Google Редактори Документів

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Google Docs Editors
Тип
Розробник Google
Перший випуск 9 березня 2006; 18 років тому (2006-03-09)
Платформа Вебзастосунок
Операційна система Android, iOS, macOS, ChromeOS
Мова програмування JavaScript, Java
Вебсайт google.com/docs

Редактори Google Docs – це офісний веб-пакет для підвищення продуктивності, який пропонує Google у своєму сервісі Google Drive. Набір включає Google Docs (текстовий процесор), Google Sheets (електронна таблиця), Google Slides (програмне забезпечення для презентацій), Google Drawings (програма для векторного малювання), Google Forms (онлайн-форми, тести та опитування), Google Sites (графічний редактор веб-сайтів), і Google Keep (програма для створення нотаток). [1] Раніше він також включав Google Fusion Tables, поки його не було припинено в 2019 році [2]

Пакет редакторів Google Docs Editors доступний безкоштовно для користувачів із особистими обліковими записами Google : через веб-програму, набір програм для мобільних пристроїв для Android та iOS і програму для робочого столу для ChromeOS Google.

Доступність[ред. | ред. код]

Пакет редакторів документів Google доступний безкоштовно для користувачів із особистими обліковими записами Google. Він також пропонується як частина орієнтованої на бізнес служби Google Google Workspace. [3] [4]

Конкуренція[ред. | ред. код]

Пакет в основному конкурує з програмними пакетами Microsoft Office та iWork. [5] Він започаткував спільне редагування в реальному часі з моменту свого створення в 2006 році, тоді як Microsoft Office представив його лише в 2013 році [6] Пакет може відкривати та записувати формати файлів Microsoft Office.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Google Docs: Free Online Documents for Personal Use. www.google.com. Процитовано 13 жовтня 2020.
  2. Notice: Google Fusion Tables Turndown - Fusion Tables Help. support.google.com. Процитовано 13 березня 2022.
  3. G Suite - Choose a Plan. Процитовано 30 жовтня 2016.
  4. Announcing Google Workspace, everything you need to get it done, in one location. Google Cloud Blog.
  5. Nield 2017-06-26T08:40:23.176Z, David. Google Docs vs Microsoft Office Online vs Apple iWork for iCloud: battle of the online office suites. T3 (англ.). Процитовано 6 жовтня 2020.
  6. Warren, Tom (4 травня 2015). Microsoft brings real-time collaborative editing to Office 2016. The Verge (англ.). Процитовано 6 жовтня 2020.