Обговорення користувача:Krupski Oleg/Архів 2013

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку


Запрошення до участі у Місячнику Швеції

--Glorin (обговорення) 08:09, 9 січня 2013 (UTC)

Запрошення до участі у Тижні нових фільмів

--KuRaG (обговорення) 12:02, 10 січня 2013 (UTC)

Патрулювання

Вітаю, Krupski Oleg. Останній ваш внесок є конструктивним і загалом відповідає основним вимогам до статей Вікіпедії. Чи не бажаєте ви приєднатися до системи патрулювання, подавши заявку на статус патрульного? Для цього необхідно ознайомитися із правилами патрулювання, бажано привести у відповідність до вимог останні ваші статті, шаблони й категорії. Зверніть також, будь ласка, увагу на те, що патрулювання не є обов'язком, а лише правом і допомогою іншим патрульним, які не будуть змушені перевіряти ваші редагування. --yakudza 21:06, 13 січня 2013 (UTC).

Я сподівався отримати прапорець патрульного...але там в обговореннях не сподобалося опонентам, що я не все знаю...і вказав їм що вони хтіли "рубити гілку на якій сидять" - статтю про шляхетного козака Розума. Сподіваюсь ви сприятимете мені в цьому. Зауважу, вони теж не все знають ) --Krupski Oleg (обговорення) 18:37, 12 лютого 2013 (UTC)

А перекладати хто буде?

Стаття Епоха Свободи це ганьба, а не робота. Це ж страшний автопереклад, жодного нормального українського речення! Хто її буде перекладати? Перекладати слід в ручну, бо навіть відредагований після автоперекладу текст залишає неприємний присмак. --Невмійко Я.К. (обговорення) 18:10, 23 січня 2013 (UTC)

- Це не є автопереклад. "Ганьба" ви з манер бульварних мітінгів не переносьте сюди будь ласка. --Krupski Oleg (обговорення) 18:15, 23 січня 2013 (UTC)

"Це не є автопереклад" - це явна неправда, а отже Вам ще раз ганьба, бо обманювати негарно. --Невмійко Я.К. (обговорення) 18:24, 23 січня 2013 (UTC)

- Оманюєте ви, бо ваша провокативна манера "війни правок" служить тому підтвердженням ) --Krupski Oleg (обговорення) 18:30, 23 січня 2013 (UTC)

Стаття інформативна, ілюстрована. Візуально порівнюючи з іншими мовними розділами, не знайшов аналогій. Авторові варто виявити респект, адже мало таких вузькоспеціалізованих проблем так висвітлююється. Інша річ, що наявно багато складних речень, які можна було б переробити на прості. Однак, як на мене, це не критично, адже таку специфічну статтю навряд чи будуть читати першачки, її читацька аудиторія не стане заморочуватися складнощами авторського стилю, навіть якщо він має певні віяння мов(и) першоджерел. --Kirotsi (обговорення) 18:48, 23 січня 2013 (UTC)
  • Kirotsi, дякую за конструктивну критику. Допоможіть будь ласка з цим ошуканцем і провокатором Невмійко Я.К. бо воно було створено користувачем Teodret - доказ з його "перегляду історії" (12:19, 15 лютого 2012‎ Teodret (7672 байти) (+7672). Він створив дві сторінки, підло займаєтеся "війною правок" проти моєї статті. Вимагає певно селюківську конструкцію речення. Повісив на статтю шаблон буцімто автоперекладу "редагування № 11497931"‎. Хай би воно посиділо та послухало академічну мову з будь-якої лекції вишів...щоби мізки працювали і не виписував мені тут про його відсутність інтелектуальної зрілості, бо воно бачте занадто емоціональне таке, що (його цитата) "текст залишає неприємний присмак". З повагою --Krupski Oleg (обговорення) 19:03, 23 січня 2013 (UTC)
Krupski Oleg, не знаю чим можу зарадити Вам особисто. Звісно, можна прибрати шаблон, але чи не відновить Користувач:Невмійко Я.К. його знову? Тому видається кращим подати запит до адміністрації з приводу дій Невмійка(о). Що стосується причетності користувача Teodret до війни правок, я маю сумніви на 100%. Даний користувач створив сторінку привітання на сторінці обговориння Невмійка(о), як у мене та й у Вас це зробили Amatorov та Tomahiv (зараз йде перенаправлення до користувача MaryankoD) відповідно. --Kirotsi (обговорення) 20:15, 23 січня 2013 (UTC)
P.S. Пишіть відповідь тут, я побачу це на своїй сторінці спостереження )

- Дякую за ввічливу відповідь. Я прибирав його шаблон, але він провокативно знов його повісив. Він міг аргументувати його позицію прикладами і старанною пропозицією конкретних виправлень на сторінці обговорення статті з метою покращення, хоча це наражає його на небезпеку - розкриття його підлого підступу. Я аналізував характер аналогічних ситуації у інших - подібні сторінки як у користувача Невмійка(о) не мають оформлення навмисно зі схожим на псевдо "прізвищем"...особа заздалегідь приготувалась до конфлікту "війни правок" (троллінг та віківампіризм), щоби не ідентифікували його і не могли адекватно зробити з його статтями (роботою)... Він демонструє заздрість, і знає - у Вікіпедії є лише одна трясовина, затягування на ці скарги замість публікацій статей. Замість йому трудитися писати свої статті підсижує інших для загирення Укр.Вікі ) --Krupski Oleg (обговорення) 20:36, 23 січня 2013 (UTC)

Я прибрав шаблон. Якщо Невмійко не вгамується, доведеться здійснити запит до адміністраторів з приводу його реакції та послухати філологічні аргументи стосовно необхідності шаблону ) --Kirotsi (обговорення) 20:53, 23 січня 2013 (UTC)

- Дякую Вам. Бо я один тут в цьому морі безсилий. У мене три доби тільки на набір тексту статті пішло (а ще робота і дома справи) - ставив за мету зробити кращою українську версію ніж російська стаття і навіть англійська, бо занадто там багато пояснює нашу укр. історію навіть сучасну, хоча шведи минули цей етап державотворення ) З шаною до Вас --Krupski Oleg (обговорення) 20:57, 23 січня 2013 (UTC)

Пусте, впевниний, що бажаючих подолати море роботи на вікіпедійному полі чимало. Просто часто поодинці діють. За статтю Вашу однозначно уклін!
Звичайно, це на Ваш розсуд, однак мені здається треба якось пояснити користувачу Teodret, як він потрапив під "гарячу" руку, оскільки не відомо, як зреагує, прочитавши у своєму обговоренні безпіставні претензії до нього, тим паче, що ще один користувач став свідком непорозуміння. --Kirotsi (обговорення) 21:21, 23 січня 2013 (UTC)

- Дякую за ваше зауваження. Я приніс мої вибачення на його сторінці, ось: "Користувач:Teodret, прошу прийняти мої вибачення. Користувач:Kirotsi переконав мене в зверненні до вас з вибаченнями. Жодних ідентифікацій на сторінці "користувача Невмійка" - перший запис стояв в "історії перегляду" з вашим іменем, знаю про утворення клонів в вікіпедії деякими з метою "війни правок" під параваном і псевдо, тому мав підозри. Замість допомоги деякі провокують і псують важку працю, замість хоча б їм трудитися писати власні статті. Ще раз перепрошую." --Krupski Oleg (обговорення) 22:19, 23 січня 2013 (UTC)

Пан (чи пані) Невмійко Я.К. активізувався із шаблоном. Я здійснив запит до адміністрації з цього приводу. Раджу лишити шаблон і почекати на міркування спільноти. Добраніч, Krupski Oleg --Kirotsi (обговорення) 23:21, 23 січня 2013 (UTC)

- Добридень, пане Krupski Oleg! Користувач Zmi звернув увагу на мій запит, висловився за необхідність удосконалення перекладу, навівши свої приклади похибок в обговоренні Епохи Свободи та пропонує свою домопогу в правках з Вашого дозволу. Ознайомтеся з міркуваннями користувача. Пишу цей коментар, оскільки вчора в мене виникли підозри, що Ви не користується достатньою мірою функцією списку спостереження. Якщо це не так, даруйте ) --Kirotsi (обговорення) 12:10, 24 січня 2013 (UTC)

- Дякую за ваше прискіпливе зауваження. Сподіваюсь, що гуртом, разом з вашою критикою можна вдосконалити статтю для зручності інших читачів. Для мене є важливим ваше зауваження - ви одні з перших справжніх читачів цієї публікації. Зроблю необхідне! З повагою до вас --Krupski Oleg (обговорення) 12:58, 24 січня 2013 (UTC)

Запрошення до участі у тижні кінопремій

--KuRaG (обговорення) 10:56, 1 лютого 2013 (UTC)

Сторінки неоднозначностей

Вітаю. Помітив створену вами сторінку неоднозначностей Адоптація і вирішив вам написати. Річ у тім, що цій статті було об'єднано два зовсім різні терміни, а це може збити читача із пантелику. А відповідно до Вікіпедія:Неоднозначність головною умовою цих сторінок є зручність для читача у пошуку потрібної їм статті. Гадаю, що у цьому випадку можна просто вжити у статті адаптація шаблон {{Не плутати|адоптація}}. --yakudza 18:13, 5 лютого 2013 (UTC)

Я довіряю вам. Якщо ви зробите - я не проти. Якщо буде час я зроблю. Я хотів для укр. Вікі не гірше ніж російська. З повагою --Krupski Oleg (обговорення) 18:28, 5 лютого 2013 (UTC)

Я прибрав деякі означення, що можуть стосуватись адаптації але додав «Адопатація в римському праві» en:Adoption in ancient Rome, на жаль такої статті в нас ще нема. --yakudza 19:16, 5 лютого 2013 (UTC)

Категоризація

Вітаю. Зверніть, будь ласка увагу на деякі моменти описані у Вікіпедія:Категоризація, а саме "статтю не слід відносити до категорії і, одночасно, до підкатегорії цієї категорії", тому [1] тут] Категорія:Персоналії:Швеція зайва. Також прошу звернути увагу, що Категорія:Чоловік не використовується для категоризації персоналій. --yakudza 19:27, 6 лютого 2013 (UTC)

Статті вікіпроекту Швеція

Вітаю. Категорія:Статті Вікіпроекту Швеція автоматично додається за допомогою шаблону на сторінці обговорення статті, тому її не треба додавати вручну. Також зауважу, що цей шаблон додає саме обговорення статті, бо статті категоризують відповідно до їх енциклопедичної суті, а не за внутрішньовікіпедійними принципами (розділенням на проекти, портали тощо). --yakudza 18:03, 12 лютого 2013 (UTC)

Доброго вечора. Дякую за ввічливе зауваження. Я намагатимусь, чекатиму саме такої процедури, щоб на «автопілоті» це було. ). --Krupski Oleg (обговорення) 18:20, 12 лютого 2013 (UTC)
Але вважаю необхідним ставити такі шаблони на суттєвих статтях для фундаменту заснування "Порталу:Швеція", наповнення якого має принципові напрямки (статті), вилучення яких деякими "буквоїдами" котрі мене на номінації патрульного "зрізали" може нанести шкоду, бо я бачте знаю, що варто гуртом берегти статті, а не примушувати мене знищити статтю не мого авторства про шляхетного козака Розума (буцімто "відпатрулював", а потім мені в догану ставити цей вчинок, хоча я наповнив цю статтю для її захисту про реальну постать). Я міг би слухняно заради кар'єри в Укр.Вікі вбити статтю, але вибрав за переконанням... Мій вчинок спотворили і зняли з номінації на патрульного. Свобода Вікіпедії "як дишло куди повернув туди й вийшло". Наприклад мене заблокували в Російській Вікіпедії до 23 лютого 2013 (Участник:Jackie (A)) тільки за те, що виправив з "Медицина НА Украине" на "Медицина В Украине" (я цьому адміністратору написав "Медицина НА России" - він причину виставив "неэтичное поведение" бо воно бачте "адміністратор" але логіки не йме, у нас тут такий собі є ще "Користувач:Невмійко Я.К." проти "Епоха Свободи" яку я писав одразу в Вікіпедію у вільний час від роботи та ін., певно що помилки були, але він не поміг в цьому - але він навісив шаблон буцімто "автоперекладу"); і дав я коментар їхньому націонал-шовіністичному російському бидлу "чисто па-руССки" в Рос.Вікі. "Спилюючи гілку на якій сидить" винищенням статей Українська Вікіпедія буде довго пасти задніх після В'єтнаму, Японії, Італії та інших порівняно з вельми великою кількістю україномовної аудиторії Укр.Діаспори + Україна більшої за ті країни...варто над цим думати ). --Krupski Oleg (обговорення) 09:44, 21 лютого 2013 (UTC).

Державний лад Швеції

Вітаю. Прошу Вас зазирнути на сторінку обговорення "Державний лад Швеції". З повагою, Exroader. 17:44, 25 лютого 2013 (UTC). Зробіть , будь ласка, синтез статей Державний лад Швеції" та Користувач:Exroader/Державний лад королівства Швеція таким чином, як вважаєте за потрібне. Exroader, 2 березня 2013, 12:59 (UTC).

Загальні відомості про судову систему (судоустрій) Швеції є в моїй версії Користувач:Exroader/Державний лад королівства Швеція (Судова система). Звісно, я можу написати й окрему статтю на цю тему , як тільки знайду надійні джерела для її написання (хоча потреби в такій окремій статті не бачу, адже судова система - складова частина державного ладу). Exroader, 13:15, 2 березня 2013 (UTC).

Я без проблем напишу окрему статтю "Судова система Швеції", от тільки підшукаю Джерела для неї. Exroader, 13:34, березня 2013 (UTC).

привіт! як може бути одночасно файл під вільною ліцензією і мати {{обґрунтування добропорядного використання}}? ОДВ - для невільних файлів. виправте, будь ласка. і будьте уважними надалі --アンタナナ 02:34, 26 лютого 2013 (UTC)

Добре. Дякую. Прибрав шаблон, лишив ОДВ. З повагою --Krupski Oleg (обговорення) 06:33, 26 лютого 2013 (UTC)

Дякуємо за те, що ви завантажили на сервер Вікіпедії файл Файл:Замок Ордену в Берліні.jpg. Однак на сторінці опису файлу немає супровідної інформації щодо джерела, авторства та ліцензії або ця інформація неповна чи недостовірна. Якщо ви не є автором даного файлу, ви повинні якимось чином обґрунтувати свої права завантажувати його у Вікіпедію. Також у цьому випадку необхідно вказати джерело файлу, тобто дати посилання на сайт (або інше джерело), з якого ви взяли цей файл, а також умови використання файлів із вказаного сайту.

На сторінці опису файлу завжди вказуйте шаблон з ліцензією, під якою опубліковано цю роботу. Якщо ви є його автором, ви можете використати шаблон {{GFDL-self}} для того, щоб ліцензувати файл під GFDL або {{PD-self}}. Щоб довідатись про те, які ще існують шаблони з ліцензіями, дивіться статтю Вікіпедія:Шаблони:Авторські права або Короткий довідник.

Якщо ви завантажили й інші файли, будь ласка, перевірте, скориставшись цим сервісом, чи зазначено на їхніх сторінках опису джерело, а також шаблон з ліцензією. Якщо статус завантажених вами файлів не з'ясується протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені вилучити завантажений вами файл із сервера.

Дякуємо за розуміння. アンタナナ 08:00, 26 лютого 2013 (UTC)

спроба номер два. ШАБЛОН ЛІЦЕНЗІЇ повинен бути. Ваші кроки? --アンタナナ 08:01, 26 лютого 2013 (UTC)
Дякую за підказку. Шаблон встановлено. Прошу Вас не вилучати даний файл. З повагою --Krupski Oleg (обговорення) 08:39, 26 лютого 2013 (UTC)
дякую. але його треба вилучити ). бо воно — вільне. і може бути використане в інших мовних розділах. тому перенесіть його, будь ласка, на сховище. для перенесення файлів з локальних розділів можна скористатися такими інструментами як:
і не вантажте більше вільні файли локально. буду надзвичайно вдячна --アンタナナ 11:42, 26 лютого 2013 (UTC)
Дякую Вам. І простіть мені. Я знаю що ви панянка, і до речі добре (краще) обізнані за мене в цьому. Мені соромно, що я гірше вас обізнаний в цих питаннях. Але старюсь хоча б статті якісні писати. З повагою до Вас --Krupski Oleg (— Krupski Oleg Krupski Oleg) 09:15, 27 лютого 2013 (UTC)

щодо шаблонів;)

для запитів на патрулювання існує сторінка Вікіпедія:Запити до патрульних. прошу нею і користуватися. також є Вікіпедія:Кнайпа (патрулювання) — там можна і запитання поставить. тут Шаблон:Учасник проекту:Українська греко-католицька церква виберіть якийсь інший малюнок. той що є — невільний, бо у нас нема свободи панорами. може бути якась інша церква, але старіша. успіхів! --アンタナナ 11:45, 26 лютого 2013 (UTC)

Чернецькі

Пане Олеже! Дійсно треба було б написати про Чарнецьких (Чернецьких). Маєте предків з цим прізвищем? Є. Чернецький (czerniecki@i.ua)

Статус файлу Файл:Stefan Kristiansson.jpg

Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Файл:Stefan Kristiansson.jpg. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Зверніть увагу, що не можна обґрунтувати добропорядне використання зображень живих відомих людей. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити. Ваѕеобг.вн. 15:18, 6 березня 2013 (UTC)

Ключі сортування

Як воно відсортує, наприклад, Білорусь і Бельгію за однією буквою? --ASƨɐ 08:21, 7 березня 2013 (UTC)

Ну, традиційно пишуть повністю (мабуть, для краси і щоб не визначати мінімально потрібний ключ). PS. краще відповідайте на повідомлення в тому ж розділі, щоб зберегти логіку повідомлень --ASƨɐ 08:27, 7 березня 2013 (UTC)

Запрошення

--Dmytro Lomonosov (обговорення) 00:34, 8 березня 2013 (UTC)

Запрошення до участі у Місячнику Великої Британії

--SteveR (обговорення) 10:48, 10 березня 2013 (UTC)

Посилання П:БР, П:Ш, П:К у категоріях

Вітаю! Ви створили ці перенаправлення і проставили їх у категоріях, де вже є посилання на відповідний портал. Якось нелогічно робити два посилання на один і той самий портал, ще й у категорії. Крім того, скорочення П:К мало що скаже аноніму, який відвідає якусь категорію. Я залишив оформлені посилання на портал і поприбирав скорочення усюди, де це необхідно. З повагою, --SteveR (обговорення) 20:08, 14 березня 2013 (UTC)

  • Дякую. Але це не розраховано на анонімів, а для зручності тим, хто обізнаний (набрати скорочене перенаправлення). Тому інформував в такий спосіб - користувачі самі виберуть. Я старався зробити зручніше їм, поставити до відома. Щоби більше уваги привернути до порталу. До речі і перехід в категоріях на портал зручний, де є дерево каталогів. З повагою --Krupski Oleg (обговорення) 20:17, 14 березня 2013 (UTC)
Гадаю, що людина, яка справді зацікавилась темою, перейде за посиланням з категорії на портал і вже там знайде цікаву їй інформацію, зокрема й про скорочене перенаправлення. В усіх ж категоріях цієї тематики проставляти скорочення, які дублюють посилання з шаблону «Портал» недоцільно. Я залишив скорочення у однойменних з порталами та проектами категоріях, бо там вони дійсно не завадять. Дякую за розуміння. З повагою, --SteveR (обговорення) 20:26, 14 березня 2013 (UTC)

Re: Запрошення

Привіт. На жаль, я не знаю, повністю українською мовою, так що я не знаю, де ідея запрошення. Chrumps (обговорення) 13:03, 16 березня 2013 (UTC)

uk-0 - Цей користувач не розуміє української мови [2]. Chrumps (обговорення) 13:13, 16 березня 2013 (UTC)

Може досить уже всіх запрошувати? Є ж загальне оголошення, кнайпа, портал спільноти. Усі, кому треба, прочитають.--Анатолій (обг.) 14:52, 16 березня 2013 (UTC)

Ну звісно, користувачі, рідними мовами яких є французька та білоруська відповідно, дуже схожі на польську діаспору в Україні... Я зі своїм pl-0.5, мабуть, теж чистокровний поляк, ну а чиясь чернетка вже точно польського походження. Я не маю нічого проти розсилок, але лише цілеспрямованих, а не всім підряд — NickK (обг.) 18:05, 16 березня 2013 (UTC)
Дякую за ваш гумор, але особисті сторінки їхні в УкрВікі є. І певно належать до католицької культури. Вони вільні люди, запрошення - добровільна справа, і вони вправі вибирати. За спостереженнями та правилами Вікіпедії я знаю, що дописувачами можуть бути різні особи. Буду радий любому дописувачеві любої національності, хто з повагою до католицтва напише академічну статтю безкоштовно тут за правилами Вікіпедії, а нав'язувати приватне лімітування запрошень не треба ) Вважайте тут гонорарів не платять, а це солідна робота. Запрошення не всім, а тим, хто має в УкрВікі оформлену особисту сторінку. Якщо у Вас є ідеї як допомогти знайти добровольців на безкоштовну працю, буду радий Вашій увазі. З повагою --Krupski Oleg (обговорення) 13:41, 17 березня 2013 (UTC)

Re2: Запрошення

Шановний пане Олеже.

Скажу відверто - мене здивувало Ваше запрошення прийняти участь у цьому проекті. До католицької конфесії не маю ніякого відношення. Хоча б якихось знань, які б допомогли мені розвивати цей проект, у мене немає. Так, що не зможу зробити у ньому нічого суттєвого і навіть несуттєвого.

Але запрошення є запрошенням, а тому дякую. Як казами мудрі і великі - «все, що робиться - на краще», а тому користуюся із нагоди, яку Ви мені надали, і прошу у Вас "патронувати" ті матеріали у моїх статтях, які стосуватимуться католицизму, та навіть, і польсько-українських відносин і підправляти мене та/або уточнювати і доповнювати (напр., у статті Клевань). Готовий до співпраці та, якщо потрібно, до знаходження консенсусів із спірних питань. З повагую, В. Білецький --Biletsky Volodymyr (обговорення) 18:29, 16 березня 2013 (UTC)

Дякую Вам за Вашу інтелігентну реакцію на мої запрошення, за Вашу мудру відповідь. Завдяки таким як Ви (побільше би) Українська Вікіпедія може розвиватися, без засилля тенденцій примітивізму та самообмеження до міри "на хлопський розум"... З повагою --Krupski Oleg (обговорення) 13:45, 17 березня 2013 (UTC)
Хоча і ніц не зрозумів, але сприйняв це як комплімент, за який красно дякую! Одразу ж, користуючись нагодою, звертаюся до Вас із запрошенням прийняти участь у «моєму проекті», який у Вікіпедії не започаткований. Про що йдеться? Про наповнення статті Клевань. У розділі Персоналії автор статті і його співавтори (і я) згадують видатних (хоча б за мірками Вікіпедії) особистостей, хто хоч якось пов'язаний із Клеванем. У переліку тільки українські прізвища і ті, кого пам'ятають українці. Можливо, якщо це Вам буде цікаво, користуючись своїм екселент польським, пошукали б у польському розділі і прізвища видатних особистостей польського чи іншого походження? Хай, навіть і того ж Петра Сусядка, не дивлячись на те, що його дехто згадує «незлим тихим словом».
А зможете із єврейського розділу — також було б непогано. 1500 душ пішли у небуття як камінь в воду — і ні пам'яті, ні меморіальної дошки, нічого, наче їх і не було. Хіба тільки були вловлені на гарячому юнаки із однієї з східних держав ЄС (не хочу писати якої), які розкопували місце розстрілу, щоб дістати коронки, що їх батьки не встигли тоді реквізувати, причому, користуючись картою, намальованою їхніми ж батьками, які про них добре пам'ятають. На суді, коли їх запитали про те, навіщо привезли з собою лопати, відповіли, що «у вас навіть лопат немає для того, щоб якісно виконати роботу». Для них — це робота, яку їх батьки тоді виконали не до кінця!
А ще ж були вірмени. Поїдьте до Тернополя, до Львова — у кожному містечку стоїть пусткою вірменська церква! Цікаво, чому так? І де ці вірмени усі щезли, наче той народ майя? Шукайте! Пишіть! Тоді Ваші нащадки про це знатимуть.
А не приєднаєтеся — то так і буде. Вибачте, що може щось не те сказав. На все найкраще. --Biletsky Volodymyr (обговорення) 09:47, 18 березня 2013 (UTC)
Дякую. --46.211.183.218 08:53, 19 березня 2013 (UTC)

Re: Запрошення

Widzę, ze wpisane masz, ze posługujesz się językiem polskim więc pozwolę sobie napisać po polsku.

Bardzo dziękuję za zaproszenie do wikiprojektu, niestety nie znając zupełnie ukraińskiego niewiele mogę pomóc. Jeśli jednak jakieś zastosowanie dla mnie znajdziesz to służę pomocą.

Pozdrawiam serdecznie z Krakowa, Gagorski (обговорення) 21:17, 16 березня 2013 (UTC)

W ukraińskiej Wikipedii tworzył osobistą stronę. Mam nadzieję, że nauczysz się języka ukraińskiego — zrobić pomóc w projekcie «Katolicyzmu». --Krupski Oleg (обговорення) 13:52, 17 березня 2013 (UTC)

Шаблон Edited в статті Культура Шотландії

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що в статті Культура Шотландії був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{Edited}}, оскільки вона не редагувалася понад 7 днів. — KrBot (обговорення) 15:44, 18 березня 2013 (UTC)

Проект "Католицизм"

Дякую за запрошення до проекту, але я в релігії майже повний нуль. Так що для мене буде спочатку цікавіше читати статті, може, додам щось з точки зору історії, де я не повний нуль :). В будь-якому разі, я вже точно читач проекту. З повагою, --Shmyg (обговорення) 08:35, 22 березня 2013 (UTC)

Re: Запрошення

Вельми вдячний за запрошення, але я відношусь до всіх релігій однаково скептично, як до занадто спрощених моделей. На мою думку, все набагато складніше. Я розглядаю релігії лишень як культурний феномен і наразі не дуже ними цікавлюся. --kostpolt (обговорення) 07:53, 25 березня 2013 (UTC)

Маєте право. Ви вільна людина - Бог дав всім людям світу свободу вибору. З повагою --Krupski Oleg (обговорення) 11:06, 25 березня 2013 (UTC)

Dziękuję za zaproszenie. Rozejrzę się po temacie, na ile będę w stanie pomóc. Pozdrawiam, Rembecki (обговорення) 19:04, 27 березня 2013 (UTC).

Шаблон:Римо-Католицька Церква

Дякую за зауваження. Хотів би попросити Вас допомогти в створенні цього шаблона. Я створив його за зразком аналогічних шаблонів в інших Вікіпкдіях і розумію, що шаблон іще не досконалий. Може якщо шаблон називається «Католицька Церква», і в ньому є пінкт «Східні католицькі церкви», то може треба зробити і пункт «Римо-Католицька Церква»? Або взагалі навіть і розділи поміняти... З повагою --Олешко (обговорення) 11:50, 28 березня 2013 (UTC)

Kazimir Zhevusky

Доброго дня, пане Олег! Чи не могли б Ви допомогти — можете поправити польську частину цитати у статті про село і про шляхтича? Судячи із шаблону pl-4, Ви можете поправити, якщо я щось не те написав (користувався лише англійською розкладкою, тому не міг набрати властиво польські літери). Оригінал цитати тут. Буду вдячний за допомогу.— Шиманський હાય! 10:27, 29 березня 2013 (UTC)

Дякую!— Шиманський હાય! 08:56, 30 березня 2013 (UTC)

Родовід

Вітаю! Знову я ). Якось Ви писали мені з приводу дослідження родоводу. Чи не могли б Ви підказати алгоритм роботи (куди звертатись, де шукати, що читати і тд.). У мене вже є невеликий накид родоводу (за спогадами, але він охоплює всього 5 поколінь і то не повністю).— Шиманський હાય! 15:48, 31 березня 2013 (UTC)

Напишіть стаб, плз

Рух за автономію Кабілії (Kabyle Berber: Timanit i Tmurt n Yeqbayliyen) - кабілская політична організація, що вимагає самоврядування для регіону Кабілія. Було засновано Ферхатом Механу, що є після Чорної весни 2001 року президентом уряду Кабілії у вигнанні. ...

en:Movement for the autonomy of Kabylie --Many baks (обговорення) 23:43, 1 квітня 2013 (UTC)

Католицтво

Доброго дня! Бачу, є цікавий портал католицтво. Просто створив статтю про одного із найвідоміших служителів католицької церкви і хотілося б її якось пов'язати з католицькою тематикою. --Bulakhovskyi (обговорення) 22:14, 9 травня 2013 (UTC)

Дав вам запрошення у проект "Кактолицтво" та встановив шаблон на вказаній вамі статті на СО. З повагою --Krupski Oleg (обговорення) 06:27, 10 травня 2013 (UTC)

Доброго дня, пане Олег! Знову звертаюсь до вас з приводу перекладу — доповнюю статтю про село і хотів би додати до неї першу згадку, але, як і в попередньому випадку, просив би Вас поправити правопис і, якщо не складно — перекласти уривок з документа. Там унизу є оригінал, з яким Ви зможете звіритись. Там, як я розмію, ще якийсь текст латиною наприкінці. Буду вдячним за допомогу!— Шиманський હાય! 15:34, 13 травня 2013 (UTC)

Голосування щодо денонсації конкурсу «Галерея Слави Сходу України та Півдня Росії» з боку Української Вікіпедії

Запрошую висловити власну думку. --Bulka UA (обговорення) 18:42, 24 липня 2013 (UTC)

Може поясните?

А що в статті Суддя робить литва-стаб, , а на сторінці обговорення - проект Білорусь? Десь в статті є згадка про статус судей у ВКЛ чи Білоруссі? Спочатку напишіть, а вже потім тикайте шаблони. Вам про подібне вже писали темою вище. Максим Підліснюк (обговорення) 22:11, 10 грудня 2013 (UTC)

  • Погоджуюсь. Але варто позначити, що немає розділу «Історія» при тому, що даний широкий термін «суддя» присутній на багатьох сторінках історії. І дана стаття має звужений текст в рамках «постсовєтської» країни (в межах 1991-2013 рр.). --Krupski Oleg (обговорення) 22:18, 10 грудня 2013 (UTC)

Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Файл:ВКЛ обкладинка.jpg. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити.

Найчастіше помилки в оформленні полягають у:

  • відсутність {{обґрунтування добропорядного використання}}. Приклади можна подивитися тут;
  • завеликий розмір — роздільність не має перевищувати ту, яка використовується у статті. Як це зробити описано тут;
  • зображення не ілюструє основний предмет статті, а виконує декоративну роль (обкладинка для книжки може використовуватися у статті про саму книжку, а не у галереї статті про видавництво чи автора);
  • зображене можна сфотографувати (наприклад, будівля зараз існує, але поки нема вільного її фото).

--FileReviewerBot (обговорення) 08:24, 11 грудня 2013 (UTC)

— Прошу зняти шаблон попередження із завантаженого файлу (Файл:ВКЛ обкладинка.jpg). Оскільки даний файл відповідає критеріям сумлінного використання, та був прийнятий аналогічно в іншомовних розділах Вікіпедії на ідентичну ілюстрацію одноіменної статті. З повагою --Krupski Oleg (обговорення) 09:58, 11 грудня 2013 (UTC)

  • Дарма ви тут відповідали. Це бот, і він ніколи не прочитає ваше повідомлення. Що стосується файла, то я його виправив, подивіться як має бути. Бот просто не зрозумів, що ви вмістили ОДВ у опис файла. Максим Підліснюк (обговорення) 14:09, 11 грудня 2013 (UTC)

Масове додавання посилань на Балет у Швеції у непов'язані статті

Вітаю! А чого ви додаєте посилання на статтю Балет у Швеції на таку кількість непов'язаних статей і часом у досить дивних місцях? Хіба Ерік Саті, Петро Чайковський чи Бела Барток мають прямий стосунок до балету у Швеції? Або для чого ви у статті про оперного співака чи української композиторки робите посилання зі слова Швеція на статтю Балет у Швеції? Там ж іде мова саме про країну, а не про балет. Не робіть так, дуже вас прошу :) З повагою, Юрій Булка (обговорення) 17:32, 10 грудня 2013 (UTC)

  • Не логічно з вашого боку, бо там мова йде не про країну, а про балет в країні (Швеція). І там згадується про конкретний внесок в культуру Швеції конкретних осіб. Про яких в опублікованих статтях (вами згаданих і не згаданих) на жаль не вказана ця сторінка їх творчої діяльності в Швеції. Я додав цю інформацію, а ви тотально почали видаляти . Хоча про «шведську сторіку життя» тих осіб було б цікаво знати читачам. --Крупскі Алег 17:41, 10 грудня 2013 (UTC)

...тільки навіщо ж ви обрізали справжню назву, коли писали мені останню відповідь, щоб було без слова «балет» вказуючи мені на статтю "Красноярський державний театр опери і балету"... Крупскі Алег 18:04, 10 грудня 2013 (UTC)

  • Що гастролі були, це я розумію:) Але який стосунок цих гастролей до балету... Там ставили якісь балети, чи, може, опери? Що ж до Вікторії Польової, то у вас є інформація, що її балет виконувався у Швеції? У статті сказано, що її музика згучала у Швеції, але це не значить, що вона там була особисто, і що там виконувався саме її балет. Посилання були б логічними, якби людина зробила якийсь явний свідомий внесок у розвиток балету у Швеції (тобто коли зв'язок більший, ніж просто сам факт наявности у композитора балетів). А балети Чайковського ставлять по всьому світу, не тільки у Швеції. А коли додаємо посилання на статтю Балет у Швеції, то цим дезінформуємо читачів, бо виникає враження, що існує якийсь особливий стосунок Чайковського до балету саме у Швеції, значно сильніший, ніж до балету у инших країнах. Я ціную вашу роботу у Вікіпедії, але будь ласка, не зловживайте додаванням посилань на власні статті, бо це затьмарює враження про вашу ж роботу з написання статей. З повагою, Юрій Булка (обговорення) 18:24, 10 грудня 2013 (UTC)
  • Справа зовсім не в цьому, адже за цю роботу не платять відповідних гонорарів --Krupski Oleg (обговорення) 18:41, 10 грудня 2013 (UTC)
    Вітаю, пане Олеже. В основному я згодний з проханнями пана Юрія. Ви пишете, справді хороші статті і я розумію і схвалюю Ваше бажання зв'язати їх з іншими статтями проекту. Але ці зв'язки мають бути обґрунтованими, а не «притягнутими за вуха». Проставляти Див. також потрібно дуже виважено, щоб перехід на іншу статтю виглядав логічним і виправданим. Наприклад балети Чайковського, думаю, виконують у всіх країнах де є балет, тому список із сотні «Балет у ...» вцьому розділі не прикрасив би статтю про композитора. А якщо додати туди сотні посилань на симфонічні оркестри, які виконували його твори — був би взагалі жах. Також мені видалось лишнім посилання на балет у Швеції поруч з канадським балетмейстером, хоч він там і пропрацював 2 роки, але ж переважно він працював за межами Швеції, тому я посилання на балет прибрав. До речі, якщо захочете написати статтю про цього балетмейстера — ось посилання. Там можна робити посилання на Балет у Швеції прямо з тексту статті. Все йде до того, що Вам нададуть статус патрульного, тому не ображайтесь, я хотів би вам дати декілька порад, раз вже звернувся до Вас тут. По-перше, зверніть будь ласка увагу на таку дрібничку, як алфавітний порядок списку в дизамбігу (все той же макдональд, який я підправив). По-друге, у Ваших статтях трапляються суміші розкладок. Наприклад, в тому ж Балеті у Швеції (Ваша версія до моїх правок) майже у всіх іменах замість Х (української літери Ха) у Вас стояло X (латинська літера Ікс). Тому, якби хтось створив би статтю про Хуга Альвена, у Вашій статті він все-одно лишався би червоним. Щоб помічати такі речі, Вам потрібно встановити спеціальний скрипт, написаний RLutsом. Просто додайте до своєї підсторінки vector.js (Користувач:Krupski Oleg/vector.js) наступний текст:
importScript('Користувач:RLuts/keyblayout.js');
як це зроблено у мене. Щиро сподіваюсь, Вас не образили мої прохання і невеликі зауваження. --Олег (обговорення) 17:03, 11 грудня 2013 (UTC)
  • Дякую за путнє зауваження. Зробив. І визнаю, я не все знаю. А ось Ваша правка про Браяна Макдональда у статті «Балет у Швеції» й посилання на інф. про нього - це і є інтелектуальне життя і справжня академічна культура в УкрВікіпедії. А то деякі познищували мої записи про реальних осіб. Не допомагали. А можна так по частинках гуртом зібрати на статтю інформацію, збагатити УкрВікі. --Krupski Oleg (обговорення) 17:14, 11 грудня 2013 (UTC)
    Прошу Вас, не ображайтесь на «деяких» Він достойний редактор. Вікотив Ваші правки і звернувся до Вас, пояснюючи свої дії. Часто буває, відкочують без пояснень — це недобре. Дякую за розуміння. --Олег (обговорення) 17:47, 11 грудня 2013 (UTC)

Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Файл:Енциклопедія історії Білорусії.jpg. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити.

Найчастіше помилки в оформленні полягають у:

  • відсутність {{обґрунтування добропорядного використання}}. Приклади можна подивитися тут;
  • завеликий розмір — роздільність не має перевищувати ту, яка використовується у статті. Як це зробити описано тут;
  • зображення не ілюструє основний предмет статті, а виконує декоративну роль (обкладинка для книжки може використовуватися у статті про саму книжку, а не у галереї статті про видавництво чи автора);
  • зображене можна сфотографувати (наприклад, будівля зараз існує, але поки нема вільного її фото).

--FileReviewerBot (обговорення) 20:54, 11 грудня 2013 (UTC)

Вікімайдан

Вітаю, шановний колего! Прошу висловити власну позицію з приводу даної пропозиції. На ваше питання відповів на сторінці обговорення.--Dim Grits 06:37, 13 грудня 2013 (UTC)

Порушення правил

Добродію! Ми обидва порушуємо правила. Я обидві наші кандидатури поставлю на позбавлення статусу, якщо адміни обох нас не заблокують. Я не відстану. Це для мене питання принципу. Поки я користувач, маразм пропускати не буду. У нас був діалог. Ваші аргументи не переконливі. Ще раз повторюю: це не білоруська вікіпедія, а вікіпедія білоруською мовою. Сервер розташований у США. Створіть категорію: Просвітницькі ресурси білоруською мовою. --Bulakhovskyi (обговорення) 16:43, 15 грудня 2013 (UTC)

  • Ви не добираєте слова у вашій юнацькій манері виразу думки. Логічних аргументів ви не наводите, а намагаєтесь погрожувати позбавленням статусу, навіть наразити самого себе на втрату статусу, і маніпулюєте.... Ось так пишуть білоруською мовою у Вікіпедії, що це є енциклопедія на «Галоўна старонка»: "Вітаем у Вікіпедыі, свабоднай энцыклапедыі". Ви вимагаєте поняття «енциклопедія» подрібнювати в категоріях на різні носії інформації: електронна СД-дискова, електронна Інтернетова, паперова у книжці, глиняна на таблицях чи мідяних бляшках, на пергаменті або папірусі тощо. Лишить так, як є з категорією "Білоруські енциклопедії" (як мною було записано або звертайтеся до адміністратора маючого вищу філологічну чи філософську освіту) --Krupski Oleg (обговорення) 16:49, 15 грудня 2013 (UTC)

Статус файлу Файл:Symonovych Borys.JPG

Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Файл:Symonovych Borys.JPG. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити.

Найчастіше помилки в оформленні полягають у:

  • відсутність {{обґрунтування добропорядного використання}}. Приклади можна подивитися тут;
  • завеликий розмір — роздільність не має перевищувати ту, яка використовується у статті. Як це зробити описано тут;
  • зображення не ілюструє основний предмет статті, а виконує декоративну роль (обкладинка для книжки може використовуватися у статті про саму книжку, а не у галереї статті про видавництво чи автора);
  • зображене можна сфотографувати (наприклад, будівля зараз існує, але поки нема вільного її фото).

--FileReviewerBot (обговорення) 12:31, 17 грудня 2013 (UTC)

Латинська, українська та іншомовні абетки

Вам відоме офіційне правило Вікіпедія:Іменування статей#Латинська, українська та іншомовні абетки? Зупиніться! --Basio (обговорення) 21:13, 18 грудня 2013 (UTC)

  • Хочу вас просити уважно читати згадані вами правила (у тих правилах вказано "слід використовувати українські назви статей"), і втішу вас тим, що відповідно згаданих вами правил мої перейменування не стосувалися

1) "технічні скорочення та абревіатури: DVD, NTSC, PAL, MP3", 2) "латинські фрази і назви: Magnum opus, Pecunia non olet, in silico, in vitro, ad populum" 3) "міжнародні компанії і продукти: IBM, Google, Macintosh, Microsoft, BMW, Porsche, BASF, 3M, Motorola, Sony" 4) "комп'ютерні терміни, назви та абревіатури: IP, Telnet, Wake-on-LAN, PHP, .ru, QuickTime, BASIC, Apache, Mac OS" 5) назви музичних гуртів, лейблів, музичних альбомів (або відповідні абревіатури): Pink Floyd, Dr. Dre, AC/DC, ABBA, U2 й т.п.. Дякую вам за нагадування відомого мені: з того тексту "слід створити ряд відповідних перенаправлень (наприклад, АББА → ABBA; Бітлз → The Beatles)"; ;Для біологічних таксонів, засвоєних біологічних понять, назв живих істот можна вживати найменування латинською мовою, якщо український відповідник відсутній (напр. Euteleostomi). Ціную це: "У статті з іншомовною назвою у першому рядку — після основної назви, в дужках — обов'язково повинні бути подані транскрипція і переклад українською мовою". До речі, і пошукова система УкрВікі видає вказівку саме на ті статті при наборі тексту назви латинськими літерами при кириличній назві статті, не хвилюйтеся. З повагою --Krupski Oleg (обговорення) 21:27, 18 грудня 2013 (UTC)

По п.5 - потрібно створити перенаправлення, а не перейменування (Rokash, Unia, Znich, Litesound). А у Вас все поставлено з ніг на голову --Basio (обговорення) 21:56, 18 грудня 2013 (UTC)
Гурт Рокаш це Rock-H чи Rokash, як відрізнити? Потрібно використовувати їх офіційні назви. --Basio (обговорення) 22:32, 18 грудня 2013 (UTC)

Порушення авторських прав у статті Браян Макдональд

Дякуємо, що ви зробили свій внесок у статтю Браян Макдональд, але, на жаль, ми не можемо його прийняти, оскільки цей текст захищений авторськими правами і скопійований без змін із сайту http://dancelib.ru/baletenc/item/f00/s01/e0001703/index.shtml. Як явне порушення авторських прав ми змушені вилучити Ваш внесок у статтю Браян Макдональд. Надалі пропонується:

  • якщо Ви маєте дозвіл від власника авторських прав на те, щоб вільно поширювати матеріал статті на умовах ліцензії Creative Commons Attribution/Share-Alike, Ви повинні оформити дозвіл системи OTRS.
  • якщо Ви автор даної статті, але розмістили її на власному веб-сайті раніше, то просто розмістіть на сайті наприкінці сторінки зі статтею повідомлення «Матеріали статті дозволяється використати відповідно до ліцензії Creative Commons Attribution/Share-Alike», після чого можете сміливо подавати заявку на відновлення статті, і вона буде відновлена.
  • * Юрій Булка, ви поставили на статтю шаблон Браян Макдональд Ви певно вирішила займатися підсижуванням на кшталт «Віківампіризм» та іншими не хорошими ділами після моєї суттєвої відповіді на вашу репліку на моїй номінації в адміністратори. Адже на тому сайті (звідки я взяв матеріал) сам автор пише російською: "При копировании материалов проекта обязательно ставить активную ссылку". Більше того, ви не вказали у вашій претензії до моєї публікації вказаної статті конкретне місце (цитату) з правил про авторські права на які ви покалалися... --Krupski Oleg (обговорення) 11:04, 19 грудня 2013 (UTC)
    Не думайте, що я так чиню тільки стосовно вас. Ви можете ознайомитись із обговоренням у Кнайпі на цю тему, щоб зрозуміти мою позицію. Будь ласка, перечитайте Вікіпедія:Авторське право. «При копировании материалов проекта обязательно ставить активную ссылку» — це не достатньо. Матеріял має бути або не захищеним авторським правом, або на умовах сумісних із Вікіпедією вільних ліцензій. Окрім того, матеріял явно є просто оцифруванням з паперової енциклопедії, найімовірніше зроблений без отримання належних дозволів від редакції енциклопедії. Я вже почав переписувати цю статтю без запозичення текстів, так що не думайте, що я ліквідую статті. --Юрій Булка (обговорення) 11:18, 19 грудня 2013 (UTC)
    Тобто ви стверджуєте, що ви переписуєте вказану статтю «Браян Макдональд», щоби вона існувала в Українській Вікіпедії??? І коли я можу її знов узріти, але з вашим редагуванням??? --Krupski Oleg (обговорення) 11:22, 19 грудня 2013 (UTC)
    Так, я її переписую з використанням кількох джерел, але без використання тексту із цих джерел. Ще додам щодо авторського права: воно захищає текст статті, але не інформацію, подану у статті. Тобто ми повинні писати статті самотужки, власними словами синтезуючи інформацію, яку ми знаходимо у авторитетних джерелах, і посилаючись на ці джерела. Як описано в шаблоні, нова стаття тимчасово розміщується за адресою: Браян Макдональд/Temp --Юрій Булка (обговорення) 11:32, 19 грудня 2013 (UTC)
  • Дик, ви за розвій УкрВікі - будемо колегами, щоби про все на світі українськими очима... . --Krupski Oleg (обговорення) 11:35, 19 грудня 2013 (UTC)
    А як инакше? Тільки так. Ми ж усі сюди прийшли, щоб зробити щось корисне для української Вікіпедії і для української культури загалом. --Юрій Булка (обговорення) 13:48, 19 грудня 2013 (UTC)
    Радий, що Ви порозумілися! Хотів лише уточнити — текст із джерела може бути відтворений фрагментарно, не має бути дослівного тексту (перекладу), можна переписати своїми словами і на основі одного джерела. Успіхів! --Олег (обговорення) 14:47, 19 грудня 2013 (UTC)
    Так, але при тому щоб не допускати такого, що ми вставляємо текст «як є», а тоді міняємо місцями речення, замінюємо слова і т.п., бо тоді це буде похідна робота, чого теж ми не маємо права робити. А ось переказувати своїми словами — повністю підтримую З повагою, Юрій Булка (обговорення) 15:34, 19 грудня 2013 (UTC)
    Я не такий вже й фахівець з авторського права, тому, можливо, як на мене, якщо замінюєш слова — це і є «своїми словами». Було б добре, якби хтось, хто розбирається в цій казуїстиці дописав би статтю «Похідний твір», щоб і не юристу було зрозуміло, де він закінчується і починається «незалежна робота». --Олег (обговорення) 16:06, 19 грудня 2013 (UTC)

Щодо патрулювання

В мене виникла думка, що Ви взялися за патрулювання, не ознайомившись з усіма правилами Вікіпедії або трактуючи їх на свій лад.

Вікіпедія існує не тільки для того, щоб внести побільше інформації, а щоб будь-який відвідувач міг легко знайти йому потрібне.

Для цього є певні вимоги до оформлення статей. Я підозрюю, що ви їх неуважно читали. Наведу приклади:

Я розумію Ваше намагання внести більше інформації, але потрібно дотримуватися прийнятих вимог, тим більше враховуючи Ваш внесок в Укрвікі.

Я просто переглянув Ваші редагування за декілька останніх днів з великими змінами. Може в інших стаття подібного немає. Не сприйміть це як причіпки, просто на патрульному більша відповідальність. --Basio (обговорення) 20:25, 19 грудня 2013 (UTC)

  • Ваші огульні підозри можна застосувати і до вас з-за відсутності добрих намірів, що ви "не ознайомившись з усіма правилами Вікіпедії або трактуючи їх на свій лад" . В статті "Вікарій" вважаю все гаразд. А щодо вашого зауваження про "Монастир святого Онуфрія (Добромиль)" - слушно. Виправив. Дякую Вам. Таке буває від роботи. Щодо "перейменувань" - з цим усе гаразд. Є відповідники кирилицею, пошукова система знаходить і латинськими літерами ці статті, і в самому тексті роз'яснення є, і дотримано "слід використовувати українські назви статей". Буду вдячний вам за поміч і підказку: хотів би з шаблону "вікіпосилання" в статті "Вікарій", щоби відкривало статтю в рос. Вікісловнику (бо в укр.Вікісловнику такої статті немає). Як це зробити? З повагою --Krupski Oleg (обговорення) 20:46, 19 грудня 2013 (UTC)
    Статтю в українському Вікісловнику потрібно просто створити. А щодо іншого, то після свого висунення на Адміністратора, Ваш внесок переглядається іншими користувачами. Від адміністратора вимагається чітке трактування правил. А мої зауваження стосуються того, що стаття перестає зручною за надмірних посилань, а оформлення літератури робиться згідно державних стандартів. Я сам не знаю всіх правил Вікіпедії, просто при перегляді або редагуванні статей запам'ятовую стандарти Вікіпедії, і, при необхідності, відшукую необхідний шаблон, пораду. Експериментальним шляхом зробив необхідне вам посилання. Може воно Вас влаштує. З повагою --Basio (обговорення) 21:25, 19 грудня 2013 (UTC)
  • Дякую за ваш характерний підхід. Я повиправляв. Не зупиняюсь часто повертаюсь до тих самих статтей. Аналізую, доповнюю матеріалом. Дякую вам за корегування на Вікісловник в статті "Вікарій". Принагідно напишу українською в Вікісловнику. З повагою до Вас --Krupski Oleg (обговорення) 21:33, 19 грудня 2013 (UTC)

Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Файл:БСЕ обкладинка.jpg. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити.

Найчастіше помилки в оформленні полягають у:

  • відсутність {{обґрунтування добропорядного використання}}. Приклади можна подивитися тут;
  • завеликий розмір — роздільність не має перевищувати ту, яка використовується у статті. Як це зробити описано тут;
  • зображення не ілюструє основний предмет статті, а виконує декоративну роль (обкладинка для книжки може використовуватися у статті про саму книжку, а не у галереї статті про видавництво чи автора);
  • зображене можна сфотографувати (наприклад, будівля зараз існує, але поки нема вільного її фото).

--FileReviewerBot (обговорення) 13:39, 20 грудня 2013 (UTC)

Щодо вікіпідпису користувача у вікіпроекті "Білорусь"

Вітаю. Розумію, що вікіпідпис є обов'язковою умовою для участі у вікіпроекті "Білорусь". Але поки що я не можу розібратись , де і як там той підпис ставити ... ?! Як тільки вникну - відразу підпишусь ... Дякую за розуміння. --Користувач:Exroader (обговорення) 08:23, 21 грудня 2013 (UTC)

Запрошення

Патрульний редагувань

Вітаю, Krupski Oleg. Останній ваш внесок є конструктивним і загалом відповідає основним вимогам до статей Вікіпедії. Чи не бажаєте ви приєднатися до системи патрулювання, подавши заявку на статус патрульного? Для цього необхідно ознайомитися із правилами патрулювання, бажано привести у відповідність до вимог останні ваші статті, шаблони й категорії; дати лад завантаженим файлам. Зверніть також, будь ласка, увагу на те, що патрулювання не є обов'язком, а лише правом і допомогою іншим патрульним, які не будуть змушені перевіряти ваші редагування.

Максим Підліснюк (обговорення) 20:23, 8 грудня 2013 (UTC)

Запрошую вас до місячника. Долучайтесь та створюйте статті про атеїзм--Ffederal (обговорення) 19:49, 27 грудня 2013 (UTC)

Ласкаво просимо до україномовної Вікіпедії! Welcome to Ukrainian Wikipedia!

Ми раді бачити Вас у нашому спільному відкритому проекті і сподіваємося, що Ви візьмете участь у його подальшій роботі не тільки як читач, але і як дописувач!

Якщо Ви початківець, то радимо переглянути деякі корисні поради:

Якщо після прочитання у Вас залишились запитання або знадобилася допомога спеціальною порадою для перших кроків, то:

На сторінках обговорень бажано ставити автоматичний підпис за допомогою чотирьох знаків (~~~~), або за допомогою позначки підпису в вікні редагування.

Якщо Вам необхідна допомога для перших кроків зверніться до користувачів, що є в Категорія:Користувачі,_що_допоможуть_новачкам або ж можете замістити оголошення на порталі спільноти (Кнайпа). Якщо у Вас є якісь цікаві вісті, пов'язані з Вікіпедією, Ви можете подати їх у Шаблон:Новини спільноти.



Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 22:56, 27 грудня 2013 (UTC)

Янушкевич Адольф Михайлович

!Прошу бути уважнішим і ще раз переглянути статтю ВКЛ, де можна виявити дату його ліквідації - 1795 р. Звідки витікає, що Вільно стало територією Рос. імперії Haramaha22-30, 5-12-2013
Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 22:56, 27 грудня 2013 (UTC)

Блокування

Блокування
Блокування
Вас тимчасово заблоковано у зв'язку з грубим порушенням ВП:НО для запобігання подальшим порушенням. Термін блокування — 1 день.
Коли термін блокування буде вичерпано, ми будемо раді продовженню Вашої конструктивної участі в проєкті.

Після закінчення терміну блокування зніметься автоматично.

Якщо Ви вважаєте, що є вагомі причини для розблокування, створіть нову тему унизу Вашої сторінки обговорення та додайте такий текст: {{Розблокувати|Ваша причина тут ~~~~}}.

Порушення — в цьому редагуванні («бидляче мурло»). Зазвичай за перше порушення попереджають, а не блокують, але це занадто грубе. --Acedtalk 11:57, 28 грудня 2013 (UTC)

  • Прошу зняти блокування на підставі вашої ж обізнаності в правилах: Ви не дали попередження, а одразу заблокували. По-друге, я посилаюсь на розділ № 6.5. у Вікіпедія:Правила блокувань. По-третє, не було вказано конкретного імені вікіпедиста, і це не був прямий діалог з тим вікіпедистом (про кого йшлося); а також це були літературні слова української мови (ви суб'єктивно вважаєте «занадто грубе», але для вказаного мною вчинку в тексті у наведеному вами ж посиланні це лінія поведінки деяких осіб, до того ж на сторінці обговорень за правилами можна таке вказати). Я здатний помилятися, прошу і вас визнати вашу помилку З повагою --Krupski Oleg (обговорення) 12:13, 28 грудня 2013 (UTC)
    Пункт 6.5. передбачає зняття блокування, якщо або воно було вчинене з порушенням, або причини блокування стали неактуальними. Не бачу в цій ситуації ні того, ні того. Нікнейм вікіпедиста ви не вказали, але йшлося про конкретну особу, тому це не має значення. Проблема тільки в тому, чи занадто груба образа, щоб накладати блокування. Я вважаю, що так, тому знімати його не буду. Але розумію, що можу помилятися, тому не заперечуватиму, якщо будь-який адміністратор, що вважає образу не досить грубою, розблокує вас. --Acedtalk 17:08, 28 грудня 2013 (UTC)
  • ...«образу не досить грубою» з вашої позиції ви абстрактно вважаєте кому і на адресу конкретно кого?.. Ви дуже упереджені, ви певно втомилися бути адміністратором та бюрократом УкрВікі. Співчуваю вам, бо вам вже певно не до толерантності, не до дотримання логіки й не до справедливості в даному питанні. Адже на сторінках обговорення можна те, що не припустиме висловити у енциклопедичній статті, хоча для наведення прикладів в українській мові вживаються і такі літературні слова в окресленні скоєних негативних дій (взагалі - а ви чините немов на конкретний нік-нейм це було звернене). Блокування було вчинене з вашого боку з порушенням! Ви ж були учасником обговорення, використали вашу статусну перевагу не розібравшись, і навіть не відносився той фрагмент тексту на вашу адресу (що теж цікаво). Ще навіть сьогодні в день блокування, саме ваші дії набули рис вандалізму та переслідування, бо ви сьогодні ж сприяли перевести створену мною статтю Браян Макдональд зі знищенням в першому рядку історії редагувань мого нік-нейму на користь нік-нейму "Юрій Булка", котрий маніпулюючи технічним механізмом УкрВікі навісив спочатку на створену мною статтю Браян Макдональд уявно-суб'єктивну "підозру порушення авторських прав" (без третьої сторони обговорення + мої заперечення), огульно посилався він на правила Вікіпедії в обговоренні зі мною (тим пак він не попереджав про таку хитрість), з встановленого ним шаблону на тій статті йшло посилання на підкаталог "темп" ним же створений, де він зробив статтю використавши попередньо вказане мною джерело і назву, потім відбулася узгоджена з вами ваша маніпуляція з використанням вашої статусно-технічної переваги знищення створеної мною статті Браян Макдональд та перейменування згаданого тут підкаталогу "темп" на назву статті Браян Макдональд, але вже з авторством "Юрій Булка" у вкладці історії редагувань, хоча за правилами Вікіпедії мало би бути банальне редагування. Ви для цього шукали набути статусу адміна й бюрократа? Мені жаль вас, щиро раджу вам зняти блокування і повернути у перший рядок історії редагувань Браян Макдональд мій нік-нейм, та врешті відпочиньте, розумію вас, буває --Krupski Oleg (обговорення) 18:43, 28 грудня 2013 (UTC)
    Раз вже ви мене згадали, то відповім. Мені прикро, що ви так негативно сприймаєте просте бажання слідкувати за тим, щоб у Вікіпедію завантажували тільки вільні тексти (що вимагається правилами). Текст у згаданій статті був точним перекладом із джерела. Речення за реченням. Я вже неодноразово вам писав, що у Вікіпедії є певні вимоги щодо того, коли можна таке робити, а коли — ні. Ви це спеціально чи мимовільно ігноруєте. Ще раз вас прошу, ознайомтесь із правилом про авторське право. Також просив би вас не писати мені звинувачення на електронну пошту. --Юрій Булка (обговорення) 20:00, 28 грудня 2013 (UTC)
  • Ваша позиція - це «а ми і є правило» (пупи Землі). В листі я просив вас повернути в перші рядки історії вказаної статті редагувань мій нік-нейм (без ваших інтриг «під розробку» вашої тематики статтей відбирати створені статті). Ви так багатьох вже обманювати намагалися демагогічно і свавільно зловживаючи статусом? --Krupski Oleg (обговорення) 20:18, 28 грудня 2013 (UTC)
    Я не адміністратор, я просто переписав статтю за процедурою, описаною в шаблоні. Ви можете подати заявку на відновлення вашої статті. Таким чином більше адміністраторів розглянуть цей випадок і зможуть або відновити статтю, якщо рація на вашому боці, або незаангажовано пояснити, чому її відновлювати не варто. --Юрій Булка (обговорення) 22:06, 28 грудня 2013 (UTC)
  • Оця остання остання ваша думка «конструктивна». --Krupski Oleg (обговорення) 22:27, 28 грудня 2013 (UTC)
  • Aced, ось ще доказ вашого однобокого і упередженого ставлення на стор.обгов.: ви свавільно застосували блокування моєї айпі-адреси вважаючи ваше трактування правил Вікі на манер "подвійного стандарту" (в час вашої співучасті у вандальному узурпуванні створеної мною статті Браян Макдональд замість її редагування відповідно заведеної практики та правил Вікіпедії) спотворюючи абстрактний вираз тоді, коли конкретно було порушення правил (щодо наведених вами правил), але ви не застосували технічні можливості Вікіпедії у вас (переваги вашого статусу), навіть попередження йому не робили (порівняно з цією ситуацією без попередження) на аналогічній сторінці - на стор.обгов.Обговорення користувача:Bulakhovskyi14 Білоруська Вікіпедія → щодо висловів "бракує власних мізків", "Дурні", "вікіпедія - це не енциклопедія" і т.п.. І ось його шедевр дискримінації укр.мовного діалекту та зневаги на етнічній основі з уживанням рос.жаргону сформованого у зверхності до «нацменів» (національних меншинств) періоду СРСР — "15 Мовні рагулізми" тамож в УкрВікі... Aced, ви зловживаєте вашим вікістатусом адміністратора, прошу вас виправити вашу свідому помилку. --Krupski Oleg (обговорення) 11:06, 29 грудня 2013 (UTC)

З Новим роком! Скажу прямо: стосовно польсько-австрійського періоду Бучача, Львова, Галичини мене цікавлять факти, які в першу чергу пов'язані з названими вище містами і малою Батьківщиною. Менжик чи Мевжик — точно сам не знаю (бо не знаю перфект польської: Ę точно читається як «еў» в слові Annę, а тут — не знаю). Менжики були пов'язані з Потоцькими — тому й написав. Дякую за допомогу! --Бучач-Львів (обговорення) 18:49, 30 грудня 2013 (UTC) Р.S. Трохи відписав (не знаю, чи дійшло; туди заглядаю рідко).

Читаючи PSB про Менжиків, зустрів слово jałmuż(ź)nik. Знаючи, що ялмузи — це прикраси (можливо, перли), думав, що ялмужник відповідає за збереження прикрас чи щось таке. На цьому інтерес частково закінчився. Дякую.--Бучач-Львів (обговорення) 18:59, 30 грудня 2013 (UTC)

  • Приємно мати справи з «вумкою» А-то тут сумно бува з деякими: до дрібниць пристають, провокують конфлікти замість статті писати та дружньо допомагати. Копніть ви інформацію чи прочитайте трохи про масонство. А я далі підкажу, статтю таку зроблю закрити там у вас черв. посил., може її доповнюватимемо і редагуватимемо. Так розвинемо трошки УкрВікі зі свого боку. Гаразд? --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 19:08, 30 грудня 2013 (UTC)
З Новим роком! Перепрошую, прошу вилучити статтю Райця (не знав, що є Райці — трохи смішно). Дякую! --Бучач-Львів (обговорення) 08:16, 31 грудня 2013 (UTC)

Прохання

Вітаю! Мені шкода, що наш конфлікт переріс в обливання мене брудом на всіх сторінках обговорення. Хоча я собі не дозволяв Вас ображати. Прошу Вас забути про інцидент з категоріями і новий рік розпочати зі свіжими думками. Я на Вас не серджусь і думаю, що і Ви на мене теж. І не треба бачити у всьому погане. Ви забули, як я підтримав Вашу кандидатуру на патрульні? Нас всіх об'єднує спільна мета — створення якісної українськомовної енциклопедії. Тому успіхів і хай щастить в новому році. --Bulakhovskyi (обговорення) 20:07, 31 грудня 2013 (UTC)