Герб Сомалі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Герб Сомалі
Деталі
Затверджений 1956 рік

Сучасний Герб Сомалі був прийнятий 10 жовтня 1956 року, коли країна ще не була незалежною державою. Після проголошення незалежності британського та італійського Сомалі і об'єднання їх в єдину державу, символізм п'ятипроменевої зірки в гербі Сомалі набув нового значення — об'єднання всіх сомалійців, які живуть в п'яти різних державах (Джибуті, Кенія, Сомалі, Сомаліленд, Ефіопія), в єдину державу — Велике Сомалі.

Поки не вдалося виявити ранній опис герба, але Конституція Сомалійської Демакратичної Республіки, (утверджена 25 серпня 1979 року й набрала чинності в 1984 році) містить такий опис гербу Сомалі:

Герб Демократичної Респібліки Сомалі являє собою лазуровий щит із золотою облямівкою, що має в центрі срібну п'ятипроменеву зірку. Щит увінчаний стилізованою золотою короною з п'ятьма зубцями і підтримується двома зверненими один до одного леопардами природного кольору, що стоять на скріплених золотою стрічкою схрещених списах під схрещеними зеленими пальмовим гілками.[1]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Література[ред. | ред. код]

  • Все про світ. Країни. Прапори. Герби: енциклопедичний довідник / [відповідальний за випуск М. Ілляш]. — К. : Школа, 2001. — 622 с. ISBN 966-7657-79-5.

Посилання[ред. | ред. код]