Вікіпедія:Заявки на права адміністратора: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вилучено вміст Додано вміст
Рядок 57: Рядок 57:


==== {{Утримуюсь}} ====
==== {{Утримуюсь}} ====
# запальне, революційно, але преамбула більше підходить для позбавлення прав.--<font color="#0000FF" face="adobe caslon pro"><big>''Citizen X''</big></font> [[Обговорення користувача:SitizenX|<sup>✉</sup>]] 10:14, 25 вересня 2021 (UTC)



==== Запитання до кандидата ====
==== Запитання до кандидата ====

Версія за 10:14, 25 вересня 2021


Архіви
Статистика · 2023 · 2022 · 2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013 · 2012 · 2011 · 2010 · 2009 · 2008 · 2007 · 2006 · 2005
Заявки на позбавлення
прав адміністратора

Будь ласка, додавайте нові заявки знизу.

Це сторінка заявок на права адміністратора. Кожен зареєстрований користувач, що відповідає формальним критеріям, може подати свою кандидатуру. Рішення щодо надання прав ухвалює спільнота голосуванням (з правилами можна ознайомитися нижче). Права адміністратора надають бюрократи. Попередні голосування переміщуються до архіву.

Правила обрання адміністраторів

Формальні критерії для заявки на права адміністратора:

  • щонайменше 2000 редагувань в основному просторі;
  • щонайменше 6 місяців досвіду редагувань;
  • щонайменше 200 редагувань службового простору (шаблон/Вікіпедія/довідка/модуль).

Кандидатура розглядається голосуванням.

Правила голосування:

  • Голосувати можуть лише зареєстровані користувачі, які на момент початку голосування мають:
    • права патрульного або принаймні 500 редагувань в основному просторі та стаж у Вікіпедії не менше трьох місяців;
    • принаймні 5 редагувань основного простору назв, або будь-якого іншого простору назв, який має безпосередній стосунок до основного контенту Вікіпедії (Шаблон, Категорія, Файл, Модуль, MediaWiki або Портал) в проміжку: 3 календарних місяці — 1 тиждень до початку номінації.
  • У разі виникнення спірних випадків рішення щодо них ухвалюється бюрократами.
  • За себе не можна голосувати.
  • Голосування вважається легітимним, якщо проголосували щонайменше 5 користувачів (в тому числі голоси «Утримались»)
  • Голосування триває 1 тиждень з моменту особистого підтвердження кандидатом згоди на сторінці голосування. Якщо такої згоди нема, то голосування вважається недійсним.
  • Користувач обирається адміністратором, якщо набирає щонайменше 70 % голосів «за» (з голосів «за» й «проти»).
  • У разі невдалої номінації або в разі позбавлення прав користувач може знову висунути свою кандидатуру не раніше, ніж через 60 днів.
Подати заявку на права адміністратора

Кандидатури на адміністратора: поточні голосування

piznajko

piznajko (обговореннявнесок (інформація про внесоквилучений)інформація про глобальний обліковий записстаттіфайлижурнали дій користувачажурнали дій над користувачем (блокуваннязміна прав)змінити права)
Висунув: самовисуненняpiznajko 01:21, 25 вересня 2021 (UTC)[відповісти]
Підтвердження згоди кандидата: самовисуненняpiznajko 01:21, 25 вересня 2021 (UTC)[відповісти]

За кого/що Кількість голосів «За» Кількість голосів «Проти» Кількість голосів «Утримуюсь» %за Початок Тривалість Статус Закінчення
piznajko 01:21, 25 вересня 2021 (UTC) тиждень триває 01:21, 2 жовтня 2021 (UTC)

Усіма забитий, затюканий, загнаний у якісь темні кутки укрвікі звичаний редакторе укрвікі! Так, я звертаюся до тебе, звичайнісінького редактора укрвікі (без "пагонів" адміна чи "гетьманської булави" арбкомівця), на чиїх невтомних плечах і тримається укрвікі. Нещодавна хвиля булінгу супроти мене окремими редакторами та адмінами укрвікі (детальніше про це тут) навела мене на думку: А) або послати укрвікі в сраку й дати драла звідсіля раз єдине що вона мені зараз дає це безкінечний булінг та цькування, або Б) стати адміном укрвікі і виправити "корумповану адмінську систему зсередини". Особливо беручи до уваги що мій випадок "не унікальний" - звичайний редакторе, я не сліпий, і я бачу що мій випадок не унікальний, й нажаль є й чимало інших звичайних редакторів яких рутиннно переслідують та цькують адміни. Я це бачу, і саме тому я кажу сам і закликаю тебе вголос сказати ДОСИТЬ.

Особливо абсурдним мені видався нещодавній випадок коли окремі адміни вирішили що їм легше зібратися та відкрито саботувати прийняття нового корисної настанови укрвікі ВП:ЛИШЕУКРПЕРЕКЛАДИ, яка вже й так зараз де-факто є редагувальною практикою у 99.9% усіх статей про іноземні літтвори (а відтак де-факто правилом) й це очевидно для більшості редакторів укрвікі які хоч раз редагував статті пов'язані з іноземними літтворами - варто лише глянути на будь-яку з тисяч статей про іноземні літтвори щоб у цьому пересвідчитися, гляньте на більшість іноземних романів звідси Категорія:Романи за країною чи звідси Категорія:Романи за мовою) і все це влучно проілюстрував редактор Oleksandr Tahayev тут. Зокрема аби втілити цей відкритий саботаж частина адмінкорпусу вдалася до наступних дій (і деякі з цих дії подекуди прямо порушували чинні правилам укрвікі, як от випадок з порушенням правила шаблону документації {{Загальне оголошення}} ):

  • адміну було легше номінувати корисне правило на вилучення [1] ніж піти на СО та знайти ВП:КОНСенсус щодо запропонованого правила.
  • адміну було легше почати цькувати мене та дорікати вигаданим ««якщо ж Вас десь ловлять на гарячому, Ви переходите редагувати з IP»» [2] (хоча усі мої редагування з IP не мали на меті отримати якоїсь переваги в обговореннях (чи редагуваннях) й були у абсолютно нейтральних статтях на нейтральні теми) ніж просто дозволити мені проінформувати громаду укрвікі про початок обговорення проєкта ((довг. коментар). Цькування цього адміна вреші умисно чи неумисно спричинили хвилю булінгу мене з боку київстарівського вандала який сьогодні почав розміщувати моє IP у кожному своєму повідомленні на Вікіпедія:Кнайпа (адміністрування) аж поки його не заблокував Стефанко1982 [3].
  • адміну було легше скасувати моє інформування про початок обговорення проєкту у кнайпі політики [4] (щодо чого є і як історичні прецеденти укрвікі, так і рекомендації, окрім іншого, ВП:Розробка_правил#Затвердження, де сказано цитую «створіть нову гілку у Вікіпедія:Кнайпа (політики) і повідомте спільноті про роботу над правилом») та порадити мені натомість зумисно порушити (!)ВП:Канвасінг та «залучати редакторів [до обговорення проєкту настанови] через їхні СО» [5] (остання частина з "порадою" адміна прямо порушувати ВП:Канвасінг це взагалі сюр) ніж дозволити решті спільноти укрвікі дізнатися про обговорення цього проєкту й відповідно дати спільноті укрвікі змогу залишити свою думку щодо цього проєкту настанови.
  • адміну було легше відмовити проінформувати спільноту укрвікі про початок обговорення проєкту настанови ВП:ЛИШЕУКРПЕРЕКЛАДИ шляхом додавання оголошення про це до шаблону {{Загальне оголошення}} [6] (те що цей адмін (чи будь-який інший) зобов'язані були зробити згідно з правилом документації цього шаблону, що підтвердив навіть бюрократ YarikUkraine [7]) ніж дозволити решті спільноти укрвікі дізнатися про обговорення цього проєкту й відповідно дати спільноті укрвікі змогу залишити свою думку щодо цього проєкту настанови.
    • Ба більше, іншому адміну було легше різко закрити той запит [8] (хоча там лише кілька хвилин до цього закриття залишив повідомлення бюрократ YarikUkraine, який поставив запитання та очікував відповідь від решти бюрократів укрвікі) пригрозивши мені «обмеженням редагувати сторінку ВП:ЗА» якщо я відкрию обговрення цього запиту [9] ніж виконати нарешті прохання додати оголошення про початок обговорення проєкту до {{Загальне оголошення}} (як того від адмінів вимагають правила укрвікі).

Слід зробити важливе зауваження що поточний укрвіківський "адмінкорпус" на щастя не тотально корумпований - серед 40+ укрвіківських адмінів є кілька дійсно порядних, чесних, добросовісних адмінів які усім серцем вболівають за укрвікі й намагаються її розвивинути - але навіть ці кілька гарних адміна де факто теж були вичавлені у "темні кутки" укрвікі: вони де факто майже не займаються адмінством, а просто редагують статті як звичайні редактори на цікаві їм теми. Однак зробили вони це не з власної волі, а тому що їм набридло безкінечний хейт та цькування які вони відчули на собі (і так цей хейт і цькування, як це не парадоксально, лився на них від їхніх же нібито "колег"-адмінів).

Крім того я (й не лише я) примітили що увесь цей хейт, булінг, сварки потихеньку перетворює укрвікі з "місця де кожен редактор (навіть новачок) почувається окрилено від атомсфери взаємодопомоги, братерства/сестринства, де кожен має змогу створити нові та покращити вже існуючі статті аби допомогти створити українськомовний енциклопедичний опис все новіших й новіших областей знань" на якісь "авдієві стайні" де редактори почуваються переслвідуваними й вони або самі тікають (або їх вичавлюють як сталося з @Mykola Swarnyk: та десятками інших добронамірних укрвіківських редакторів яких тупо вицькували з укрвікі). Цей сморід "афвдієвих стайней" нещодавно прокоментував влучною фразою ДмитрОст «Раніше, років 10 тому, можна було хоч дихнуть два через один, а тепер... Якийсь дивний запах у Вікіпедії дедалі більше з'являється..., але нас уже залишилось небагато, добивайте...» [10].

Звичаний редакторе укрвікі, ти можеш запитати мене "Чому ти маєш голосувати за мене?", тотбо яка моя профридатність на посаду адміна. Що ж Звичаний редакторе укрвікі, ось моє "резюме" що підтверджує адмінську профпридатність:

  • 1) Я маю ймовірно кращі знання вікіпедійних правил ніж усі поточні адміністратори укрвікі. Як мені це вдалося запитаєте ви? Ну причина цьому проста - я єдиний редактор укрвікі який активно редагував англвікі роками (мається на увазі справжнє редагування статей, а не якісь там точкові редагування, чи проставляння категорій) й нерідко успішно впроваджував проукраїнські зміни у англвіківські статті, які до цього мали явинй "антиНТЗшний перегиб у проросійський бік та не відображав совсім проукраїнський бік". Щоб це зробити я мусів вивчити правила англвікі вздовж і впоперек.
  • 2) Я маю лідерський досвід, та вмію ефектно вести дискусію та отримувати бажаний результат навіть у найскладніших обговореннях. Наочний приклад: успішне ініціювання мною у вересні 2020 року перейменування англвіківської статті з Kiev на Kyiv якщо знаєте англійську, читайте деталі як я це зробив на відповідній СО (оскільки один проросійський та люто антиукраїнський адмін ангвікі Ymblanter роком раніше незаслужено наклав на мене за висосаним з пальця приводу "топік-бан" на редагування статей пов'язаних з Україною, я мусів ініціювати це обговорення по перейменуванню англвіківського Kiev->Kyiv з-під IP, але після checkuser перевірки про це той же Ymblanter відкрито неодноразово говорив в ангвікі "що це piznajko ініціював перейменування Kiv->Kyiv" й я наводив на це посилання й тут в укрвікі напри. тут та тут); до речі, доволі іронічно що тоді ж у вересні 2020 року Ymblanter зробив запит на перевірку користувача в англвікі ПІСЛЯ того як обговорення вже було завершено й Kiev було перейменовано у Kyiv й відповідно англвіківські checkusers побачили що те IP -> то piznajko, й ці checkusers мене безстроково заблокували у англвікі "за обхід топік бану на редагування статей пов'язаних з Україною")
  • 3) Я слідкую категоричному імператив згідно з яким повага та чемне ставлення до решти редакторів є основоположним принципом укрвікі. У якості адміна я пролобіюю прийняття ВП:НПК як правила, та запроваджу нарешті практику коли редактори та адміни не будуть систематично нападати, цькувати та в будь-який інший спосіб переслідувати інших редакторів й за порушення ВП:НО в укрвікі нарешті почнуть накладатися адміністративні обмеження (зараз деякі редактори, і що найбільш іронічно, деякі адміни рутинно атакують інших редакторів та порушують ВП:НО і їм за це жодним чином не карають (й така атмосфера "непокараності" фактично стимулює все більше і більше укрвіківських редакторів безкаранно атакувати інших редакторів).
  • 4) Я припиню безглюзду практику коли "адмінам - можна все, а звичайним користувачам - німчого", зокрема у аспекті ведення війн редагувань де недобросовісні адміни рутинно беруть участь у війнах редагувань та отримують перевагу шляхом адміндій. Я пролобіюю прийняття Правила 3 відкотів і слідкуватиму щоб за його порушення карали не лише звичайних користувачів, а й недобросовісних адмінів.
  • 5) Я не люблю ледащ. Я не люблю адмінів укрвкі які отримали "адмінські пагони" лише задля "пагонів" і як тільки отримали цей адмінський статус фактично не стали робити будь-які адміндії. Я слідкуватиму за виконанням ВП:Неактивність адміністратора, а для найбільших ледащ які роблять лише якусь одну-дві адмінправки лише для "галочки" щоб виконати вимогу про хоча б одну адміндію на 365 днів, я зініціюю номінацію на зняття прав адміністрування як такі що не виконання своїх службових повноважень.

Звичаний редакторе укрвікі, не дай корумпованим адмінам вкрасти твій голос - очевидно що переважна кількість адмінкорпусу проголосує проти мене. Голосуй за мене чимдуш, голосуй цілими сім'ями, цілими селищами, цілими містами та конурбаціями. Голосуй за мене чимдуш, поки адміни тебе не заблокували за голос "За" piznajk'а- я гарантую що адміни будуть масово переслідувати всіх звичайних редакторів як віддадуть за мене голос - але

НАША СИЛА В НАШІЙ ЄДНОСТІ. РЕДАКТОРИ - РАЗОМ - СИЛА!

І наостанок, звичайний редакторе, ніколи не забувай і вічно пам'ятай:

Ми - звичайні редактори укрвікі - ніколи не здамося і не програємо. Ми підемо до кінця, ми будемо битися за кожну антиНТЗшну статтю, будь то борщ чи вареники (які англвіківські агенти кремля минулого року перетворили на пієроґі віддавши нашу славну українську страву полякам та об'єднавши колишні статті Varenyky та Pierogi в одну фейкову Pierogi), ми будемо боротися з московськими пропагандистами на Коммонз і у Вікіданих, ми будемо битися зі зростаючою впевненістю і зростаючою силою у Вікіпросторі, ми будемо захищати нашу рідну укрвікі, якою б не була ціна, ми будемо битися у шаблонах, ми будемо битися в категоріях, у звичайному вікіперосторі, ми будемо битися за нормальні вибрані статті і за толкові добрі статті, ми будемо битися на сторінках обговорення; ми ніколи не здамося і, якщо так трапиться, у що я ні на мить не вірю, що цей Острів Енциклопедичних Знань або більша його частина буде поневолена й заклеїна путінізмівськими символами київстарівським вандалом і буде вмирати від напливу безсенсового вандалізму так що впадуть самі сервери на яких розміщена укрвікі, навіть тоді наша Ненька-Укрвікі у чужині у чужинських англвікі, німвікі і всіх решті вікій, озброєна і під проводом кошового-чорного козака, буде продовжувати битву, до тих пір, поки, в благословенний Богом час, Новий укрвіківський Світ, з усією його силою і міццю, не відправиться на порятунок і звільнення незнищенної Укрвікі!

п.с. редакторе укрвікі наперед вибачаюся перед тобою, але відповідати на додаткові запитання я не буду - все що я хотів я вже висловив угорі. А у наступні 7 днів я краще візьму відпустку й повернуся, коли Редакторське Військо вирішить чи давати мені адмінські права чи ні.

 За

  1. --Юрко (обговорення) 05:53, 25 вересня 2021 (UTC)[відповісти]

 Проти

  1. Юровский Александр (обговорення) 06:08, 25 вересня 2021 (UTC)[відповісти]
  2. Категорично. Чисельні порушення ВП:ОД, ВП:ВР, ВП:НДА, ВП:НГП (але список ймовірно набагато довший). Використовує вибірково правила англовікі (і не тільки) як інструмент для виправдання своїх порушень, у той час коли сам безстроково заблокований якраз в тій самі англовікі. Останній приклад такої вибірковості — викориснання самому створеного проєкту правила Вікіпедія:Цикл рішучої зміни, відкоту, обговорення (який в англовікі є теж тільки проєктом) для виправдання ВР здійсненої на сторінці Ґарґантюа та Пантаґрюель, але забуваючи про ВП:3В (яке в тій самій англовікі є дійсним офіційним правилом). Цей користувач замість того щоби бути вдячний надто толерантному (або боягузливому) адмінкорпусу (тут моя провина теж) за те, що він досі не заблокований безстроково як в англовікі, бере і займається вкотре розпалюванням ворожнечі всередині спільноти укрвікі, тепер вже й на ВП:ЗПА, ствоюючи всякі теорії змов та конспірологічні табори (ВП:КЛІКА) в укрвікі. Якось це все нагадує дії певних політичних сил в Україні.--Andriy.v (обговорення) 06:23, 25 вересня 2021 (UTC)[відповісти]
  3. --Олексій Мажуга (обговорення) 07:09, 25 вересня 2021 (UTC)[відповісти]
  4. Пам'ятаю як мінімум 2 теми в адмінкнайпі за останній рік, де обговорювали діяльність Piznajko: раз, два, на жаль там не було ні підсумку, ні ПО. Користувач рухається у протилежному від адмінства напрямку. --Kanzat (обговорення) 07:14, 25 вересня 2021 (UTC)[відповісти]
  5. --Кучер Олексій (обговорення) 07:21, 25 вересня 2021 (UTC)[відповісти]
  6. Власне сам текст заявки добре ілюструє конфліктність та багатослівність користувача — NickK (обг.) 07:55, 25 вересня 2021 (UTC)[відповісти]
  7. --Flavius (обговорення) 08:36, 25 вересня 2021 (UTC)[відповісти]
  8. Ця номінація як протест проти «булінгу» (за словами номінанованого). Але користувач не розуміє призначення та функції адмінів.--Стефанко1982 (обговорення) 09:14, 25 вересня 2021 (UTC)[відповісти]

 Утримуюсь

  1. запальне, революційно, але преамбула більше підходить для позбавлення прав.--Citizen X 10:14, 25 вересня 2021 (UTC)[відповісти]

Запитання до кандидата

Загальні питання:

  • Які з обов'язків адміністратора Ви будете виконувати?
  • Як Ви оцінюєте свій внесок у Вікіпедію?
  • Чи були у Вас конфлікти з іншими учасниками Вікіпедії? Якщо так, то як Ви їх розв'язали і як маєте намір робити це надалі?
  • Чи Ви плануєте регулярно брати участь у роботі української Вікіпедії?
  • Чи переглядаєте Ви список свіжих редагувань та нових статей?
  • Яке Ваше ставлення до авторського права у Вікіпедії?

Ухвала

Renvoy

Див. також