Ігровий туризм

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ігрови́й тури́зм (розважальний туризм) — різновид туризму, в якому туристи-учасники, що їх називають гравцями, керують ресурсами, даними через ігрові символи, з метою досягнення мети.

Головне завдання ігрового туризму — діяльність з розважальною та іноді навчальною метою.

Види ігрового туризму[ред. | ред. код]

  1. Дитячі ігри — для цього створюють в турзонах дитячу анімацію та ігрові кімнати для дітей.
  2. Симуляції, наприклад скаутинг, квест-анімація.
  3. Спортивні ігри, серед найпопулярніших спортивних ігор у туризмі: футбол, теніс, гольф, петанк, волейбол.
  4. Логічні ігри, наприклад, серед рекреантів популярні кросворди, судоку, розумова анімація.
  5. Настільні ігри, серед популярних настільних ігор на відпочинку: шахи, шашки, нарди, го.
  6. Азартні ігри. Відмінністю азартних ігор є те, що виграш чи програш у них має не тільки символічне, а й реальне життєве значення — вони грають на гроші. А такі ігри дуже популярні в курортних зонах, коли туристи відпочивають і часто послаблюють свої соціальні гальма.
  7. Комп'ютерні ігри, очевидно, саме тому в багатьох готельних комплексах встановлено комп'ютерні зали, де запеклі гравці комп'ютерних ігор проводять основний час своїх відпусток.
  8. Рольові ігри, анімація в туризмі. В рольових іграх гравці діють у певному, заданому правилами, світі, беручи на себе певні вигадані ролі. Рольові ігри часто не носять змагального характеру, а призначені для того, щоб отримати задоволення від самого процесу гри.

Найпопулярніші казино світу[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

  • Сучасні різновиди туризму: навч. посіб. / М. П. Кляп, Ф. Ф. Шандор. — К. : Знання, 2011. — 334 с. — (Вища освіта XXI століття). Рекомендовано Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України (лист №N 1/11-4223 від 26.05.11) Рекомендовано до друку Вченою радою Ужгородського національного університету (протокол № 2 від 25.02. 2010) ISBN 978-966-346-854-9 (серія) ISBN 978-966-346-730-6

Посилання[ред. | ред. код]