Громадське телебачення: Черкаси

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Громадське телебачення: Черкаси
Країна Україна Україна
Місто реєстрації Черкаси
Формат зображення 16:9, Full HD 1080p
Заснована березень 2014
Інтернет hromadske.ck.ua

«Грома́дське ТБ: Черка́си» (Hromadske.cherkasy.ua) — це перший у Черкаській області журналістський проєкт, незалежний від влади, олігархів і політичних сил.

Ідея створення в Черкасах Громадського телебачення належить журналістові Олексію Хуторному. 4 березня 2014 року він написав пост у соціальній мережі facebook, у якій закликав усіх зацікавлених долучитися до роботи над проєктом. У березні 2014 р. «Громадське ТБ: Черкаси» зареєстровано як громадську організацію.

Офіційно «Громадське телебачення: Черкаси» стартувало 15 травня 2014 р.

Команда «Громадського ТБ: Черкаси» презентує себе громадськості. Почесні гості презентації — голова hromadske.tv Роман Скрипін, журналіст Богдан Кутєпов, фінансовий директор hromadske.tv Соломія Боршош. 15 травня 2014 р.

Команда журналістів[ред. | ред. код]

  • Олекса Хуторний — працював диктором і журналістом на ТРК «ВІККА», голова ГО «Громадське ТБ: Черкаси»;
  • Євген Артеменко — співзасновник та режисер творчого об'єднання «Denjozavr», працював ведучим програм на ТРК «ВІККА» та ведучим на радіостанції «101 Dalmatin», режисер і журналіст «Громадського ТБ: Черкаси»;
  • Євгенія Чернова — працювала журналістом в газеті «Рідне місто Черкаси», а також журналістом і ведучою історично-туристичної програми «Пілігрим» на ТРК «Рось», журналіст на «Громадському: Черкаси»;
  • Дарина Бунякіна — власний кореспондент «Радіо Свобода» у Черкаській області, працювала журналістом у місцевій газеті «Рідне місто Черкаси», журналіст та редактор «Громадського ТБ: Черкаси»;
  • Андрій Чернега — співзасновник творчої групи «Про твоє»,  журналіст і оператор «Громадського ТБ: Черкаси»;
  • Захар Колісніченко — працював кореспондентом і ведучим прямого ефіру на телеканалі «Антена-плюс», кореспондентом журналу «Країна» і «Газета по-українськи», журналіст на «Громадському ТБ: Черкаси».

Фінансування[ред. | ред. код]

Проєкт фінансується з двох джерел:

  1. Підтримка донорськими організаціями, авторитетними міжнародними структурами, які працюють в Україні та надають грантову допомогу громадським ініціативам.
  2. Пожертви громадськості. Пересічні громадяни, малий і середній бізнес, які добровільно підтримують розвиток проєкту.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]