Google Nexus

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Google Nexus
Розробник Google
Виробник Google, різні
Тип Смартфони, планшети, ноутбуки
Початок випуску 21 лютого 2013; 11 років тому (2013-02-21)
Операційна система Android
Онлайн-сервіси Android Market (2010—2012), Google Play (2012–дотепер)

Google Nexus — лінійка мобільних Android-пристроїв (смартфонів і планшетів), які випускались Google у співпраці з кількома OEM-виробниками апаратного забезпечення.

Пристрої, що входять у серію Nexus, не містять модифікацій операторів стільникового зв'язку і використовують немодифіковані додатки й оболонки Android. Також в них можливе розблокування завантажувача. Пристрої Nexus першими отримують оновлення ОС.

Станом на жовтень 2015 року найновішими пристроями у серії були Nexus 5X (Google + LG), Nexus 6P (Google + Huawei), а також планшет Nexus 9 (Google + HTC).

Виробництво смартфонів Google Nexus зупинено у зв'язку з виходом Google Pixel 4 жовтня 2016 року.

Смартфони[ред. | ред. код]

Планшети[ред. | ред. код]

Інші пристрої[ред. | ред. код]

  • Nexus Q — потоковий медіапристрій на базі Android інтегрований з Google Play, використовується спільно з телевізорами. Має форму, близьку до сферичної. Очікувалося надходження в продаж у США за ціною $299 в червні-жовтні 2012 року. У січні 2013 року проєкт був закритий.
  • Nexus Player — цифровий медіаплеєр спільно розроблений Google і Asus. Це другий медіаплеєр в сім'ї споживчих пристроїв Google Nexus. Він працює на Android 6.0 («Marshmallow»), це перший пристрій на платформі Android TV. Nexus Player підтримує Google Cast, функцію для вибору і управління відтворенням мультимедіа на телевізорі, який був вперше введений у Chromecast. 24 травня 2016 року Google припинив розвиток і продаж Nexus Player.

Посилання[ред. | ред. код]