Штро

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Штро
Дата створення / заснування 1832
Логотип
Засновник Себастьян Штроd
Країна  Австрія
Організаційно-правова форма Gesellschaft mit beschränkter Haftung[d]
Розташування штаб-квартири Клагенфурт-ам-Вертерзеє
Продукція ром
Офіційний сайт
CMNS: Штро у Вікісховищі
Stroh 80 в пляшці ємністю 0,2 л (6,8 американської унції; 7,0 англійської унції)
troh 80 і Stroh 60

Штро (нім. Stroh) — австрійський міцний і пряний ром. Доступний в трьох варіантах: Stroh 40, Stroh 60 і Stroh 80. В Duty Free також доступний Stroh 54. Число показує частку алкоголю в напої.

Опис[ред. | ред. код]

Вважається, що торговельна марка Stroh з'явилася в 1832 в Клагенфурті, і отримала назву на честь засновника і власника підприємства-виробника Себастьяна Штро. Напій нагороджений золотою медаллю на Всесвітній виставці 1900 в Парижі.

Сьогодні Штро доступний більш ніж в 40 країнах[1]. Через свою міцність рідко використовується як чистий напій, найчастіше застосовують як інгредієнт алкогольних коктейлів, наприклад: мисливський чай, пунш і палаючий коктейль B-52 (замість кавового лікеру). Штро — також важливий компонент для пирогів і печива австрійської кухні.

Оскільки в Австро-Угорщини не було ніякого доступу до колоній в тропічних областях, ромові виробники спочатку спробували замінити аромат патоки цукрової тростини сумішшю прянощів і фарб, доданих до спиртової основи, званої Inländer-Rum  — заміна, яка за ці роки стала особливістю. Сьогодні австрійський ром зроблений з побічних продуктів цукрової тростини згідно з інструкціями Європейського співтовариства, у той час як типовий аромат Inländer-Rum був традиційним. Виробництво стандартизовано главою B23 «Кодекс Аліментаріус Австріакус» (Codex Alimentarius Austriacus).

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Історія напою на офіційному сайті. Архів оригіналу за 3 січня 2013. Процитовано 8 червня 2015.

Посилання[ред. | ред. код]

Вікісховище має мультимедійні дані за темою: Штро