Користувач:Alex Blokha/Дні згадані в Вікіпедії/Україна/4 червня

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед


Назва:Київ

-Знайдено: + | Белград || Сербія Сербія || 4 червня 2002
-Знайдено: + | Сучжоу || КНР КНР || 14 червня 2005


Зобр:30шт.


Назва:Баран Степан Іванович

-Знайдено: + Степа́н Іванович Бара́н (*1879, с. Крукеничі Мостиського повіту — †4 червня 1953, Мюнхен, Німеччина) — адвокат-журналіст, український політичний, громадський діяч та публіцист у Галичині, дійсний член НТШ, Доктор права (1909).


Назва:Полоз Михайло Миколайович

Підзаголовок:== Репресії ==
Знайдено: + Михайло Полоз арештований органами ГПУ 12 січня 1934 року в Москві. Слідство велося спочатку в Москві, потім справу передали до Харкова і далі до Києва. 4 червня 1934 року засуджений у справі Української військової організації до 10 років виправно-трудових таборів. 9 жовтня 1937 року особлива трійка засудила Полоза повторно до вищої міри покарання. Розстріляний 3 листопада 1937 р. в урочищі Сандармох у Карелії.


Назва:Старицька-Черняхівська Людмила Михайлівна

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + 4 червня 1930 року Старицьку-Черняхівську звільнено з-під варти і строк замінено на умовний.


Зобр:2шт.


Назва:Чоп

Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + 4 червня 1920 року – тріанонський мир – Чоп приєднують до Чехословаччини. Між 1920-1938 роками – Чоп у межах Чехословаччини належить до словаків.


Зобр:1шт.


Назва:Тріанонський договір

-Знайдено: + Тріанонський договір — мирний договір, укладений 4 червня 1920 року між союзними державами Антанти у Першій світовій війні та Угорщиною. Остання погодилася на значні обмеження та втрату територій, у тому числі Закарпаття і частину Словаччини на користь Чехо-Словаччини. У 1920-30-их pp. угорські ревізіоністичні кола домагалися скасування Тріанонського договіру і повернення втрачених земель до «Великої Угорщини».


Зобр:1шт.


Назва:Єфросинія Полоцька

-Знайдено: + 4 червня 2001 року Національним банком Білорусі в обіг були випущені пам'ятні монети номіналом 20 (срібна, якості «пруф») і 1 (мідно-нікелева якості «пруф-лайф») білоруських рублів з нагоди 900-річчя від дня народження Єфросинії Полоцької. Монети були відчеканені на Монетному дворі Польщі у Варшаві накладом по 2000 штук кожна.


Назва:Ковель

Підзаголовок:=== Середньовіччя ===
Знайдено: + 4 червня 1564 р. Ковель зі своєю волостю переходить до Андрія Курбського — князя із Росії, з вимогою що той має дотримуватися литовського статусу і місцевих законів, а також не порушувати прав ковельських міщан. Коли князь Курбський помер, його тіло було поховано в церкві св. Миколая в с. Вербці. По проведених у 1848 р. археологічних дослідах, членами Київської Археологічної Комісії не було знайдено ані кісток, ані труни Курбського.


Зобр:13шт.


Назва:Маневичі

-Знайдено: + Римо-католицька парафія Преображення Господнього в Маневичах була утворена у 1923 році. Парафіальним костелом служила дерев'яна каплиця поблизу залізниці, побудована у 1915 р. як військова каплиця. у 1922-1926 роках її будівництво було завершене. Новий, мурований костел був побудований у 1933-1937 роках на кошти вірних – будівельними роботами керував настоятель ксьондз Болеслав Ястшембскі (нар. 1893, висв. 1925, пом. 1942). До кінця 1943 р. костел діяв завдяки прибулому сюди ксьондзу Едмунду Доманському. Після II світової війни радянська влада зачинила храм, влаштовуючи в ньому склад мінеральної солі. Сіль, яка тут зберігалася протягом 40 років спричинила невідворотні руйнування. Пізніше сіль була висаджена у повітря, зруйнувалось склепіння і дах. Першу Св. Меса після багатьох років відправив у 1990 р. на сходах зруйнованого костелу o. Ян Мухарський OFMCap. Костел був повернутий вірним у 1992 р., він відбудований та відновлюється. Повторно освятив костел в Маневичах 4 червня 1995 р. єпископ Маркіян Трофим'як, тодішній єпископ-помічник у Львівській архієпархії. Стараннями ксьондза пралата Людвіка Камілевського з Луцька була побудована плебанія. У 1992-1994 роках настоятелем тут був кс. Адам Галєк, а у 1994-2001 роках кс. Казімєж Болєслав Зайонц. З листопада 2001 настоятелем парафії в Маневичах та Любешові є кс. Анджей Мацєй Квічаля.


Зобр:2шт.


Назва:Історія Маріуполя

-Знайдено: + * Святої Марії Магдалини — перебувала на перехресті нинішніх проспекту Леніна й Грецької вулиці: тут ще до приходу в Павловськ переселенців із Криму Азовський губернатор В. А. Чортков заклав церкву Марії-Магдалини. Освятили її 4 червня 1791 року. На той час Маріуполь уже 11 років був заселений греками, але «малоросійської нації люди» (колишні запорожці), яких на косах Азовського моря проживало більше двох тисяч, домоглися, щоб цю церкву передали їм. У народі Марії-Магдалинівську церкву (першої збудови) називали ще Руською або Бурлацькою. Вона простояла 100 років і стала занедбаною. Тоді церкву розібрали (1891 рік) і на її місці ухвалою міської думи вибудували капличку на згадку порятунку 29 квітня 1891 року в Японії спадкоємця Миколи Олександровича (у майбутньому останнього російського царя Миколи II). Капличка була розібрана в 1933 році у зв'язку з будівництвом трамвайних колій по проспекту Республіки;


Зобр:19шт.


Назва:Гайдамаки (гурт)

Підзаголовок:=== 2009 ===
Знайдено: + 4 червня 2009 року у Польщі вийшов спільний альбом «Гайдамаків» та легендарного польського гурту Voo Voo. Диск «Voo Voo i Haydamaky» було видано найбільшим у Польщі медіа-концерном «Аgora» тиражем 10 тисяч, який було розпродано за два тижні. Сингл з цього альбому «Wyszła młoda» («Вийшла молода») було визнано найкращою піснею літа на Національному радіо Польщі. Гурти «Гайдамаки» та «Voo Voo» провели ряд успішних спільних виступів у Польщі на підтримку альбому. В Україні диск «Voo Voo i Haydamaky» вийшов лімітованим тиражем та був представлений на фестивалі Джаз-Коктебель-2009 під час спільного виступу обох гуртів.
Підзаголовок:===Альбоми===
Знайдено: + * Voo Voo i Haydamaky (4 червня 2009, Польща)


Назва:Герб Пирятина

-Знайдено: + Герб російського імперського періоду був затверджений 4 червня 1782 році на основі старого герба — в червоному полі натягнутий золотий з стрілою лук. Альтернативний проект Б.Кене розроблений 26 січня 1865 додавав до щита герб Полтавської губернії з імперськими регаліями, знаками перемоги російських військ над шведсько-козацькими арміями у Полтавській битві. Проект Кене обтяжував основний малюонок срібною міською короною з трьома вежками та обрамований двома золотими колосками, оповитими Олександрівською стрічкою.


Назва:Скрябін (гурт)

-Знайдено: + Почалися переговори з «Global Ukraine» про відкриття веб-сторінки в інтернеті ([1]), що й було здійснено 4 червня 1997 року за допомоги директорів фірми Юрія Коржа і Віктора Форсюка.


Назва:Одеса

-Знайдено: + Одеський клімат вирізняється м'якістю та великою кількістю сонячних днів. Влітку, завдяки бризам, навіть у спекотні дні тут комфортніше, ніж у прилеглих степах. Цілющі грязі лиманів і мінеральні джерела приваблюють до Одеси багато відпочивальників. Курортна зона Одеси простяглася на десятки кілометрів вздовж берега Чорного моря. Один із найпопулярніших курортно-розважальних районів Одеси — це Аркадія. На його території розташовані санаторії, будинки відпочинку, а також водолікарня, курортна поліклініка, туристична база, готелі і численні ресторани, нічні клуби та інші розважальні заклади, що працюють у теплу пору року цілодобово. Уздовж всього узбережжя Одеси розташувалися пляжі: Лузанівка, Ланжерон, Відрада, Дельфін, Аркадія, група пляжів Великого Фонтану, Чорноморка, а також безліч пляжів санаторіїв і будинків відпочинку. Знаменитий пляж «Золотий берег», парк, величезний буковий гай знаходяться в мальовничому районі станцій Великого Фонтана. 4 червня 2005 року поруч з пляжем Ланжерон відкрився найбільший у країні дельфінарій.


Зобр:9шт.


Назва:Литвин Василь Степанович

-Знайдено: + Васи́ль Степа́нович Литви́н (*4 червня 1941) — заслужений артист України, народний артист України голова Спілки кобзарів України, лауреат Республіканської премії ім. І.Нечуя-Левицького, лауреат премії фонду Т. Г. Шевченка. Співзасновник Стрітівська школи кобзарського мистецтва.


Назва:Кириченко Олексій Іларіонович

-Знайдено: + | початок_терміну = 4 червня 1953


Зобр:2шт.


Назва:Дужий Петро Атанасійович

-Знайдено: + 4 червня 1945 року сталося непоправне. Зрадницька рука показала агентам НКДБ криївку, в якій знаходилося вісім повстанців, у тому числі й Петро Дужий. Чи не вперше каральні органи НКДБ застосували струменево-паралітичний газ. Петро Дужий арештований усьоме. П'ятнадцять місяців безсонних ночей та катувань під час слідства. У результаті 22 березня 1947 року в спецтюрмі м. Києва Петра Дужого засуджено до розстрілу. Шістдесят п'ять днів і ночей незламний борець Петро Дужий чекав на виконання вироку. Вирок був підписаний головою Верховної Ради СРСР М. Шверником. На щастя, вийшов Указ від 26 травня 1947 року, який скасовував смертну кару.


Зобр:8шт.


Назва:Івашко Володимир Антонович

-Знайдено: + | початок_терміну2 = 4 червня 1990
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + 4 червня 1990 — обраний головою Верховної Ради УРСР.


Зобр:4шт.


Назва:Червоніщенко Іван Григорович

-Знайдено: + Іва́н Григо́рович Червоні́щенко (*27 грудня 1907, Полякова тепер територія села Рощахівка — †4 червня 1984) — поет, член Спілки письменників України (з 1953 р.).


Назва:Дужий Микола

-Знайдено: + Категорично відмовився виїжджати за кордон. Пішов у підпілля і працював у Головному штабі УПА. Редактор журналу «Повстанець» та інших військово-політичних видань Головного військового штабу УПА, в тому числі бойового статуту піхоти УПА. Після арешту Голови Президії УГВР Кирила Осьмака (12 вересня 1944 року) виконував його обов'язки, як єдиний на той час член Президії УГВР в Україні. Відзначений Бронзовим Хрестом заслуги. 15 квітня 1945 року йому присвоєно звання сотника УПА. Загазований у криївці, 4 червня 1945 року потрапив у полон НКДБ. Під час слідства не признався про своє членство в УГВР. Засуджений на кару смерті, що пізніше замінено на 20 років каторги.


Назва:Костюк Григорій Олександрович

-Знайдено: + 4 червня 2008 року видавництво «Смолоскип» провело в Києві презентацію двотомника спогадів Григорія Костюка «Зустрічі і прощання», вперше перевиданого в Україні.
Підзаголовок:== Література ==
Знайдено: + * Надія Тисячна. Зустрічі й прощання: Вийшли друком унікальні спогади про український літературний процес 20-х — 60-х років // День. — 2008. — 4 червня.


Назва:Герасимов Іван Олександрович

-Знайдено: + | дата_смерті = 4 червня 2008
-Знайдено: + | кінець3 = 4 червня 2008
-Знайдено: + Іва́н Олекса́ндрович Гера́симов (*8 серпня 1921, Пестровка, Стерлітамацький район, Башкирська АРСР, РРФСР — †4 червня 2008, Київ)  — генерал армії, член КПУ; заступник голови Комітету з питань національної безпеки і оборони (з 07.2006) ВР України, член фракції КПУ (з 04.2006); голова ради Організації ветеранів України (з 1991).
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Помер у ніч з 4 червня на 5 червня 2008 року у Києві.


Зобр:12шт.


Назва:Виступ полуботківців

-Знайдено: + До Києва вже прибували делегати Другого Всеукраїнського військового з'їзду, коли надійшло повідомлення про рішення військового міністра Тимчасового уряду Олександра Керенського заборонити його проведення. Солдати-українці, зібрані в Грушках, скористались (за пізнішим зізнанням Симона Петлюри) сприятливим приводом — необхідністю захисту з'їзду, хоч їх ніхто про це й не просив, для того, щоб надалі залишитись у Києві. Нехтуючи погрозами Керенського, Центральна Рада зважилась на проведення військового з'їзду. Очевидно, за іншого рішення з'їзд все одно відбувся б, але вже, напевне, без участі Центральної Ради. Це досить переконливо довело проведене 4 червня 1917 року у Троїцькому народному домі віче за участю делегатів Другого Всеукраїнського військового з'їзду. Його завершення разом з парадом богданівців було перенесено на Софійську площу. В офіційному повідомленні відзначалось:


Назва:Луценко

-Знайдено: + * Луценко Віталій Іванович (*15 березня 1937 — †4 червня 1999) — український політик


Назва:Герб Чернігівської області

-Знайдено: + Після ліквідації автономії Гетьманщини було утворене Чернігівське намісництво (1781). Гербом наміснитва став одноголовий орел Чернігівського полку, затверджений імператорським декретом від 4 червня 1782 року, одноголовий орел став гербом міста і Чернігівської губернії.{{джерело?


Назва:Кернозенко В'ячеслав Сергійович

-Знайдено: + В'ячесла́в Сергі́йович Керно́зенко (* 4 червня 1976, Гавана, Куба) — колишній український футболіст, воротар. По завершенні ігрової кар'єри — футбольний тренер, наразі тренер воротарів казахського клубу «Восток» (Усть-Каменогорськ).


Зобр:1шт.


Назва:Дземброня

-Знайдено: + 4 червня 2009 року постановою Верховної Ради село Берестечно було перейменоване на Дземброня [1]Помилка цитування: Відсутній тег </ref> за наявності тегу <ref>
-Знайдено: + • 2, 3, 4 червня: українська мова і література

-Знайдено: + • 14 червня: біологія;

-Знайдено: + • 24 червня: хімія.
[2]


Зобр:122шт.


Назва:Бречкевич Митрофан Васильович

-Знайдено: + Митрофа́н Васи́льович Бречке́вич (*4 червня 1870, Бакоти — †1963) — український історик-слов'янознавець; заслужений діяч науки УРСР1948).


Назва:Кудревич Олександр Андрійович

-Знайдено: + Народився 4 червня 1952 (с.Кирилівка, Красноградський район, Харківська область) в сім'ї колгоспників; укр.


Назва:Герб Переяслава-Хмельницького

-Знайдено: + Герб міста Переяслава-Хмельницького затверджений 4 червня 1782 року разом з іншими гербами Київського намісництва: «У срібному полі трьох-уступна вежа, увінчана церковною главою й зубчатою короною».
-Знайдено: + Зображення:Pereslav 1.gif|Герб міста Переславля затверджений 4 червня 1782 року


Назва:Велика Кишеня

-Знайдено: + «Вели́ка Кише́ня» — торгова марка однієї з найбільших національних роздрібних мереж в Україні; належить ТОВ «Квіза-Трейд». Свою діяльність розпочала з 4 червня 2000 року з роздрібного магазину у Києві. Сьогодні у 23 містах працює 46 магазинів «Велика Кишеня». Сукупні торговельні площі мережі становлять близько 120 тис. кв. м. За підсумками міжнародного фестивалю-конкурсу «Вибір року — 2009» «Велику Кишеню» визнано найкращою мережею супермаркетів в Україні.


Зобр:1шт.


Назва:Бродський Йосип Олександрович

-Знайдено: + Незабаром під тиском радянських посадовців поет був змушений залишити Батьківщину — йому було «рекомендовано» і «дозволено» емігрувати до Ізраїлю. 4 червня 1972 року Й. Бродський прилетів до Відня, де його зустрів давній приятель, американський професор-славіст К. Проффер. Власне, саме він на перших порах допомагав Й. Бродському адаптуватися до умов західного світу, запропонувавши поетові місце викладача у Мічиганському університеті (США).


Зобр:2шт.


Назва:Костюк Теодор

-Знайдено: + 4 червня 2008 року в Києво-Могилянській академії Теодор Костюк узяв участь у презентації двотомника спогадів батька «Зустрічі і прощання», перевиданого в Україні видавництвом «Смолоскип». 5 червня він побував у селі Боришківці, а 6 червня взяв участь у презентації двотомника батька в Кам'янець-Подільському національному університеті.


Назва:Герб Чернігова

-Знайдено: + Після ліквідації автономії Гетьманщини Чернігів став з 1781 року центром Чернігівського намісництва. Гербом наміснитва став одноголовий орел Чернігівського полку, затверджений імператорським декретом від 4 червня 1782 року, одноголовий орел став гербом міста і Чернігівської губернії.{{Джерело?


Назва:Бахмат Микола Іванович

-Знайдено: + Мико́ла Іва́нович Ба́хмат (* 14 січня 1950, село Завадівка (Вишнівчик) Чемеровецького району Хмельницької області) — фахівець у галузі кормовиробництва та рослинництва. Ректор Подільського державного аграрно-технічного університету (від 4 червня 2002 року). Доктор сільськогосподарських наук (1994). Професор (1995).


Назва:Подільський державний аграрно-технічний університет

-Знайдено: + Ректор (від 4 червня 2002 року) — Бахмат Микола Іванович.


Назва:Броварський Лев Рудольфович

-Знайдено: + | дата-смерті = 4 червня 2009 (60 років)
-Знайдено: + | дата-оновлення = 4 червня 2009
-Знайдено: + Лев Рудо́льфович Брова́рський (* 30 листопада 1948, Дрогобич — † 4 червня 2009, Львів) — радянський та український футболіст і тренер. Рекордсмен львівських «Карпат» за кількістю проведених матчів — 412 (1968-1980 рр.), багаторічний капітан команди. Володар Кубка Радянського Союзу 1969. Грав за збірну СРСР з футболу. Майстер спорту СРСР (з 1969 року). Заслужений тренер України (з 2001). У 2000 році визнаний найкращим гравцем в історії «Карпат».
-Знайдено: + 4 червня 2009 року, о 13:30, на 61-му році життя, видатний футболіст і тренер після важкої і тривалої хвороби помер. Траурна церемонія прощання з Левом Рудольфовичем відбулася на львівському стадіоні «Україна». Похований у родинному склепі на Личаківському цвинтарі.
Підзаголовок:=== Статті ===
Знайдено: + * Помер легендарний футболіст «Карпат» Лев Броварський (zik.com.ua, 4 червня 2009)
Підзаголовок:=== Статті ===
Знайдено: + news_id=3540&mode=full Львів та уся Україна прощаються з Броварським… (сторінка «Карпат», 4 червня 2009)]


Зобр:1шт.


Назва:Пушкінська (Харків)

Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + 4 червня 2004 р. зобов'язання щодо забезпечення режиму охорони та збереження об'єкта природно-заповідного фонду взяв на себе землекористувач території — Житлово-виробниче ремонтно-експлуатаційне підприємство № 1.


Зобр:3шт.


Назва:Список радників Президента України

-Знайдено: + |4 червня 20059 жовтня 2006


Назва:Ільченко Олександр Єлисейович

-Знайдено: + Олекса́ндр Єлисе́йович І́льченко (*4 червня 1909, Харків — †16 вересня 1994, Київ) — український письменник, сценарист. Батько сценаристки Наталі Ільченко.
-Знайдено: + Народився 4 червня 1909 року в місті Харкові в сім'ї залізничника. В 19281931 роках навчався на літературно-лінгвістичному факультеті Харківського інституту народної освіти. У 1937 році його батька, Єлисея Матвійовича, за доносом репресували, звинувативши у причетності до «організації українських буржуазних націоналістів». Він помер від голоду та обморожень в таборі на Тайшеті.


Зобр:1шт.


Назва:Україна без Кучми

-Знайдено: + 4 червня 2001 року СБУ офіційно порушила кримінальну справу за 2-ою частиною статті 71 Кримінального кодексу України (1960 року), вважаючи кваліфікуючими ознаками злочину «спричинення великої матеріальної шкоди державі» та «заподіяння тілесних ушкоджень значній кількості працівників міліції» проти 19 учаників акції. 2 жовтня 2001 року у Старокиївському суді розпочалися слухання «справи 9 березня». Суд прийняв справу до озгляду попри численні неточності у показах свідків та неякісно складені документи.


Назва:Семенюк-Самсоненко Валентина Петрівна

-Знайдено: + Семенюк-Самсоненко Валентина Петрівна (*4 червня 1957, Заріччя)  — український політик, Голова Фонду державного майна України (20052008), Народний депутат України 2-го, 3-го, 4-го та 5-го скликань.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Валентина Скиб'юк народилася 4 червня 1957 року в житомирському селі Заріччя. З 1974 року вона працювала діловодом Ружинської селищної ради народних депутатів і керувала паралельно драматичним гуртком районного будинку культури у смт Ружин. У 1977 році вже одружена Валентина Семенюк перейшла на комсомольську роботу. Починаючи з 1982 року вона обіймала посади бухгалтера та старшого бухгалтера централізованої бухгалтерії упр. с. г., а потім старшого та головного економісту Ружинської районної планової комісії. В 1990 році Валентина Семенюк стала секретарем Ружинського районного комітету КПУ і вийшла таким чином на політичну сцену. Після заборони Компартії у серпні 1991 року вона працювала старшим економістом районного плану, а потім — завідуючим соціально-економічним відділом Ружинської районної державної адміністрації.


Назва:Діденко Кирило Васильович

-Знайдено: + Кири́ло Васи́льович Діде́нко (* 22 травня (4 червня) 1907, Сквира, нині Київської області — † 3 червня 1984, Київ) — український скульптор.
-Знайдено: + Кирило Васильович Діденко народився 22 травня (4 червня за новим стилем) 1907 року в місті Сквира (нині Київської області).


Назва:Бабенко Марія Тимофіївна

-Знайдено: + Марі́я Тимофі́ївна Бабенко (*4 червня 1948, Леонівка) — поетеса.
-Знайдено: + Народилася 4 червня 1948 р. в с. Леонівка Крижопільського району Вінницької області.


Назва:Калинник

-Знайдено: + | засновано =4 червня 2009
-Знайдено: + 13 квітня 2007 року на сході мешканців населеного пункту було порушено клопотання про відновлення населеного пункту. 4 червня 2009 року за рішенням Провальської сільської, Свердловської міської та Луганської обласної ради Верховна Рада України поставила на облік село Калинник[3]


Назва:Паламар Григорій

-Знайдено: + Григо́рій Палама́р (*4 червня 1929, село Володимирка, Жидачівський район, Львівська область, Україна) — український художник, один з провідних майстрів країни в техніці художнього скла, Заслужений художник України.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Народився Григорій Паламар 4 червня 1929 року у селі Володимирці на Жидачівщині. Батько — сільський кравець і музикант, мати — вишивальниця.
Підзаголовок:== Джерела ==
Знайдено: + option=com_content&task=view&id=533&Itemid=4 Творчий світ майстра (Про Григорія Паламара)]// Фортуна. — 2009. — 4 червня.


Назва:Шевченко Олесь Євгенович

-Знайдено: + У першій половині травня 1981 року Шевченка взяли на етап, у Харківській пересильній тюрмі тримали у камері смертників. 4 червня він прибув у табір ВС-389/36, с. Кучино Чусовського р-ну Пермської обл. У таборі він брав участь у всіх групових акціях політичного протесту. Через це ще до закінчення 5-річного ув'язнення на Шевченка були готові матеріали для нового засудження (про це йому повідомив начальник загону), але смерть тодішнього Генерального секретаря ЦК КПРС Черненка і непевна політика Горбачова завадили цьому.


Назва:Євстратій (Зоря)

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + З 1992 по 1996 р. — іподиякон єпископа Черкаського і Чигиринського Нестора (Куліша). З 1997 по 1998 р. — іподиякон Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета. У 1997 р. вступив до Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря м. Києва. З благословення Патріарха 12 квітня 1998 р. пострижений у чернецтво з іменем Євстратій 16 квітня 1998 р. рукоположений на єродиякона. 4 червня 2000 р. — на єромонаха. Призначений штатним священиком Михайлівського Золотоверхого собору. 1 листопада 2002 р. призначений прес-секретарем Київської Патріархії. 28 квітня 2003 р. возведений у сан ігумена, а 4 лютого 2007 р. — у сан архимандрита. 13 травня 2008 р. Священним Синодом обраний на єпископа Васильківського, вікарія Київської єпархії, з призначенням головою Інформаційно-видавничого управління Київської Патріархії. 25 травня 2008 р. відбулася хіротонія архимандрита Євстратія на єпископа Васильківського.


Назва:Воїни-інтернаціоналісти на Тернопільщині

-Знайдено: + * Драбчук Григорій (16 квітня 1963, с. Оришківці Лановецького району — 4 червня 1983);
-Знайдено: + * Погорілий Ігор (4 квітня 1953, с. Слов'ятин Бережанського району — 24 червня 1986);


Назва:Палійчук Борис Дмитрович

-Знайдено: + Борис Дмитрович Палійчук (*4 червня 1913, Вільно1995) — український письменник, сценарист.
-Знайдено: + Борис Дмитрович Палійчук народився 4 червня 1913 р. у м. Вільно в родині залізничника. Працював слюсарем. Закінчив Харківське авіаційне училище (1935). З 1935 по 1941 рр. — кореспондент республіканських газет. Учасник Великої Вітчизняної війни. Був редактором журналу «Советская Украина». Друкувався з 1938 р.


Назва:Салганик Хем Єлізарович

-Знайдено: + Народ. 4 червня 1923 р. у м. Васильків Київської області Закінчив Київський педагогічний інститут (1952) та Всесоюзний державний інститут культури (1966). Працював редактором на студії «Укртелефільм». Співавтор сценаріїв документальних телефільмів: «Чорнобиль: Два кольори часу» (19861988; Державна премія України ім. Т. Г. Шевченка, 1989), «Пробудження» (1992), «Не хочу згадувати» («Чорнобиль—96», 1996), «Заручники свободи» (1997, 17 с). Кавалер ордена «За заслуги» III ст. (2003).


Назва:Семянников Франціск Іванович

-Знайдено: + Народ. 30 серпня 1914 р. в Ростові-на-Дону. Помер 4 червня 1986 р. в Києві. Учасник Великої Вітчизняної війни. Закінчив Всесоюзний державний інститут кінематографії (1939). Був другим оператором комбінованих зйомок Тбіліської і Київської кіностудій художніх фільмів. З 1966 р. — оператор і режисер «Київнаукфільму».


Назва:Сіріус (футбольний клуб)

Підзаголовок:== Історія ==
Знайдено: + 4 червня 1995 року об'єднався з клубом «Спортінвест» Кривий Ріг і поступився своїм місцем у чемпіонаті, туди ж перейшли і більшість гравців.


Зобр:1шт.


Назва:Шолін Ігор Миколайович

-Знайдено: + | дата-народження = 4 червня 1985
-Знайдено: + Ігор Миколайович Шолін (*4 червня 1985, Ніжин — †16 грудня 2009, Хмельницький) — український футболіст, півзахисник, відомий виступами у складі футбольного клубу «Динамо» Хмельницький. Помер у 24-річному віці в наслідок травм, отриманих у дорожно-транспортній пригоді.


Зобр:1шт.


Назва:Мірошниченко Роман Максимович

-Знайдено: + | Народження = 4 червня, 1977
-Знайдено: + Роман Максимович Мiрошниченко (*4 червня 1977, Дніпродзержинськ) — гітарист, композитор, продюсер.
Підзаголовок:== Бiографiя ==
Знайдено: + * Народився 4 червня 1977


Назва:Бартків Євген Григорович

-Знайдено: + Бартків Євген Григорович (4 червня 1955, с. Осташівці Збо­рівського району Тернопільської області) — український журна­ліст, громадсько-по­літичний діяч.


Назва:Єлагін Іван Олександрович

-Знайдено: + Єлагін Іван Олександрович (4 червня 1934, с. Сукманівка Жердевського району Тамбовської області, нині РФ) — український журналіст. Заслужений журналіст Ук­раїни (1996). Чл. НСЖУ (1963). Ме­даль «За трудову доблесть» (1971).


100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед


Примітки[ред. | ред. код]