Час грати з долею

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Час грати з долею
англ. Playdate with Destiny
Рекламний плакат мультфільму
Вид короткометражний анімаційний фільм
Жанр кінокомедія
Режисер Девід Сільверман
Продюсер Джеймс Брукс
Сценаристи Джеймс Брукс
Метт Ґрюйнінґ
Ел Джін
Том Гамміль
Макс Просс
На основі Сімпсони
Ролі озвучували Кріс Еджерлі
Композитор Джеймс Дулі
Кінокомпанія The Walt Disney Company
Дистриб'ютори Disney Platform Distribution
Тривалість 5 хвилин
Мова англійська
Країна США США
Рік 2021
Дата виходу 6 березня 2020 (кінотеатри)
10 квітня 2020 (Disney+)
IMDb ID 11898442
Попередній Найдовший день Меґґі
Наступний Пробудження Сили від дрімоти

«Час грати з долею» (англ. Playdate with Destiny) — короткометражний анімаційний фільм на основі мультсеріалу «Сімпсони». Вироблено Gracie Films і 20th Television Animation. Це друга короткометражка «Сімпсонів».

Прем'єра короткометражки відбулася 6 березня 2020 року перед мультфільмом «Уперед»[1].

Сюжет[ред. | ред. код]

Мардж Сімпсон відводить Меґґі на ігровий майданчик. Меґґі залишається внизу гірки, де прямо на неї раптово сковзає хлопчик. Останньої миті хлопчик на ім'я Гадсон виштовхує Меґґі з дороги, рятуючи її. Дівчинка миттєво вражена своїм рятувальником.

Меґґі та Гадсон разом проводять день, граючись. Коли дітлахи грали одне з одним у схованки, Гадсон несподівано зникає, коли його забирає додому мати. Гадсон і Меґґі прощаються один з одним.

Наступного дня вже Гомер доглядає за Меггі. Він відвозить донечку до іншого парку, з фургонами з їжею. Меґґі видно Гадсона із сусіднього парку. Вона відчайдушно намагається привернути його увагу, але зазнає невдачі, коли Гомер відтягує її. Тієї ночі Меґґі зневірюється, що не може бачити Гадсона.

Наступного дня Гомер знову няньчить Меґґі. Коли він знову відвозить її до того ж парку, що і напередодні, Меґґі хапається за кермо автомобіля і направляє його до парку, де вона зустріла Гадсона. Вона бачить, як хлопчик сідає в дитячий Поїзд, тож дівчинка біжить по парку, щоб наздогнати його.

Коли Uадсон бачить, як Меґґі намагається наздогнати потяг, він простягає їй руку з її синім бантом. Однак, коли дівчинка хапається за нього, то не втримується… Потяг зникає з поля її зору. Меґґі вважає, що Гадсон пішов назавжди, але потяг (що рухається по круговій замкнутій колії) повертається до станції, з якої розпочав рух. Меґґі та Гадсон знову возз'єднуються у кабіні машиніста та обмінюються… пустушками.

Виробництво[ред. | ред. код]

2018 року сценаристи «Сімпсонів» Том Гамміль і Макс Просс написали сценарій до серії 30 сезону «The Incredible Lightness of Being a Baby», яка мала б вийти 7 квітня 2019 року як 20 серія 30 сезону[2]. Однак продюсер мультсеріалу Джеймс Брукс подумав, що вони можуть перетворити частину сюжета про стосунки Меґґі та Гадсона у театральний короткометражний фільм.

Після придбання «The Walt Disney Company» компанії «20th Century Fox» у 2018 році команда «Сімпсонів» надіслали мультфільм Бобу Айгеру та співробітникам «The Walt Disney Company»[1]. За словами Ела Джіна, вони запитали: «Чи можемо ми, будь ласка, вийти перед фільмом „Pixar“?[3]» Після схвалення вони попросили показати їм «щось сумісне», і вони були у захваті «у захваті», коли йому запропонували мультфільм «Уперед»[1].

Реліз[ред. | ред. код]

Короткометражка вийшла 6 березня 2020 року[1][4]. Однак, після запровадження карантину у зв'язку з початком поширення пандемії коронавірусу CoVid-19 у березні 2020 року автори короткометражки вирішили надати можливість перегляду кожному з дому, через «Disney+»[5][6].

Сценарій[ред. | ред. код]

Епізод «The Incredible Lightness of Being a Baby» було затримано і перероблено на сиквел короткометражки. Він вийшов 19 квітня 2020 року як 18 серія 31 сезону. У процесі редагування серії було видалено 3 хвилини оригінальної серії, включно з трьома сценами, показані у промо зображеннях[7][8][9][10].

Культурні відсилання[ред. | ред. код]

Відгуки[ред. | ред. код]

Джон Шварц із сайту «Bubbleblabber» оцінив короткометражку на 9/10, похваливши гарне використання різних звукових ефектів і музичного оформлення. Він також описав короткометражку як «попередній перегляд для, можливо, загартованої аудиторії „Disney“ того, що „Сімпсони“ все ще тут і будуть тут ще довго після того, як ми всі підемо [у кращий світ]»[12].

Вітні Сейболд з «IGN» сказав:

Якщо взяти фільм в контексті колаборації з «Pixar», «Playdate with Destiny» виглядає як думковий експеримент студії: чи приймуть глядачі «Сімпсонів» і короткометражку «Pixar» в одному пакеті? Програмування може слугувати формою критики, і якщо поставити Меґґі поруч із іншим продуктом «Disney», це навмисне просить аудиторію прийняти дуже тонку форму ребрендингу. Як хтось, хто виріс із «неслухняною» версією «Сімпсонів», з цим ребрендингом мені доведеться боротися деякий час. Тим часом молодша авдиторія просто прийме цю нову реальність. Нехай вони насолоджуються[13].

Видання «CBR» описало короткометражку так: «Ці німі мультфільми також можуть надати Сімпсонам причини для продовження франшизи, навіть коли сам серіал, нарешті, закінчиться. Він також звертає увагу на найбільш недооціненого членкиню сім'ї Сімпсонів і навіть може підняти її, щоб стати сучасною відповіддю таким персонажам, як Міккі Маус»[11].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г Exclusive: The story behind the secret 'Simpsons' short heading to theaters. EW.com (англ.). Архів оригіналу за 9 липня 2021. Процитовано 3 вересня 2021.
  2. Listings - SIMPSONS, THE on FOX | TheFutonCritic.com. thefutoncritic.com. Процитовано 3 вересня 2021.
  3. Al Jean knows which Simpsons episodes you think are the best—and worst. The A.V. Club (англ.). Архів оригіналу за 27 липня 2021. Процитовано 3 вересня 2021.
  4. Maggie Simpson is speechless... Playdate with Destiny, a new Simpsons short film before Disney & Pixar’s Onward. Exclusively in theaters! #TheSimpsons. Instagram (укр.). Архів оригіналу за 28 лютого 2020. Процитовано 3 вересня 2021.
  5. Straight from the source.☝. www.instagram.com. Архів оригіналу за 11 квітня 2020. Процитовано 3 вересня 2021.
  6. Maggie Simpson in "Playdate With Destiny" crawls onto Disney+ tomorrow. The A.V. Club (англ.). Архів оригіналу за 3 вересня 2021. Процитовано 3 вересня 2021.
  7. @AlJean (20 квітня 2020). .@TheSimpsons From the original color of tonight’s episode 3 minutes were pulled, expanded and replaced to make the short...huge thx to all! (Твіт) (англ.). Процитовано 3 вересня 2021 — через Твіттер.
  8. Промозображення 1. Архів оригіналу за 3 вересня 2021. Процитовано 3 вересня 2021.
  9. Промозображення 2. Архів оригіналу за 3 вересня 2021. Процитовано 3 вересня 2021.
  10. Промозображення 3. Архів оригіналу за 3 вересня 2021. Процитовано 3 вересня 2021.
  11. а б The Simpsons Has a Winning Formula with Playdate with Destiny. CBR (англ.). 16 квітня 2020. Архів оригіналу за 3 вересня 2021. Процитовано 3 вересня 2021.
  12. Review: Maggie Simpson in "Playdate with Destiny". Bubbleblabber (англ.). 15 квітня 2020. Архів оригіналу за 3 вересня 2021. Процитовано 3 вересня 2021.
  13. The Simpsons: 'Playdate with Destiny' Review - IGN (англ.), архів оригіналу за 3 вересня 2021, процитовано 3 вересня 2021

Посилання[ред. | ред. код]