Вікіпедія:Кнайпа (допомога)/Архів 13

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку


CEEM / CCD Survey

Шановна спільното!

Ми хочемо знати, як ми можемо вам допомогти, тому будь ласка, пройдіть це опитування.

Тепер детальніше:

Що ми запитуємо. Відповіді дописувачів Вікімедіа на це опитування дадуть нам інформацію про спроможності (чи їх відсутність) у спільнотах та афілійованих організаціях у регіоні Центральної та Східної Європи. Ми попросимо вас оцінити спроможності вашої спільноти та (окремо, якщо можете відповісти) вашої організації.

Чому ми запитуємо. У цього опитування є короткотермінова і довготермінова ціль. Короткотермінова ціль полягає в тому, щоб запропонувати найбільш корисні сесії з розбудови спроможностей на конференції CEE Meeting у Львові (середина жовтня 2018 року). Довготермінова ціль — надати ФВМ дані щодо розробки додаткових заходів під егідою ініціативи CCD. Змістовний відгук від вашої спільноти збільшить шанси, що вашій спільноті запропонують тренінги і підтримку, що відповідатимуть потребам вашої спільноти і допоможуть розбудувати її довготермінові спроможності.

Що ви можете відповісти. Якщо у вашій спільноті була дискусія на цю тему, ви можете надати її результат. (Не було ніколи такої дискусії? Її можна розпочати). Або ж ви можете поділитися лише особистою думкою. Обидва варіанти нам корисні; ви навіть можете заповнювати опитування більше, ніж один раз.

Коли нам потрібні відповіді. Перше вересня видається чудовим крайнім терміном.

Що далі. Це не останній етап спілкування з вами. Ті, хто пройде опитування, можуть очікувати, що згодом отримають пропозицію інтерв’ю. Ми хочемо зрозуміти вашу спільноту.

Будь ласка, пройдіть це опитування. (Опитування базується на Qualtrics і керується їхньою Політикою приватності та Умовами надання послуг).

Велика подяка від команди організаторів WMCEEM2018 та від мене, працівника програми CCD. -- Asaf (WMF) (обговорення) 20:16, 7 серпня 2018 (UTC)

Редагування статті

Добрий день. Мій начальник вказав мені доповнити список його публікацій на його сторінці в укр та рос вікі. Не підкажете як це зробити чи до кого звернутися? — Це написав, але не підписав користувач 176.36.237.145 (обговореннявнесок) 11:30, 17 серпня 2018.

В ідеалі, для початку зареєструйтеся. Тоді легше буде спілкуватися, бо у вас з'явиться сторінка обговорень.
Якщо по темі запиту, то ви можете доповнювати статті, але вам треба посилатися на авторитетні джерела. Для цього є правило — ВП:Авторитетні джерела, почитайте його. --VoidWanderer (обговорення) 09:57, 17 серпня 2018 (UTC)

Вітаю. Підкажіть, будь ласка, стилістичні помилки у статті Бровченко Микола Володимирович Що потрібно відредагувати? Дякую. --Lina Machulska (обговорення) 20:13, 19 серпня 2018 (UTC)

@Lina Machulska: Доброго ранку. Насамперед, зовнішні посилання (тобто посилання з домену wikipedia.org на будь-який інший домен) у статтях дозволяються винятково у розділі «Посилання» або як параметр |url= шаблонів цитувань (детальніше — ВП:СТИЛЬ, ВП:ПД). Крім того, в ідеалі (який, на мою думку, суворіший навіть за вимоги до вибраних статей), будь-яке і кожне нетривіальне твердження у статті повинно бути підтверджене незалежними, вторинними, авторитетними джерелами (детальніше — ВП:В, ВП:АД). Успіхів і наснаги у конструктивних редагуваннях. --Рассилон 04:39, 20 серпня 2018 (UTC)

Фейковий сайт університету

Є Донецький національний медичний університет. І є декілька сайтів [1] та [2]. Обидва виглядають як офіційні. Увага, питання: який з низ справжній, а який фейковий??? --Shmurak (обговорення) 13:49, 20 серпня 2018 (UTC)

@Shmurak: Судячи з усього, один англомовний, а інший україномовний, і обидва офіційні. dsmu.edu.ua йде як офіційна адреса в реєстрі, dnmu.com.ua виглядає рекламою для іноземних студентів — NickK (обг.) 14:53, 20 серпня 2018 (UTC)
@NickK:, дякую. Знайшов ще один ніби офіційний англомовний сайт - [3]. Що ви про нього думаєте? --Shmurak (обговорення) 15:01, 20 серпня 2018 (UTC)
@Shmurak: Цей сайт сам пише: Website: www.dnmu.com.ua. Очевидно, стара версія — NickK (обг.) 15:03, 20 серпня 2018 (UTC)

Список користувачів за кількістю започаткованих статей

Вікіпедія:Список користувачів за кількістю започаткованих статей не оновляється з січня. Як це можна зробити? --В.Галушко (обговорення) 16:53, 22 серпня 2018 (UTC)

там є посилання на скрипт, який рахує. Треба натиснути Fork (створити свою копію скрипта), підтвердити використання вікіпедійного логіна для цього, потім натиснути Submit Query внизу, почекати поки скрипт порахує (це може бути довго), завантажити результат (Download data) як вікітаблицю (Wikitable), відкрити завантажений файл у текстовому редакторі, скопіювати текст і вставити на вікісторінку. --Ілля (обговорення) 17:26, 22 серпня 2018 (UTC)
@Ilya: дякую, оновив. Тільки неясно, як прибрати зайву крапку з нулем у порядковому номері. --В.Галушко (обговорення) 17:53, 22 серпня 2018 (UTC)
Replace у текстовому редакторі (або у вікіредакторі теж є заміна справа угорі) з .0| на | --Ілля (обговорення) 18:01, 22 серпня 2018 (UTC)
Пробував, не вийшло: програма зависає, бо великий обсяг даних. --В.Галушко (обговорення) 18:15, 22 серпня 2018 (UTC)
дивно, можна інший редактор спробувати, Notepad++ наприклад --Ілля (обговорення) 18:21, 22 серпня 2018 (UTC)
Дякую, вийшло. Спробував в автономному редакторі. --В.Галушко (обговорення) 18:29, 22 серпня 2018 (UTC)

Ендрю Ло

Вітаю! Не знаю, як перекласти виділений фрагмент: Andrew Wen-Chuan Lo (Chinese: 羅聞全) (born 1960) is the Charles E. and Susan T. Harris Professor of Finance at the MIT Sloan School of Management.

Професор Чарльза І. та Сюзан Т. Гаррісів на кафедрі фінансів, професор фінансів Чарльза І. та Сюзан Т. Гаррісів? Може хто запропонує кращий варіант?--Andrew-CHRom (обговорення) 12:10, 23 серпня 2018 (UTC)

@Andrew-CHRom: «Професор фінансів імені Чарльза та Сюзанни Гаррісів»? --Olvin (обговорення) 13:05, 23 серпня 2018 (UTC)
@Olvin:, Професор фінансів імені Чарльза та Сюзанни Гаррісів у Школі менеджменту ім. Слоана при Массачусетському технологічному інституті? — все одно не розумію, як можна бути професором фінансів імені когось. Логічніше було б професор на фінансовому факультеті (кафедрі?) ім. Чарльза та Сюзанни Гаррісів, але інформації про такий факультет в мережі не знайшов. Хіба ось таке — http://mitsloan.mit.edu/faculty-and-research/academic-groups/finance/faculty/ , але там пише просто Факультет фінансів.--Andrew-CHRom (обговорення) 13:21, 23 серпня 2018 (UTC)
@Andrew-CHRom: Я так розумію, це іменна профессура. Тобто, є MIT, у ньому — школа менеджменту (імені Слоана) і в ній — посада профессора фінансів (імені Гаррісів). Щось на кшалт професора математики ім. Лукаса. --Olvin (обговорення) 14:01, 23 серпня 2018 (UTC)
@Olvin:, дякую за роз'яснення.--Andrew-CHRom (обговорення) 14:06, 23 серпня 2018 (UTC)
Також "Harris & Harris Group Professor of Finance at the Massachusetts Institute of Technology's Sloan School of Management" --ASƨɐ 13:42, 23 серпня 2018 (UTC)
справді, такий варіант теж зустрічається, але як перекласти? професор фінансів з компанії «Harris & Harris Group»? — Це написав, але не підписав користувач Andrew-CHRom (обговореннявнесок) 17:45, 23 серпня 2018.
А десь ще зустрічаються "Charles E. and Susan T. Harris Professor" без згадування Ло? --Alex Blokha (обговорення) 14:24, 23 серпня 2018 (UTC)
Якщо дивитися перелік викладачів MIT Sloan School of Management - Faculty Directory, то складається враження, наче там більше половини професорських посад — іменні. Хоча у звичайних вишах це велика рідкість. А якщо посаду названо недавно і Ендрю Ло посів її першим (скажімо, її було створено саме для нього), то інших згадок, звісно, не буде. Втім, можливо, я чогось не розумію. --Olvin (обговорення) 16:36, 23 серпня 2018 (UTC)

Прошу виправити наслідки мого внесення інформації. Десь помилка не можу знайти.--Bohdan Bondar (обговорення) 16:13, 30 серпня 2018 (UTC)

@Bohdan Bondar: нахильну рису в замикальному тегу слід ставити перед ref (</ref>), а у Вас стояла після нього (<ref/>). --В.Галушко (обговорення) 16:54, 30 серпня 2018 (UTC)

Растр → Вектор

Доброго дня! Хто може допомогти мені перемалювати растрове зображення у векторне? Буду вдячний.--Максим Огородник (обговорення) 16:20, 13 серпня 2018 (UTC)

Залежить яке) --ASƨɐ 07:24, 20 серпня 2018 (UTC)

До речі, суміжне питання: чи дозволить таке «ручне перетворення» опублікувати невільний файл на Вікісховищі? Тобто коли вікіпедист є автором лише SVG-коду як ієрархії тегів, а зображені цим кодом об'єкти досі перебувають під невільною ліцензією. --Рассилон 09:35, 20 серпня 2018 (UTC)

@Рассилон: Залежить від об'єктів. Головним критерієм, мабуть, є те, чи ви малювали з нуля за описом чи змальовували. Якщо це прості геометричні фігури (настільки, що ви можете описати це словами, на кшталт «червоне коло в білому прямокутнику»), то в більшості країн це може вважатися суспільним надбанням. Якщо ж ви змалювали якусь картину чи фото, то це похідна робота й невільна ліцензія — NickK (обг.) 00:32, 5 вересня 2018 (UTC)

Клавіші швидкого збереження, редагування та попереднього перегляду

  • Вітаю шановну спільноту, може хтось підказати як змінити стандартну комбінацію клавіш Alt+Shift+s на Ctrl+Shift+s. Я лазив в налаштуваннях і такого, на жаль, не знайшов. Може є варіанти якогось css або js? --«Teo» обг 20:42, 8 вересня 2018 (UTC)
     Ну взагалі наскільки я розумію у Firefox в about:config для ui.key.contentAccess заміняєш 5 на 3. Але це вплине на всі такі комбінації і якщо для збереження, схоже працює, то для попереднього перегляду спрацює комбінація відкриття приватного вікна. --ᛒᚨᛊᛖ (ⰑⰁⰃ) 00:22, 9 вересня 2018 (UTC)

Cambridge Library

Вітаю! Чи є у когось з тутешніх дописувачів доступ до Cambridge University Press в рамках Wikipedia Library?--З повагою, TnoXX parle! 21:16, 10 вересня 2018 (UTC) Вітаю, TnoXX! Можна пошукати будь-що на Library Genesis. Там точно можна знайти видання Cambridge University Press.--Andrew-CHRom (обговорення) 21:23, 10 вересня 2018 (UTC)

Andrew-CHRom, про LibGen я знаю. На жаль, та книжка, яку я шукаю, там відсутня.--З повагою, TnoXX parle! 07:27, 11 вересня 2018 (UTC)

Реклама

Рекуператор Рекламна стаття. Це - норма? — Це написав, але не підписав користувач 109.227.93.23 (обговореннявнесок) 19:38, 14 вересня 2018 (UTC).

Звичайно ж, ні! Реклама у Вікіпедії — це зло! Але значимість даного терміну непрямо підтверджується 10-ма інтервікі, тому краще просто переписати статтю. --Рассилон 20:56, 14 вересня 2018 (UTC)

Графік про гет-трики

Вітаю! Додав дані про новий сезон в статті Список хет-триків Ліги чемпіонів УЄФА, а саме редагував розділ "Статистика по сезонах". Виникла проблема: до мого редагування лінія графіку була безперервна. Тепер вона закінчується на попередньому сезоні, а як її продовжити я не знаю. Якщо хтось допоможе, а пояснить як виправити, буду вдячний.--З повагою, TnoXX parle! 17:58, 21 вересня 2018 (UTC)

Шаблон:Стаття ЗМІ

Доброго дня! Чи може хтось додати до цього шаблону посилання?--Максим Огородник (обговорення) 10:16, 22 вересня 2018 (UTC)

Доброго дня. Для чого цей шаблон взагалі? Є ж {{Стаття}}--Piramidion 10:25, 22 вересня 2018 (UTC)
@Piramidion:Він мене не влаштовує.--Максим Огородник (обговорення) 10:38, 22 вересня 2018 (UTC)
Це не підстава для дублювання шаблону. Якщо кожен почне так робити, бо його не влаштовує якийсь шаблон, Вікіпедія перетвориться на якесь звалище шаблонів.--Piramidion 10:41, 22 вересня 2018 (UTC)
@Piramidion: Ви маєте рацію, а ви можете вдосконалити шаблон {{YouTube}}, за допомогою цього?. Це би дуже полегшило життя всім.--Максим Огородник (обговорення) 10:56, 22 вересня 2018 (UTC)
Той шаблон використовується на понад 3000 сторінок, і будь-які зміни в ньому можуть зламати чимало посилань, тому загалом я утримуюсь. Якщо Ви про безіменні параметри, то перший і другий у ньому й так можуть використовуватись як безіменні, решта ж наче необов'язкова, і в тому, щоб нумерувати їх я не бачу великого сенсу. Це якщо я правильно зрозумів Ваш задум. Щодо {{Стаття ЗМІ}} — чи можу я його швидко вилучити, чи, може, хочете обговорити це питання на ВП:ВИЛ?--Piramidion 11:15, 22 вересня 2018 (UTC)

Іменування газет

Як іменувати газети що мають великі літери. Наприклад, Категорія:Газети Нью-Йорка має Нью-Йорк Таймс (The New York Times) і Нью-Йорк пост (New York Post). В одному варіанті не загальні назви з великої в іншому з маленької. Як правильніше? Ад є і з великої [4] і з маленької [5] --『  』 Обг. 09:03, 3 жовтня 2018 (UTC)

Невласні назви пропоную з маленької --Perohanych (обговорення) 10:19, 3 жовтня 2018 (UTC)

Загиблі журналісти

Мене попросили скласти список українських журналістів, які загинули з 1990 по сьогодні.

Хто знається на запитах до вікіданих, можете допомогти?

Можливо також, щоб спростити задачу, скласти список журналістів, які за цей час померли, а вже тих, що не своєю смертю, зможу відібрати сам. --Perohanych (обговорення) 05:17, 3 жовтня 2018 (UTC)

[6] --Tohaomg (обговорення) 14:11, 3 жовтня 2018 (UTC)

Фото медалей та відзнак УРСР

Вчора з Вікісховища вилучили певну кількість зображень медалей та відзнак УРСР, і CommonsDelinker пройшовся по використаннях у статтях, у т.ч. прибрав зображення з {{Народний артист УРСР}}. Я не перевіряла, але можливо у Вікісховищі є інші файли, без порушень. Але якщо їх нема, то треба дістати — чи хтось би міг це зробити? -- Ата (обг.) 14:44, 25 вересня 2018 (UTC)

якщо не помиляюсь, то їх видалили через те що ці об'єкти без дозволу фотографа. Можна зробити нові в фотошопі. Або дістати з джерел де вказано вільну ліцензію. --『  』 Обг. 16:54, 25 вересня 2018 (UTC)
То я й питаю, чи є в когось доступ до значка Народного артиста УРСР, щоб його сфотографувати ) --Ата (обг.) 19:53, 3 жовтня 2018 (UTC)
у мене на жаль немає :с і дуже дивна щось пристрасть користувачів Вікікомонз до українських фото. --『  』 Обг. 04:20, 4 жовтня 2018 (UTC)

Графік про гет-трики2

Вітаю! Додав дані про новий сезон в статті Список хет-триків Ліги чемпіонів УЄФА, а саме редагував розділ "Статистика по сезонах". Виникла проблема: до мого редагування лінія графіку була безперервна. Тепер вона закінчується на попередньому сезоні, а як її продовжити я не знаю. Якщо хтось допоможе, а пояснить як виправити, буду вдячний.--З повагою, TnoXX parle! 17:58, 21 вересня 2018 (UTC)

{{Line chart/Polygon}} підтримує лише 25 сегментів ліній, а цей буде вже 26-й. Трохи пізніше спробую акуратно його додати, якщо ніхто не випередить — NickK (обг.) 08:33, 6 жовтня 2018 (UTC)
@TnoXX: Оновив, тепер 35 сегментів ліній, тепер усе працює — NickK (обг.) 16:44, 6 жовтня 2018 (UTC)

Вітаю! Зіштовхнувся з тим, що наш Шаблон:Мова не має багатьох параметрів, які наявні в англійському Template:Infobox language, що не дає змогу передати всю потрібну інформацію в інфобоксі. Чи міг би хтось, хто розуміється на створенні шаблонів, узгодити англійський і український шаблони шляхом додання до Шаблон:Мова параметрів, яких не вистачає (бажано в порядку, наявному в англійській Вікі)? Буду дуже вдячний! --丂ㄖㄥㄖ山卂ㄚ ȱѣȓ 05:20, 16 жовтня 2018 (UTC)

Переклад посилань

Доброго дня! Хто-небудь знає як увімкнути функцію перекладу посилань? Я шукав і ніде її не знайшов. Про неї пені розповів OlexandrTahayev. Або, можливо, хтось знає інші способи швидко перекласти купу посилань. Дякую!--DiMon2711 18:26, 21 жовтня 2018 (UTC)

@Димон2711: Ви маєте на увазі автозаміну внутрішніх посилань на основі інтервікі при ручному перекладі статей? На жаль (наскільки я знаю), ця функція наявна лише в засобі перекладу. Або ж треба вручну підключати якісь скрипти… --Рассилон 21:17, 21 жовтня 2018 (UTC)
Можливо, мова про Wikilinker. Його можна увімкнути у своїх налаштуваннях додатків, розділ Редагування. Хоча ні, це ж не для перекладу. --Ата (обг.) 11:42, 22 жовтня 2018 (UTC)
Можливо цей: ru:Википедия:Лакмус. Дозволяє перекладати вікіпосилання (якщо існує стаття в обох вибраних мовних розділах). --『  』 Обг. 15:36, 22 жовтня 2018 (UTC)
@AlexKozur: Дуже Вам дякую. Підключив і все спрацювало.--DiMon2711 18:20, 22 жовтня 2018 (UTC)
А я вже злякався, що ви збираєтесь перекладати назви статей/книжок... що є доволі поширеною «практикою» і насправді є грубезною помилкою. А у правилах, чомусь, це не дуже ясно сформульовано. Мабуть треба створити окремий топік про це питання? Mykola Swarnyk (обговорення) 19:27, 22 жовтня 2018 (UTC)
@Mykola Swarnyk: так потрібно підняти це питання, мене це зацікавило дещо )--『  』 Обг. 19:30, 22 жовтня 2018 (UTC)

Роки в назвах статей

Чи доцільно в назвах статей, якщо йдеться про повних тезок, в дужках писати роки життя? Наприклад Анна Ягеллонка (1476-1503), Ядвіґа Ягеллонка (1513–1573) etc. Як на мене це погана ідея, і краще в уточненнях писати титули чи просто чим відома/відомий - принцеса Така-то, графиня Така-то, князь, композитор, художник etc. Якщо товариство згідне зі мною то пропоную знайти всі статті де є такі назви і перейменувати. --August (обговорення) 02:02, 1 листопада 2018 (UTC)

  • Так, писати про тезок (король ХХХ чи граф ХХХ) простіше.
  • Для розрізнення тезок є номери (І, ІІ, ІІІ), прізвиська («великий», «товстий», «побожний»), уточенння («старший»-«молодший»)
  • Але є проблема: що робити, коли 2 тезки мають однакове уточнення (принц ХХХ чи інфант ХХХ), але різні роки життя?
  • Гадаю, краще робити як британці. Є проблема — є маленьке (конкретне) вирішення, що буде взірцем. Універсальних рішень (всеохоплюючих конституцій) не треба, бо це породить купу винятків і наступних проблем. --N.Português (обговорення) 02:31, 1 листопада 2018 (UTC)

Зважте, що роки не зовсім безглузді, бо 1) орієнтуватися по числах буває простіше для сприйняттяи 2) часто буде лаконічніше. --ASƨɐ 07:06, 1 листопада 2018 (UTC)

AS і N.Português, поясню трохи. Здається, що близько 80% таких статей - статті про титулованих жінок. З титулованими чоловіками простіше, у них є порядкові номера. Щодо зауваження Португеза про зовсім однакових, то часто буває що вони мають по кілька імен, тому теж є від чого відштовхуватися. Щодо зауважень ASа наведу ось приклад Пауліна Вюртемберзька - чотири принцеси які жили приблизно в один і той ж період, тому роки не сильно полегшують пошук чи сприйняття, але в усіх чотирьох були різні чоловіки, тому краще було б в дужках писати: королева..., князівна..., герцогиня... Так звичайно будуть випадки коли без дат зовсім не обійтись, але я думаю таких випадків якщо почати розбиратись буде дуже мало, не більше 10% від тих що є зараз. --August (обговорення) 19:45, 1 листопада 2018 (UTC)
  • Загалом, я підтримую вашу пропозицію: «текст» замість «років». Але гадаю, треба лишити можливість писати роки, там без них не обійтися.
  • Жінкам також дають номери, прізвиська і порядки.
  • З титулами буде плутанина: «герцог Баварії, Сілезії» (на германський лад; а буває, що пишуть «герцог Баварія», боячись відмінювати) чи «герцог Баварський, Сілезький» (на український лад). Роки дозволяють її уникнути. --N.Português (обговорення) 13:17, 2 листопада 2018 (UTC)

Sultan

Доброго дня! Як правильно перекладати дружини султанів, наприклад Mahidevran Sultan? "Махідевран Султан", "Махідевран-султан", "Султана Махідевран", чи просто "Махідевран"? Бо назви є різні (див. список у статті Валіде), а значення одне. --『  』 Обг. 03:22, 5 листопада 2018 (UTC)

  • Просто «Махідевран»
  • Султан — це титул («володар»), а не частина імені. Подібний до титулів «хан», «каган», «князь», «король», «господар».
  • В полі назв титули зайві, за винятком уточнень.
  • В османській турецький титул «султан» (чоловічого роду) вживається як до чоловіків, так і жінок.
  • В українській жіночі титули отримують жіночий рід: султанша, або султана («володарка»). Однак в османістів може бути своя конвенція по султанах-жінках. --N.Português (обговорення) 06:46, 5 листопада 2018 (UTC)

Перейменування

Вже два рази подавав заявку на перейменування, а вони там ніхт не роблять. З чим це пов'язано, і як на них вплинути? --Юрій (обговорення) 19:52, 6 листопада 2018 (UTC)

Спеціальна:GlobalRenameProgress не показує жодних поточних перейменувань за цим ніком. Може, Ahonc краще знає. --Ата (обг.) 07:53, 9 листопада 2018 (UTC)
Ваші запити були відхилені, оскільки ви вже здійснювали перейменування за останні півроку. Потрібно почекати до грудня.--Анатолій (обг.) 19:01, 9 листопада 2018 (UTC)
Ok. Дякую за вичерпну відповідь --Юрій (обговорення) 19:13, 9 листопада 2018 (UTC)

Доброго дня! Зробіть, будь-ласка хто-небудь що-небудь з назвою цього шаблону. Я остаточно заплутався. За одно підкажіть, що можна зробити, якщо "Переглянути цей шаблон" веде на перенаправлення. Дякую.--Dgho (обговорення) 21:34, 17 листопада 2018 (UTC)

@Dgho: Скоріше за все, причина в подвійному просторі назв. Хоча я б перейменував на просто {{Хронологія Чехословаччини}} аналогічно до інтервікі. --Рассилон 11:29, 18 листопада 2018 (UTC)
А як боротися з перенаправленням п • о • р ?--Dgho (обговорення) 11:37, 18 листопада 2018 (UTC)
@Анатолій Мітюшин: Спеціальна:Посилання сюди/Шаблон:Хронологія Чехословаччини, Чехії та Словаччини, @Dgho: ред.№ 23795725 описав використання в {{tnavbar-collapsible}} --『  』 Обг. 13:22, 18 листопада 2018 (UTC)
А навіщо в нас окремі шаблони {{tnavbar-collapsible}} та {{navbar-collapsible}}? Чому б, наприклад, не переспрямувати перший на другий, як в англійців? --Рассилон 14:04, 18 листопада 2018 (UTC)
Хм...не знав що їх два. Думаю можна, однак я не знаю які наслідки будуть, а перевіряти якщо честно лінь :с Взагалі в англійців модуль, який у нас також є. --『  』 Обг. 14:15, 18 листопада 2018 (UTC)

Запитання

Доброго дня. Як написати повідомлення чи відповідь користувачу Вікіпедії? — Це написав, але не підписав користувач VikingHistoric (обговореннявнесок) 07:46, 21 листопада 2018 (UTC).

@VikingHistoric: Відповіді на повідомлення користувачів найліпше писати одразу під самими повідомленнями, збільшуючи рівень відступу за допомогою двокрапки. У найпростішому випадку це будуть просто послідовності двокрапок :, ::, ::: і т. д. У складніших випадках, наприклад, на сторінках обговорення перейменування, поліпшення чи вилучення сторінок, надання чи позбавлення користувачів тих чи інших прав, можливі складніші відступи на кшталт #:: і **:::. Бажано (але не настільки обов'язково, як дотримання правила ВП:В у статтях )) не вставляти ознаку маркованого * чи нумерованого # списку після звичайного відступу двокрапкою (просто особисто для мене це має гірший вигляд). Що ж до нових повідомлень користувачам, то пишіть їх або на сторінку обговорення користувача, або пінгуйте користувача на сторінці обговорення статті, шаблону чи іншої сторінки, якої Ваше повідомлення стосується безпосередньо. На сторінках обговорення користувачів їх власники пінгуються автоматично, тому можете писати звичайне звертання. Наостанок додам, що будь-яке і кожне своє повідомлення в обговореннях дуже бажано підписувати, адже це є ознакою ввічливості. Для цього необхідно і достатньо завершити повідомлення чотирма тильдами поспіль, детальніше тут. Якщо я впустив якісь нюанси, вони є тут. З повагою, Рассилон 09:13, 21 листопада 2018 (UTC)

Щодо сторінок користувачів

Добридень! Чи підлягають швидкому вилученню за {{db-misuse}} чернетки статей, розміщені на головних сторінках користувачів (як-от к-ча MrsCranberry), а не на підсторінках (себто в особистому просторі)? --Рассилон 13:18, 23 листопада 2018 (UTC)

@Рассилон: доброго дня! Наскільки я знаю, ці сторінки належать користувачам, і їм вирішувати, що з ними робити. І викоритсовувати як чернетку, я думаю, можна (в крайньому разі ніде у правилах вікіпедії не бачив заборони цього).--DiMon2711 19:37, 23 листопада 2018 (UTC)

Маннар

Доброго дня! Проблема у статті Маннар. Помилка з розташуванням. Допоможіть її виправити, будь ласка. Дякую!--DiMon2711 22:00, 23 листопада 2018 (UTC)

Використовуйте шаблон {{НП}} як це я зробив у Вавунія. Також зауважу, що населення та густина повинна мати джерела. І дякую. --『  』 Обг. 02:40, 24 листопада 2018 (UTC)

Щодо шаблону

Чому в номінально сірофоновому шаблоні відображується рожевий, як-то тут та як це виправити? --Юрій (обговорення) 19:05, 25 листопада 2018 (UTC)

@Яромир Хмільний: Бо такий колір задано для Австрії у шаблоні {{Колір}}. Сам не розумію, коли воно дуже треба, але досі воно мені не дуже й заважало. Якщо Вам заважає, то досягайте консенсусу про зміну кольору Австрії на сторінці обговорення шаблону. --Рассилон 22:26, 25 листопада 2018 (UTC)
@Рассилон: Фірштейн, дякую за пояснення. З консенсусом навряд чи вийде: все що не робиться то на краще --Юрій (обговорення) 10:33, 26 листопада 2018 (UTC)

Доброго дня! Підкажіть, будь-ласка, чому даний шаблон, включений до статті про сорт (наприклад, Пірі-пірі), замість зображення і іншої інформації з Wikidata показує лише такий текст: [[File:{{{image}}}|200px|center]] ? Дякую! --Yuriz (обговорення) 08:59, 27 листопада 2018 (UTC)

Виправлено. Бо картка по-дурному була зроблена: спочатку перевірялися і параметр |image=, і відповідна йому вл-ть p18, а потім примусово брався параметр. На жаль, меташаблону {{InfoboxImage}} бракує подібного захисту від дурнів ). --Рассилон 13:36, 27 листопада 2018 (UTC)
Дуже Вам дякую!!! ) --Yuriz (обговорення) 13:49, 27 листопада 2018 (UTC)

Місячник революції

Допоможіть удосконалити та доповнити список статей до створення та покращення у Вікіпедія:Проект:Тематичний тиждень/Місяць Української революції та державності--Anntinomyобг 20:20, 3 грудня 2018 (UTC)

У шаблоні «Державний діяч» вилазить «Помилка Lua: expandTemplate: template "lang-otk" does not exist.». Можна це прибрати. --Roman333 (обговорення) 08:56, 4 грудня 2018 (UTC)

Виправлено: створив шаблон {{lang-otk}} для текстів старотюркськими мовами. --Рассилон 09:08, 4 грудня 2018 (UTC)

Вибори

Доброго дня! Часто зустрічаю, що рік знаходиться в дужках Битва під Хотином (1621), Пожежа на авіаносці «Форрестол» (1967), однак чомусь Президентські вибори в Грузії 2008. Як іменувати статті про вибори, з роком в дужках, чи без дужок? І питання також відразу, чому так, якщо інші статті іменуються інакше?--『  』 Обг. 09:51, 30 листопада 2018 (UTC)

На мою думку потрібно без дужок, бо подія періодична і читається Президентські вибори в Грузії в 2008 році. В інших наведених прикладах рік як уточнення. --Basio (обговорення) 10:01, 30 листопада 2018 (UTC)
Per Basio: періодичні події без дужок. У дужках лише дата для уточнення.--Стефанко1982 (обговорення) 21:04, 3 грудня 2018 (UTC)
це добре, меншість у дужках. Тоді поступово буду уніфікувати назви. Дякую за увагу! --『  』 Обг. 17:45, 8 грудня 2018 (UTC)

Доброго дня! Допоможіть, будь ласка, перекласти шаблон. Сам я не розібрався з проблемою. Єдине що знаю, це те що проблема із шаблоном не пам'ятаю як називається, зараз напишу.--DiMon2711 16:42, 8 грудня 2018 (UTC)

Шаблон:Team appearances list--DiMon2711 16:44, 8 грудня 2018 (UTC)
Вже не потрібно. Я розібрався з ним.--DiMon2711 18:28, 10 грудня 2018 (UTC)

Перенаправлення на перенаправлення на перенаправлення

Доброго дня! Наскільки я знаю, то в разі перейменування цільової сторінки, перейменуваня також змінюються. Але скіль часу потрібно чекати? По Шарлотт (аеропорт) є потрійним перенаправленням вже кілька місяців. Дякую!--DiMon2711 18:09, 20 листопада 2018 (UTC)

Ні, перенаправлення не змінюються. Тре руками це робити. --Alex Blokha (обговорення) 12:49, 21 листопада 2018 (UTC)
редагуйте зі службової — подвійні перенаправлення--Albedo (обговорення) 20:23, 13 грудня 2018 (UTC)
а хіба запрограмувати бота не може для цього?--『  』 Обг. 00:35, 14 грудня 2018 (UTC)

Відомі співвітчизники

Кого можна відносити до відомих співвітчизників? — Це написав, але не підписав користувач 94.244.172.116 (обговореннявнесок) 14:09, 20 грудня 2018.

Не дуже я зрозумів Ваше питання, але точно скажу, що для визначення доцільності створення статті про особу треба дивитися на загальні та конкретні для осіб критерії енциклопедичної значимості. Взагалі, поняття «відомий» відносне, адже людина може бути відомою у колі своїх родичів і знайомих та водночас зовсім невідомою для мешканців інших країн світу. --Рассилон 20:32, 20 грудня 2018 (UTC)