Гречаний суп

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Гречаний суп

Греча́ний суп — суп, зварений на овочевому, кістковому, м'ясному бульйоні: яловичині, свинині, курятині з використанням гречаних круп.

Рецепт до прикладу[ред. | ред. код]

Шматок свинячої поребрини порубати на невеликі шматочки, промити, покласти в каструлю (3л) та залити водою, вкинути одну цибулину в лушпині, декілька лаврових листочків, поставити на вогонь.

Як закипить, зняти піну, варити на малому вогні до готовності м'яса. Забрати цибулину.

Всипати 60 г гречаних круп, через декілька хвилин покласти підготовлену картоплю, покраяну кубиками.

Тим часом приготувати засмажку; засмажити на олії порізану цибулину та натерту на тертці морквину. Покришити зелень — кріп та петрушку. Як картопля стане м'якою, до супу покласти розтовчених два зубчики часнику та 8-10 горошин чорного перцю.

Всипати засмажку та зелень, посолити до смаку. Страву можна подавати до столу.

Гречаний суп можна приготувати без м'яса (вегетаріанський варіант), але з помідорами[1]. Також є альтернативний варіант приготування з грибами[2]. Для цього вариться овочевий бульйон, в який додають картоплю і гречку, водночас гриби (печериці) тушкуються з цибулею і морквою на сковорідці. Коли гречка і картопля звариться треба додати тушковані гриби і прокип'ятити 5 хвилин. Можна також додавати різні приправи за смаком: орегано, розмарин, кмин.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Суп з гречкою і помідорами на Смакплюсі. Архів оригіналу за 29 листопада 2014. Процитовано 19 листопада 2014.
  2. Гречаний суп з грибами - Рецепт приготування з покроковими фотографіями. www.smachno.in.ua. Архів оригіналу за 30 вересня 2020. Процитовано 11 серпня 2020.