Обговорення користувача:Renvoy/Архів/2021

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: SitizenX у темі «Вікіанархісти» 2 роки тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Август Гюльденстольпе

Вітаю! Я вилучив зі статті Категорія:Дипломати Швеції, оскільки вона є надкатегорією для Категорія:Міністри закордонних справ Швеції. Таким чином сторінка Август Гюльденстольпе після Вашого скасування (без коментаря) двічі міститься в Категорія:Дипломати Швеції. --Mcoffsky (обговорення) 15:55, 24 січня 2021 (UTC)

Вітаю, @Mcoffsky: ! Ваша точка зору була би права, якби сабж був тільки міністром, однак він також був послом, тож цілком логічно, що категорія має бути у статті. Принаймі така сама ситуація і в англійській і в шведській вікіпедіях.--reNVoy (обговорення) 16:08, 24 січня 2021 (UTC)
Міністр закордонних справ = дипломат автоматично. Посол = дипломат також автоматично. Міністр закордонних справ не тотожний з послом автоматично. Тому Ви були би праві, якби я вилучив Категорія:Посли Швеції, а Ви скасували б моє редагування. --Mcoffsky (обговорення) 16:11, 24 січня 2021 (UTC)
@Mcoffsky:, гаразд, згідний. P.S. Додав Категорія:Посли Швеції--reNVoy (обговорення) 16:18, 24 січня 2021 (UTC)

Запрошую до проєкту із патрулювання статей до Вікімарафону

Вітаю! Зараз в українській Вікіпедії триває традиційний Вікімарафон; цьогоріч він чотириденний і розпочався вчора. У цей період до Вікіпедії приходить багато новачків, які потім можуть залишитися з нами надовго, якщо їм допомогти або принаймні не відлякати їх ) Тому традиційно потрібна допомога патрульних у перевірці статей Вікімарафону і допомозі новачкам.

Ви брали участь у проєкті з патрулювання статей до Вікімарафону минулого року — тож сподіваюся, що вам було б цікаво долучитися і тепер. Сторінка проєкту — Вікіпедія:Вікімарафон 2021/Патрулювання (запишіться там, якщо долучитесь); список статей для патрулювання тут (буде оновлюватися кожного дня; відмічайте там перевірені статті). Традиційно окрім подяки від усіх редакторів і читачів Вікіпедії, учасники й учасниці проєкту отримають набір сувенірів від організаторів ;). Буду радий вашій участі! --Acedtalk 15:19, 29 січня 2021 (UTC)

Згущівка

Згущівка
Дякую Majaelin (обговорення) 11:13, 5 лютого 2021 (UTC)
@Majaelin:, прошу! Однак прохання не завантажувати будь-які файли з інтернету у Вікісховище. Це порушення авторських прав.--reNVoy (обговорення) 11:16, 5 лютого 2021 (UTC)

Розкажіть про Україну світові — долучайтеся до Місяця культурної дипломатії

Вітаю! Запрошую вас долучатися до Місяця культурної дипломатії України. Його мета — покращити статті про Україну та українську культуру для якомога ширшого кола читачів.

Писати статті можна як українською, так і будь-якою іншою мовою:

Долучатися можна до 10 березня. Для активних учасників та учасниць передбачені призи від організаторів — «Вікімедіа Україна», Українського інституту та Міністерства закордонних справ України.

Ви отримали це повідомлення, бо указали на своїй сторінці користувача, що цікавитеся однією чи кількома підтемами проєкту: наприклад, літературою і/або кіно. --AntonProtsiuk (WMUA) (обговорення) 12:56, 22 лютого 2021 (UTC)

Невільний File:Олег_Денисюк.jpg, який не використовується

⚠

Дякуємо за завантаження файлу File:Олег_Денисюк.jpg. В описі файлу вказано, що він є невільним і може використовуватись у Вікіпедії лише на умовах добропорядного використання. Однак зараз цей файл не використовується в жодній статті Вікіпедії. Якщо раніше цей файл використовувався в якійсь статті, будь ласка, перейдіть у таку статтю й гляньте, чому його було звідти вилучено. Ви можете додати його до статті ще раз, якщо вважаєте, що це доречно. Однак, будь ласка, майте на увазі, що якщо для файлу можлива вільна заміна, його не можна використовувати у Вікіпедії (див. наші критерії добропорядного використання невільних файлів).

Зверніть увагу, що будь-які невільні зображення, які не використовуються в жодній статті, буде вилучено через сім днів, як це описано в пункті 5 критеріїв швидкого вилучення файлів. Дякуємо. --Andriy.vBot (обговорення) 02:25, 26 лютого 2021 (UTC)

Зауваження

Вітаю. На жаль, ваші дії щодо винесення на вилучення внеску користувачки Jan777 лише сприяють ескалації вашого з нею конфлікту. На мою думку вони є на межі із переслідуванням. Так, у цих статтях є порушення але зауважте, як сказано у ВП:НПК "коли один користувач попереджає іншого щодо порушень, це не є переслідуванням, якщо заяви зроблено цивілізовано, з передбаченням добрих намірів та в спробі вирішити конфлікт, замість його ескалації" Думаю, що такі дії краще не здійснювати на емоціях. --yakudza 13:22, 3 березня 2021 (UTC)

@Yakudza:Користувачка сама мені декілька разів писала, щоб я краще перевірив її внесок, чим я і зайнявся.--reNVoy (обговорення) 13:25, 3 березня 2021 (UTC)
Як хочете, але такі конфлікти ніколи не бувають конструктивними. Моя порада, зробіть паузу, емоції зменшаться. --yakudza 13:28, 3 березня 2021 (UTC)
@Renvoy: перевіряючи мій внесок, Ви могли б покращити статті, а не видаляти інформацію. Крім того, Ви пропонуєте вилучити сторінку футбольного клубу Збірна журналістів. Куди Ви ще в своєму гніві зайдете? Я це сприймаю, як переслідування мене, як користувача Вікіпедії і як журналіста. Jan777)
@Jan777:, я просто повідомив вас про порушення.--reNVoy (обговорення) 14:36, 3 березня 2021 (UTC)
@Jan777:, скажіть, навіщо було прибирати службові шаблони?--reNVoy (обговорення) 15:09, 3 березня 2021 (UTC)
@Renvoy: видаляючи мій внесок, навіщо Ви ведете війну проти мене? Jan777)
@Jan777:, ніякої війни я не веду. Ви порушили авторське право. Чекаю відповіді на запитання.--reNVoy (обговорення) 15:14, 3 березня 2021 (UTC)
@Renvoy:, це Ваша суб'єктивна думка, ніяких авторських прав я не порушувала Jan777)
@Jan777:, це факт. Ще раз питаю, навіщо було прибирати службові шаблони?--reNVoy (обговорення) 15:21, 3 березня 2021 (UTC)
@Renvoy: у Вас якась своя війна проти мене. Не хочу далі вступати в дискусію. Ви здійснюєте наклеп і ображаєте мене. Спроба порозумітися нічого не дала. Jan777)
@Jan777:, на жаль, я був все ж неправий. Порозумітись із вами неможливо. І, незажаючи на те, що вас жодним словом не образив, ви далі маніпулюєте. До речі правки, де я видаляю декларації я так і не отримав. Я також більше не хочу з вами спілкуватись. Далі слово за адмінами. Хай щастить, колего.--reNVoy (обговорення) 15:33, 3 березня 2021 (UTC)

Долучайтеся до WikiGap 2021

Вітаю! Сьогодні розпочався WikiGap 2021 — онлайн-марафон із створення та поліпшення статей про видатних жінок, спрямований на покращення видимості жінок у Вікіпедії. Він триватиме до 21 березня.

10 березня о 18:00 ми проведемо вебінар, приурочений до марафону (реєстрація).

За активну участь традиційно можна отримати сувеніри від організаторів, а особливі подарунки — за доведення статей до статусу «доброї» чи «вибраної». Також за окремі призи можна поборотися у споріднених проєктах: міжнародному марафоні WikiGap Challenge (починається через кілька днів) або у WikiGap в українських вікіцитатах.

Долучайтеся!

Ви отримали це повідомлення, бо брали участь у WikiGap 2020.

--AntonProtsiuk (WMUA) (обговорення) 19:26, 5 березня 2021 (UTC)

Подяка за перевірку статей Вікімарафону

Згущені вершки
Привіт! Дуже дякую за активність у патрулюванні статей Вікімарафону. Цього року уперше вдалося перевірити практично усі статті — і в цьому велика твоя заслуга. Вікіпедія та її новачки тобі вдячні )
Поки лови віртуальну нагороду, але скоро також надішлемо і фізичні подарунки; напишу щодо цього детальніше вікіпоштою. Acedtalk 11:04, 8 березня 2021 (UTC)

Борщів

Не треба так робити. Не можна було дочекатися опублікування постанови?--Анатолій (обг.) 18:36, 11 березня 2021 (UTC)

@Ahonc:, чомусь була помилка у ЗМІ щодо назви, я звідти це взяв.--reNVoy (обговорення) 18:39, 11 березня 2021 (UTC)
Так а чого не можна було почекати опублікування? ЗМІ можуть і достроково оголосити село перейменованим, не дочекавшись рішення ВРУ а тільки за рішенням облради. У таких випадках не можна довіряти ЗМІ, а треба дивитися офіційні документи. Ну і власне постанова чинності набула лише після опублікування.--Анатолій (обг.) 18:46, 11 березня 2021 (UTC)
@Ahonc: Перейменування роблять постановами вру, а не "законами", тобто вони вступаютьу силу одразу від голосування та підпису голови вру. Але так, треба було чекнути на сайті вру. Вибачай.--reNVoy (обговорення) 18:48, 11 березня 2021 (UTC)

Запрошення до участі у марафоні WikiGap 2021 у Вікіцитатах

--Сергій Липко (обговорення) 02:43, 12 березня 2021 (UTC)

Кандидати у добрі статті

Перепрошую, не те нажав. ) --Roman333 (обговорення) 13:05, 20 березня 2021 (UTC)

Семенченко Семен Ігорович

Велике прохання: думайте двічі перед тим, як чіпати статті інших учасників. У розділі «Звинувачення від СБУ у створенні ПВК та контрабанді» йдеться про поточні події і гучний державний розголос. І на даний момент, варто описати його детально — зараз велику частину користувачів, що заходять на ту сторінку, цікавлять саме вони. Пізніше, коли все проясниться, обвинувачення підтвердяться (чи не підтвердяться) і справа дійде до якогось логічного кінця, подробиці вже не будуть важливими і статтю варто буде стиснути — тоді і треба буде повидаляти деталі, які втратять актуальність. А зараз прошу не займатися необгрунтованими правками по -2000 знаків: після такого хочеться піти з Вікіпедії назавжди. Ви хочете писати її один? Сергій Бойко (обговорення) 13:29, 25 березня 2021 (UTC)

@Сергій Бойко:, по-перше, з якого це дива я не маю права редагувати статті інших учасників? Ви стверджуєте, що Вам належить статя чи що? Так, ідеться про поточні події і гучний державний розголос і саме тому Вікіпедії треба бути об'єктивною. Ви правило ВП:БЖЛ читали? Дуже раджу. Саме коли "все проясниться, обвинувачення підтвердяться" можна давати якість серйозні подробиці, зараз треба бути дуже обережним. І, будь ласка, не треба мене лякати примарним залишенням проекту.--reNVoy (обговорення) 16:19, 25 березня 2021 (UTC)
Я нічого не говорив про чиїсь права і не треба їх мені качати. Видаляти 2 тис. знаків за раз — це дуже серйозне «редагування», яке потребує попереднього осмислення, інакше це вандалізм. Колись я так само детально писав про громадянську війну у Лівії (2011) і стаття була дуже читабельна. З часом, деталі втратили актуальність і їх частково поредагували, більшість видалили — час розставляє все на свої місця. Те, що вам байдуже до популярності проекту, зрозуміло, але можна просто не заважати? Події ще будуть розвиватися і я б дуже хотів продовжити дописувати статтю і, було б добре, аби мені не довелося докладати зайві зусилля на відкочування вашого вандалізму. Сергій Бойко (обговорення) 17:40, 25 березня 2021 (UTC)
@Сергій Бойко:, так, мені байдуже на популярність (крім того вона тут непричому). Мене турбує дотримання правил. Якщо якась інформація порушує правила, я і 20000 байтів можу видалити, тут не питання в кількості байтів. Ви розумієте, що невідомо у кого саме вилучили зброю, яку саме роль грає Семенченко там і т.д.--reNVoy (обговорення) 18:00, 25 березня 2021 (UTC)
@Сергій Бойко:, будь ласка, почитайте Вікіпедія:Авторитетні джерела та зваженість викладу--reNVoy (обговорення) 18:09, 25 березня 2021 (UTC)

Стаття

Вітаю! Створив статтю про українську модель - Савісько Альона Миколаївна. Постарався зібрати тільки авторитетні джерела. Подивіться будь ласка, значима дана стаття? Щиро Дякую! 2A00:1FA1:4338:3131:F54E:6BA8:9E4F:CE44 18:01, 31 березня 2021 (UTC)

Вітаю! Зважаючи на те, що відповідна стаття в російській вікіпедії була видалена, а текст статті повністю співпадає з ось цим сайтом, боюсь предмет статті незначимий.--reNVoy (обговорення) 19:32, 31 березня 2021 (UTC)

Конкурс «Європейська весна 2021»: Корисна інформація

Доброго дня! Дякую, що долучилися до конкурсу статей «Європейська весна». Кілька важливих нагадувань і новин від організаторів:

  • Нагадуємо, що цьогоріч конкурс триватиме до кінця квітня. До завершення конкурсного періоду ви можете покращувати створені раніше статті; чим якіснішою буде стаття станом на кінець 30 квітня, тим вищу оцінку журі вона отримає.
  • Якщо ще не бачили, зверніть увагу, що організатори створили для кожної країни списки популярних статей в інших мовних розділах, які відсутні або надто короткі у нас. Обирайте цікаві вам країни на сторінці Вікіпедія:Європейська весна 2021/Список статей до створення (списки популярних статей — на початку сторінки кожної країни). Робота над цими списками не лише принесе вам додаткові бали при оцінюванні, а й забезпечить, що ваші статті читатиме більша кількість людей )
  • Наступного вівторка, 20 квітня, ми проведемо вебінар із редагування Вікіпедії до конкурсу. Він буде найбільш корисним користувач(к)ам, у яких немає великого досвіду у Вікіпедії. Долучайтеся самі або розповідайте друзям. Зареєструватися можна за посиланням (також доступний запис попереднього вебінару).

Ви отримали це повідомлення, бо взяли участь у конкурсі статей «Європейська весна 2021» --AntonProtsiuk (WMUA) (обговорення) 13:10, 14 квітня 2021 (UTC)

Обговорення

@Renvoy:, — перепрошую а чого ви взяли коли стаття отримує статус доброї статті тоді я можу приймати в участі на вибрану статтю --Козленко Євген (обговорення 14:06, 20 квітня 2021 (UTC)

@Козленко Євген:, прохання не видаляти нічого із моєї сторінки обговорення.--reNVoy (обговорення) 11:10, 20 квітня 2021 (UTC)

Щодо вилучення категорій

Вітаю! Для мене не є очевидними номінації деяких категорій на вилучення. Наприклад, для мене не є тотожними поняття телепередачі та телесеріали. Щодо завузьких понять: можливо, але знову ж не очевидно. Щодо гравців ФК, то доцільно було б спочатку зробити перенаправлення між категоріями та замінити категорії власне у статтях, а вже після того вилучити порожню категорію. --Mcoffsky (обговорення) 09:57, 23 квітня 2021 (UTC)

@Mcoffsky:, щодо телепередач: зважаючи на те, що ключили у ці категорії, у нас телепередачі ототожнюють з телесеріалами. Хоча я розумію, що "передача" це ширше поняття, ніж серіал. Я поглянув як це влаштовано, англвікі. Думаю варто зробити все ж наступним способом: залишити категорії про телепередачі, а категорії про телесеріали вилучити попередньо перемістивши статті до "передач". Тобто зробити категорію більш ширшою, куди можна було би включати, як і художні так і документальні передачі. З футболістами зараз теж все виправлю.--reNVoy (обговорення) 10:14, 23 квітня 2021 (UTC)

Конкурс «Європейська весна» завершився: що далі

Привіт! Дякую, що долучилися до конкурсу «Європейська весна». За попередніми оцінками, маємо понад 1600 створених і поліпшених статей від 70+ учасників і учасниць. Станом на зараз це із великим відривом найбільше серед усіх мовних розділів, що беруть участь у міжнародному конкурсі )

Що далі
  • Основне — цього року організатори дають час до 31 травня на покращення статей, які ви започаткували протягом конкурсу. Тобто статті, створені у травні, подавати на конкурс уже не можна (хоча варто поставити конкурсний шаблон на статті, які ви започаткували у квітні, але забули чи не встигли подати на конкурс, якщо такі є) — але можна і варто поліпшувати уже створені статті. Статті оцінюватимуться станом на кінець травня, тому чим більше ви їх покращите протягом травня, тим вищими будуть ваші оцінки.
    • Організатори та журі спробують до середини травня проглянути внесок учасників та учасниць і надати пропозиції до покращення статей. Пріоритетними для цього будуть новачки конкурсу. Навіть якщо ми не зможемо надати зворотній відгук особисто вам, запрошуємо вас самостійно поліпшувати статті згідно з умовами конкурсу, загальними порадами до стилю статей та іншими правилами.
    • У червні почнеться безпосередньо оцінка статей членами журі. Після її завершення ми визначимо переможців та анонсуємо їх.
  • Якщо ви не претендуєте на перемогу в конкурсі, маєте великий досвід у Вікіпедії і хотіли б допомогти у покращенні якості статей та їхній оцінці, запрошуємо до 10 травня зголошуватися до журі.
  • Також можна і варто створювати статті про Україну іншими мовами. Стежте за нашими новинами (наприклад, сторінкою обговорення конкурсу чи Telegram-каналом «Вікімедіа Україна») — наступного тижня плануємо детальніший анонс щодо цього.

--AntonProtsiuk (WMUA) (обговорення) 14:43, 1 травня 2021 (UTC)

Про непорозуміння під час обговорення Добрих і Вибраних

Доброго вечора.

Під час обговорення кандидата на Вибрану (постійна версія № 31673469) ви мені дали посилання на інше обговорення. Що саме ви мали на увазі?

Я правильно розумію, що цим ви натякали на норму з критеріїю Стаття може бути обрана вибраною, якщо її підтримало не менше п'ятьох користувачів, кількість голосів «за» перевищує дві третини і немає аргументованих зауважень., причому під зауваженнями ви мали на увазі окрему секцію обговорення? --VoidWanderer (обговорення) 17:50, 15 травня 2021 (UTC)

@VoidWanderer: ні, я натякав на рекомендацію "Стаття отримує статус, якщо [...] і при цьому немає заперечень або зауважень про необхідне доопрацювання."--reNVoy (обговорення) 17:54, 15 травня 2021 (UTC)
То все ж були заперечення і зауваження чи ні? --VoidWanderer (обговорення) 17:56, 15 травня 2021 (UTC)
ну це питання не до мене )--reNVoy (обговорення) 18:01, 15 травня 2021 (UTC)
Чому не до вас? Ви підбивали підсумок, а отже мали перевірити критерій. --VoidWanderer (обговорення) 18:04, 15 травня 2021 (UTC)
@VoidWanderer: формальним критеріям стаття відповідає.--reNVoy (обговорення) 18:07, 15 травня 2021 (UTC)
Чи відповідає чи ні — на це є більш ніж одна точка зору. Саме для з'ясування цього моменту існує процедура номінації і обговорення, зі своїми вимогами. --VoidWanderer (обговорення) 18:16, 15 травня 2021 (UTC)

Перейменування статей

Доброго дня, пане reNVoy. Помітив, що Ви почали активно перейменовувати статті. Я не вдаватимуся в дискусії, оскільки навіть частково підтримую Ваш варіант, але існують правила. Зміняться правила, тоді не буде жодних заперечень. На даний час вони такі (наводжу для зручності повністю):

Персоналії

Статті про осіб (персоналії) іменуються двома порядками — енциклопедичним (східним) і канонічним (західним). Енциклопедичним найменуванням статей вважатимемо порядок, що відповідає Прізвище Ім'я По батькові, канонічним навпаки — Ім'я По батькові Прізвище.

Імена осіб з України, із країн СНД, колишнього СРСР, Східної Азії й В'єтнаму слід записувати в енциклопедичному порядку найменування, напр. Шевченко Тарас Григорович. Можливі перенаправлення з канонічного на енциклопедичний порядок іменування. Про перенаправлення назв див. нижче.
У канонічному (Ім'я + (Середні імена) + Прізвище) порядку подаються широко вживані й відомі псевдоніми (напр., Остап Вишня), а також імена осіб з країн, в яких є відповідна традиція іменування. Зокрема:

При цьому слід віддавати перевагу найбільш вживаному варіанту імені.

@Долинський:, вітаю! Я чудово знаю це правило і всі мої перейменвання зроблені відповідно до нього.--reNVoy (обговорення) 09:33, 18 травня 2021 (UTC)
А чим знаменитий вчорашній день, що Ви (досвідчений вікіпедист) почали "втілювати в життя" свою версію розуміння даних правил ? Для Вас перейменовані особи не з України ? Почали б із дуже знакових фігур, наприклад Тарас Шевченко. --Долинський (обговорення) 09:48, 18 травня 2021 (UTC)
@Долинський:, навіщо ці маніпуляції з Шевченком. Ось наприклад Крип'якевич Лев, якого ви вже перейменували. Він був громадянином США, людина з західного світу.--reNVoy (обговорення) 09:53, 18 травня 2021 (UTC)
Пане @Renvoy:, я зовсім не вдаюсь до маніпуляцій, просто хочу дотримуватись правил Української Вікіпедії. Крип'якевич Лев народився в Україні, так як і Дудинський Роман, який навіть громадянства США не мав :-). Так само Коновалець Євген, Бандера Степан, Мельник Андрій були "громадянами" країн Західного світу, але ніхто не заперечить, що вони "особи з України". А ось Христя Фріланд, Віра Фарміга, Павло Ґрод - це є 100% українці, але "особи з країн Західного світу". Давайте писати побільше статей, дотримуючись правил. Успіхів ! --Долинський (обговорення) 11:22, 18 травня 2021 (UTC)
@Долинський:, ви бачите у правилі норму за якою назва статті про особу може бути у такій формі: Прізвище + Ім'я? Я не бачу. У нас або Ім'я + Прізвище або ПІБ. Все, інших форм немає. --reNVoy (обговорення) 11:46, 18 травня 2021 (UTC)
@Renvoy:, тут я з Вами погоджуюсь. Прізвище + Ім'я - це у випадках, коли немає інформації про ім'я батька або ще не внесли. --Долинський (обговорення) 19:59, 18 травня 2021 (UTC)
Безнадійно! Патріоти заднім числом русифікують УПА. Це мабуть така «форма примирення» УПА з НКВД та РККА. Я б іще зрозумів, якби це робив хтось у житті російськомовний із Харкова чи Києва. Перейменування на Софія Галечко було 100% правильне: у нас зворотним порядком іменуються лише японці, навіть для мадярів вирнятку не зробили, але для к-ча Долинського - всі наші це ті самі японці! На догоду російсько-орієнтованим авторам правила, яке саме собі заперечує і містить суперечності в кожному своєму реченні, антиєвропейськість, посилання на «СНГ» та інші нонсенси, давати усім по-батькові, особливо тим, хто його одвіку не мав? Ганьба! Українці всі — це європейці, люди Заходу! От до чого слід йти! А якщо не можна, бо більшість не пустить - відстоювати хоча б своїх - УПА, Галичан, Волиняків, Гуцулів. Степан Андрійович із Євгеном Михайловичем :-( Ех... Mykola Swarnyk (обговорення) 02:46, 19 травня 2021 (UTC)
Пане Mykola Swarnyk, частково поділяю Вашу думку, (штучно звучить по-батькові у галичан чи буковинців, які ніколи цю форму не використовували), але категорично проти анархії в усьому, і в Українській Вікіпедії зокрема. Не може бути окремих правил для гуцулів чи поліщуків! Погляньте на білоруські Вікіпедії з двома правописами, з різними правилами, а разом їх читає 1% населення Білорусі. Якщо щось не подобається - потрібно міняти правила і тоді вони стануть обов'язковими для усіх. Крім того, підозрюю, що у Вашому паспорті Ваше повне ім'я написано "по-японськи" і з по-батькові :-) І тут є поле для діяльності, можна боротись у судах, щоб писало як в "людини Заходу". Мабуть, не буду більше дискутувати на сторінці шановного користувача. А якщо пан Mykola Swarnyk буде ініціювати перегляд правил, то готовий підтримати позицію про недоцільність по-батькові у тих осіб, які таку форму офіційно не використовували за життя.--Долинський (обговорення) 07:57, 19 травня 2021 (UTC)
Чому вкотре пояснювати ази? Вікіпедія керується не паспортами чи протоколами допитів, а публікаціями. У людей з «підросійської» України, дійсно, набереться N-не число праць/книжок/біографічних довідок з ім'ям-по-батькові (в тому чилі в мене за радянський період). Але вже від 1991 року практично всі публікації - просто Микола Сварник. Будь ласка, так про мене й пишіть. Але ні, «інерційна більшість» скиглить своє - ні, діти в інституті вас кличуть через по-батькові... Тепер візьмімо УПА-Захід. Імена, прізвища, псевда. По-батькові з'являються лише в протоколах допитів. Куля в потилицю, і тітка Василина вже стала Василиса Фёдоровна, а свої хлопці переписують ті Федорівни аж язики виставили, в тому числі багато де і в "Літописі" і далі. І ще, для прикладу, хтось з Бережан, вчився у Львові до 1939, потім Прага, Мюнхен, Вінніпеґ. Приїхав раз на конференцію до Києва - і вже йому Історична енциклопедія тулить по-батькові! І А сотні інших публікацій? І ніде крім окремих «енциклопедичних» публікацій "японського" порядку нема. Дивна логіка і дивна запрограмованість. Mykola Swarnyk (обговорення) 16:43, 19 травня 2021 (UTC)

Шаблон edited у статті Формула-1 — Гран-прі Монако 2021

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що у статті Формула-1 — Гран-прі Монако 2021 був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{edited}}, оскільки вона не редагувалася понад 7 днів. — KrBot (обговорення) 13:36, 30 травня 2021 (UTC)

Порушення авторських прав у статті Слапчук Василь Дмитрович

Доброго дня! Хочу уточнити. Справа в тому, що матеріал, який знаходиться на сайті https://www.ukrlib.com.ua/bio/printit.php?tid=8998 взятий саме з Вікіпедії. Написав його письменник Олександр Клименко на прохання Василя Слапчука. Між ними ця справа узгоджена. Дякую! — Це написав, але не підписав користувач SVD (обговореннявнесок).

@SVD:, якщо це насправді так, то потрібно оформлювати дозвіл OTRS--reNVoy (обговорення) 14:35, 11 червня 2021 (UTC)
@ReNVoy:, для цього в мене недостатньо відповідної кваліфікації. Незрозуміло чому я повинен брати дозвіл, через те, що якийсь сайт поцупив інфомацію з Вікіпедії і використав її без посилання? Якщо у Вас такі правила гри, то я не збираюся воювати на рівному місці. Нехай йде на видалення, це лишиться на Вашій совісті - патрульного Вікіпедії.
@SVD:, проблема у тому, що якщо цей письменник опублікував текст раніше раніше, ніж він був опублікований тут, у Вікіпедії, - потрібний дозвіл.--reNVoy (обговорення) 21:26, 12 червня 2021 (UTC)

Слапчук Василь Дмитрович

Доброго дня. Ви вилучили розділ "Літературна творчість" з написаної мною вікіпедійної статті про Василя Дмитровича Слапчука. Я є автором статті "Еволюція творчості Василя Слапчука", яка ввійшла до моєї збірки "Від не-початку і до не-кінця" (видавництво "Ярославів Вал", 2013). Подаю посилання на вікіпедійну статтю про книжку "Від не-початку і до не-кінця". Написаний і розміщений мною 11 січня 2011 року розділ вікіпедійної статті про літературну творчість Василя Слапчука - це моя стаття "Еволюція творчості Василя Слапчука". Передрукована ресурсом УкрЛіб стаття про творчість Слапчука, на яку Ви посилаєтесь, якраз і поширюється сайтом УкрЛіб без мого відома і зазначення мого авторства. На правах правовласника статті і згідно рекомендацій, зазначених у шаблоні, додаю згоду на публікацію моєї статті у Вікіпедії: "Матеріали дозволено використовувати на умовах GNU FDL без незмінюваних секцій та Creative Commons із зазначенням автора / розповсюдження на тих самих умовах". Буду вдячний Вам за поновлення статті про Василя Слапчука. З повагою, --Олександр Клименко (обговорення) 06:26, 13 червня 2021 (UTC)

@Олександр Клименко: Вітаю! Напишіть ось це все, але на ось цю електронну адресу permissions-ukwikimedia.org, щоб надати офіційний дозвіл. Коротка інструкція зазначена тут--reNVoy (обговорення) 06:31, 13 червня 2021 (UTC)
@Renvoy: Дякую за швидку відповідь! Так і зроблю. --Олександр Клименко (обговорення) 06:33, 13 червня 2021 (UTC)

Долучайтеся до Місяця історії української незалежності

Вітаю! Цього літа ми святкуємо 30-річчя проголошення незалежності України. З цієї нагоди «Вікімедіа Україна» та Український інститут національної пам'яті проводять Місяць історії української незалежності у Вікіпедії. Він почався сьогодні і триватиме до 24 липня.

Запрошуємо вас долучатися і створювати та поліпшувати статті про історію України впродовж останніх 30 років. Також запрошуємо допомагати із наповненням списків статей до створення і покращення. Усі активні учасники й учасниці отримають подарунки від організаторів, а найактивніші — особливі призи.

Сподіваємося на вашу участь!

Ви отримали це повідомлення, бо брали участь у схожому проєкті — Місяці Української революції та державності. --AntonProtsiuk (WMUA) (обговорення) 15:29, 24 червня 2021 (UTC)

Прохання відновити статтю SOCAR (мережа АЗК)

Вітаю! 1 липня 2021 року було вилучено статтю SOCAR (мережа АЗК). Це був матеріал про дочірню компанію SOCAR Energy Ukraine, яка функціонує в нашій державі вже більше 10 років. SOCAR Energy Ukraine - одна з найвідоміших АЗК в Україні, має 57 заправок. Ви визначили, що її потрібно було вилучити, бо на сайті є стаття про материнську компанію SOCAR. Проте материнська компанія - азербайджанська, її дочірні компанії розташовані в багатьох країнах. На просторах Вікіпедії прийнято створювати окремі статті для дочірніх компаній, особливо якщо вони є окремо в Україні. Це робиться насамперед щоб визначити особливості діяльності саме в нашій країні, враховуючи наш сувернітет та діяльність на благо української держави (що стосується бюджету, благодійності, будь-якої іншої фінансової діяльності і т.д.).

Наприклад, українська філія грецької компанії бренду Кока-Кола має окрему сторінку https://uk.wikipedia.org/wiki/Coca-Cola_Beverages_Ukraine. Це адаптовані статті саме для українців, адже українці мають право знати про популярні в країні компанії з точки зору їхньої діяльності для України. Це ж саме стосується філії компанії SOCAR в Україні.

Дуже прошу вас прокоментувати, можливо дати пораду чим доповнити матеріал, щоб його відновити.

Буду вдячною вам за фідбек!

--Margo.aga (обговорення) 11:58, 13 липня 2021 (UTC)

Вітаю, @Margo.aga:! По-перше, стаття була видалена через явну рекламу та невідповідність критеріям значущості. У Вікіпедії є стаття про основну компанію з реєстрацією в Азербайджані, цього досить для розкриття теми. По-друге, на рахунок Кока-коли: статтю на яку ви дали посилання, мабуть, треба номінувати на вилучення через дублікат. По-третє, я фізично не можу відновити статтю через те, що у мене немає відповідних прав.--reNVoy (обговорення) 13:29, 13 липня 2021 (UTC)

Сторінку Вільдман Ігор Лазаревич номіновано на поліпшення

Стаття Вільдман Ігор Лазаревич, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на поліпшення, її необхідно поліпшити, аби привести у відповідність вимогам Вікіпедії.. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 15 липня 2021. GPV (обговорення) 10:01, 15 липня 2021 (UTC)

@Galkinletter:, я не є автором цієї статті.--reNVoy (обговорення) 15:34, 15 липня 2021 (UTC)
Я зазанчив всіх редакторів за весь час, може комусь буде цікаво. --GPV (обговорення) 16:51, 15 липня 2021 (UTC)
  • Вітаю. Сьогодні таки зявився новий редактор, який зареєстрований 16 липня 2021. Але манера редагування такаж. Видаляються джерела, прибирається якась інформація і замість неї додається інша. Користувачі на контакт на СО обговорення статті чи користувачів не йдуть. --GPV (обговорення) 21:16, 16 липня 2021 (UTC)
    @Galkinletter:, ви мабуть помилились сторінкою. Якщо ви підозрюєте якось користувачів у ляльковому театрі або обході блокування, зверніться до чекюзерів.--reNVoy (обговорення) 06:47, 17 липня 2021 (UTC)
    Дякую за пораду. Ні я просто прокоментував, що механізм поліпшення все таки поки не дуже зацікавив користувачів. --GPV (обговорення) 06:51, 17 липня 2021 (UTC)

Кузнєцов Сергій Борисович (Ласковый май)

@Renvoy: Ти бачив, користувачі створили сторінку «Кузнєцов Сергій Борисович»? Це автор пісень для гурту «Ласковый май», композитор і аранжувальник, я хотів на цієї сторінці написати статтю «Дискографія», а користувачі вилучають її, як тільки її одразу починаєш писати, знаєш, що я хочу зробити, створити сторінку «Дискографія Сергія Кузнєцова» — сторінку зі списком його робіт, можеш про це сказати адміністратору @Goo3 і я з його і з твоїм дозволами створю цю сторінку, скажи йому прямо зараз, будь ласка! Добре? — @Олег09062004 (21:38, 30 липня 2021 (UTC))

Павло Єсенін (Orbita, Шура і Hi-Fi)

@Renvoy: Я вже доробив твою сторінку «Єсенін Павло Вікторович» в твоєї чернетці, зайди, подивись, я там її по іншому переробив, там все вродливо на неї, є роботи композитора — дискографія, фільмографія, телебачення, навіть є стаття «Відеографія» — кліпи Orbita, Шури, Hi-Fi і інших виконавців їх пісень на музику композитора, будь ласка, добре? @Олег09062004 18:55, 30 липня 2021 (UTC)

Вікіманія 2021: Стипендії на онлайн-участь від «Вікімедіа Україна»

Привіт!

13-17 серпня пройде Вікіманія — щорічна глобальна конференція для міжнародного вікіруху. ГО «Вікімедіа Україна» відкрила зголошення на стипендії на віртуальну участь у Вікіманії.

Підтримку надаємо активним членам та членкиням української вікіспільноти. Стипендія може покривати витрати, необхідні для онлайн-участі у конференції: наприклад, вартість технічних аксесуарів чи догляду за дітьми на час Вікіманії. Якщо вас це цікавить, запрошуємо подавати заявку до 8 серпня включно.

Детальні умови читайте за посиланням.

Ви отримали це повідомлення, бо входите до лав членів ГО «Вікімедіа Україна». --AntonProtsiuk (WMUA) (обговорення) 12:42, 31 липня 2021 (UTC)

Корегування тексту та необхідність виконаного відкату у статті "Порошенко Петро Олексійович"

Вітаю Вас, шановний Renvoy! Вчора 24 серпня 2021 року, о 20:05, Вами було відкинуто моє редагування, яке було внесено до статті "Порошенко Петро Олексійович" - до версії, виконаної користувачем Юрко Градовський. Відповідно хочу донести до Вас, що викладений мною допис - не є простою НОВИНОЮ, як було зазначено в службових коментарях окремих користувачів, а має всі ознаки, що повністю відповідають назві зазначеного Розділу. Саме сьогодні, 25.08.2021 року, посольство США в Україні чітко засудило напад на п'ятого президента України. Більш того, у посольстві США наголосили, що політична опозиція є фундаментальною складовою демократичного процесу, а фізичним нападам на політиків, журналістів чи будь-яких членів суспільства немає місця у процвітаючій демократії! Саме тому, з огляду на міжнародну реакцію щодо події, прошу Вас, за можливості, відновити мій допис, який був внесений до статті, адже його зміст та політичні наслідки будуть затребувані суспільством, як на мій погляд, вже в найближчий час. -- З повагою, Easy Wind (обговорення) 22:10, 25 серпня 2021 (UTC)

Вітаю, @Easy Wind:! Я випадково тоді відкотив Вашу зміну та через хвилину повернув усе назад. Текст досі є у статті--reNVoy (обговорення) 19:19, 25 серпня 2021 (UTC)
Дякую Renvoy! Я вибачаюся, плідної роботи! -- З повагою, Easy Wind (обговорення) 22:27, 25 серпня 2021 (UTC)

Дуже важливо: проголосуйте на виборах Ради повірених Фонду Вікімедіа (якщо ще не встигли)!

До 23:59 31 серпня 2021 (UTC) відбуваються вибори чотирьох представників спільноти Вікімедіа до Ради повірених Фонду Вікімедіа. Усього є 19 кандидатів.

Саме через ці вибори спільнота Вікімедіа може впливати на якість прийняття рішень Фондом Вікімедіа. Таким чином члени спільноти можуть вплинути на те, в якому керунку розвиватиметься сама спільнота й Фонд, якою буде стратегія всього руху Вікімедіа і як вона буде втілюватися. Можна ознайомитися із блогпостом, де про це все (і трохи більше) написано простою мовою: «Світова вікімедійна спільнота йде на вибори Фонду Вікімедіа».

Нижче — коротка таблиця витягів із програм кандидатів, знанням мов, активністю у вікіпроєктах та у русі Вікімедіа. Також можна прочитати повні біографії та програми кандидатів (українською!) тут.

Зверніть увагу, що змінилися правила голосування, тепер потрібно «ранжувати» кандидатів, розміщуючи їх за пріоритетом від 1 (найвищий, найбільше хотілося б бачити у Раді) до 19 (найнижчий, найменше хотілося б бачити у Раді).

Натисніть тут, щоб проголосувати.

Коротка таблиця витягів із програм кандидатів, знанням мов, активністю у вікіпроектах та у русі Вікімедіа
Фото Псевдонім Ім'я Країна Рідна мова У вікі з К-сть редагувань У вікі Поза вікі Програма
Ravidreams Равішанкар Айякканну (Ravishankar Ayyakkannu) Індія / Катар тамільська 2005 35.667, найактивніша — таміл. ВП (26.987) адміністратор проєктів тамільською; програмний директор «Вікімедіа Індія» (2014—16), де допоміг вивести тамільські Вікіджерела до топ-10; Керівник стратегічних партнерств Азії та Східної Європи у Фонді Вікімедіа (2016—18), там розробив «Проєкт Тигр» з розвитку контенту мовами Індії з нижчої індійської касти; засновник фонду, що створює інструменти та репозиторії для розвитку вільних знань тамільською; був членом генеральної ради з розвитку тамільських IT-стандартів; активіст опозиції до індійського уряду переконатися, що Рада відображає дух спільноти та руху в усій її діяльності; наглядати за успішним впровадженням стратегії руху; забезпечити, що Рада знає про прагнення та потреби Глобального Півдня
AshLin полковник у відставці Ашвін Байндур (Ashwin Baindur) Індія конкані 2006 33.842, найактивніша — англ. ВП (30.492) автор 655 нових статей в англ. ВП, засновник там вікіпроєкту Лускокрилі; організатор першої індійської Вікіконференції в 2011; був радником «Вікімедіа Індія» та Освітньої програми в Індії 32 роки цивільного та військового виконавчого досвіду у сфері оборони як офіцер-інженер; керував бібліотекою військового коледжу; член правління Армійського філателістичного товариства Індії дати голос спільнотам Глобального Півдня, що підіймаються; розвиток спроможностей у всьому русі; підтримка успішного втілення стратегії; за рівні права для всіх та лідерство маргіналізованих спільнот вести і будувати рух
Adamw Адам Вайт (Adam Wight) Німеччина англійська 2012 3.298, найактивніша — MediaWiki (1.378) 7 років працював розробником програмного забезпечення у Фонді Вікімедіа, нині 2 роки як працює на такій самій посаді у «Вікімедіа Німеччина», поважає спільноту працював розробником ПЗ та різноробочим, заснував продовольчий колектив та безкоштовну школу, намагався створити профспілку Фонду Вікімедіа пряма демократія (повністю виборна Рада, дописувачі — юридичний власник Фонду); різноманіття (зняти деякі ролі з Фонду, віддавати більшість коштів місцевим відділенням); діаспора (підтримка неприбуткової вікіферми без реклами)
Victoria Вікторія Дороніна (Victoria Doronina) Велика Британія російська 2007 80.218, найактивніша — рос. ВП (79.452) адміністраторка російської Вікіпедії, була арбітром, одна з ініціаторів системи посередництва; допомагала заснувати «Вікімедіа РУ» (Росія); авторка історії руВікі; була в Комітеті грантів Фонду родом з Білорусі, захистила дисертацію з біології у Великій Британії, нині працює технічним фахівцем на педагогічному факультеті університету; активістка білоруської опозиції в діаспорі забезпечити незалежний нагляд за діяльністю Фонду; розробити довгострокову стратегію еволюції та відтворення руху; просувати рух Вікімедіа на Глобальному Півдні і серед меншин
Pundit Даріуш Ємельняк (Dariusz Jemielniak) Польща / США польська 2007 15.998, найактивніша — пол. ВП (10.516) чинний член Ради; адміністратор пол. ВП, колишній стюард, бюрократ, чек'юзер та омбудсмен, був головою Комітету з розподілу коштів (FDC); автор книги про етнографію Вікіпедії професор теорії управління; викладач Центру інтернету й суспільства Гарварду; засновник найбільшого онлайн-словника Польщі; член правління в розробнику мобільних додатків та в науковому центрі завершення реформи урядування та влиття нових повірених та нового/у CEO (директора) Фонду в команду; відповідь на переслідування, дезінформацію та нові технічні виклики; усталення урядування й фінансування руху
Waltercolor Паскаль Камю-Вальтер [вона] (Pascale Camus-Walter) Франція французька 2011 1.247, найактивніша — фр. ВП (891) членкиня правління «Вікімедіа Франція»; входить до комітету складання Універсального кодексу поведінки асистент сектору соціальних мереж у Відділі цифрової публікації Європейського телебачення ARTE; митець (фотографія, живопис); волонтерила на організації ООН, такі як ВООЗ та ЮНІСЕФ; феміністка зі стажем новий/а CEO (директор) Фонду; слідкувати, щоб інтереси Фонду продовжували співпадати з філософією руху; успішно впроваджувати стратегії (чіткіші методології та правила); якщо нема потрібних інструментів, то маємо створити їх
Reda Kerbouche Реда Кербуш (Reda Kerbouche) Алжир / Росія арабська та шавія 2010 45.349, найактивніша — Вікісховище (19.688) співзасновник і менеджер «Берберських вікімедійців»; відповідальний за комунікації «Вікімедіа Алжир»; співавтор підручника з редагування російської Вікіпедії; колишній член Комітету приєднання; організатор конференцій і конкурсів родом з Казахстану, ріс в Алжирі, захистив дисертацію з менеджменту та живе в Росії; співзасновник та фінансовий директор алжирської культурної організації; був керівником департаменту шведської компанії в Росії гарантія рівного ставлення до усіх в русі Вікімедіа без винятку; знайти рішення проблеми, що деякі афілійовані організації не можуть отримати фінансування Фонду; створити нові партнерства, де їх ще немає
Laurentius Лоренцо Лоса (Lorenzo Losa) Італія італійська 2004 268.449, найактивніша — Вікідані (246.108) адміністратор італійської Вікіпедії, волонтер OTRS, ботовласник; колишній голова правління «Вікімедіа Італія»; був членом Комітету з розподілу коштів (FDC); організатор Конференції Вікімедіа 2013, БоГеМА та «Вікі любить пам'ятки» магістр з математики, писав дисертацію; заснував власну компанію з використанням бібліографічних даних; нині керує розробкою електронної брокерської платформи; у правлінні кількох італійських організацій прозорість у процесах Ради (зокрема враховувати зауваження спільноти), перехід до менш центральної ролі (передати права новій Глобальній раді, яка представлятиме рух); найм і введення нового/ї CEO (директора) Фонду
ProtoplasmaKid Іван Мартінес (Iván Martínez) Мексика іспанська 2006 67.696, найактивніша — ісп. ВП (22.728) адміністратор і автор понад 1000 статей іспанської Вікіпедії; засновник і колишній голова «Вікімедіа Мексика»; координатор «Вікіманії-2015»; омбудсмен; волонтер регіональної вікіспівпраці Iberocoop; член Комітету грантів Фонду 3 роки в галузі маркетингу та організації великих заходів; нині працює над захистом прав людини (і зокрема над адвокацією цифрової безпеки) в одній з найбільших організацій Латинської Америки; засновник і менеджер Creative Commons Мексика введення нового/ї CEO (директора) Фонду; підтримка впровадження стратегії руху (зокрема, децентралізація); різноманітність у русі та розвиток лідерства у спільноті, особливо на Глобальному Півдні; покращення безпеки та інклюзії
GerardM Герард Мейссен (Gerard Meijssen) Нідерланди нідерландська 2003 2.882.980, найактивніша — Вікідані (2.731.183) активний у Вікісловнику, Вікіданих, Вікіпедії та Вікісховищі; засновник Мовного комітету Фонду Вікімедіа; автор першого проєкту GLAM (БоГеМА) з Тропічним музеєм засновник Omegawiki звертати більше уваги на громадськість, яка використовує наші проєкти (наприклад, пошук зображень з Вікісховища, книг з Вікіданих)
Raavimohantydelhi Рааві Моханті (Raavi Mohanty) Індія гінді 2016 1.140, найактивніша — англ. ВП (550) зробив більше тисячі редагувань у 13 різних проєктах, брав участь в організації індійської Вікіконференції, тренував новачків у рамках «Проєкту Тигр», розвивав нові партнерства 25 років золотого досвіду керівником та членом правління малого підприємства в галузі IT в Індії; був волонтером в проєкті уряду Індії з Intel; розвивав проєкти машинного навчання та штучного інтелекту по всьому світу більше фокусу на розвитку навичок; зважати на відео й ілюстрації, щоб люди зі слабшою освітою краще розуміли; зосереджуватися на темах, пов'язаних з локальними потребами (наприклад, в статті Кокос подати харчову цінність)
Fjmustak Фарах Джек Мустаклем (Farah Jack Mustaklem) Палестина арабська й англійська 2005 10.537, найактивніша — араб. ВП (3.595) член-засновник і колишній «Вікімедійців Леванту»; член групи «Арабських вікімедійців»; був членом Комітету приєднання; започаткував Освітню програму в Палестинів; провів віківишкіл для сирійських біженців у Нідерландах родом з США, жив і в США, і в Палестині; програміст за фахом; борець за права людини та цифрові права в арабському світі та за його межами збільшити різноманіття в Раді і представляти маргіналізовані спільноти; більша прозорість урядування і прийняття рішень Фондом; співставити Фонд з рухами за права людини та цифрові права, бо вільне знання є правом для всіх
Mike Peel Майк Піл (Mike Peel) Іспанія англійська 2005 370.305, найактивніша — Вікідані (176.041) адміністратор, автор статей, шаблонів, ботовласник; співзасновник та член першого правління «Вікімедіа Велика Британія»; член «Групи Руху Вікімедіа у Бразилії»; колишній член Комітету з розподілу коштів (FDC) радіоастроном, працював у Сполученому Королівстві й Бразилії, а нині в Іспанії, працює в міжнародних проєктах співпраці над телескопами та керує багатомільйонними проєктами; багато програмує найняти нового/у CEO (директора) Фонду та забезпечити перехідний процес; збільшення прозорості і залучення Ради ФВМ до справ спільноти; децентралізація (перерозподіл завдань між Фондом, афілійованими організаціями й спільнотою)
Vini 175 Вінісіус Сікейра (Vinicius Siqueira) Бразилія португальська 2007 39.752, найактивніша — порт. ВП (35.890) заступник голови «Групи Руху Вікімедіа у Бразилії»; колишній член правління «Вікімедіа Медицина»; активний у напрямках комунікацій, різноманітності та деколонізації лікар у бідних районах Ріо-де-Жанейро, викладає медицину в університеті; гей, активіст за соціальну справедливість, зокрема за доступ до базової медицини та права ЛГБТ+ забезпечити справедливість у прийнятті рішень; інвестувати у навички та розвиток лідерства; підвищити сталість нашого руху; надання сили голосам із Глобального Півдня і маргіналізованих спільнот Глобальної Півночі
Discott Даглас Іан Скотт (Douglas Ian Scott) Південна Африка англійська 2006 15.553, найактивніша — англ. ВП (9.917) активний в англ. ВП та Вікісховищі; колишній голова «Вікімедіа Південна Африка»; голова оргкомітету «Вікіманії-2018»; співорганізатор першої африканської конференції ВікіІндаба; працює над реформою авторського права в ПАР кримінолог за фахом, працював над вирішенням конфліктів; кар'єра дослідника і технолога більше залучення Фонду та Ради зі спільнотою зі збереженням прозорості; найняти та ввести нового/у CEO (директора) Фонду; відновлення балансу між Фондом і спільнотою через розширення ролі спільноти; децентралізація ресурсів
Rosiestep Розі Стівенсон-Ґуднайт (Rosie Stephenson-Goodknight) США сербська (підзабула), англійська 2007 319.723, найактивніша — англ. ВП (223.214) адміністраторка англійської Вікіпедії, співзасновниця груп «Пані в червоному», «ВікіЖінки», «Вікіконференція Пн. Америки»; член правління «Вікімедіа DC» (Вашингтон); голова Комітету приєднання; Вікіпедист року-2016 магістр бізнес-управління; працювала ад'юнкт-професором управління організаціями й викладала залучення талантів; нині на пенсії та є неоплачуваним вікімедійцем-дослідником в університеті найняти й підготувати нового/у CEO (директора) Фонду; покращити урядування Ради і відносини зі спільнотою; продовжувати підтримувати Стратегію руху; надалі розвивати різноманіття спільноти, партнерів тощо
Pavan santhosh.s Паван Сантош Сурампуді (Pavan Santhosh Surampudi) Індія телугу 2013 49.249, найактивніша — телугу ВП (39.056) адміністратор Вікіпедії телугу, автор там 750+ статей; працював в індійській організації CIS-A2K над розвитком проєктів Вікімедіа мовою телугу; організував проєкт з поліпшення 25 тисяч стабів; співорганізатор конференцій виріс у сільській і приміській Індії, перший у родині подорожував літаком; нині менеджер телугу-мовної спільноти у Quora, де працює над партнерствами й маркетингом найм і введення нового/ї CEO (директора) Фонду; уповноваження організацій та спільнот руху через зменшення надмірної централізації; покращення відносин Ради зі спільнотою (розбудова довіри і приналежності)
Lionel Scheepmans Ліонель Шепманс (Lionel Scheepmans) Бельгія французька 2011 29.158, найактивніша — фр. Віківерситет (18.811) 10 років працює над дисертацією з етнографічного дослідження Вікіпедії; співзасновник та колишній член правління «Вікімедіа Бельгія»; адміністратор французького Віківерситету досвід у галузі соціальних та політичних справ (кандидат від Партії піратів на місцевих виборах), антропології, картографії, волонтерських молодіжних рухів, у спільноті неповносправних (дислексія) забезпечити вільне поширення знань та боротися з комерціалізацією; поліпшити співпрацю з волонтерами; слідкувати за дотриманням місії; дотримуватися прозорості; забезпечити гарне управління рухом і Фондом
Yasield Еліана Домініка Яо (Éliane Dominique Yao) Кот-д'Івуар французька 2013 1.960, найактивніша — фр. ВП (877) віцепрезидентка групи «Вікімедійці Кот-д'Івуару»; організаторка проєктів боротьби з гендерною прогалиною контенту; регіональна амбасадорка руху «Мистецтво+Фемінізм» у франкомовній Африці 8 років досвіду в галузі комунікацій, спочатку в уряді (заступниця директора зі зв'язків з громадськістю Міністерства комунікацій Кот-д'Івуару), нині в американській ГО поновлення керівних органів; покращити комунікацію Фонду для децентралізації інформації; підсилити систему гарного врядування руху через диверсифікацію; враховувати думки всіх спільнот при прийнятті рішень


Спільнота української Вікіпедії мала високу явку у попередні роки — найвищу серед великих вікі у 2015 році (25%), а у 2017 році стала другою найактивнішою (27%).

Якщо ж уже проголосували, то перепрошую за зайве нагадування і дякую за активність. Зауважу, що голоси можна змінювати й переголосовувати (враховується останній голос) до завершення виборів, тобто до 23:59 31 серпня 2021 (UTC) --アンタナナ 07:13, 26 серпня 2021 (UTC)

Вікіконференція 2021 пройде 2—3 жовтня онлайн та в кількох містах — долучайтеся!

Вітаю!

Цього року ГО «Вікімедіа Україна» проведе щорічну Вікіконференцію 2—3 жовтня. Вона пройде у гібридному форматі: зустрічі у кількох містах України та онлайн-програма. Реєстрація та збір пропозицій до програми триває до 20 вересня включно.

Перший конференційний день — субота 2 жовтня — буде онлайновим. У неділю 3 жовтня конференція буде поділена на вікізустрічі у Києві, Харкові, Львові і Турбові Вінницької області. (Можливі зміни у разі погіршення епідеміологічної ситуації).

Участь у конференції безкоштовна за попередньою реєстрацією. Якщо хочете долучитися до вікізустрічі, при реєстрації можна буде подати заявку для отримання стипендії на проїзд та проживання.

Ви отримали це повідомлення, бо входите до лав членів ГО «Вікімедіа Україна» і/або брали участь у схожих заходах в минулому. --AntonProtsiuk (WMUA) (обговорення) 09:21, 9 вересня 2021 (UTC)

Привет. Извиняюсь за то, что обращаюсь по-русски. В связи с тем, что планируются тематические недели по Львову и Львовской области, то вы бы не могли помочь мне с набором необходимых статей об истории и культуре региона? С уважением, --Timur Rossolov (обговорення) 13:53, 15 вересня 2021 (UTC)

Статус файлу Файл:Макс Дефурні.png

Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Файл:Макс Дефурні.png. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Зверніть увагу, що не можна обґрунтувати добропорядне використання зображень живих відомих людей. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити. Якщо можете отримати дозвіл на використання світлини, то скористайтеся алгоритмом ВП:Дозволи 塩基Base 13:19, 16 вересня 2021 (UTC)

Війна редагувань

Доброї ночі, мене цікавить одне питання: яким місцем я розпочав війну редагувань? В першому редагування, я написав історію про співпрацю Порошенка ф партії регіонів з одним джерелом, його відмінили по-причині: Джерело не доказує факт . Допустимо, Джерело являється влогом, який в більшості випадків нічого не вирішує, добре. Але ж, я відновив свою роботу (за яку ви підмітили як "Війна редагувань") і додав ще пару джерел, з яких були й не тільки влоги. --DEPOTAO (обговорення) 21:23, 15 жовтня 2021 (UTC)

@DEPOTAO:, вітаю! Я відкотив ваші зміни, тому що вони порушують ВП:БЖЛ та ВП:НТЗ. Джерела, які ви додали - неавторитетні.--reNVoy (обговорення) 08:11, 16 жовтня 2021 (UTC)
@Renvoy,Вітаю!
Добре, а до чого тут "війна редагувань"? Та й хіба ці джерела не є авторитетними?: --DEPOTAO (обговорення) 08:21, 16 жовтня 2021 (UTC)
Війна редагувань полягає у тому, що ви скасоване двічі повертали.--reNVoy (обговорення) 09:24, 16 жовтня 2021 (UTC)

Онлайн-конференція CEE Meeting 2021 пройде 5—7 листопада; доступні стипендії на участь від «Вікімедіа Україна»

Привіт!

5—7 листопада пройде Wikimedia CEE Online Meeting 2021 — щорічна конференція вікіспільноти Центральної та Східної Європи.

Громадська організація «Вікімедіа Україна» надає стипендії на онлайн-участь у заході. Cтипендія може покривати, наприклад, вартість навушників чи мікрофона; догляд за дітьми на час конференції; інші витрати, корисні для участі в онлайн-конференції.

Дедлайн для подання на стипендію — 2 листопада, завтра (якщо вам потрібно більше часу, напишіть мені).

Ви отримали це повідомлення, бо входите до лав членів ГО «Вікімедіа Україна» і/або брали участь у схожих заходах в минулому.

--AntonProtsiuk (WMUA) (обговорення) 12:57, 1 листопада 2021 (UTC)

Щодо олігархів

Вітаю. Можете пояснити кого ми вважаємо олігархами? Дякую.--Юрко (обговорення) 18:35, 2 листопада 2021 (UTC)

Я розумію про що ви, але видалення інформації з аргументом "особа так себе не називає" не відповідає енциклопедичному підходу.--reNVoy (обговорення) 18:54, 2 листопада 2021 (UTC)
Не зрозумів? Я питаю про критерії включення до категорії Категорія:Українські олігархи. --Юрко (обговорення) 18:58, 2 листопада 2021 (UTC)
Критерії включення зрозумілі - твердження у АД--reNVoy (обговорення) 19:05, 2 листопада 2021 (UTC)
Не знайшов таких у статті. --Юрко (обговорення) 19:25, 2 листопада 2021 (UTC)

Мельничук Тарас Петрович

Чому ви видалили фото та опис?— Це написав, але не підписав користувач Kurush (обговореннявнесок).

@Kurush:, інформація не встигла підтягнутись з Вікіданих.--reNVoy (обговорення) 13:49, 4 листопада 2021 (UTC)
Тобто все ок тепер? --Kurush (обговорення) 13:54, 4 листопада 2021 (UTC)
@Kurush:, навіщо ви редагуєте статтю, якщо бачите, що вона у процесі редагування?--reNVoy (обговорення) 14:42, 4 листопада 2021 (UTC)
Вибачте, оголошення з'явилося після моєї правки. Чекаю. --Kurush (обговорення) 15:31, 4 листопада 2021 (UTC)

Долучайтеся до «Це зробила вона» — марафону із покращення статей про видатних жінок

Привіт! Пишу, щоб запросити долучитися до марафону «Це зробила вона» 2021 у Вікіпедії, який розпочався учора і триватиме до 24 листопада. Він присвячений розвитку якості українського розділу Вікіпедії шляхом поліпшення статей про видатних жінок.

В українській Вікіпедії понад 1,1 мільйона статей загалом і понад 37 тисяч статей про жінок — але багато з них потребують оновлення, покращення, вичитки та вдосконалення стилю. Над цим ми і працюватимемо у межах марафону.

Ви брали участь у кампаніях WikiGap чи «Це зробила вона» у минулому — тож сподіваємося, що вам буде цікаво приєднатися і до цієї акції. За активну участь традиційно можна отримати пам'ятні сувеніри та книжкові призи від організаторів. Долучайтеся!

--AntonProtsiuk (WMUA) (обговорення) 19:24, 11 листопада 2021 (UTC)

Відкидання невандальних правок

Вітаю.

Хотів звернути вашу увагу, що інструмент швидкого відкоту призначений для відкидання у дуже обмеженому числі ситуацій, зокрема — винятково вандальних правок. У статті Єврейські мови були спірні, але все ж не вандальні правки від аноніма, і не заслуговували на ваш швидкий відкіт: ред. № 33808817. --VoidWanderer (обговорення) 19:03, 15 листопада 2021 (UTC)

@VoidWanderer:, вітаю! Я знаю про це правило, однак справді подумав, що це вандальна правка, якийсь антиєврейський жест. Матиму на увазі на майбутнє.--reNVoy (обговорення) 19:10, 15 листопада 2021 (UTC)
Так, я розумію, воно виглядало на грані. Просто не забувайте припускати добрі наміри. До тих пір, поки не з'являться явні докази зворотного — недобрих намірів. --VoidWanderer (обговорення) 21:08, 15 листопада 2021 (UTC)

Чому така увага?

Доброго дня! ЩО це у Вас були за дії такі у статті Ситник Микола Петрович проти ночі? --Андрій Гриценко (обговорення) 12:48, 21 листопада 2021 (UTC)

@Андрій Гриценко:, вітаю! У статті ще перед мною Kharkivian знайшов копівіо. У статті досі присутні шматки порушення авторського права, але вже не у такому масшабі. Будь ласка, перепишіть статтю.--reNVoy (обговорення) 20:46, 21 листопада 2021 (UTC)
Додам, що правилами конкурсу категорично заборонено порушувати авторське право. Наявність статей із порушенням авторського права може призвести до дискваліфікації учасника. Навіть одна стаття для досвідченого дописувача може стати приводом до цього. Як член оргкому прошу переписати статтю, щоби не допустити Вашої дискваліфікації з конкурсу. --Kharkivian (обг.) 19:38, 22 листопада 2021 (UTC)
Дякую за надмірну увагу до моєї діяльності та бажання покращити проєкт. Цього прагну і я. Однак в даному разі це упередження чи до мене, чи до статті, а мо й переслідування? Це факти біографії людини, місця роботи, назви посад, нагороди. І це не слово в слово з інших джерел, а представлення фактів. Яке це копіво? --Андрій Гриценко (обговорення) 17:38, 24 листопада 2021 (UTC)
@Андрій Гриценко: Пане Андрій, я не розумію про які упередження ви говорите. Я, так само як і Kharkivian, є членом оргкому конкурсу і перевіряємо на копівіо внесок усіх учасників конкурсу без виключення. Копівіо у статті наявне наступним чином. Наприклад речення "неодноразово входив до складу творчих колективів різних науково-дослідних установ та організацій для вирішення найскладніших проблем зі створення нової техніки для будівельного комплексу" та "має 92 авторські свідоцтва про винаходи колишнього СРСР та 15 патентів України." без змін скопійовані з ось цього джерела. P.S. Також зауважте, що саме ви залишили повідомлення на моїй СО, тому пасаж про переслідування мені не зрозумілий.--reNVoy (обговорення) 18:00, 24 листопада 2021 (UTC)
Я до вас на СО зайшов, бо ви видалили весь текст цієї статті, потім повернули... Тому й питав. Ваш колега чи попереджає, чи погрожує? Де є визначення хто такий досвідчений? З іншого боку недосвідченому можна тулити копіво чи принаймні, якщо не можна, то його не можна дискваліфікувати. Тобто різні умови конкурсу чи упередженість до окремих учасників конкурсу? --Андрій Гриценко (обговорення) 18:17, 24 листопада 2021 (UTC)

Вилучення файлів

Вітаю. Якщо Ви побачили файл, який порушує АП, то його слід номінувати на вилучення використовуючи шаблон {{subst:npd}}. Таким чином файл вилучається через тиждень якщо ніхто не надіслав дозвіл до агентів VRT. На жаль у ВП:КШВ цього випадку не прописано, але це давня практика у нашому розділі діяти якраз відповідно до такого алгоритму. Якщо Вас інтересує, для зручності номінацій файлів можу підключити Вам корисний додаток.--Andriy.v (обговорення) 21:10, 1 грудня 2021 (UTC)

Вітаю, @Andriy.v:! Досить дивна практика насправді, зважаючи, що усюди порушення АП має видалятись негайно. Я знаю про цей шаблон, але з ним файл подекуди і кілька років висіти може. Здається @AlexKozur: колись робив спеціальний шаблон для файлів з порушенням АП, чи не так?--reNVoy (обговорення) 21:18, 1 грудня 2021 (UTC)
«з ним файл подекуди і кілька років висіти може» — приклад? Шаблон так само як і кожен шаблон ШВ категоризує файл у відповідну категорію для вилучення, після 7 днів файл вилучається. Якщо вилучення не відбувається, то це лише через затримку адмінів. --Andriy.v (обговорення) 21:22, 1 грудня 2021 (UTC)
@Andriy.v:, ну ось наприклад Файл:Curbas akt.jpg Якщо вилучення не відбувається, то це лише через затримку адмінів. - так, я саме це мав на увазі.--reNVoy (обговорення) 21:30, 1 грудня 2021 (UTC)
Там кілька місяців, а не років. Робота з файлами не є легкою, оскільки потрібно досконало знати як ліцензуються файли, яка політика ФВМ щодо них, та коли певна робота захищена АП. У нас дуже мало користувачів, які розуміються у цій тематиці, а адміністраторів ще менше (активних можна на пальцях однієї руки порахувати), тому й виходить затримка з вилученням. Все це не міняє того, що ставити на ШВ через {{db-reason}} не пришвидшить цей процес, а наоборот уповільнить його (пару місяців тому я особисто перевірив це). Тому знову прошу Вас використовувати відповідний шаблон для номінування на вилучення. --Andriy.v (обговорення) 21:46, 1 грудня 2021 (UTC)
зауважте, не я підняв тему неактивності адмінів у цьому випадку ). Минулого року пам'ятаю бачив якісь файли з цим шаблоном від 2018 року, нині ніби всі вилучені.--reNVoy (обговорення) 22:17, 1 грудня 2021 (UTC)
  • Привіт. Про вилучення через 7 днів — це не зовсім практика, це є в правилі про швидке вилучення: Вікіпедія:Критерії швидкого вилучення#4. Файлів. Утім, у деяких випадках цю вимогу можна опускати, per ВП:ІУП. Наприклад, коли є явне порушення авторських прав, і завантажувач прямо відмовляється надати дозвіл VRT чи підтвердити зазначену ліцензію, при чому таких файлів у завантажувача багато, і вони взяті з різних джерел. Це щоб не спамити СО такого завантажувача і не робити зайву роботу.--Piramidion 21:44, 1 грудня 2021 (UTC)
    Там {{no permission}} та випадки коли дозволу від автора немає, не згадуються. --Andriy.v (обговорення) 21:51, 1 грудня 2021 (UTC)
    Як на мене, то це пункт про «файл із нез'ясованим статусом». Файли без дозволу якраз можна вважати такими.--Piramidion 22:03, 1 грудня 2021 (UTC)
    Погоджуюсь, але його потрібно доповнити тоді.--Andriy.v (обговорення) 22:08, 1 грудня 2021 (UTC)
    Мені просто здається дивним, що при "явному порушенні авторських прав" на Коммонзі вилучають файли одразу, а у нас ще треба 7 днів чекати.--reNVoy (обговорення) 22:17, 1 грудня 2021 (UTC)
    @Andriy.v та Piramidion:, дуже вчасно помітив ось цей випадок: як саме позначати файли теж не зрозуміло, бо ніби і ідентичні копії вилучених файлів, але ВП:КШВ такого не передбачає.--reNVoy (обговорення) 22:27, 1 грудня 2021 (UTC)
    Через шаблон {{subst:dfud}} п.6 ВП:КШВ у розділі щодо файлів. --Andriy.v (обговорення) 22:37, 1 грудня 2021 (UTC)
    Доброго дня. Є два типи файлів: з високою імовірністю отримати дозвіл (фото осіб), з низькою імовірністю отримати дозвіл (товарні знаки, плакати). В англомовна практика КШВ. Ф9: "Явно невільні файли, що скопійовані з невідомого джерела та несумісні з ліцензією Вікіпедії, а завантажувач не зазначає ні про добровільне використання, ні про можливий дозвіл". Тобто скриншоти з Рік і Морті я не повірю, що можна отримати дозвіл. З українським сучасними вірогідність є, бо плакат Мавки File:POSTER MAVKA. THE FOREST SONG.png. Curbas akt.jpg - цілком може піти за таким пунктом, бо автор невідомий, але є одне але: чи створює цей документ оригінальне зображення? Хоча з такою якістю найкраще завантажити оригінал. Створювати шаблон без пункту правила та алгоритму я не став. Щоб не спамити СО завантажувача варто подумати для номінацій щось типу mass deletion request. --Gouseru Обг. 22:38, 1 грудня 2021 (UTC)
    Маю скрипт для бота щодо mass deletion request, але думаю, що буде краще створити гаджет. --Andriy.v (обговорення) 22:42, 1 грудня 2021 (UTC)

Вікіанархісти

Маю надію, що кожен раз, коли застосовуватиметься це визначення, Вас це смішитеме.--Citizen X 13:21, 5 грудня 2021 (UTC)