Google Cardboard

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Повністю зібраний Google Cardboard

Google Cardboard — платформа віртуальної реальності, розроблена компанією Google. В основі лежить шолом, який за задумом розробників, можна зібрати з підручних матеріалів. Проєкт вперше був представлений на конференції Google I/O 2014.

Проєкт являє собою симуляцію віртуальної реальності за допомогою шолому, зібраного за спеціальною схемою з картону, оптичних лінз, магніту та застібки-липучки, а також вкладеного в нього смартфону на операційній системі Android або iOS із попередньо встановленим програмним забезпеченням. Шолом можна зібрати самостійно в домашніх умовах або купити готовий варіант безпосередньо на сайті експеримента [1]. Для більш надійного з'єднання з телефоном можна також прикріпити до шолому NFC-чип. Смартфон із вбудованим магнітометром може реагувати на зміну магнітного поля. Програма, аналізуючи дані з камери смартфону, магнітометру та акселерометра, симулює ефект віртуальної реальності.

Компанія Google передбачила створення своїх програм на базі цього проєкту для сторонніх розробників, для чого нею було створено Google Cardboard SDK[2].

Цікаві факти[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Get Cardboard. Архів оригіналу за 21 березня 2015. Процитовано 16 жовтня 2015.
  2. Cardboard SDK for Android. Архів оригіналу за 8 вересня 2015. Процитовано 16 жовтня 2015.

Посилання[ред. | ред. код]