Google Малюнки

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Google Drawings
Тип Програмне забезпечення для створення діаграм
Розробник Google
Перший випуск 12 квітня 2010; 13 років тому (2010-04-12)
Платформа Вебзастосунок, Програма Chrome
Операційна система Google Chrome OS і браузер
Доступні мови Англійська
Вебсайт docs.google.com/drawings

CMNS: Google Drawings у Вікісховищі

Google Drawings — це програмне забезпечення для створення діаграм, що входить до складу безкоштовного веб-пакета Google Docs Editors, який пропонує Google . Сервіс також включає Google Docs, Google Sheets, Google Slides, Google Forms, Google Sites і Google Keep . Google Drawings доступний як веб-додаток і як настільна програма на ОС Chrome від Google. Додаток дозволяє користувачам створювати та редагувати блок-схеми, організаційні діаграми, каркаси веб-сайтів, розумові карти, концептуальні карти та інші типи діаграм онлайн, співпрацюючи з іншими користувачами в режимі реального часу.

Він дозволяє імпортувати зображення з комп’ютера або з Інтернету, а також вставляти фігури, стрілки, каракулі та текст із попередньо визначених шаблонів. Об'єкти можна переміщати, змінювати розмір і повертати. Програмне забезпечення також дозволяє базове редагування зображень, включаючи кадрування, застосування масок і додавання рамок. [1] Інші функції включають точне розміщення креслень за допомогою напрямних вирівнювання, прив’язку до сітки та автоматичний розподіл. На відміну від багатьох інших програм із пакета редакторів Google Docs Editors, Google Drawings не має окремого домашнього середовища, оскільки відвідування URL-адреси Google Drawings створює новий документ.

Малюнки можна вставляти в інші документи Google, електронні таблиці чи презентації . Їх також можна опублікувати в Інтернеті як зображення або завантажити в стандартних форматах, таких як JPEG, SVG, PNG або PDF. [2] [3] [4] [5]

Історія[ред. | ред. код]

Google Drawings спочатку було представлено 12 квітня 2010 року як Google Docs Drawings. [6]

1 серпня 2011 року Google оголосив, що користувачі зможуть копіювати та вставляти графічні елементи між різними малюнками Google. [7]

7 січня 2019 року Google додав вбудовування файлів Google Малюнків у Google Документи. [8]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Levee, Brian (25 березня 2014). Edit images right in Google Slides and Drawings. Google Drive Blog. Архів оригіналу за 16 грудня 2014. 
  2. Creating Diagrams or Concept Maps with Google Docs in Google Drive. Pennsylvania State University Student Resources. Архів оригіналу за 20 травня 2014. Процитовано 24 липня 2014. 
  3. About Google drawings. Google Inc. Процитовано 26 березня 2014. 
  4. Drawings - Drive Help. Google Inc. Архів оригіналу за 27 березня 2014. Процитовано 27 березня 2014. 
  5. Anthony, Sebastion (18 серпня 2010). Google Docs Drawing tool removes any reason to use MS Paint ever again. Архів оригіналу за 19 жовтня 2014. 
  6. Introducing Google Docs drawings. Google Docs Blog. 13 квітня 2010. 
  7. Panzarino, Matthew (1 серпня 2011). Google Docs adds copy and paste for drawings and shapes - TNW Google. The Next Web (en-us). Процитовано 8 квітня 2021. 
  8. Embed Google Drawings in Google Docs. Google Workspace Updates (англ.). Процитовано 8 квітня 2021.