Герб Барбадосу

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Герб Барбадосу
Деталі
Носій Барбадос
Нашоломник рука, що тримає два стебла цукрової тростини
Шолом Лицарський шолом
Щитотримачі велика корифена та бурий пелікан
Девіз «Гордість і працьовитість»

Герб Барбадосу — один з державних символів Барбадосу[1].

На щиті зображено дерево — бородатий фікус. Повітряні корені цих дерев разом з гілками, які спускаються до землі, спонукали першовідкривачів острова іспанців назвати їх «барбудос» (бородатими). Згодом ця назва в дещо зміненому вигляді поширилося і на сам острів.

Різноманітну тропічну рослинність країни представляють на гербі також дві місцеві орхідеї, відомі під назвою «Червона гордість Барбадоса». Тваринний світ острова і води, що його омивають символізуюють щитотримачі — велика корифена та бурий пелікан. Лицарський шолом над щитом традиційний для геральдики колишніх британських володінь.

Вінок має жовто-червоне забарвлення, що відповідає кольорам гербового щита і орхідей на ньому. Увінчується герб рукою, що тримає два стебла цукрової тростини. Вирощування цукрової тростини протягом століть є основою монокультурної економіки Барбадосу. Девіз у перекладі з англійської мови означає «Гордість і працьовитість».

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. GOV.BB. www.gov.bb. Архів оригіналу за 30 листопада 2021. Процитовано 30 листопада 2021.

Література[ред. | ред. код]

  • Все про світ. Країни. Прапори. Герби: енциклопедичний довідник / [відповідальний за випуск М. Ілляш]. — К. : Школа, 2001. — 622 с. ISBN 966-7657-79-5.

Посилання[ред. | ред. код]