Колумбійська кухня

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Кухня Колумбії)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Котлета «Валлуна»
Арепа та чорисо на грилі

Колумбійська кухня (ісп. Gastronomía de Colombia) — набір кулінарних традицій, характерних для Колумбії.

Сформувалася внаслідок злиття європейської (в основному іспанської) кухні з кулінарними звичаями місцевих індіанців. Також на колумбійську кухню певною мірою вплинули африканські традиції.

Традиції та особливості[ред. | ред. код]

Різноманітність флори та фауни в Колумбії стало причиною появи такої ж різноманітною кухні. У кожному регіоні країни використовуються свої інгредієнти і технології приготування. Практично відсутні страви, які могли б готуватися по одному ж рецептом по всій країні. Так, наприклад, картопляний суп ахіако існує в декількох регіональних варіантах. У рівнинних районах традиційно вживають більше м'яса, а в прибережних — риби та морепродуктів.

Найзагальнішими продуктами є кукурудза, рис, картопля, бобові, яловичина, свинина та курка, а також тропічні фрукти, наприклад, манго, банани, папая та маракуя. По всій країні поширені арепа — коржі з кукурудзяного борошна, які можуть вживатися як самі по собі, так і з різними начинками. Особливо часто їх вживають з ковбасою чорисо як швидку перекуску.

З холодних напоїв поширені соки з фруктів та цукрової тростини, а з гарячих — шоколад (найчастіше з додаванням кориці, гвоздики та ванілі) і кава, як чорна, так і з молоком. Одним з місцевих алкогольних напоїв є чича.

Типові страви[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]