Соціальна країна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Соціальна країна

«Соціальна країна» — загальнонаціональний український інформаційно-просвітницький телевізійний канал. Орієнтований на суспільно активну аудиторію віком 25 до 65 років.ТРК «Соціальна країна» зареєстрована в Києві за адресою: вул. Банкова, 2-б.

Історія і люди[ред. | ред. код]

Заснований у січні 2013. Починав мовлення в Інтернеті. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення 24 липня 2014 вирішила видати ТОВ «ТРК „Соціальна країна“» ліцензію на супутникове мовлення.

Власники — Юрій Снігур та Олена Хоменко (по 50 %), засновники — київське ТОВ «Консалтингова компанія „Економгруп“» (належить Юрієві Снігуру) і сімферопольське ТОВ «Гуру медіа груп» (належить Олексію Чорному, В'ячеславу Самаріну та Олені Титаренко — дочці міністра соціальної політики Людмили Денисової). Директор компанії — Вадим Севериненко. До редакційної ради разом з ним увійшов Костянтин Жидковський.[1]

Провідні ведучі телеканалу: Костянтин Крупський, Володимир Волошин, Катерина Бенько

Формат, тематика і програми[ред. | ред. код]

За умовами ліцензії:

  • національний продукт має становити 24 години на добу, у тому числі 16 годин 40 хвилин — програми власного виробництва.
  • інформаційно-аналітичні та публіцистичні програми мають становити 17,5 годин на добу, культурно-мистецькі — 1 годину на добу, науково-просвітницькі — 1 година на добу, розважально-музичні — півгодини на добу, реклама — 3,5 години на добу, елементи оформлення ефіру — півгодини на добу.

Телеканал зосереджений на соціальній тематиці: громадянські права, соціальний захист, пенсійне забезпечення, медицина, житлово-комунальна сфера, виховання дітей, освіта, дозвілля та інше.

Ключовими інформаційно-аналітичними програмами телеканалу є програми «АКТУАЛЬНО» та «ВАЖЛИВО». У програмі «ВІДКРИТА СТУДІЯ» запрошені експерти обговорюють як вирішити соціальні проблеми, яких заходів вживає чи не вживає влада, і які зусилля важливо докласти громадянину, аби досягти бажаного результату. У програмі «ЕКСПЕРТНА ДУМКА» обговорюються найбільш резонансні події

Програма «КУЛЬТУРНА КРАЇНА» знайомить глядача з галереями мистецтва, художніми виставками, мистецькими течіями, фестивалями. Учасники програми – митці, які представляють власні проекти та висловлять точку зору щодо тенденцій у культурі.

Є також програми «КРАЇНА ЗДОРОВ'Я», «ЗНАК ЯКОСТІ», «ОСВІТА» і «КРАЇНА. SPORT».

Способи мовлення[ред. | ред. код]

  1. Кабельне телебачення
  2. ТРК СК транслюється в мережах більш ніж 50 IPTV провайдерів.
  3. Інтернет за адресою https://web.archive.org/web/20160120160956/http://sockraina.com/live/

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]