Обговорення користувача:Yevhen

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Автоматично оновлюваний архів обговорення що це?

Каталонські (каталанські) питання[ред. код]

Шановний Євгене, по-перше особисто хочу привітати і подякувати за довгоочікувану реєстрацію і участь, зокрема, чудову статтю Каталонія ! Сподіваюсь, Ви зробите і особисту сторінку.

Цей пост буде довгим, адже «визрівав» (у ньому постараюсь згадати все, що хотів би сказати — і про свої труди, і про Ваші, а там, дивись, і спільні)... Почну, мабуть, за хронологією.

Обговорення:Каталонці[ред. код]

Відповіді (з обговорення Каталонців):

  1. "9/10 усіх каталонців" - це трохи "притягнуто за вуха", адже не всі каталаномовці визнають себе каталонцями, і це стосується не тільки валенсійців, деякі з яких навіть свій діалект вважають окремою від каталанської мовою, і не тільки балеарців, які свої діалекти називають "каталанською мовою", але самі каталонцями себе не вважають, але й андорців ! Вони вже точно не каталонці, але каталаномовні. Якось це потрібно показати у статті, як на мене.
Якраз фраза про 9/10 усіх каталонців у самій Іспанії не мала б викликати спротиву, адже вона якраз і підтверджує локалізацію каталонців у Іспанії. А от з основною тезою, що напр., валенсійці взагалі вважають себе не іспанцями або каталонцями, а саме валенсійцями (також інтерпретуючи відповідним чином і мову, і історію), згоден на 120 %. Варто в Каталонцях ввести щось на подобі: під каталонцями розумітимемо каталаномовні, бо й з самовизначенням навіть у сами́х каталонців (тавтологія тавтологічна) «туго». До того ж, Ви мабуть обізнані, в самій Іспанії і каталонців тільки останнім часом «визнали» за окрему націю, що втім не вплинуло, скажімо, на появу окремої статті про них в одній з найбільших Іспаномовній Вікіпедії ). Щодо ж мови, то сам бачив навколо Барселони наших заробітчан (кількарічних), які розмовляли каталано-іспанським суржиком, і були впевнені, що говорять іспанською. Це до того, що на противагу, скажімо від українськомовності в Україні, у Каталонії каталаномовних чимало, а от чи вони каталонці — це питання.
Погоджуюся. Тобто варто розставити додаткові акценти - кілька додаткових фраз, які покажуть цю ситуацію.

2. мова каталан - не коректна назва. В українській є позначення "каталанська мова". До того ж каталанською їхня мова називається catala' - "катала", а не "каталан" :)

«Катала́н» на позначення каталонської мови — це термін, прямо узятий з російської, ну а джерелом, зрозуміло ж, є іспанська. У російській л-рі доволі поширена назва «каталан», тому я особисто не бачу чогось крамольного у виразах на кшталт: ця книга на катала́ні; катала́ном розмовляють у Каталонії, але для стандартизації, як до речі, в УРЕ, мабуть варто лишити тільки каталонська мова.
Ну, ми ж не російською спілкуємося :) Російський узус - це, звісно, добре, але українці не обов'язково мають повторювати все, що відбувається у Росії :) Стосовно іспанської, як джерела (для слова "каталан", для географічних назв Каталонії тощо): я однозначно проти того, щоб використовувати іспанські еквіваленти. Порівняй ситуацію з Бельгією - на території розповсюдження голландської мови при перекладі українською ми за основу беремо фламандські назви (Брюґґе, Антверпен), для позначення географічних об'єктів Валонії використовуємо французьку (Льєж, а не Льюік). Іспанською має даватися лише альтернативний варіант назви - і лише на початку статті. Те ж стосується і прізвищ / імен каталонців. Мені, на приклад, не дуже подобається спелінґ "Антоніо Гауді", логічніше було б назвати статтю "Антоні Ґауді" - адже сам Ґауді був каталонцем, говорив виключно каталанською, у своїх роботах підкреслював своє каталонство. Див. англійську вікіпедію - там не "Антоніо", а "Антоні".

3. Якщо хочеш, я поміняю неправильний спелінґ міст на правильний, каталанський (нормативний, тобто барселонський) : тут довго писати, але пр. м. Альґеро -> м. Алґе чи л'Алґе, не Леріда і лерідський говір, а Ллєйда або Лєйда і ллєйдський або лєйдський говір, не Раймунд Лулій, а Рамон Люль, не Хайме І Арагонський, а Жаума (хоча тут можна й посперечатися), не Пере, а Пера, не Валентин Алмірал, а Баланті Алміраль, кастел -> кастель, Карлос Пуйоль -> Карлас Пуйол, те саме стосується й найбільших міст Каталонії - Жерона -> Жірона, Ле́ріда -> Ллєйда або Лєйда і Тарагона -> Таррагона.

Зі спелінґом взагалі проблема. Адже є іспанські назви (імена), каталонські назви (імена) і каталонська вимова назв (імен). І треба домовитись відразу, як писатимемо. Як на мене, отак: Карлос Пуйоль (ісп. Carlos Puyol Карлос Пуйоль кат. Carles Puyol Карл(а)с Пуйол), і це ще не найдовший варіант, адже може додаватись латина (у випадку з Лулієм) або французька. Але і тут багато питань — той же Пуйоль, подивився, він всюду як Карлес.
Щодо Каталонії (і каталанських країн взагалі) пропоную використовувати каталанську як джерело, з додаванням на початку статті іспанського еквіваленту (чи французького або італійського). Мені здається, так буде найбільш fair. Чи тобі було б приємно, що у іншомовних вікіпедіях Київ називають "Kiev", а не "Kyiv" ? :)

4. Наголос Антоні́ Ґауді́ на імені має бути на "о", а не на "і".

Нема про що сперечатись.

5. Соррі, деякі слова, вживані у статті, не є українськими - пр. "спеціалітетів"

Щодо українськості слова приймаю Ваше зауваження, але от я, к приміру, українець і вживаю це слово ), воно є в більшості європ. мов, в т.ч. і в іспанській.
Та я теж багато чого вживаю :) Якщо дозволиш, я повиправляю.

Дякую, що зайшов на сторінку, яку я редагую - "Історія Каталонії".

Євген

Доброго дня! Пане Yevhen, бачу, Ви без коментарів повернули текст до попередньої версії. Пропоную усе ж обговорити, як повинна виглядати преамбула статті, адже при обговоренні статті статусу доброї, саме ця преамбула активно обговорювалася та редагувалася багатьма користувачами, тому не можна так просто нехтувати консенсусом, якого вдалося досягнути.

  1. Українською мовою говорять в Україні, прикордонних територіях сусідніх країн, де здавна мешкають українці[10], а також у країнах, куди свого часу виїхала значна кількість українців (українська діаспора)[11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22]. - Велике нагромадження посилань вкінці одного слова виглядає вкрай неакуратно, в той час, коли я наводив ці посилання конкретно для кожної країни. Інакше ці посилання втрачають сенс, і потрібно шукати інші. [10] - це примітка, а не посилання. Там мало би бути [* 3].
  2. Основними сучасними гіпотезами щодо походження української мови є концепція академіка Юрія Шевельова про виділення української мови безпосередньо з праслов'янської та її формування на основі києво-поліського та галицько-подільського діалектів[24], а також концепція російського мовознавця Олексія Шахматова (з українських учених її поділяв Агатангел Кримський) про походження української мови зі «спільноруської прамови» (від якої утворилися й інші «руські мови» — північно-великоруська, південно-великоруська та білоруська). Лише остання концепція була єдиною дозволеною за часів СРСР. - у преамбулі важлива саме лаконічність. Ось чому вікіпедисти зупинилися на такому варіанті: Довкола походження та становлення української мови існує декілька гіпотез[23] — праслов'янська[24][25][26], давньоруська[27][28], південноруська 10-11 століття[29][30] та інші[* 5]. Цього цілком достатньо, адже, кого цікавить походження української мови, зможе докладніше ознайомитися з теоріями у відповідній статті.
  3. Розмовна мова південних районів Русі X — XIII ст. є одним з етапів розвитку сучасної української мови[25]. Одним з перших творів, написаних у середині 50-х р.р. ХVI ст. живою українською мовою, а саме південномарамороським діалектом середньозакарпатського говору південно-західного наріччя української мови є «Нягівські повчання». Сучасна українська літературна мова сформована на основі південно-східного наріччя, зокрема середньонаддніпрянського говору, наприкінці XVIII ст — першим значним твором, що його було видано сучасною літературною мовою у 1798 році, є «Енеїда» Івана Котляревського. Основоположником нової української літературної мови та нової української літератури є Тарас Шевченко — знаковою збіркою є його «Кобзар», перше видання якого здійснено 1840 року. - але оцей абзац у преамбулі явно зайвив. Він би чудово пасував у розділі Історія. Знову ж, через лаконічність, яка повинна бути у вступі статті.

Інформація про Взаєморозуміння україномовців та російськомовців надзвичайно корисна і цікава, але зважаючи на те, що стаття не може бути безмірною, потрібно подавати лише найосновнішу інформацію. Відтак, не потрібно "русифікувати" статтю про українську мову на кожному кроці порівнюючи її з російською (чому не з польською?, англійською, мадярською?).

Як філолог, думаю, що у статті поки що висвітлено усе якраз тією мірою, скільки це потрібно. Особливо, коли йдеться про історію, походження, вживання, поширеність української мови. Саме тому стаття отримала статус "доброї". Те, що потребує деякого доопрацювання, то це розділи про морфологію і синтаксис. Якщо Ви дійсно хочете допомогти статті, я би Вас дуже попросив покращити саме ці розділи. --MaryankoD (обговорення) 15:07, 6 березня 2012 (UTC)[відповісти]

Тиждень Австрії[ред. код]

--Шиманський Василь (обговорення) 14:47, 15 березня 2012 (UTC)[відповісти]

Ігуалаза[ред. код]

Ігуалаза - чому САМЕ так звучить? В оригіналі (кат.) Igualada. Прошу Вашої уваги і пояснення! Добре, було і на моїй сторінці написати відповідь. Дякую! --Nickispeaki (обговорення) 10:05, 1 квітня 2012 (UTC)[відповісти]

-d- між голосними у каталанській звучить як [ð], отже транскриюується як -з-.т Див. витяг зі статті Фонетика каталанської мови --Yevhen (обговорення) 12:01, 1 квітня 2012 (UTC)[відповісти]
Щілинний міжзубний дзвінкий [ð]

Найчастіше у каталанській мові звук [ð] (кат. fricativa dental sonora) передається літерою «d», перед і після якої стоїть голосний або напівголосний. Він є трохи м'якішим від звуку, який в англійській мові позначається буквосполученням «th». Якщо літера «d» стоїть між голосною та дзвінкою приголосною, за МФА вона позначається знаком [ð̞], цей апроксимант є м'якішим, ніж [ð] і наближається до звука [d].

У каталанській мові цей звук може замінятися іншими звуками (у мовленні, при зміні звучання слів) : дзвінким альвеолярним вибуховим [d][1] та дзвінким передньоязичним спірантом [z][2].

Згідно з «Рекомендаціями транслітерування літерами української абетки власних назв, поданих англійською, французькою, німецькою та італійською мовами»[3], «th», що позначає дзвінкий звук, передається як «з».

Розробку «Рекомендацій …» забезпечено Держпатентом України у 2000 р. відповідно до потреб експертного органу та патентних повірених України забезпечувати одноманітне представлення літерами української абетки імен та назв іноземних заявників у заявках і патентах України з метою підвищення якості іменного пошуку патентної інформації.

«Рекомендації …» розглянуто 12 квітня 2001 р. на засіданні Науково-технічної ради Українського інституту промислової власності (Укрпатент) і визнано прийнятними для практичного застосування в діяльності Укрпатенту.

«Рекомендації …» обговорено та ухвалено рішенням Колегії Державного департаменту інтелектуальної власності Міністерства освіти і науки України від 25 квітня 2001 р.

Розробниками «Рекомендацій …» є : В. Воєводська, канд. філол. наук, А. Войцехович, Ю. Котіков, Н. Куземська, В. Моргунюк, канд. техн. наук, керівник розроблення, А. Новікова, канд. філол. наук, Л. Пшенична, канд. філол. наук, Л. Шрамко[4].

У практичній транскрипції англійська щілинна міжзубна дзвінка, що позначається буквосполученням «th», передається найчастіше через «з» : готель Гранд фазер (англ. Grand Father hotel); у арготизмах фазер (від англ. father — батько)[5], файзер[6], фазер та мазер[7], зе бест (від англ. the best — найкращий), гурт The Вйо (читається Зе Вйо), група The Doors (читається Зе Дорз), The Moglass / Зе Моглас[8].

  1. El català té aquest so però no és un fonema sinó un al•lòfon o variant de la oclusiva dental sonora, у каталаномовній Вікіпедії
  2. Звук [z] міг заміняти [d] : BAGÀ, de Bacaudānum, derivat gentilici del nom personal cèltic Bacauda. L'existència de la -d- està documentada en textos medievals: Bagada (a. 1194). La -d- es va convertir normalment en -z-, i així consta documentalment: Bagazani (any 1095), Bagazano (a. 992 i 839). La -z- intervocàlica desaparegué […], на сайті Словника каталансько-валенсійсько-балеарської мови.
  3. Правила транслітерування літерами української абетки власних назв, поданих англійською, французькою, німецькою та італійською мовами,те саме.
  4. Транслітерація англійських слів кирилицею.
  5. Автореф. дис. канд. філол. наук: 10.02.16 / А. А. Білас; Київ. нац. університет ім. Т.Шевченка. — К., 2006. — 20 с. — укp. «Відтворення арготизмів в українських перекладах французької художньої прози ХІХ — ХХ ст.», електронна версія.
  6. У новелі В. Даниленка «Дивертисмент Цепкаленко», у «Кур'єрі Кривбасу» № 204, листопад 2006 р., стор. 3 — 8, електронна версія.
  7. Олена Кондратюк, Молодіжний сленг як мовне явище, журнал «Ї», № 38, 2005 р., електронна версія
  8. Сайт rock.kiev.ua.
Дякую! А російську назву, може теж перейменувати? ;-0 --Nickispeaki (обговорення) 14:43, 1 квітня 2012 (UTC)[відповісти]

Нова система патрулювання[ред. код]

Вітаю. Прошу ознайомитись із новим правилом і підтвердити згоду на сторінці Вікіпедія:Проект:Патрулювання/Згода патрульних. --yakudza 17:47, 10 травня 2012 (UTC)[відповісти]

Міфи щодо української мови[ред. код]

Вітаю, стаття виставлена на "добру". Зміст статті має місце і дуже актуальний. Але, стаття "шкандибає" в стилі, оформленні та, найголовніше, відсутності АД. Щиро бажаю, щоб така стаття була доброю, але там роботи - непочатий край. Ось деякі АД: [1], [2], [3], [4]. Може допрацюєте?--Учитель Обг 13:17, 7 червня 2012 (UTC)[відповісти]


Звернення до киян[ред. код]

Шановний киянину! Чи не буде Ваша ласка допомогти проекту "Вікі любить пам'ятки" і долучитися до опрацювання списку пам'яток Києва? Що треба робити описано на сторінці проекту. Ви також можете оглянути вже готові списки (напр. цей) в якості прикладу. Проект був би дуже вдячним за допомогу!

Нова система патрулювання[ред. код]

Вітаю. Прошу ознайомитись із новим правилом і підтвердити згоду на сторінці Вікіпедія:Проект:Патрулювання/Згода патрульних. --yakudza 14:34, 14 серпня 2012 (UTC)[відповісти]

Статус зображення Зображення:K.Vaysman.jpg[ред. код]

Дякуємо за те, що ви завантажили на сервер Вікіпедії зображення Зображення:K.Vaysman.jpg. Однак на сторінці опису зображення немає супровідної інформації відносно джерела, авторства та ліцензії або ця інформація неповна чи недостовірна. Якщо ви не є автором даного зображення, ви повинні якимось чином обґрунтувати свої права завантажувати його у Вікіпедію. Також у цьому випадку необхідно вказати джерело зображення, тобто дати посилання на сайт (або інше джерело), з якого ви взяли дане зображення, а також умови використання зображень із даного сайту.

На сторінці опису зображення завжди вказуйте шаблон з ліцензією, під якою випущене дане зображення. Якщо ви є його автором, ви можете використати шаблон {{GFDL-self}} для того, щоб ліцензувати зображення під GFDL або {{PD-self}}. Щоб довідатись про те, які ще існують шаблони з ліцензіями, дивіться статтю Вікіпедія:Шаблони:Авторські права або Короткий довідник.

Якщо ви завантажили й інші зображення, будь ласка, перевірте, скориставшись цим сервісом, чи зазначено на їх сторінках опису джерело, а також шаблон з ліцензією. Якщо статус завантажених вами картинок не з'ясується протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені вилучити завантажене вами зображення із сервера.

Дякуємо за розуміння. antanana 08:55, 25 вересня 2012 (UTC)[відповісти]

привіт! вибачте, що турбую. фотографію взято із сайту, а там авторські права всі захищені… --antanana 22:07, 17 жовтня 2012 (UTC)[відповісти]

Запитання[ред. код]

Шановний Yevhen! Чому Ви змінили мою правку у назві вулиці Маріягільферштрассе? --Babizhet (обговорення) 08:44, 20 жовтня 2012 (UTC)[відповісти]

Привіт. Подивився, як читається Mariahilferstraße — [maʀˈiaˈhɪlfəʀˈʃtʀaːsə], відповідно, мабуть, має бути "Маріягільферштрасе" ? --Yevhen (обговорення) 10:00, 20 жовтня 2012 (UTC)[відповісти]
Саме тому я був переправив раніше у назві вулиці "х" на "г", а Ви чомусь повернули до попереднього. Тому і питав. Треба писати "Маріягільферштрасе". Німецька "h" передається на письмі нашим "г" (за правописом :)), правда є винятки коли "h" не читається саме у німецькому слові тоді і в нашому написанні не треба, а тут якраз читається . Успіхів. --Babizhet (обговорення) 11:09, 20 жовтня 2012 (UTC)[відповісти]

Статті без джерел[ред. код]

Вітаю! Ваш внесок у Вікіпедію дуже цінний, проте у деяких зі статей, створених вами, не вказано жодних джерел. Пам'ятайте, що матеріал без посилань на авторитетні джерела і який неможливо верифікувати, може бути підданний сумніву та вилучений:

  1. Камп Ноу
  2. Парк Ґуель
  3. Ашямпла

Зауважте, що, можливо, деякі статті вже мають джерела, проте шаблон {{без джерел}} був залишений випадково у статті. У такому випадку достатньо просто вилучити вказаний шаблон зі статті. --DixonDBot (обговорення) 15:07, 15 грудня 2012 (UTC)[відповісти]

Архівування вашої сторінки обговорення[ред. код]

Вітаю! Раніше ваша сторінка обговорення архівувалася ElimBot'ом, який на даний час є неактивним, тож, можливо, вам видасться корисною інформація, що зараз ви можете налаштувати архівацію за допомогою іншого бота. Інструкції щодо того, як це можна зробити, знаходяться на сторінці Користувач:DixonDBot II/Інструкції. Дякую! --DixonDBot (обговорення) 08:29, 25 січня 2013 (UTC)[відповісти]

Автоматичне сповіщення про невідповідність ВП:КДВ Файл:100 okupatsiynykh karbovantsiv.jpg[ред. код]

Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Файл:100 okupatsiynykh karbovantsiv.jpg. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити.

Автоматичне сповіщення про невідповідність ВП:КДВ Файл:2000px-Dow-Jones-Sustainability-Indexes-Logo.svg.png[ред. код]

Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Файл:2000px-Dow-Jones-Sustainability-Indexes-Logo.svg.png. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити.

Каталанські питання 2[ред. код]

Трохи передивлявся - саме так називався мій перший пост тобі, з якого почалося, нехай нетривале, але, здається плідне (і жалкую, що не персоналізоване) наше спілкування... Привід написати зараз - Iberica. Культура народов Пиренейского полуострова в ХХ в., Л.: "Наука" (ленинградское отделение), 1989, а саме "під завісу СРСР" у цьому третьому виспуску альманаха статей радян. науковців з іберійських питань міститься бібліографія (до речі, невелика) - дослівно Каталанистика в России и в СССР. Библиографический указатель. Составители Е. М. Вольф и И. И. Челышева. (С. 234-239). Крім того, є стаття Ламіної К. В. Каталанский язык в современной Испании (С. 171-178). Як тобі ? Якщо буде цікаво, відпиши і зроблю, наприклад, скан сторінок. Між іншим, геть забувся - як його "відсилати листа користувачу", тому і пишу тут. Мені ж був би зручнішим твій електронний лист - на turzhig@mail.ru. Всіх благ і буду радий поспілкуватися... З повагою, Ігор --IgorTurzh (обговорення) 06:37, 16 березня 2013 (UTC)[відповісти]

Запрошення[ред. код]

--Krupski Oleg (обговорення) 16:38, 21 березня 2013 (UTC)[відповісти]


Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Файл:Baumgartner Pressconf.png. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити. --Ваѕеобг.вн. 19:53, 24 березня 2013 (UTC)[відповісти]

Файл:BlankMap-Europe.png[ред. код]

Вітаю! У декількох статтях присутній файл Файл:BlankMap-Europe.png який зараз не існує. Ставили його Ви, тож прохання знайти йому адекватну заміну. Я тимчасово поставив Файл:BlankEurope.png але написи треба відкорегувати. З повагою --Consigliere Обг 14:52, 23 травня 2013 (UTC)[відповісти]

T'escric per demanar-te que tornis a ajudar-nos amb els articles catalans, aquí o a ca.wikipedia, on fa molt que no edites. Gràcies per la feina feta --Barcelona (обговорення) 07:36, 18 червня 2013 (UTC)[відповісти]

Gràcies/Thank you[ред. код]

Viquimarató 35 hores a la Fundació Miró (abril 2013) / 35-hour edit-a-thon at Miró Foundation (April 2013)
Viquimarató 35 hores a la Fundació Miró (abril 2013)
35-hour edit-a-thon at Miró Foundation (April 2013)

Hola, gràcies a la teva firma donant suport a la nostra associació. El passat dia 5 de juny Amical Wikimedia (Associació Amical Viquipèdia) va ser reconeguda pel Consell d'Administració de la Fundació Wikimedia com a Organització Temàtica. Pots veure el comunicat de l'associació en català aquí o el comunicat de la WMF en anglès aquí. Per a la nostra associació és una fita molt important, portàvem 5 anys demanant ésser un organisme oficial. Nosaltres continuarem la nostra tasca de promoció al carrer i a les institucions de la Viquipèdia i els seus projectes germans arreu dels territoris de parla catalana.

Hello, thanks for your signature giving support to our association. Last 5th of June Amical Wikimedia (Associació Amical Viquipèdia) was recognised by the Wikimedia Foundation Board of Trustees as a Thematic Organization. You can read the news bulletin of our association in Catalan here or the WMF's bulletin in English here. For our association, this is a very important achievement: we have been pursuing the official recognition for the last 5 years. We are going to continue the task of promoting Wikipedia and its sister projects all around the Catalan-speaking regions.

Moltes gràcies, Thank you --Davidpar (обговорення) 16:05, 14 липня 2013 (UTC)[відповісти]

Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Файл:Baumgartner Pressconf.png. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Зверніть увагу, що не можна обґрунтувати добропорядне використання зображень живих відомих людей. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити. Ваѕеобг.вн. 16:25, 29 жовтня 2013 (UTC)[відповісти]

Дякуємо за те, що ви завантажили на сервер Вікіпедії файл Файл:Kateryna Tryshyna.jpg. Однак, схоже, що цей файл завантажено Вами без дозволу правовласника, тобто з порушенням правил Вікіпедії. Якщо Ви є власником сайту чи маєте доступ до сторінки на сайті, де розміщене це фото, то змініть умови розповсюдження зображень, розмістивши на сайті формулювання, що дозволить використовувати їх у Вікіпедії. Приклади формулювань можна подивитися тут.

Якщо ж Ви не є власником сайту і не маєте доступу до сторінки де розміщене це фото, то треба діяти відповідно до інструкції отут: Вікіпедія:Дозволи. Якщо статус завантажених Вами файлів не з'ясується протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії, на жаль, будуть змушені вилучити завантажений Вами файл із сервера. Дякуємо за розуміння. Ваѕеобг.вн. 16:21, 31 жовтня 2013 (UTC)[відповісти]

Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Файл:Logo-coral-travel.png. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити.

Найчастіше помилки в оформленні полягають у:

  • відсутність {{обґрунтування добропорядного використання}}. Приклади можна подивитися тут;
  • завеликий розмір — роздільність не має перевищувати ту, яка використовується у статті. Як це зробити описано тут;
  • зображення не ілюструє основний предмет статті, а виконує декоративну роль (обкладинка для книжки може використовуватися у статті про саму книжку, а не у галереї статті про видавництво чи автора);
  • зображене можна сфотографувати (наприклад, будівля зараз існує), але поки нема вільного її фото. SteveR (обг.) 14:56, 4 листопада 2013 (UTC)[відповісти]

Шаблон Edited в статті Coral travel[ред. код]

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що в статті Coral travel був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{Edited}}, оскільки вона не редагувалася понад 7 днів. — KrBot (обговорення) 23:34, 4 листопада 2013 (UTC)[відповісти]

Запрошення на Вікіфлешмоб[ред. код]

Шановний(а) дописувачу української Вікіпедії Yevhen!

В минулому ви створили 791 (!) стаття Вікіпедії та додали понад 14,8 Мб вікітексту — це дуже значний внесок, який ми високо цінуємо! Однак за перші три місяці 2014 року ви здійснили не більше 10 редагувань статей та не започаткували нових.

Тож запрошуємо долучитися до першого Вікіфлешмобу в українській Вікіпедії, який відбудеться у неділю 27 квітня 2014 — це гарна нагода створити нову статтю разом із сотнями інших користувачів та допомогти українській Вікіпедії сягнути півмільйона статей. Охочі учасники акції зможуть отримати невеличкі сувеніри (особисто на вікізустрічі чи поштою).

Акція присвячена пам'яті вікіпедиста Ig2000, який планував організувати цей захід, але дочасно загинув на Майдані 20 лютого…

Долучайтеся! --Amakuha (обговорення) 02:34, 24 квітня 2014 (UTC)[відповісти]

Запрошення до участі у конкурсі «Пишемо про НАТО»[ред. код]

Доброго дня. Судячи з шаблону {{Вступ України до НАТО}} на вашій сторінці користувача, Ви знаєте що таке Північноатлантичний альянс і підтримуєте перспективу приєднання України до нього. На жаль, за даними Фонду «Демократичні ініціативи» дві третини українців не обізнані з тим, що таке НАТО, і потребують інформації про цю організацію. Підвищити обізнаність суспільства про структуру, історію, діяльність Північноатлантичного Альянсу, співробітництво України з НАТО, стосунки Альянсу з іншими державами й міжнародними організаціями покликаний конкурс «Пишемо у вікіпедію про НАТО», який проводитиметься з 4 серпня. Запрошуємо долучитись до написання неупереджених енциклопедичних статей про Альянс. З повагою, --Pavlo1 (обговорення) 04:07, 29 липня 2014 (UTC)[відповісти]

Запрошення[ред. код]

Стаття Синтаксис української мови, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 12 січня 2015. Bulakhovskyi (обговорення) 21:51, 12 січня 2015 (UTC)[відповісти]

Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Файл:Casa-Batllo-ukr.gif. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити.

Найчастіше помилки в оформленні полягають у:

  • відсутність {{обґрунтування добропорядного використання}}. Приклади можна подивитися тут;
  • завеликий розмір — роздільність не має перевищувати ту, яка використовується у статті. Як це зробити описано тут;
  • зображення не ілюструє основний предмет статті, а виконує декоративну роль (обкладинка для книжки може використовуватися у статті про саму книжку, а не у галереї статті про видавництво чи автора);
  • зображене можна сфотографувати (наприклад, будівля зараз існує, але поки нема вільного її фото). SteveR (обговорення) 20:57, 29 січня 2015 (UTC)[відповісти]

Запрошення до участі у тижні географії[ред. код]

--MediaWiki message delivery (обговорення) 10:31, 14 квітня 2015 (UTC)[відповісти]

Запрошення до участі в тижні народів Росії[ред. код]

Запрошення на Вікіфлешмоб 2016[ред. код]

Шановний(а) дописувачу(ка) української Вікіпедії Yevhen!

В минулому ви створили 791 (!) стаття Вікіпедії та додали понад 14,8 Мб вікітексту — це дуже значний внесок, який ми високо цінуємо! Однак за грудень та січень ви не здійснили жодних редагувань статей та не започаткували нових.

Тож запрошуємо долучитися до традиційного щорічного Вікіфлешмобу в українській Вікіпедії, який відбуватиметься протягом 29–31 січня 2016 — це гарна нагода створити нову статтю разом із сотнями інших користувачів. Охочі учасники акції зможуть отримати невеличкі сувеніри (особисто на вікізустрічі у вашому місті чи поштою). Долучайтеся!

P.S. Ідея проведення Вікіфлешмобів належить Ігорю Костенку, дописувачу Вікіпедії з Небесної сотні.

--Amakuha (обговорення) 22:03, 28 січня 2016 (UTC)[відповісти]

Ґ-диверсія[ред. код]

Доброго дня, вікікориснику Yevhen!

Вибачаюсь за те, що відриваю від ваших справ. Прошу звернути вашу увагу на діяльність цього користувача. Може Ви стикались з нею й раніше, можливо навіть спотикались об таке. Я не прибічник тотальної бездумної заміни г на ґ, особливо в усталених термінах і назвах, але таку підривну діяльність, що не додає статтям жодної нової корисної інформації, яка тільки шкодить розвиткові проекту, не можна попускати. Така конфліктна й беззмістовна діяльність не повинна залишатись непоміченою. Залишите свій голос, можливо репліку — він не залишиться непоміченим. Наперед дякую!

З повагою до вашого внеску.--Dim Grits 12:17, 23 листопада 2016 (UTC)[відповісти]

Запрошення на Вікімарафон 2017[ред. код]

Привіт! 30 січня Українській Вікіпедії виповниться 13 років. Запрошуємо долучитися до Вікімарафону, який відбудеться 28—30 січня 2017 — це гарна нагода створити нову статтю разом із сотнями інших користувачів. Охочі учасники акції зможуть отримати невеличкі сувеніри. Також приходьте на вікізустріч у Києві!

Долучайтеся до Вікімарафону-2017![ред. код]

Шановний(а) дописувачу(ко) української Вікіпедії Yevhen!

Запрошуємо долучитися вас до Вікімарафону-2017, присвяченого 13-річчю української Вікіпедії!

Протягом трьох днів (28—30 січня 2017) сотні дописувачів створюватимуть нові статті у Вікіпедії, адже саме поповнення Вікіпедії новими статтями — найкращий спосіб привітати Вікіпедію з днем народження! Усі охочі учасники Вікімарафону, які напишуть у ці дні хоча б одну статтю, отримають пам'ятні сувеніри.

Ви зробили значний і дуже цінний внесок до Вікіпедії, уже написавши до Вікіпедії багато нових статей, однак протягом останнього місяця ви мало редагували Вікіпедію. Можливо, ви напишете свою наступну статтю саме до дня народження Вікіпедії, долучившись до Вікімарафону? Тоді і ви привітаєте Вікіпедію новою статею чи новими статтями, і Вікіпедія віддячить вам пам'ятним сувеніром )

Ви можете також долучитися до однієї з вікізустрічей по всій Україні: звісно ж, у нас будуть традиційні зустрічі в Києві, Харкові чи Львові, але вікіпедисти зустрінуться також у десятках інших міст і містечок по всій країні. У гарній компанії приємніше писати статті, тож будемо раді бачити вас на зустрічі у вашому місті!

Сподіваємося на вашу участь у Вікімарафоні! — NickK (обг.) 14:25, 28 січня 2017 (UTC)[відповісти]

Долучайтеся до Вікімарафону-2018: напишіть статтю до дня народження Вікіпедії![ред. код]

Афіша Вікімарафону
Афіша Вікімарафону

Шановний(а) дописувачу(ко) української Вікіпедії Yevhen!

Запрошуємо долучитися вас до Вікімарафону-2018, присвяченого 14-річчю української Вікіпедії!

Протягом чотирьох днів (27—30 січня 2018) сотні дописувачів створюватимуть нові статті у Вікіпедії, адже саме поповнення Вікіпедії новими статтями — найкращий спосіб привітати Вікіпедію з днем народження! Усі охочі учасники Вікімарафону, які напишуть у ці дні хоча б одну статтю, отримають пам'ятні сувеніри.

Ви зробили значний і дуже цінний внесок до Вікіпедії, уже написавши до Вікіпедії багато нових статей, однак протягом останнього місяця ви мало редагували Вікіпедію. Можливо, ви напишете свою наступну статтю саме до дня народження Вікіпедії, долучившись до Вікімарафону? Тоді і ви привітаєте Вікіпедію новою статею чи новими статтями, і Вікіпедія віддячить вам пам'ятним сувеніром )

Ви можете також долучитися до однієї з вікізустрічей по всій Україні. Їх понад 50, тож, можливо, якась із цих зустрічей саме у вашому місті чи селищі? У гарній компанії приємніше писати статті, тож будемо раді бачити вас на зустрічі!

Сподіваємося на вашу участь у Вікімарафоні! — NickK (обг.) 08:38, 26 січня 2018 (UTC)[відповісти]

Стаття ORF (телеканал, Австрія), значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 21 жовтня 2018. Що ще можна зробити? --yakudza 20:11, 21 жовтня 2018 (UTC)[відповісти]

Доброго дня! Запрошуємо долучитися до місячника статей Української революції та державності, що проходитиме з 14 листопада до 14 грудня. Допоможіть збільшити кількість та покращити якість статей на історичну, культурну, воєнну та інші теми безпосередньо пов'язані з революційною добою та українською державністю. Ми підготували список статей до створення, але можете пропонувати свої. Приєднуйтесь!

--TohaomgBot (обговорення) 21:09, 15 листопада 2018 (UTC)[відповісти]

Статус файлу Файл:VivesSicilia.jpg[ред. код]

Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Файл:VivesSicilia.jpg. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Зверніть увагу, що не можна обґрунтувати добропорядне використання зображень живих відомих людей. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити. Анатолій (обг.) 01:42, 19 січня 2019 (UTC)[відповісти]

Вікімарафон-2019: напишіть статтю до 15-річчя Вікіпедії й отримайте пам'ятний сувенір![ред. код]

Святковий логотип Вікіпедії
Святковий логотип Вікіпедії
Афіша Вікімарафону
Афіша Вікімарафону

Шановний(а) дописувачу(ко) української Вікіпедії Yevhen!

Запрошуємо долучитися вас до Вікімарафону-2019, присвяченого 15-річчю української Вікіпедії!

Протягом п'яти днів (26—30 січня 2019) сотні дописувачів створюватимуть нові статті у Вікіпедії, адже саме поповнення Вікіпедії новими статтями — найкращий спосіб привітати Вікіпедію з днем народження! Усі охочі учасники Вікімарафону, які напишуть у ці дні хоча б одну статтю, отримають пам'ятні сувеніри.

Ви зробили значний і дуже цінний внесок до Вікіпедії, уже написавши до Вікіпедії десятки або навіть сотні нових статей, однак протягом останнього місяця, на жаль, ви зовсім не редагували Вікіпедію. Можливо, ви напишете свою наступну статтю саме до дня народження Вікіпедії, долучившись до Вікімарафону? Тоді і ви привітаєте Вікіпедію новою статтею чи новими статтями, і Вікіпедія віддячить вам пам'ятним сувеніром )

Ви можете також долучитися до однієї з вікізустрічей. Вони проводяться по всій Україні від Ужгорода до Старобільська, тож, можливо, якась із цих зустрічей саме у вашому місті чи селищі? У гарній компанії приємніше писати статті, тож будемо раді бачити вас на зустрічі!

Сподіваємося на вашу участь у Вікімарафоні! — NickK (обг.) 15:11, 26 січня 2019 (UTC)[відповісти]

Привіт! До 30 квітня у Вікіпедії проходить місячник 10000 необхідних статей — вікітолока зі створення та покращення статей із обов'язкових 10000. Ви зробили понад 300 редагувань у цих статтях, може цей захід Вас зацікавить? Тут можна ознайомитися із переліком пропозицій: статей до створення та поліпшення. Дуже хотілося б підвищити якість статей українською, тому щиро запрошуємо приєднатися до цієї ініціативи! --アンタナナ 22:35, 4 березня 2019 (UTC)[відповісти]

Дякуємо за те, що ви завантажили на сервер Вікіпедії файл Файл:Lafarge board of directors 2011.png. Однак, схоже, що цей файл завантажено Вами без дозволу правовласника, тобто з порушенням правил Вікіпедії. Якщо файл було звантажено із сайту, а Ви є власником сайту чи маєте доступ до сторінки на сайті, де розміщене це фото, то змініть умови розповсюдження зображень, розмістивши на сайті формулювання, що дозволить використовувати їх у Вікіпедії. Приклади формулювань можна подивитися тут.

Якщо ж Ви не є власником сайту і не маєте доступу до сторінки де розміщене це фото, то треба діяти відповідно до інструкції отут: Вікіпедія:Дозволи. Відповідно до цього алгоритму треба діяти і якщо зображення було взято із книги, а Ви є автором чи правовласником. Якщо статус завантажених Вами файлів не з'ясується протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії, на жаль, будуть змушені вилучити завантажений Вами файл із сервера. Дякуємо за розуміння. 『  』 Обг. 12:04, 15 квітня 2019 (UTC)[відповісти]

Дякуємо за те, що ви завантажили на сервер Вікіпедії файл Файл:Barri-Gotic-ukr.gif. Однак, схоже, що цей файл завантажено Вами без дозволу правовласника, тобто з порушенням правил Вікіпедії. Якщо файл було звантажено із сайту, а Ви є власником сайту чи маєте доступ до сторінки на сайті, де розміщене це фото, то змініть умови розповсюдження зображень, розмістивши на сайті формулювання, що дозволить використовувати їх у Вікіпедії. Приклади формулювань можна подивитися тут.

Якщо ж Ви не є власником сайту і не маєте доступу до сторінки де розміщене це фото, то треба діяти відповідно до інструкції отут: Вікіпедія:Дозволи. Відповідно до цього алгоритму треба діяти і якщо зображення було взято із книги, а Ви є автором чи правовласником. Якщо статус завантажених Вами файлів не з'ясується протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії, на жаль, будуть змушені вилучити завантажений Вами файл із сервера. Дякуємо за розуміння. 『  』 Обг. 04:52, 16 серпня 2019 (UTC)[відповісти]

Вікімарафон-2020: напишіть статтю до 16-річчя Вікіпедії й отримайте пам'ятний сувенір![ред. код]

Святковий логотип Вікіпедії
Святковий логотип Вікіпедії
Афіша Вікімарафону
Афіша Вікімарафону

Шановний(а) дописувачу(ко) української Вікіпедії Yevhen!

Запрошуємо долучитися вас до Вікімарафону-2020, присвяченого 16-річчю української Вікіпедії!

Протягом тижня (26 січня—2 лютого 2020) сотні дописувачів створюють нові статті у Вікіпедії, адже саме поповнення Вікіпедії новими статтями — найкращий спосіб привітати Вікіпедію з днем народження! Усі охочі учасники Вікімарафону, які напишуть у ці дні хоча б одну статтю, отримають пам'ятні сувеніри.

Ви зробили значний і дуже цінний внесок до Вікіпедії, уже написавши до Вікіпедії десятки або навіть сотні нових статей, однак протягом останнього місяця, на жаль, ви зовсім не редагували Вікіпедію. Можливо, ви напишете свою наступну статтю саме до дня народження Вікіпедії, долучившись до Вікімарафону? Тоді і ви привітаєте Вікіпедію новою статтею чи новими статтями, і Вікіпедія віддячить вам пам'ятним сувеніром )

Ви можете також долучитися до однієї з вікізустрічей. Вони проводяться по всій Україні від Володимира-Волинського до Сєвєродонецька, тож, можливо, якась із цих зустрічей саме у вашому місті чи селищі? У гарній компанії приємніше писати статті, тож будемо раді бачити вас на зустрічі! Немає вікізустрічі у вашому місті? Ще маєте час встигнути й запропонувати організувати!

Сподіваємося на вашу участь у Вікімарафоні! — NickK (обг.) 10:02, 27 січня 2020 (UTC)[відповісти]

Дякуємо за те, що ви завантажили на сервер Вікіпедії файл Файл:La-Rambla2-ukr.gif. Однак, схоже, що цей файл завантажено Вами без дозволу правовласника, тобто з порушенням правил Вікіпедії. Якщо файл було звантажено із сайту, а Ви є власником сайту чи маєте доступ до сторінки на сайті, де розміщене це фото, то змініть умови розповсюдження зображень, розмістивши на сайті формулювання, що дозволить використовувати їх у Вікіпедії. Приклади формулювань можна подивитися тут.

Якщо ж Ви не є власником сайту і не маєте доступу до сторінки де розміщене це фото, то треба діяти відповідно до інструкції отут: Вікіпедія:Дозволи. Відповідно до цього алгоритму треба діяти і якщо зображення було взято із книги, а Ви є автором чи правовласником. Якщо статус завантажених Вами файлів не з'ясується протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії, на жаль, будуть змушені вилучити завантажений Вами файл із сервера. Дякуємо за розуміння. Fosufofiraito Обг. 06:36, 18 квітня 2020 (UTC)[відповісти]

Дякуємо за те, що ви завантажили на сервер Вікіпедії файл Файл:Aquarium-Barcelona-ukr.gif. Однак, схоже, що цей файл завантажено Вами без дозволу правовласника, тобто з порушенням правил Вікіпедії. Якщо файл було звантажено із сайту, а Ви є власником сайту чи маєте доступ до сторінки на сайті, де розміщене це фото, то змініть умови розповсюдження зображень, розмістивши на сайті формулювання, що дозволить використовувати їх у Вікіпедії. Приклади формулювань можна подивитися тут.

Якщо ж Ви не є власником сайту і не маєте доступу до сторінки де розміщене це фото, то треба діяти відповідно до інструкції отут: Вікіпедія:Дозволи. Відповідно до цього алгоритму треба діяти і якщо зображення було взято із книги, а Ви є автором чи правовласником. Якщо статус завантажених Вами файлів не з'ясується протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії, на жаль, будуть змушені вилучити завантажений Вами файл із сервера. Дякуємо за розуміння. Fosufofiraito Обг. 06:36, 18 квітня 2020 (UTC)[відповісти]

Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Файл:Executive Committee Lafarge.png. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити.

Найчастіше помилки в оформленні полягають у:

  • відсутність {{обґрунтування добропорядного використання}}. Приклади можна подивитися тут;
  • завеликий розмір — роздільність не має перевищувати ту, яка використовується у статті. Як це зробити описано тут;
  • зображення не ілюструє основний предмет статті, а виконує декоративну роль (обкладинка для книжки може використовуватися у статті про саму книжку, а не у галереї статті про видавництво чи автора);
  • зображене можна сфотографувати (наприклад, будівля зараз існує, але поки нема вільного її фото). Fosufofiraito Обг. 18:09, 28 квітня 2020 (UTC)[відповісти]

Статтю Уест-Франс висунуто на поліпшення[ред. код]

Стаття Уест-Франс, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на поліпшення. Якщо Ви зацікавлені у покращенні статті, будь ласка, подивіться на вказані недоліки на сторінці обговорення номінацій за 27 січня 2021, а краще — доопрацюйте статтю, щоб уникнути можливого її вилучення. --Gouseru Обг. 11:50, 27 січня 2021 (UTC)[відповісти]

Вікімарафон-2021: подаруйте Вікіпедії статтю до 17-річчя Вікіпедії![ред. код]

Шановний(а) дописувачу(ко) української Вікіпедії Yevhen!

Запрошуємо долучитися вас до Вікімарафону-2021, який присвячений 17-річчю української Вікіпедії! До кінця тижня (від сьогодні, 28 січня, до неділі 31 січня включно) закликаємо усіх охочих привітати Вікіпедію з днем народження, написавши принаймні одну статтю.

Ви зробили значний і дуже цінний внесок до Вікіпедії, уже написавши до Вікіпедії десятки або навіть сотні нових статей, однак протягом останнього місяця, на жаль, ви зовсім не редагували Вікіпедію. Можливо, саме Вікімарафон стане гарним приводом повернутися до наповнення Вікіпедії? ) Усі учасники та учасниці Вікімарафону, які напишуть у ці дні хоча б одну статтю, можуть отримати пам'ятні сувеніри.

Окрім створення статей, ви можете також долучитися до онлайн-вікізустрічей. У п'ятницю та суботу пройдуть вебінари із редагування Вікіпедії, реєструйтеся на них тут. Також кожного дня з четверга по неділю о 18:00 можна буде долучитися до онлайн-консультації і поставити будь-яке запитання про Вікіпедію.

Сподіваємося на вашу участь у Вікімарафоні! — NickK (обг.) від імені організаційного комітету Вікімарафону 2021 11:54, 28 січня 2021 (UTC)[відповісти]

Статус файлів[ред. код]

Дякуємо за те, що ви завантажили на сервер Вікіпедії файли, список яких вказаний нижче. Однак на сторінці опису файлів немає супровідної інформації щодо джерела, авторства та ліцензії або ця інформація неповна чи недостовірна. Якщо ви не є автором даних файлів, ви повинні якимось чином обґрунтувати свої права завантажувати його у Вікіпедію. Також у цьому випадку необхідно вказати джерело файлів, тобто дати посилання на сайти (або інші джерела), з яких ви взяли ці файли, а також умови використання файлів із вказаних сайтів.

На сторінці опису файлів завжди вказуйте шаблон з ліцензією, під якою опубліковані ці праці. Якщо ви є їх автором, ви можете використати шаблон {{Cc-by-sa-3.0}} для того, щоб ліцензувати файли під CC-BY-SA, або {{PD-self}}. Щоб довідатись про те, які ще існують шаблони з ліцензіями, дивіться статтю Вікіпедія:Шаблони:Авторські права або Короткий довідник.

Якщо ви завантажили й інші файли, будь ласка, перевірте, скориставшись цим сервісом, чи зазначено на їхніх сторінках опису джерело, а також шаблон з ліцензією. Якщо статус завантажених вами файлів не з'ясується протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені вилучити завантажені вами файли із сервера.

Список файлів:

  1. File:Lystivka_aktsiyi_1.jpg
  2. File:Lystivka_aktsiyi_2.jpg
  3. File:Ukrayinska_mova_v_1977_rotsi.jpg

Дякуємо за розуміння. --Andriy.vBot (обговорення) 12:14, 26 лютого 2021 (UTC)[відповісти]

Сторінку Procreate номіновано на вилучення[ред. код]

Стаття Procreate, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 25 квітня 2021. Що ще можна зробити? --reNVoy (обговорення) 21:00, 25 квітня 2021 (UTC)[відповісти]

Вітаю, пане Yevhen! Запрошую Вас долучатися до проведення тематичного тижня Донеччини, який розпочався в понеділок. В рамках цього тижня ми плануємо як створювати, так і покращувати статті. Перелік до створення чи покращення розміщений на сторінці, але Ви можете обирати будь-які пов'язані з Донеччиною теми. Буду радий бачити Вас серед учасників. З повагою — Шиманський હાય! 16:03, 4 травня 2021 (UTC)[відповісти]

Будь ласка, допоможіть нам оновити файли, опубліковані під ліцензією GFDL[ред. код]

Ліцензія {{GFDL}} початково створювалася для посібників з користування програмним забезпеченням, і вона є не дуже придатною для медіафайлів, оскільки створює труднощі для повторного використання матеріалів. Мотивована прагненням спростити повторне використання файлів у відповідності з нашим баченням майбутнього вікіруху, 2009 року Рада повірених Фонду Вікімедіа вирішила припинити використання GFDL як єдиної ліцензії та використовувати на додачу до неї також ліцензію Creative Commons. Ви можете допомогти здійснити це оновлення шляхом переліцензування ваших власних файлів, перелічених нижче.

Для цього додайте шаблон {{cc-by-sa-4.0}} до сторінки опису файлу та замініть шаблон {{GFDL}} на {{GFDL|migration=redundant}}, або просто замініть {{GFDL}} на {{self|GFDL|Cc-by-sa-4.0}}.

Дізнатися більше можна тут.

Список файлів:

  1. File:Aragon-extention-ukr.jpg
  2. File:Article_docv_estatuts_universitat_alacant_catala_valencia_94.jpg
  3. File:Catalonia-from-10-to-12-cen.jpg
  4. File:Cat-it.jpg
  5. File:Common_Features_of_Ukrainian_Language_and_Other_Slavic_Languages.png
  6. File:Dialects-cat-central.gif
  7. File:Dialects-cat-ukr.gif
  8. File:Dialects-cat-ukr-capcir.gif
  9. File:Diplomatic_relations_Ukraine_Moldova.jpg
  10. File:Istorychna_Katoloniya_ukr.gif
  11. File:Map-dialects-catalan.jpg
  12. File:Modern_Slavic_Languages_As_Descendants_of_Protoslavic_Dialects.png
  13. File:Modern_Slavic_Languages_by_Geo_Principle.png
  14. File:Names_Ukrainian_Language.jpg
  15. File:PPCC_ukr.gif
  16. File:Proekt-Ukrayinska-Mova.jpg
  17. File:Pyrenees-Orientales-ukr.jpg
  18. File:Rodynni_zvyazky_slov.gif
  19. File:Seal_ramon_baranIV_1160.gif
  20. File:Terres-doc.gif

Дякуємо за співпрацю. --Andriy.vBot (обговорення) 05:37, 31 травня 2021 (UTC)[відповісти]

Сторінку Калюс (Каталонія) номіновано на поліпшення[ред. код]

Стаття Калюс (Каталонія), значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на поліпшення, її необхідно поліпшити, аби привести у відповідність вимогам Вікіпедії.. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 19 липня 2021. GPV (обговорення) 20:48, 19 липня 2021 (UTC)[відповісти]

Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Файл:Rusynska leksika.gif. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити.

Найчастіше помилки в оформленні полягають у:

  • відсутність {{обґрунтування добропорядного використання}}. Приклади можна подивитися тут;
  • завеликий розмір — роздільність не має перевищувати ту, яка використовується у статті. Як це зробити описано тут;
  • зображення не ілюструє основний предмет статті, а виконує декоративну роль (обкладинка для книжки може використовуватися у статті про саму книжку, а не у галереї статті про видавництво чи автора);
  • зображене можна сфотографувати (наприклад, будівля зараз існує, але поки нема вільного її фото). Gouseru Обг. 09:18, 5 грудня 2021 (UTC)[відповісти]

Вікімарафон-2022: напишіть статтю з нагоди 18-річчя Вікіпедії![ред. код]

Шановний(а) дописувачу(ко) української Вікіпедії Yevhen!

Запрошуємо долучитися вас до Вікімарафону-2022, який присвячений 18-річчю української Вікіпедії! Марафон триває до понеділка 31 січня включно, тож закликаємо усіх охочих привітати Вікіпедію з днем народження, написавши принаймні одну статтю.

Ви зробили значний і дуже цінний внесок до Вікіпедії, уже написавши до Вікіпедії десятки або навіть сотні нових статей, однак протягом останнього місяця, на жаль, ви зовсім не редагували Вікіпедію. Можливо, саме 18-річчя Вікіпедії стане нагодою написати нову статтю? ) Усі учасники та учасниці Вікімарафону, які напишуть хоча б одну статтю, отримають пам'ятні сувеніри.

Окрім створення статей, ви можете також долучитися до вікізустрічей, переважно онлайн, хоча в деяких регіонах карантинні обмеження дозволяють і офлайн. Детальніша інформація доступна тут: Вікіпедія:Вікімарафон 2022/Вікізустрічі.

Сподіваємося на вашу участь у Вікімарафоні! — NickK (обг.) від імені організаційного комітету Вікімарафону-2022 09:44, 29 січня 2022 (UTC)[відповісти]

Файл Файл:Cat-it.jpg номіновано на вилучення[ред. код]

Файл Файл:Cat-it.jpg, значний внесок до написання якої зробили Ви, номіновано на вилучення. Якщо Ви зацікавлені в обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 30 квітня 2023. Що ще можна зробити? --白猫しろ ねこОбг. 10:44, 30 квітня 2023 (UTC)[відповісти]

Привіт! Дякуємо за цікавість до проєкту і за створення нової статті.
Однак у Вікіпедії діють певні критерії значущості, згідно з якими статті потрібно створювати тільки про енциклопедично важливі об'єкти. Ваша стаття не відповідає цим критеріям, а отже її доведеться вилучити.

У подальшому, будь ласка, зверніть увагу на настанови спільноти Вікіпедії щодо значущості, а також на тематичні критерії значущості осіб, організацій, футбольних команд, книг, фільмів, вебсайтів та комп'ютерних програм. Реклама комерційних і громадських організацій, музичних гуртів, інтернет-сайтів, а також самореклама буде вилучена. Якщо у Вас є можливість підтвердити значущість предмету статті Володимир Федюк за допомоги авторитетних джерел, Ви можете її відновити, навівши відповідні посилання у тілі статті.

Якщо бажаєте докладніше ознайомитися з проєктом, зверніть увагу на сторінку вітання, і сміливо приєднуйтеся до роботи над поліпшенням Вікіпедії. Тут завжди раді новим учасникам!

--Юрко (обговорення) 01:48, 17 грудня 2023 (UTC)[відповісти]

Вікімарафон 2024 — відсвяткуймо 20 років української Вікіпедії разом[ред. код]

Наприкінці січня українська Вікіпедія відзначає своє 20-річчя: два десятиліття спільного росту, наповнення знаннями та розвитком. Ви входите до числа найактивніших авторів української Вікіпедії, створивши понад 100 статей — тож ви також зробили вагомий внесок до цього зростання й розвитку!

Ви можете долучитися до відзначення 20-річчя вікіспільнотою, де можна буде разом обмінятися спогадами й історіями: реєстрація в анкеті

  • Вівторок 30 січня о 18:00, онлайн
  • Субота 3 лютого о 13:00, офлайн у Києві

З 26 січня до 4 лютого також триває Вікімарафон 2024. Запрошуємо долучитися до створення статей у межах цьогорічної кампанії та отримати сувеніри з символікою Вікіпедії від громадської організації «Вікімедіа Україна»! Для цього потрібно створити хоча б одну статтю українською мовою та додати на сторінку обговорення шаблон {{Вікімарафон 2024}}. Для отримання сувенірів поштою слід записатися на сторінці Вікіпедія:Вікімарафон 2024/Учасники та учасниці .

Долучитися можна як онлайн, так і прийшовши на одну із офлайн-зустрічей. Цього року заходи Вікімарафону проходять у багатьох містах України та за кордоном. Повний список зустрічей організатори публікують на сторінці Вікіпедія:Вікімарафон 2024/Вікізустрічі.

Детальну інформацію та умови кампанії ви можете подивитись на її сторінці Вікіпедія:Вікімарафон 2024.

Від імені організаційної команди Вікімарафону — NickK (обг.) 15:24, 27 січня 2024 (UTC)[відповісти]

Запрошення долучитися до Місяця географії[ред. код]

Запрошення долучитися до Місяця географії
Вітаю! Запрошую вас долучитися до Місяця географії, що триватиме весь травень.
--Олексій (обговорення) 21:43, 16 квітня 2024 (UTC)[відповісти]