Обговорення користувача:Krupski Oleg/Архів 2014

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Панель символів

Вітаю. То як, вийшло налаштувати ту панель, чи потрібна допомога? --ASƨɐ 21:03, 30 грудня 2013 (UTC)

  • Так, потрібно. У статті наведеній вам не було чіткого розпису послідовності створення так зв. "під свою практику редагування" (одні дописувачі розробляють тематику хімії, інші, ботаніку, історію і т.п.), є користувачі та патрульні (і т.п.), відповідно і набір спецсимволів панелі "швидкої вставки" занадто різний. Стандартний для всіх користувачів є під орудою адміністратора... Мене цікавить повний текст скрипта зі стандартним набором спец.символів панелі "швидкої вставки" з інструкцією як туди додавати самому шаблони та спецсимволи згідно власного досвіду "свого набору" часто вживаних у "своїй тематиці" написання статтей. Як його потім підключити замість того, що є, активувати? А той що є нині в мене при відкритому вікні редагувань має "мертві кнопки" українською: "список вікіфікувати, звичайний, нумеровний, нижній регістр". Вітаю з настцпаючими святами. З повагою --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 16:28, 31 грудня 2013 (UTC)
Відредагував Користувач:Krupski Oleg/common.js. Теоретично, якщо ввімкнений додаток, має працювати. Перевірте також консоль, чи нема помилок скрипта --ASƨɐ 19:03, 31 грудня 2013 (UTC)
  • Дякую. У «налаштування» → в «додатки» все мною включене галочкими (крім двох пунктів "Переміщає панель засобів під вікно редагування. Працює тільки для старої панелі (Налаштування > Редагування > Бета-функці > вимкнути «покращену панель засобів редагування»)" та "Генерує під заголовком посилання на відповідний елемент Вікіданих"). На вказаному вами мені сайті клавішами "Ctrl+Shift+I" викликав консоль, а що робити - я не спец. (не маю інструкції, не відаю). Третє, експериментально відкрив одне з "червоних посилан" щоби узріти панель спецсимволів "швидкої вставки" вона така сама як і була (зі словами тут написаними та старим набором без нововведень редагованих вами в Krupski Oleg/common.js). Що робити? --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 20:39, 31 грудня 2013 (UTC)
  • У вкладці «Налаштування» → «Зовнішній вигляд» → «Оформлення» → на «CSS/JS спільні для всіх тем оформлення:Власний CSS•Власний JS» окремої "цятки-перекючки" не має. В налаштуваннях моя цятка на «Векторне». --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 21:06, 31 грудня 2013 (UTC)
    Не знаю, я собі вставив той самий шматок коду, і в мене працює. Спробуйте очистити кеш. Який Ви використовуєте бравзер? --ASƨɐ 17:08, 1 січня 2014 (UTC)
  • Там на ос. стор. є інф. - Мозіла. --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 22:41, 1 січня 2014 (UTC)

Поможіть розібратися

Дядьку Олег, поясніть мені чому тут у вікіпедії написано Мар'їна Горка - ми вже вдома всі пересварилися сьогодні - бабця каже, що це так спеціально видумали ті що українську мову винищували, бо є слово «гора» - тому «гірський потік», і коли ми їхали з татом в «гори» - то він виліз на високу «гору», а ми на маленьку «гірку» зійшли, ледве-ледве. Значить мала би бути Мар'їна Гора, але ж воно там гірка, а значить правильно буде - Мар'їна Горка. ...........але Даринка каже, що знову дядьки почнуть мене і її сварити, тому краще навіть і не питати..... але я усе ж запитаюся - чому?--Миколка Когутяк (обговорення) 19:07, 2 січня 2014 (UTC)

Ось бабця показала, як білоруси нашу Білу Церкву написали.

Вітаю! У таких випадках не треба думати-гадати, а слід звертатися до джерел. В Атласі світу. Київ, ДНВП «Картографія», 2002 місто українською так і називається Мар'їна Горка. Тому так слід і залишити. Успіхів. --Bulakhovskyi (обговорення) 19:12, 2 січня 2014 (UTC)
Це значить що в білорусів розумні дядьки складали атласи і писали статті, а у нас двійочники...... тому тато і їздить до Києва зі своїми хлопцями - щоби найголовнішого дурня-двієчника зняти..... може тоді й назви правильніше писатимуть.
А ось іще одна дивина-сміховина: білоруси назвали своє нове поселення, як газету «Правда» (бабця каже, що були часи, коли вона цілий телевізор заміняла). Тому і назвали свій посьолок (мужського роду) Правдинський, але ж для наашої мови не має такого слова посьолок, а є селище (середнього роду) - значить воно по всім правилам мало би називатися Правдинське - які ж двійочники писали ці назви і складали ці атласи?--Миколка Когутяк (обговорення) 19:28, 2 січня 2014 (UTC)
Таке може теж бути. Якщо готель називається Лондонская, то так і пишуть: Готель Лондонская. Бо це власна назва. --Bulakhovskyi (обговорення) 19:31, 2 січня 2014 (UTC)
го-сти-ни-ца (жіночого роду) - значить Лондонська, але го-тель (чоловічого роду) - значить Лондонський, а кафе (середнього роду) - значить Лондонське - ох і багато двійочників по нашій країні. Бабця каже, щоб ви не плутали власну назву Лондон від уже зміненої - ось приклад власної назви Готель Калифорния.. Вибачте, далі вже вечір - мені пора спати.... і через ті назви, бабця дала нову книжку перечитати - будемо з Даринкою розбиратися. На добраніч!--Миколка Когутяк (обговорення) 20:04, 2 січня 2014 (UTC)
  • Миколка Когутяк, дякую вам за питання. Певно ви праві. Є і статті про роСіфікацію правильніше і отакий наслідок з вашим селищем тотальний (це росіяни навіть пишуть по-російськи "руССификация" після реформи Петра Першого в 1711 р. замість "московиты" писати "руССкие" бо було ж "руСЬке воєводство", і Русь Біла (Білорусь), Червона Русь (західні області України), Чорна Русь між ними - а та територія з "народонаселением" що за містом Смоленськом на схід - то НЕ Русь, а Московія)... Варто вам подивитися на назву села Мар'їна Горка у різних джерелах на різних мовах (за різний період історичного часу) для аналізу і остаточного висновку, і на польській мові до періоду СРСР що мав тотальну роСіфікацію (напр. «Słownik geograficzny Królestwa Polskiego i innych krajów słowiańskich», 1880—1914, WARSZAWA). Деякі довідники були майже "під пістолетом" написані з ризиком попасти на Соловки (ГУЛАГ)...Пізніші джерела (атласи і т.п.) тільки мавпують зросійщене...але варто з наукової точки зору вказувати в розділі історії населеного пункту ті перейменування. Хоча б напр. я в архіви робив запити для лише одної білоруської статті (вказана нижче), аналізував польські, російські і т.п. джерела, німецький та франц. фонд (карти штаба Наполеона 1812 р. і т.п.) - записи італійською мовою про терени Білорусі, фр. та нім. мовами й т.д.. Не уникайте, беріть всі джерела - хронологічно аналізуйте ДЕФОРМАЦІЮ назви на протязі віків. Візьміть ви за всі роки по даній губернії Російської імперії "Памятная книжка", для ідентифікованого вами селища, вияснивши адміністративно (юрисдикція) куди підпадало село (губернія, "уезд" і т.п.). Вони тоді в Білорусії (бувше Велике князівство Литовське провінції Речі Посполитої) НЕ переймалися тим перейменуванням населених пунктів одразу, тому були зафіксовані старі назви. Я таке зустрічав як ви пишете (білоруське селище «Гарусты» "без гір" стало «Гаристы→Гористое» "на слух" окупантів москалів "переписчиков" для підросійських білорусинів записуваних нагло "великороссы") - читайте у створеній мною статті аналогічне be:Вёска Гарысты --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 21:50, 2 січня 2014 (UTC)
Дядьку Олег, дуже дякую за відповідь. Правда, не все мені ще зрозуміло, і трохи довелося Даринці пояснювати мені. Але головне я врозумів - що крім двієчників ще були люди, які навмисно знищували українську мову...... і їх послідовники є й у вікіпедії. Гаразд, нехай ті відсталі послідовники вдавляться зі злості а я буду дальше робити статті - так як каже бабця і люди, які дуже піклуються про українську мову. А коли зроблю всі села Білорусі, буду мати досвід, і тоді займуся перейменуванням того, що напакостили двієчники. Дядьку Олег, прошу ще вас, щоб Ви дивилися трохи, що я створюю, аби і в мене не вийшло схоже, як з be:Вёска Гарысты - бо я ще мало чого знаю і білоруську лише вивчаю.--Миколка Когутяк (обговорення) 12:13, 4 січня 2014 (UTC)
  • Миколка Когутяк, не тільки українську, ще і білоруську та інші у всесвітній історії. Так — свідомі та несвідомі диверсанти у Вікіпедії діючі для контролю інформаційного простору інтересів Росії (є ж не лише збройна війна, економічна, енергетична і т.п., але і інформаційна), вони випендирилися шкодити тим хто "нє угодниє"... От напр. (одна з багатьох деталей) адміни у Вікісловнику знищили інф. про джерело вказане мною, яке було написано на противагу зросійщеному словнику укр.мови в УРСР - «Словник чужослів (знадібки)», Павло Штепа (УВАН та НТШ), вид. «Іван Гладун і сини», м. Торонто, 1977 р.

2) А адміністратор Al Silonov в укр.-мов. Вікісловнику дає відповідь на укр.-мовне запитання на СО укр.-мов. статті "вІкарІй" роСійською мовою Обговорення:вікарій отак --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 13:45, 4 січня 2014 (UTC)

Дядьку Олег, дуже Вам дякую, за приклад з історією назви села Гаруни. Якби не Ви ми би з Даринкою не переглянули свіжим оком те що наперекладали. Ось і вчора побачив, що неправильно перекладена назва від білоруського села НОВОПОЛЬЄ (укр. Новопілля), породила назву Новопольску сільську раду (бабця сміялася, що ми видумали якихось новополяків:) - тож доводиться тепер виправляти на правильну назву - Новопільська сільська рада........ але краще пізно, ніж ніколи. Ще раз дякуємо, і будемо більш уважнішими.--Миколка Когутяк (обговорення) 11:21, 5 січня 2014 (UTC)

  • Подивись в Рос.Вікі (ліворуч є «перехідник-переключка» на самій статті) - вони переклали правильно рос. Новопольский сельсовет, зроби відповідно - має бути у тебе (укр. Новопольська сільрада) без літери «і» як в біл. Навапольскі сельсавет (плутанина нинішня могла можливо вийти з-з того що поляки від назви слов'янського племені полян - від «поле»→«пілля», але має бути літера «о»). Що стосується того села то не «Гаруни», а Гарусти, яке я вже почав робити українською, бо то створена була мною стаття. Набудеш досвіду на одній статті - далі піде легше. Головне візьмись серйозно за одну статтю. В проекті "Білорусь" почитай вказані статті (згори, щодо передачі назв з білоруської мови). Широкий діапазон інформації треба брати, масштабний пласт інформації для самокритики та критики, щоби не робити помилок. Наприклад, порівняльний аналіз білоруської назви села біл. Рашучы в україно-мовну Вікіпедію я перевів як «Рашучи» в Шаблон:Святиловичська сільрада (для прикладу), але росіяни переклали як рос. Решительный в статті ru:Решительный (Ветковский район), що не припустимо - бо білоруси чітко на те вказують у статті be-x-old:Рашучы--✍ Крупскі Алег обг · внес @ 17:28, 5 січня 2014 (UTC)

Нагадування: закінчується Місячник фахових авторів

Ви приєдналися до Місячника фахових авторів. Захід закінчується 14 січня. Таким чином, залишився всього 1 тиждень! З повагою--Білецький В.С. (обговорення) 14:38, 7 січня 2014 (UTC)

Доброго дня. Я в категорії виправив на більш конкретне посилання на Вікісховищі--Kamelot (обговорення) 14:49, 12 січня 2014 (UTC)

Доброго дня! Маленьке доповнення, може, буде цікаво. З повагою, --Бучач-Львів (обговорення) 10:41, 15 січня 2014 (UTC)

Дивне патрулювання

Ви відпатрулювали статтю, яку потрібно ставити на швидке вилучення. Не варто засмічувати Вікіпедію. З повагою, Volodymyr D-k (обговорення) 15:01, 14 січня 2014 (UTC).

  • Volodymyr D-k, без конкретного вказування до назви змісту статті - огульно писати...і що ви дивуєтеся якщо я ставлю «шаблон швидкого вилучення» там де треба відповідно вікіправил, без поспішного «видалянства». Але є автори статтей які можуть надати джерело і т.п. (дати час), треба давати їм шанс попрацювати над статтею додатково, варто допомогти підказками-шаблонами. Було навіть я сам (замість замість шаблонів про недоробки) пробував попрацювати над статтями (про хімію, військову справу і т.п. відсутні назви і дефіцитні україномовні статті) щоби «дати їм життя» (читайте про Вікіайболитів і т.п.)... Може УкрВікі «плентається в хвості» світового рейтингу різномовних Вікіпедій світу саме із-за такого підходу як ваш? Ви конкретно всі статті, де я ставив шаблон на видалення, проаналізуйте, а потім «претензії» пишіть. Вас і вам подібних «заносить» від зверхньо-менторського тону дуже часто вказувати іншим що робити. Скільком новим вікіпедистам ви допомогли, скільком ви підказали, не відштовхнули і не відбили охоту писати тут безгонорарово? Спробуйте вашою манерою набути більшу чисельність дописувачів для УкрВікі --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 15:15, 14 січня 2014 (UTC)

Назва статті мною вказана (щоправда, вона вже вилучена). Нагадаю Вам текст (прізвище героїні приберу, аби не гуглилось):

... Мальвіна (15.01.97, Нетішин) — учениця 11-А класу Нетішинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, акторка, співачка та народний талант України. Лауреат премії "Найщиріша людина року 2013. Відома в Україні як "миленька дівчинка"

Тут шансів на те, що автор «надасть джерело» — жодних. І премій таких не існує. Й, боюсь, вона поки невідома не лише в Україні, але й за межами школи/родини. Хай і, ймовірно, вона насправді «миленька».

Всі статті не аналізуватиму, звісно ж. Але конкретно ця стаття теж заслуговувала на швидке. Не сприйміть як претензію — сприйміть як підказку (спільну справу робимо). З повагою, Volodymyr D-k (обговорення) 15:49, 14 січня 2014 (UTC).

  • Якщо так, то давайте «не рубити гілку на якій сидимо». Якщо ви подивитеся журнал поставлених мною шаблонів на «статтях» для видалення - варто було (бо там рос. матюкі, дитячо-вандальні «калякі-малякі» і т.п.). Але тут мабуть людина наведе аргументи (джерела) з місцевої преси (варто дати час до тижня)... Якщо вичерпає автор свої можливості, не надасть відповідно правил інформації - тоді видалення. Жорсткий критицизм тут може нашкодити. Я навіть на деякі "сирі" статті з анонімними авторами сам ставлю джерела, бо вони варті того напр. військова топографія і т.п., проставити категорії на безкатегорні статті і т.п.. А вбивати статті ума великого не треба! --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 16:03, 14 січня 2014 (UTC)

Ви вірите, що місцева преса допоможе у випадку з неіснуючими конкурсами й фразами про «народний талант України»? О... Гаразд, припиняємо дискусію. У всіх є справи. Volodymyr D-k (обговорення) 16:24, 14 січня 2014 (UTC).

  • Сьогодні Ви відпатрулювали статтю, що на 100% складалася з копівіо (Галина Фесюк), а також безджерельну статтю, в значимості якої є великі сумніви (Юля Дніпровська). Остання стаття, до речі, створена користувачем з неприйнятним іменем (‎Stryifm — реклама організації). Якщо не маєте наснаги ставити статті на видалення — принаймні не позначайте їх відпатрульованими. Також попрошу перечитати ВП:Патрулювання — складається враження, що Ви не до кінця засвоїли правила. Volodymyr D-k (обговорення) 11:00, 15 січня 2014 (UTC).
  • Ви могли її відредагувати (підігнати під правила УкрВікі), зменшити - але дати життя статті (замість вішати шаблон). Вимог ніхто не висував щодо "копівіо" з боку якихось авторів - це ваша суб'єктивна позиція. Сумніви...це також ваші сумніви, а джерела може надати автор - дайте цим людям час. Розмахувати з "шашкою на голо" не треба, це ви такий вмілий, а у людей видко досвіду нема писати так як вам треба. І без підставний ваш висновок про нік-нейм «Stryifm» - буцімто реклама організації. Складається враження що ви ваші здогади ставите в основу всього. Трошечки бережіть працю людей (відрізняйте це в вандалізму) і пишіть їм ваші критичні зауваження як і що доробити, а то не лише статтей мало буде, але і люди втратять охоту писати статті --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 11:10, 15 січня 2014 (UTC)

Пане Олеже, на сайті, з якого на 100% скопійована стаття про пані Фесюк, пише наступне:

Усі матеріали на порталі «Жінка–УКРАЇНКА» захищені авторськими правами, торговими марками, патентами, законами про інтелектуальну власність та іншими відповідними українськими нормативними актами та міжнародними угодами.
([1]). "Якимось автором", як Ви висловились, є Юрій Пероганич (хоча хто б не був - порушення АП залишиться порушенням АП, навіть ще до того моменту, як висунуті претензії правовласника).

Транслітерація «Stryifm» дає нам («Стрий ФМ»), цілком собі комерційну фірму. Юля Дніпровська працює ведучою саме в Стрий ФМ. Ось такі в мене безпідставні здогади. З повагою, Volodymyr D-k (обговорення) 11:29, 15 січня 2014 (UTC).

  • Мені до вашого листа зараз не було відомо що «Stryifm» це «Стрий ФМ» (хоча юридично це мабуть не довести). Про об'єм використання тексту з авторським правом та посиланнями на вікіправила варто попереджати вікіпедистів, допомагати їм редагувати, але не створювати умови знищення статтей. Бо всі посилання (джерела) так чи інакше торкають авторські твори. Не думайте що ви такий гарний з правилами Вікі, і люди котрі пишуть такі ж самі, або ще гірше - буцімто всі хочуть порушити авторські правила вам на зло. Я пробував і пробую (і вас прошу) виходити на контакт з авторами вікістаттей при потребі. Прошу вас завойовувати ширшу аудиторію вікіпедистів, а не відлякувати максималістичним ригоризмом. --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 11:41, 15 січня 2014 (UTC)

Македонський

Добридень. Ви почали перейменовувати категорії. Ви це робите на основі якоїсь домовленності чи з власної ініціативи? Якщо власна ініціатива, тоді можливо це варто детальніше обговорити, адже це може спричинити війну правок. До того ж чи не варто почати зі статті про самого Македонського?--KuRaG (обговорення) 14:16, 15 січня 2014 (UTC)

Патрулювання

Вітаю! Зверніть увагу, що на такі статті ставити мітку «перевірена» не можна. Стаття без категорій, без вікіфікації. Патрулювання - це не формальне натискання кнопки, а попередній перегляд й виправлення недоліків у статті. Я розпатрулював сторінку як таку, що не відповідає ВП:ПАТ. Дякую за розуміння.--Bulakhovskyi (обговорення) 15:37, 15 січня 2014 (UTC)

Суражські старости

Виправте назву Категорія:Суражські старости на Суразькі відповідно до правопису.--Микола Василечко (обговорення) 08:56, 17 січня 2014 (UTC)

Статус файлу Файл:Blazon Beit Sahour.jpg

Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Файл:Blazon Beit Sahour.jpg. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити.

Найчастіше помилки в оформленні полягають у:

  • відсутність {{обґрунтування добропорядного використання}}. Приклади можна подивитися тут;
  • завеликий розмір — роздільність не має перевищувати ту, яка використовується у статті. Як це зробити описано тут;
  • зображення не ілюструє основний предмет статті, а виконує декоративну роль (обкладинка для книжки може використовуватися у статті про саму книжку, а не у галереї статті про видавництво чи автора);
  • зображене можна сфотографувати (наприклад, будівля зараз існує, але поки нема вільного її фото).

--FileReviewerBot (обговорення) 18:34, 30 січня 2014 (UTC)

Дякуємо за те, що ви завантажили на сервер Вікіпедії файл Файл:Зарваницька Божа Матір.jpg. Однак на сторінці опису файлу немає супровідної інформації щодо джерела, авторства та ліцензії або ця інформація неповна чи недостовірна. Якщо ви не є автором даного файлу, ви повинні якимось чином обґрунтувати свої права завантажувати його у Вікіпедію. Також у цьому випадку необхідно вказати джерело файлу, тобто дати посилання на сайт (або інше джерело), з якого ви взяли цей файл, а також умови використання файлів із вказаного сайту.

На сторінці опису файлу завжди вказуйте шаблон з ліцензією, під якою опубліковано цю роботу. Якщо ви є його автором, ви можете використати шаблон {{Cc-by-sa-3.0}} для того, щоб ліцензувати файл під CC-BY-SA, або {{PD-self}}. Щоб довідатись про те, які ще існують шаблони з ліцензіями, дивіться статтю Вікіпедія:Шаблони:Авторські права або Короткий довідник.

Якщо ви завантажили й інші файли, будь ласка, перевірте, скориставшись цим сервісом, чи зазначено на їхніх сторінках опису джерело, а також шаблон з ліцензією. Якщо статус завантажених вами файлів не з'ясується протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені вилучити завантажений вами файл із сервера.

Дякуємо за розуміння.

--FileReviewerBot (обговорення) 08:45, 4 лютого 2014 (UTC)

Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Файл:Герб Альфи СБУ.jpg. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити.

Найчастіше помилки в оформленні полягають у:

  • відсутність {{обґрунтування добропорядного використання}}. Приклади можна подивитися тут;
  • завеликий розмір — роздільність не має перевищувати ту, яка використовується у статті. Як це зробити описано тут;
  • зображення не ілюструє основний предмет статті, а виконує декоративну роль (обкладинка для книжки може використовуватися у статті про саму книжку, а не у галереї статті про видавництво чи автора);
  • зображене можна сфотографувати (наприклад, будівля зараз існує, але поки нема вільного її фото).

--FileReviewerBot (обговорення) 11:35, 5 лютого 2014 (UTC)

Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Файл:Спецпідрозділ Ягуар.jpg. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити.

Найчастіше помилки в оформленні полягають у:

  • відсутність {{обґрунтування добропорядного використання}}. Приклади можна подивитися тут;
  • завеликий розмір — роздільність не має перевищувати ту, яка використовується у статті. Як це зробити описано тут;
  • зображення не ілюструє основний предмет статті, а виконує декоративну роль (обкладинка для книжки може використовуватися у статті про саму книжку, а не у галереї статті про видавництво чи автора);
  • зображене можна сфотографувати (наприклад, будівля зараз існує, але поки нема вільного її фото).

--FileReviewerBot (обговорення) 22:25, 5 лютого 2014 (UTC)

Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Файл:Спецпідрозділ Грифон.jpg. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити.

Найчастіше помилки в оформленні полягають у:

  • відсутність {{обґрунтування добропорядного використання}}. Приклади можна подивитися тут;
  • завеликий розмір — роздільність не має перевищувати ту, яка використовується у статті. Як це зробити описано тут;
  • зображення не ілюструє основний предмет статті, а виконує декоративну роль (обкладинка для книжки може використовуватися у статті про саму книжку, а не у галереї статті про видавництво чи автора);
  • зображене можна сфотографувати (наприклад, будівля зараз існує, але поки нема вільного її фото).

--FileReviewerBot (обговорення) 08:05, 6 лютого 2014 (UTC)

Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Файл:Спецпідрозділ Омега.jpg. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити.

Найчастіше помилки в оформленні полягають у:

  • відсутність {{обґрунтування добропорядного використання}}. Приклади можна подивитися тут;
  • завеликий розмір — роздільність не має перевищувати ту, яка використовується у статті. Як це зробити описано тут;
  • зображення не ілюструє основний предмет статті, а виконує декоративну роль (обкладинка для книжки може використовуватися у статті про саму книжку, а не у галереї статті про видавництво чи автора);
  • зображене можна сфотографувати (наприклад, будівля зараз існує, але поки нема вільного її фото).

--FileReviewerBot (обговорення) 12:50, 6 лютого 2014 (UTC)

Привіт!

Зацінив Ваш жарт, щодо запрошення мене мене у Вікі!!! — Файно дякую!--Zvr (обговорення) 09:16, 7 лютого 2014 (UTC)

  • Серед списку активності та редагувань червоним кольором як правило видає новачків. І на вашій сторінці був відсутній шаблон із допоміжною інформацією.

Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Файл:Спецпідрозділ Барс.jpg. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити.

Найчастіше помилки в оформленні полягають у:

  • відсутність {{обґрунтування добропорядного використання}}. Приклади можна подивитися тут;
  • завеликий розмір — роздільність не має перевищувати ту, яка використовується у статті. Як це зробити описано тут;
  • зображення не ілюструє основний предмет статті, а виконує декоративну роль (обкладинка для книжки може використовуватися у статті про саму книжку, а не у галереї статті про видавництво чи автора);
  • зображене можна сфотографувати (наприклад, будівля зараз існує, але поки нема вільного її фото).

--FileReviewerBot (обговорення) 16:34, 8 лютого 2014 (UTC)

Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Файл:Спецпідрозділ Гепард.jpg. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити.

Найчастіше помилки в оформленні полягають у:

  • відсутність {{обґрунтування добропорядного використання}}. Приклади можна подивитися тут;
  • завеликий розмір — роздільність не має перевищувати ту, яка використовується у статті. Як це зробити описано тут;
  • зображення не ілюструє основний предмет статті, а виконує декоративну роль (обкладинка для книжки може використовуватися у статті про саму книжку, а не у галереї статті про видавництво чи автора);
  • зображене можна сфотографувати (наприклад, будівля зараз існує, але поки нема вільного її фото).

--FileReviewerBot (обговорення) 12:44, 9 лютого 2014 (UTC)

Дякуємо за те, що ви завантажили на сервер Вікіпедії файл Файл:Надія Мандельштам.jpg. Однак на сторінці опису файлу немає супровідної інформації щодо джерела, авторства та ліцензії або ця інформація неповна чи недостовірна. Якщо ви не є автором даного файлу, ви повинні якимось чином обґрунтувати свої права завантажувати його у Вікіпедію. Також у цьому випадку необхідно вказати джерело файлу, тобто дати посилання на сайт (або інше джерело), з якого ви взяли цей файл, а також умови використання файлів із вказаного сайту.

На сторінці опису файлу завжди вказуйте шаблон з ліцензією, під якою опубліковано цю роботу. Якщо ви є його автором, ви можете використати шаблон {{Cc-by-sa-3.0}} для того, щоб ліцензувати файл під CC-BY-SA, або {{PD-self}}. Щоб довідатись про те, які ще існують шаблони з ліцензіями, дивіться статтю Вікіпедія:Шаблони:Авторські права або Короткий довідник.

Якщо ви завантажили й інші файли, будь ласка, перевірте, скориставшись цим сервісом, чи зазначено на їхніх сторінках опису джерело, а також шаблон з ліцензією. Якщо статус завантажених вами файлів не з'ясується протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені вилучити завантажений вами файл із сервера.

Дякуємо за розуміння.

--FileReviewerBot (обговорення) 20:54, 10 лютого 2014 (UTC)

Скасуванння

Вітаю. Для чого ви виправляєте правильну назву "Герцогство Курляндії і Семигалії" (пряме посилання) на неправильну "Курляндське герцогство", що є перенаправленням?

  • Шаблон:Адміністративно-територіальний поділ Великого князівства Литовського
  • Адміністративно-територіальний поділ Речі Посполитої ‎
  • Для початку ставте вікіпідпис під вашими текстами на сторінці обговорення.

По-друге, вами не наведені обґрунтування з джерелами для змін у праці, яку до вас зробили інші вікіпедісти (поважайте працю їх, і не створюйте "під себе" інформ. простір з вузькою заангажованістю, постарайтеся будь-ласка виконати елементарне, що вам вписав на вашій СО). Попереджаю, з вашим характером дій ви можете попасти під увагу адміна профі в даних питаннях, але з таким же характером як ваш - вас просто почне блокувати не пояснюючи те, що вас я прошу. --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 13:48, 14 лютого 2014 (UTC)

Якщо я вас чимось образив — перепрошую. Вибачте, але я чесно не розумію, що ви пишете. «Герцогство Курляндії і Семигалії» — це повна назва держави, що була васалом Польщі. Я замінив неповну назву «Курляндське герцогство» на повну у двох статтях. Як цими діями я вивив неповагу до праці інших? Де тут «заангажованість»? Що значить інформація «під себе»? Давайте, звернемося до третьої сторони, бо ситуація якась комічна.--Намѣсникъ (обговорення) 14:40, 14 лютого 2014 (UTC)

  • Нічого ви не ображали і я не ображав . Просто ви категорично вперто любите тему, яку розробляєте і я поважаю це! Вам подобається тема Кеттлерів - добре (але вшануйте врешті в академічній укр.мові принцип ГАННА а не АННА аналогічно як не рос.імператриця ЄКАТЄРІНА II але рос.імператриця КАТЕРИНА II). Але якщо вами вшанована пані Анна Кеттлер стала дружиною литовського князя Радзивілла тоді, коли не було в сучасному розумінні «громадянства» (а у ВКЛ навіть офіційне діловодство було на русинській мові), то вона стала піддана тої держави, в якій він! А ви вперто прибрали мій запис в картці на її підданство (обстоюючи віртуальну самостійність «Герцогство Курляндії і Семигалії» з особисто вашої суб'єктивної візії). Джерела вами наведені можуть не розкривати законодавство того періоду, або давати виключно однобоко «німецький погляд» на життя в Речі Посполитій, варто брати «польський погляд» і т.п.. Якщо ви знаєте нім. мову, і мабуть є німцем - поважаю (зрозуміла ваша позиція - підтримую вас), тому прошу зазирніть напр. в історію «Дома Романових» і пересвідчіться як переходили не лише на православ'я з протестантизму, але й служили Російській Короні...можливо вас це переконає (незалежно від національності ті самі принципи): принципи монархічного майорату та аристократичної культури кодифіковані законодавчо тодішніми сучасниками та часто-густо повторюване сучасними науковцями. І не всі такі читачі як ви хороші в нім.мові - низойдіть на рівень читача, вписуйте як вас просив в джерела вказівки на нім. мову відповідно правил УкрВікі (адже ви також вперто прибрали і таку мою редакцію). Робіть комфортним читання ваших публікацій україномовним читачам. Сподіваюсь з часом непорозуміння зникнуть. --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 15:41, 14 лютого 2014 (UTC)
  • Ви мене неправильно зрозуміли. Хіба я десь писав про самостійність герцогства Курлядії і Семигалії?! Навпаки, я всюди пишу, що це лен польської корони, залежна держава. Як свого часу Гетьманщина чи Грузинське царство у складі Росії. Не розумію, чому виникло це непорозуміння про «самостійність» герцогства. Я ж лише замінив коротку неповну назву на повну й офіційну в 2 статтях! І все. Але ви чомусь ці правки відкинули. Я досі не розумію чому. Поясніть, будь ласка, щоб ми зняли це непорозуміння.
  • Щодо Ганни-Анни. Наскільки я знаю, в українській академічні мові ми пишемо Анна Ярославна, а не Ганна Ярославна; Анна Іванівна, а не Ганна Іванівна; свята Анна, а не свята Ганна. Тобто, це різні імена спільного походження — від одного єврейського імені. Чому ви вважаєте, що ці імена взаємозамінні в українській мові? Чому, на вашу думку, «Ганна» є домінатною формою над «Анна»? Адже приклади, які я навів, спростовують це.
  • В статті Анна Кеттлер я прибрав комірку «піданство» не тому, що я вважаю, що герцогство було «самостійним». Звичайно ж ні. Представники усих вільних станів герцогства - шляхта і городяни - були з 1561 року, від часу підписання Віленської унії, підданими короля польського і великого князя литовського. Про це і в статті про герцогство написано. А тому, що (1) для цього періоду (на відміну від Росії ХІХ століття) логічніше писати імя короля, а не назву держав; (2) герби держав переобтяжували і викривлювавли шаблон.--Намѣсникъ (обговорення) 16:23, 14 лютого 2014 (UTC)

Про вживання слова «жид»

Доброго дня! Звернув увагу на ваші правки в статті Жид. Якщо ви поглянете на розділ Сучасне використання слова, то побачете, що це слово вживається не лише в польській, білоруській чи литовській мові, а і в інших мовах, що не мають жодного стосунку до ВКЛ чи РП. З повагою --Geohem 14:14, 14 лютого 2014 (UTC)

  • У вашій репліці я не помітив логічності, адже формування «українського світогляду» (хоча б на згадане слово «жид») відбувалося саме підо впливом наведених мною правок життя народу в ВКЛ→Річ Посполита→Рос.імперія→СРСР !!! Так і в історії України в такій послідовності (хоча б напр. історія Києва). Сусідні держави (Білорусь, Словакія і т.п.) впливали на окремі частини народу. Це все я виокремив на підставі існуючого стереотипу (для узлагіднення конфлікту світоглядів) у ставленні до цього слова. Тому прошу поверніть будь-ласка мою редакцію (плюс те що я наново дописав) та приберіть той шаблон «сумнівної нейтральності» (прошу вас не демонструйте стереотипи). Раджу читати «Тев'є-Тевель» класика єврейської літератури Шолом-Алейхема де він це з гумором висвітлив разом з погромами в Рос.імперії та російським примушуванням українців у ставленні до євреїв (жидів)... --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 15:55, 14 лютого 2014 (UTC)
    Шаблон НТЗ, проставляв не я, тому якщо вважаєте, що він безпідставний, то можете його вилучити. Щодо ваших правок, я так і не зрозумів чому ви виділили саме написання польською, білоруською, литовською та російською мовою, чим вони кращі за інші мови? І що ви хотіли сказати реченням: етнонім на позначення євреїв у лексиці багатьох народів, зокрема, і в українців (пов'язаних з історією Великого князівства Литовського та Речі Посполитої). До чого тут Велике князівство Литовське та Річ Посполита, та й українці повязані не лише з історією ВКЛ та РП? --Geohem 16:09, 14 лютого 2014 (UTC)
  • Ми з вами дописувачі УкрВікі, тут глобалістика теж має мати межі. В тексті можна розширяти та надавати зі всіх народів світу (посиланнями на ін. публікації). А на початку, варто - те що безпосередньо відноситься до основної історії формування укр.народу і його культури зі світоглядом, зі стійкою схожістю звучання згаданого слова: литовська мова (від ВКЛ), польська (від Речі Посполитої), російська (від Рос.імперії та СРСР). Тут не йдеться про "хто краще", але що сформувало розбіжність (конфлікт стереотипів) у розумінні одного слова в одній укр.мові!!! Сподіваюсь у вас фантазія не буде вимагати за всіх укр. по різнонац. діаспорах земної кулі --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 16:29, 14 лютого 2014 (UTC)
    Взагалі-то в укрвікі прийнято подавати українською мовою або мовою оригіналу. Тому я цікавлюсь чому ви обмежили свій вибір лише чотирьма мовами, а не всіма існуючими, бо згідно вашого принципу "схожого звучання" слід додати ще з пару десятків мов. І який звязок між ВКЛ і конфліктом стереотипів в українській мові? --Geohem 16:42, 14 лютого 2014 (UTC)
  • Не спотворюйте будь-ласка, все добре ви зрозуміли. --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 16:45, 14 лютого 2014 (UTC)
    Ви жартуєте? Як можна зрозуміти зв'язок між ВКЛ, РП, Росією та словом «жид»? Тут або щось притягнуте за вуха, або ви не вірно передаєте зміст. Давайте, аби даремно не сперечатись, ви надасте джерело звідки ви намагаєтесь додати текст і я почитаю, що написано в оригіналі. --Geohem 17:00, 14 лютого 2014 (UTC)

Буль ласка, уважніше

Вітаю. Будь ласка, уважніше переглядайте непатрульовані версії перед тим, як ставити позначку про патрулювання. Наслідки ось цього вандалізму [2] не були вами повністю нівельовані, ось ця версія була патрульована [3] і була втрачена важлива інформація у статті, в якій більше десяти тисяч переглядів за добу. Якщо нема часу на уважну вичитку непатрульованих змін, то просто не ставте позначку про патрулювання і це зробить хтось інший з патрульних. --yakudza 20:55, 20 лютого 2014 (UTC)

Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Файл:Будапештський меморандум.jpg. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити.

Найчастіше помилки в оформленні полягають у:

  • відсутність {{обґрунтування добропорядного використання}}. Приклади можна подивитися тут;
  • завеликий розмір — роздільність не має перевищувати ту, яка використовується у статті. Як це зробити описано тут;
  • зображення не ілюструє основний предмет статті, а виконує декоративну роль (обкладинка для книжки може використовуватися у статті про саму книжку, а не у галереї статті про видавництво чи автора);
  • зображене можна сфотографувати (наприклад, будівля зараз існує, але поки нема вільного її фото).

--FileReviewerBot (обговорення) 09:56, 7 березня 2014 (UTC)

Шаблон:Спецпідрозділи

Список загиблих має непряме відношення до шаблону відтак вилучений. --Pohorynsky (обговорення) 14:07, 7 березня 2014 (UTC)

Запрошення

--ZZZico (обговорення) 12:56, 08 березня 2014 (UTC)

Руський блок

Вітаю! Ваше перейменування неправильне. Справа не у правописі, а в офіційній назві партії, яка зараєстрована Мінюстом саме так.— Шиманський હાય! 09:06, 10 березня 2014 (UTC)

Ось джерело, як не вірите. Це не питання перекладу — як вони собі партію назвали (і офіційно зареєстрували!!!), так хай і буде. Як хочуть, то хоч називають всякі там об'єкти «Варєнічная», «Перекресток» і тд., - мене то не сильно хвилює, я туди не ходжу. Як знаєте невідоме мені офіційне джерело, що партія називається по-вашому, — напишіть та й перейменовуйте. — Шиманський હાય! 09:20, 10 березня 2014 (UTC)
  • Вельмишановний пан Шиманський не "по-вашому", не треба так... Дивімося в академічні джерела української філології. Ви ж розумна особа і знаєте чому я так наполягав. --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 09:23, 10 березня 2014 (UTC)
    Тут справа не у філології. Як партія себе назве, так і ми повинні статтю іменувати. Назва, мабуть, неправильна, але це питання до керівництва партії. --Acedtalk 09:51, 10 березня 2014 (UTC)

Доброго дня! Останнім часом отримую часто повідомлення по пошті, що треба наший прапор замінити. Тобто, щоб зверху була жовта полоса, а знизу - блакитна. Хотілося б почути Вашу думку. Дякую! З повагою, --Nickispeaki (обговорення) 09:56, 10 березня 2014 (UTC)

Запрошення до участі у місяці Єдності України

Вітаю Вас! Прошу висловитись - Вікіпедія:Кнайпа (пропозиції)#Орієнтовний текст і подальший план. З повагою, --А1 16:53, 16 березня 2014 (UTC)

Запрашэньне да ўдзелу ў тыдні Ўкраіны

--Renessaince (обговорення) 16:48, 1 квітня 2014 (UTC)

Тиждень років


Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 22:11, 10 травня 2014 (UTC)

Перевірка статті

Я перепрошую! Будьте ласкаві, як патрульні Вікіпедії перевірте мою нову статтю - Марн-ла-Валле! Завчасно дякую! Pan_Karlovsky (обговорення) 14:01, 12 травня 2014 (UTC)

Стаття Артемівськ (Луганська область) (географія та фізичне розташування)

Стаття Артемівськ (Луганська область) дуже некомпактно написана та описана, багато помилок. І дуже завелика. На приклад статті Львів, статтю про місто можна розбити на під статті, такі як Артемівськ (Луганська область) (географія та фізичне розташування) через обмовлену перебільшену компактність. Так гарніше, та естетичний вид набагато ліпший основної статті. З повагою --User:Kameristyiy

  • Kameristyiy, відповідно правил Вікіпедії вам необхідно у даному випадку редагувати вже створену статтю, узгоджувати з іншими колегами вікіпепедистами-дописувачами; на Сторінці Обговорення вже створеної статті обговорювати. Але аж ніяк не створювати клон! --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 17:14, 22 червня 2014 (UTC)
  • * Kameristyiy Так зміна буде, вона й відбувається. Просто коли була створена дана стаття, основна стаття

міста була у стадії реагування. 20:19, 22 червня 2014 (UTC)

  • Доброго дня! Не знаю, з чого ви взяли, що до цієї - фактично вашої - статті я маю погані наміри. Ще раз продивився свої редагування - нічого вашого я не видаляв. А стосовно того, що «славетний адмін Якудза» нахабно вліпив мені блокування з формулюванням «систематичне вставлення неправдивої інформації» - це в його «пролетарсько-совковому» «стилі». Мене можна було блокувати тільки за неповагу до «його величності» СОВКОВОГО «правопису». А ще хочу додати, що «спільнота» нашої вікі на теми, які не вкладаються в «колгосп», дає можливість «творити» «колгоспний продукт». Мені просто ні до чого цей «правопис» в пункті ВЛАСНІ ІМЕНА - ОТ НА МЕНЕ І «НАЇХАЛИ» «блюстителі колгоспного порядку».--Бучач-Львів (обговорення) 07:20, 24 червня 2014 (UTC) Закинув в Отто Ходецький.
Західна Україна [4] не була в складі усрр. Ви, напевне, через брак часу це вставили?--Бучач-Львів (обговорення) 07:30, 24 червня 2014 (UTC)

Закидування зображень

Доброго вечора. Роскажіть, як правильно закидувати зображення.

Подивіться, будь ласка, чи все вірно: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Moonshiners_frame_2.jpg

    • Олексів, тепер після мого втручання слідкуйте, якщо окремий адмін чи патрульний наглядаючий за тим проектом "commons.wikimedia.org" що напише вам - треба узгоджувати буде тоді, якщо після мого втручання не будуть мати зауважень - чудово. А вписав у рядок "date" рік створення фільму, що варто для підпадання під вказаний вами шаблон ліцензії! У рядок "permission" - вказаний вами шаблон. Варто давати переклад на англійську з української завжди в рядку "description", адже більшість там - це англомовні. Вказав категорії "Category:Cinema of the United States" та "Category:1916 in film" замість зауваження відсутності категорій, на які звертає свою увагу адмін того проекту з зайвими претензіями. --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 17:54, 28 червня 2014 (UTC)

Староста, для прикладу, Яблунівський чи яблунівський

Слава Україні! Будь ласка, скажіть, чому ви пишете староста Яблунівський, а не яблунівський? Дякую.--Бучач-Львів (обговорення) 09:07, 1 липня 2014 (UTC)
  • Героям Слава! Писати з маленької літери можна вслід за польськомовною історичною традицією, не заперечую. Знаємо, що торт київський з Києва, але Олександр Македонський з Македонії. Йдеться про титул посадовця прив'язаний до географічного місця з адміністративною назвою його юрисдикції. Тому вважаю не є також помилкою писати з великої літери, адже варто уникнути плутанини також ставлячи посилання на відповідну статтю (наприклад "чечерський" оскільки староста з Чечерського староства, принаймні "чечерський" якщо відсутня стаття про староство але є про однойменне містечко центр тої адміністративної одиниці стаття "Чечерськ"); якщо ви писатимете з маленької літери - це не є помилка...є чудернацькі назвиська (не "на слуху") або зниклі від мору війн і т.п. географічні назви на які нема статтей в УкрВікі і т.п., що може спантеличувати читача. Не заперечую, якщо ви перепишете з маленької... З повагою --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 10:24, 1 липня 2014 (UTC)

Прошу дуже не заважати редагувати. --Білецький В.С. (обговорення) 19:19, 2 липня 2014 (UTC)

Шаблон

Вітаю! Не робіть, будь ласка, правок у статтях із шаблоном {{редагую}}, бо це спричинює технічні конфлікти. А з транскрипцією я сам розберусь. Дякую. --Bulakhovskyi (обговорення) 19:52, 2 липня 2014 (UTC)

Редагування

Доброго дня. Прошу Вас не заважати створювати нові сторінки. --Sharapatiuk (обговорення) 12:03, 3 липня 2014 (UTC)

При створенні сторінок ставте шаблон "пишу". --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 12:13, 3 липня 2014 (UTC)

Доброго дня, пане Алег! Дякую за Ваші зауваження! Прошу розтлумачте, будьте ласка, чому не може бути варіант сторінки про Ярослава Євдокимова білоруською мовою. І ще одне: не можу погодитись із Вашим перекладом прізвища з російської мови. Відповідно до параграфу 104, пункту 6, (в), (2) російська літера И передається українською літерою И у прізвищах утворених від людських імен та загальних назв, спільних для української, російської... БорИс - російське ім"я - БорИсов - переклад російського прізвища українською мовою. ЄвдокИм - російське ім"я - ЄвдокИмов - переклад російського прізвища українською мовою. Наперед вдячна Вам! З повагою до Вас, --Svitulja (обговорення) 14:51, 3 липня 2014 (UTC)

Хай буде по-вашому щодо перекладу, але вся стаття білоруською з назвою білоруською в УкрВікі...як у деяких було - це нонсенс --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 14:54, 3 липня 2014 (UTC)

Що ви робите?

Нащо ви створюєте чужі сторінки користувачів?--Анатолій (обг.) 22:02, 3 липня 2014 (UTC)

Приєднуюся до прохання не створювати чужі сторінки користувача. Лише сам користувач може визначити, що він чи вона хоче бачити на своїй сторінці, тож якщо ви хочете, щоб той чи інший користувач поставив(-ла) певний шаблон, найкращим буде написати на сторінку обговорення, і якщо людині буде цікаво — вона сама поставить шаблон. Дякую за розуміння — NickK (обг.) 22:44, 3 липня 2014 (UTC)
І я теж. Тим паче, що виглядає кумедно — єдиний на сторінці шаблон про «жіночість» користувачки, у якої з імені видно, та і в налаштуваннях теж зазначено; не переплутаєш, загалом Багатьом не подобається взагалі будь-яке редагування іншими вікіпедистами їх сторінки користувача (зокрема я була не в захваті, коли без мого спросу мені додали шаблон {{учасник вікіпроекту Вікі любить Землю}}), не кажучи вже про таку майже інтимну штуку, як створення сторінки. -- Ата (обг.) 05:52, 4 липня 2014 (UTC)
  • Підтримую вас. Погоджуюся з вами. Але з мого спостереження щодо людських імен (в ніках) авторів є більша активність у редагуванні Вікіпедії (маю більшу повагу до тих хто має людські імена в ніках - саме їм були встановлені шаблони відповідно людських імен), деякі мені навіть дякували за привернення їх уваги до оформлення сторінки шаблонами (на які вони раніше не звертали уваги - охопити весь масив інформації новачкам складно, я сприяю зацікавленню вікіпедистів життям в УкрВікі). Навіть буквений текст "про себе" окремої вікіпедистки спонукав мене створити «Шаблон:Користувач з Умані». Коли я починав діяльність у Вікіпедії, то лише чекав помочі і був радий любій підтримці. Дякую за ваші зауваження і розуміння --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 07:35, 4 липня 2014 (UTC)

Портали

Нащо ви створюєте порожні портали? Ви зможете їх усіх підтримувати? Портал — це така штука, шо її потрібно постійно оновлювати, а не раз створив і забив. Якщо там буде інформація 3-річної давнини, то який від нього сенс?--Анатолій (обг.) 11:51, 16 липня 2014 (UTC)

Ваш підхід зрозумілий — тому ця тема не розвинута в УкрВікі порівняно з АнглВікі, РосВікі та іншими. Портали мають проект «Портали». Вступайте і допомагайте Портали мають спонукувати до творення проектів та надавати можливість систематизувати інформацію. Любий новий вікіпедіст (і ті що є вже) мають отримати навігацію та орієнтири через портали для праці в різних напрямках. Оновлювати портали - гуртом. Постійно одна особа (з досвіду іншомовних Вікі) того не робить. Ваше суб'єктивне визначення "три роки" та "забив" хороше в напрямку поточних новин. Є напрямки, що варті відкриття з-за стабільності інформації про них. Прогалини в них в УкрВікі - свідчення не розвиненості. Зайвий ригоризм веде (і вже в деяких напрямках довів) УкрВікі до занедбання. Думайте над мотивацією в УкрВікі...яку позиція ригоризму відганяє і може ще відігнати безкорисних й безоплатних дописувачів. З повагою --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 12:08, 16 липня 2014 (UTC)
І ви знаєте такі «гурти», які будуть постійно оновлювати? А щодо забив — подивіться Портал:Узбекистан чи Портал:Астрономія, скільки років вони не оновлювались. На останньому інформація 2012 року, а астрономія — це така наука, що постійно змінюється — відкриваються нові планети, супутники, зорі, комети тощо. Тож ця інформація вже давно застаріла. Відповідно портал в такому вигляді нікому не потрібний. Тому я і кажу, що перед тим як створювати портал, треба знайти хоча б одну юдину, яка буде його підтримувати. Ви ж їх створюєте багато, не думаючи, хто буде ними займатись.--Анатолій (обг.) 12:41, 16 липня 2014 (UTC)
Толерую ваші завищені вимоги щодо вказаних вами порталів, але «Узбекистан» та «Астрономія» не перестали бути актуальними, тому навіть з 2012 р. мають бути і такі портали...без нагнітання обстановки прийде час і будуть охочі продовжувати їх життя, як й інші статті. Ваша фраза типова - «нікому не потрібний» чи «не думаючи»... --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 12:53, 16 липня 2014 (UTC)
Актуальні??? Там же анонс майбутніх на той час подій: відбудеться транзит Венери, відбудеться сонячне затемнення, хоча вони вже давно відбулися і про них всі забули. У чому корисність від такої інформації і який сенс від таокго порталу?--Анатолій (обг.) 13:00, 16 липня 2014 (UTC)
  • Якщо би був наприклад відкритий проект «Білорусь» зі створеним готовим порталом «Білорусь» (кимось створений), я б їх не створював...а допомагав, розвивав би з кимось і т.п.. А так мусив запросити інших та чекаю нових. Ви згадайте самі себе на початках дописувача Вікіпедії З повагою --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 13:08, 16 липня 2014 (UTC)
Це повідомлення відсилається користувачам,
що завантажують до Вікіпедії вільні файли
Якщо Ви завантажуєте файл з вільною ліцензією (не добропорядне використання!), рекомендуємо завантажувати нові зображення у Вікісховище. Таким чином, інші користувачі з інших мовних розділів Вікіпедії, а також інших проєктів Фонду Вікімедіа зможуть використовувати наші зображення, відповідно не буде потреби перезавантажувати файли з однієї мовної версії Вікіпедії до іншої. Радимо відразу категоризувати файли, а також ставити відповідну ліцензію. Файли без зазначеної ліцензії будуть вилучені. (Наприклад, для українських державних символів, знаків це {{PD-UA-exempt}}).

привіт. перепрошую, що турбую. якщо цей файл — вільний, то чому Ви не вантажите його на Вікісховище? --アンタナナ 16:33, 17 липня 2014 (UTC)

Там в описі даного файла є джерело - групове фото зроблене в 1915 році. Фактично я використав 1% вказаного фото 1915 р.: вирізав обличчя, обробив. Якщо ви перенесете це фото чи підкажете покроково як я можу зробити - буду вдячний. З повагою --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 16:37, 17 липня 2014 (UTC)
привіт. бачу, що Ви знайшли шаблон для переміщення на Вікісховище ще два моменти — 1) не треба дві ліцензії на файлі вказувать (то автор помер більше, ніж 70 років тому? чи робота була опублікована без вказання авторства до 1951 року?); 2) не створюйте сторінки обговорення файлів тільки для шаблонів, будь ласка --アンタナナ 08:31, 18 липня 2014 (UTC)
Якщо ви виправите помилку - дякую. З повагою --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 08:38, 18 липня 2014 (UTC)
якби я могла виправити — уже б зробила це. Вам потрібно вибрати одну із вказаних Вами ліцензій: {{PD-old}} чи {{PD-Ukraine}}. правильну. прочитайте текст у ліцензії. сторінку обговорення я видалю (тим більше, що при перенесенні вона не буде потрібна) --アンタナナ 09:27, 18 липня 2014 (UTC)

Шановний Олег! Чи можна отримати консультацію з перекладу з польської мови? pl:Hańcza (jezioro) - варіанти: Ганьча, Ганча, Ханьча, Ханча і Гандзя (ст.Польща). З повагою Batsv (обговорення) 20:24, 17 липня 2014 (UTC)batsv.

Імовірніше, що пол. Hańczaукр. Ханьча на 100%. Бо пол. ń=укр. нь, пол. cz=укр. ч, пол. a=укр. а, пол. H=укр. Х (при нехтуванні точною вимовою в польській - м'яке укр. Г але точно не тверде українське схоже на російсько-білоруський звук укр. Ґ=рос. Г=біл. Г). Відмінність є (чи відсутність передачі звучання) при вимові першої літери пол. H в імені рос. Аннапол. Hanna = укр. Ганна. Але біл. Ганча«be:Возера Ганча, Польшча») — це небажання передавати точне звучання в польській мові. Я принципово обстоюю позицію передачі географічних назв з прізвищами (наприклад до теми) української вимови для росіян, без перекладу та зросійщення (тут важливо пригадати й англ. Kiev калька з рос. Киев чи англ. Kyiv=укр. Київ). Той самий принцип — щодо передачі білоруських назв в українську (і навпаки), з польської в українську і т.п.. Виключення складають історичні назви раніше побутувавші укр. Вільно при «Вільнюс» від лит. Vilnius, аналогічно укр. Відень хоча рос. Вена=біл. Вена від нім. Wien і т.п.. Я написав «Довідка:Польсько-українська практична транскрипція», де ви можете перевірити. Але для дотримання академічної відповідальності необхідно брати етимологію (наприклад в моїй публікації українською «Хізи», оскільки першопочатково в ВКЛ (біл. Хізы потім в Речі Посполитій пол. Chizy) тому укр. Хізирос. Хизы; в моїй статті «Гарусти» ви простежите легко як етимологічно виявити помилку окупаційних російських бюрократів з підросійськими стереотипами на теренах загарбаної ними Білорусі біл. Га́русты, Га́рысты=пол. Garusty стали раптом рос. Гористое — це допоможе вам розібратися, набути досвід). Ви розумний, сподіваюсь ви "вхопите хід думок" (логіку). Якщо ви впевнені не було іншої назви в українському лексиконі раніше - то варто передати звучання польське (якщо ви зробите укр. Ганча - я вас не буду осуджувати). З повагою --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 21:14, 17 липня 2014 (UTC)
Щиро дякую! Варіант Ханьча цілком влаштовує. З повагою Batsv (обговорення) 05:40, 18 липня 2014 (UTC)batsv.
  • 2) Batsv, звертайте також аналогічну увагу на термінологію в тексті. Наприклад, в моїй статті Крупе в «історію» я вніс Руське воєводство, а в РосВікі про «Крупе» нагло переправили вони на "рос. Русское воеводство", хоча слово "руССкое" (див. «Руський») виникає в Московії з 1711 р. мовної реформи Петра 1-го, тобто фактично не було «руського» (чи рос. руССкого) царства в той історичний період! Отже заполітизований погляд 2014 р. без фахового ознайомлення з першоджерелами того старовинного періоду простежується скрізь в РосВікі, а варто дотримуватися наукового підходу в енциклопедії. Навіть в РосВікі у статті Новодворська Валерія Іллівна пишуть "рос. Русское царство", тому в УкрВікі я вказав «Московське царство»...мене вони блокували було за це (більше читайте в ru:Обсуждение:Гусары, мій коментар). У статті Новодворська Валерія Іллівна я вказав в "Походження" термін «Литвини», але у РосВікі вони пишуть шовіністично "рос. литовцы" замість "рос. Литвины". В УкрВікі у вказаній статті я вказав «Велике князівство Литовське», а в РосВікі оці писаки нав'язують "рос. Литва", адже сучасному читачеві «Литва», це не те саме що «Литва» часів середньовіччя ВКЛ! Важливо звертати увагу і на об'єм дослідженої інформації: багато в Крупе (менше в моїх статтях Орховек та Орхово). Так ви дивіться на різнобічність й різномовність дотримуючись академічних принципів. З повагою --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 11:10, 18 липня 2014 (UTC)
Дякую! Batsv (обговорення) 12:23, 18 липня 2014 (UTC)batsv

ДС

Добрий день. У проекті:Білорусь з'явилася перша добра стаття. Відзначте це в проекті. Artificial123 (обговорення) 07:29, 11 липня 2014 (UTC)

ТакТак Зроблено --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 08:58, 11 липня 2014 (UTC)
Якось не дуже добре виглядає. Не можна розмістити назву статті під словами "Добрі статті". --Artificial123 (обговорення) 07:50, 11 липня 2014 (UTC)
І ще. Чому на сторінці порталу розділи відзначені гербом "Погоня", якщо є сучасний герб? --Artificial123 (обговорення) 08:08, 11 липня 2014 (UTC)
Нагороди для учасників проекту...запрошення вам надано --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 08:58, 11 липня 2014 (UTC)
Я не про те. Я про заголовки. Наприклад, біля "Мета", "Перелік учасників проекту (дописувачі)" і т. д. --Artificial123 (обговорення) 09:35, 11 липня 2014 (UTC)

Чому Ви неправильно називаєте статті? Спочатку йде прізвище, далі ім'я і по-батькові. Ви ж називаєте не так. Перейменовуйте. --Artificial123 (обговорення) 13:27, 18 липня 2014 (UTC)

Статус файлу Файл:Раков.jpg

Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Файл:Раков.jpg. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити.

Найчастіше помилки в оформленні полягають у:

  • відсутність {{обґрунтування добропорядного використання}}. Приклади можна подивитися тут;
  • завеликий розмір — роздільність не має перевищувати ту, яка використовується у статті. Як це зробити описано тут;
  • зображення не ілюструє основний предмет статті, а виконує декоративну роль (обкладинка для книжки може використовуватися у статті про саму книжку, а не у галереї статті про видавництво чи автора);
  • зображене можна сфотографувати (наприклад, будівля зараз існує, але поки нема вільного її фото).

--FileReviewerBot (обговорення) 12:49, 20 липня 2014 (UTC)

Подяка за статтю

Згущівка
Щиро дякую Вам за статтю "Тадеуш Рейтан"! Я ціную цю Вашу статтю! Pan Karlowski (обговорення) 14:52, 24 липня 2014 (UTC)

Потрібна консультація з польської мови

Шановний Олег! Чи можна отримати ще одну консультацію з польської мови?

pl:Drwęca Дрвєнця (мій варіант) vs Дрвенца ?

pl:Kamienna (dopływ Wisły) Камєнна (мій варіант) vs Кам'яна (ст. Річки Польщі)?

З повагою Batsv (обговорення) 12:41, 24 липня 2014 (UTC)batsv.

Дрвєнца + Камєнна → Кам'яна. Так, чудово. Але варто дивитися ще в старі джерела, назви кирилицею 100-200 річної давності і т.п.. Наприклад, Пам'ятні книжки губерній рос. м., туди часто вписували місцеві назви русинів! Можна раритетні видання руські та русинські... Бо потім операція Вісла і все польське... --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 22:03, 25 липня 2014 (UTC)

Дякую! З повагою Batsv (обговорення) 17:20, 27 липня 2014 (UTC)batsv.

Запрошення до участі у конкурсі «Пишемо про НАТО»

Доброго дня. Судячи з шаблону {{Вступ України до НАТО}} на вашій сторінці користувача, Ви знаєте що таке Північноатлантичний альянс і підтримуєте перспективу приєднання України до нього. На жаль, за даними Фонду «Демократичні ініціативи» дві третини українців не обізнані з тим, що таке НАТО, і потребують інформації про цю організацію. Підвищити обізнаність суспільства про структуру, історію, діяльність Північноатлантичного Альянсу, співробітництво України з НАТО, стосунки Альянсу з іншими державами й міжнародними організаціями покликаний конкурс «Пишемо у вікіпедію про НАТО», який проводитиметься з 4 серпня. Запрошуємо долучитись до написання неупереджених енциклопедичних статей про Альянс. З повагою, --Pavlo1 (обговорення) 19:47, 28 липня 2014 (UTC)

Дякую. Зробив. --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 19:58, 28 липня 2014 (UTC)

Статус файлу Файл:Olive Branch.jpg

Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Файл:Olive Branch.jpg. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити.

Найчастіше помилки в оформленні полягають у:

  • відсутність {{обґрунтування добропорядного використання}}. Приклади можна подивитися тут;
  • завеликий розмір — роздільність не має перевищувати ту, яка використовується у статті. Як це зробити описано тут;
  • зображення не ілюструє основний предмет статті, а виконує декоративну роль (обкладинка для книжки може використовуватися у статті про саму книжку, а не у галереї статті про видавництво чи автора);
  • зображене можна сфотографувати (наприклад, будівля зараз існує, але поки нема вільного її фото).

--FileReviewerBot (обговорення) 14:33, 29 липня 2014 (UTC)

привіт! перепрошую, що турбую. нагадую, що усі поля мають бути заповнені. і ми про це говорили на вікіконференції. і невільний файл повинен бути меншої роздільністю --アンタナナ 14:31, 29 липня 2014 (UTC)

дякую, але зверніть увагу ще: ред.№ 14603242 --アンタナナ 15:07, 29 липня 2014 (UTC)

Запрошення до вікіпроекту «Польща»

--Pan Karlowski (обговорення) 07:59, 25 липня 2014 (UTC)

Дякую --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 08:11, 25 липня 2014 (UTC)
Witaj,
dziękuję za "Janinę". Krupski w pl:wiki poprawiony, mam nadzieje, że zostanie... Pozdrawiam Julo (обговорення) 23:12, 27 липня 2014 (UTC)
  • Wygląda na to, że pl:Krupscy już pozostaną i nie budzą niczyich wątpliwości. Jeśli masz więc jeszcze jakieś inne tematy w polskiej Wikipedii, które chciałbyś, aby poprawić albo poszerzyć - to proszę, napisz do mnie jakie, chętnie się tym zajmę w ramach współpracy.
    Natomiast ja mam jeszcze dwa tematy (powiązane tematycznie z kopalnią "Janina") w Wikipedii ukraińskiej, które czekają na to, aż ktoś je uzupełni: Зигмунт Щотковський oraz Лібйонж. Ucieszy mnie, jeśli popatrzysz na nie i może coś do nich dodasz, w oparciu o pl:wiki. Nie wiem, jak dobrze czujesz się w białoruskim, ale - pomimo że ojciec Zygmunta Szczotkowskiego urodził się w guberni witebskiej - temat be:Зыгмунд Шчаткоўскі jest też niedokończoną mieszaniną białoruskiego i rosyjskiego...
    Pozdrawiam Julo (обговорення) 16:35, 30 липня 2014 (UTC)

Tak jak Ci mówiłem w Kijowie, ja nie jestem administratorem Wikipedii, i nie mogłem ODTWORZYĆ artykułu z całą jego dotychczasową historią, tylko UTWORZYĆ NOWY artykuł. Napiszę jednak do któregoś administratora, żeby odtworzył poprzednie (starsze) wersje, mam nadzieję, że jest to możliwe. Julo (обговорення) 22:42, 1 серпня 2014 (UTC)

Akurat do dyspozycji był administrator polimerek, i już odtworzone. Zobacz:
Pozdrawiam Julo (обговорення) 23:08, 1 серпня 2014 (UTC)

Witam Pana!

Witam Pana serdecznie u Wikiprojekcie:Polska!

Dziękuję bardzo za uczestnictwo w projekcie! Spodziewam się na Pana współpracę w kierunku tworzenia oraz polepszenia artykułów na temat Polski.

Wszystkiego najlepszego! --Pan Karlowski (обговорення) 17:05, 2 серпня 2014 (UTC)

Файли

Щиро дякую за Вашу допомгу у покращенні порталу:Польща! Ось файли, які Ви просили:

ТакТак Зроблено --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 11:37, 3 серпня 2014 (UTC)

Я забув свій пароль

Доброго дня! Ви можете мені підказати пароль до мого облікового запису? Просто трохи давно заходив, а пароль забув. Вибачте, якщо потурбував. Дякую за увагу! --78.111.187.62 18:50, 2 серпня 2014 (UTC)

При реєстрації ви мали вказати адресу електронної пошти. На неї можуть вислати пароль з логіном → Довідка:Реєстраціясторінці реєстрації (нижче) → «Допомога з входом у систему». --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 19:17, 2 серпня 2014 (UTC)

Я знаю це. Просто я забув її додати. Ось вона: nishta.00@mail.ru --78.111.187.62 15.25, 3 серпня 2014 (UTC)

  • Мабуть тоді вам вимушено треба наново реєструватися. Бо де гарантія для адміністратора що "ви це ви" (утруднення ідентифікації), і чи маєте право на акаунт, на який претендуєте... --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 12:32, 3 серпня 2014 (UTC)
  • Уточнення - зверніться за порадою до адміністраторів УкрВікі вказуючи свою адресу IP 78.111.187.62 щоби ідентифікувати з вашою минулою реєстрацією, це єдина «прив'язка». --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 20:17, 3 серпня 2014 (UTC)

Я вже зареєструвався. Невелике прохання: можете у всіх зображеннях завантажені мною з першого аккаунта змінити автора на Taras Nushta --Taras Nushta Обговорення 10:40, 4 серпня 2014 (UTC)

Ось сюди для розв'язання цього питання → Вікіпедія:Запити до адміністраторів. --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 14:42, 4 серпня 2014 (UTC)

Не чіпайте статей із шаблонами

Пане Олеже, перестаньте чіпати чужі статті, на яких висить шаблон «Редагую». Той шаблон, власне, й призначений, аби показати, що над статтею працює хтось інший. Особливо шкідливо це може бути під час конкурсу (якщо учасникам познімають бали, бо статті редагували не лише вони, а й ви всунули категорію). Крім того, в умовах «Пишемо про НАТО» бачимо наступне: Учасникам не можна редагувати конкурсні статті інших учасників протягом конкурсного періоду; за порушення цього правила учасники можуть бути дискваліфіковані. І взагалі це не надто етично. Приклад 1, приклад 2, приклад 3. Далі не шукатиму, сподіваюсь, Ви спрямуєте свою діяльність в більш конструктивне русло. --Volodymyr D-k (обговорення) 06:38, 5 серпня 2014 (UTC).

Я зроблю як ви просите, але це було не редагування тексту. А - вставка шаблону спільного для всіх статтей на об'єднання для систематизації інформації конкурсу, та категоризація (наприклад, замість англійськомовних категорій з червоним посиланням на українські, пов'язати з темою НАТО). А в деяких випадках навіть допомога поставити «шаблон учасника» вказаного вами конкурсу прибравши зі статті на сторінку обговорення щоби він був автоматично включений в конкурс! Це поміч. А «Користувач:Sthelen.aqua» навіть подякував мені за це! --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 07:26, 5 серпня 2014 (UTC)

Доброго дня! Чи не могли б Ви пояснити який сенс у тому, щоб двічі вставляти категорію в статтю одну й ту ж категорію? --Olvin (обговорення) 06:02, 7 серпня 2014 (UTC)

Хотілося би Вашої рецензії!

Пане Крупскі!
Я щиро поважаю Вашу думку та внесок у Вікіпедію! Я бачу, що Ви — досвідчений користувач, який під час редагування статей керується незаангажованістю, нейтральність та неупередженість, і водночас, правдивістю і авторитетністю. Якщо Ваша ласка, сформулюйте, будь ласка, Ваше бачення і голос у наданні статусу "Добра стаття" статті "Хрещення Польщі" на сторінці Вікіпедія:Кандидати у добрі статті!
Завчасно дякую! З повагою, Pan Karlowski (обговорення) 16:17, 4 серпня 2014 (UTC)!

ТакТак Зроблено --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 19:12, 4 серпня 2014 (UTC)
Щиро дякую! Щиро дякую і за Вашу думку! Неупереджену. Перепрошую, що потурбував. --Pan Karlowski (обговорення) 07:26, 5 серпня 2014 (UTC)
  • Все гаразд. Хай беруть приклад зі статті «Хрещення Польщі» - а то деякі пишуть з жахливими стереотипами. До сих пір правду не написали про хрещення Московії (на 200 років пізніше Київської Русі) --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 15:14, 7 серпня 2014 (UTC)

Вітаю, пане!

Вітаю, пане! Я звертаюсь до Вас не з питань Вікіпедії, а поза тематики Вікі.

Я шляхтич Денис Карловський, родини Карловських, гербу Правдич. Прошу Вас, як спадкоємного носія шляхетства з родини Крупських, чи б не могли Ви б мені підсказати чи є якісь Інтернет-ресурси чи джерела, де можна було б чітко та об'єктивно знайти інформацію про моїх пращурів? Зокрема, якщо Вам цікаво, це мій предок pl:Augustyn Karłowski. Легенда про нього зберігається у нас в родині. Якщо Ваша ласка, то чи б не могли Ви мені допомогти? --Pan Karlowski (обговорення) 12:06, 9 серпня 2014 (UTC)

Почнемо зі статті «Генеалогія» (трохи я редагував) переходите далі → «5 Символіка родовідного дерева» на → Вікіпідручник має книгу на тему «Генеалогія» (створив я). Обробляєте ті 8 пунктів щодо суто вашого прізвища. Ілюстрацією є статті Крупські Крупський з відповідною категорією «Категорія:Крупські» (методичність, об'єм інфи та ДЖЕРЕЛА). Навіть я мусив писати про Крупе, Лев II (герб), Леварт (герб), Разбор шляхти і т.п. для збагачення інтервіками в статті й тлумачення. Вже є Карловський Болеслав Михайлович, немов як була лише Надія Крупська в моїй ситуації Я з 1995 р. солідно займаюсь цим...навіть познайомився з одинким вченим генеалогії на всю Україну...запущено в Україні. Щось зустріну про ваше прізвище - підкину інфу. Але ви маєте методично і вперто збирати, не зламатись. Я зі всього світу через різні соц.мережі в групах зібрав коло 2000 нащадків з усіх континентів світу (!) з прізвищем Крупский(-ка) - ніхто з них цим не займався. Я розумів, що хтось має підняти штандарт представників гербової одвічної шляхти... Деякі з них почали консультуватися в мене... Де-кого я заангажував допомагати. Я маю науковий характер ума - і вам раджу мати: жодних політичних стереотипів, щоби не заважало. Тоді буде у вас успіх. Коли назбираєте - можна написати статтю, з часом підкидати в нею інформацію. Аналізуйте мої статті про Крупських - більше відповідей знайдете. А щодо конкретики від вас в ваших питаннях готовий відповісти тут і на імейл, і в Фейсбуку. І перекладайте наявні статті з інших мов, напр. pl:Augustyn Karłowski в УкрВікі. З повагою --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 12:45, 9 серпня 2014 (UTC)

3) Після вашого перекладу в УкрВікі pl:Ursula Karlowski, pl:Maciej Karłowski та іншого можна почати створювати Категорія:Карловські. --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 12:57, 9 серпня 2014 (UTC)

Відпатрулюйте, bitte. — ɪ (обговорення) 19:00, 13 серпня 2014 (UTC)

Який сенс вам було робити зміни в Шаблон:ВП-портали/+, якщо цей запис є в РосВікі та УзбекВікі??? --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 19:09, 13 серпня 2014 (UTC)
ɪ (обговорення) 20:00, 13 серпня 2014 (UTC)

ТакТак Зроблено --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 13:27, 15 серпня 2014 (UTC)

Даруйте!

Я не мав, останнім часом, змоги редагувати Вікіпедію. Власне, й тому не відповів Вам. Я прочитав Вашу інструкцію мені. Щиро дякую! Але я деяку роботу вже зробив ще на початку літа. Я дізнався про свійродовід про прапрадідуся, але ніхто не знає його по-батькові. Я їздив зі своїм дідусем у село Почапинці, де він народився, і ще може бути якась інформація. Але останній перепис населення був 44 року, а до того нічого не збереглося. У Держархіві важко знайти щось путяще без років, дат і т. п.

Ще одне, по бабусиній лінії мого батька, мій дідусь має прізвище Сіташ (пол. Sitarz). В свою чергу, його дідусь, себто мій прадідусь, звався Войцехом і брав участь у Першій Світовій. Його брат — Ян, має сина Юліан, що мешкає у Польщі. Якщо Вам щось відомо про цей рід буду щиро вдячний!

Вибачте, що оповідаю усі мої клопоти й щира дяка за статті Правдич та Карловські! --Pan Karlowski (обговорення) 13:46, 17 серпня 2014 (UTC)

Вітаю! Потрібна допомога у боротьбі з Вікі-бюрократією(

Колего, вітаю! Моя з Вами робота по покращенню Вікіпедії вже не раз перетиналася:) Дуже Вам вдячний за співпрацю! Хотів попросити про особисту послугу - мене хочуть безпідставно викинути зі списку автопатрулювання за одноразове (ненавмисне) порушення правила Вікі. Прошу Вас проголосувати ПРОТИ - будь ласка, ознайомтеся з аргументами ЗА і ПРОТИ на сторінці обговорення Вікіпедія:Заявки на зняття статусу патрульного.

Буду дуже вдячний за Вашу допомогу!

Бажаю чудового настрою! --Vittalio (обговорення) 06:44, 20 серпня 2014 (UTC)

ТакТак Зроблено --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 08:02, 20 серпня 2014 (UTC)

Пане Олеже, дуже дякую за Вашу увагу до моєї проблеми та відповідні дії! Дуже шкода чути, що не лише я зіткнувся із проблемою цілеспрямованого винищення УкрВікі((( Сумно(

Тим не менше, бажаю Вам успіхів і наснаги у вашій діяльності! Правда переможе!--Vittalio (обговорення) 10:27, 20 серпня 2014 (UTC)

Нові зображення

Це повідомлення відсилається користувачам,
що завантажують до Вікіпедії вільні файли
Якщо Ви завантажуєте файл з вільною ліцензією (не добропорядне використання!), рекомендуємо завантажувати нові зображення у Вікісховище. Таким чином, інші користувачі з інших мовних розділів Вікіпедії, а також інших проєктів Фонду Вікімедіа зможуть використовувати наші зображення, відповідно не буде потреби перезавантажувати файли з однієї мовної версії Вікіпедії до іншої. Радимо відразу категоризувати файли, а також ставити відповідну ліцензію. Файли без зазначеної ліцензії будуть вилучені. (Наприклад, для українських державних символів, знаків це {{PD-UA-exempt}}).

--FileReviewerBot (обговорення) 17:14, 23 серпня 2014 (UTC)

Вітаю! Трохи не зрозумів вашу правку. Чому назва має бути в однині, і що за текст бота. Я хотів поповнити інформації, але віднайшовши інформацію про тест боюся щось зіпсувати. В чому ваша ідея? Дякую! --Yuriy Kvach (обговорення) 14:01, 18 серпня 2014 (UTC)

Ось як тут ru:Участник:NirvanaBot: автоматична інфор. про нові статті. --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 14:08, 18 серпня 2014 (UTC)
Ага, зрозуміло... але досі не працює! --Yuriy Kvach (обговорення) 17:21, 22 серпня 2014 (UTC)
Вітаю, Yuriy Kvach. На порталі Одеса бота поки не запускав. Якщо бажаєте випробувати, що з того вийде і готові взятися за виправлення можливих недоліків, можу зробити пробу і для "Одеси" (про можливі проблеми можна почитати тут і тут). З повагою, --Sergento 08:05, 26 серпня 2014 (UTC)
  • Розробкою бота займається Sergento - і він вже запустив тестовий варіант на одному сайті. Для нього я зробив більшість заготовок, щоби розширити діапазон роботи бота. Я теж хочу - швидко, але... --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 17:26, 22 серпня 2014 (UTC)
Вітаю! На скільки я бачу, на інших порталах бот теж не запускався. Оскільки сам я у ботах не розуміюсь, то сам запускати боюся, почекаю поки це зробите ви, або ще хтось, хто розуміє. Якщо бот буде робити помилки - обов'язково повідомлю! З повагою --Yuriy Kvach (обговорення) 10:25, 26 серпня 2014 (UTC)
Не запускався. Тільки на «Білорусі» і, щойно, на «Одесі». З Білоруссю, там негаразди трохи з категоризацією, тому запускати його на всіх порталах не беруся. Тільки на тих, де хтось зголосився дивитися, що там виходить. Якщо у згенерованому ботом списку є «зайві» статті — пишіть, спробуємо з'ясувати, як вони туди потрапили. З повагою, --Sergento 11:10, 26 серпня 2014 (UTC)
Чудово вийшло! Є категорія (вам її повідомив раніше де лежать заготовлені файли-сторінки порталів) - варто запускати на всіх порталах. Адже не всі читачі УкВікі будуть писати «зголошення», але отримуватимуть інформацію. Щодо помилок в категоріях - повідомляв вам як зробив в РосВікі «Нірвана». А саме - настройка на глибину роботи бота в дереві каталогів, вказувати йому границі його праці. З повагою --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 11:16, 26 серпня 2014 (UTC)

Вітаю! Написав Вам на сторінці обговорення порталу. --AnatolyPm (обговорення) 12:47, 26 серпня 2014 (UTC)

У розділ "Нові статті" має незабаром додавати інформацію бот. А якщо ви маєте пропозиції для "Чи Ви знаєте?", "Вибрана стаття", "Добра стаття", "Вибране зображення", тоді прошу там зробити список (посилання) - я внесу. Ви зможете преглянути як це зроблено. Допомогти, а з часом і Ви зможете покращувати портал! З повагою --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 13:04, 26 серпня 2014 (UTC)
Дякую за відповідь. З повагою --AnatolyPm (обговорення) 13:09, 26 серпня 2014 (UTC)

Перенаправлення типу Проект

Доброго вечора! Звертаю вашу увагу, що перенаправлення типу Проект:Оцифровки підлягають вилученню, оскільки в нас немає простору Проект:, і вони розпізнаватимуться як стаття під назвою Проект: Щось. Прохання не створювати таких перенаправлень, оскільки вони підпадають під ВП:КШВ як міжпросторові перенаправлення — NickK (обг.) 21:35, 25 серпня 2014 (UTC)

Добре. NickK, тоді Вас прошу допомогти в Вікіпедія:Поради вікі-проектам/Каталог проектів відображувати проекти в таблиці (внизу тестова, пробував туди вписувати Вікіпедія:Проект:Оцифровки — показувало червоним, зробив перенаправлення — відобразило синім). З повагою --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 06:46, 26 серпня 2014 (UTC)
Ну то чого ж ви можете очікувати, якщо ви послалися не туди? Я додав Вікіпедія:, тепер усі посилання на проекти мають працювати нормально — NickK (обг.) 13:12, 26 серпня 2014 (UTC)

Обговорення кандидатур арбітрів

Доброго дня! Прошу звернути Вашу увагу на те, що на разі проходить лише обговорення кандидатур, а не голосування. Голосування розпочнеться через тиждень на окремій сторінці. Тому прошу прибрати позначки "За". --MaryankoD (обговорення) 12:41, 28 серпня 2014 (UTC)

ТакТак Зроблено --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 15:08, 28 серпня 2014 (UTC)

Запрошення до участі у Місяці українського війська

--Glorin (обговорення) 12:42, 29 серпня 2014 (UTC)

Перейменування проекту

Повністю пдн, і мені байдуже загалом, але виправлення якої помилки це було? Ви перенесли підпроект Вікіпедія:Проект:КНУ:Психологія з одного проекту в інший — чому? -- Ата (обг.) 17:17, 29 серпня 2014 (UTC)

  • Дякую за вашу критику! Класично Вікіпедія:Проект:Психологія відповідає всім проектам на інших мовах світу міжнародної енциклопедії «Вікіпедія», без віртуальної спроби ними множити проекти (я аналізував їх всі - вони втомлені від множення «мертвих» безперспективних проектів, «наступати на ті ж граблі» не треба в УкрВікі). Тут часто я помічав і незрілі акти, антиакадемічні, і т.п., ще й сперечаються зі мною замість допомогти в вузьких технічних особливостях УкрВікі (з легкості їм вдалося стати адміністраторами і т.п. при штучному дефіциті освічених особистостей - відбивають охоту писати, розганяють кращих при відсутності матеріальної мотивації та можливості внести у «чорний список» таких «пацанів» як в соц.сіті; дехто собі задовольняє егоїзм віртуально під-лаштувавши простір УкрВікі всупереч академічним принципам - що шкодить розвитку УкрВікі я переконаний, вони навіть не абстрагують й не піддають самокритиці власну позицію, тут не йдеться про знання та досвід технічних особливостей УкрВікі...а про відвертих примітивів та хамів, що і є причиною відсталості УкрВікі). В аудиторії з такими "горе-користувачами" викладач інакше поступає...якщо б вони вчилися під банданами-ніками без вимоги інтелектуальної та емоційної зрілості і т.п. ...а тут дехто з манерами збіговиська «клондайк» зробив. Жаль...з-за цієї несерйозності навіть ВАК не бере до уваги Вікіпедію, а УкрВікі може нагадувати інформ.смітник. Я стараюсь навести лад і наштовхуюсь... Не логічне, амбіційне вставлення на мовну «переключку» з міжнародних «Психологія» на перейменоване мною → Вікіпедія:Проект:Психологія/КНУ:Психологія - це ілюстрація наведеного мною. Є Вікіпедія:Проект:Віківишколи у КНУ, і є Вікіпедія:Проект:Психологія... Одно отаке навіть заснувало проект не будучи профі в тій царині, йому на форумі було радили книжки читати про ту галузь та не знищувати розвиток тематики, не приставати до дописувачів з дріб'язковістю (на вулиці таким жлобкам морду б'ють, а тут вони відбивають охоту писати)...воно сьогодні мені відкотило статистику, зазвичай унормовану навіть в РосВікі для всіх проектів Зрозумійте мене будь-ласка без емоцій - в одному проекті в АнглВікі я нарахував близько 400 дописувачів без гонорару від Вікіпедії!!! Треба припиняти розвиток болота в Українській Вікіпекдії. Чому треба опускатися на такий рівень для розжовування? Чому ігнорується моя пропозиція введення в правила академічних принципів для правил УкрВікі та інше?.. Чому ігнорується моя пропозиція навіть зробити кваліфікованих фахівців з профільною освітою адміністраторами відповідальними за кожний окремий сегмент інформаційного простору УкрВікі відповідно їх освіті з забороною їм лізти врегульовувати інші крім вузько свого напрямку, що зменшить ризик конфлікту навіть серед адмінів (навіщо лізти невігласу не в свої справи вирішувати суперечки, напр. хімік-адмін з поглядами совка-комуніста добре може проявити себе у віртуальному сегменті хімії, але не мав би права пхатися давити "заблокувати" беззахисного просто користувача представника укр.діаспори "на халяву" пишучого статті без гонорару в УкрВікі на тему лібералізму, капіталізму, релігії і т.п.)? А в Рос.Вікі й в інших стараються... В рубриці «Співпраця» проекту «Психологія» є посилання вказане мною на створене кимось Вікіпедія:Проект:Віківишколи у КНУ. Варто не забувати, що є інші ВУЗи (виші) в Україні та світі, кафедрами яких можна «фарширувати» той розділ. Проекти та портали мають мати чітку структуру, систематизацію. Чим я і зайнявся. Перейменовував я в титулі «проект», а не «підпроект» (що можна перевірити), «підпроекту» - нема; підпроектом відносно можна вважати проект «Астрофізика» та «Астрономічні об'єкти» перед проектом «Астрономія», «Астрофізика» та «Біофізика» перед «Фізика», «Нейробіологія» перед «Біологія» й т.п.. --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 18:24, 29 серпня 2014 (UTC)

Про проект

Якщо буде час, його катастрафічно не вистачає. Jphwra (обговорення) 15:01, 2 вересня 2014 (UTC)

  • Став вікіпідпис - тупо створюй сторінку...я вже маю бажання зробити оформлення Вікіпедія:Проект:Житомирщина. Якщо ти любиш свій край, якщо правда - ти звідтам, то будеш робити...А ПРОЕКТ ВЖЕ ЖИТИМЕ завдяки тобі та залучатимуться твої однодумці, а ти ще час від часу будеш прикладатися... Не зволікай! Вже зараз клікай і зберігай сторінку сьогодні...На дрібноту мені написати ти знайшов сили та час, а створити сторінку одним вікіпідписом зі збереженням її - у тебе ніц немає Давай роби! --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 15:14, 2 вересня 2014 (UTC)

Прохання

Хіба немає категорії Чернівецька область,а якщо вже так скиньте приклад--Миша историк (обговорення) 14:29, 5 вересня 2014 (UTC)

Запрошення до участі у Місячнику «Буджак»


Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 18:02, 15 вересня 2014 (UTC)

Портал:Архітектура

Вітаю! Відповів Вам на сторінці обговорення порталу (додав кращі статті та вибірку топ-12 зображень).
Також додав одну статттю у розділ «вибрані статті» порталу Хорватія.
з повагою --AnatolyPm (обговорення) 10:33, 1 вересня 2014 (UTC)

Вітаю! Одразу дякую Вам за ініціацію тижнів з мистецтва та архітектури (зі свого боку надіслав запрошення декільком користувачам, які дописують на ці теми). Користувач Lorry погодився допомогти із наповненням розділу Зображення дня. Трохи подумав та вирішив створити принаймні на 2 місяці (жовтень та листопад 2014) — доки «Вікі любить пам'ятки» (15 вересня—15 жовтня 2014) ще не розпочалися. З цього приводу пропоную продовжити обговорення на сторінці обговорення порталу (що і як оформлюється).

Продивився портали іших розділів. У французів сподобався блок «Чи знаєте ви що?/Цікавинки», який складається з таких рубрик як: Цікавинка, Рекорд, Архітектурний елемент та Книга. В англійців є блок «Новини» — хоча їх там не багато. Звідси відповідь на ваші слова щодо ідеї «Цей день в історії». На мою думку, така рубрика більше підійде до порталу «Історія», осклільки споруди зводяться роками і точний день завершення будівництва часто невідомий. Навіть не завжди ми знаємо дні народження архітекторів та точні дати публікації архітектурних трактатів або книг.

Пропоную зробити оформлення нашого порталу більш компактнішим (аби не було великих розривів між текстом та межами блоків), як це, наприклад, у німців чи англійців. Також я Вам написав на сторінці обговорення порталу з проводу редагування блоку зображень. --AnatolyPm (обговорення) 07:58, 11 вересня 2014 (UTC)

Вітаю! Ми з Lorry вже підготували підбірки зображень для вересня з 15 числа. Додайте будь ласка їх на головну. Також готові на жовтень та листопад. --AnatolyPm (обговорення) 18:53, 15 вересня 2014 (UTC)

Вітаю! Чекаю на Вашу відповідь. --AnatolyPm (обговорення) 07:18, 18 вересня 2014 (UTC)

Карысныя спасылкі

Вітаю. Уражаны вашай працай. Мяркую, могуць спатрэбіцца карысныя спасылкі па закранутай тэме:

Запрошення до участі у тижні Мистецтва

--AnatolyPm (обговорення) 17:53, 15 вересня 2014 (UTC)

Добрий день! Тут зараз йдуть активні голосування. Ваша думка також дуже важлива. Особливо, про Путіна. Заходьте, голосуйте! ;-)--Nickispeaki (обговорення) 11:56, 29 вересня 2014 (UTC)

Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Файл:Обкладинка КЕ.jpg. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити.

Найчастіше помилки в оформленні полягають у:

  • відсутність {{обґрунтування добропорядного використання}}. Приклади можна подивитися тут;
  • завеликий розмір — роздільність не має перевищувати ту, яка використовується у статті. Як це зробити описано тут;
  • зображення не ілюструє основний предмет статті, а виконує декоративну роль (обкладинка для книжки може використовуватися у статті про саму книжку, а не у галереї статті про видавництво чи автора);
  • зображене можна сфотографувати (наприклад, будівля зараз існує, але поки нема вільного її фото).

--FileReviewerBot (обговорення) 06:45, 3 жовтня 2014 (UTC)

Вітаю пане Олеже! Ви зробили гарний доробок до статті Лазар з Віфанії. Я хотів би лише уточнити декілька пунктів які для мене кинулися у очі, та уточнення яких могло би надати статті більшої точності та ваги.

  • 1. Датування років життя - *3 р., Віфанія — †63 р., Кітіон (Кіпр) на мій погляд надто сміливе і не має ніякого підтвердження, тому я дозволив собі раніше поставити "за легендою", що Ви потім перенесли дальше по тексту, щоби це відносилося лише до Марселя чи Єрусалима, а не до Ларнаки. Ці дати і місця не підтверджені ніякими джерелами окрім переказання "православної традиції" про буцімто єпископство Лазаря на Кіпрі у вказаному Вами творі Софроніоса Р. Міхаелидеса. Це можна також прочитати також тут та і в інших творах. Єпископство Лазаря на Кіпрі має право бути християнською традицією, як і його єпископство у Марселі чи може ще десь, проте до 9 ст. про це ніхто не згадує, що свідчить про пізнє виникнення легенди. Таким чином поставивши точні дати, ніби надається вага псевдонауковому твердженню, однак забирається вона від вікіпедійної статті. Моя пропозиція поставити "за легендою" перед датами і місцями, якщо їх взагалі треба зберегти(?).
  • 2. Я би запропонував перейменувати розділ "Християнська традиція" на "Церковне передання", бо і у Ларнаці і у Марселі хотіли бачити Лазаря у якості засновника, єпископа, тому посилили свою значимість легендами про причетність до них Лазаря. Може згодом доповниться цей легендарний розділ...

Успіхів. --Babizhet (обговорення) 19:37, 2 жовтня 2014 (UTC)

  • Дякую за вашу увагу. Але красти хрестоносцям мощі Лазаря у Францію не дає права на "доказовість" легенди - "раптом" попав Лазарь у Марсель...з Палестини вітер корабель заніс при різних течіях й розі вітрів чітко огинаючи континент...без голови проповідував в Марселі і раптом у французів його мощі після хрестових походів з легендою народженою по 13 століттю Дізнайтесь з мемуарів очевидців що хрестоносці наробили там в Святій Землі (не ідеалізуйте їх)... Я навіть особисто на контакті з греками (і не тільки у них був). Прошу вас перечитати всі джерела, виноски, посилання (включіть логіку). Мені не подобаються ті брехуни на фоні багатостраждальної грецької нації. Жодних підстав немає на недовіру ортодоксам (православній святій традиції) у даному питанні (бо з вашим сучасним скепсісом звідси треба геть викинути на смітник навіть Літопис Нестора написавшого про події багатосотлітньої давнини проаналізованої вже вченими), у моїх посиланнях на джерела є критика (англомовна) від греків - критику французькі легенди не витримують. Є католицька наукова, сучасна, виважена позиція. А саме - чесне визнання, що був єпископ Лазар у Франції, але НЕ той Лазар котрий з Віфанії, й розкритиковано французьку середньовічну брехню про сестру Лазаря Марію Магдалину там же з ним у Франції з її буцімто "потомством" в королівській династії Франції... Є наукова методологія, епістемологія, критика тексту та інше. Я несу повну відповідальність за уточнення біографії святого Лазаря на основі наданих джерел (джерела були вторинними - первинним було моє усне спілкування з грецьким професійним істориком, котрий мене консультував сугубо у цьому питанні): *3 рік народження у Віфанія — †63 рік смерті у Кітіон (Кіпр)! При нагоді - доповню (прослідкуйте наприклад іст.ред. як я робив час від часу в статті Вуса, знаходжу і збагачую статтю по мірі натрапляння на інформацію завжди тримаючи на увазі в якій статті можна використати). Щодо вашого уривка "до 9 ст." - читайте і "Архимандрит Никифор, «Библейская энциклопедія" → (Епиф. Наег. 66, 34) та інше. Я дуже давно займаюся цією тематикою...мусів робити деякі виправки та уточнення і у темі Кустодії (Свята Земля) теж саме. Я не новачок і не профан в цій царині. Кладіть край "перетягуванню канатів" між католиками та православними на рівні вашої свідомості. Візьміть до уваги дотримання мною академічної культури (науковий принцип) - я лишив ваш текст, вказую позицію опонента, але пишу максимально правдиво (це я пропонував раніше ввести в правила УкрВікі, так давно зробили в РосВікі наслідуючи АнглВікі - запобігання війні редагувань, наслідування академічної культури). Я категорично проти однобоких антинаукових записів: тільки католицькі чи православні, або по-дитячому записаний нейтралітет особи "не в темі" як в РосВікі (в аналогічній статті) мовляв є ось таке (-) і ось таке (+), легенда він і нічогісінько реального...цей рос.писака ще записав "рос. вероятным местом погребения праведного Лазаря является могила в Вифании"...я вже не витримав цю маячню та виправив → ru:Лазарь из Вифании...я і з євреями на контакті...і у них там був теж...не лише сухі наукові матеріали. Так само з мусульманами спочатку спілкувався і т.д....потім надрукував → Марія в Ісламі. Якщо ви перейменуєте розділ на «Церковне передання» - не буду проти. Не варто на весь масив уривочка накладати тінь сумніву "легенда" - немов не реальні всі ці люди (з Біблії). Напр. мою статтю в Чикаго (США) опублікували про «Докази Воскресіння Христа»...ще не мав часу втулити в Вікіпедію...написав об'єктивно правду про С. Петлюру за тим же акад.методом (без обирання чиїхось вподобань) - шум піднявся в діаспорі проти моєї статті...і т.п. Аналізую хто, як і чому повстає...дещо можна сказати про них... Мабуть вам треба довіряти мені, знати дещо більше (без упереджень до мене)... Напр. в статтях про хімію та фізику таких суперечок менше знайдемо. Але в гуманітарних дисциплінах так само як в математиці, фізиці і т.п., все чітко - тільки слаба академічна культура комусь може "надавати" зухвальства спорити (напр. для мене очевидна дурня в довговисівшій інфі РосВікі → "рос. вероятным местом погребения праведного Лазаря является могила в Вифании"...я уявляю який булгаковський Шаріков П.П. буде спорити зі мною ...сподіваюсь ви орієнтуєтесь в цьому). Головне це ваша і моя праця на читача. З повагою до вас і вашої критики --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 20:39, 2 жовтня 2014 (UTC)

Двома руками підтримую Вашу тезу "Головне це ваша і моя праця на читача.". Тепер декілька тез дозволю собі щодо вище написаного Вами.

  • Я поставив у один ряд легенди що стосується і Марселя і Кітіона. Ніякої переваги чи відмінності тут між французами чи греками як і католицизмом чи православ'ям не розглядаю і не збираюся. Те ж саме стосується хрестоносців.
  • Католицьку виважену позицію я процитував посиланням на Католицький оглядач (за 30.10. 2013), де сказано про легенду(и), а не факти, що стосується як Марселя так і Кітіона.
  • Авторитетність Ваших досліджень чи Вашого досвіду я не збираюсь обговорювати і оцінювати. Проте було би цікаво прочитати Ваш допис (розділ?) у вікіпедійній статті про Ісуса Христа щодо доказів воскресіння Христа, про публікацію яких Ви говорите.
  • Датування Вами років життя Лазаря - *3 р., Віфанія — †63 р., Кітіон (Кіпр) у статті не має ніякого підтвердження, тому воно не вірне. До того ж архімандрит Никифор у «Библейская энциклопедія" → (Епиф. Наег. 66, 34), говорить про "рос. предание" - тобто переказану легенду, а легенда появилася після 9 століття. У легенді можна написати все що хочеш для досягнення певної мети.

Успіхів. --Babizhet (обговорення) 09:21, 3 жовтня 2014 (UTC)

В принципі створив я його багато в чому випадково. Але зараз уже, раз я вже почав це робити, міг би перенести з польської вікіпедії їхній список. Вийде десь удвічі більше. Проблема в тому, що я не впевнений в транскрипції їхніх слів, оскільки навіть в самій вікіпедії різні автори одні і ті самі букви передають у різний спосіб. А хочеться зробити таку велику роботу одразу правильно, щоб потім не довелось багато перероблювати. І тоді це точно вже було б основою не тільки для мене. Користувач:Oleksandr Tahayev 4 жовтня

Дякую за низку доречних редагувань. По двох останніх: Антський союз - стаття про історію середзем'я, чомусь не згадано орків. Треба докорінно переписати. Анти - зміна першого абзацу недоречна. Залучення до антської спілки готів - фантастика, матеріальна культура антів більш іранська, ніж слов'янська, мова, за візантійцями, слов'янська. Думаю, доцільно повернути попереднє формулювання. З повагою, --SitizenX (обговорення) 15:22, 9 жовтня 2014 (UTC)

  • Розумію вашу суб'єктивну критику. Але маючи досвід наукової роботи навіть в архівах з оригіналами, викладацький у виші і т.п....але я поважаю науковців НТШ (не лише археологів бувшого СРСР і т.п.) зазначених джерел в цій статті (які використовую я вручну з власної бібліотеки, і несу відповідальність за редагування). Раджу вам самому читати ці тексти НТШ. Якщо у вас є сумніви щодо впливу готів, кельтів та іранців на етногенез українців, то раджу вам почитати статтю хоча б «вуса» (з моїм редагуванням)... Взагалі абстрагування вам варто застосувати для розвитку вашої академічної культури. Такого зухвальства у мене нема - спотворювати наукові дані НТШ. Дякую що ви не зачіпали «греків» в статті «анти» першого абзацу Не перетворюйте на інформаційний смітник УкрВікі, що кожен собі навмання з політиканства чи недолугої фантазії може рушити структуровані в науковому світі видання...достатньо що ВАК не бере до уваги Вікіпедію, як забігаловку профанів, невігласів під банданами-ніками. Я не здивувався коли помітив в категоріях «історії Росії» кімерійців в РосВікі і т.п. антинаукові речі (вилучив - чекаю на їх реакцію ru:Киммерийцы), сподіваюсь в УкрВікі щось інше є (не чіпайте мого редагування, бо буду вважати, що ви такий самий, як той, хто в ru:История России включив ru:Галицко-Волынское княжество та інше!!!). --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 15:43, 9 жовтня 2014 (UTC)
Не знаю, як Ви викладали у виші, але наразі я вів розмову про об'єднання Анти, й жодним чином не торкався питання етногенезу українців. Ви, як науковець, мабуть розумієте, про що я кажу. Торкатися Ваших правок, за такої манери вести діалог, мені не цікаво, тим більше, що це не найколоритніше блюзнірство щодо антів. Сенсу продовжувати подальше обговорення не бачу.--SitizenX (обговорення) 17:18, 9 жовтня 2014 (UTC)
  • SitizenX, візьміть до рук в бібліотеці (якщо не придбали) "Енциклопедію Українознавства" від НТШ, застосуйте логіку та аналіз: анти мають пряме відношення до етногенезу українців, а серед антів не було 100% слов'ян. НТШ не робило "блюзнірство щодо антів", це ваші стереотипи вам заважають сприймати їх наукові дані. Аналогічно 50% західно-балтського походження білорусинів у 17 ст. ВКЛ вирізали росіяни, потім їм "вбили в голову" стереотипи "ми слов'яни" (див. етногенез білорусів), і серед білорусів стереотипно не всі сприймають патріотичні ідеї нині, тепер по-російськи методично і підкремлівський Мінськ... Ваша теза про одну мову антів, інше походження антів й т.п. буцімто не розв'язане, але схоже на різнонаціональний соціум СРСР рос. русскоязычное население який розпався Читайте в Романови моєї редакції розділ «Юридичний аспект» (наукове джерело для дипломатичного корпусу, юристів міжнароднього права й істориків автор кандидат наук подарував мені) - сподіваюсь мене зрозумієте врешті без політичних стереотипів та підросійських поглядів. Тільки наука! Як казав філософ: «Сократ - мені друг, але істина - дорожча» З повагою до вашої позиції --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 18:18, 9 жовтня 2014 (UTC)

Нові зображення

Це повідомлення відсилається користувачам,
що завантажують до Вікіпедії вільні файли
Якщо Ви завантажуєте файл з вільною ліцензією (не добропорядне використання!), рекомендуємо завантажувати нові зображення у Вікісховище. Таким чином, інші користувачі з інших мовних розділів Вікіпедії, а також інших проєктів Фонду Вікімедіа зможуть використовувати наші зображення, відповідно не буде потреби перезавантажувати файли з однієї мовної версії Вікіпедії до іншої. Радимо відразу категоризувати файли, а також ставити відповідну ліцензію. Файли без зазначеної ліцензії будуть вилучені. (Наприклад, для українських державних символів, знаків це {{PD-UA-exempt}}).

--FileReviewerBot (обговорення) 10:54, 16 жовтня 2014 (UTC)

Переклад статті про бойкот російських товарів

Вітаю, Олеже! Я бачу, що ви добре знаєте польську мову. Чи не могли би ви перекласти статтю про бойкот російських товарів для Польської Вікіпедії? На УкрВікі вона доволі велика. Підійде, і навіть бажаніший, переклад з Англійської Вікіпедії. Якщо ви погано знаєте англійську, я можу підготувати текст для перекладу. Дякую за допомогу!--Trydence (обговорення) 11:12, 18 жовтня 2014 (UTC)

Запрошення


Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 07:42, 1 листопада 2014 (UTC) Запрошую взяти участь у Місяці Тернопілля, який проводитиметься з 3 листопада по 3 грудня 2014 року.--Микола Василечко (обговорення) 08:30, 25 жовтня 2014 (UTC)

Запрошення


Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 07:42, 1 листопада 2014 (UTC)

Українські японісти у Вікіпедії

Привіт! Враховуючи, що ви патрульний української Вікіпедії, то маю до вас два запитання:

  • чи можу я викладати тексти під ліцензією Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share на Вікіпідручник?
  • підкажіть мені будь ласка активних користувачів Вікіпедії, що знаються на японскій мові.

--UkrainianZombie (обговорення) 07:09, 2 листопада 2014 (UTC)

  • Зрозуміла ваша репліка...але вікіпедісти не повідомляли мені, хто з них «японіст» Раджу листувати до учасників → «Вікіпедія:Проект:Японія». Хоча вікіпедісти жваво користають з інкоґніто-ніків, але у «Категорія:Шаблони:Користувачі за мовами» є користувачі-знавці японської «Шаблон:User ja»...

З повагою --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 10:50, 2 листопада 2014 (UTC)

Доброго дня. На Порталі:Католицтво вказано, що ви координатор проекту, тому звертаюсь до Вас за порадою. Натрапила на статтю Мефодій Олімпійський, довела її до пуття, а потім помітила Святий Методій Патарський і задумалась на правильністю назви. Якщо з Методій - Мефодій визначитись допоміг УКУ Транслітерація грецької літери Θ, то далі складніше. Наскільки я зрозуміла Олімпійським його називають більше в католицтві, а Патарським - в православ'ї. Можливо Ви підкажете що буде правильніше. І чи додавати «святий в назві»? Буду вдячна за допомогу. --Tata lv (обговорення) 21:33, 2 листопада 2014 (UTC)

  • ТакТак Зроблено
  1. Проаналізовано, ідентифіковано, перевірено;
  2. зроблено перенаправлення Мефодій ОлімпійськийСвятий Методій ПатарськийМефодій Патарський;
  3. зі збереженням інформації тексту «ізольованої статті» й категоризації поєднано з основною статтею.
  4. Тепер ви можете продовжити редагуванняМефодій Олімпійський.
  5. Встановлено запрошення на вашій сторінці обговорення.

З повагою --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 08:19, 4 листопада 2014 (UTC)

Дякую за допомогу, на днях ще дороблю статтю. Також вдячна за запрошення до порталу, однак не надто цікавлюсь католицтвом. Але коли буде змога, то щось напишу. В далеких планах написати про деякі костели в межах Львівської області.--Tata lv (обговорення) 17:47, 4 листопада 2014 (UTC)

Будь ласка, чому ви вважаєте, що до теми експресія генів, де описані класичні і нові поняття центральної догми мол біології, підходить таке популяційно-генетичне поняття як гаплогрупа, яке ви до нього додали? Бо мені це зовсім не зрозуміло і таке додавання здається дуже дивним. Я б ще зрозуміла до шаблону хромосом… --Helixitta (обговорення) 17:38, 13 листопада 2014 (UTC)

Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Файл:Deutsches Archäologisches Institut Logo.jpg. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити.

Найчастіше помилки в оформленні полягають у:

  • відсутність {{обґрунтування добропорядного використання}}. Приклади можна подивитися тут;
  • завеликий розмір — роздільність не має перевищувати ту, яка використовується у статті. Як це зробити описано тут;
  • зображення не ілюструє основний предмет статті, а виконує декоративну роль (обкладинка для книжки може використовуватися у статті про саму книжку, а не у галереї статті про видавництво чи автора);
  • зображене можна сфотографувати (наприклад, будівля зараз існує, але поки нема вільного її фото).

--FileReviewerBot (обговорення) 07:50, 26 листопада 2014 (UTC)

Дякуємо за те, що ви завантажили на сервер Вікіпедії файл Файл:Реконструкція замок Крупе.jpg. Однак на сторінці опису файлу немає супровідної інформації щодо джерела, авторства та ліцензії або ця інформація неповна чи недостовірна. Якщо ви не є автором даного файлу, ви повинні якимось чином обґрунтувати свої права завантажувати його у Вікіпедію. Також у цьому випадку необхідно вказати джерело файлу, тобто дати посилання на сайт (або інше джерело), з якого ви взяли цей файл, а також умови використання файлів із вказаного сайту.

На сторінці опису файлу завжди вказуйте шаблон з ліцензією, під якою опубліковано цю роботу. Якщо ви є його автором, ви можете використати шаблон {{Cc-by-sa-3.0}} для того, щоб ліцензувати файл під CC-BY-SA, або {{PD-self}}. Щоб довідатись про те, які ще існують шаблони з ліцензіями, дивіться статтю Вікіпедія:Шаблони:Авторські права або Короткий довідник.

Якщо ви завантажили й інші файли, будь ласка, перевірте, скориставшись цим сервісом, чи зазначено на їхніх сторінках опису джерело, а також шаблон з ліцензією. Якщо статус завантажених вами файлів не з'ясується протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені вилучити завантажений вами файл із сервера.

Дякуємо за розуміння.

--FileReviewerBot (обговорення) 11:32, 24 листопада 2014 (UTC)

Усім небайдужим, а також усім, хто вважає (або хоче), що список повинен опинитись (або може опинитись) на головній, будь ласка, залиште свій голос "за" чи "проти", а також зауваження (аби виправити недоліки, якщо такі є) на сторінці обговорення кандидатів у вибрані списки Вікіпедія:Кандидати у вибрані списки. Олексів (обговорення) 08:05, 24 листопада 2014 (UTC)

Статус файлу Файл:Nvvpou.png

Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Файл:Nvvpou.png. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити.

Найчастіше помилки в оформленні полягають у:

  • відсутність {{обґрунтування добропорядного використання}}. Приклади можна подивитися тут;
  • завеликий розмір — роздільність не має перевищувати ту, яка використовується у статті. Як це зробити описано тут;
  • зображення не ілюструє основний предмет статті, а виконує декоративну роль (обкладинка для книжки може використовуватися у статті про саму книжку, а не у галереї статті про видавництво чи автора);
  • зображене можна сфотографувати (наприклад, будівля зараз існує, але поки нема вільного її фото).

--FileReviewerBot (обговорення) 19:56, 30 листопада 2014 (UTC)

Нові зображення

Це повідомлення відсилається користувачам,
що завантажують до Вікіпедії вільні файли
Якщо Ви завантажуєте файл з вільною ліцензією (не добропорядне використання!), рекомендуємо завантажувати нові зображення у Вікісховище. Таким чином, інші користувачі з інших мовних розділів Вікіпедії, а також інших проєктів Фонду Вікімедіа зможуть використовувати наші зображення, відповідно не буде потреби перезавантажувати файли з однієї мовної версії Вікіпедії до іншої. Радимо відразу категоризувати файли, а також ставити відповідну ліцензію. Файли без зазначеної ліцензії будуть вилучені. (Наприклад, для українських державних символів, знаків це {{PD-UA-exempt}}).

--FileReviewerBot (обговорення) 22:36, 30 листопада 2014 (UTC)

Військова справа у Вікіпедії

Добрий день! Помітив, що ви робите невеликий внесок у великі статті, а потім подаєте їх на конкурс, хоча за правилами конкурсу:

  • можна подавати лише створені вами наново статті або покращені вами статті, які до ваших правок мали розмір менше 7000 байтів;
  • можна подавати на конкурс лише статті, в які ви додали щонайменше 5000 байтів.

Щоб не захаращувати списки статей конкурсу, деяких великих статей, які явно порушують ці правила, у списках може не бути. --Amakuha 11:44, 2 грудня 2014 (UTC)

Конкурс "Військова справа"

Вітаю! Пане Олег, Ви напевно не уважно читали умови конкурсу. Тому в розряді конкурсних статей опинилось, що треба і, що не треба: Вікіпедія:Проект:Військова справа у Вікіпедії/Тиждень 3. Це дуже ускладнило формування таблиці 3 тижня, тому, будь ласка, будьте уважніші! З повагою --Учитель Обг 20:40, 2 грудня 2014 (UTC)

У мене до Вас прохання: пройтись по таких статтях і видалити шаблон конкурсу із СО статті. Зробила б сама, та не маю часу --Учитель Обг 21:38, 2 грудня 2014 (UTC)

Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Файл:UK Defence Intelligence logo.jpg. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити.

Найчастіше помилки в оформленні полягають у:

  • відсутність {{обґрунтування добропорядного використання}}. Приклади можна подивитися тут;
  • завеликий розмір — роздільність не має перевищувати ту, яка використовується у статті. Як це зробити описано тут;
  • зображення не ілюструє основний предмет статті, а виконує декоративну роль (обкладинка для книжки може використовуватися у статті про саму книжку, а не у галереї статті про видавництво чи автора);
  • зображене можна сфотографувати (наприклад, будівля зараз існує, але поки нема вільного її фото).

--FileReviewerBot (обговорення) 22:16, 2 грудня 2014 (UTC)

Статус файлу Файл:DGIA.jpg

Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Файл:DGIA.jpg. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити.

Найчастіше помилки в оформленні полягають у:

  • відсутність {{обґрунтування добропорядного використання}}. Приклади можна подивитися тут;
  • завеликий розмір — роздільність не має перевищувати ту, яка використовується у статті. Як це зробити описано тут;
  • зображення не ілюструє основний предмет статті, а виконує декоративну роль (обкладинка для книжки може використовуватися у статті про саму книжку, а не у галереї статті про видавництво чи автора);
  • зображене можна сфотографувати (наприклад, будівля зараз існує, але поки нема вільного її фото).

--FileReviewerBot (обговорення) 13:37, 5 грудня 2014 (UTC)

Help me!

Допоможіть... --Pavlo1 (обговорення) 18:56, 4 грудня 2014 (UTC)

Добрий вечір! Я то ... Пишу наче! ;-) Та й ще й у конкурсі.... (Див. СО) :-) Нє, я не проти допомоги, але ж тут -

  1. конкурс
  2. наче і сам таке можу зробити.

На всяк випадок забрав шаблон пишу і пішов вечеряти. :-) --Nickispeaki (обговорення) 14:51, 5 грудня 2014 (UTC)

  • Nickispeaki, не хвилюйтесь. Я теж у конкурсі, ДЕ РАХУЮТЬ "від фонаря" БАЙТИ ДОДАНІ ВАМИ з рамками 5-7 тисяч, СТВОРЕНІ ВАМИ СТАТТІ, і аж ніяк «допомогу», за кількістю там є «спортсмен» немов група пише під його ніком (бо я набираю текст і фізично помічаю на обробку тексту протягом доби ліміт можливості одної людини)...мабуть я і ви пасемо задніх Я подумав закрити прогалину УкрВікі - вкраї незаодівльно розроблена тематика розвідки порівняно з РосВікі та АнглВікі...навіть вичислив одного вікіпедиста в РосВікі через мною редаговану статтю про (його шаблон ВУЗу, місце служби...на його О.С. через фотографію використання в шаблоні цієї тематики...) - він професійний розвідник ГРУ РФ, котрий навіть це не ховає...аналогічну моїй укр.статті (Силовий гіпноз) в РосВікі знищили для «ФСБшного контролю інформаційного простору» під надуманою причиною. Навіть "по дорозі" згаданого конкурсу при редагув. ст. про КДБ РБ я вписав "рос. идеологическому троллингу рос.шовиниста не место в междунар.энц." за його вставку мовляв «Правий сектор фашисти яких ловить КДБ Білорусі», замінив на «рос.неонацистів» (ru:Комитет государственной безопасности Республики Беларусь → «Деятельность»), чекаю появи "на горизонті" рос.інтелектуала для відпатрулювання тої ст. - у них в Рос.Вікі дикі речі навіть почали робити: коли Росії не було й «руССкого языка» НЕ БУЛО вони записали про Галицько-Волинське 13 століття як «Русское княжество» (я в архівних документах до 17-18 століття знаю немає оцього «руССкое»), Київську Русь перекручують, нав'язують сучасний політиканський стереотип...воюють і тут. З повагою --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 15:21, 5 грудня 2014 (UTC)
Ну то так. А чого "від фонаря"? Чи Ви про те, що однотипні статті журі чомусь іноді оцінює на 1 бал, а іноді на всі 3? Причому, якоїсь системи я не помітив... ;-0 Тобто в одного і того ж конкурсанта і той же член журі... (і в себе теж таке бачив. ;-) )А про можливості... Так вони більше ПЕРЕКЛАДАЧЕМ обмежуються. Можу сказати, що якщо чисто як зомбі торчати біля пк, то за день можна "переварювати" до 100 кб статті! Це за тиждень вийде півмегабайта десь. У мене поки що не виходить так - сім’я, інші обов’язки. Це при тому, що я ще й зараз не працюю! А якби працював, то взагалі б сенсу не було б тягатися із масовим перекладом. Я так дивлюся, у нас оригінальних статей не більше десь 1-3 процентів. Нє! А що Ви хотіли? Треба було УМОВИ конкурсу підганяти під це, тоді б ситуація була б кращою. Ну, принаймні, розрив між перекладеною статею і оригінальною, щоб був десь 1 бал - за переклад, 10 балів за оригінальну. (це приблизно. Насправді, якісний переклад статті десь відноситься до 1:3, 1:4... В залежності від складності статті, наявних ПЕРЕКЛАДЕНИХ вже шаблонів, тематики, ...) І про добру і вибрану - нє, ну просто розсмішили! Тут, так точно треба 1 до 20 ставить! БО одну вибрану, чи добру, то треба місяць писати! А потім ще ТИЖДЕНь вибирати, і НЕ ФАКТ, що виберуть. Ну і заодно, треба було написати, що перекладено не можна вибирати, чи що... Бо на ру-переклад чомусь у багатьох алергія. Ну, а чим САМЕ російська завинила, мені до цих пір не ясно.. Он, росіяни, так наші перекладали, я чув і вибирали. :-) У них там, цілий конвеєр... І щодо кгб - ну то так... Я зараз в ру-вікі не дуже сунусь, щоб не заблокували часом. А так, щось додаю. Типу в ЛНР. :-) Часом і не труть, якщо все по-русскі і з джерелами. ;-) - куди ж від власних же правил діться? ;-) --Nickispeaki (обговорення) 16:28, 5 грудня 2014 (UTC)
  • Отож... Тут мені (12 Військова справа у Вікіпедії) написали 5000 та 7000...а вони не виражають дефіцит інформації "під зав'язку" використаної відкритої інф. про напр. державний секрет Росії в статті...нагнати кількість байтів на таємну організацію...на деякі діла й факти біографій осіб є гриф секретності не менше 30 років А хто «строчить» багато там на конкурсі - підозріло мабуть ноутбук хоче замість мене Там є кому оцінювати - най оцінюють --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 16:50, 5 грудня 2014 (UTC)

Про силовий гіпноз. Так.... Стаття ВЖЕ має завеликий розмір! Вже в 2012 році було 8к, а це ЯВНО більше дозволених 7! У мене те ж із ф-35. Моя стаття. Доповнив до 100 кб. Але! Вона на листопад була десь 15. Тому... А якби я знаю наші реалії - її все одно, не скоро б доповнили ХОЧА б до такого рівня! А я думаю, ще й з англійської чимало додати. Але, швидше все, вже ПІСЛЯ конкурсу- ну а сенс це робити під час конкурсу, якщо коту під хвіст? А я за той час зможу ще кілька по сотень кілобайт перекласти? Я ж кажу, багато хто зрозумів, що за НИНІШНІМИ правилами перемогу отримає, хто десятками перекладе з тої ж російської. Саме російської, бо я засікав в час можна видавати до 50 кб тексту! Це не можна порівняти із написанням ВЛАСНОЇ оригінальної... Принаймні, якщо Ви не набираєте 200 символів за хвилину.... Я десь максимум 80... А ще ж і ДУМАТИ при тому наче тре. Тому от так. Гляньте на со статей - 90 процентів - ру. Мене тут хіба що заспокоює, що російські статті досить високої якості. Але бувають конфузи, коли російська явно гірше інших... Але то, швидше виняток. Російська вікіпедія ДУЖЕ мілітарно сильна. Он, одна з авторок - 26 річна дівчина! ;-0 8-0 І в неї з десяток вибраних статей по танкам! У молодої дівчини! Цікаво було почитати про техніки. А про Кадочнікова - чув і бачив. Але, я тільки десяту частину чув із того, що сьогодні прочитав. :-) Ще таке - місцями стиль трохи... публіцистичний, чи що? І трохи помилок є. Виправляти, якщо знайду, чи як? ;-) --Nickispeaki (обговорення) 17:12, 5 грудня 2014 (UTC)

Я тільки щойно сьогодні переглянув Зонд с Арктура Аргуэльес Хозе. Це КУДИ круче всяких наших "гіпнотизерів". Якби тут не планетний, чи геополітичний рівень, тут галактичний. :-) Так що, якщо в НЛО не вірите, то і не парьте собі мізки, щоб не казати, що я трохи того... :-) Я просто давно в темі. А от укр-вікі в цій темі, просто в епоху інквізиції знаходиться... Навіть в росіян краще. А нормально більш-менш тільки в англійській. ТАМ стільки всього є! ;-0 На все добре. Пішов напрягати перекладача. :-) Гугль (чи що там?) Вам в допомогу! :-) --Nickispeaki (обговорення) 17:12, 5 грудня 2014 (UTC) ПС. Вже і тут конфлікт редагувань. А про білоруське КГБ почитав... ЕХ! Іноді шкода білорусів! Спілкуюся з деякими періодично - тут в Чернігові їх чимало. Затарюються дешевими україно-китайськими товарами! Так деякі з них досить жорстокі і навіть гордяться, що в них всі майдани бігом би розігнали! ;-0 ;-( І про їх кгб чув, що вони особливо не церемоняться... Якщо наших фемен вивезли в ліс і мало не згвалтували, то то вже щось і значить... По-моєму, після того, вони туди більше не їздили. Не знаю, що то за скандальні дівки - сам більше не підтримую, ніж підтримую таке, але ж показове саме ставлення органів до такого... Кажуть, ще й облили чимось типу бензином і сказали - сунетеся, наступног разу ще й підпалимо. 8-0 Так що білоруси - цікавий народ! В той же час - найсумирніший нарід із всіх слов’ян, що я бачив! ВСЕ терплять! Навіть купу анекдотів на цю тему мені розповідали самі. :-) --Nickispeaki (обговорення) 17:12, 5 грудня 2014 (UTC)

Ще раз добрий вечір! :-) Щось у нас із Вами, видно, карма ще на сьогодні лишилася. :-) Оце написав оте фсо і глюк бачу. Стара версія із глюкаво заповненим шаблоном ПОКАЗУЄ зображення, а нова, за всіма правилами шаблона - НІ! ;-0 Я в шоці! Може підскажете, що робити? --Nickispeaki (обговорення) 21:30, 5 грудня 2014 (UTC)

  • ТакТак Зроблено --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 21:52, 5 грудня 2014 (UTC)
    Дякую за ваш аналіз й реакцію на мою редакцію «КДБ РБ» в РосВікі, тепер можете слідкувати за реакцією на ru:Обсуждение:Будапештский меморандум → «Ратификация» (мій текст серед софізмів російських люмпенів під ніками-банданами - во істину як рос.класик казав про нещасну Росію "погані дороги та керівники-бовдури")...жаль їх. Адже вони хитро брешуть, спотворюють факти розраховуючи на собі подібних примітивних читачів (в результаті авторитет Вікіпедії падає)...захопивши віртуальну владу Вікіпедії блокують всіх не згідних з їх особистою політичною позицією, хто логічно й чесно обґрунтовує правду як їх опоненти в дискусії. З повагою --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 22:33, 5 грудня 2014 (UTC)

Дякую! Наскільки я зрозумів, що ларчик просто відкривався? ;-0 треба було поставити ті нещасні 200 пкс? ;-0 --Nickispeaki (обговорення) 23:48, 5 грудня 2014 (UTC)

Статус файлу Файл:SRI Logo.jpg

Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Файл:SRI Logo.jpg. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити.

Найчастіше помилки в оформленні полягають у:

  • відсутність {{обґрунтування добропорядного використання}}. Приклади можна подивитися тут;
  • завеликий розмір — роздільність не має перевищувати ту, яка використовується у статті. Як це зробити описано тут;
  • зображення не ілюструє основний предмет статті, а виконує декоративну роль (обкладинка для книжки може використовуватися у статті про саму книжку, а не у галереї статті про видавництво чи автора);
  • зображене можна сфотографувати (наприклад, будівля зараз існує, але поки нема вільного її фото).

--FileReviewerBot (обговорення) 17:37, 6 грудня 2014 (UTC)

Олеже, і де ж Ви такі назви: Військова розвідка Великобританії, Головне управління військової розвідки Румунії берете? --Pavlo1 (обговорення) 12:25, 6 грудня 2014 (UTC)

  • Нарешті мені задали питання...бридко від того, що тут роблять як окупанти з КДБ СРСР проти укр.філолога Антоненко-Давидовича в УРСР: змушування зросійщення словників укр.мови, проти чого виступав репресований укр.філолог - "рос. приблизить к великоруССкому языку малороссийский диалект" (всі слова незрозумілі знавцям лишень рос.мови москалям й думаючим російською підросійським хохлам зі стереотипами совків, укр.структуру речення - примусово поміняти на структуру рос.правил)...«Воєнна» це калька від рос. военная!!! Отак! Війна → військовик → військова. Навіть негайно треба з'єднати статті «Військова розвідка» (Military intelligence, також Defense intelligence) під США із «Воєнна розвідка» (Войсковая разведка) під біл. Расею - «войско - войсковая» це «військо - військова» , «война - военная» → війна - військова ЗНОВУ чітко «військова»!!! Хочете класифікувати (подрібнити) - але прошу в нутрі одної статті на «полкову розвідку» військової частини і т.п. відповідно джерела Поповских П. Я., Кукушкин К. Я., Астанин В. Н. и др. // «Подготовка войскового разведчика», г. Москва, изд. «Воениздат», 1991 г., 336 с.: ил. — ISBN 5-203-00338-6 (рос.) І Т.П.. Хімік не сперечається з хіміком про воду що воно «АшДваО» не хімік вимагає називати «АшДваО» тільки водою З повагою --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 13:04, 6 грудня 2014 (UTC)
Ви дарма гарячкуєте. Законодавцями з перекладу в цьому питанні виступають Головне управління розвідки Міністерства оборони України і Національний університет оборони України. Так що щодо хіміків не треба... --Pavlo1 (обговорення) 13:17, 6 грудня 2014 (UTC)
  • А я не гарячкував...навіть навмисно ставив шаблон в поміч вам → І вказані вами "законодавці" викликають багато питань нині з АТО... --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 13:23, 6 грудня 2014 (UTC)
    Ви б за АТО вже помовчали... Піськами міряться не будемо. Наснаги. --Pavlo1 (обговорення) 13:25, 6 грудня 2014 (UTC)
    А ви хам обстоюючий позицію пострадянських бюрократів МОУ, з замашками мужлана із люмпенів, і за АТО не мовчите, але вказуєте іншим що робити, амбітно себе фантазуєте виключно вищим за співбесідника немов велике цабе, немов приватизували ви право про АТО мати враження І вам того ж теж адекватно --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 21:30, 6 грудня 2014 (UTC)

Нові зображення

Це повідомлення відсилається користувачам,
що завантажують до Вікіпедії вільні файли
Якщо Ви завантажуєте файл з вільною ліцензією (не добропорядне використання!), рекомендуємо завантажувати нові зображення у Вікісховище. Таким чином, інші користувачі з інших мовних розділів Вікіпедії, а також інших проєктів Фонду Вікімедіа зможуть використовувати наші зображення, відповідно не буде потреби перезавантажувати файли з однієї мовної версії Вікіпедії до іншої. Радимо відразу категоризувати файли, а також ставити відповідну ліцензію. Файли без зазначеної ліцензії будуть вилучені. (Наприклад, для українських державних символів, знаків це {{PD-UA-exempt}}).

--FileReviewerBot (обговорення) 20:13, 16 грудня 2014 (UTC)

Статтю Хмельниччина (область) номіновано на вилучення

Стаття Хмельниччина (область), значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 23 грудня 2014. --— Green Zero обг 14:15, 23 грудня 2014 (UTC)

Тематичний тиждень

Доброго дня. Ви може вже забули, але у вересні ви створили сторінку Вікіпедія:Проект:Тематичний тиждень/Тиждень архітектури. Згідно з правилами проекту, створюючи пропозицію ініціатор має вказати термін проведення заходу, створити шаблони і перелік рекомендованих до створення статей. Будь ласка, або «оживіть» проект (бажано і повідомити учасників, що колись до участі в тижні записались), або він буде закритий — на наступний рік в такому вигляді переносити не буду (за правилами взагалі чотири тижні і bye). З повагою, --Pavlo1 (обговорення) 21:18, 23 грудня 2014 (UTC)

Категорія:Поховані в Кракові → Категорія:Поховані у Кракові

Будь ласка. Дякую!--95.135.236.91 09:27, 25 грудня 2014 (UTC)

Стиль

Ви наполегливо в статті «Природність класифікації» порушуєте → Вікіпедія:Стиль. Прошу дотримуватися стилю. --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 19:43, 27 грудня 2014 (UTC)

У наукових працях (за стилем до яких повинна була б тягнутися укрВІКІ) прийнято саме такий порядок і я буду його дотримуватись і в подальшому! Перепрошую --Orestsero (обговорення) 20:27, 27 грудня 2014 (UTC)

Доброго дня! Що скажете - бо в мене нема слів. У «розбірку» можете не встрягати - але то, що Ґеохем «тваріт» - то нижче рівня ПТУ.--Бучач-Львів (обговорення) 12:58, 28 грудня 2014 (UTC) Даруйте, що відірвав. Дякую.

  • Бучач-Львів, є вузькоконфесійні фанатики релігійні та екстремісти-атеїсти, яких важко перевиховати в Вікіпедії Я знаю (і це люба особа без освіти може навіть в Вікіпедії знайти підтвердження), що серед козацтва та гетьманів багато хто вчився в католицьких (т.зв. «латинських») навчальних закладах залишаючись православними, але роблять не історичну правду сучасники, "підчищають" складні реальні біографії...не здивуюсь якщо в біографії Джуґашвілі-Сталіна знищать інформацію про його навчання в Православній Семінарії залишивши тільки пунктики про репресії, а Православне Вінчання Ульянова-Леніна замінять на ЗАГС-РАГС і т.п. і т.д. Дайте Геохему посилання онлайн (якщо є), щоби він почитав джерело... --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 14:14, 28 грудня 2014 (UTC)

У мене є невеличке прохання: зверніть увагу на статтю про сучасного Героя й коментарі на сторінці обговорення видалення статті. При бажанні, можна проголосувати. --Учитель Обг 14:18, 19 грудня 2014 (UTC)