Секс на пляжі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Секс на пляжі (англ. Sex on the beach) — популярний алкогольний коктейль. Класифікується як лонґ дрінк (англ. long drink). Належить до офіційних напоїв Міжнародної асоціації барменів, категорія «Сучасна класика» (англ. Contemporary classics)[1].

Існує два основних рецепта приготування цього коктейлю:

Крім зазначених вище двох варіантів існує велика кількість різновидів цього коктейлю, які мають трохи інші назви, зокрема: «Швидкий секс на пляжі», «Секс на бразильському пляжі», «Секс на пляжі взимку», «Секс на пляжі з подругою» та інші.

Приготування[ред. | ред. код]

Інгредієнти змішуються у шейкері та готовий коктейль подається у склянці типу хайбол з кубиками льоду.

Історія виникнення[ред. | ред. код]

Історія приготування цього відомого коктейлю починається у 1987 році у місті Форт-Лодердейл, штат Флорида. Компанія Republic National Distributor тільки почала продавати новий продукт — персиковий шнапс. Для популяризації цього напою компанія запропонувала винагороду у $1000 тому бару, який продасть найбільше персикового шнапсу, а бармен, який також продасть найбільшу кількість напою, додатково мав отримати $100. Бармен на ім'я Тед Пізіо, який працював у закладі Confetti's, придумав змішувати горілку, персиковий шнапс, апельсиновий сік та гренадин. Коли він почав продавати цей напій, відвідувачі запитували, як називається цей коктейль. У той час якраз у Форт-Лодердейл тисячі студентів зібралися на весняні канікули (англ. Spring Break). Йому спало на думку, що всі вони приїжджають у місто заради пляжу та сексу. Відтак він назвав коктейль «Секс на пляжі». Згодом студенти роз'їхались на навчання, та у своїх містах почали замовляти цей напій. Проте бармени не знали, як він готується, тому вони відтворювали рецепти за розповідями. Ось тому існує так багато різних варіантів приготування цього коктейлю.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Сайт Міжнародної асоціації барменів. категорія «Сучасна класика» (англ.). iba-world.com. Архів оригіналу за 9 березня 2017. Процитовано 30 травня 2017 року.

Посилання[ред. | ред. код]