Відносини Азербайджан — НАТО

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Відносини Азербайджан — НАТО
НАТО
НАТО
Азербайджан
Азербайджан

НАТО і Азербайджан активно співпрацюють над розвитком демократичних, інституційних та оборонних реформ, і розроблять і покращують практичне співробітництво в багатьох інших областях. Індивідуальний план партнерства[1] Азербайджану включає програму співпраці між Азербайджаном і НАТО, і передбачається поглиблення практичної співпраці з широкого кола питань. У документі який підписали сторони, вміщено спільно визначені завдання, від реформування сектора безпеки і оборони до розбудови демократичних інституцій, поліпшення поінформованості громадян і планування на випадок надзвичайних ситуацій цивільного характеру. Азербайджан і НАТО регулярно переглядатимуть хід виконання цього плану[2].

Азербайджан прагне досягти стандартів Альянсу і наблизитися до євроатлантичних інституцій. Отже, підтримка реформи сектора безпеки та будівництва демократичних інститутів є ключовими елементами співпраці.

Члени і партнери НАТО в Європі
   Члени НАТО
   План дій щодо членства
   Партнерство з розширеними можливостями
   Індивідуальний партнерский план
   Партнерство заради миру

Ще одним важливим напрямком співпраці є підтримка країни для операцій під керівництвом НАТО. Азербайджан в даний час сприяє миротворцям Міжнародних сил сприяння безпеці (МССБ) в Афганістані. У минулому він також активно підтримував миротворчу операцію в Косово.

Рамки співробітництва[ред. | ред. код]

Спільна діяльність, плани реформ і політичні процеси діалогу детально викладені в договорі про співпрацю Азербайджану і Альянсу, який спільно узгодженей протягом двох років. Основні напрями співпраці включають поліпшення демократичного контролю над збройними силами, оборонне планування і бюджетування та реорганізацію структури сил збройного використанням стандартів НАТО.

За підтримки реформи, другий ключовим завданням співпраці НАТО з Азербайджаном є розвиток здатності сил країни до взаємодії з силами країн НАТО при проведенні миротворчих і кризових операцій. Сили з Азербайджану були частиною миротворчих операцій НАТО в Косово з 1999 по 2008 Азербайджан активно підтримує ISAF операції в Афганістані з 2002 року, де він поступово збільшується свої сили близько 45 співробітників і в даний час готується подвоїти свій контингент до 90 кадрів[3].

Азербайджан також співпрацює з НАТО і країнами-партнерами в широкому діапазоні інших областей через Партнерство заради миру[4] (ПЗМ) та Ради євроатлантичного партнерства[5] (РЄАП).

Основні напрямки співробітництва[ред. | ред. код]

Співпраця в галузі безпеки[ред. | ред. код]

Завдяки регулярній участі в заходах ПЗМ, Азербайджан був в стані активного члена, який брав участь в євроатлантичній безпеці, підтримуючи операції під керівництвом НАТО для підтримання миру. Два взводи відбуває з Азербайджану разом з силами НАТО, в рамках турецького контингенту, в складі Міжнародних сил сприяння безпеці (МССБ) в Афганістані[6].

Азербайджан оголосив що може надати декілька одиниць техніки, доступних для заходів ПЗМ, на індивідуальній основі. До них належать піхотні частини, логістичні структури підтримки та фахівців.

Азербайджан вносить свій внесок у боротьбу з тероризмом шляхом участі в Плані дій партнерства по боротьбі з тероризмом (ПАП-Т)[7]. Це включає в себе обмін розвідданими і аналізу з НАТО, і співпраця з союзниками по зміцненню національних контртерористичних можливостей навчання та підвищення безпеки кордонів та інфраструктури. Азербайджан також працює над створенням навчального центра по міжнародній боротьбі з тероризмом при Академії Міністерства національної безпеки.

Азербайджан і НАТО спільно працюють над збільшенням повітряної і морської безпеки в повітряному просторі Азербайджану та Каспійського моря. НАТО також обговорює з Азербайджаном про запобігання незаконній діяльності в своєму секторі Каспійського моря, у взаємодії з іншими країнами регіональними партнерами. Спільна робота триває по зміцненню і реформуванню прикордонної та берегової охорони Азербайджану.

НАТО не має прямої ролі в переговорах, спрямованих на врегулювання конфлікту між Азербайджаном і Вірменією по Нагірному Карабаху, на якому ведеться в рамках Організації з безпеки і співробітництва в Європі. Тим не менш, НАТО виявляє цікавість до цього процесу, і закликає обидві країни продовжувати свої зусилля, спрямовані на мирне врегулювання конфлікту. Мирне вирішення конфліктів є головною цінністю НАТО, і є одним з основних зобов'язань, що всі країни-партнери роблять в при вступі в Партнерство заради миру.

Оборона і реформа сектора безпеки[ред. | ред. код]

Оборона і правоохоронної систем мають вирішальне значення для розвитку Азербайджану і його метою досягнення стандартів Альянсу, а також для зростаючого та поглибленого Євро-Атлантичного співробітництва. Це та область, в якій союзники по НАТО мають значний досвід, який Азербайджан може використовувати для свого подальшого розвитку. Ключовим пріоритетом є робота по створенню демократичного контролю над збройними силами. НАТО також підтримує більш широку демократію та процеси інституційної реформи, що відбуваються в Азербайджані.

Азербайджан підписав стратегічні документи у сфері оборони і безпеки, які будуть виконуватись, а також в документі зазначені вказівки для проведення Стратегічного аналізу оборони. Також проводяться консультації які необхідні для поліпшення галузі планування та оборонних бюджетів.

НАТО і окремі союзники продовжують надавати допомогу Азербайджану в створенні сучасної, мобільної, високої готовності, добре обладнаної і рентабельної сили, які взаємодіють між собою. Участь Азербайджану в ПЗМ планування та аналізу (ППА), з 1997 року, зіграв важливу роль у розвитку миротворчого батальйону і в даний час підтримує розвиток додаткового блоку, який би міг бути потенційно доступним для всього спектра операцій НАТО.

Проводяться консультації з військово-навчальних структур і методів для Азербайджану, так як Міністерство оборони зацікавлене в їх адаптації у відповідності до стандартів НАТО. НАТО і Азербайджан активно співпрацюють з удосконалення управління та контролю можливостей кожного з видів збройних сил і підвищує ефективність логістики.

Цивільна безпека[ред. | ред. код]

За допомогою участі в заходах, організованих євроатлантичним Координаційним центром НАТО реагування, Азербайджан розвиває свої можливості в покращенні в роботі з громадськістю в разі надзвичайних ситуацій та катастроф. Спеціальний пошуково-рятувальний взвод Азербайджану брав участь у кількох навчаннях, організованих Альянсом. Крім того, експерти планування надають консультативну допомогу Міністерству з надзвичайних ситуацій Азербайджану з низки питань, в тому числі організаційних питань. НАТО та країни-партнери обмінюються необхідною інформацією та беруть активну участь у заходах планування цивільної оборони з метою оцінки ризиків і зниження уразливості цивільного населення по відношенню до тероризму та нападів із застосуванням хімічних, біологічних, радіологічних та ядерних засобів. Це включає розробку процедур врегулювання криз та активну участь у польових навчаннях. Союзники по НАТО та партнери виконують план дій з планування цивільної оборони, затверджений Головним комітетом з планування цивільної оборони. Зокрема, партнери приєднуються до заходів, що виконуються на рівні Головного комітету, його комісій та комітетів з питань планування, щоб продумати усілякі варіанти підтримки.

Наука і довкілля[ред. | ред. код]

В рамках програми «Наука заради миру і безпеки[8][9][10]», Азербайджан отримав гранти приблизно 30 спільних проєктів. Проєкти включають в себе співпрацю у сфері підвищення якості транскордонних водних ресурсів і підтримку в захисті питної води від тероризму. Азербайджан також бере участь у віртуальному проєкті «Шовковий проєкт», метою якого є розширення доступу до Інтернету для академічних та дослідницьких співтовариств в країнах Кавказу і Центральної Азії через мережу супутникового зв'язку. Успішній реалізації проєкту сприяла значна підтримка, надана НАТО іншими організаціями, в тому числі «Cisco Systems[11]» і «Deutsches Elektronen-Synchrotron»[12] (DESY), багатонаціональна компанія з виробництва електронної техніки, пожертвувала апаратуру на 400 тис. Дол. США, яка буде встановлена на восьми національних станціях. «DESY», німецький науково-дослідний інститут, який знаходиться в Гамбурзі, запропонував безкоштовно розмістити у себе європейський мережевий центр і забезпечити технічне керівництво мережею — ця послуга оцінюється в 350 тис. дол. США. Крім того, «DESY» також дав згоду на підключення «Шовкової мережі» до «GÉANT»[13][14] (загальноєвропейської гигабитной дослідницької мережі Європейського союзу[15]), що дозволить користувачам «Шелковий мережі» з'єднуватися з численними іншими дослідницькими мережами в усьому світі. Ця послуга оцінюється в 125 тис. дол. США. На додаток до цього Комісія європейських співтовариств надає фінансування (220 тис. дол. США) двом європейським університетам — Лондонському університетському коледжі та університети Гронігема — для керівництва проєктом та надання послуг з підтримки об'єктів інфраструктури.

Програма «Наука заради миру» супутникова тарілка «Віртуальний шовковий шлях» DESY

Проєкти в рамках програми «Наука заради миру і безпеки» також охоплює охороне навколишнього середовища. У 1991 році потужний вибух на колишньому об'єкті радянських боєприпасів в регіоні Агстафа, велика кількість боєприпасів вибухнула на великій площі. НАТО і Азербайджан продовжують співпрацювати з демілітаризації цього небезпечного сміття. Інший ключовий проєкт перетворення небезпечних запасів «меланжу» — високо токсичного і окислювального ракетного палива, раніше використовувалося країнами Варшавського договору. У відповідь на прохання Азербайджану про допомогу, НАТО направила переносний перетворювальний завод, який був офіційно відкритий в липні 2006 року цей проєкт був успішно завершений у 2008 році.

Еволюція відносин[ред. | ред. код]

З початку 90-х рр. минулого століття Азербайджан послідовно розвиває співпрацю з США і НАТО. Президент США Б. Клінтон буквально вирвав цю країну з російської орбіти, «пробивши» проєкт будівництва нафтопроводу Баку-Тбілісі-Джейхан (БТД). Головним чинником, який спонукав Азербайджан розвивати інтенсивний діалог з НАТО було і залишається його протистояння навколо Нагірно-Карабаського конфлікту з Вірменією, яку підтримує Росія[16]. У 1994 р. Баку став учасником програми «Партнерство заради миру». У 1999 р. Азербайджан направив військовий підрозділ на підтримку миротворчої операції, що проводилася під керівництвом НАТО в Косовому. У 2002 р. Азербайджан спрямовував військовий підрозділ на підтримку операції, що проводиться під керівництвом НАТО в Афганістані. Восени 2008 р. азербайджанський військовий контингент в Афганістані було подвоєно і доведено до 100 військовослужбовців. У 2004 р. Президент Азербайджану І. Алієв представив у штабі НАТО в Брюсселі перший документ «Індивідуальний план дій партнерства» (ІПДП) Азербайджану. У 2006 р. в Баку офіційно відкрито Євроатлантичний центр (інформаційний центр НАТО). Протягом останніх 15 років НАТО надає допомогу азербайджанській стороні у військовому плануванні та створенні системи цивільної оборони. Військова співпраця Брюсселя і Баку реалізується в численних спільних проєктах. Так, з 18 по 26 квітня 2009 р. в Азербайджані відбулися міжнародні військові навчання «Регіональна відповідь — 2009» в рамках програми НАТО «Партнерство заради миру». Підрозділи ЗС Азербайджану також взяли участь в навчаннях під егідою НАТО в Грузії 8-20 травня 2009 року. США висунули власний план по врегулюванню вірмено‑азербайджанського конфлікту: вірмени повинні звільнити окуповані навколо Нагірного Карабаху 5 районів, куди поетапно мають повернутися азербайджанські біженці. Через 10-15 рр. має бути проведений референдум в Нагірному Карабаху, який і визначить статус цієї території. Фактично американці пропонують Азербайджану план за принципом: «окуповані землі в обмін на незалежність Карабаху».

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Азербайджан представил в НАТО законопроект по IV этапу плана партнерства с альянсом. Архів оригіналу за 12 серпня 2014. Процитовано 12 серпня 2014.
  2. НАТО і Азербайджан переглянули Індивідуальний план дій партнерства. Архів оригіналу за 12 серпня 2014. Процитовано 12 серпня 2014.
  3. НАТО-Азербайджан: прагматическое партнерство без надрыва. Архів оригіналу за 12 серпня 2014. Процитовано 12 серпня 2014.
  4. Офіційний сайт програми Партнерство заради миру. Архів оригіналу за 3 березня 2016. Процитовано 12 серпня 2014.
  5. Офіційний сайт НАТО — Тема: Рада євроатлантичного партнерства. Архів оригіналу за 9 серпня 2014. Процитовано 12 серпня 2014.
  6. Відносини НАТО з Азербайджаном. Архів оригіналу за 11 листопада 2014. Процитовано 8 серпня 2014.
  7. План дій країн-членів НАТО та партнерів щодо боротьби з тероризмом (ПДБТ). Архів оригіналу за 12 серпня 2014. Процитовано 12 серпня 2014.
  8. Программа НАТО „Наука ради мира и безопасности“ (PDF). Архів оригіналу (PDF) за 11 березня 2014. Процитовано 12 серпня 2014.
  9. Creation of the NATO Science for Peace and Security Committee. Архів оригіналу за 3 березня 2016. Процитовано 12 серпня 2014.
  10. Комітет НАТО з науки заради миру. Архів оригіналу за 12 серпня 2014. Процитовано 12 серпня 2014.
  11. Офіційний сайт компанії Cisco Systems. Архів оригіналу за 22 вересня 2017. Процитовано 19 вересня 2020.
  12. Офіційний сайт DESY. Архів оригіналу за 11 серпня 2014. Процитовано 12 серпня 2014.
  13. Retrieved 2014-08-05. Архів оригіналу за 3 червня 2022. Процитовано 7 червня 2022.
  14. Retrieved 2014-08-05. Архів оригіналу за 24 лютого 2018. Процитовано 7 червня 2022.
  15. http://www.geant.net/ [Архівовано 19 січня 2005 у Wayback Machine.] Офіційний сайт GÉANT
  16. НАТО — Азербайджан. Архів оригіналу за 12 серпня 2014. Процитовано 12 серпня 2014.

Посилання[ред. | ред. код]