Герб Південної Джорджії та Південних Сандвічевих Островів

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Герб Південної Джорджії та Південних Сандвічевих Островів
Деталі
Затверджений 1985
Щитотримачі морський лев, пінгвін
Основа золотий лев зі смолоскипом
Девіз Leo Terram Propriam Protegat

Герб Південної Джорджії та Південних Сандвічевих Островів офіційно був прийнятий в 1985 р., відразу ж після створення британської заморської території. До 1985 р. використовувався герб Фолклендських Островів.

Герб Південної Джорджії і Південних Сандвічевих островів складається з щита, покритого білими і блакитними ромбами, що містить трикутник зеленого кольору, в якому розміщений золотий лев, що тримає смолоскип, і дві жовтих зірки. Лев зі смолоскипом представляє Велику Британію і відкриття островів. Білі та блакитні ромби взяті з герба Джеймса Кука, першовідкривача островів.

Щитотримачами виступають морський лев і золотоволосий пінгвін, яких вдосталь водиться на островах. Над щитом височить північний олень, від двох стад північного оленя, виявлених на островах Південної Джорджії. Морський лев стоїть на горі, в той час як пінгвін стоїть на льоду.

Під щитом розміщений девіз «Нехай лев захистить свою країну» (лат. Leo Terram Propriam Protegat).

Герб також зображений на прапорі Південної Джорджії та Південних Сандвічевих островів

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Література[ред. | ред. код]

  • Все про світ. Країни. Прапори. Герби: енциклопедичний довідник / [відповідальний за випуск М. Ілляш]. — К. : Школа, 2001. — 622 с. ISBN 966-7657-79-5.

Посилання[ред. | ред. код]