Google Allo

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Google Allo
Тип Миттєві повідомлення
Розробник Google
Перший випуск 21 вересня 2016; 7 років тому (2016-09-21)
Версії 9.0
Операційна система Android, iOS
Мова програмування C++
Доступні мови English
Стан розробки Active
Ліцензія пропрієтарна ліцензія[d]
Вебсайт allo.google.com

Google Allo — мобільний додаток для миттєвого обміну повідомленнями, розроблений компанією Google. Програму було представлено на конференції Google I/O 18 травня 2016 року разом із Google Duo — мобільним відеочатом. Спочатку запуск планувався влітку 2016 року, але згодом був перенесений на 21 вересня в США і в усьому світі декількома днями пізніше.

Додаток доступний на платформах Android і iOS. При реєстрації додаток прив'язується до телефонного номера користувача, також для використання Google Assistant використовується прив'язка до акаунту Google.

12 березня 2019 Google закрив свій менеджер Allo.

Особливості[ред. | ред. код]

Google Assistant[ред. | ред. код]

Користувач може отримувати відповіді на питання, шукати інформацію і купувати що-небудь, не залишаючи розмову зі співрозмовником, або скориставшись окремим чатом. Для звернення до асистента достатньо написати в чат «@google» і свій запит.[1]

Також асистент аналізує всі повідомлення в чаті, пропонуючи користувачам пов'язані з ними запити, компанії та послуги. Магазин додаткових сервісів вбудований в чат-додаток.

Розумна відповідь[ред. | ред. код]

Функція «розумної відповіді» пропонує можливі відповіді на повідомлення співрозмовника, не вимагаючи від користувача набору будь-яких слів. Allo використовує технології машинного навчання Google, щоб запропонувати відповідь на останні повідомлення в стилі користувача. Функція також аналізує зображення і повідомлення, відправлені користувачеві, щоб запропонувати відповіді.

Малюнки[ред. | ред. код]

Користувач може малювати на фотографії або додавати до них текст.

Зміна розміру шрифту[ред. | ред. код]

Додаток дозволяє легко змінити (збільшити або зменшити) розмір шрифту в повідомленні, що надсилається.

Стікери[ред. | ред. код]

Наклейки, розроблені художниками різних країн світу. Система пошуку стікерів вбудована в додаток.

Ігри[ред. | ред. код]

Ігри, надані ігровими розробниками різних країн світу. Магазин ігор вбудовано в чат-додаток.

Режим інкогніто[ред. | ред. код]

Режим інкогніто — додатковий опціональний режим, який включає в себе приватні повідомлення, тимчасові чати і end-to-end шифрування.

Критика[ред. | ред. код]

Google Allo критикували експерти з питань безпеки і захисники приватного життя за те, що режим end-to-end шифрування вимкнено за замовчуванням, що за їхніми твердженнями залишає додаток відкритим для урядового нагляду. Едвард Сноуден, інформатор і колишній підрядник АНБ, піддав сервіс критиці додаток у своєму Twitter, заявивши, що «рішення компанії Google відключити шифрування end-to-end за замовчуванням в його новому чат-додатку Allo небезпечним».[2]

Thai Duong з команди безпеки продукту Google, писав в особистому блозі, що він наполягатиме на додаванні настройки, яка дозволить користувачам мати шифрування на весь час, але пізніше він відмовився від заяви.[3] Google зберігатиме історію переписки на власних серверах.[4]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Eadicicco, Lisa. Google's New Messaging App Allo Is Surprisingly Addictive. TIME.com. Архів оригіналу за 3 грудня 2016. Процитовано 29 листопада 2016.
  2. Tung, Liam. NSA whistleblower Snowden: Google Allo without default encryption is 'dangerous' | ZDNet. ZDNet. Архів оригіналу за 21 травня 2016. Процитовано 29 листопада 2016.
  3. Conger, Kate. Google engineer says he’ll push for default end-to-end encryption in Allo. TechCrunch. Процитовано 29 листопада 2016.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)
  4. Google выпустила мессенджер Allo. Что это? И почему Эдвард Сноуден не рекомендует его устанавливать — Meduza. Meduza (ru-RU) . Архів оригіналу за 25 вересня 2016. Процитовано 29 листопада 2016.