Calling All Girls

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Calling All Girls
Сингл Queen
з альбому Hot Space
Випущений 19 липня 1982 (США, Канада)
Формат Віниловий диск (7")
Сторона Б «Put Out The Fire»
Записаний 1981—1982
Жанр поп-рок
фанк-рок
Мова англійська
Композитор Роджер Тейлор
Тривалість 3:50
Лейбл Elektra
Продюсер Queen
Райнгольд Мак
Хронологія синглів Queen
Попередній
←
«Las Palabras de Amor»
(1982)
«Staying Power»
(1982)
Наступний
→
Музичне відео
«Calling All Girls» на YouTube

«Calling All Girls» (укр. «Закликаємо всіх дівчат») — пісня британського рок-гурту «Queen», вона стала восьмим треком їхнього альбому «Hot Space», її написав барабанщик Роджер Тейлор. Пісня стала четвертим синглом з альбому, який вийшов влітку 1982 року, в таких країнах, як США, Канаді та Польщі, де він досяг 60-ї, 5-ї та 6-ї позицій відповідно.

«Calling All Girls» була першою піснею Роджера Тейлора, яка вийшла як сингл, хоч і не в усіх країнах. Вона випускалася як сингл з піснею «Put Out the Fire» на стороні «Б» в Австралії, Канаді, Новій Зеландії та США.[1] У Великій Британії цей сингл не випускався. Тейлор склав пісню на гітарі під час відпочинку, використовуючи шуми, що виникали внаслідок ефекту Ларсена (акустичного зворотного зв'язку). Примітно й використання скретчу у записі.

Пісня ніколи не виконувалася наживо в Європі, але до DVD-бонусу концертного альбому «Queen on Fire - Live at Bowl» увійшло живе виконання пісні в Японії 1982 року.

Музичне відео[ред. | ред. код]

Музичне відео до пісні зняв режисер Браян Грант, воно знімалося в липні 1982 року. Відео зроблено під враженням від фільму Джорджа Лукаса «THX 1138», і у ньому повторюється сюжет фільму[2]. Це відео рідко зустрічалося перед виходом на відеозбірці «Greatest Video Hits 2» та офіційній сторінці гурту на сайті YouTube. І Роджер Тейлор і Браян Мей у своєму коментарі відкрито висловили зневагу до відео, а Тейлор заявив, що послання пісні не має стосунку до роботів (які там на передньому плані).[3]

Дія відбувається в світі, де всім керують роботи, а люди їх раби. Всі учасники гурту працюють на них, проте персонаж Фредді Мерк'юрі відмовляється це робити, і вони тікають. Однак скоро він стає захопленим, над ним проводять досліди, б'ють палицями і садять у клітку. Зрештою решта музикантів приходять до нього на допомогу, звільняють його, і разом вони знищують роботів.[4][3] Кадри з відео використовувалися у музичному відео до пісні «The Show Must Go On».

Музиканти[ред. | ред. код]

Живе виконання[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

  1. «Calling All Girls» [Архівовано 10 квітня 2018 у Wayback Machine.] discogs.com Процитовано 8 травня 2019
  2. Queen Videos - "Hot Space" Album (англ.). Архів оригіналу за 26 лютого 2012. Процитовано 7 липня 2007.
  3. а б «Calling All Girls» [Архівовано 12 квітня 2016 у Wayback Machine.] queenpedia.com Процитовано 8 травня 2019
  4. «Calling All Girls» [Архівовано 26 січня 2019 у Wayback Machine.] youtube.com Процитовано 8 травня 2019

Посилання[ред. | ред. код]