Вікіпедія:Кнайпа (технічні питання)/Архів 26

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

19:52, 26 лютого 2018 (UTC)

Глобальні налаштування доступні для тестування

Вітання,

Глобальні налаштування, одна з найбільш бажаних функцій у Списку побажань спільноти 2016, доступна для тестування.

  1. Ознайомтеся зі сторінкою довідки — вона коротка і зі знімками екрану
  2. Увійдіть або зареєструйтесь на бета-версії англійської Вікіпедії
  3. Перейдіть у Глобальні налаштування і спробуйте увімкнути та вимкнути деякі опції
  4. Перейдіть на іншу мову чи проект серед тестових вікі, наприклад, англомовні Вікімандри чи Вікіпедію івритом і потестуйте налаштування
  5. Повідомте про свої спостереження, враження, баґи та інший досвід

Як тільки команда збере відгуки про дизайн, баґи та інші речі, які треба поправити, неточності буде виправлено, і глобальні налаштування з'являться у вікі.

Будь ласка, дайте мені знати, якщо у вас виникнуть якісь запитання. Дякую! --Keegan (WMF) (talk) 00:24, 27 лютого 2018 (UTC)


Шаблон

У Шаблон:Користувач проти українського громадянства для представників російської діаспори в Україні є недоліки форматування. Очевидно, бракує значення параметру формату зображення. Мені складно виправити, бо редагую з мобільного пристрою. З повагою. --В.Галушко (обговорення) 22:11, 27 лютого 2018 (UTC)

Знову розладжено шаблон

Шаблон:Картка:Модель знову видає зайвий параметр «Ім'я». @Avatar6: Ви можете виправити? Наперед вдячний. --В.Галушко (обговорення) 22:22, 27 лютого 2018 (UTC)

Editing News #1—2018

20:56, 2 березня 2018 (UTC)

Гайда перекладати Фабрикатор українською

Фабрикатор є інструментом для збору повідомлень про технічні помилки у проектах Вікімедіа, і структурування роботи над баґами. Якщо ви помітили якусь технічну кривизну, нормальною реакцією буде піти на Фабрикатор і створити нове завдання з описом проблеми. Наразі Фабрикатор англомовний, але щоб полегшити бодай щось, розробники додали можливість локалізації. (Зокрема, програмне забезпечення Фабрикатора використовується не лише у проектах Вікімедіа, тому переклади будуть корисні і в інших місцях).
Ось сторінка перекладу Фабрикатора, ось пряме посилання на перекладання. 17 000 рядків — це не мало. Пінгую DixonD, Piramidion, Green Zero, чи в кого там ще буде бажання і змога. Багато безплатної роботи, щастя ж яке ) --Ата (обг.) 16:17, 4 березня 2018 (UTC)

Там купа технічної термінології, і я не маю поняття, як її перекладати. Наприклад, PLURAL можна перекласти, але що воно таке? Виглядає як магічне слово, але чи це так? Чи це щось інше?--Piramidion 16:30, 4 березня 2018 (UTC)
Якщо {{PLURAL|$1}}, то магічне ) На такі штуки є довідка, це не дуже страшно ({{PLURAL|один предмет|два-три-чотири предмети|п'ять предметів}}), а от без знання термінології ніку́ди. --Ата (обг.) 20:09, 4 березня 2018 (UTC)
Та це-то я знаю, я про окреме повідомлення: translatewiki:Phabricator:translatewiki-core-f3514b3c6942c1c2/en. Його документація каже, що воно вживається в цьому коді, але що саме це означає — що код із цим словом вживатиметься деінде? Чи що його переклад буде показано, власне, при перегляді цього коду?--Piramidion 21:57, 4 березня 2018 (UTC)
Гарне питання. Написала про це в обговоренні --Ата (обг.) 10:39, 5 березня 2018 (UTC)

11:29, 5 березня 2018 (UTC)

17:12, 5 березня 2018 (UTC)

Помилка із примітками.

Привіт!

Отут - Embraer E-Jet знизу вилазить "Помилка цитування: Теги <ref> існують для групи під назвою «lower-alpha», але не знайдено відповідного тегу <references group="lower-alpha"/>, або ж бракує закриваючого </ref>" Хто знає, що то може бути? Я так розумію, щось із примітками не так? Як знайти що? Дивився отут код. Тобто, «lower-alpha» - це в коді Шаблон:Reflist, а не назва примітки, як я спочатку думав.... ;-) --Nickispeaki (обговорення) 18:06, 5 березня 2018 (UTC)

Наче розібрався... Вилазило через використання шаблону Шаблон:Efn. Він використаний в англо-вікі. Додав до нашої статті - наче ок.--Nickispeaki (обговорення) 18:22, 5 березня 2018 (UTC)
Просто додав до Приміток ще код {{notelist}}--Nickispeaki (обговорення) 18:25, 5 березня 2018 (UTC)

Список автопідтверджених користувачів

Доброї ночі!
Чому не формується список автопідтверджених користувачів: https://uk.wikipedia.org/wiki/Спеціальна:Список_користувачів?username=&group=confirmed&wpsubmit=&wpFormIdentifier=mw-listusers-form&limit=50 ?
--MMH (обговорення) 21:47, 7 березня 2018 (UTC)

Привіт. Наскільки бачу, там немає такої опції: автопідтвердженими у нас є всі користувачі, обліковий запис яких старший, ніж 4 дні. Ви ж вибрали опцію "підтверджені користувачі" — це для тих, кого підтверджує адміністратор (чи хто там ще). Вона актуальна для Вікіпедій, де діють більш строгі умови для отримання автопідтвердженого статусу (певний стаж у вікі і певна кількість редагувань), і якщо користувач демонструє бажання конструктивної роботи і знання правил, він може попросити надати йому статус підтвердженого користувача раніше, ніж він відповідатиме вимогам до автопідтверджених. Можливо, існують Вікіпедії, де автопідтвердження взагалі вимкнено — цього вже не знаю. У нас можливість підтверджувати користувачів увімкнена, здається, лише для бюрократів, але вони ніколи нею не користувалися, тому й список підтверджених порожній. Див. також en:Wikipedia:User access levels#Confirmed--Piramidion 00:38, 8 березня 2018 (UTC)
Зрозуміло, дякую за пояснення. А список автопідтверджених користувачів ніяк не можна отримати? --MMH (обговорення) 01:00, 8 березня 2018 (UTC)
Якщо навіть можна, то я не знаю як. Ось тут за перші чотири дні можна переглянути всіх користувачів, які не є автопідтвердженими. Всі інші є автопідтвердженими, і їх можна загалом переглянути на сторінці Спеціальна:Список користувачів. Автопідтвердженими є всі з цього списку, за винятком тих з першого посилання (нових зареєстрованих користувачів).--Piramidion 21:38, 8 березня 2018 (UTC)

КШВ файлів

Доброго дня! Чи є скрипт для швидкого розміщення шаблонів для КШВ файлів?--Чорний Кіт Обг. 03:58, 10 березня 2018 (UTC)

Вітаю!. Є скрипт, для розміщення на вилучення файлів з неясним ліцензійним станом, та ті які порушують ВП:КДВ, а також ті які вже є на Вікісховищі. Ось він: Користувач: Andriy.v/ajaxQuickDelete.js. За потребою можна до нього додати й інші шаблони.--Andriy.v (обговорення) 07:13, 10 березня 2018 (UTC)
@Andriy.v: Дякую! А то щось дуже багато порушень КДВ та АП Спеціальна:Невикористані файли--Чорний Кіт Обг. 15:23, 10 березня 2018 (UTC)

19:43, 12 березня 2018 (UTC)

УВАГА: Розширення «Освітня програма» вимикають

переклад оголошення англійською

За роки існування розширення «Освітня програма» наші колеги-інженери виявили багато проблем у ньому, в тому числі, застереження щодо безпеки. З цієї причини, і за наявності альтернативної платформи, ми починаємо процес вимикання розширення і його деінсталяції там, де воно увімкнене. Це стосується і Спеціальна:Курси у цій вікі.

Це означає, що буде зроблено такі кроки:

  1. Нові програми заохочуються до використання Панелі програм і подій — Programs and Events Dashboard.
  2. Поточні програми в освітньому розширенні підтримуватимуться до червня 2018 року.
  3. 30 червня 2018 розширення «Освітня програма» буде вимкнено.
  4. Якщо ви все ще працюєте над освітньою програмою з використанням цього розширення, вам необхідно вжити необхідних заходів — і також, будь ласка, повідомте про це своїм колегам і спільноті.

Зауважимо, що дані з попередніх програм, створених в Освітньому розширенні, зберігаються і ми працюємо над документуванням того, як отримати до них доступ.

Таким чином, ми запрошуємо всіх лідерів Освітньої програми (і користувачів Освітнього розширення) пройти онлайн-тренування з використання Панелі, щоб ви могли вигідно користуватися цим інструментом і полегшити собі роботу.

Чи знали ви, що P&E Dashboard (ППП) можна використовувати для вікімарафонів, конкурсів статей та інших видів вікідіяльності? Тут є більше тренувальних курсів для Панелі, тож гляньте!

Вам треба зв'язатися з нами щодо цього?

  • Якщо у вас є коментарі чи запитання, будь ласка, зверніться до Освітньої команди на ел. скриньку educationwikimedia.org або до групи про Programs and Events Dashboard на dashboardwikimedia.org.
  • Якщо користуєтеся Фабрикатором, ви також можете скористатися цим: https://phabricator.wikimedia.org/T125618.
  • Не вагайтеся ставити запитання і залишати коментарі на outreach.wikimedia.org.

-- Від імені Освітньої програми, 19:56, 8 березня 2018 (UTC)

До уваги вікосвітян, Herald63, Krutyvuss, Nata Brenda, Oleh Kushch, Prof.MopiARTi, Vlasenko D, Інна Нікітіна, Андрій Гриценко, Ганна Онкович, Еколог Світлана, Звірі, Педагог Світлана, Учитель, Юрій Булка (алфавітний порядок, суб'єктивна вибірка з викладачів курсів. Інтерфейс Панелі перекладений українською, тренувальні матеріали, на жаль, ще ні. Однак суть ППП така ж, як і Освітнього розширення: щоб стежити за роботою групи студентів над статтями, створюється сторінка курсу, учасники на неї записуються, інструмент показує викладачу останні редагування і рахує статистику. Основна відмінність — це окремий сайт, а не сторінка у Вікіпедії, як раніше. Можна налаштувати дублювання основної інформації на сторінку Вікіпедії, але це поки що свіже недосліджене поле ). Якщо у вас є будь-які запитання, ставте, будемо розбиратися і вчитися жити працювати по-новому. Щиро ваша, -- Ата (обг.) 11:18, 9 березня 2018 (UTC)
Дякую, Ато. Базова довідка про Панель українською є тут. P.S. Сповіщення прийшло. --Юрій Булка (обговорення) 10:57, 13 березня 2018 (UTC)

Шаблон Штат США

Прохання покращити шаблон Штат США: багато неточностей в перекладі. Зокрема, «найбільше метро» доречніше замінити на «Найбільша статистична агломерація» (Міські статистичні агломерації США). Наперед вдячний. --В.Галушко (обговорення) 18:16, 14 березня 2018 (UTC)

{{Адміністративна одиниця}} , бо ті копіпасто-рудименти не цікаві. У світі 276?? країн. Тут активних користувачів їз знанням-бажанням (↑розумінням структури) значно менше. Тож не витрачайте їх час на ... те що не розумієте із власними вилученнями-скасуваннями ... даремно... --Avatar6 (обговорення) 20:40, 15 березня 2018 (UTC)
у даному випадку згоден з @Avatar6:. А також повідомлю про баг шаблону, а саме зламана лінія. Приклад, Чако (провінція). --Чорний Кіт Обг. 09:41, 16 березня 2018 (UTC)

Сповіщення з опису редагування

Не так спрацьовує. Так, при скасуванні редагування нагадує не тільки про ті редагування, які зроблені мною власноруч, але й про ті, де йде повернення до версії, в якій я є автором останнього редагування. Треба такий функціонал прибрати. @NickK:. Що можна зробити? З повагою, --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 09:02, 16 березня 2018 (UTC)
@Khodakov Pavel: Виправив, тепер не має пінгувати користувача, до чиєї версії відкочує — NickK (обг.) 16:31, 16 березня 2018 (UTC)

Лондон, Онтаріо

Для Александр Копач вікідані викидають як місце народження не той Лондон. В статті я замінив ручками, а у вікіданих мабуть треба випавити. --Дядько Ігор (обговорення) 06:49, 19 березня 2018 (UTC)

Лондон, Міддлесекс, Онтаріо, Канада. Де не той Лондон? --Чорний Кіт Обг. 06:54, 19 березня 2018 (UTC)
Я помилився, мені здалося, що Міддлсекс з Англії, перепрошую. --Дядько Ігор (обговорення) 07:08, 19 березня 2018 (UTC)

15:03, 19 березня 2018 (UTC)

Шаблон:Воєвода

Натрапив на Шаблон:Воєвода який використовується всього в 7 статтях, і може бути замінений шаблоном {{Державний діяч}} або {{Лідер}}. Плюс в ньому вирвиокий дизайн. Чи потрібний взагалі такий шаблон? --August (обговорення) 22:58, 17 березня 2018 (UTC)

Дійсно, дуже корисний шаблон, з точки зору даремно витраченого часу на його створення і подальшу обробку технічними засобами. Усі шаблони осіб — є підкласами.
Раджу більшість осіб переводити на {{Особа}} — він найближчий до структурованих даних і стандартних назв параметрів (навіть за ш:лідера). якщо є бажання додати певні додаткова дані можна скористатися наступним кодом : (див. код.)
{{{ім'я}}}
Назва поля Вміст поля
Наступна назва поля вміст наступного поля
Тощо тощо
Можливо це — глупа чи безглузда порада, бо здавалося що вона є сумісною з новим рушієм вікі, який переводять на html5. Але я поки не відтворив кращого варіанту.

--Avatar6 (обговорення) 19:16, 18 березня 2018 (UTC)

Неетично так говорити «даремно витрачений час». Цей шаблон потрібно замінити на шаблон {{Державний діяч}}. Модернізація цього шаблону буде. --Чорний Кіт Обг. 06:39, 19 березня 2018 (UTC)
Якщо Ви займаєтесь структуруванням даних для спільноти - аргументуйте й надалі "неетичним уживанням" прохання створювати 'структуровані дані' _замість вмісту, який потребує в рази більше часу на розуміння його структури (автоперекладеної) щоб спромогтися довести до спільного стандарту дані, які він "структурує лише під власні, алгоритма, потреби". Ви не розумієте, — етика, — то фізична наука, яка ґрунтується на причинно-наслідкових співвідношеннях діяльності суб'єктів, з точки зору _доцільності_ певних дій щодо результатів, до яких ці дії призводять.--Avatar6 (обговорення) 19:37, 19 березня 2018 (UTC)
Ви даремно витратили час написавши це речення. --Чорний Кіт Обг. 12:09, 20 березня 2018 (UTC)
Щодо Вас — згоден із Вами, що Ви — не єдиний такий, а представник класу (представники якого), який даремно витрачає час інших, і хизується цим, задля процесу, який його задовільняє, як представника вищеозначаного класу, тобто хизується приналежністю до..., або, простіше, – користується тими, хто не зрозумів.-Avatar6 (обговорення) 21:14, 20 березня 2018 (UTC)
Ви б краще шаблони позаміняли замість марних суперечок:) --August (обговорення) 15:58, 21 березня 2018 (UTC)
Думаю, що Ваша пропозиція є слушною. Винесіть на видалення. --MMH (обговорення) 12:47, 20 березня 2018 (UTC)

Шаблон Річка

Шаблон Річка не показує мапу. Чи не можна виправити? Наперед вдячний. --В.Галушко (обговорення) 16:49, 20 березня 2018 (UTC)

І як визначати басейн річки? Як її промалювати? --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 20:07, 20 березня 2018 (UTC)
Згоден з Павлом. Мапу світу — хоч зараз, за первинними координатами статті (гирла, зазвичай) — це швидко, і, мабуть, так і буде, для початку. повну геометрію можна побачити на OSM, механізм виведення у вікі складний, поки що, для мого опанування, але, якщо є крос-прив'язка вікіданими разом з OSM геометрією, можна бачити. повну 2d-проекцію на вікімініатласі, і на інших тайл-мапових серверах (азовське море, — приклад, до війни працював, вимальовувало усі річки басейну моря разом з контуром моря, перевірив зараз — виправили, правильно малює, лише контур моря, бо водойма і басейн водойми — різні знання). Планував повернутися до річок після водосховищ/озер, із придбаними новими напрацюваннями.--Avatar6 (обговорення) 20:47, 20 березня 2018 (UTC)
І будь-ласка не робіть розгорнуті категорії (з декількома сотнями включень) у шаблонах. І краще таке ставити на кінець документації, щоб користувач зосереджував увагу на параметрах. --Чорний Кіт Обг. 08:18, 24 березня 2018 (UTC)

12:24, 26 березня 2018 (UTC)

філософ науки на вікіданих

Я щось там зіпсував. Не знаю тепер, як знайти цей запис--Дядько Ігор (обговорення) 15:38, 26 березня 2018 (UTC)

Перший спосіб — свій внесок, другий — пошуком. Якщо по суті, то AlexKozur вже поправив. --Ата (обг.) 19:32, 26 березня 2018 (UTC)

20:04, 26 березня 2018 (UTC)

We need your feedback to improve Lua functions

[] помилка: {{lang-xx}}: немає тексту (допомога)

Вітаю! Додайте, будь ласка, {{lang-pt|}} до панелі редагувань. --N.Português (обговорення) 10:08, 27 березня 2018 (UTC)

Приєднуюсь до цього, плюс ще {{lang-ar|}} --Чорний Кіт Обг. 13:14, 27 березня 2018 (UTC)

У налаштуваннях є додаток Покращена панель спецсимволів чи якось так, з можливістю міняти вставки, можливо підійде. --188.163.74.54 19:31, 31 березня 2018 (UTC)

19:28, 2 квітня 2018 (UTC)

Змінити ім'я

Доброго дня! Я хочу змінити своє облікове ім'я на українске тобто на Олексій Єрмоленко. — Це написав, але не підписав користувач Алексей Ермоленко (обговореннявнесок) 3 квітня 2018.

@Алексей Ермоленко: Будь ласка, заповніть форму запитів на зміну імені користувачаNickK (обг.) 11:17, 3 квітня 2018 (UTC)

18:08, 9 квітня 2018 (UTC)

Чи можна створити блог на вікіпедії?

У правилах написання/редагування сказано, що не можна публікувати свої спостереження та дослідженння у статті, якщо немає посилання на них. Чи можна створити блог та писати про свої спостереження у ньому? --Олесь Зорянський (обговорення) 21:42, 13 квітня 2018 (UTC)

Не можна. Ось правило - ВП:НЕБЛОГ --Ollleksa (обговорення) 19:11, 13 квітня 2018 (UTC)

Глюк у шаблоні.

Привіт! Може хто знає, як це пофіксити? Шаблон прапорця із країною. Використовував тут, але через глюк відмовився. Див.--Nickispeaki (обговорення) 13:03, 6 квітня 2018 (UTC)

це міжнародне змагання як Олімпіада? Просто є ідея зробити ще шаблон узагальнюючий. На днях подивлюся, що можна зробити--Чорний Кіт Обг. 13:09, 6 квітня 2018 (UTC)
Розпишіть спочатку призначення параметрів. --MMH (обговорення) 10:24, 8 квітня 2018 (UTC)
Як він може працювати, коли використовує неіснуючий Шаблон:CGF_year? --MMH (обговорення) 10:26, 8 квітня 2018 (UTC)
@Nickispeaki: бо мабуть Ви не помітили цього =)--Чорний Кіт Обг. 03:29, 14 квітня 2018 (UTC)

памагіті!

Доброго дня! Не можу прив'язати ці дві сторінки... сторінки однакові але не посилаються одна на одну... ru:Электронная подпись та Електронний цифровий підпис. — Це написав, але не підписав користувач ДмитроСавченко (обговореннявнесок) 19:41, 3 квітня 2018‎.

@ДмитроСавченко: Вони не зовсім однакові. Відштовхуйтесь від сторінок англовікі: en:Digital signature (Дослівне значення: «цифровий підпис») та en:Electronic signature (Дослівне значення: «електронний підпис»). Якщо ж треба перекинути одну зі статей до іншої англомовної, робіть це вручну на Вікіданих: спочатку відв'яжіть від одного елемента, потім прив'язуйте до іншого. --Рассилон 17:09, 3 квітня 2018 (UTC)
У даному випадку не треба поспішати роздавати корисні поради як створити подальші проблеми іншим  ;-{)--Avatar6 (обговорення) 17:46, 3 квітня 2018 (UTC)
@Рассилон:, Дякую! допоможіть ще в одному питанні. не мажу перейменувати цю сторінку Scrypt. Там треба перейменувати у scrypt. При перейменуванны пише:

«У Вас нема дозволу на перейменування цієї сторінки з таких причин: Ця назва є ідентичною з поточною; неможливо перейменувати сторінку на поточну назву. Перейменування неможливе. Сторінка з такою назвою вже існує або вибрана Вами назва неприпустима. Будь ласка, виберіть іншу назву або позначте сторінку з потрібною назвою, якщо вона не має власного вмісту, шаблоном {{db-move}}, після чого вона буде вилучена одним з адміністраторів. Не переносіть текст зі сторінки на сторінку вручну, тому що при цьому втрачається історія редагувань.» дякую ще раз --ДмитроСавченко (обговорення) 17:17, 3 квітня 2018 (UTC)

Технічна особливість вікіпедій, на відміну від вікісловників, зокрема. Перша літера назви сторінки не чутлива до регістру і завжди вважається заголовною (великою), і назва завжди працює однаково незалежно від регістру першої літери.--Avatar6 (обговорення) 17:37, 3 квітня 2018 (UTC)
…Тому єдиним виходом є використання магічного слова {{DISPLAYTITLE}}, що я вже і зробив. І ще порада: формули бажано оформлювати як вставки мовою TeX (детальніше тут). --Рассилон 17:44, 3 квітня 2018 (UTC)

Я перекинув Електронний цифровий підпис з en:Electronic signature на en:Digital signature, тому що наша (українська) стаття присвячена саме електронному підпису на основі криптографії, а не малюванню підпису графічно стилусом абощо. Sasha1024 (обговорення) 08:14, 14 квітня 2018 (UTC)

Помилка в перекладі користувацького інтерфейсу «Редактора коду 2017»

А саме: кпопка внизу під час попереднього перегляду називається «Повернення до збереженої форми», хоча насправді мало б бути «Повернення (повернутися) до форми збереження» (вона просто показує попереднє вікно, а не відкочує якісь зміни; в оригіналі — «Return to save form», а не «to saved form»). Sasha1024 (обговорення) 08:21, 14 квітня 2018 (UTC)

P.S.: Взагалі цей редактор дуже багований (часто паплюжить введений користувачем текст/код випадковим чином), але, сподіваюся, це пройде саме собою (в росвікі і англовікі такого багу не помічав, отже, припускаю, в укрвікі просто старіша версія і баг зникне при черговому оновленні). Sasha1024 (обговорення) 08:25, 14 квітня 2018 (UTC)

Дякую, моя помилка. Поправила --Ата (обг.) 18:02, 14 квітня 2018 (UTC)

15:20, 16 квітня 2018 (UTC)

Перегруповування статей в категорії ботом

Добрий день! Під час роботи якогось бота відбулось пошкодження правильного алфавітного рознесення статей у категоріях Гідроелектростанції Італії та Гідроелектростанції Швейцарії - вони всі вишикувані на літеру Г, бо назви починаються на "службову приставку" ГЕС. До того я спеціально проставляв їх сортування по букві власної назви станції. Я вважаю, що краще було б якось повернути попередній підхід.--IGEO map (обговорення) 19:47, 14 квітня 2018 (UTC)

Це користувач LastStep створив навшаблон {{Гідроелектростанції Італії}} з автоматичною категоризацією. Й масово замінив явне зазначення категорії цим шаблоном. Тому виходів два: або провести такі ж масові скасування, або ж пописати ключ сортування в самому шаблоні з урахуванням префіксів ГЕС, ГЕС-ГАЕС та ін. --Рассилон 20:07, 14 квітня 2018 (UTC)
Треба назви давати статтям правильно. ГЕС має бути уточненням у дужках.--Анатолій (обг.) 12:21, 15 квітня 2018 (UTC)
Як варіант. Завдяки якому, до речі, необхідність у ключах сортування може геть зникнути. --Рассилон 12:35, 15 квітня 2018 (UTC)
У випадках категорій дотичних теми сторінки "ГЕС <назва>" (річка, адмінодиниця...) — навпаки, але це є більшість нетематичних, недотичних гідроелектростанцій загалом категорій.--Avatar6 (обговорення) 16:40, 15 квітня 2018 (UTC)
Чи вирішить це редагування (ред.№ 22443633) питання?
Не розумію нічого у шаблонах, але з Італією тепер все гарно :) --IGEO map (обговорення) 11:59, 17 квітня 2018 (UTC)
Дотично: щодо оформлення категорії Категорія:Гідроелектростанції Італії : думки.- пропозиції...?--Avatar6 (обговорення) 18:45, 15 квітня 2018 (UTC)
Гарно, зокрема додають барв іконки цілого ряду порталів --IGEO map (обговорення) 11:59, 17 квітня 2018 (UTC)

Перейменування

Намагався подати запит на перейменування. Хочу мати юзернейм Standin. Якщо пошукати такого, не знайдете. Але я при спробі подати запит отримав помилку з повідомленням про те, що такий користувач уже існує. Є тут хто зможе допомогти? --Standin.GLHF (обговорення) 22:27, 15 квітня 2018 (UTC)

Взагалі, є такий користувач, у німецькому Вікісловнику ([87]) --Ата (обг.) 08:49, 16 квітня 2018 (UTC)
Якийсь анекдот... А я й не здогадався подивитися в інтервікі. Дякую! --Standin.GLHF (обговорення) 20:27, 17 квітня 2018 (UTC)

Зламався механізм пінгування

Здається, із запровадженням 12 квітня[уточнити] нової версії MediaWiki (1.31/wmf.29), про яку сповістив бот #Tech News: 2018-15, у нас в українській Вікіпедії відпала функція сповіщень-пінгувань (ВП:ПІНГ). Сповіщення не приходять ні через шаблон {{ping}}, ні через синтаксис [[Користувач:|]], незалежно від того чи був використаний автоматичний підпис чи ні. --VoidWanderer (обговорення) 11:14, 14 квітня 2018 (UTC)

Початок обговорення з ідентифікації проблеми був тут: Обговорення користувача:VoidWanderer#щодо пінгу, перевірили на практиці підозри, що були висловлені ще в ВП:ЗА. --VoidWanderer (обговорення) 11:16, 14 квітня 2018 (UTC)

@VoidWanderer: тест --Анатолій (обг.) 15:16, 14 квітня 2018 (UTC)
Мені написало, що згадку надіслано.--Анатолій (обг.) 15:16, 14 квітня 2018 (UTC)
О, отримав. Тепер треба розібратися в чому була (є?) проблема. --VoidWanderer (обговорення) 17:44, 14 квітня 2018 (UTC)
Можете і мене пропінгувати для перевірки. --MMH (обговорення) 15:47, 14 квітня 2018 (UTC)
@MMH: мяу --Чорний Кіт Обг. 15:57, 14 квітня 2018 (UTC)
Пінг спрацював :) --MMH (обговорення) 17:22, 14 квітня 2018 (UTC)
@VoidWanderer: пінгую ще раз. Вам прийшло сповіщення? --Користувач:Flavius1 19:00, 14 квітня 2018 (UTC)
Мені нічого не написало про сповіщення взагалі. --Користувач:Flavius1 19:02, 14 квітня 2018 (UTC)
@Flavius1:, ні, від вас чомусь не проходить. --VoidWanderer (обговорення) 21:34, 14 квітня 2018 (UTC)
Проблема в тому, що у Флавіуса нема посилання в підписі (див. третій абзац тут).--Анатолій (обг.) 22:03, 14 квітня 2018 (UTC)
@VoidWanderer: А ну ще раз спробую пінганути. Я змінив підпис. --Flavius1 (обговорення) 04:31, 15 квітня 2018 (UTC)
Мабуть, точно пробема у підписі. Тільки-но прийшло оповіщення, що мою згадку відправлено. --Flavius1 (обговорення) 04:33, 15 квітня 2018 (UTC)
@Flavius1:, так, зараз прийшло. --VoidWanderer (обговорення) 07:06, 15 квітня 2018 (UTC)
О, і мені прийшла згадка ваша. Значить залишу цей простий підпис) --Flavius1 (обговорення) 11:22, 15 квітня 2018 (UTC)

Попередній підсумок

Дякую користувачеві Ahonc, що підказав, що пінг не працює у випадку, якщо у користувача, що надсилає сповіщення, в підписі немає посилання на власну СО/СК. Втім, це пояснило лише половину запиту — чому від користувача Flavius1 не приходили повідомлення до мене.

З яких причин мої пінги ред.№ 22436579 не приходили тоді до користувача — не ясно, але наразі ніби проблема не спостерігається. Чи пов'язане це з тим, що користувач-адресат змінив вже свій підпис (хоча як це пов'язане?), чи щось поремонтували в іншому місці (вкрай малоймовірно) — наразі не з'ясовано. --VoidWanderer (обговорення) 17:43, 15 квітня 2018 (UTC)

Все-таки не в підписі справа. Ось зранку вас пінганув, то одразу прийшло сповіщення, як я і написав, що згадку відправлено. Тільки що пінганув іншого користувача, то мені такого сповіщення вже не приходило. --Flavius1 (обговорення) 19:14, 15 квітня 2018 (UTC)
Оцей пінг і не мав спрацювати. Пінг працює лише при додаванні нового рядка, ви ж змінили існуючий.--Анатолій (обг.) 20:21, 15 квітня 2018 (UTC)
@Ahonc: так існуючий не працював через підпис, я й замінив підпис. Зараз ще ось вас пінгану (чи прийде мені сповіщення) і на тому все. П.С. Сповіщення прийшло.--Flavius1 (обговорення) 05:11, 16 квітня 2018 (UTC)
Іще раз прочитайте, що я написав. Пінг працює, коли додається новий рядок. Ви ж нового рядка в тому редагуванні не додавали, тому пінг і не спрацював.--Анатолій (обг.) 21:25, 16 квітня 2018 (UTC)

Рейинг дописувачів

Щось з рейтингом не так. Деякі записи двоять. Наприклад, за березень позиції 2-3, 14-15, 17-18, 73-74 тощо. Можете написати розробнику, аби виправив? --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 06:11, 19 квітня 2018 (UTC)

Якщо не помиляюсь то розробник давно в курсі діла. --Чорний Кіт Обг. 21:01, 19 квітня 2018 (UTC)

Новий дизайн панелі редагування

Я так розумію змінився дизайн панелі редагування на чорно-білий. Бо не зразу я зрозумів, де підпис )--Чорний Кіт Обг. 21:01, 19 квітня 2018 (UTC)

18:16, 23 квітня 2018 (UTC)

Time to bring embedded maps (‘mapframe’) to most Wikipedias

CKoerner (WMF) (talk) 21:38, 24 квітня 2018 (UTC)

Немиринецька школа

Доброго дня. Звертаюсь, адже зникла інформація з наукової сторінки. Точніше, зникла більша половина, включаючи розділи, фотографії, біографії людей — Це написав, але не підписав користувач Maxkostenko (обговореннявнесок) 15:39, 25 квітня 2018 (UTC)‎.

Дякую велике за відповідь на минуле запитання. Так, роботи було зроблено,дійсно, немало, але я хотів би запитати, чи можливо повернути статтю хоча б на кілька секунд, щоб я скопіював код, і міг в разі чого використати це для написання нової статті відповідно про жителів села, тобто щоб по тематиці збігалось. Або, якщо є можливість, щоб Ви передали цим повідомленням код. Можливо, ще якийсь вихід є, адже там було дуже багато інформації, яку знову надрукувати практично неможливо. В мене ще й досі руки тремтять від побаченого. Буду вдячним за нову відповідь — Це написав, але не підписав користувач Maxkostenko (обговореннявнесок) 15:55, 25 квітня 2018 (UTC)‎.

Історію версій статті Ви можете завжди подивится у вкладці Історія над статтею, зокрема остання Ваша версія. --Thevolodymyr (обговорення) 16:01, 25 квітня 2018 (UTC)

Чи можна отримати код видаленого тексту?

Ви можете натиснути на вкладку Редагувати над історичною версією статті так само, як у випадку з поточною версією статті. Посилання. --Thevolodymyr (обговорення) 18:34, 25 квітня 2018 (UTC)

Карта за координатами

В деяких випадках коли проставляєш інтервікі з'являється також карта країни з точкою, що показує розташування об'єкту. Напевно це якийсь стандартний елемент? Проте далеко не завжди є інтервікі, а в ній не завжди є така карта-посилання. Оскільки я у всіх своїх статтях про електростанції проставляю координати, то чи не можна якось легко створювати таку карту-посилання? (чи як там це називається). Дякую за можливі поради. --IGEO map (обговорення) 19:38, 25 квітня 2018 (UTC)

Поки мене не закрили/заблокували адміни: які шаблони треба доробити? Шаблонів-карток сотні (їх авторів — одиниці, на відміну від автоперекладачів...), чи не тисячі, більшість з карток кардинально застарілі з точки зору підтримки вікіданих/міжмовної співпраці. Якщо шаблон підтримує вікідані : якщо нема відповвдника іншою мовою (або окремого/відповідного єлемента вікіданих) — сміливо створюйте елемент вікіданих і заповнюйте координати P625: географічні координати і країну / державу P17: країна (щонайменше для автороботи карти шаблонів , які беруть ці значення з вікіданих ) у вікіданих (бажано дати назву і синоніми щонайменше англійською - для пошуку іншомовними користувачами)

Перепрошую, просто дайте посилання на шаблони, які треба доробити картами, я вже втомився бігати по шаблонах серед цих надглядачів-видалячів-адміністраторів...--Avatar6 (обговорення) 16:23, 26 квітня 2018 (UTC)

Дякую за відповідь. Конкретно зараз мова йшла про шаблон-картку гідроелектростанції {{Шаблон:Картка:Гідроелектростанція}}

Більш загально - про простий для абсолютно незнайомого з програмуванням користувача метод створити посилання на карту. В окремих випадках можливий "кривий" шлях взяти наприклад шаблон "гора" і прописати туди координати та назву, проте якщо в статті вже є шаблон, то, як я розумію, блокується другий текст з фігурними лапками.--IGEO map (обговорення) 18:22, 26 квітня 2018 (UTC)

Ні, другий шаблон не заблокується. Для найшвидшого шляху є {{location map}}, — також лише координати і назва країни треба. Вже таке було, що наші користувачі робили з аеропортів гори :-). Картка гес працює як з вікіданими, так і з власними параметрами |країна = , |координати = (шаблоном coord) , також додатковий стандартний параметр |карта розташування (скорочено "|кр =").--{{location map | Велика Британія|coordinates = {{coord|0|0}}|mark=red pog.svg}} {{Гідроелектростанція|назва=ГЕС Назва |країна = Велика Британія | координати = {{coord |0|0}}}}--Avatar6 (обговорення) --17:23, 28 квітня 2018 (UTC)
  • Avatar6, будь ласка. Хотілось би Шаблон:Речовина інтегрувати з Вікіданими.--yakudza 22:54, 26 квітня 2018 (UTC)
    • Трохи розпочав, блок посилань на ідентифікатори перевів. Звісно, не без недоліків, але здебільшого, там до було порожньо з'явилися номери ідентифікаторів. Щоб давав посилання треба у властивостях додати рядки-маски посилань. Занадто він езотеричний шаблон, в комплексі, розкиданий на півсотні шаблонів..., тому й не знав з чого в ньому взагалі можна починати.--Avatar6 (обговорення) 17:23, 28 квітня 2018 (UTC)

Перелік дозволеного

Хто щойно зламав усі контейнери?

Хто щойно зламав усі контейнери? Полетіли картки, повідомлення й можливо ін.--PsichoPuzo (обговорення) 20:15, 26 квітня 2018 (UTC)

Якщо PsichoPuzo про те що навіть на цій сторінці шаблон з архівами чомусь не вирівнюється по правому краю, то я сюди з цим самим питанням. --Буник (обговорення) 20:29, 26 квітня 2018 (UTC)
За часом це відбулось десь на проміжку до 10 хвилин до першого повідомлення.--PsichoPuzo (обговорення) 20:33, 26 квітня 2018 (UTC)
Мені здається це якісь глобальні зміни CSS, бо в мене дивно змінилися кнопки зі стандартними діями під полем короткого опису змін (вікіфікація, оформлення і.п.) а також дещо в списку спостереження.--Буник (обговорення) 20:43, 26 квітня 2018 (UTC)
Проблема точно з підключенням CSS до HTML-сторінок. Причому як виходиш — все ніби нормалізується, заходиш — знову злітає. Перевірив на IE11 та Firefox, Opera 12 перевірити не встиг, усе вже нормально. --Рассилон 21:11, 26 квітня 2018 (UTC)
Так, зламалося усе разом з картками, шаблоном загального оголошення, проте скоро повернулося до норми. Ніколи не цікавився поки — а десь централізовано .css-файли переглянути у нас можна? --VoidWanderer (обговорення) 22:44, 26 квітня 2018 (UTC)
MediaWiki:Common.css --PsichoPuzo (обговорення) 09:44, 27 квітня 2018 (UTC)
Цей я вчора глянув, так, але не він був причиною. Певне, у нас тих файлів має бути істотно більше, хоча й не факт, що проблема була через них. --VoidWanderer (обговорення) 10:04, 27 квітня 2018 (UTC)
В мене ще іконки редактора змінились. Може це розробники медіавікі нам нові релізи викочують? --Буник (обговорення) 10:12, 27 квітня 2018 (UTC)
Про іконки в тех. новинах було в березні (цікаво, чого тільки зараз дійшло до власне зміни). 26.04 це якраз день нової MediaWiki, тому напевно ж через неї. Якщо зараз все добре виглядає, то що це було? #toc та #toctitle? --Ата (обг.) 14:34, 27 квітня 2018 (UTC)
А можна повернути старі іконки (наприклад, персональним скрипом)? Бо ці якісь... сірі --Чорний Кіт Обг. 11:29, 2 травня 2018 (UTC)

Це не я, чесно. Сподіваюсь ні в кого не відтворився серцевий напад в реальному просторі, наслідком оперативних дій в інформаційному просторі.--Avatar6 (обговорення) 14:28, 27 квітня 2018 (UTC)

16:18, 30 квітня 2018 (UTC)

Шаблон Олімпійський вид спорту

Чомусь на сторінці Біатлон на Олімпійських іграх працює правильно, а Фігурне катання на Олімпійських іграх - ні. --Дядько Ігор (обговорення) 13:46, 1 травня 2018 (UTC)

@Дядько Ігор: Бо фігурне катання було і на літніх, і на зимових Олімпійських іграх, тому шаблон не може нормально його ідентифікувати. Більше того, для нього навіть був прописаний виняток, але шаблон його не впізнав, бо потрібно було написати назву з малої, а не з великої літери. Виправив, зараз має працювати — NickK (обг.) 14:00, 1 травня 2018 (UTC)
Дякую, виправив усюди. --Дядько Ігор (обговорення) 14:13, 1 травня 2018 (UTC)

Колегам, — як спостерігати за власною темою

Неможливо визначити чи передбачити — хто з колег щось із знаннь має. чи бажає дописувати у власну галузь знань разом із іншими колегами. Лаконічно — додайте у власний список спостереження _не лише власні статті-дописи_ а! також категорії-теми ваших знань-інтересів! Зайти в категорію. натиснути зірочку-додати в список спостереження. Системні вікікатегорії надають потужниі можливості співпраці.-- — Це написав, але не підписав користувач Avatar6 (обговореннявнесок).

Це ж додасть до списку спостереження лише сторінку категорії, а не вміст категорії — NickK (обг.) 18:53, 3 травня 2018 (UTC)
Так, вміст категорії не додасть. Тобто будь-які зміни на сторінках _в категорії_ не відобразить. Але відобразить в списку спостереження додавання в / вилучення з категорії. Тобто, наприклад, створена нова стаття, в неї додано виклик картки {{Письменник}}, картка додає статтю в Категорія:Письменники за алфавітом. І навпаки — вилучення виклику цієї картки — вилучить статтю з вищезгаданої категорії. І додавання і вилучення з неї будуть відображені в списку спостереження, якщо ця категорія в списку спостереження.--Avatar6 (обговорення) 03:11, 4 травня 2018 (UTC)
"І додавання і вилучення з неї будуть відображені в списку спостереження, якщо ця категорія в списку спостереження", - наскільки я знаю, не будуть відображені. --MMH (обговорення) 11:36, 4 травня 2018 (UTC)
mw:Extension:CategoryWatch, phabricator:T9148. Останні редагування сторінок в категорії (які знаходяться безпосередньо в категорії, на поточний момент часу, але не вилучені з неї, хоч за секунду до цього) можна переглянути натиснувши "Пов'язані редагування" на самій сторінці категорії.--Avatar6 (обговорення) 12:28, 4 травня 2018 (UTC)

Шаблон:Матчі ФК «Олімпік» (Марсель)

Техніки треба ваша допомога. При натисканні на Переглянути шаблон, Обговорення шаблону:Матчі ФК «Олімпік Марсель» та Редагувати цей шаблон, переходиш на створення нового шаблону, а не на створенний. Що з ним не так? --Jphwra (обговорення) 12:10, 4 травня 2018 (UTC)

Avatar6 гарно відповів закоментованим текстом у своєму редагуванні шаблону --Ата (обг.) 08:14, 8 травня 2018 (UTC)

Wikitext highlighting out of beta

18:55, 4 травня 2018 (UTC)

16:27, 7 травня 2018 (UTC)

фото

Як додати своє фото?--Тетяна Бутурлим (обговорення) 10:14, 12 травня 2018 (UTC)

@Тетяна Бутурлим: Скористайтеся майстром завантаження. Але пам'ятайте, що Вікіпедія — не фотохостинг. Також, наполегливо раджу Вам не плагіатити, бо правда рано чи пізно спливе. --Рассилон 12:09, 12 травня 2018 (UTC)
@Тетяна Бутурлим: І будь-ласка перечитайте ВП:ОСК.--Чорний Кіт Обг. 14:21, 12 травня 2018 (UTC)

22:22, 14 травня 2018 (UTC)

Проблема з мапою

На сторінці Срібні Пруди місцерозташування об'єкта «переїхало» вліво на текст. Як виправити? Наперед вдячний. --В.Галушко (обговорення) 15:47, 16 травня 2018 (UTC)

Добрий день! @Shmurak: після Ваших змін до модуля Wikidata--Чорний Кіт Обг. 16:43, 16 травня 2018 (UTC)
Зараз я не бачу проблеми, у мене все виглядає нормально. В.Галушко, який у вас браузер? Можете зробити скріншот? --Shmurak (обговорення) 05:16, 17 травня 2018 (UTC)
У чотирьох браузерах (Firefox‎, Google Chrome‎, Internet Explorer‎, Opera‎) червона крапка розташування не на мапі, а зліва в тексті. Звичайно, не лише із Срібними Прудами. --Олег (обговорення) 05:35, 17 травня 2018 (UTC)

У статті Волшебство щось не так, схоже Шаблон:Extra album cover псує. --yakudza 00:07, 18 травня 2018 (UTC)

Там подвійне вкладення тегів виходить
<tr><td><tr><td></td></tr></td></tr>
яке вирішується створенням вкладеної таблиці
<tr><td>  <table>   <tr><td>   ...   </td></tr>  </table> </td></tr>
Але новий парсер працює вірно.--Avatar6 (обговорення) 02:56, 18 травня 2018 (UTC)
Причина в неправильному використанні шаблону {{extra album cover 2}}, його можна використовувати лише разом з параметром «Інше» (читайте документацію до цього шаблону). YesТак Виправив. --MMH (обговорення) 09:41, 18 травня 2018 (UTC)
За формальною логікою напевно я невірно зрозумів допис як "обкладинку попереднього альбому (зображення)", оскільки вона (обкладинка-зображення) міститься в блоці попереднього/наступного альбому. Прохання виправити моє нерозуміння, якщо воне має місце тут (попередній альбом колективу із таким же питанням).--21:11, 18 травня 2018 (UTC)
Вона не має відношення до попереднього/наступного альбому - дивіться опис файлу: "Обкладинка альбому "Прикосновение" гурту Flëur". --MMH (обговорення) 21:18, 18 травня 2018 (UTC)
Дякую, сподіваюсь виправите, бо за кодом так зрозумів, але після вашого допису побачив, що помилка комплексна.
Принагідно нагадаю користувачам, що у всіх вікі виконується "плавний" перехід на нову версію парсера, якій працює за стандартами html5. Якщо Ви створили / переклали / адаптували дешо — будь-ласка перевірте сторінку на сумісність із новою версією парсера натиснувши на посилання бічної панелі "Інформація про сторінку", яка внизу може містити звіт про помилки переходу на html5 та нову версію парсера. Це, здебільшого, навшаблони із застарілими теґами, невірною послідовністю вкладення або некоретними вкладеннями теґів, як вікі, так і їх відтворенням у html5 (чи трасляцією новою версією рушія вікі у цей стандарт) Докладніше за писиланнями з [[106]]. Моя особиста думка — переклад назв технічних сторінок шкодить....--Avatar6 (обговорення) 21:46, 18 травня 2018 (UTC)
Виправляється так само, як і в попередній статті. --MMH (обговорення) 21:52, 18 травня 2018 (UTC)
Дякую, зррзуміло. Але сотні тисяч застарілих теґів html4, чи незакритих теґів html5 не виправляються єдиним користувачем на сотнях тисячах сторінок. Там здебільшого навшаблони. Насамперед.--Avatar6 (обговорення) 22:08, 18 травня 2018 (UTC)
  • Тут справа була в тому, що іноді користувачі помилково вставляли внутрішні шаблони в параметр "Наступний", який для цього не призначений. Для шаблонів на кшталт "Extra album cover" чи "Singles" існує параметр "Інше" (при чому існує вже дуже давно). З попереднім оформленням шаблону {{Музичний альбом}} така помилка була непомітною, але після того, як я змінив оформлення, деякі статті поламались. Я пройшовся по включеннях шаблону і повиправляв статті з цією помилкою — майже всі вони були створені одним і тим же користувачем, який, схоже, буквально копіював помилку зі статті до статті. --Piramidion 09:05, 20 травня 2018 (UTC)

НП

Шаблон НП некоректно показує параметри (Ляди (Червенський район)). Прошу виправити. Наперед вдячний. --В.Галушко (обговорення) 13:59, 21 травня 2018 (UTC)

Швблон створено автоперекладом для автоперекладів. Тахих випадків за десятки. Суміснісність потрібна... Але виправлення питань сумісності — обов'язок користувачів спільноти. Тож зверніться до відсутніх відповідальних.--Avatar6 (обговорення) 18:09, 21 травня 2018 (UTC)
зрештою ви очікували реакції з рувікі на власні зміни в шаблоні, який в ukwiki.--Avatar6 (обговорення) 18:28, 21 травня 2018 (UTC)

17:33, 21 травня 2018 (UTC)

12:40, 29 травня 2018 (UTC)

Представляємо Toolhub

Перепрошую, якщо це повідомлення не вашою мовою. Будь ласка, допоможіть його перекласти.

Як виглядає ваша участь у проектах Вікімедіа? Ви редагуєте статті? завантажуєте файли? відстежуєте вандалізм? перекладаєте статті? перекладаєте інтерфейс? організовуєте людей, онлайн чи офлайн? навчаєте нових редакторів чи нових тренерів? пишете код?

Є багато різних способів робити внесок у Вікімедіа — більше, ніж ви б очікували з читання статей Вікіпедії. За останні кілька років волонтери розробили технічні інструменти, які допомагають вікімедійцям покращувати контент, відстежувати вандалізм і виконувати багато інших завдань. Вони допомагають робити те, чого саме програмне забезпечення вікі не може забезпечити. Без цих інструментів, багато наших проектів повзли б, як черепахи.

Я радий оголосити про новий проект під назвою Toolhub, метою якого є створення зводу цих інструментів, доступних для пошуку усіма мовами. Ми розробляємо цей каталог інструментів на основі того, що потребують наші спільноти. Якщо ви хочете допомогти, будь ласка, завітайте на m:Toolhub та дайте відповідь на запитання угорі сторінки. Також ви можете залишити свої відгуки будь-якою мовою на сторінці обговорення або написавши мені email приватно. Harej (WMF) (обговорення) 00:50, 3 червня 2018 (UTC)

Проблеми з карткою валют

Вітаю. Подивіться, будь ласка, на статтю Чилійський песо й підкажіть, як виправити шаблон-картку. Дякую.--Brunei (обговорення) 18:13, 3 червня 2018 (UTC)

Avatar6 при переписанні забув вказати розмір зображення. --ᛒᚨᛊᛖ (ⰑⰁⰃ) 18:20, 3 червня 2018 (UTC)
Він виновний. Хто виправить!? Тут навіть на шаблон-картку не дають посилання, хоч на статтю є воно.--Avatar6 (обговорення) 20:35, 3 червня 2018 (UTC)
Ну цю річ то я виправив, вона досить очевидна була порівняно з деякими іншими випадками коли ви щось забували при переписанні, але взагалі по-хорошому треба перевірити чи там не пропущено й інші речі, які не дадуть настільки помітного ефекту через це. --ᛒᚨᛊᛖ (ⰑⰁⰃ) 21:10, 3 червня 2018 (UTC)
Давайте Ви будете робити, а я перевіряти, чи казати про необхідність перевіряти. Інакще на практиці тезу "не помиляється той, хто нічого не робить" не зрозуміти.--Avatar6 (обговорення) 18:26, 9 червня 2018 (UTC)

Новий шаблон

Пропоную переписати шаблон Населений пункт. Звернув увагу, що ні в російському, ні в англійському аналогах нема такого складного коду, який в нас є постійним джерелом неполадок. Можливо, підставою для цього стало припущення, що більшість наших статей створюють автоперекладом російських, тому визнали доречним мати двомовні параметри. Шкоди від цього рішення більше ніж користі: 1) багато глюків внаслідок складності коду; 2) підохочення автоперекладацтва; 3) підохочення сумнозвісної «двомовності». Чому б не створити простіший шаблон, який автори могли заповнювати самі, а не копіювати російськомовну картку з рувікі? Код наявного шаблона можна було б залишити у новому допоміжному шаблоні НП2. Наперед вдячний за висловлені думки. --В.Галушко (обговорення) 12:47, 4 червня 2018 (UTC)

Звісно, таки тримовність (там ще англійська є) неприпустима. Вперше таке бачу. Таку практику слід припиняти. --MMH (обговорення) 12:49, 4 червня 2018 (UTC)
Та ще й параметри дублюються: і з великої, і з маленької літери... --MMH (обговорення) 12:53, 4 червня 2018 (UTC)
Всіма кінцівками  За, давно час. Бо інакше, чому немає, скажімо, франко- чи іспаномовних параметрів? І з регістром треба щось вирішити. Я пропоную два варіанти: або CamelCase (|ДатаНародження=, |ОпераційнаСистема=), або зміїний (|дата_народження=, |операційна_система=). От тільки, хто корегуватиме всі шаблони, це ж достобіса редагувань, і не факт, що все регекспом можна охопити! --Рассилон 13:23, 4 червня 2018 (UTC)
Вікіпедія:Проект:Шаблони#Параметри шаблонів. У спортсменів ще є формат через дефіс — "дата-народження". Усі невідомі параметри складаються в категоріях на кшталт К:Шаблон:НП:Службова (672).--Avatar6 (обговорення) 13:43, 4 червня 2018 (UTC)--Avatar6 (обговорення) 13:43, 4 червня 2018 (UTC)
Рассилон, символ підкреслення зайвий, він лише утруднює набір, просто |операційна система=. --MMH (обговорення) 14:20, 4 червня 2018 (UTC)
Я не проти, аби тільки вікі-парсер розумів параметри з пропусками. --Рассилон 14:32, 4 червня 2018 (UTC)
Чудово розуміє: Шаблон:Публікація. --MMH (обговорення) 14:35, 4 червня 2018 (UTC)
Основні принципи: найзрозумілість логічна, відповідність назви параметру назві відповідної Властивості Вікіданих (e.g. P18: зображення -→ |зоображення=, P569: дата народження|дата народження= далі тощо).--Avatar6 (обговорення) 10:44, 7 червня 2018 (UTC)
«От тільки, хто корегуватиме всі шаблони, це ж достобіса редагувань …», — треба спочатку внести зміни в правила — щоб не вносили нові такі зміни, тоді вже і за виправлення можна братися. --MMH (обговорення) 14:23, 4 червня 2018 (UTC)
@MMH: Гадаю, буде достатньо прописати у ВП:Ш#Параметри шаблонів. --Рассилон 14:32, 4 червня 2018 (UTC)
Ну так, напевно треба туди вписати. --MMH (обговорення) 14:37, 4 червня 2018 (UTC)
код потрібно оптимізувати, зараз він не є таким, і це не єдині проблеми. Тим хто цим займеться зараз повинен мати сталеві нерви. Всі неіснуючі параметри можна прибрати ботом. І краще його перевести на {{Картка}}--Чорний Кіт Обг. 05:26, 5 червня 2018 (UTC)
  1. Можна прибрати ботом... ( ;-) Вікіпедія:Боти), коли це зрозуміють інші.
  2. У порівнянні з рос. версією, яка використовує бл. 6 (?) (невартих відокремлення, імхо) підшаблонів, укр. версія без підшаблонів в рази зрозуміліша, знову імхо, хоча через специфіку авторерекладів і підлаштувань користувачами-редакторами до особистих потреб — в наслідку стала перевантажена синонімами параметрів. Зрештою, ніколи не займався видалянством синонімів параметрів, останні редактори не розуміють, що вимкнули відображення параметрів прописаних в сотнях статей, навіть через шаблони-надбудови (e.g. {{НП-США}} (обг. · викор. · ред.))..
  3. основні недоліки шаблону "картка" (тобто системні, у всіх вікі) — нумеровані параметри (а не позиційні, за послідовністю в коді); відсутність вбудованої функції увімкнення заголовків (header) блоків за наявністю/відсутністю вмісту в цих блоках.
  4. Певна експериментальна робота була проведена із вищеозначеними питаннями використанням шаблонів {{if1}} (обг. · викор. · ред.), {{картка/рядки}} (обг. · викор. · ред.) (останній, здебільшого, здатен замінити більшість найуживанішого функціоналу шаблону "картка", але робить код зручніше для розробника — позиційні, не нумеровані параметри).--Avatar6 (обговорення) 10:31, 7 червня 2018 (UTC)

21:54, 4 червня 2018 (UTC)

Не знаю як виправити розмір зображення

В статті Національна академія наук США. --Буник (обговорення) 16:14, 5 червня 2018 (UTC)

@Bunyk: YesТак Зроблено. Та просто треба було вказати параметр |розмір_зображення= у картці, жодних танців із бубном ). --Рассилон 16:30, 5 червня 2018 (UTC)
Дійсно. Мене спантеличив кришталево чистий список параметрів. )--Буник (обговорення) 16:32, 5 червня 2018 (UTC)
Це трапилось в певний час переходу {{Модуль:wikidata}} (обг. · викор. · ред.) на самостійне відображення зображень (медіафайлів) у випадку відсутності локального значення. Модуль {{Модуль:InfoboxImage}} (обг. · викор. · ред.) пропускає без жодної обробки форматування, яке не передбачене його парсером.--Avatar6 (обговорення) 10:00, 7 червня 2018 (UTC)

Створено неякісний шаблон

Шаблон:Картка анатомії не працює. Очевидно, створений автоперекладом. Оскільки є Шаблон:Infobox anatomy, може, є сенс зробити сторінку перенаправленням? На жаль, наша версія Infobox anatomy чомусь не бере з Вікіданих значення для Terminologia Anatomica і Foundational Model of Anatomy, навіть назв параметрів у картці нема. --В.Галушко (обговорення) 22:00, 6 червня 2018 (UTC)

Improvements coming soon on Watchlists

Hello

Sorry to use English. Будь ласка, допоможіть перекласти Вашою мовою! Дякуємо.

In short: starting on June 18, New Filters for Edit Review (now in Beta) will become standard on Watchlists. They provide an array of new tools and an improved interface. If you prefer the current page you will be able to opt out. Learn more about the New Filters.

What is this feature again?

This feature is used by default on Special:RecentChanges, Special:RecentChangesLinked and as a Beta feature on Special:Watchlist.

Based on a new design, that feature adds new functions to those pages, to ease vandalism tracking and support of newcomers:

  • Filtering - filter recent changes with easy-to-use and powerful filters combinations, including filtering by namespace or tagged edits.
  • Highlighting - add a colored background to the different changes you are monitoring. It helps quick identification of changes that matter to you.
  • Bookmarking to keep your favorite configurations of filters ready to be used.
  • Quality and Intent Filters - those filters use ORES predictions. They identify real vandalism or good faith intent contributions that need help. They are not available on all wikis.

You can know more about this project by visiting the quick tour help page.

About the release on Watchlists

Over 70,000 people have activated the New Filters beta, which has been in testing on Watchlist for more than eight months. We feel confident that the features are stable and effective, but if you have thoughts about these tools or the beta graduation, please let us know on the project talk page. In particular, tell us if you know of a special incompatibility or other issue that makes the New Filters problematic on your wiki. We’ll examine the blocker and may delay release on your wiki until the issue can be addressed.

The deployment will start on June 18 or on June 25, depending on the wiki (check the list). After the deployment, you will also be able to opt-out this change directly from the Watchlist page and also in your preferences.

How to be ready?

Please share this announcement!

If you use local Gadgets that change things on your Watchlist pages, or have a customized scripts or CSS, be ready. You may have to make some changes to your configuration. Despite the fact that we have tried to take most cases into consideration, some configurations may break. The Beta phase is a great opportunity to have a look at local scripts and gadgets: some of them may be replaced by native features from the Beta feature.

Please share your questions and comments on the feedback page.

On behalf of the Collaboration team, Trizek (WMF) 13:14, 7 червня 2018 (UTC)

Фон тексту шаблону

Як додати або змінити фон тексту шаблону, конкретно лише імені. Наприклад: Шаблон:Військовик в укр вікі, ім'я не виділено ніяким кольором, а в рос вікі воно виділене синім (ru:Шаблон:Военный деятель). Порівняйте статтю Богун в укр і рос вікі. --Popyk Roman (обговорення) 12:32, 9 червня 2018 (UTC)

Додати в шаблон текст: |стиль_угорі = background:#B0C4DE;. --MMH (обговорення) 15:09, 9 червня 2018 (UTC)
Хто може змініть, будь ласка, колір фону імені шаблона, бо в мене не виходить --Popyk Roman (обговорення) 16:06, 9 червня 2018 (UTC)
А в інших вікі який колір/стиль? (pl:Szablon:Żołnierz infobox, ги:). Стилізація шаблонів (зокрема кольорова) часто привід для війн редагувань. Особисто намагаюсь не чіпати кольори, коли редагую шаблони — їх авторам видніше, але функціонал шаблонів важливіше за розмалювання, як на мене.--Avatar6 (обговорення) 17:40, 9 червня 2018 (UTC)
В англійській та російській однаковий колір - background:#B0C4DE; , а в французькій схожий на рожевий. Як на менне з кольором краще виглядає.
і українська вікі, але тут шаблон особа
тому краще подивитися як виглядає на прикладі Івана Богуна
P.S. Якщо хтось знає як виправити, поправте підпис під фото, бо він розташовується занадто низько.
А в інших вікі підпис зразу під фото --Popyk Roman (обговорення) 17:54, 9 червня 2018 (UTC)
Я пропоную додати хоча б якийсь колір, бо Текст на просто сірому фоні виглядає якось блідо. Нехай буде такий самий колір як в англійській вікіпедії --Popyk Roman (обговорення) 17:54, 9 червня 2018 (UTC)
https://uk.wikipedia.org/wiki/Шаблон:Військовик2 - випадково знайшов. Існує ще один шаблон, якраз такий який я і шукав. Але він орієнтований на сучасних військовослужбовців--Popyk Roman (обговорення) 18:55, 9 червня 2018 (UTC)
проблема не в кольорі, проблема в допустимих кольорах. Не знаю чи існує якийсь модуль, що вирішує цю проблему, бо нерідко зустрічаю як користувачі змінюють на колір сонця, що засліплює очі. Якщо ніхто не буде проти такого, то залишиться --Чорний Кіт Обг. 19:18, 9 червня 2018 (UTC)
Не підкажете чому підпис під портретом йде після одного порожнього рядка, а не зразу впритул до зображення як в інших шаблонах? В коді я не бачу ніяких пробілів --Popyk Roman (обговорення) 21:17, 9 червня 2018 (UTC)
Проблема в захищеному меташаблоні {{картка}} — зайвий розрив рядка перед підписом. — ɪ 22:27, 9 червня 2018 (UTC)
Тобто його не можна змінити? --Popyk Roman (обговорення) 22:59, 9 червня 2018 (UTC)
@: а для чого він був створений?--Чорний Кіт Обг. 06:52, 10 червня 2018 (UTC)
Popyk Roman, можна, але лише адміністратори можуть це зробити. --MMH (обговорення) 09:04, 10 червня 2018 (UTC)
підпис, підпис, підпис зображення і поруч і під зображенням, а треба лише під зобр
ред. № 22768024 Результат праворуч. Ось власне для того, щоб не було такого і створений. Але там треба новий рядок таблиці, а не br/. Давати постійні поради "перевіряти зміни шаблонів" простіше, ніж самому це робити :-)--Avatar6 (обговорення) 11:26, 10 червня 2018 (UTC)
@Avatar6: display:block; підійде?--Чорний Кіт Обг. 13:40, 10 червня 2018 (UTC)
Це краще спитати в авторитетів, у яких не працює display:none;, тут — Вікіпедія:Запити до адміністраторів#Знову купа статей з поламаним шаблоном. Щоб не потрапити до них "в ротацію" слідом.--Avatar6 (обговорення) 18:02, 10 червня 2018 (UTC)

Шаблон особа

Вітаю! Шаблон особа відображає якийсь набір незрозумілостей. Наприклад, ось у цій статті в шаблоні слова "Беятрикс" замість "Беатрікс" та " Віллем-Александер" замість "Віллем-Олександр". В чому може бути причина? Artem Ponomarenko (обговорення) 20:20, 9 червня 2018 (UTC)

@Artem Ponomarenko: шаблон бере дані з вікіданих, там і помилка--Чорний Кіт Обг. 20:41, 9 червня 2018 (UTC)
Дуже добре! Artem Ponomarenko (обговорення) 20:58, 9 червня 2018 (UTC)

Параметр «Нагорода»

Шаблон:Місто Росії не містить параметра «Нагорода». Чи доречний шаблон у Владимир, якщо він поміщає зображення ордена унизу мапи? --В.Галушко (обговорення) 11:45, 10 червня 2018 (UTC)

Можливі варіанти:
  1. додати черговий параметр в картку
  2. параметри примітки/ремарки і призначені для додавання будь-чого в картку, без зміни коду шаблону. Додати будь-що в будь-якому місці (іншому параметрі) картки — порушення логічної будови і відповідності параметрів їх вмісту.
--Avatar6 (обговорення) 17:51, 10 червня 2018 (UTC)

21:55, 11 червня 2018 (UTC)

Некоректне відображення

Доброго дня! При перекладі статті некоректно відображається сама сторінка. Як це можна виправити??? --Yaroslav Zherebetskyi (обговорення) 07:45, 12 червня 2018 (UTC)

Yaroslav Zherebetskyi. Я прибрав зайве з картки. Далі самі.--Стефанко1982 (обговорення) 07:52, 12 червня 2018 (UTC)

Update on page issues on mobile web

CKoerner (WMF) (talk) 20:58, 12 червня 2018 (UTC)

Помилки HTML

Будь ласка, допоможіть перекласти Вашою мовою

The wikitext parser is going to change in June. There are more than 37,000 high-priority HTML errors in articles at this wiki. Any page with an error may display strangely.

Error type Error count Articles
deletable-table-tag 27,615 0!!! list
html5-misnesting 7,939 3,858 0 list
multiple-unclosed-formatting-tags 2,687 0 list

The "list" link has a useful "edit" button for each error. The link opens the page and highlights the wikitext at (or near) the error. Many of these errors are caused by a template that needs to be updated. You can ask questions at mw:Help talk:Extension:Linter (ping: User:Shmurak) Whatamidoing (WMF) (обговорення) 17:43, 1 червня 2018 (UTC)

as for local community – I've already done my best – result is – Вікіпедія:Боти#Avatar6_bot--Avatar6 (обговорення) 19:51, 1 червня 2018 (UTC)
Хм... і яким же чином? Ви показали лише одну функцію Вашого бота. І це була зміна та виправлення категорій. Яким чином цей бот міг виправити помилки html, якщо Ви не показали можливості цього бота і навіть в опису немає графи «виправлення помилок html»?--Чорний Кіт Обг. 20:56, 1 червня 2018 (UTC)
Заблокований довічно із формулюванням "за наявність частки bot в назві облікового запису" Вами особисто Avatar6 bot ще покаже власні можливості (чи сарказм, чи іронія, чи що, емоція):) Напевно для усіх призначень написаних в розділі Вікіпедія:Боти#Avatar6_bot#Мета/Purpose, зокрема mw:Parsing/Replacing Tidy (перекладу — «виправлення помилок обробки кода новою версією рушія») очікується створення окремих облікових записів!? То скажіть, будь-ласка
  1. чи повинні вони мати частку "bot" в імені обліковки
  2. Чи треба подавати заявку на Вікіпедія:Боти для роботи з під цих обліковок (особисто я переконався в непотрібі цієї справи, через п.1 також)

--Avatar6 (обговорення) 05:51, 3 червня 2018 (UTC)

Спитайте стюартів на мета вікі, вони вам пояснять що таке заявки на бота. Політика метавікі відрізняється від укрвікі, тому там лише рекомендовано мати частку "бот", на відміну від нашої, де вони є неприйнятні. --Чорний Кіт Обг. 12:31, 3 червня 2018 (UTC)
Вкотре бачу від "системи із ввімкнутим прапорцем" — "ПНХ вище, до вищевтикнутих". Особиста тотальна безвідповідальність, яка створює повну зевагу до системи.--Avatar6 (обговорення) 20:50, 3 червня 2018 (UTC)

Awesome! 2,600+ unclosed formatting tags were fixed during the last few days. 👏 You all are great! Whatamidoing (WMF) (обговорення) 18:16, 5 червня 2018 (UTC)

Як бачите, ви всі молодці. І, я так розумію, те саме можна робити без взаємних образ, а то я дивлюсь, як стороння людина — і роботу вже зроблено, а по шкірі якісь холодні мурашки ідуть, брр. --Ата (обг.) 10:17, 6 червня 2018 (UTC)
🎉 Wow! I am so surprised and impressed. >30,000 errors fixed! This is wonderful news. You are so close to finishing this task completely. Thank you! Whatamidoing (WMF) (обговорення) 03:37, 26 червня 2018 (UTC)

Можу помилятися, але ймовірно перехід на HTML 5 може мати проблеми у зв'язку із типовим оформленням нашого шаблону {{Військовик2}}. Проблему озвучив тут: Імовірна проблема переходу на HTML 5, буду вдячний роз'ясненням і коментарям. --VoidWanderer (обговорення) 14:35, 26 червня 2018 (UTC)

Помилки HTML: часткові випадки оформлення карток

Andriy.v, чи не могли б ви ботом переглянути ще ось такі випадки оформлення карток: постійна версія № 22597147? --VoidWanderer (обговорення) 14:04, 12 липня 2018 (UTC)

Здається таких випадків більше не має.--Andriy.v (обговорення) 18:03, 12 липня 2018 (UTC)
Дякую. І це добре. --VoidWanderer (обговорення) 18:06, 12 липня 2018 (UTC)

Andriy.v, ще ось такий випадок буває: постійна версія № 22871556. --VoidWanderer (обговорення) 09:12, 23 липня 2018 (UTC)

ПС. І ось такий: постійна версія № 20708310. --VoidWanderer (обговорення) 09:47, 23 липня 2018 (UTC)

YesТак Зроблено обоє.--Andriy.v (обговорення) 10:01, 23 липня 2018 (UTC)

Кількість включень шаблону

Доброго дня!
Куди зникло посилання "Кількість включень" з вкладки "Посилання сюди" шаблонів? --MMH (обговорення) 08:44, 4 червня 2018 (UTC)

Знову на місці. Такі непорозуміння або через локальні зміни в просторі Mediawiki, або через апгрейди з Translatewiki.net, afaik. Зрештою не відслідковував причини..--Avatar6 (обговорення) 18:39, 17 червня 2018 (UTC)

При перекладі з російської Вікіпедії видає помилку Проігноровано невідомий параметр |description=. Він дуже часто зустрічається і в ньому записана цінна інформація. Якби його якось перенести в українській шаблон. Я підозрюю, що сторінок з цією помилкою накопичилося вже дуже багато.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 11:55, 17 червня 2018 (UTC)

Не так багато, як при автоперекладі шаблонів-карток осіб, населених пунктів тощо — там за десятки тисяч, а тут — лише оце — Special:Search/"Проігноровано_невідомий_параметр_description".--Avatar6 (обговорення) 18:23, 17 червня 2018 (UTC)
@Oleksandr Tahayev: це лише параметр для додаткового опису, не знаю наскільки важливий, але його використовують в ангвікі та росвікі. --Чорний Кіт Обг. 19:03, 17 червня 2018 (UTC)
@Avatar6: @AlexKozur: Аналога для нього в українському шаблоні начебто немає, він дещо поянює. Можливо він там з'явився вже після запозичення звідти сюди самого шаблону. Здається, що 76 статей це велика недооцінка, бо я ще кілька років тому хотів зробити цю заявку і мені точно це би з'економило багато часу. Із цих 76-ти 10 мої, із яких 6 чи 7 створені під час музичного конкурсу за останні 2 тижні. Але колись у багатьох статтях прибирав і тратив на це багато часу, лише три чи чотири відтоді залишилося. --Oleksandr Tahayev (обговорення) 19:20, 17 червня 2018 (UTC)
@Oleksandr Tahayev: я думаю, що краще буде оновити модуль до англійського, але я не спеціаліст з модулів. Потрібно все перекладати та тестити. А за кілька років назад, то мабуть замінили на цей шаблон {{Cite web+}} {{Cite web 2}} або подібним, там їх багато. Навіть не знаю навіщо, бо краще модифікувати англійський. --Чорний Кіт Обг. 19:31, 17 червня 2018 (UTC)
@AlexKozur: Аби точно знати, що нічого поганого не станеться, то я би швиденько замінив у всіх 76-ти статтях на один із них. Ще можна було би замінити вміст {{Cite web}} на {{Cite web+}} і зробити перенаправлення навпаки.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 20:05, 17 червня 2018 (UTC)
@AlexKozur: Раніше може я би це все сам зробив і не став сюди звертатися, а зараз не знаю, чи то страх, чи то лінь.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 20:21, 17 червня 2018 (UTC)
@AlexKozur: @Avatar6: Я замінив у всіх статтях, де була помилка, {{Cite web}} на {{Cite web+}}. Залишилися ще три статті, бо така проблема є й для шаблону {{Cite news}}. Крім того, буквально в кількох випадках вискочили нові помилки через шаблон {{Cite web+}}, оскільки він не до кінця адаптований до української мови, або ж адаптація трішки відрізняється. Тобто не можна просто міняти. а треба перенести в модуль те, чого не вистачає, із {{Cite web+}} і {{Cite web 2}} в {{Cite web}} і зробити перенаправлення. Але заново модуль з англійської переносити не варто, бо тоді треба заново адаптувати до української мови.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 06:31, 18 червня 2018 (UTC)
{{Cite web+}} просто скопійовано з російської вікі. Там купа проблем (читайте їхнє обговорення). Пропоную користуватися {{Cite web 2}}. --MMH (обговорення) 18:35, 18 червня 2018 (UTC)
@MMH: Що тоді заважає замінити код {{Cite web}} на код {{Cite web 2}} і зробити на нього перенаправлення. {{Cite web}} може щось таке робити, чого не може {{Cite web 2}}? Це ж зекономить купу часу для людей. Навіть такий досвідчений користувач як я не здогадався, що десь є якісь дублі цих шаблонів. Треба спрощувати це все.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 07:18, 19 червня 2018 (UTC)
Така заміна принесе більше багів. Унизу шаблон є «Попередній перегляд сторінки з цим шаблоном» можете використати цю функцію та помітити, наприклад в статті Україна буде зламано десь 20 посилань.--Чорний Кіт Обг. 09:17, 19 червня 2018 (UTC)
З чого Ви взяли? Тут, наприклад, нічого не ламається: Користувач:MMH/Windows 7. --MMH (обговорення) 09:42, 19 червня 2018 (UTC)
подивіться сторінку Україна і зрозумієте що можна зробити. І я здивований Cite web з 3 млн сторінок ще досі бета. Хоча в Cite web 2 мені не подобається деяке оформлення, але це вже особиста думка.--Чорний Кіт Обг. 10:55, 19 червня 2018 (UTC)
Добре, подивлюся, але трохи пізніше. Зараз не маю можливості працювати у Вікіпедії. До кінця тижня гляну. --MMH (обговорення) 15:44, 19 червня 2018 (UTC)
Подивився - дійсно. Це тому, що Cite web 2 не підтримує україномовні параметри. Я поки не планую їх додавати в Cite web 2. Можна зробити з Cite web шаблон-перенаправлення, який перенаправлятиме і англомовні і україномовні параметри на Cite web 2, але це не буде звичайне перенаправлення, а повноцінний шаблон, хоча і досить простий. --MMH (обговорення) 23:04, 21 червня 2018 (UTC)
Oleksandr Tahayev, нічого не заважає, на мій погляд. В Cite web є пару параметрів, яких нема в Cite web 2, але у нас вони не використовуються ніби, англійці їх для чогось можливо використовують. Майже все що потрібно я додав в Cite web 2, з часом хочу додати ще пару параметрів яких нема в Cite web. --MMH (обговорення) 09:48, 19 червня 2018 (UTC); 23:09, 21 червня 2018 (UTC)

Військові шаблони

Шаблон:Військовик Змініть, будь ласка, жирний текст курсивом оригіналу імені на просто курсив, як в інших вікіпедіях
Наприклад фр. Charles-François du Périer Dumouriez на фр. Charles-François du Périer Dumouriez
Також пропоную об'єднати Шаблон:Військовий конфлікт та Шаблон:Картка:Збройний конфлікт в один шаблон --Roman Popyk (обговорення) 12:02, 17 червня 2018 (UTC)

Курсив використовується в шаблонах Lang-. Подвійний апостроф вікірозмітки як раз вимкне курсив на початку іноземного тексту, і увімкне наприкінці, якщо в параметрі є виклик вищезгаданого сімейства шаблонів. Це конфлікт вікірозмітки, оскільки. в |оригінальне ім'я= якраз використовується огортка-шаблон {{lang}}. Це нетрівіальне питання, яке не так просто вирішити доданням стилю. бо посилання на мову, у такому випадку, буде курсивом, а на текст мовою — неккрсивом.--Avatar6 (обговорення) 18:17, 17 червня 2018 (UTC)
@Avatar6: імпорт above та above2 з шаблону {{Особа}} нормально функціонувати буде в {{Військовик}}? (бо зараз у мене немає часу тестити все це) Але курсив наче можна зробити на весь параметр за допомогою abovestyle2 --Чорний Кіт Обг. 19:01, 17 червня 2018 (UTC)
лол, тут не можно навіть зробити норм шаб для бронетехніки)--ДмитроСавченко (обговорення) 06:28, 18 червня 2018 (UTC)
@Avatar6:Проблема не в курсиві, а в жирному тексті--Roman Popyk (обговорення) 07:33, 18 червня 2018 (UTC)
Жирний текст вимкнути не складно, там можна хоч усе оформлення вимкнути. ... оскільки курсив задається шаблонами-огортками lang- (які часто, (завжди) не стоять там, де потрібні).--19:28, 18 червня 2018 (UTC)
Якщо відмовитися від вікірозмітки (саме вона викликає конфлікти між різними версіями вікірушіїв із різними версіями специфікацій html) в оформленні стилів, зокрема шаблонів на користь css-стилів html5 — ми виграємо, виграємо в уникнені подальшої несумісності рушіїв вікімедіа в рендерінгу наступних версій html-специфікацій.--Avatar6 (обговорення) 19:28, 18 червня 2018 (UTC)
@Avatar6: хіба не можна зробити так - ред. № 22816280? Весь стиль піде на весь рядок разом з lang-. Якщо я помиляюсь скасуєш редагування. --Чорний Кіт Обг. 20:05, 18 червня 2018 (UTC)
Можна, і це найближчий компроміс. Адже назва-посилання мови, якщо є огортка шаблоном, також виведеться курсивом (це необхідність-несумісність). Усе в полі виведеться курсивом ( якщо не перезавантажене css-ом), але задавання явного css-стиля уникає конфліктів вікірозмітки (напр. коли в полі шаблонів lang- використано подвійні акути (''), які перетворюються рушієм у відкриття/закриття теґу italic.--Avatar6 (обговорення)
css-стиль цікавий, але прийдеться перекопати застарілу {{Картка}}, хоча її краще зробити як модуль. Потрібно розробити нову картку одного стиль, без втрати налаштувань усіх різнобарвностей оформлення + реалізувати її для переносних пристроїв.--Чорний Кіт Обг. 21:27, 22 червня 2018 (UTC)

Сутності і споруди де вони розташовані

Здебільшого статі поєднують поняття споруди і організації, яка в ній розташовується (-валася). Як це найкоректніше описувати? Зокрема щодо співпраці із Вікіданими. E.g. Бібліотека митрополита Флавіана (Q22678933: Бібліотека митрополита Флавіана) — це колишня Q7075: бібліотека, але сучасна (також сучасна, бо будівля зберіглася сама і зберігла назву) Q856584: бібліотечна будівля. --Avatar6 (обговорення) 14:00, 18 червня 2018 (UTC)

21:47, 18 червня 2018 (UTC)

Шаблон Singles псує розмітку

На сторінці 12 Memories. Не маю часу аби добре розібратись, може хтось швидше зможе. --Буник (обговорення) 16:59, 21 червня 2018 (UTC)

YesТак Зроблено.--Andriy.v (обговорення) 17:12, 21 червня 2018 (UTC)

Видалення зображення

Необхідно видалити зображення, у якому на підставці макету присутня некоректна мапа України. Ставив на швидке вилучення, але адміністратор це скасував, оскільки не знайшов підстав для швидкого. --Розум (обговорення) 11:23, 23 червня 2018 (UTC)

не видалите Ви це, бо це на вікікомонз (тобто сфотографована реальний об'єкт, хоч і з неполіткоректним малюнком; є більш глобальніша проблема чим ця), а росіяни змогли навіть на ЧС-2018 впхнути це. І якось дивно, що фото 2008 року, але є метадані. --Чорний Кіт Обг. 13:18, 23 червня 2018 (UTC)
нічого собі! 2008 рік. --ДмитроСавченко (обговорення) 15:40, 23 червня 2018 (UTC)
Знайдіть помилку. Підказка: не Крим і не дати. --Fessor (обговорення) 17:05, 23 червня 2018 (UTC)
Біссарабія. До речі, не вперше це бачу --ДмитроСавченко (обговорення) 17:38, 23 червня 2018 (UTC)

23:10, 25 червня 2018 (UTC)

Щось із шаблоном-інфобоксом, імовірно, в якомусь місці пропущена службова дужка. У кого є час, можете подивитися і виправити? Дякую. --TheStrayCat (обговорення) 05:13, 26 червня 2018 (UTC)

YesТак Зроблено.--Andriy.v (обговорення) 05:16, 26 червня 2018 (UTC)

Немає кількості прожитих років (приклад — Бон Скотт). Дякую. --Roman333 (обговорення) 18:41, 28 червня 2018 (UTC)

@Roman333: бо вручну прописано, тому дані з вікіданих не беруться--Чорний Кіт Обг. 18:44, 28 червня 2018 (UTC)
І що, що вручну прописано? Все одно повинно рахувати. --MMH (обговорення) 12:19, 29 червня 2018 (UTC)
(персональний випад приховано). So go on!--~

Avatar6 (обговорення)

@Avatar6: Вибачте, до цього тут ці слова? Пишуть по ділу, а не порушуйте ВП:НО. Будьте ввічливі.--Чорний Кіт Обг. 12:50, 29 червня 2018 (UTC)

Історію редагування шаблону за півтора роки, і сторінку його обговорення див. Усім пофіг, що шаблон несумісний за назвами параметрів із {{особа}}. Аби зручніше авторереклади з рувікі.--Avatar6 (обговорення) 19:21, 30 червня 2018 (UTC)

Ви ж знаєте, що ми це обговорювали. Вони несумісні не тільки за параметри, а й за стильовим оформленням. Їх потрібно повністю перекроїти та інтегрувати з вікіданими. Проблеми лише як знаходити вандальство. а у даному випадку я бачу можливість порівняння ручного введення даних, але це така морока з кодом, або виводити вік за допомогою вікіданих, але у даному випадку може бути невідповідність до написаного в картці. Можливо є ще варіанти. --Чорний Кіт Обг. 19:31, 30 червня 2018 (UTC)
Дійсно, "потік свідомості", який не залишає байдужим щодо свідомості, яка свідомо лишає діяльність іншого потока свідмості, як корисного для суспільної свідомості, оскільки свідомо залишається в "потоці відсутності інших свдомостей". Яке форматування? про що ведете? Річ про сумісність параметрів, яка випилена, і всім пох. Офомлення від параметрів залежить лише якщо воно задано параметрами.--Avatar6 (обговорення) 19:27, 2 липня 2018 (UTC)
якщо коротко про вищенаписане мною, то я просто погоджуюсь із Вами і все.--Чорний Кіт Обг. 19:31, 2 липня 2018 (UTC)
@Roman333, AlexKozur та Avatar6: Проблема була в тому, що {{Музикант}} містив зайву перевірку: для підрахунку віку пропонувалася не лише дата народження чи смерті з картки, а й відповідна дата з Вікіданих. Ця перевірка зайва, оскільки вік з Вікіданих і без того рахується правильно, і вона ламала відображення віку з картки. Після цього виправлення шаблон має коректно показувати вік і з Вікіданими, і без — NickK (обг.) 23:35, 10 липня 2018 (UTC)

і знову некоректні картярські вибрики

Шановні картяри! Прохання допомогти ось з цією статтею. В картці відображається якась бздура - з.д.м. стоїть в "нагородах", хоча це звання, н.а. - як положено, а шевченківська премія - аж двічі, в нагородах і преміях (напевно для найтупіших, кому і з двох разів не доходить). Де там собака порився, не второпаю. Хелп, плз. --A1 (обговорення) 08:27, 29 червня 2018 (UTC)

Pages using Timeline

А звідки взялась ця дивна категорія??? Хто там де що не так підправив? --Jphwra (обговорення) 20:16, 29 червня 2018 (UTC)

Генерується тепер автоматично у всіх вікіпедіях ([142]). Назву можна локалізувати тут --ASƨɐ 10:22, 30 червня 2018 (UTC)
Там же захист стоїть. Хай згенерує той хто має дозвіл. --Jphwra (обговорення) 10:23, 30 червня 2018 (UTC)
Зареєструйтесь там. Це має бути недовго. --ASƨɐ 10:27, 30 червня 2018 (UTC)
Категорія:Сторінки із включенням Timeline --Ата (обг.) 17:12, 2 липня 2018 (UTC)
а чому із? правопис пар.13 наче ж говорить, що повинно бути з? --Чорний Кіт Обг. 23:53, 10 липня 2018 (UTC)

Прохання: усі назви категорій, включення до яких робить пз рушія, задавати із преі=фіксом рушія, тобто, у цьому випадку, Категорія:MediaWiki:Timeline:використовується, або Категорія:MediaWiki:Сторінки із включенням Timeline, хочаб. Все одно назва нічого не скаже звичайному пересічному к-чу, але в роботі з категоріями значно доречніше, і редактору, і програмам, і ботам, бо префікс простору рушія каже про походження причини потрапляння. Це незрозуміло розробникам, які не бачать як це виглядає в автоперекладах іншими від англ. мовами...--Avatar6 (обговорення) 19:03, 30 червня 2018 (UTC)

Avatar6, чи ви могли б залишити цей запит на Фабрикаторі? Перекладачі translatewiki.net найбільш імовірно не бачитимуть цього прохання тут, тож послідовності називання категорій все одно не вдасться досягнути, якщо частка :MediaWiki: не буде задумана в англомовному оригіналі. --Ата (обг.) 17:12, 2 липня 2018 (UTC)
Так, зрозуміло. Див. Special:PrefixIndex/Категорія:MediaWiki (там є підкатегорія, зібрана вручну в цій вікі), порівняно із Special:PrefixIndex/Категорія:Сторінки. Вже намагався запропонувати тут. Адже: Які сторінки..., чого сторінки, якої хоч лінія часу, хоч timeline, хоч що щє? (жодного внутрішнього означення термінів не знайти). Автоназви то лише для затятих вікійців, хоч дещо. Але рушій їх використає і поза вікіпроектами, і в зовнішніх вікі також, де вікійців нема. Сам з рік намагався зрозуміти походження ідіотськіх назв категорій (поки сам дещо не перекладати став на twn), походення деяких так і не зрозумів, навіть після запитів на mw і відсилання від тих балакунів — "копирсайся в коді рушія, щоб побачити призначення (ми самі незрозуміли, але нам здалося, що тобі ще незрозуміліше... типа"...--Avatar6 (обговорення) 18:56, 2 липня 2018 (UTC)

До речі, Ата, Piramidion, NickK, AS, Ahonc, SteveR, там на TWN накопичилась добра пачечка повідомлень до перекладу чи оновлення, навіть серед розширень, що використовуються Вікімедіа. От якби якась добра душа б їх поперекладала б O:) --ᛒᚨᛊᛖ (ⰑⰁⰃ) 23:09, 2 липня 2018 (UTC)

А я все відкладав це у довгу шухляду, і сподівався, що вона буде ще довшою... Доведеться таки взятися за переклад. Благо, саме тепер обставини життя в реалі мені це дозволяють.--Piramidion 08:21, 3 липня 2018 (UTC)