2015р. Порадьте до якого адміністратора звернутись, з проханням патрулювання після внесених мною змін. Наперед дякую!

Дякую за допомогу!--77.120.236.177 19:45, 2 жовтня 2015 (UTC)

Висування на ВС

Пане Yakudza, будьте ласкаві пригадайте події восьмирічної давнини  — Ви тоді пропонували до правил обрання ДС поправку стосовно «жодного аргументованого голосу проти статті та 2/3 учасників обговорення висловилися за перенесення у вибрані». Пропозицію схвалили, Ви її внесли до офіційного переліку... але Ahonc одразу скасував дію.

Яка ж редакція нині є чинною? Якщо Ваша була схвалена спільнотою і заперечень не надходило, то саме вона мала би зараз висіти у правилах... --Олег.Н (обговорення) 18:33, 5 жовтня 2015 (UTC)

  1. YANUKOVYCH, VIKTOR // Wanted by the judicial authorities of Ukraine for prosecution / to serve a sentence (англ.)